![]() |
daeclan kluby na zachodzie zarabiaja... Tylko, ze kluby na zachodzie jezdza na turne po Chinach, Japonii i innych krajach azjatyckich, a jaki to jest rynek zbytu, to chyba nie trzeba mowic. Klubom na zachodzie kibicuja ludzie na calym swiecie, w Polsce tez mozesz kupic orginalna koszulke Barcy z ktorej klub dostanie kapuste, a czy w Barcelonie kupisz orginalna koszulke Wisly? Nie wydaje mi sie. Wiec tutaj nie tylko cena ale i ilosc sprzedawanych koszulek.
Owszem kazdy w pracy cos zawali... i Wisla takie zawalenie miala w Sosnowcu i obowiazkiem bylo wyciagnac wnioski z tamtego meczu. Malo tego historia napisana przez Tibilisi czy Valerenge niczego ich nie nauczyla. A moze wlasnie nauczyla, ze w sumie nic sie nie stalo. Panowie otworzcie oczy, pozbyto sie zawodnikow dla ktorych Wisla cos znaczyla a nasprowadzano zagraniczniakow, ktorzy na dwa dni przed transferem nie wiedzieli ze istnieje taki kraj jak Polska i otwarcie przyznaja, ze Wisla to krotki przystanek w drodze na zachod. Obecni zawodnicy po przegranym meczu i tak pewnie swietnie sie bawili, pozniej napisali oswiadczenie i sprawa zalatwiona. Przepedzic polowe tych grajkow gdzie pieprz rosnie. My sie podniecamy, wkur...iamy ogladajac mecz, przezywamy porazki, rzucamy telefonami czy pilotami o sciane, a oni ida tylko sprawdzic stan konta i myk na zakupy w doskonalych humorach. Oni maja Wisle w dupie, z nas sie cala Polska smieje, a kibice beda spiewac "nic sie nie stalo". A wlasnie ze sie stalo. A jak nie zredukuja ligi do 10 druzyn to takie "wypadki" beda mialy doskonale alibi. Gdybysmy mieli lige 10 druzynowa to nie byloby tlumaczenia, ze tylko my nie widzimy jaka nasza liga jest slaba, ze grajac z Odra nie mozna sie przygotowac do pucharow itp itd. Ale dopoki na stolkach w pzpnie beda siedzialy stare dziady to nic sie nie zmieni. Zrobic lige z 10 druzynami dowalic jeszcze jakis puchar, niech graja co 3 dni... Ze co, ze nie przyzwyczajeni? Ze beda przemeczeni? Na zachodzie potrafia grac co kilka dni a nasi nie? Dobra, to pokolenie pilkarzy ktore jest obecnie sobei nie poradzi bo organizmy nie przyzwyczajone, ale kij im w oko, oni mieli juz swoje 5 min i na wiecej nie maja sil. Powoli bedzie wchodzic nastepne pokolenie, oni beda przyzwyczajeni do takich obciazen. A bedzie mniej druzyn to beda mialy wiecej pieniedzy wiec srodki na profesjonalne odnowy biologiczne tez sie znajda, na sparingi z wymagajacymi przeciwnikami, na transfery. Ja chetnie bym poswiecil kilka sezonow jak chodzi o pilke miedzynarodowa (w tym reprezentacje) i zrobil wymiane pokoleniowa. Starych wypalonych patrzacych z utesknieniem na zachod/wschod pilkarzy zastapil mlodymi, ktorzy beda mieli sile biegac przez 90 min, ktorym sie bedzie chcialo walczyc, ktorzy w lidze kazdy mecz beda traktowac powaznie gdyz kazdy mecz bedzie o stawke. Ja chce silnej ligi aby doczekac sie dobrych pilkarzy i mocnej reprezentacji. Po co w lidze 16, 18, 20 zespolow i pilkarzy tyle, ze nie ma szans ich spamietac, skoro trzon reprezentacji tworza pilkarze z 3 - 4 klubow. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd mi za to co sie stalo w tym sezonie w pucharach. |
|
Cytat:
Brożek cwaniak też od jakiegoś czasu mówi że nie chce nigdzie jechać, a tu taki numer... |
Cytat:
|
Cytat:
Wiesz co w sumie twoja teoria spiskowa mogla byc byc prawdą. Ale to bylby szok dla nas wszystkich. Cios ponizej pasa,faul dwoma wyprostowanymi nogami ood tyłu. Dla mnie to byla by oznaka tych wszystkich 4 delikwnetow wy***** lic na zbity pysk ,najlepiej wytransferowac do Tereka Grozny ,byle juz wiecej nigdy ich na oczy nie widziec.Hańba . Ale oby to byla tylko nie majaca nic wspolnego z realna rzeczywistoscia sytuacja . OBY. |
Ludzie do k**** nędzy... Co wy z tymi jakimiś teorami spiskowymi?
Chyba kapkę za gorąco się zrobiło i co niektórym głowy parują... Swoją drogą myślicie że tak łatwo jest 2 razy trafić w poprzeczkę i dwa razy w słupek (CELOWO!) byle tylko nie wygrać... Ręce opadają jak się czyta niektóre wypowiedzi... |
czesc
myślę, ze teoria spisku to prawdopodobna opcja przecież i tak nie mieli gdzie grać w razie awansu ... |
Koledzy wy chyba nie myslicie ze oni przychodza na trening po treningu kazdy w swoja droge, potem meczyk i znowu trening.
Oni tak samo jak my spotykaj sie po pracy na browarku jeden z drugim lubi sie bardziej z innym mniej. I jak by tak Twojemu kumplowi z roboty np kierownik za skore zachodzi to nie pomozesz? jak cos spiepszy a Ty widziales doniesiesz? Wiec jezeli Brozek ma parcie na wyjazd Skorza mowi nie bo puchary, wiec puchary stoja na drodze do zagranicznej kariery co kumple robia? a zeby sobie powetowac straty wystarczy is do buka i wilk syty i owca cala. Zbyt wiele w zyciu przekretow widzialem, widzialem jak brat brata roluje na spora kase. I po doswiadczeniach korupcyjnych w footbolu a zwlaszcza naszym niczego w 100% pewnym byc nie mozna, wiec mowienie ze jakies teorie spiskowe sa bezzasadne jest bledne. Ja nie twierdze ze tak byla ale jest jakies prawdopodobienstwo ze tak moglo byc |
Ja nadal jestem w szoku. Wciąż nie dociera do mnie to, co sie stało.
Ale nie można pozwolić, aby ten cios zniszczył Wisłę. Trzeba sie podnieść, uwierzyć w przyszłość, mimo wszystko. Przyszłość nadal jest sprawą otwartą. Za rok będziemy mieć piękny stadion. To szansa na nowe, lepsze otwarcie. Oczywiście, o ile zmieni się podejście i polityka klubowych decydentów, a Cupiał nie załamie. Aby tak sie stało, trzeba w końcu wyciągnąć wnioski z wielu lat pucharowych niepowodzeń. Wisła potrzebuje nowej jakości w polityce kadrowej, o którą niestety teraz będzie jeszcze trudniej. Za rok trzeba być w zupełnie innym miejscu niż dziś, bez tych wszystkich problemów i błędów, które tyle nas teraz kosztowały. Nie można znów startować do pucharów bez porządnego bramkarza, z jednym napastnikiem, bez ławki rezerwowych, z ciągle coraz słabszą drużyną, bo efekty będą podobne, kolejny raz skończy się jak zwykle. Tak postępując ciągle będziemy sie cofać. Dlatego wyprzedaż zawodników, którzy zawiedli (nie mówię, że w niektórych przypadkach nie uzasadniona) dla ratowania budżetu i poczucia sprawiedliwości, bez jednoczesnego planu zastąpienia ich wartościowymi zastępcami nie ma większego sensu. Cupiał chcąc uniknąć kolejnych blamaży po prostu nie ma wyjścia, musi zmienić polityke sportowo-finansową klubu, bo z obecną może być tylko coraz gorzej. Zdaję sobie jednak sprawę, że może nie mieć na to ani środków, ani ochoty. |
Jeśli tak było to prędzej czy poźniej sprawa się sypnie bo drużyna to nie cztery kajtki z piaskownicy żeby kryć się kto robnął lizaka Bogusi.
Ta teoria jest przerażająca, nie wierzę w nią. Dla mniej jest to raczej takie szukanie winnych ale konkretnych osób, na siłę. Nie wierzę że nasi piłkarzę mogą być aż tak dwulicowi. Pozostaje (jak co k**** roku) powiedzieć - może za roooook............;/ |
Cytat:
Rozumiem może to odpadnięcie to dla niektórych szok, dla mnie również, ale to nie powód żeby pisać takie idiotyzmy i to na publicznym forum. Twój kolejny wpis godny pożałowania. Naprawdę dobrze ci radzę - odpocznij sobie od forum, pojedź do Lubina, wyjdź z kolegami na piwo i przestań szargać moje zszarpane nerwy. PS. Dalej sadzisz, że gorszym rozwiązaniem dla Wisły byłoby zwycięstwo z Levadią w Sosnowcu 2:0? Bo gdybyś dziś walnął taki wpis zostałbyś na forum zlinczowany. Dobra rada - odpocznij. Bez odbioru |
A Wy nadal szukacie, kto ma położyć głowę za porażkę z Levadią :]
Najmądrzejsze słowa wypowiedział Boniek (choć go nie cierpię) - na 10 meczów z tą drużyną, 8 Wisła by wygrała. Cóż, to wielki pech, że trafiliście akurat na te dwa. Albo zła karma :P Mała dygresja. Na czym polegało "rozpracowanie" przeciwnika przez Janasa Jr-a? Zawyrokować, że drużyna jest na poziomie środka polskiej Ekstraklasy to i ja bym potrafił (choć moim zdaniem przecenił). Za rozpracowanie uważałbym uwagi typu: Andriejew ma dobrą technikę, więc nie wolno dopuszczać do jego pojedynków "1 na 1" pod bramką. Levadia ma słabą lewą stronę, więc ataki powinny iść często prawą stroną. Bramkarz słabo sobie radzi na przedpolu, więc odpowiednie dośrodkowania będą kluczowe. Ale jak widać nazwisko daje mandant do brania kasy za fuszerkę ;) Sądząc po relacjach tekstowych, w meczu z Levadią zamknęliście rywala na jego połowie, jak wczoraj Polonia Warszawa. Tylko skuteczności brakowało. Bednarz i Janas powinni wylecieć, ale nie za ten mecz :P Powodzenia jutro na krajowym boisku. |
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czyli wszystko po staremu ...zaraz zaśpiewamy nic się nie stało itp. Dalej będziemy głaskać "piłkarzy" po fiu..tach.... Ech....no ale czego się spodziewać......nic nie nauczyło nas Dinamo nic nie nauczyła Levadia |
Byłeś na spotkaniu? Znasz przebieg rozmów? Nie to może nie mów, że po staremu.
|
Drażnią mnie już te wszystkie artykuły, o wielkim oszczędzaniu. Kadra zespołu zmniejszyła się o kilku zawodników nieźle zarabiających ( Zieńczuk, Baszczyńki, Niedzielan, Dawidowski, Varga (?), Beto (??). I to już jest spora oszczędność. Wiadomo że zespół sporo straci grając w Sosnowcu, ale to samo było wiadomo, zanim zakwalifikował się do pucharów, więc taka ewentualność musiała być brana pod uwagę...
Dla mnie cała trojka, która narobiła bigosu powinna zostać i to naprawić, cel mistrzostwo, jeśli nie dadzą rady, wtedy rozliczać. |
Cytat:
U nas w klubie jak tylko jest oferta to każdy jest na sprzedaż i to jest sprawa dość oczywista... A dorzucanie do tego grona Sobola, który nie dawno podpisał nowy kontrakt całkiem ośmieszą tą już z początku fantastyczno-komiczną teorię... |
Cytat:
W wywiadzie z prezesem Wilczkiem padła kwota 5 mln zł jakie miały rocznie wpływać ze sprzedaży biletów i karnetów. Z kolei w Dzienniku Polskim jest mowa o planowanym na sezon 2009/10 zmniejszeniu się tych wpływów z 4,6 mln zł do 2,1 mln zł. W wyniku wcześniejszego wcześniejszego odpadnięcia z pucharów ta kwota pewnie spadnie poniżej 2 mln zł. W każdym razie wpływy z biletów i karnetów nie były tak duże żeby ich jakiekoleiwk zmniejszenie się gwałtownie uderzyło w budżet Wisły. Do tego wszystkiego dochodzą wyższe o kilka mln zł wpływy z tyt. praw TV (kluby dostały o ok. 120% więcej niż rok temu). Krótko mówiąc przed tą rundą nie zainwestowano wielkich w stosunku do budżetu pieniędzy w obawie przed zbyt wczesnym odpadnięciem z pucharów, a nie z powodu gry na obcym stadionie. Niestety taka postawa (+ kontuzje kilku kluczowych graczy) doprowadziła do zmniejszenia potencjału kadrowego, odpadnięcia z pucharów i zaprzepaszczenia zdobyciu ogromnych na polskie warunki pieniędzy. Mądry Polak po szkodzie... |
no ja tez nie rozumiem tego trabienia o dziurze. oczywiscie starty sa, ale wirtualne(bo te pieniadze nie byly pewne, ot jezeli by sie udalo, to wtedy bysmy mysleli co z nimi zrobic). A jezeli zarzad oparl budzet na wplywach z pucharow, to w pierwszej kolejnosci powinien poleciec na zbity pysk.
Kazdy zna przyslowie "Nie dziel skory na niedzwiedziu.." |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Założenia budżetowe robione przed sezonem musiały zawierać kilka wariantów zarobku w pucharach... Skoro były transfery to najwidoczniej założone że pewien minimalny poziom w tych rozgrywkach osiągniemy... Jako że nie udało nam się tego zrobić powstała dość spora (1-2 mln euro jak się mówi) dziura budżetowa... Byłoba to kwota dość rozsądna, bo to oznacza że założono ni mniej ni więcej tylko to że przejdziemy Levadię i zagramy jeszcze conajmniej 4 mecze, gdzie będą wpływy z transmisji, od UEFA, czy z biletów albo sponsorów... Założenia więc były prawdopodobnie i tak dość sceptyczne... Nie można zakładać w budżecie odpadniecia w pierwszej rundzie, bo byłby to budżet na dużo nizszym pułapie. |
Cytat:
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-burza,1343830 No to jak, oddadzą tą premię za MP ? |
Cytat:
Po drugie - przyczyny porażki według mnie to (kolejność nieprzypadkowa): 1. Słabość kadrowa. Wśród całkiem dobrych zawodników na kluczowych pozycjach grali piłkarze za słabi na puchary (Ćwielong, Pawełek). Dlatego mamy słabą skuteczność i często tracimy głupie bramki. Działo się tak już w lidze gdzie jednak głupi remis czy porażka nie kosztuje tyle co w pucharach. -> Odpowiedzialny za to jest przede wszystkim Bogusław Cupiał. 2. Brak atutu własnego stadionu. Brak gry na Reymonta to poważny cios dla nas i trzeba być tego świadomym. Zawsze byliśmy drużyną swojego boiska. -> Wielu winnych. Raczej nikt z klubu. 3. Straszny pech. Nie czarujmy się - mieliśmy ogromnego pecha w obydwóch meczach. -> Niczyja wina. 4. Średnie przygotowanie motoryczne drużyny. -> Wina Skorży. Nie przeszkodziło to jednak nam w stworzeniu dużej liczby sytuacji zmarnowanych przez... patrz punkt 1. Moim zdaniem błędy Skorży w porażce z Levadią miały znaczenie drugorzędne. Zwolnienie trenera przyniesie nam więcej złego niż dobrego. |
Zawsze sie zwalnialo trenerow, pilkarze zostawali. Teraz dobrac sie do dupy kilku patalachom plus Kazimierski, Bednarz. A skorza niech zostanie. Dostal po lbie tak ze sie ledwo na nogach trzyma. Wnioski wyciagnie i bedzie dobrze.
|
Stachu -- ale bez przesady. To zupelny brak odpowiedzialnosci, zakladac budzet z wplywami z pucharow w naszej sytuacji. Tak moze robic Barca, a nie my. Za malo w Europie znaczymy, aby wliczac kase z pucharow do budzetu. Dlatego uwazam to za kolosalny blad, i w pierwszej lini ci co tak zrobili powinni wypierniczac na bruk.
Jezeli 5 sezonow z rzedu awansujemy daleko w pucharach, mozna sobie taka kase wliczac, ale nawet wtedy to bedzie duze ryzyko. Natomiast w obecnej sytuacji, opieranie budzetu, na wplywach z pucharow, to przestepstwo. Nie wiem ile na prawde brakuje, ale opodawane 2 mln euro, to 1/5 naszego budzetu. Kogos chyba popierdzielilo, ze 20% zalozonych wplywow to wirtualne pieniadze... |
Petrescu upatruje przyczyne klęski w Tallinie w lenistwie naszych grajków.Pewnie coś w tym jest skoro mówi to ktoś kto grał Chelsea.Chyba rzeczywiście nasi zawodnicy potrzebują bata nad soba żeby ich zagonic do cięzkiej pracy..http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...a_miejsca.html
|
Cytat:
To chyba jeszcze nie jest nadmierny optymizm... Trzeba zakładać większe wpływy żeby móc kogoś kupić i dodać jego pensję na listę płac, a przy tym zamknąć budżet... No chyba że opierali się tylko na sprzedaży zawodników... |
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...-porazka-wisly
DAN chyba wszystko wyjaśnił na temat polskiego profesjonalizmu. Trudno się z tym nie zgodzić patrząc na poziom polskiej piłki |
Cytat:
|
Jeśli Skorża zostanie to powinien im śrube podkręcic na treningach.
|
Cytat:
|
Cytat:
Dawidowskiego?, Beto? Niedzielana? czy Cwielaga(nie trafie w bramke z metra)? bo nie wiem mamy jeszcze`jakichs napastnikow o ktorych nie wiem?. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam pytanie do miejscowych geniuszy transferowych - jak mieliśmy wykonywać transfery, nie zakładając wpływów pucharowych? Skąd brać pieniądze?
Wy jesteście nienormalni, z jednej strony krytykując założenie przez zarząd przejścia Levadii, z drugiej krytykując za zbyt mało transferów... Naprawdę, żaden nie widzi związku? Kiedy pojawiły się informacje, że transfery będą uzależnione od przejścia kolejnych przeciwników, to dostawaliście spazmów. A gdyby nie to, bylibyśmy teraz w o wiele gorszej sytuacji. Żałośni jesteście. |
Cytat:
|
Ja nie wiem nad czym tak rozpaczacie raczej wszystko w normie jest, dziwne by było gdyby Wisła się dostała do LM a wy się zachowujecie jak by Wisła grała co rok w LM i nagle się niespodziewanie odpadła w eliminacjach.
|
Cytat:
Mi wystarczył 180 minutowy monolog tych panów. |
Cytat:
Wes to pod uwage ze nie mam polskiego windowsa tylko angielskiego i nie mam polskich znakow. Boguski czy Malecki to nie sa nominalni napastnicy, Oni lepiej spisuja sie jako podwieszeni gdzie uwaga obrony jest skierowana na innym napastniku, bo niestety warunkow fizycznych na napastnikow nie maja. Ilez bylo placzu jak Brozek zalapal kontuzje ze juz po nas, ze nie mamy napastnika. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl