![]() |
Cytat:
Ale chyba każdy z nas dałby wiele za Dana w Wiśle. |
Tak, Dana i dalej by marudzili, ze za ciezko. Tutaj i Guardiola by niewiele wskórał. Przykre, ale prawdziwe.
|
Cytat:
|
Petrescu był by dobrym pomysłem,chociaz wiedzielibyśmy że ciężko pracują,ale na obecna chwile trenerem jest Kasperczak,dajmu mu czas,2 tygodnie temu same zachwyty a teraz juz byscie go zwalniali,takie mecze zdarzaja sie najlepszym.
|
Cytat:
Mowiac szczerze nie wiem co sie dzieje z innym argentynskim trenerem Hectorem Raulem Cuperem. Wiem ze to byc moze nieosiagalna kandydatura ale uwazam ze z nim Wisla poszlaby do przodu. Jako ze mamy hmmm problemy z atakowaniem przynajmniej nauczylby nas bronic. Jak siegne pamiecia jego druzyny (czy Inter czy Valencia) graly perfekcyjnie w obronie, taka taktyka dala Valencii final Champions League z Realem Madryt. Potem, pamietam byl jeszcze w Interze Mediolan a potem..... (przynajmniej z mojej perspektywy) sluch o nim zaginal. Ale on jest chyna poza naszymi mozliwosciami....... Szkoda...... Ale do czwartku, 5 sierpnia jestem calym sercem i dusza z Kasperczakiem. Niech Jemu i Wisle sie uda, bo kolejna kleska moze sportowo i marketingowo bardzo pograzyc Wisle.... |
Cytat:
|
Mam tylko dwa manifesty:
1. ŻADNEJ POLSKIEJ M(yśli)ENDY TRENERSKIEJ - jak mamy zmieniać trenera to tylko na zagranicznego, człowieka który jest trenerem z jakimś dorobkiem, albo właśnie na Młodego po dobrej karierze zawodniczej który pracował w swojej karierze z najlepszymi trenerami przykład Simeone, wcześniej kimś takim był Dan tylko że ten ostatni już nie wróci do nas, kompletne Sci-Fi. Rosjan finansowo w życiu nie przebijemy a po tym jak go u nas potraktowano to nie wydaje mi się żeby chciał do nas wrócić. Potrzeba człowieka z Ambicjami. 2. Do czasu blamażu w Baku nie powinno się o tym gadać publicznie, póki co Heniek ma jeszcze szanse uciec z pod Gilotyny tylko jest pytanie czy piłkarze zechcą mu pomóc czy też przytrzymają go żeby gilotyna "uje.... mu łeb" |
Cytat:
Kasperczak przygotowywał tą drużynę więc jest chociażby w pełni odpowiedzialny za przygotowanie motoryczne a raczej jego brak.Nie wspominając już o błędach personalnych które w tym meczu mu się przytrafiły a nie powinny.Do tego jego ostatnie osiągnięcia czyli spuszczenie Górnika którego gra jako żywo przypominała to co teraz zaprezentowała Wisła każą mieć duże wątpliwości czy z tym szkoleniowcem możemy coś osiągnąć i to nie mówię już w kontekście europejskich pucharów a Ligi. Goral cóż na tej liście oczywiście są nazwiska lepsze - Daum,Labaddia,Clemente. Słabsze - E.Koeman,Scala,Gotz i te na które nas najpewniej nie stać - Aguirre,Lemerre,Southgate,Zola.Tak czy siak w moim mniemaniu każda osoba z tych 3 kategorii gwarantuje nam lepszy poziom umiejętności od przedstawicieli owej "polskiej myśli szkoleniowej" |
Cytat:
|
Mam już swoje lata i chyba dopadła mnie sklroza.Przypomnijcie mi , proszę , jakie to sukcesy odniosła Wisła z cudotwórcą Danem.
|
Cytat:
Swoją drogą jakby ładnie wyglądało, gdyby Simeone przyszedł do Wisły i przejął ją w przerwie zimowej, a Kasperczakowi podziękowano by oficjalnie (niekoniecznie bardzo serdecznie). |
Dlaczego zatrudnić zagranicznego trenera?
Przede wszystkim dlatego, że będzie miał jaja. Będzie miał jaja, aby nie wystawiać na siłę w 1 składzie Brożków czy Sobolewskiego za samo nazwisko. Będą słabo grać? TO ich zmieni w trakcie meczu. Będzie się to powtarzać? To więcej nie zagrają. Takiego trenera będzie mało obchodziło czy to jest ikona Wisły czy nie. Wyobrażacie sobie chociażby za Dana sytuację, gdy jakiś piłkarz rzuca "sam sobie zagraj" albo "nie zagram dziś w sparingu"? Przecież do końca rundy by w ramach pokuty musiał zostawać i robić okrążenia wokół boiska po treningu. I o to chodzi |
Cytat:
Dana zwolnili piłkarze.Największym błędem zarządu było to że na to pozwolili.Mam nadzieję że jeśli rzeczywiście zatrudnimy zagranicznego szkoleniowca do analogicznej sytuacji nie dojdzie. A co dała ciężka praca na treningach u Dana widać było po wynikach Unirei. |
Cytat:
Pilkarz Ktory Polecial Na Skarge (PKPNS) to personifikcja lenistwa, opierdalactwa, amatorstwa i degrengolady w obecnej druzynie Wisly Krakow. Wstawcie sobie dowolnego pilkarza. Oprocz Radka, ktory Wielkim Pilkarzem jest. Aczkolwiek 11 obcokrajowcow pozwala miec nadzieje ze PKPNS bedzie mial zerowe przebicie. |
Trzeba sprowadzić dobrego trenera zagranicznego z doświadczeniem i wynikami i wtedy wbić kopaczom do głowy, że jak coś nie będzie grało to ich głowy polecą w pierwszej kolejności.
Tak zupełnie teoretyzując to obawiam się, że Agrentyńczyk może być dość odległy mentalnie od Polski, ja bym tam chętnie powitał jakiegoś Holendra. Sprawdzają się w różnych krajach europejskich, mają fajny-ofensywny i skuteczny system gry, jak chcemy zbudować system szkolenia - to tam to mają w jednym palcu=Holandia jest fabryką dobrze wyszkolonych i świetnie radzących sobie praktycznie we wszystkich ligach grajków. Co do HK - mistrzostwo przeciekło Mu miedzy palcami, PP przeciekł Mu między palcami, Azerowie nas klepią... jak dla mnie drużyna razi rozlazłością, poza tym... wygląda na to, że HK może nie mieć odszkodowania za wywalenie jesli nie spełni celów cząstkowych. Ja tam po Nim płakał nie będę... dla mnie to w tej chwili jest bezradny dziadek, który nic dobrego już z Wisłą nie zrobi. |
Ale po co kopacze mieliby zwalniać Ąriego?
Przecież nawet treningi wyznacza im z rana, żeby potem cały dzień mieli dla siebie. |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się, ze wiele osób przenosi sytuacje z przeszłości na dzisiejszą Wisłę. A to błąd. Wtedy Wisła gromiła w lidze, grając bardzo efektownie, a potem zawodziła w pucharach ze słabymi przeciwnikami, bo... koncentracja była za mała, piłkarze byli myślami w ciepłych krajach, minimalizm królował. Dzisiaj startujemy po nieudanym sezonie, w którym potrafiliśmy przegrać z drużynami słabszymi od azerów i oczekujemy łatwego zwycięstwa z "ogórkami". Na jakiej podstawie? Przecież ta drużyna przegrała kilka miesięcy temu z GKS Bełchatów, Arką Gdynia czy Koroną Kielce. Na razie nic nie wskazuje na to, aby nasz koszmar się skończył. Nie wiem również, czy jeśli zawiodą nasze wszystkie nowe nabytki, starzy zawodnicy będą się w stanie wznieść podad poziom prezentowany przed wakacjami. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co do Kaspra- popełnił podstawowy błąd w przygotowaniach- nie dał zgrać się drużynie. Jeśli wiedział, że będzie miał tyle mięsa do przetestowania trzeba było robić 2 sparingi w ciągu dnia, jeden dla testowanych, drugi dla zgrania drużyny. :foch: |
Przypominam, ze trenerem Wisly jest Henryk Kasperczak, a ten temat tez ma odpowiedni tytul. Sami siejecie ferment i sie potem dziwicie gazetom :D...czasami warto pomyslec, zanim sie cos napisze.
P.S - Jak widac pelen szacunek do trenera ;). |
Cytat:
|
Cytat:
Doczytałem: On jest trenerem w lidze rosyjskiej więc tu nie przyjdzie. Tyle o Petrescu. |
Cytat:
|
Dajcie spokój z Petrescu -szanse jego przyjścia do Wisły są takie jak np Klinsmana czyli żadne a jakim trenerem był było wałkowane tysiąc razy - zaraz jova wpadnie i napisze jaki to prostak, cham i żenujący trener był :P
A sam temat - kto następny jest na czasie bo nie należy przypuszczać byśmy w czwartek awansowali. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A co do tego kto pozostał - nasz najlepszy snajper, pan B. |
Na 100% trenerem był juz Kasperczak.
Niechciany w Wiśle "Dawid" szalał z radości za bramką, a kibice skandowali nazwisko poprzedniego trenera krakowian - Macieja Skorży. |
dla mnie to jest śmieszne, że chcą zwalniać Kasperczaka jeśli przegra rywalizację z Azerami.
To żenujące podejście zważywszy na to że wszystkie kluczowe transfery w tym okienku przeprowadzono po zgrupowaniach albo na tydzień przed ważnymi meczami. Kiedy Kasperczak miał ich przygotować skoro całe zgrupowanie grał bez obrońców. Niektórych zawodników ma od kilkunastu dni wiec co możne z nimi zrobić. To śmieszne że głowa trenera leci w momencie kiedy z transferami plamę dal zarząd klubu czy tam właściciel (bo przeprowadzono je na ostatnią chwile). Trenera, można rozliczać po rudzie jesiennej, a nie teraz kiedy przewietrzono kadrę, gdzie jest 8 nowych twarzy, kiedy nie było czasu na wspólny trening. Naszym przeciwnikiem nie są tylko Azerzy, ale również i decyzje podejmowane w nieodpowiednim momencie (za późno przeprowadzone transfery) Jakość transferów ocenimy po rundzie jesiennej. Sami podkładają trenerowi kłody pod nogi, a w razie czego kozłem ofiarnym będzie trener, ale polityka sie nie zmieni. |
Cytat:
Dlatego chociaż nie byłem jakimś wielkim fanem Henia i dalej trochę mam mieszane uczucia jak widzę go zamulonego na ławce, to nie zachowujmy się jak alfonsy, bo co by nie powiedzieć w stosunku do kibiców był ok i trochę dzięki niemu przeżyliśmy. |
Tak, tylko Henryk źle ustawił drużynę taktycznie i głównie tutaj jest problem. Problemem jest to, że nie skonstruował siły ofensywnej tak,byśmy wygrali z Azerami. Właściwie żadnej klarownej sytuacji nie mieliśmy, tylko staliśmy w miejscu. Tutaj jest problem, a nowe nabytki narazie w większości grzeją ławę i moim zdaniem tą ławę powinni narazie grzać.
|
Cytat:
Byli 2 napastnicy? Byli ( to że jeden spał a drugi nie strzelił karnego...cóż ) Nie było 2 def. pomocników? Nie było ( głupio byłoby się bronic u siebie z Azerami) Obrona w sensie personalnym to nie wina Henia. Chyba że masz na myśli takie niuanse jak konkretne warianty rozegrania. Ale wtedy weź pod uwagę, że wypracowanie tego też trwa. A nowi: bramkarz, prawa obrona 2 stoperów, skrzydłowy, napastnik. |
Cytat:
Prawda jest taka, że na treningach najlepsze wrażenie robią (przynajmniej na mnie): Paljić, Wilk oraz Rios. Doszła jeszcze kontuzja Clebera. Mógł jedynie kombinować z Diazem na lewej, ale przecież widzieliście jak on gra na tej pozycji, więc też zagrałbym Piotrkiem, wszak mieliśmy atakować. |
O, nareszcie jakiś ciekawy post.
Chodzisz na treningi?Znajomek niedawno był na treningu i coś przebąkiwał, że ten Rios jedzie z naszymi kopaczami jak chce.Prawda to czy wyolbrzymianie? |
Cytat:
Licząc wszystkie formacje to na 11 pozycjach, było 6 nowych zawodników którzy mieli kilka treningów za sobą, lub są z drużyną od kilku tygodni. Jak to ma funkcjonować? |
Jeśli odpadną to jestem za tym aby Heńkowi podziękować - choć darzę go wielką sympatią .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl