Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

Zbychu 29.07.2011 07:37

Gratulacje dla Legii - za wynik i Śląska - za gre.W rewanżach koncentracja na 100% i nie powinno być źle.

Mario Nh 29.07.2011 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1136009)
Śląsk jakby nie miał Ćwielonga, tylko zawodnika to byłby już prawie w IV rundzie.

O tym samym pomyślałem jak przestrzelił setke. To różni właśnie Wisłe od Śląska. Sytuacje jakie miał Cetnarski i Ćwielong niewykorzystane w meczu z Litexem... pewnie byłoby już po nas w pucharach.

Legia zaskoczyła. Gdzieś mi to umknęło, ze sprowadziła bramkarza. Ciekawe czy lepszy od tego Chorwata. Dobry bramkarz to połowa sukcesu.

legion18 29.07.2011 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1136016)
O tym samym pomyślałem jak przestrzelił setke. To różni właśnie Wisłe od Śląska. Sytuacje jakie miał Cetnarski i Ćwielong niewykorzystane w meczu z Litexem... pewnie byłoby już po nas w pucharach.

Legia zaskoczyła. Gdzieś mi to umknęło, ze sprowadziła bramkarza. Ciekawe czy lepszy od tego Chorwata. Dobry bramkarz to połowa sukcesu.

W Legii bronił Skaba. Według Skorży największy wygrany zgrupowania w Austrii.

Elefant 29.07.2011 08:37

Oba wczorajsze wyniki to duże zaskoczenie. Spodziewałem się raczej łatwego zwycięstwa Śląska i przegranej (ale nie sromotnej) lub remisu Legii. A tu zonk.

W obu meczach, a także w naszym meczu z Liteksem wyszła stara dobrze znana zasada. W meczach o takiej stawce trzeba mieć zawodników, którzy nie potrzebują pięciu okazji, żeby coś ustrzelić.
Śląsk miał Ćwielonga i zwycięstwo poszło w diabły. A obie setki Ćwielonga były o niebo łatwiejsze technicznie dla zawodnika niż bramka Meliksona.
Pamiętam ile było narzekania na Boukhariego, ale jego bramka z Cracovią była dość podobna do setki Ćwielonga. Gdzie by strzeił Ć. I to jest właśnie ta różnica.

Ps. Tym których denerwuje narzekalnictwo na naszym forum po zwycięstwie nad Litexem i uważają, że w tym narzekalnictwie jesteśmy wyjątkowi polecam forum Legii i wpisy w temacie meczowym. Zaraza się rozszerza:lol:

tommiyacht 29.07.2011 09:11

Brawo Legia !! nalezalo sie bunczucznym napinaczom z Turcji. Ja tam bylem za wojskowymi i ciesze sie ze wygrali i bede sie cieszyl jak przejda dalej.

iiYama 29.07.2011 09:24

Już wolę żeby Legia odnosiła dobre wyniki w pucharach niż napinacze z Wronek i nie jest to zapewne tylko moja opinia.

flamengista 29.07.2011 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1135746)
W Europie kibicuje każdemu zespolowi z Polski, rozumiesz? W lidze kibicuje Wisle, w europejskich pucharach - "Polsce".

Nie, nie rozumiem. Legia jest głównym rywalem Wisły w Polsce. Więc kibicowanie Legii w przypadku kibica Wisły jest rodzajem - nie ma co tego ukrywać - lekkiej schizofrenii.

W dodatku jak Wisła, mająca w składzie 3 Polaków (Sobolewski, Wilk + Meleks) "reprezentuje Polskę". My reprezentujemy siebie samego. Podobnie Legia.

Swoją drogą, gratuluję Warszawiakom dobrego wyniku. Meczu nie zagrali rewelacyjnego, ale i tak przeciwnik miał mniej sytuacji niż Litex. A wynik podobny.

legion18 29.07.2011 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1136075)
Nie, nie rozumiem. Legia jest głównym rywalem Wisły w Polsce. Więc kibicowanie Legii w przypadku kibica Wisły jest rodzajem - nie ma co tego ukrywać - lekkiej schizofrenii.

W dodatku jak Wisła, mająca w składzie 3 Polaków (Sobolewski, Wilk + Meleks) "reprezentuje Polskę". My reprezentujemy siebie samego. Podobnie Legia.

Swoją drogą, gratuluję Warszawiakom dobrego wyniku. Meczu nie zagrali rewelacyjnego, ale i tak przeciwnik miał mniej sytuacji niż Litex. A wynik podobny.

Legia nia ma w składzie 3 Polaków. We wczorajszym meczu zagrało 4 obcokrajowców.

flamengista 29.07.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1136082)
Legia nia ma w składzie 3 Polaków. We wczorajszym meczu zagrało 4 obcokrajowców.

Ok, ale ja pisałem o nas. 2 piłkarzy wychowanych w Polsce w 11tce. To trochę za mało jak na zastępczą reprezentację Polski:-D

Nie widzę też sprzeczności w tym, co napisałem. Legia, Wisła, Śląsk - reprezentują siebie, swoje miasta - nie Polskę (choć -nie wiem dlaczego - flaga Polski znalazła się na koszulkach Śląska).

Ja bym też poczekał z tą podjarką wynikami polskich klubów w pucharach. Jesteśmy ciągle w fazie eliminacji. I nasi grali z zespołami bułgarskimi i tureckimi.

Jeszcze parę lat temu te kluby laliśmy aż miło. Teraz zwycięstwo na wyjeździe Legii ze średniakiem ligi tureckiej uważamy za miłą niespodziankę. To pokazuje miarę upadku polskiej ligi w ostatnich latach.

Powiem tak. Biorąc pod uwagę stan infrastruktury, organizację i finanse - nasze kluby powinny lać:
- wszystkich Kazachów, Azerów, Gruzinów i Ormian;
- wszystkich Litwinów, Estończyków i Łotyszy;
- Greków - poza PAO i Olimpiakosem;
- Turków - poza Tranzbosporem, Galatą i Fenerbace;
- Słowaków i Czechów;
- Belgów poza Anderlechtem i Bruggią;
- Szwajcarów, Duńczyków, Austriaków;
- Norwegów, Szwedów, Finów.

A jak wiemy, obecnie Wisła w pucharach europejskich obawia się praktycznie każdego przeciwnika. Podobnie Legia. Śląsk i Legię w pierwszych meczach sędzia traktował jak pastuchów z Azji, szczególnie Turki robiły na boisku co chciały. Nam Norweg pomylił się w kluczowej sytuacji, więc nie narzekam - ale w ciągu całego meczu też chętniej gwizdał dla Bułgarów. To nie jest przypadek - postrzegają nas jak piłkarską prowincję, dla której nie ma się szacunku.

kreseq 29.07.2011 11:08

Miare upadku polskiej pilki? Raczej miare wpompowania kasy w inne ligi ( turecka, cyrpyjska itp ). Moga miec slabszych rodzimych graczy, ale po latach finansowania stac ich na sztab szkoleniowy,zawodnikow,dobrych sparingpartnerow,obozy itp. To musi przelozyc sie na jakosc ligi.
U Nas powstaja stadiony,mamy jednych z najlepszych kibicow na swiecie. Kasa mniejsza i to wychodzi, tylko i wylacznie to.

Nikt mi nie wmowi ze tacy Turcy czy Cypryjczycy zaczeli nagle przewyzszac nas sportowo z innego powodu niz naplywa kapitalu a co za tym idzie zawodnikow.
Stac ich by wydac 10 baniek ojro w jednym okienku, u Nas jak peknie mityczna jedna banka to jest juz cos.

Konrad. 29.07.2011 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1136098)
Jeszcze parę lat temu te kluby laliśmy aż miło. Teraz zwycięstwo na wyjeździe Legii ze średniakiem ligi tureckiej uważamy za miłą niespodziankę. To pokazuje miarę upadku polskiej ligi w ostatnich latach.

Powtarzasz te slogany co sezon...

Polskie kluby nigdy w pucharach nie były znaczącą siłą. Nie ma żadnego upadku, jesteśmy ciut poniżej średniej od jakiś 40 lat... Czasami zdarzy się trochę lepszy sezon i nasze kluby nawiążą walkę z największymi, czasami zdarzają się kompromitacje...

Przestań pisać o tym upadku, bo ktoś naprawdę może pomyśleć, że kiedyś polskie kluby liczyły się w Europie. A tak nigdy nie było.

tropik 29.07.2011 12:20

Ciekawa fotka z forum Legialive:

http://legia.com/www/galerie/legia/2...z/big/1065.JPG

I jak ktoś trafnie spostrzegł: Szałachowski to tam nie pasował. :D

http://i55.tinypic.com/23u5rwj.jpg

CMSNero 29.07.2011 12:29

taa oczywiscie - ktos mial fantazje i przytuningowal dziweczyny Legii...( tak jak tuninguje sie panny playboya...(

Piotson 29.07.2011 13:10

Ten z 18, Kucharczyk chyba, jest pół murzynem spójrzcie na jego nogi. :D

kreseq 29.07.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1136159)
taa oczywiscie - ktos mial fantazje i przytuningowal dziweczyny Legii...( tak jak tuninguje sie panny playboya...(

:lol: Za duzo playboya za malo realnego zycia :D Gdzie tutaj widzisz tuning ;) ? Rzeznik tak wyglada, po prostu dba o siebie.

skydancer 29.07.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1136098)
Biorąc pod uwagę stan infrastruktury

Obyśmy tylko nie brali pod uwagę liczby boisk treningowych :lol:

Angmir 29.07.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1136172)
Ten z 18, Kucharczyk chyba, jest pół murzynem spójrzcie na jego nogi. :D

Raczej pół wilkołakiem - to są po prostu długie kudły na nogach :) Miałem w Liceum kolegę - świetnie grał w piłkę ale nogi porastały mu kłaki dlugie na 5 centymetrów, jak noga była mokra nie można było prawie zobaczyć skóry spod włosów :)

CMSNero 29.07.2011 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1136182)
:lol: Za duzo playboya za malo realnego zycia :D Gdzie tutaj widzisz tuning ;) ? Rzeznik tak wyglada, po prostu dba o siebie.

bez jaj - chodze na silke do klubu MMA na wyspach , jesli chodzi o mnie to nie ma o czym gadac , jade bez dopalaczy a piwo przechylam w zasadzie codziennie - ale sa prze koksy ktorzy tylko cwicza i nikt tak nie wyglada , tak moze wygladac tylko ktos kto cwiczy tylko i wylacznie pod zawody powiedzmy estetyczne...(

no chyba ze pilkarze Legii maja najlepsza rzeźbę wsrod wszystkich klubow na swiecie ...(

fanfan 29.07.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1136182)

Widać gołym okiem ,że ktoś to delikatnie mówiąc " poprawił ". Np. zawodnik za Komorowskim :lol: mogli się bardziej postarać z tym photoshopem... w przypadku Rzeźniczaka podobnie , to że o siebie dba i ćwiczy to jest normalne ale skąd ta kreska oddzielająca brzuch od boku ? :D Tylko nie mówi ,że się źle opalił , przyjrzyj się dobrze to zobaczysz .

-ja123- 29.07.2011 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1136205)
Widać gołym okiem ,że ktoś to delikatnie mówiąc " poprawił ". Np. zawodnik za Komorowskim :lol: mogli się bardziej postarać z tym photoshopem... w przypadku Rzeźniczaka podobnie , to że o siebie dba i ćwiczy to jest normalne ale skąd ta kreska oddzielająca brzuch od boku ? :D Tylko nie mówi ,że się źle opalił , przyjrzyj się dobrze to zobaczysz .

To jest zdjęcie z oficjalnej strony. Galeria była publikowana na żywo w tracie meczu. Bez sensu byłaby zabawa Photoshopem. A tu masz zdjęcie ze strony kibicowskiego fotografa. Też poprawiał?
http://jp85.pl/galeria/le/280711/slides/_DSC5033.jpg

emj10 29.07.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1136205)
skąd ta kreska oddzielająca brzuch od boku ?

Proponuję pocisnąć kilka miesięcy ćwiczenia na różne partie brzucha. Kiedyś też coś takiego bym wyśmiał.

Sztanga była chyba główną atrakcją letnich przygotowań :D

tropik 29.07.2011 14:30

O w mordę nie wierzę, wy tak na serio z tym photoshopem?! Buhahaha :lol:

dynek.pl 29.07.2011 15:05

I cala strona rozmowy o gołych facetach - co ta pilka robi z ludzmi :D

Lukasz 29.07.2011 15:15

Dorzucę się do OT:
Zdjęcie jest robione w nocy i przy oświetleniu gwarantującym i wymuszającym dobry kontrast, stąd tak dobrze wdać rzeźbę. Co do zmian w PS - brak (nawet) dobrego balansu bieli więc poza wyostrzaniem i podciągnięciem kontrastu niewiele było robione...

Po przejściu tego zdjęcia przez filtry 'automatyczny balans bieli' i 'automatyczna korekta zdjęcia' nie ma już takiego szału, poza dwoma Panami.

Pozdro.

bofff 29.07.2011 15:24

dokładnie tak,
Odwodnienie podczas meczu, oświetlenie, pot - stąd ta rzeźba. Poza tym profesjonalny piłkarz to 2-5% tkanki tłuszczowej. poniżej 10% już widać kaloryfer.
Bardziej nurtuje mnie czy Radovic to taki obibok?

Sartre 29.07.2011 15:25

A co do Rzeźniczaka jeszcze - gość ma zdrowego p*erdolca na punkcie siłki, gdziekolwiek nie jedzie na zgrupowanie, zawsze leci szukać siłowni, sporo czasu wolnego, co reszta sobie tam plumka w basenie czy jeździ na rowerze, on spędza pakując.

Rzeźniczaka zdjęć było już baaaardzo dużo, zwłaszcza że on się wyraźnie tym sam jara, więc z tym szopem to bzdura. Koleś jest po prostu naładowany i tyle.

Nawiasem mówiąc: kto to był w ekstraklasie, który lubił pokazywać klatę i robił to mimo kartek?

Zbychu 30.07.2011 08:00

Jak Rzeźniczak rzeczywiście taki kozak to powinien Staruchowi odwinąć a on go jeszcze usprawiedliwiał...a z resztą mniejsza z tym to temat sportowy.Nie pozostaje nic innego jak utrzeć nosa kebabom w Warszawie i liczyć na szczęście w losowaniu.Z tymi turkami przypomina mi się troche sytuacja Dnipro.Rok temu również trener mówił po przegranym meczu że są lepsi i w rewanżu napewno wygrają.Ciekawe czy tu będzie podobnie.

dobra_bestia 02.08.2011 15:57

Posiada ktoś info odnośnie transmisji Śląska? Wisła prawdopodobnie w otwartym, Legia bodajże w Polsat sport

plomien23 02.08.2011 16:03

Śląsk będzie również w otwartym Polsacie. Legia na polsat sport extra

Maciuś 03.08.2011 06:20

Kucharczyk jest kontuzjowany, jego miejsce zajmie Radovic a w srodku pola zagra Gol. Tak wiec smialo mozna stawiac dom i samochod na Gaziantepspor.

rw88 03.08.2011 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1139230)
Kucharczyk jest kontuzjowany, jego miejsce zajmie Radovic a w srodku pola zagra Gol. Tak wiec smialo mozna stawiac dom i samochod na Gaziantepspor.

Rozwiń swoją myśl, bo zapowiada się "ciekawie" :) Już pierwsza część sugeruje, że Kucharczyk jest ich niemal kluczowym zawodnikiem, w jego miejsce wejdzie jakiś gorszy Radovic, a w środku pola zagra już jakaś totalna łajza, a ciekawe jest to, że wszystkie te stwierdzenia są zupełnie odwrotne w rzeczywistości.

tropik 03.08.2011 08:22

Kucharczyk to akurat był najgorszy w meczu z kebabami, więc nie koniecznie to jakieś kolosalne osłabienie.

dobra_bestia 03.08.2011 08:31

Do tego Radovic strzelił a nie Kucharczyk

Sartre 03.08.2011 09:43

Gol podczas zgrupowania był ustawiany jako rozgrywający, a jako defensywny pomocnik jest lepszy w ofensywie niż w odbiorze. Ok, szału nie ma, ale tyczka na środku też stać nie będzie. Strata Kucharczyka też jakąś kolosalną tragedią nie jest, chociaż dziwię się że zamiast niego Skorża nie wystawi Hubnika.

krwawy 03.08.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1139230)

Jak postawisz dom i samochód to masz kratę u mnie :)

kreseq 03.08.2011 09:55

Dla mnie Kucharczyk to byl, jest i bedzie typowy napastnik wiec w chwili w ktorej na szpicy gra Ljuboja wypadniecie Kucharczyka zbyt wielka strata nie jest.

Angmir 03.08.2011 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1139282)
Dla mnie Kucharczyk to byl, jest i bedzie typowy napastnik wiec w chwili w ktorej na szpicy gra Ljuboja wypadniecie Kucharczyka zbyt wielka strata nie jest.

Kucharczyk to napastnik ale raczej nie "typowy" nr 9 tylko taki napastnik szybkościowy w 4-5-1 skrzydłowy w 4-4-2 patrtner tego typowego łowcy bramek.

Co do straty Kucharczyka to akurat uważam że jest to strata o tyle duża że Kucharczyk świetnie na takiego przeciwnikaa się nadaje. Legia bedzie się bronic i słać długie piłki za obronę Turków - idealnie trzab do tego szybkich napastników i skrzydłowych.

Ale i tak dla Legii priorytetem jest nie stracić bramki. Czy strzelą 1 czy nie nic im nie da jak przegrają.

Antystenes 03.08.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1139282)
...

Jak u Was idą bilety na Turków? zapowiada się komplet?

legion18 03.08.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1139441)
Jak u Was idą bilety na Turków? zapowiada się komplet?

Szczerze wątpie. Na żylete wszystkie poszły wczoraj, a na pozostałe trybuny większość, ale jeszcze sporo zostało. Tak to jest jak mózgi dają bilety za 70 złotych na trybune za bramką(tą na której jest sektor gości), dla osób bez karnetów. Karnetowcy mają "taniutkie" na tą trybunę, bo tylko za 55zł.

Maciuś 03.08.2011 16:11

Oj slabi z was by byli trenerzy, tu nie chodzi o brak Kucharczyka tylko o przejscie Radovicia ze srodka na skrzydlo. W srodku Serb gra ostatnio swietnie a na skrzydle kazdy wie jak on gra.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl