![]() |
Wisła gra obecnie słabo, ale głosy mówiące o zwalnianiu Ramireza są skrajnie nieodpowiedzialne. Zespół, który stracił kreatywny środek drugiej linii i jest w głębokiej przebudowie, na ten moment nie może prezentować się dużo lepiej i grać kombinacyjnej piłki w ofensywie. My nie mamy na tyle klasowych piłkarzy. To Wisła, nie Barcelona.
Trzeba czekać na wdrożenie się Pereza, nowych napastników i poprawę zgrania. Po prostu. Do tej pory jesteśmy skazani na czary Carlitosa i rozgrywanie z pominięciem drugiej lini. W tej sytuacji i tak radzimy sobie nadspodziewanie dobrze. Więc pofolgujcie z atakami na trenera. Pamiętajcie, w którym miejscu także finansowo jest aktualnie nasz klub. Mnie bardziej martwi zbyt luźne krycie w defensywie niż ten naturalny obecnie problem z kreacją ataków. Oby powrót Veleza przyczynił się do poprawy tej sytuacji. |
Nie ma co tego tłuc pewnej liczbie osób. Dalej będą pieprzyć farmazony, jak to strasznie źle.
Nic do nich nie dociera. |
Jak zwykle 0 merytorycznej dyskusji ;). Zespół wygląda fatalnie taktycznie(chyba broszka trenera?), a punkty zawdzięczamy jednemu człowiekowi(nazywa się Carlitos) i szczęściu. Zasługa trenera(a właściwie wuefisty) jest marginalna. Dodatkowo puszczanie tych ananasów z Hiszpanii to jawny sabotaż.
|
Cytat:
|
jak ?
12345 |
Cytat:
Wojtkowski nie jest niski, ale brak u warunków fizycznych i doświadczenia. Tak więc niczego w temacie nie wyjaśniłeś, chłopak ma braki i potrzebuje czasu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ze Manuel jest z Portugalii. Imazowi dajmy kilka meczów. A od Gonazlesa, Veleza, Lloncha i Carlitosa lepszych nie ma. Więc skończcie p...ć o tym faworyzwoaniu Hiszpanów.
|
Kiko poprostu próbuje ich ogrywać powoli bo sam dobrze wie ze ma możliwości i to robi. W każdym meczu jak gra nowymi tak samo ich zmienia wiec jest to poniekąd rozsądne wyjście i chyba jedyne możliwe. Jakby istniały rezerwy napewno od nich by zaczęli a tak nie ma wyjścia trzeba ich wprowadzać w tryb meczowy.
|
Proponuję, żeby jednak nie wyzywać się na tym forum.
|
Cytat:
|
Cytat:
No to masz porównanie przy +/- tej samej pozycji Mirosław Szymkowiak 179cm/69kg i Kamil 173/63.Można stwierdzić Kamil i Szymek maja podobną budowę/masę biorąc pod uwagę proporcje wagi do wzrostu.Przy czym dane Szymka są jak miał 25 lat ,a Kamila 19...Mączyński 175/obecna waga 68kg.Kogo teraz będziesz chciał podać za przykład Głowackiego ....? :P Co do braku doświadczenia to się zgodzę,przy czym każdy na początku swojej kariery go miał i właśnie regularne granie pozwala je nabyć.Na zachodzie 18-sto latkowie w pierwszym składzie to nie nowość. Apropo zachodu,pomocnik Marco Verratti PSG 165cm/60kg... |
To jest nieprawdopodobne. Mamy bardzo dobrą pozycję w tabeli, poprawę stabilności klubu i drużyny, przemyślaną politykę transferową, która ma bezsprzecznie również duże sukcesy (np. Carlitos) perspektywy na przyszłość o jakich jeszcze rok temu mogliśmy tylko pomarzyć - sytuacja Wisły znacząco się poprawia, klub znów się rozwija, a na forum bitwa o zwolnienie trenera. Bo gra za słaba.
Zastanówcie się trochę. Może od razu niektórzy zaczną domagać się też zwolnienia Junco? Bo w końcu to on postawił na Ramireza i resztę Hiszpanów? I Ze Manuela, obecnie dla niektórych wroga nr.1? Ogarnijcie się, naprawdę. Na razie nie dzieje się żadna tragedia. Wisła idzie w górę, nie w dół. |
Cytat:
Cytat:
|
Pojebani, trenera chcą zwalniać :lol:
Kabaret! |
Cytat:
|
Cytat:
Jednym słowem Hatakumba! |
ot, sieroty po cupiale :D
|
To dość ciekawe, że wielu bierze głosy 2-3 krzykaczy z forum + jakiś noname z komentarzy w necie i od razu robi lament na forum 'KIBICE CHCĄ ZWOLNIENIA KIKO RAMIREZA', tak jakby tego chciało 80% kibiców
jutro pewnie to podchwyci interia czy inny przeglad sportowy i bedzie o tym artykuł gratulacje |
ale komu gratulujesz ? tym oszołomom co narzekają czy tym co słusznie to piętnują ?
|
Ja na przykład od początku nie trawiłem stylu gry Wisły Kiko i jeżeli nie będzie wyników to pożegnam go bez żalu :)
Co nie zmienia faktu, że wyniki go bronią i póki będzie je miał w perspektywie całego sezonu to trzeba mu pozwolić pracować. Zwalniać można po sezonie zasadniczym, jeśli np. nie załapiemy się do ósemki i dalej będziemy grać chałę. Jeśli będziemy dalej w czubie grając chałę (bo wątpię, żeby Kiko nagle zaczął ofensywnie ustawiać drużynę) to nie ma sensu robić żadnych dziwnych ruchów, tylko cieszyć się z tego, że nam dobrze idzie. Styl jest ważny, ale nie najważniejszy. Jeżeli kogoś posada widzi na włosku ze względu na wyniki, to wtedy dobry styl może mu uratować stanowisko, a zły go z niego katapultować przedwcześnie. Jednakże na zwalnianie trenera za SAM STYL to może sobie pozwolić Barcelona albo Real, a nie Wisła. Mnie po prostu martwi, że wyniki robi nam praktycznie Carlitos w pojedynkę. I to nie jak to bywało w przypadku Stilicia jak był w formie - bo on miał duży udział przy bramkach i wpływ na naszą grę. Nie. Carlitos bierze piłkę w beznadziejnym momencie, gdy nie możemy sobie poradzić i robi coś z niczego, sam - praktycznie bez żadnej pomocy lub z minimalnym udziałem innych zawodników. Takiego czegoś nie widziałem ani za czasów Stilicia, ani Meliksona, ani innego Uche, czy nawet w przypadku Lewandowskiego w Lechu czy Odjidji w Ległej. Jak jestem zniesmaczony naszą grą, tak nadal nie mogę uwierzyć co ten jeden grajek wyprawia, bo jak żyję czegoś takiego na Wiśle, ani w ekstraklasie nie widziałem. Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że on jest w stanie taką grę podtrzymać. No bo nie da się samemu meczy wygrywać średnio co drugi tydzień, prawda? Prawda?.. |
Ale z tym Ze manuelem o Kiko trochę w....ia ludzi.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiekszosc zauwaza dwa wyrwane zeby w postaci Brleka i Maczynskiego, ale patrzac na sklad z meczu z Piastem to w poprzednim sezonie grali tylko Cywka, Gonzo, Sadlok, Malecki, Llonch i po przerwie do tego grona dolaczyl Brozek. Na 14 zawodnikow, ktorzy grali w tym meczu dla Wisły, az 8 bylo nowych. Z tych 8 nowych którzy zagrali w tym meczu okres przygotowawczy z zespolem przepracowalo zaledwie 3. Patrzac na te liczby nie oczekiwalbym zmiany stylu gry, pewnie beda mecze lepsze i gorsze, tak jak i beda rozne wyniki, ale o pelnym potencjale druzyny bedziemy mogli cos powiedziec dopiero w przyszlym roku.
Trzeba cierpliwie czekac, za duza skala zmian zeby wszystko zagralo od razu. |
Cytat:
|
Różnica między Wojtkowskim a Ze Manuelem jest też taka że jeden z nich gra w defensywie a drugi nie. Wczoraj Wojtkowski przynajmniej 2 razy po stracie piłki potruchtał powoli w sobie tylko znanym kierunku.
|
To prawda. Ze Manuel momentami robił za trzeciego defensywnego pomocnika. Na pewno jest ciężko pracującym na całym boisku zawodnikiem ale jednak jego bezproduktywność w ofensywie jest irytująca i myślę, że cierpliwość trenera niedługo się skończy.
|
Cytat:
Słowo na temat. Do pilkarzy dociera, że w ogol krytykuje się styl Wisly i brak "ładnej gry". Należy zadac sobie pytanie czym jest ta mityczna "ładna gra"? Wg mnie to.taka gra ktora ma znamiona nastepujacych czynników (wg mojej subiektywnej opinii): - pilkarze potrafią wymienić z soba 3-4 podania na 20 metrze od bramki przeciwnika, a nie tylko na swojej połowie - pilkarze oddają duża ilośc strzałów, dochodzą do wielu klarownych sytuacji - pilkarze maja większość w posiadaniu piłki - pilkarze wygrywają pojedynki 1 na 1 - pilkarze grają z pierwszej pilki - piłkarze operują pilka glownie po ziemi - piłka przechodzi przez wszystkie formacje - pilkarze nie musza gonić za podaniami partnerów, podania sa celne i z odpowiednia siła - sa schematy rozegrania, podania "w ciemno" do partnerów Wypada zdać sobie sprawe że na dzien dzisiejszy nie mozemy oczekiwać takiej gry. Zaszło za dużo zmian w składzie. Czy jednak pewne elementy nie powinny już na tym etapie ulec poprawie? Powinny. W szczególności że jesli np Halilovic, Wojtkowski czy Kostal sa z nami juz 3 miesiace i maja już jakieś zrozumienie z partnerami. Jesli Kiko stawia na takiego Ze Manuela czy Imaza choc dopiero co dolaczyli do zespolu, to musi byc pewien że swoja indywidualna akcja będą robić różnice na boisku. Jednak tej różnicy niestety nie widać i to jest niepokojace. Poirytowanie kibiców w tej materii może byc zrozumiałe i na pewno najbardziej o to jest jakiś żal do trenera. Konsekwencji w wyborach kadrowych mu niestety brakuje. Jeśli dostajesz miejsce w składzie za darmo i przez 4 mecze graws piach, a inny piłkarz po jednej takiej szansie ląduje na trybunach to coś tu nie gra. Tym bardziej gry ten drugi nie zawodzi tak jak ten pierwszy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl