![]() |
Orientuje się ktoś czy taki fotoradar (z wyglądu):
http://www.roadlook.pl/img/art/fotor...378169944a.jpg rejestruje tylko samochody jadące przodem do jego ustawienia, czy tyłem też. Dodam, że jest tzw. 'dwupasmówka' a radar stoi po prawej stronie prawego pasa. Tak więc czy łapie on wszystkie 4 pasy? |
z tego co wiem musi zlapac przod aby mozna bylo wskazac kierowce gdyz mandat jest dla kierujacego a nie wlasciciela pojazdu.
|
Fotoradar chyba musi zrobić zdjęcie kierującemu pojazd, żeby nie było wątpliwości co do jego winy - przynajmniej tak ja to widzę
|
Za wikipedią: 'W zależności od sposobu umieszczenia może mierzyć prędkość pojazdu zbliżającego się lub oddalającego od obiektywu.' To mnie, że tak powiem, zmyliło. Też jestem zdania, że fotoradar robi zdjęcie przedniej szyby. A po 2 jeśli jedna kamerka miałaby kontrolować 4 pasy ruchu, przedzielone pasem zieleni to musiałaby to być szybka maszyna. Dlatego pytam :)
Dzięki Panowie. |
z tego co wiem to foty bankowo robi przedniej szyby samochodu :)
|
Gdyby ktoś był łaskaw zarzucić bezpośrednim linkiem do napisów do filmu Donnie Brasco wersja 699 mb xvid / *.avi
byłbym bardzo wdzięczny :) |
Cytat:
Łapie tylko 2, aczkolwiek jest możliwość (w zależności od wersji), że łapie przód i tył auta. Jednak tak czy siak drugiego kierunku nie capnie. |
I dla wszystkich do wiadomości ostanio stawiane fotoradary musza robic i tak i tak foty. Jest taki wymóg i niestety gdy przychodzi zdjecie tyłu wzywaja właścicela do wskazania kierujacego! i niestety coraz czesciej przychodza fotki tyłu. Jedyny plus takiego stanu to to ze mozna sciemnic ze jechala np mama i ona zbiera punkty gdy jest jakas sytuacja podbramkowa :)
|
punkty maja wycofac za niedlugo ale za to mandaty pojda w góre :/
|
gra ktos w Ikariam??
|
Pierwszy raz ściągam cokolwiek (mecz z Barcą:-D) z sharebase i mam pytanie (bo się nie znam): plik ściąga mi w formacie .rar czy to dobrze i czy trza będzie robić cokolwiek po pobraniu całego meczu żeby działał? (kieś machlojki, itp:-P)
|
Ściągnij program np WINrar do rozpakowania takiego pliku
|
Pomocy:-D
GG oszalało i siedze sobie na niewidoku, a wszyscy widzą ze jestem dostępny:foch: Ratunku:P |
Cytat:
|
Cytat:
Wchodzimy na gg na dostępny , parę sekund czekamy i niewidoczny, ja tak robie ;p |
Jak myślicie jaka wiatrówka byłaby lepsza: łamana czy z dolnym naciągiem?
|
W których numerach TMK były wywiady z grupami Ultras:
- Wisły - Legi (o ile były) - Lecha (o ile były) - Cracovii (o ile były) Będzie sie dało ogladnac dzisiejsze losowanie na necie nie posiadajac Sopcasta... |
Cytat:
|
Na jakiej stronie można śledzić losowanie P.UEFA ?
|
Mam taką dziwną sytuacje a mianowicie szef poprosił mnie o założenie kąta na allegro i kąta bankowego oczywiście na mnie, na których chce sprzedawać telefony, sam na siebie nie może bo twierdzi że ma coś namieszane i nie ma jak.
I tutaj moje pytanie czy to dla mnie bezpieczna sprawa kiedy on będzie sprzedawał telefony na moim koncie allegro? Jak to się ma do urzędu skarbowego... ? Proszę o pomoc kogoś kumatego w sprawach allegro i o jakieś objaśnienie tej sprawy bo szczerze powiedziawszy sam nie wiem jak mam się do tego ustosunkować. |
Cytat:
W czym problem a no w tym ze ty bedziesz w papierach a on bedzie na tym zarabial, poki uczciwie nie ma z tym problemu gorzej jak jakis przekretow narobi to d.....a sie do Ciebie. Do tego dochodzi Urzad Skarbowy, maja sie ostro brac za Allegrowiczow ktorzy nie placa podatkow wiec przyjda do Ciebie jak nie bedzie placil. Jak odejdziesz czy Cie zwolni bedzie Cie mial w garsci bo na pewno nie odda Ci konta z dobra historia. Ja bym sie na pewno nie pchal w taki uklad |
Konto na allegro już założył, ale tylko na moje nazwisko ale adres wpisał tam gdzie jest sklep więc nie mój domowy. Teraz właśnie pytał o konto bankowe no i nie wiem co z tym fantem zrobić...
|
Jakaś chora sytuacja z tym szefem, bo nie rozumiem co może mieć namieszane, by nie móc założyć konta na allegro i bankowego?
Najpierw niech jasno Ci wyjaśni o co chodzi, a jak nie będzie przekonywujący to grzecznie odmów. Tak chyba będzie najlepiej, zresztą napisał to już saklak 1906 ;) BTW: zakładając firmę swoje konto bankowe musiał zgłosić do ZUS i US... |
Zresztą on twierdzi że potrzebuje mieć zapasowe bo często mu tamto blokują na jakiś czas... Kij go wie...
|
Jak mu blokują to na pewno nie za nic. Uważaj, żeby Cię nie wpakował w jakieś szambo. A jak się skusisz na taki układ to najlepiej żebyś tylko Ty znał hasło do tego konta. Szczerze mówiąc śmierdzi mi tu wałkiem bo można mieć ile się chce kont na jedno nazwisko.
Przy sprzedaży telefonów istnieje ryzyko, że telefon będzie inny niż w opisie, albo, że będzie pochodził z kradzieży. Odpowiedzialność wtedy będzie spoczywać na Tobie. |
Na ten adres firmowy przyjdzie list aktywacyjny konto z allegro. Bedzie tam kod do wpisania i od wtedy bedzie można zaczac sprzedawać. To jest spoko nikt nic ci nie zrobi bo tam zameldowany nie jestes a że szef użył twojego imienia i nazwiska to jego sprawa. Ale jak założysz konto na siebie i podasz jego numer na tym allegro to już nie bedziesz kryty. Łatwo bedzie cie można powiązać z tym czym handluje szef. Jak dla mnie to jest jakaś chora sytuacja i szef pogrywa z toba i moze cie wladowac na mega mine. Niech sprzeda 10 Nokii N95 po 1300 i nie wysle ich. Jestes na 13000 tys w plecy i nie wykrecisz sie z tego. Plus prowizja podatek to skonczysz na ładnym minusie.
|
po instalacji nowego systemu nie wyswietlaja sie informacje we wlasciowsciach-podsumowanie. wie ktos jak mozna to wlaczyc? bede bardzo wdzieczny za pomoc:)
|
Cytat:
Co do jego uczciwości to nie mam zarzutów, on jest bardziej lekkomyślny niż nieuczciwy... Z tym że mleko się rozlało bo konto na moje nazwisko i adres sklepu jest już aktywowane, mam nadzieje że nie będę miał kłopotów z tego tytułu... |
Zawsze możesz powiedzieć, że o niczym nie wiedziałeś :P
|
1) jesli w tel marki SAMSUNG wyswietla sie na gorze ekranu "E" tzn ze internet sie wlaczyl czy jak? :P
2) Moze Ktos wrzucic terminarz wszystkich meczy Wisly w rundzie jesiennej? |
Cytat:
http://www.90minut.pl/mecze_druzyna....23&id_sezon=73 |
ja mam pytanie do filologów: "into the draw", "uefa draw update" - jakby ktos mógł to przetłumaczyć... bo za chuja w słownikach jakieś nielogiczne tłumaczenia powstają.
|
****a
jak sformatowac Viste ?! - start z CD i standardowo formatka i intalacja nie dziala sie wyswietla Kod:
Booting 'vista'ktokolwiek ?!?! |
Cytat:
Jak dla mnie to ty już sformatowałeś Viste. Wejdz w ustawienia bios'u jak się komputer ładuje tam zmień primary boot na DVD zapisz zmiany i spróbuj. |
Mam problemy z PC. Gdy chcę odpalić sprzęt, komputer zaczyna szaleć.
Przy 1 próbie włączenia pojawia się czarny ekran. Przy 2 próbie czarny ekran oraz migająca "_" Przy 3 próbie wchodzi mi do DOS-u, gdzie wybieram włączanie komputera... następnie czyt. punkt 2 Przy 4 próbie ponownie 'wchodzi mi do DOS-u, gdzie wybieram włączanie komputera' > wreszcie udaje mi się odpalić sprzęcior. Wie ktoś, dlaczego tak się dzieje!? Liczę na Waszą pomoc. |
sproboj moze cofnac system o kilka dni wczesniej... moze pomoze
|
Cytat:
jeżeli chcesz zrobić naprawdę hardkorowy format polecam użyć płytki z windowsem 95, działa to mniej więcej jak uderzenie młotkiem w dysk twardy :D Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ustawie zeby startowalo z plytki , to mi wyskakuje to co opisalem wczesniej i nie idzie dalej... |
Cytat:
Dzięki wielki za pomoc. @globoos - thx za chęć pomocy :) Ps. Możliwe, żeby te problemy były spowodowane przez zainstalowanie najnowszego Firefoxa!? |
w windzie wiele rzeczy sie psuje, taka to cecha tego systemu. nowe sterowniki, jakis nowy program a czasem nawet nowozainstalowana gr powoduje ze windows sie zwiesi, jedynym wyjsciem czasami niestety jest format. w tym przypadku obylo sie bez tego
pozdro |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl