Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

1q2 28.04.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 890171)
No cóż, a może by nie przyjąć, że Legła jest przekręceniem nazwy

Weź już skończ - jak Ci się nie podoba to po prostu nie pisz a nie drąż głupio tematu bo nic Ci to nie da.
Mamy tu 'gości' z Wawy i choćby dla nich Legły nie będzie, tak jak u nich najpewniej nie ma Zwisły.

orzeu 28.04.2010 17:39

Nie wiem w jakim srodowisku sie nazwa "Legła utarła". Nie znam ani jednej osoby ktora by tak mowila w realu. Moze za stary jestem, nie wiem.

rav 28.04.2010 17:40

TRNKRN, ale dlaczego mamy coś pod coś podciągać, coś przyjmować? Przekręcanie nazw drużyn jest poniżej pewnego poziomu, a my nie chcemy aby był on przekraczany. Dla zakładających to forum wiele lat temu była to kwestia oczywista. Stwierdzenie w regulaminie nie pozostawia wątpliwości.

Zgodzę się z Tobą w jednym: użytkownik, który uważa jak pisać, stara się zachowywać zgodnie z netykietą i zasadami tego forum, a raz coś przeskrobie, zazwyczaj ma przewalone.

Dzieje się tak dlatego, że interwencji na forum mamy całe mnóstwo. Aktywny moderator, podczas zwykłego dnia, w trakcie którego nic się nie dzieje, zwykle interweniuje kilka - kilkanaście razy. W dniach większej aktywności ta ilość rośnie wielokrotnie. W takiej sytuacji ciężko zorientować się, komu się wypsnęło, a kto nagminnie łamie regulamin. Nie prowadzimy takiego rejestru, bo nie mamy do tego dogodnego narzędzia. Bany mają charakter prewencyjny - osoby rozsądne nigdy nie popełniają tego samego przewinienia drugi raz.

Zatem, rozumiem Twoją sytuację, ale zrozum też i moderatorów.

TRNKRN 28.04.2010 19:00

Staram się. W każdym razie dzięki za szczere chęci wyjaśnienia tej sprawy. Myślę tylko, że w takich sprawach należy roztropniej ferować wyroki. A co do 7 kotów, to akurat jemu się nie wymsknęło, tylko wielokrotnie i to bardzo mocno przekraczał pewną granicę stosując wulgaryzmy. Co do Legii w takim razie muszę zmienić swoje nazwenictwo, może Ludowe Wojsko Polskie? Zaproponujmy jakąś nazwę, która by się przyjęła. A co do twej wypowiedzi Orzeu, chociażby w taki sposób jak na stadionie, gdzie 15 tysięcy gardeł śpiewa Legła Warszawa. Moim zdaniem to i tak grzeczniejsze niż "żydowskie ****y". Warto się zastanowić też nad niektórymi zwrotami, które również powodują schodzenie poniżej pewnego poziomu.

prober 30.04.2010 18:46

Reset hasła i zablokowanie IP za niezgodność z jego "jedynie słusznymi poglądami" to bardzo miły gest ze strony któregoś z moderatorów (i tutaj uwaga do tego mądrego, który anonimowo pokazuje swoją siłę siedząc przed pulpitem moderatorskim: przyjemnego tarzania się dalej w swoim płytkim bajorku).
Regulaminu w ani jednym punkcie nie naruszyłem, ale widzę, że widzimisie jest tutaj ponad zasadami. Apeluję do rozsądku!

Jaroo1 30.04.2010 22:21

Mam pytanie do moderatorow, administratorow i Bog wie kogo. Czy mozna cos zrobic z wiecznie narzekajacymi osobami i kibicami sukcesu? Tak wiem powtarzam sie ale chyba po raz kolejny sytuacja nas przerasta. Przegralismy z Korona, zagralismy chujowo chyba kazdy widział i wie. Jesli ktos troche przeanalizuje rozsadnie gre, napisze posta na ten temat, posta z krytyka to mnie takowy w oczy nie razi ale czemu na forum musza przebywac te wstretne nic nie potrafiace oprocz zalenia sie płaczki. Jak mozna pisac ze dzis przegralismy mistrza skoro tak naprawde nadal jak najbardziej mamy na niego szanse, ok gralismy zle, moze to nie napawa optymizmem ale do chuja pana to jest forum kibicow WISŁY KRAKÓW a nie przeciwnikow Wisły Kraków wiec niech na tym forum skoncza sie te wszystkie czarnowidztwa! Moze mistrza nie zdobedziemy, Bóg tylko wie i wtedy ten placzek mi powie "a nie mowilem". Ale to nie dowodzi temu ze mial racje tylko temu jak sie potoczy los. Ja moge napisac w tej chwili ze napewno zdobedziemy Mistrza i tez powiem (jesli go zdobedziemy) "a nie mowilem"- po prostu takie wypisywanie ze bedzie dobrze czy zle to 50% szans na odgadniecie prawdy, tylko ze o ile optymizm to taka fajna strona zycia to tych pesymistow juz czytac nie moge. I to sa kibice, co po kazdej porazce zasmiecaja to forum stekiem bzdur, płaczow. Zeby troche przyblizyc temat podam kilka przykladow:

thechris:
"
Wynik nie oddaje przebiegu gry. Do przerwy Korona powinna prowadzić 0:3 + czerwona dla Brożka. To była różnica klasy. Co z tego, że w całym meczu zasłużyliśmy na 1 bramkę jak Korona powinna strzelić cztery?"
"... Kielczanie pokazali traktorzystom jak się gra w piłeczkę. Zwycięstwo Korony w 100% zasłużone."
oczywiscie wieczny placzek zali sie na nasza gre, spuszcza sie piszac te swoje placze ale jak zajrzec w statystyki i na chlodno podejsc do sprawy to prawda jest taka ze Korona powinna nam wbic te 3 bramki ale w drugiej polowie Korona nie istniala a mecz zycia grał Malkowski. Tak Korona jak i my mielismy dzisiaj ze 3 setki do zdobycia bramek. I statystyki:
Wisła - Korona
- sytuacje: 20 - 10
- strzały: 18 - 9
- posiadanie piłki: 56% - 44%
- faule: 11 - 14
- dośrodkowania: 42 - 15
- rzuty rożne: 8 - 4
Ale oczywiscie Korona powinna wygrac 3:0 i pokazala nam jak sie gra w piłeczke!
Rozumiem zagralismy slabo ale czy to powod do tego zeby az tak wyolbrzymiac gre ktora mimo wszystko patrzac na statystyki i przebieg calego meczu nie byla az taka tragiczna jak to niektorzy widza?
DN!:
"Niestety ku uciesze całej Polski Amica zdobedzie majstra!"
Oczywiscie, pozostaje sie tylko zgodzic! Jutro Lech odbiera Puchar za zdobycie majstra!
AS82:
Ekspert w dziedinie pilki noznej i calego sportu. Wybitny znaFca ktory wszystko wie najlepiej.
"Kasperczak przejal beznadziejnie fizycznie przygotowana Wisłe po Skorzy ,minelo kilka kolejek ,a nadal wiekszosc pilkarzy wyglada fatalnie pod wzgledem kondycyjnym i technicznym,to co mialo dac zatrudnienie Kasperczaka, moze trzeba zwolnic Bahra ,skoro przygotowuje on tak pilkarzy ,ze goscie z Korony wygladaja 3 razy lepiej od naszych"
"Tego goscia to nawet mi sie za wiele cytowac nie chce, chyba najwiekszy placzek i narzekac na forum, bleee!

Juz mi sie nie chce ponownie przebijac przez to morze placzu, z tego co pamietam to dodam jeszcze ze padaly komentarze ze Bogus to panienka, jak on gra i w ogole, szkoda tyle ze trzy dni temu po dwoch bramkach to by go w pyte pocalowali, tacy kibice o przepraszam choragiewki. Aaa i jeszcze jedno, koles napisal jeden ze doping zly, to chyba konczy sprawe i ukazuje ze placzki musza przyczepic sie do wszystkiego, WSZYSTKIEGO!
Krytyka owszem ale sensowna i konstruktywna. Nie robmy sobie z mordy dupy!!!!!!!!! Jesli kochasz Wisle to kochaj ja na zawsze, wierz w nia do konca!!! Jesli 3 dni temu Bogiem był dla ciebie Boguski to jak smiesz dzisiaj na niego narzekac zanadto!? Jesli wczoraj krzczales ze Pawelek to **** i słabo broni to dzis nie pisz "oj jednak sie myliłem, oj, oj Pawelek wroc". Badz mezczyzna nie rob ze swojej mordy dupy a z siebie wiecznego placzka i znawcy bo kazdy jest kozak przez neta, kazdy wie ze Pawelek nie powinien grac itd a pozniej pie.. ze Juszczyk jeszcze slabszy. Czy teraz moderatorzy przewiduja jakas akcje uwolnienia forum od wiecznego pesymizmu i placzu?

WislakWiDoK 01.05.2010 10:39

http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=58036

Eternit 01.05.2010 11:47

Może warto by, tematy meczowe zamykać na czas trwania meczu i otwierać trochę po jego zakończeniu gdy emocje już nieco opadną. Zmniejszy to liczbę głupich wpisów, a i modzi będą mieli mniej do roboty i banowania:P

Jaroo1 01.05.2010 11:53

Cytat:

Może warto by, tematy meczowe zamykać na czas trwania meczu i otwierać trochę po jego zakończeniu gdy emocje już nieco opadną. Zmniejszy to liczbę głupich wpisów, a i modzi będą mieli mniej do roboty i banowania:P
jestem za. Mysle ze jest to najlepszy przepis na ograniczenie placzkow. Wystarczy poprzegladac tematy meczowe w trakcie trwania meczow i widc tam zero rozsadku i pomyslunku w wiekszosci postow. Jesli przegrywamy to jest placz i lament, jak tylko wyrownamy to juz jacy to fajni sa Ci pilkarze, jak dobrze zagrali, jak wygrywamy to zapominaja o tym ze przed chwila Boguskiego nazywali dziewczynka a o Brozku pisali ze jest bez formy, itd...

WISŁAZWE 01.05.2010 12:22

Wywalcie tego spamera wyżej bo głowa boli w każdym temacie.

Mateuusz 02.05.2010 23:32

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...427#post892427 spam

mlody_ale_wierny 03.05.2010 08:23

z jakiego powodu zamknęliście temat o marszu? wystarczyło usunąć spam. Hyde park to hyde park...

Kobieta_Wislak 05.05.2010 07:59

użytkowników (5 978) było obecnych dnia 03.09.2009 o godz. 21:11.
Kobieta_WislakAveziutekmasterInvisibleRoSDysoNtomasz_19senior9LuKiTS89AYALAmiduPavayLucasBARTOLINOBlondasJack99Coal

meganick :)

BRTS39 05.05.2010 20:56

Uzytkownik Arkas wyraźne przesadza w podpisie z politycznymi wygłupami. To nie jest targ polityczny, niech każdy lubi swoich itd ale róbcie z forum Wisły sejmu. Z resztą ładnie ostatnio podsumował Marcin Daniec tych wariatów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 891666)

Podpisuje sie zdecydowanie.

brylant17 05.05.2010 21:30

Co się działo/dzieje z forum? czyżby zmiana serwera ? czy konserwacja ?

rav 05.05.2010 21:32

Konserwacja i aktualizacja.

Mam nadzieję, że jak przez jakiś czas dział FAQ (Pytania i odpowiedzi) będzie po angielsku, to jakoś sobie poradzicie.

Kobieta_Wislak 05.05.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 893573)
Mam nadzieję, że jak przez jakiś czas dział FAQ (Pytania i odpowiedzi) będzie po angielsku, to jakoś sobie poradzicie.

i tak 98 % z nas nigdy tam nie zajrzało... więc luz, nic się nie martw, będzie jak zawsze :lol:

spartan 05.05.2010 21:51

A czy z tego samego powodu wywala mnie co jakiś czas z forum albo nie mogę przejść po zalogowaniu się ze strony głównej TWSD do forum?

rav 05.05.2010 22:06

Możliwe, choć nie bezpośrednio z tego powodu. Najlepiej usuń cookie z przeglądarki i zaloguj się jeszcze raz - powinno pomóc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 893579)
i tak 98 % z nas nigdy tam nie zajrzało... więc luz, nic się nie martw, będzie jak zawsze :lol:

Uff, kamień z serca! :foch: :-p

Kuba 06.05.2010 06:56

dzisiaj od forumowicza partner taki oto spam dostałem

"partner
Junior Member

Od: 04.2010(...)

orzeu 06.05.2010 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 892861)
GTS było też swego czasu na kibicowskich flagach, czy używanie tego określenia jest na tym forum tak samo dopuszczalne?

Pytasz serio czy lubisz szukac dziury w calym?

pan Dudi 06.05.2010 13:14

Pytanko- czy nie uważacie, że będąc stroną kibicowską i dla kibiców, raczej powinniście poszukać innych reklamodawców niż zasrane ITI i ich "n"? Wiadomo, że kasa jest kasa itd, ale chyba jednak są rzeczy ważniejsze, niż pieniądze? Weszlo.com pogoniliście za obelgi pod adresem Wisły. Obejrzyjcie "Uwagę", czy inne "Fakty" i posłuchajcie, co tam dobrego mają do powiedzenia na temat kibiców. W oczy kłuje ich obecność tutaj.

rav 06.05.2010 14:07

Nie widzę powodu opowiadania się po którejkolwiek ze stron konfliktu "kibole" - ITI/GW i angażowania w konflikt tego serwisu. ITI szczypie się z kibicami Legii, a nie z nami, a "Uwaga" czy "Fakty" bardzo rzadko traktują temat kibiców. Co do Weszło - po którymś tekście zrezygnowaliśmy z darmowego ich wspierania. Reklama n ma charakter komercyjny.

pan Dudi 06.05.2010 14:12

A, czyli jak nas (jako kibiców, bo jadą wszystkim po równo) "rzadko" obrażają i wyzywają od najgorszych, to jest ok? Rozumiem.

rav 06.05.2010 14:37

Chyba nie rozumiesz.
To może, dla równego traktowania, mamy także banować kibiców, którzy na stadionie krzyczą "ITI spie**j"?

Jak napisałem: nie zamierzam angażować serwisu w ten spór. Co najwyżej możemy coś napisać na temat konkretnego materiału, jeśli dotyczy Wisły.

"Obrażają", "wyzywają od najgorszych?" Tzn ktoś wyszedł i powiedział w tvn że "kibice to ch**je"? Zresztą - nie chcę kontynuować tego tematu i wcielać się w rolę adwokata ITI, bo w takiej roli musiałbym występować spotykając się z takimi argumentami jak wyżej. A nie należę do zwolenników ani ich, ani ich wizji piłki nożnej.

spartan 06.05.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 893584)
Możliwe, choć nie bezpośrednio z tego powodu. Najlepiej usuń cookie z przeglądarki i zaloguj się jeszcze raz - powinno pomóc.

Po kilkunastu minutach na pobytu w jakimś temacie na forum jestem wylogowany i muszę logować się od nowa. Dotąd tak nie było a nie zmieniałem ustawień przeglądarki. Logując się na stronie głównej TWSD nie mogę przejśc płynnie do forum bez ponownego zalogowania.

rav 06.05.2010 21:06

Przy zalogowaniu na forum używasz opcji "pamiętaj mnie"?
Każ też przeglądarce zapamiętać hasło.

STARY WIŚLAK 07.05.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 893947)
Przy zalogowaniu na forum używasz opcji "pamiętaj mnie"?
Każ też przeglądarce zapamiętać hasło.

Nie wiem jak u innych ale po wykonaniu opcji "zapamiętaj mnie" oraz opcji zapamiętaj hasło, dalej po ponownym wejściu na stronę i forum muszę się logować...ponadto w panelu użytkownika "zniknęły" niektóre dane.

UW&I 07.05.2010 19:41

Ten sam problem u mnie, muszę się za każdym wejściem logować.

Mamba 07.05.2010 20:29

Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym o zmianę mojego forumowego nicku na Aspik

Dzięki :)

Maciejo 08.05.2010 13:36

dlaczego od paru dni, jak klikam na "oznacz fora jako przeczytane" czy jak to tam leci to wyskakuje mi taki komunikat:

Your submission could not be processed because a security token was invalid.

If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.

?

Mareq 08.05.2010 18:32

Co takiego sthrashnego zrobił 1q2 , że zasłużył na bana ?
Prawda jest taka , że niektóre tematy przedmeczowe i te w których komentowane są inne mecze ekstraklasy wyglądają jak szambo i nie dziw , że tych bardziej rozsądnych użytkowników szlag trafia.

Jaroo1 08.05.2010 19:06

przylaczam sie do opini. Rozumiem ze na Legii moga pisac ze pilkarze to ostatnie ku.. itd ale My bronimy tytułu, my jestesmy najblizej jego zdobycie a czesc ludzi z forum traktuje ta druzyne jak ostatnich smieci. A jak jest zwyciestwo to oczywiscie znowu Brozek i Wisła sa zajebisci. Naprawde lubicie trzymac na tym forum takie choragiewki a czlowieka ktory napisze o nich prawde banujecie?

WISŁAZWE 09.05.2010 10:23

Bo się nam burdel zrobi :
2 tematy o tym samym meczu
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7269
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7270

JEDREK76 10.05.2010 22:06

Można wiedzieć dlaczego MCDave został zbanowany??

orzeu 10.05.2010 22:16

Forum go zignorowalo.

Mateuusz 12.05.2010 10:11

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...942#post896942 to juz chyba lekka przesada.

massoud 12.05.2010 10:30

mateusz, a dużo ci sie stanie jak temat sobie powisi ?
jest zwrócony do tych kibiców którzy używają naszej klasy i nie mają nic przeciwko takiemu profilowi.

jeśli ci sie nie podoba - nie pisz

nie ma w tym nic złego, ani głupiego

Mateuusz 12.05.2010 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 896974)
mateusz, a dużo ci sie stanie jak temat sobie powisi ?
jest zwrócony do tych kibiców którzy używają naszej klasy i nie mają nic przeciwko takiemu profilowi.

jeśli ci sie nie podoba - nie pisz

nie ma w tym nic złego, ani głupiego

nie uwazasz ze to jest hmm dosc dziecinne? na to forum nie tylko Wislacy wchodza, ale tez duzo innych kibicow. i to czesto klubow nie przychylnym nam. co bys odczul wchodzac na forum Lechia i widzac taki temat? bo mialbym niezla beke. takie cos to lekkie posmiewisko. to jest moje zdanie.

massoud 12.05.2010 15:18

a ja nie
w ten sposób gościu lekceważysz ok 96 tys ludzi (znajomych profilu) którzy tez mienili się Wiślakami

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl