Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

prober 04.07.2009 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 756540)
Haha wy to z jednej skrajności w drugą ;)

Co do sparingu, szkoda, że od początku spotkania nie zagrał Jirsak (za Cantoro)...
Chciałbym, żeby w końcu "zaskoczył" w tym sezonie zresztą podobnie jak Łobodziński. Jeśli Ci piłkarze zaczęli by grać na miarę swoich możliwości, można by powiedzieć, że byłoby to już wzmocnienie samo w sobie.

PłBrożek - Boguski
Kirm - Łobodziński
Diaz - Sobolewski
PrBrożek - Głowacki - Marcelo - Singlar
Pawełek

W odwodzie
-
Garguła - Małecki - Ćwielong
Cantoro - Jirsak
Jop
Nurković

Zakładając, że vacaty obsadzają Jop i Nurković: może to sensownie wyglądać.
Jest 18 zawodników. Jak widać brakuje napastnika i prawego obrońcy. Więc czekamy.

wolfy 05.07.2009 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 756667)

Ten Adis ma świetną koordynację jak na swoje warunki fizyczne:shock:
Ja bym go brał po tym sparingu...

Angmir 05.07.2009 01:11

choć te jego parady ... fajnie że to wybraniał te strzały, ale widać było czasem że się rzuca po to by fajnie to wyglądało :), nie mniej napewno prezentuje się bdb. Naprawdę podobały mi sie akcje Rijeki, kilka świetnych zagrań, i niezłych wykonawców stałych fragmentów mają. Brozio zmarnował za to taką setkę że gdyby to był jego pierwszy mecz w Premiership długo musiął by poczekać na następny :)

Uran235 05.07.2009 01:43

Nurković bronił z dużą łatwością, wygląda na masywnego, ale na tym skrócie widać, że jest bardzo skoczny. Ja bym go w Wiśle widział.

Co do Burligi, to z chłopakiem jest problem. Błędne koło, widać, że brakuje mu doświadczenia. Ma dobre zrywy, przebłyski, ale widać, że w wielu sytuacjach nie wie jak się zachować, jak się poruszać bez piłki. Jak go wypożyczymy, to bardzo prawdopodobne, że sobie nie pogra i wypożyczenie pójdzie namarne. Jak zostanie w drużynie to też się pewnie nie nagra. Dobrze byłoby gdybyśmy ograli go trochę w lidze, może nawet "na siłę", może na prawej pomocy, bo mniejsza presja, ale żeby pokazać chłopaka w lidze. Na jesieni jest więcej spotkań, więc z 10 występów( nie mówię, że pełnych) mógłby uzbierać, wtedy łatwiej byłoby rozsądnie wypożyczyć go zimą.

prober 05.07.2009 08:46

Jak dla mnie Nurković nie prezentuje się w tym sparingu jakoś ponadprzeciętnie.
Piszę to na podstawie skrótu z YT.

wiernyTS 05.07.2009 09:29

Na podstawie tego filmiku wygladal jak drugi Casillas^^ Choc w jednej sytuacji nienajlepiej sie zachowal.

matti220 05.07.2009 09:53

wiernyTS: na podstawie tego filmiku to o Pawełku też można powiedzieć ,że wygląda jak Boruc w lidze szkockiej (daleki wykop do napastnika -u nas sie napatoczył Łobo- i buda)

Baala 05.07.2009 10:24

Nurkovic bardzo dobrze, nie wiem czego oni oczekują, pół roku go oglądali teraz dobrze broni w sparingach, więc o co chodzi? Cieszy że Łobo dobrze się prezentuje, to chyba jego pierwszy obóz z Wisłą gdzie trenuje od początku więc licze że dobrze zacznie sezon. Martwi natomiast postawa Marcelo który już w kolejnym sparingu daje się łatwo wyprzedzać.

s1mone 05.07.2009 10:44

Jak dla mnie Nurković zagrał dobrze, wybronił co miał wybronić, a że wyglądało to spektakularnie :) No cóż każdy kto kiedyś bronił chociaż przez jakiś czas wie, że jeżeli jako bramkarz chcesz coś zrobić pod publiczkę to nie jest to zbyt trudne :)

Poza tym bramka Łobo cyc malina :D

KuLwIk 05.07.2009 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 756721)
Nurkovic bardzo dobrze, nie wiem czego oni oczekują, pół roku go oglądali teraz dobrze broni w sparingach, więc o co chodzi? Cieszy że Łobo dobrze się prezentuje, to chyba jego pierwszy obóz z Wisłą gdzie trenuje od początku więc licze że dobrze zacznie sezon. Martwi natomiast postawa Marcelo który już w kolejnym sparingu daje się łatwo wyprzedzać.

Też to zauważyłem. Chyba zaczął się czuć zbyt pewnie po tym udanym sezonie. Być może myśli, że teraz wszystkie zagrania będą mu wychodzić, i wszystkich uda mu się zatrzymać.

Ale to narazie sparingi, zobaczymy co będzie grał w meczach o stawkę :p

zidanemarcin 05.07.2009 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 756730)
Jak dla mnie Nurković zagrał dobrze, wybronił co miał wybronić, a że wyglądało to spektakularnie :) No cóż każdy kto kiedyś bronił chociaż przez jakiś czas wie, że jeżeli jako bramkarz chcesz coś zrobić pod publiczkę to nie jest to zbyt trudne :)

Poza tym bramka Łobo cyc malina :D

Tez odnioslem takie wrazenie po ogladnieciu filmiku ;] Probowal wywrzec jak najlepsze wrazanie paradami i wedlug mnie mu sie to udalo :p

Maciuś 05.07.2009 12:12

Braz w Wisle http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21303

Jaroo1 05.07.2009 12:36

No i to mi sie podoba. Wreszcie troche profesjonalizmu, madrego podejscia do sprawy- jest szansa na awans do LM to robimy dobre transfery. Tylko sprawa z tymi bramkarzami jest dziwna ale mysli ze to przez trenera bramkarzy ciale cos jest nie tak...
Po artykułach sadze ze tego Braza wypozyczymy oraz ze jesli nie Jopa to napewno jakiegos srodkowego obronce załatwimy, widac ze trener ma takie wymaghania i zarzad chce je spełnic. Najtrudniej bedzie z napatnikiem bo zeby kogos sensownego kupic to by trzeba troche wydac a sie na to nie zanoi ;/ Niemniej ejdnak bez nowego napadziora (o ile Brozio zostanie) nasz skład bedzie wygladał imponujaco jak na polskie warunki. Wreszcie bedziemy mieli mocna ławke i kto by z niej nie wszedł to poprawi gre druzyny!

Pawełek; Nurkovic (oby)
Pio Brozek (Diaz), Marcelo, Glowa, (Jop), Braz (Singlar)
Kirm (Cwielong), Garguła (Jirsak), Sobol (Cantoro/Varga), Mały (Łobo)
Brozio, Boguski(i moze ktos nowy, a jak nie to bedzie tak ze n bedzie wchdoizł na atak Cwielong, albo Mały a łobo bedzie gral na prawym skrzydle od 1 minuty)

lawka by sie rpzedstawiała tak: Nurkovic, Diaz, Jop, Singlar, Cwielong, Jirsak, Cantoro, Łobo - no to nawet 8 chłopa czyli w meczowej 18 jest 7 rezerwowych czyli trzebaby na trybuny odsyłac kogos z tej 8 :O No jakbysmy taki skład mieli to bysmy wymiatali

tofik 05.07.2009 13:18

Nurkowić stylem gry przypomina Majdana. Taki mega efekciarz. :) Ale jak lubi to czemu nie.

szprotson 05.07.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 756829)
Nurkowić stylem gry przypomina Majdana. Taki mega efekciarz. :) Ale jak lubi to czemu nie.

czyli lubi robinsonady, kolejny Robakiewicz;d

Gorzej, że menedżer Nurkovicia zapowiedział, że... jego klient nie zamierza czekać. Zagroził, że bramkarz opuści zgrupowanie, jeśli Wisła nie podejmie decyzji już teraz. źr. ASInfo

prober 05.07.2009 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 756832)
Gorzej, że menedżer Nurkovicia zapowiedział, że... jego klient nie zamierza czekać. Zagroził, że bramkarz opuści zgrupowanie, jeśli Wisła nie podejmie decyzji już teraz. źr. ASInfo

Zatem szerokiej drogi. Obrażalski bramkarz to zły bramkarz :)

szprotson 05.07.2009 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 756835)

spokojnie.

wiele razy sie zdarzało, ze to manago naciska na zawodnika a nie odwrotnie.

Tomgoo 05.07.2009 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 756835)

Nie obrażalski a szanujący się, a to różnica.

royalmichael 05.07.2009 13:29

Zdaje się, że mamy nowego napastnika na zgrupowaniu:)
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/14140.JPG

tofik 05.07.2009 13:36

A tak jeszcze z ciekawości. Varga nadal się leczy? Bo w sparingach trener na niego nie stawia...
Jeśli jest zdrowy to szkoda byłoby odpuścić okazję do przetestowania go na środku obrony czy defensywnym pomocniku. Bo Cantoro w tym momencie to nie gra w piłę tylko zapasy uprawia.

pysio 05.07.2009 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 756841)

skąd wiesz, że to napastnik? na stronie wislakrakow.com nic nie jest napisane o nowych testowanych graczach.. tak więc kto to? choć szczerze, na młodego nie wygląda.. więc pewnie jakiś testowany wynalazek +30.. ehh..

klusek106 05.07.2009 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 756859)
skąd wiesz, że to napastnik? na stronie wislakrakow.com nic nie jest napisane o nowych testowanych graczach.. tak więc kto to? choć szczerze, na młodego nie wygląda.. więc pewnie jakiś testowany wynalazek +30.. ehh..

Jeszcze kurcze widac ze brak mu kondycji... i lubi balowac... widac to po miesniu piwnym. Szkoda ze takimi zawodnikami sie interesujemy :rotfl:

pysio 05.07.2009 14:03

ale jaja.. przecież to nasz trener :lol:

Maciej Skorża!

FredzIo 05.07.2009 14:06

Cytat:

Ahahahha. Przeciez to Skorża, buraki :X.

IncognitoTSW 05.07.2009 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 756844)
A tak jeszcze z ciekawości. Varga nadal się leczy? Bo w sparingach trener na niego nie stawia...
Jeśli jest zdrowy to szkoda byłoby odpuścić okazję do przetestowania go na środku obrony czy defensywnym pomocniku. Bo Cantoro w tym momencie to nie gra w piłę tylko zapasy uprawia.

Jakby się leczył to nie grałby nawet końcówek ;]

mic 05.07.2009 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 756871)
Ahahahha. Przeciez to Skorża, buraki :X.

Serio? :D

:lol:

wislacki 05.07.2009 14:21

Cytat:

... i jaki wszechstronny, może także bronić :D

www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/treningi_i_zgrupowania/Niedzielna_burza/4845/

Tylko_Wisła! 05.07.2009 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 756888)

To może ten bramkarz co miał być na testach ?? :D Pewnie dlatego zwlekają z podpisaniem Nurka

westersyl 05.07.2009 15:32

Odnośnie zachwytu nad Nurkowiciem. Większość piłek, które wyciągnął były na dobrej wysokości dla niego i nie były to jakieś mocne uderzenia. Fakt zachował się we wszystkich sytuacjach dobrze ale nie było to tak trudne jak mogłoby to wyglądać, wiem to z własnego doświadczenia bo sam potrafię się tak rzucać jak mam rękawice i zieloną trawę :).

fialo 05.07.2009 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 756922)
Odnośnie zachwytu nad Nurkowiciem. Większość piłek, które wyciągnął były na dobrej wysokości dla niego i nie były to jakieś mocne uderzenia. Fakt zachował się we wszystkich sytuacjach dobrze ale nie było to tak trudne jak mogłoby to wyglądać, wiem to z własnego doświadczenia bo sam potrafię się tak rzucać jak mam rękawice i zieloną trawę :).

No dokładnie. Też mi się wydaję, że niektóre z tych piłek mógł wyłapać bez tych robinsonad. Było z jego strony trochę grania pod publiczkę, ale to i tak moim zdaniem bardzo dobry bramkarz. Zobaczymy czy ten, co ma jutro przyjechać będzie lepszy. Jak nie - to mam nadzieję, że weźmiemy Bośniaka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl