![]() |
Witam,brat dostał się Uniwersytet Rolniczy i dali mu akademik na Ul Fatimska o. Zlota Jesien Nowa Huta i chciałbym zapytac w jego imieniu: gdzie mozna tanio zjesc? bezpieczne osiedle? i jak z dojazdem do innym czesci KRK?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie; jak wygląda matura z informatyki, i czy jest bardzo trudna?
|
Cytat:
|
Cytat:
Znalazłem sobie tegoroczne arkusze i masz rację. Za dużo matematyki :/ Myślałem że będzie więcej teorii czy choćby zadań nt. systemu binarnego i heksadecymalnego... |
Cytat:
|
Ludzie... bez przesady. ;)
Ja z matmy i fizyki zbyt dobry nie jestem. O biologii czy chemii wolę nie mówić, bo wstyd. ;) A jednak - rozszerzoną informatykę zdałem. Wprawdzie słabo, ale o tym później. Wadą informatyki jest to, że nie ma zbyt wielu egzaminatorów, którzy będą w stanie sprawdzić wasze prace. Wg. informatora - twoje rozwiązania mogą być niestandardowe, pod warunkiem, że dają poprawne wyniki. Mamy dowolność rozwiązań, zupełnie jak na matmie. W teorii zadanie, które aż się prosi do zrobienia w bazie danych, możesz rozwiązać własnoręcznie napisanym programem - jeśli tylko potrafisz. W praktyce, taki egzaminator potem w tych rozwiązaniach może się nie połapać, dlatego polecam opisywać szczegółowo każdy wasz krok. Tegoroczna matura z infy była (moim zdaniem) najtrudniejsza w ciągu ostatnich lat. Co nie znaczy, że nie dało jej się zdać z dobrym wynikiem. Jeśli znasz jako-tako pakiet MS Office + potrafisz programować w jakimś języku programowania (tym dopuszczonym przez CKE) to śmiało, maturę zdasz. Paradoksalnie - informatykę (na rozszerzeniu) opłaca się zdawać wtedy, kiedy nie jesteś zbyt dobry z matmy, czy fizyki. ;) Ja na uczelnię (PK) dostałem się dzięki informatyce (słabo zdanej), bo i tak dała mi więcej punktów niż matematyka, którą zdawałem na podstawie. Kilka uczelni, które biorą wynik z egzaminu maturalnego z informatyki pod uwagę podczas rekrutacji: AGH - WIMiIP, WGGiOŚ (informatyka stosowana, infa liczona na równi z matmą, do tego dochodzi język obcy) PK - Chyba większość wydziałów. Na 100% na wszystkie 3 informatyki można się dostać z tą maturą. Do tego dochodzą inne kierunki: AiR, MiBM, czy uwaga, słynne Budownictwo na WIL. :) Infa liczona na równi z matmą. UJ - MiI, FAIS (informatyka, informatyka stosowana - infa liczona na równi z matmą) UP - Informatyka nauczycielska i nienauczycielska, tutaj również liczą ją tak samo jak matmę. Więc perspektywy są. Mam nadzieję, że rozwiąłem wątpliwości (potencjalnych) tegorocznych maturzystów z informatyki. ;) Ta matura naprawdę nie jest zła, a pisana jako przedmiot dodatkowy w niczym wam nie zaszkodzi. No... jako obowiązkowy jej nie polecam, bo można się najeść trochę stresu. pzdr. |
Dobra a ja teraz trochę z innej beczki, zastanawiam się nad wzięciem tematu: "Rozmowy człowieka z Bogiem w literackim przekazie twórców różnych epok. Zanalizuj problem na wybranych przykładach".
Już parę książek/lektur z których mógłbym skorzystać mam w głowie, ale może ktoś jeszcze podsunie coś ciekawego, z czego mógłbym skorzystać... |
Jest ktoś na tym forum kto studiuje Budownictwo lub Energetyke na PK?? prosiłbym o priva..
|
Jest na tym forum jakiś student rozpoczynający studia na PK, wydział Inżynierii Środowiska? : )
|
do usunięcia
|
do usunięcia
|
Od jutra przerzucamy się na drugi temat: studia/po maturze. Nie wiem czy się cieszyć czy opłakiwać!
|
Ja od piątku.. :P :D
|
Witam;)
Mam problem pośrednio związany z tematem. Macie jakieś pomysły na wstawkę/czołówkę do filmu ze studniówki? Na pewno pamiętacie Wasze wstawki/czołówki. Możecie coś podpowiedzieć?;) z góry dzięki;) |
do usunięcia
|
Takie pytanko, jeśli będę zdawał geogr rozszerzoną to będzie mi ona liczona razy ile? 1,5 ; 2 czy normalnie?
|
do usunięcia
|
jest ktoś może stąd na Uniwersytecie ekonomicznym ?? trudno jest się dostać ?? i co trzeba zdawać rozszerzonego na maturze??
|
Cytat:
|
właśnie nigdzie nie moge tego znaleźć na stronie internetowej
|
To znaczy, że nie powinieneś iść na studia, bo znalezienie takich informacji mi zajęło 12 sekund.
http://nowa.uek.krakow.pl/files/comm...9/US8_2009.pdf |
Cytat:
|
Jakie polecilibyście kierunki na studia dla mnie -> rozszerzony WOS, Historia, Angielski (+normalnie Polski Majca Anglik podstawowe). Generalnie zdecydowany jestem na prawo, ale jak nie prawo to co byłoby dobre?
|
Jutro próbna z matmy, w radio trąbią że ludzie obgryzają paznokcie, a ja chyba jestem nie normalny bo się cieszę, że nie ma lekcji jutro :D
|
Cytat:
|
Cytat:
ed: Mateuusz ale to raczej podbudowuje ;) bo można się zacząć więcej uczyć :P |
hehe albo sie bardziej zalamac:D
|
Próbnej z PL nie zdałem.... a na prawdziwej to PRAWIE nie starczyło dla mnie skali xD (84%) :P
|
Cytat:
|
Cytat:
A czy jak się poprawia maturę, to można pójść na te próbne styczniowe matury? ed: To te listopadowe to są te z CKE, a nie dopiero z Operonu? |
teraz te probne matury sa w listopadzie:shock:
wydaje mi sie ze zrobia ja banalna bo inaczej by reforme oswiatowa szlag trafil:) a pozatym rzad dostalby po dupie gdyby sie okazalo ze ludzie w 80% nie zdali majcy na maturze:rotfl: edit. a majcy napewno jest z CKE a co do reszty to nie mam zielonego pojęcia:) |
Cytat:
|
i jakie refleksje po probnej majcy ?
jeslo chodzi o mnie ,to wydaje mi sie ze zamkniete nie byly najgorsze ale z otwartymi problem mialem |
No i jak po próbnej?? Ja czuje nie dosyt, liczę na około 80%, w sumie na więcej nie mogłem liczyć bo się jeszcze nic nie uczyłem :P, ale wiem że dało sie to napisać na fulla bo było naprawdę wszytko w miarę proste. W ogóle zamknięte to tak jak taka krzyżówka dla relaxu :D
Jedno zadanie przekombinowałem, a do drugiego nie mogłem znaleźć wzoru w tablicach... P.S. Kumplowi brakło kartki na rozwiązanie zadań i się pyta co ma robić, a babki zgupiały :D |
Cytat:
|
Zamknięte zadania były proste, zwykłe liczenie podstawianie do wzoru itp. Otwarte takie sobie, ale nie były też najgorsze. BTW : Ile wyszło równanie prostej równoległej w tym otwartym za 2 punkty:-D ?
|
Cytat:
Nawet vlepki rozdawali do matury :lol: Cytat:
P.S. Podobno od 14 wyniki mogą ujawnić w necie. |
Z ciekawości spytam, jako już absolwent LO :P - rozwiązanie zadań zamkniętych gwarantuje zdanie matury?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl