Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Peter Hyballa trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10351)

Patryko 01.05.2021 13:37

Od ligowej przeciętności oddzielał nas kurek z pieniędzmi z Myślenic i najlepsi ligowcy, których kupowaliśmy sobie wedle uznania. Te czasy się skończyły i prędko nie wrócą.

Revolver 01.05.2021 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1565236)
Tylko, że formuła się moim zdaniem wyczerpała. 2 lata temu grupa spadkowa i 9 miejsce. W tamtym roku 13 miejsce. W tym, być może, jeszcze słabiej. Coś się skończyło. Piłkarze, którzy wyrośli w Wiśle odeszli albo odchodzą (na szczęście tylko na sportową emeryturę), a to przecież między innymi oni oddzielali nas od ligowej przeciętności, kiedy byli zdrowi, grali, byli w formie. Jeśli nic się nie zmieni, nawet jeśli teraz się utrzymamy, czeka nas spadek za rok. Słowo zmiana nie dotyczy trenera, kimkolwiek by był. Głównym problemem jest coraz słabsza kadra.

Zgadza się. Dlatego najgłupsze, co można teraz zrobić, to wymienić trenera ORAZ pół kadry. Myślę, że jedno albo drugie powinno zostać, ze wskazaniem jednak na trenera.

Naprawdę wolałbym oglądać Hyballę + nowych zawodników, pozyskanych w (myślenie życzeniowe) jakiś przemyślany sposób, według jakiejś koncepcji, niż jakiegoś - z całym szacunkiem - Ojrzyńskiego, Zielińskiego czy Brzęczka grających Sadlokiem, Silvą albo Burligą.

pepe72 01.05.2021 15:55

Kamil Kania (weszlo) podczas transmisji twierdził, że Hyballa kończy w maju.
Zbymak na twitterze też twierdzi, że się panowie nie dogadali.

Savik 01.05.2021 16:00

Jeżeli to prawda to bardzo słaba informacja dla nas. A jeżeli na ławce pojawi się Brzeczek to oznacza jedno, ze era Hyballi skończyła się w momencie jak Boniek zmienił trenera reprezentacji :(

Kurz 01.05.2021 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1565237)
Od ligowej przeciętności oddzielał nas kurek z pieniędzmi z Myślenic i najlepsi ligowcy, których kupowaliśmy sobie wedle uznania. Te czasy się skończyły i prędko nie wrócą.

Od ligowej przeciętności w czasach po Cupiale. Zawsze w tym okresie mieliśmy kilku ponadprzeciętnych zawodników (Wisła z Wolskim Czy Carlitosem czy Brlekiem czy jeszcze kilkoma była naprawdę dużo mocniejszą drużyną), którzy oddzielali nas od przeciętności. Dzisiaj takich nie mamy.

czaro 01.05.2021 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1565238)
Zgadza się. Dlatego najgłupsze, co można teraz zrobić, to wymienić trenera ORAZ pół kadry. Myślę, że jedno albo drugie powinno zostać, ze wskazaniem jednak na trenera.

To stwierdzenie chyba nie jest zawsze prawdziwe. Nie wiem też, czy jest prawdziwe w naszych okolicznościach. Jeżeli jednak miałbym wybierać, to wiadomo, zmieniamy piłkarzy.

Revolver 01.05.2021 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1565239)
Kamil Kania (weszlo) podczas transmisji twierdził, że Hyballa kończy w maju.
Zbymak na twitterze też twierdzi, że się panowie nie dogadali.

Zbymak? Ten, co od roku nie podał żadnego konkretnego info, tylko pierdy w stylu "w tym tygodniu możliwy transfer"?

Kurz 01.05.2021 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1565244)
To stwierdzenie chyba nie jest zawsze prawdziwe. Nie wiem też, czy jest prawdziwe w naszych okolicznościach. Jeżeli jednak miałbym wybierać, to wiadomo, zmieniamy piłkarzy.

Po pierwsze błogosławieństwem jest to, ze wielu piłkarzom wygasają kontrakty. Dzięki czemu będziemy mogli pozbyć się wielu, którzy odkąd tu są nie odgrywają w Wisle żadnej roli i tylko obciążają nasz budżet. Po drugie niech ktoś w klubie pomyśli o sprowadzeniu środkowego pomocnika/pomocników, o innych właściwościach od tych, których mamy. Żukow, Plewka i Savić nigdy nie będą zbyt wiele kreować. Po trzecie, poproszę o napastnika, który będzie napastnikiem, mogącym konkurować z Forbesem (o ile ten zostanie). Jak zostanie jeszcze trochę kasy, to bardzo proszę o skrzydłowego, który będzie przynajmniej 5-6 w ekstraklasie. Czy wymagam zbyt wiele?

siemstein 01.05.2021 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1565241)
Od ligowej przeciętności w czasach po Cupiale. Zawsze w tym okresie mieliśmy kilku ponadprzeciętnych zawodników (Wisła z Wolskim Czy Carlitosem czy Brlekiem czy jeszcze kilkoma była naprawdę dużo mocniejszą drużyną), którzy oddzielali nas od przeciętności. Dzisiaj takich nie mamy.

Uprzedzę teraz fanatyków, którzy się wyłonią, by powiedzieć, że Kuba jest takim piłkarzem. Wszedł na ok. 15 minut i miał z 2 kontakty z piłką. No, wiem że krótko, ale po takim występie wcale nie dziwię się że wchodzi na końcówki...

royalmichael 01.05.2021 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1565248)
Zbymak? Ten, co od roku nie podał żadnego konkretnego info, tylko pierdy w stylu "w tym tygodniu możliwy transfer"?

Ostatnio wszedłem poczytać co tam pisze to takie podsumowanie:
1. Jest sponsor A dający 4-5mln na sezon
2. Pojawił się w ostatnim czasie sponsor B dający więcej
3. LV Bet chce podwyższyć obecne finansowanie

Trio zastanawia się jak ich wszystkich pomieścić na koszulkach :D

Ogryzek 01.05.2021 16:21

No cholera! Szampan się mrozi i mrozi.... a tu ciągle nie ma zmian na ławce trenerskiej :)

Dzisiaj trener Hyballa widzę przemyślał taktykę na mecz z legią i zamiast przeciwskutecznegogo w ostatnich meczach "gegen" była gra jak Warty Tworka.

Tak, może mało piekna czy romantyczna, ale skuteczna. Zagralismy dziś jak Warta Tworka to i zapunktowaliśmy tak.

btw
Czyzby trener sobie uswiadomił (albo ktoś mu to pomógł uśiwadomić) że albo będziemy grać żeby zdobywac punkty i się utrzymamy, albo "popisywać się" nieskutecznym "gegenbamggangiem? gdzie to po nim rywale robia z nami to co robią i to oni wygrywają. Tak w każdym razie było ostatnio.

MaLk 01.05.2021 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1565250)
Jak zostanie jeszcze trochę kasy, to bardzo proszę o skrzydłowego, który będzie przynajmniej 5-6 w ekstraklasie. Czy wymagam zbyt wiele?

Tak, ponieważ podzieliłeś kasę, której nie ma :D

Kurz 01.05.2021 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1565255)
Tak, ponieważ podzieliłeś kasę, której nie ma :D

Ależ będzie. Mamy szansę pozbyć się wielu zawodników, którzy są balastem, to luz dla budżetu. Kogoś w ich miejsce musimy sprowadzić. Być może będą to ludzie, którzy dadzą więcej drużynie.

LucjuszWielki 01.05.2021 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1565200)
No wielki plus, że teraz za każdym razem musi przesuwać podstawowego prawego obrońcę - Burligę na lewą obronę i rozwala sobie skład w każdym meczu grając w innym zestawieniu personalnym i pozycyjnym. Świetny ruch, stabilizacja jest w drużynie że hoho. Skrzydła są zgrane świetnie ze sobą... No i dołożyć do tego kolejny wspaniały i wizjonerski ruch Hyballi czyli Yeboah na lewym skrzydle, który całą karierę grał na prawym i traci z lewej strony połowę swoich atutów.

Zmień tabletki chłopcze .... Kolejny hit. ABRAMOWICZ . :/ To już Bury na lewej lepiej ogarnia niż on, Abramowicz to masakryczna porażka, gdzie on teraz gra? Przestań bredzić.

Jak chcesz się pryjebać na siłę to przynajmniej z konkretnymi argumentami, a nie Beciraj do Izraela czy Abramowicz ehhhh

Żeby nie było - nie jestem obrońcą Hybalii z prostej przyczyny, nie znam faktów od środka, tak więc nie trzymam żadnej ze stron.

gizmowisla 01.05.2021 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1565257)
Ależ będzie. Mamy szansę pozbyć się wielu zawodników, którzy są balastem, to luz dla budżetu. Kogoś w ich miejsce musimy sprowadzić. Być może będą to ludzie, którzy dadzą więcej drużynie.

nie chce sie wcinac w wasza klotnie- ale cos w tym jest - jest duza szansa bardzo przewietrzyc szatnie ze szrotu ...i nie podpisywac umow i placic takiej fortuny takim parodystom jak np Sadlok itp ....dawno nie bylo okienka z taka okazja pozbycia sie tyle badziewie na raz ... no i oczywiscie mam nadieje ze juz tak mega slabi kopacze nie beda pobierac tak wygorowanych wyplat ...przyklad np. tak beznadziejnego pilkarza jak SFG Maciej to przyklad trwonienia pieniedzy , bo koles zaluguje co najwyzej na 1/5 swoich poborow

wolfy 01.05.2021 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1565270)
nie chce sie wcinac w wasza klotnie- ale cos w tym jest - jest duza szansa bardzo przewietrzyc szatnie ze szrotu ...i nie podpisywac umow i placic takiej fortuny takim parodystom jak np Sadlok itp ....dawno nie bylo okienka z taka okazja pozbycia sie tyle badziewie na raz ... no i oczywiscie mam nadieje ze juz tak mega slabi kopacze nie beda pobierac tak wygorowanych wyplat ...przyklad np. tak beznadziejnego pilkarza jak SFG Maciej to przyklad trwonienia pieniedzy , bo koles zaluguje co najwyzej na 1/5 swoich poborow

Sadlok chociaż gra. Taki Basha kasuje duży kontrakt a pożytek z niego żaden.

FraMat 01.05.2021 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565273)

Serio?
Dzisiaj jeden z tych komentatorów w meczu w Warszawie powiedział, że Basha nie gra, bo Hyballa go nie widzi w składzie...

:rotfl:

Wojtas 01.05.2021 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1565254)
No cholera! Szampan się mrozi i mrozi.... a tu ciągle nie ma zmian na ławce trenerskiej :)

Dzisiaj trener Hyballa widzę przemyślał taktykę na mecz z legią i zamiast przeciwskutecznegogo w ostatnich meczach "gegen" była gra jak Warty Tworka.

Tak, może mało piekna czy romantyczna, ale skuteczna. Zagralismy dziś jak Warta Tworka to i zapunktowaliśmy tak.
.

No tak,moze czas sie przestawic z tej pieknej gry z Piastem w pierwszym meczu(ehh ta pierwsza połowa ,cos pieknego),do poprostu ciezkiej,tytanicznej pracy u podstaw...

jak widac taka gra poprostu sie opłaca bo ciułasz chociaz remisy,sumujesz i patrzysz ze w tabeli to sie opłaca.

MaLk 01.05.2021 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1565257)

Już tu parę razy mówiłem na czym polega różnica pomiędzy budżetem na płace i budżetem transferowym. Nie chce mi się do tego wracać.

Ale najbardziej mnie męczy to:
Cytat:

Być może będą to ludzie, którzy dadzą więcej drużynie.
Być może... to trochę esencja naszej polityki transferowej ostatnich lat.

Ja wiem, że nigdy nie ma gwarancji, że dany transfer wypali, ale już jakiejś skuteczności "na x transferów 50% wypaliło i sprowadzeni piłkarze byli lepsi, albo chociaż nie gorsi" należałoby od profesjonalnego ekstraklasowego klubu oczekiwać. W końcu każdy profesjonalny, ekstraklasowy klub ma od tego profesjonalny pion sportowy... czekaj... wróć.

Proud 01.05.2021 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1565269)
Zmień tabletki chłopcze .... Kolejny hit. ABRAMOWICZ . :/ To już Bury na lewej lepiej ogarnia niż on, Abramowicz to masakryczna porażka, gdzie on teraz gra? Przestań bredzić.

Możliwe że w przyszłym sezonie zajebie nam bramkę na R22 w barwach Radomiaka Radom.

gizmowisla 01.05.2021 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565273)

Sadlok co robi , przepraszam ????????

ramzes190 01.05.2021 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1565282)

Co robi Maciej "Potrafi uderzyć" Sadlok ?
- zwód na nawinięcie
- podanie do tyłu
- wywalenie SFG w trybuny

Chłopaki z weszło ładnie go podsumowali:
https://weszlo.com/2020/09/18/maciej...afisz-uderzyc/
Ego przerośnietę, a umięjętności może w jego prime-time były wystarczające na e-klapę. Teraz w 1ej lidzę byśmy znaleźli 10 lepszych od niego

MaLk 01.05.2021 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1565282)

Klasycznie daje przeciwnikowi co najmniej jedną bramkową akcję w meczu. A co?

Revolver 01.05.2021 20:05

Sadlok - szkodnik, a nie kapitan.

Swoją drogą - jeżeli Sadlok, Boguski i Burliga nie przedłużą, a Kuba postanowi zakończyć karierę, to ciekawe, do kogo trafi opaska kapitańska. Frydrych wydaje się logicznym wyborem, ewentualnie Lis, jeżeli trener będzie chciał Polaka.

silver03 01.05.2021 20:27

Trener jak na nasze możliwości jest ok, przypierdzielanie się do niego o kształt kadry jest komiczne. Rozumiem, że wrzucanie kamyczków do ogródka naszego Trio jest dla niektórych ciężkie, ale spójrzmy prawdzie w oczy, jaką oni kadrę nam kształtują? Na mityczną pierwszą 8? Czy raczej I ligę? Kolejna zmiana trenera na prawdę nic nie da, gdy materiał coraz gorszy. Na rynku piłkarskim poruszamy się jak dzieci we mgle, pierwsi w kolejce do wydymania przez różnych rodzaju menadżerów.

W mojej opinii najlepszym rozwiązaniem byłoby pogodzenie się z Hyballą, we współpracy z nim przewietrzyć szatnie, ale tak nie będzie, bo nasze guru nie jest wstanie zapewnić piłkarzy lepszych, i nie jest tu problem w pieniążkach tylko w braku rozeznania na rynku piłkarskim. Także szykujcie się na kolejny kontrakt Sadloka, bo lepszego przecież nie znajdą (co najwyżej gorszego).

Albo tu naprawdę zajdą gigantyczne zmiany (zatrudnienie kompetentnych ludzi do działu sportowego), albo skończy się to spadkiem.

PS. Kuźba wróć...

https://i.imgur.com/vM3EZa3.png

Kurz 01.05.2021 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1565277)
Już tu parę razy mówiłem na czym polega różnica pomiędzy budżetem na płace i budżetem transferowym. Nie chce mi się do tego wracać.

Ale najbardziej mnie męczy to:

Być może... to trochę esencja naszej polityki transferowej ostatnich lat.

Ja wiem, że nigdy nie ma gwarancji, że dany transfer wypali, ale już jakiejś skuteczności "na x transferów 50% wypaliło i sprowadzeni piłkarze byli lepsi, albo chociaż nie gorsi" należałoby od profesjonalnego ekstraklasowego klubu oczekiwać. W końcu każdy profesjonalny, ekstraklasowy klub ma od tego profesjonalny pion sportowy... czekaj... wróć.

Ależ ja to dokładnie wiem. Nie ma jednak potrzeby, żeby został więcej niż jeden zawodnik z grupy: Mehmerić, Radković, Basha (chyba że nagle zacznie być okazem zdrowia), Mavutor, Kone.

Nie ma potrzeby, żeby trzymać dalej Silvę i Chucę.

Nie sądzę, żeby był sens zatrzymywać Boguskiego i Burligę.

Do tego zniknie Medved i raczej Błaszczykowski.

Sprowadzić przynajmniej minimalnie 3-4 w ich miejsce i tak musimy. Ważne, żeby w miarę udanych. Niekoniecznie na poziomie 3-4 najbardziej zasobnych drużyn ekstraklasy.

Hermond 01.05.2021 21:37

Oby to nie Hyballa dobierał nam zawodników. Akurat ten trener gustuje w "biegaczach" pokoju Burligi. Tego trenera prędzej czy później nie będzie a z drewniakami trzeba się będzie męczyć przez kolejne lata. Chciałbym znów doczekać krakowskiej piłki na Reymonta

marek2a 01.05.2021 22:22

W środku pola mamy : Plewka , Starzyński, Yeboah,Savić,Żukow,Młyńsk,Kuveljic,i trzeba kogoś pozyskać ,najlepiej dwóch zawodników. kogoś do pierwszego składu i młodego dobrego z 1szej ligi

gizmowisla 01.05.2021 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1565296)
W środku pola mamy : Plewka , Starzyński, Yeboah,Savić,Żukow,Młyńsk,Kuveljic,i trzeba kogoś pozyskać ,najlepiej dwóch zawodników. kogoś do pierwszego składu i młodego dobrego z 1szej ligi

mlynski ( hhhujj wie w jakiej formie, mudzin , Starzynski to dla ciebnie srodek ?? poza tym 2 ligowy Kuvaleje cos tam ....- rozumiem cie , jest wszystko ok - w srodku mamy tylko Zukowa , Plewke i Savica - i NIKOGO wiecej

Drozd 01.05.2021 22:34

Potrzebny jest NAPASTNIK.

Bo mimo że potrafimy doprowadzić piłkę w okolice pola karnego to g... z tego bo nie ma komu podać. Forbes dzisiaj zjebał każda piłkę którą dostał. Każdą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl