![]() |
Gratulacje dla Legii - za wynik i Śląska - za gre.W rewanżach koncentracja na 100% i nie powinno być źle.
|
Cytat:
Legia zaskoczyła. Gdzieś mi to umknęło, ze sprowadziła bramkarza. Ciekawe czy lepszy od tego Chorwata. Dobry bramkarz to połowa sukcesu. |
Cytat:
|
Oba wczorajsze wyniki to duże zaskoczenie. Spodziewałem się raczej łatwego zwycięstwa Śląska i przegranej (ale nie sromotnej) lub remisu Legii. A tu zonk.
W obu meczach, a także w naszym meczu z Liteksem wyszła stara dobrze znana zasada. W meczach o takiej stawce trzeba mieć zawodników, którzy nie potrzebują pięciu okazji, żeby coś ustrzelić. Śląsk miał Ćwielonga i zwycięstwo poszło w diabły. A obie setki Ćwielonga były o niebo łatwiejsze technicznie dla zawodnika niż bramka Meliksona. Pamiętam ile było narzekania na Boukhariego, ale jego bramka z Cracovią była dość podobna do setki Ćwielonga. Gdzie by strzeił Ć. I to jest właśnie ta różnica. Ps. Tym których denerwuje narzekalnictwo na naszym forum po zwycięstwie nad Litexem i uważają, że w tym narzekalnictwie jesteśmy wyjątkowi polecam forum Legii i wpisy w temacie meczowym. Zaraza się rozszerza:lol: |
Brawo Legia !! nalezalo sie bunczucznym napinaczom z Turcji. Ja tam bylem za wojskowymi i ciesze sie ze wygrali i bede sie cieszyl jak przejda dalej.
|
Już wolę żeby Legia odnosiła dobre wyniki w pucharach niż napinacze z Wronek i nie jest to zapewne tylko moja opinia.
|
Cytat:
W dodatku jak Wisła, mająca w składzie 3 Polaków (Sobolewski, Wilk + Meleks) "reprezentuje Polskę". My reprezentujemy siebie samego. Podobnie Legia. Swoją drogą, gratuluję Warszawiakom dobrego wyniku. Meczu nie zagrali rewelacyjnego, ale i tak przeciwnik miał mniej sytuacji niż Litex. A wynik podobny. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie widzę też sprzeczności w tym, co napisałem. Legia, Wisła, Śląsk - reprezentują siebie, swoje miasta - nie Polskę (choć -nie wiem dlaczego - flaga Polski znalazła się na koszulkach Śląska). Ja bym też poczekał z tą podjarką wynikami polskich klubów w pucharach. Jesteśmy ciągle w fazie eliminacji. I nasi grali z zespołami bułgarskimi i tureckimi. Jeszcze parę lat temu te kluby laliśmy aż miło. Teraz zwycięstwo na wyjeździe Legii ze średniakiem ligi tureckiej uważamy za miłą niespodziankę. To pokazuje miarę upadku polskiej ligi w ostatnich latach. Powiem tak. Biorąc pod uwagę stan infrastruktury, organizację i finanse - nasze kluby powinny lać: - wszystkich Kazachów, Azerów, Gruzinów i Ormian; - wszystkich Litwinów, Estończyków i Łotyszy; - Greków - poza PAO i Olimpiakosem; - Turków - poza Tranzbosporem, Galatą i Fenerbace; - Słowaków i Czechów; - Belgów poza Anderlechtem i Bruggią; - Szwajcarów, Duńczyków, Austriaków; - Norwegów, Szwedów, Finów. A jak wiemy, obecnie Wisła w pucharach europejskich obawia się praktycznie każdego przeciwnika. Podobnie Legia. Śląsk i Legię w pierwszych meczach sędzia traktował jak pastuchów z Azji, szczególnie Turki robiły na boisku co chciały. Nam Norweg pomylił się w kluczowej sytuacji, więc nie narzekam - ale w ciągu całego meczu też chętniej gwizdał dla Bułgarów. To nie jest przypadek - postrzegają nas jak piłkarską prowincję, dla której nie ma się szacunku. |
Miare upadku polskiej pilki? Raczej miare wpompowania kasy w inne ligi ( turecka, cyrpyjska itp ). Moga miec slabszych rodzimych graczy, ale po latach finansowania stac ich na sztab szkoleniowy,zawodnikow,dobrych sparingpartnerow,obozy itp. To musi przelozyc sie na jakosc ligi.
U Nas powstaja stadiony,mamy jednych z najlepszych kibicow na swiecie. Kasa mniejsza i to wychodzi, tylko i wylacznie to. Nikt mi nie wmowi ze tacy Turcy czy Cypryjczycy zaczeli nagle przewyzszac nas sportowo z innego powodu niz naplywa kapitalu a co za tym idzie zawodnikow. Stac ich by wydac 10 baniek ojro w jednym okienku, u Nas jak peknie mityczna jedna banka to jest juz cos. |
Cytat:
Polskie kluby nigdy w pucharach nie były znaczącą siłą. Nie ma żadnego upadku, jesteśmy ciut poniżej średniej od jakiś 40 lat... Czasami zdarzy się trochę lepszy sezon i nasze kluby nawiążą walkę z największymi, czasami zdarzają się kompromitacje... Przestań pisać o tym upadku, bo ktoś naprawdę może pomyśleć, że kiedyś polskie kluby liczyły się w Europie. A tak nigdy nie było. |
Ciekawa fotka z forum Legialive:
http://legia.com/www/galerie/legia/2...z/big/1065.JPG I jak ktoś trafnie spostrzegł: Szałachowski to tam nie pasował. :D http://i55.tinypic.com/23u5rwj.jpg |
taa oczywiscie - ktos mial fantazje i przytuningowal dziweczyny Legii...( tak jak tuninguje sie panny playboya...(
|
Ten z 18, Kucharczyk chyba, jest pół murzynem spójrzcie na jego nogi. :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no chyba ze pilkarze Legii maja najlepsza rzeźbę wsrod wszystkich klubow na swiecie ...( |
Cytat:
|
Cytat:
http://jp85.pl/galeria/le/280711/slides/_DSC5033.jpg |
Cytat:
Sztanga była chyba główną atrakcją letnich przygotowań :D |
O w mordę nie wierzę, wy tak na serio z tym photoshopem?! Buhahaha :lol:
|
I cala strona rozmowy o gołych facetach - co ta pilka robi z ludzmi :D
|
Dorzucę się do OT:
Zdjęcie jest robione w nocy i przy oświetleniu gwarantującym i wymuszającym dobry kontrast, stąd tak dobrze wdać rzeźbę. Co do zmian w PS - brak (nawet) dobrego balansu bieli więc poza wyostrzaniem i podciągnięciem kontrastu niewiele było robione... Po przejściu tego zdjęcia przez filtry 'automatyczny balans bieli' i 'automatyczna korekta zdjęcia' nie ma już takiego szału, poza dwoma Panami. Pozdro. |
dokładnie tak,
Odwodnienie podczas meczu, oświetlenie, pot - stąd ta rzeźba. Poza tym profesjonalny piłkarz to 2-5% tkanki tłuszczowej. poniżej 10% już widać kaloryfer. Bardziej nurtuje mnie czy Radovic to taki obibok? |
A co do Rzeźniczaka jeszcze - gość ma zdrowego p*erdolca na punkcie siłki, gdziekolwiek nie jedzie na zgrupowanie, zawsze leci szukać siłowni, sporo czasu wolnego, co reszta sobie tam plumka w basenie czy jeździ na rowerze, on spędza pakując.
Rzeźniczaka zdjęć było już baaaardzo dużo, zwłaszcza że on się wyraźnie tym sam jara, więc z tym szopem to bzdura. Koleś jest po prostu naładowany i tyle. Nawiasem mówiąc: kto to był w ekstraklasie, który lubił pokazywać klatę i robił to mimo kartek? |
Jak Rzeźniczak rzeczywiście taki kozak to powinien Staruchowi odwinąć a on go jeszcze usprawiedliwiał...a z resztą mniejsza z tym to temat sportowy.Nie pozostaje nic innego jak utrzeć nosa kebabom w Warszawie i liczyć na szczęście w losowaniu.Z tymi turkami przypomina mi się troche sytuacja Dnipro.Rok temu również trener mówił po przegranym meczu że są lepsi i w rewanżu napewno wygrają.Ciekawe czy tu będzie podobnie.
|
Posiada ktoś info odnośnie transmisji Śląska? Wisła prawdopodobnie w otwartym, Legia bodajże w Polsat sport
|
Śląsk będzie również w otwartym Polsacie. Legia na polsat sport extra
|
Kucharczyk jest kontuzjowany, jego miejsce zajmie Radovic a w srodku pola zagra Gol. Tak wiec smialo mozna stawiac dom i samochod na Gaziantepspor.
|
Cytat:
|
Kucharczyk to akurat był najgorszy w meczu z kebabami, więc nie koniecznie to jakieś kolosalne osłabienie.
|
Do tego Radovic strzelił a nie Kucharczyk
|
Gol podczas zgrupowania był ustawiany jako rozgrywający, a jako defensywny pomocnik jest lepszy w ofensywie niż w odbiorze. Ok, szału nie ma, ale tyczka na środku też stać nie będzie. Strata Kucharczyka też jakąś kolosalną tragedią nie jest, chociaż dziwię się że zamiast niego Skorża nie wystawi Hubnika.
|
Cytat:
|
Dla mnie Kucharczyk to byl, jest i bedzie typowy napastnik wiec w chwili w ktorej na szpicy gra Ljuboja wypadniecie Kucharczyka zbyt wielka strata nie jest.
|
Cytat:
Co do straty Kucharczyka to akurat uważam że jest to strata o tyle duża że Kucharczyk świetnie na takiego przeciwnikaa się nadaje. Legia bedzie się bronic i słać długie piłki za obronę Turków - idealnie trzab do tego szybkich napastników i skrzydłowych. Ale i tak dla Legii priorytetem jest nie stracić bramki. Czy strzelą 1 czy nie nic im nie da jak przegrają. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oj slabi z was by byli trenerzy, tu nie chodzi o brak Kucharczyka tylko o przejscie Radovicia ze srodka na skrzydlo. W srodku Serb gra ostatnio swietnie a na skrzydle kazdy wie jak on gra.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl