Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Kocur 03.02.2013 17:55

Litości Panowie.

Każdy głupi wie że Szpilka i Wisła to dwie wspólne sprawy więc jak wychodzi Legionista nie na swojej gali zresztą to z całym szacunkiem powinien zamknąć mordę i nie prowokować jak na widowni połowa Wiślaków.

Worcester 03.02.2013 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1297249)
Litości Panowie.

Każdy głupi wie że Szpilka i Wisła to dwie wspólne sprawy więc jak wychodzi Legionista nie na swojej gali zresztą to z całym szacunkiem powinien zamknąć mordę i nie prowokować jak na widowni połowa Wiślaków.

Prawda.
Dlatego zadałem pytanie, ponieważ wcześniejsza relacja wskazywała na inną kolejność zdarzeń.
Jak widać Fonfara ma wybujałe ego, więc dostał to na co zasłużył.

Gwiaździsty 04.02.2013 08:25

A jak wypadł ten Fonfara w masowaniu się na ringu ? Ma ktoś zdjęcie tego "fightera" :)

Wracając do Szpili, to jego dominacja w czasie walki była bezdyskusyjna. Ilość trafień rywala (gdyby liczyły to słynne maszynki) była ogromna. Amerykanin wiedział o tym, ze jest bezradny i, że może liczyć tylko na jeden celny cios (raz mu się nawet udało). Fizycznie też widać było róznice, pomijając kulturę pięściarską.

Kocur 04.02.2013 10:19

Cytat:

Akcja finałowa piątkowego pojedynku tak się spodobała szefom stacji, że przez dobę co godzinę emitowana była na kanałach ESPN, ESPN 2 i ESPN News.

Dodatkowo starcie Szpilki z Mollo wybrano dziewiątym najważniejszym sportowym wydarzeniem piątku. Wyróżnienie to zasługuje na szczególną uwagę, gdyż rzadko się zdarza, by do TOP-10 ESPN trafiały walki pięściarskie; przeważnie są to mecze drużyn zawodowych lig koszykówki, futbolu amerykańskiego i baseballa.

Widać że widzowie spragnieni krwi na ringu ;)

Pablo84 04.02.2013 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1297184)
Bo mieszka w Warszawie.

Przecież on tam tylko trenuje.Nie jest tak?

Worcester 04.02.2013 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1297345)
A jak wypadł ten Fonfara w masowaniu się na ringu ? Ma ktoś zdjęcie tego "fightera" :)

Widziałem jego dwie ostatnie walki kolejno z Glenem Johnsonem i T.Karpency. Facet boksersko prezentuje się bardzo dobrze. W mojej ocenie jest kompletny, bo defensywa i ofensywa na wyżej niż dobrym poziomie. Ja wróżę mu dużą karierę.
Zresztą wymienione walki ogladałem z dużą przyjemnością.
Do Szpilki nie można go porównywać, bo ten pierwszy ma inną mentalność tj. idzie na całość. Natomiast Fonfara to klasyczna szermierka na pięści.

MatMario 04.02.2013 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1297366)
Przecież on tam tylko trenuje.Nie jest tak?

W UFC jest chyba tak że jako SKĄD podają "GYM" jako twoje centrum treningów w którym ćwiczysz. Więc może podobnie przyjmuje się w walkach bokserskich?

Emenems81 04.02.2013 11:49

Adamek jest zawsze przedstawiany jako bokser z Gilowic..

tofik 04.02.2013 12:47

Mogliby go zapowiadać : fighting out of R22

JEDREK76 05.02.2013 11:45

Tak jak można się było spodziewać do walki Szpilki z Zimnochem 23 lutego nie dojdzie.

Kocur 05.02.2013 11:46

Nie wnikając w fakt że miał ciężką walkę, od początku dziwne mi się wydawało ze w ciągu 3 tygodni w ogóle planują cokolwiek ...

JEDREK76 05.02.2013 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1297503)
Nie wnikając w fakt że miał ciężką walkę, od początku dziwne mi się wydawało ze w ciągu 3 tygodni w ogóle planują cokolwiek ...

Rzeczywiście to jakaś bzdura totalna była i suma sumarum można w tej chwili domniemywać, a nawet wprost zarzucić, że od początku sztab Szpilki miał zamiar w ten sposób postąpić. Być może ta cała niedoszła walka to czysty marketing, żeby podkręcić sprzedaż Polsatowi PPV na galę Gołota-Saleta.

Kocur 11.02.2013 09:01

Cytat:

W idealnym świecie kolejna walka mistrza WBA, IBF, WBO, IBO i czempiona magazynu The Ring w wadze ciężkiej byłaby wydarzeniem buzującym krew w żyłach fanów boksu. W przypadku Władimira Kliczki (59-3, 51 KO) kolejny pomysł na oponenta sieje ferment, a wcześniej odczuwaliśmy nawet zażenowanie.

Obóz ukraińskiego mistrza, którego klasa sportowa jest przecież niepodważalna, aktualnie poszukuje przeciwnika na najbliższy start, zaplanowany w Hanowerze na 6 kwietnia. Najpierw, o zgrozo, doszły nas słuchy, że rozważana jest kandydatura Fresa Oquendo (35-7, 23 KO). Amerykanin nigdy nie był wybitnym pięściarzem, na pewno więc takim nie będzie w wieku 39 lat. Zresztą w jego rekordzie znajdziemy porażki ze wspomnianym Mormeckiem, czy prawdziwym weteranem Oliverem McCallem. Kandydatura o tyle nietrafiona, co zwyczajnie śmieszna. Do kosza.

Kolejne doniesienia wskazywały na Odlaniera Solisa (18-1, 12 KO). Gdybyśmy mieli rozpatrywać tego pięściarza jeszcze z czasów amatorskich, prawdopodobnie napisałbym „Odę do La Sombry”. Ale tego nie zrobię, bo mowa o niegdyś wspaniałym Kubańczyku, teraz wątpliwej zaledwie klasy zawodowcu. Wszyscy wiemy, jak złoty medalista olimpijski z Aten przegrał ze starszym bratem Witalijem. Ostrzyliśmy sobie zęby na zmianę warty, Solis straszył na konferencji swoim SpongeBobem Kanciastoporym, a emocje skończyły się zanim zdążyliśmy wygodnie usiąść w fotelach. Mieszkający w Miami Odlanier potrzebował 14 miesięcy przerwy na powrót na ring i w comebacku wypunktował rzemieślnika Konstantina Airicha. Brakowało polotu, fantazji, szybkości, timingu, wyczucia dystansu i największej zmory Solisa, czyli diety (w pojedynku z Airichem Solis ważył 121.3 kg przy wzroście 187 cm). Kandydatura po prostu bezsensowna. Do kosza.

Czas na wyciągniecie do tablicy trzeciego śmiałka. Z reguły dobrze zorientowany i liczący się dziennikarz ESPN Dan Rafael informował niedawno, że Władimir w Dolnej Saksonii będzie bił Francesco Pianetę (28-0-1, 15 KO). 28-latek z Włoch, na potrzeby marketingu zgermanizowany, występuje pod banderą niewielkiej grupy Sport Events Steinforth (SES Boxing). Pieniędzy wielkich rywalowi płacić więc nie trzeba, w dodatku to przecież niepokonany zawodnik, niby wszystko w porządku. Jednak w porządku nie jest. Mańkut z Kalabrii w ośmioletniej karierze nie odniósł jeszcze żadnego wielkiego triumfu. Do tej pory największą walkę stoczył poza ringiem, nokautując raka jąder w 2010 roku.

Jak ktoś powie teraz że Szpilka bije kelnerów to będzie to jawna hipokryzja ;)

emj10 11.02.2013 11:18

A nie bije kelnerów? ;)

nero 17.02.2013 17:20

Gołota vs Saleta
będzie na satelicie czy tylko PPV ?

Kocur 17.02.2013 17:30

Cytat:

Gala dostępna w PPV w Cyfrowym Polsacie i ipla
i oczywiście internet ;)

<Crasch> 17.02.2013 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1298330)
Jak ktoś powie teraz że Szpilka bije kelnerów to będzie to jawna hipokryzja ;)

Teraz Szpilka od Klitschkóv dostałby solidny w*****...

nero 17.02.2013 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1299304)
i oczywiście internet ;)

żeby oglądać na ipli też trzeba zapłacić?

mitmichael 17.02.2013 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1299309)
żeby oglądać na ipli też trzeba zapłacić?

Oczywiscie

nero 17.02.2013 19:11

No właśnie...dlatego pytałem czy jakaś zagraniczna telewizja (na satelicie) będzie transmitować za darmo?

Kocur 20.02.2013 14:07

Cytat:

- "Góral" na przełomie kwietnia i maja ma boksować w naszym kraju - ze "Smokiem", czyli Albertem Sosnowskim - czytamy w dzisiejszym wydaniu "Faktu".

Wiem wiem, Fakt. Ale jeśli jest w tym 1% prawdy i w ogóle Adamek brał pod uwagę taką walkę to upaaaaaadł bardzo nisko.

Z Pulewem walkę odrzucił bo powiedział że nic mu nie daje pod względem sportowym - rozumiem że po wygranej z Albertem będzie wicemistrzem świata od razu ;)

serek.c2 20.02.2013 14:27

Nie chcę mi się wierzyć w takie cuda, to już lepiej byłoby zorganizować walkę Adamka za Szpilką. Sprzedałaby się o wiele lepiej... A z Pulewem to czytałem, że bardziej względy finansowe decydowały niż kwestie sportowe.

Kocur 22.02.2013 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1293904)
tak swoja droga to zimnoch to ponoć rozjebus

Wygląda że miałeś rację:

http://www.youtube.com/watch?v=HNdKQ...layer_embedded

MatMario 22.02.2013 14:14

Dodatkowo polecam filmy z wakacji Szpilki :)

DEBO 22.02.2013 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1300135)

nie powinien się wygłupiać wrzucając takie filmy, Zbyt łatwo go wyprowadzić z równowagi, udało się to Zimnochowi to nie wierzę że te najazdy hejterów na jego osobę mu pomogą. Lepiej usunąć się w cień jak dla mnie, udzielać mniej wywiadów.

LanceTS 22.02.2013 21:07

Skasował film na prośbe trenera.

fox mulder 22.02.2013 21:10

Nic w przyrodzie nie ginie.

Tymczasem szykuje się spektakularna klapa z ppv:
http://www.sportfan.pl/artykul/zaska...lo-tylko-40764

Kolumbus 22.02.2013 21:59

http://www.youtube.com/watch?v=NM88oE5CAbQ pas polsatu

Piotrek 23.02.2013 12:27

Jakieś namiary na sopcasta gdzie ewentualnie szukać? Bo jak narazie nie mogę się dopatrzeć na soccer-live

Kolumbus 24.02.2013 01:00

Sosna niestety przegrywa dzisiejszą walkę....http://www.youtube.com/watch?v=UoN0tfPqwa0

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl