![]() |
Błagam Was - nie cytujcie, mam go w ignorowanych...
|
Cytat:
Cytat:
|
"Przekaz dnia"
A w Pruszkowie słychać, Słowika trele, Jak piękny jest świat, z Donaldem Tuskiem na czele ! |
Wiersz powyżej ,no to aż się prosi troszkę muzy na dobranoc:)
http://www.youtube.com/watch?v=3Azy7dRvZKQ |
Polecam dokument Sekielskiego
"Władcy marionetek" Nigdy wcześniej o nim nie słyszałe.Teraz myślę, że będzie miał większy wydźwięk. http://www.youtube.com/watch?v=8ShIJr1szh4 |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
W państwie demokratycznym prowokacja dziennikarska jest rzeczą normalną. To, że urzędnik Tuska złapał sie na haczyk odsłaniając przy tym mechanizmy działające w tzw. "wymiarze sprawiedliwości" (czyli wyrokach na telefon) jst tylko dowodem, że obecne rządy śmierdzą zgnilizną. A to, że Tusk kompromituje się przy tej okazji po raz kolejny strasząc dziennikarza represjami jest jawną próbą zastraszenia wolnej prasy nie do pomyslenia w demokratycznym państwie. Ta putinizacja Polski jest coraz bardziej żałosna. W dodatku pod jego rządami jesteśmy najbardziej inwigilowanym społeczeństwem w Europie. Ryży wścieka się też pewnie dlatego, ze wielu połączy ostatni wyrok - parodie ws. mafii pruszkowskiej i dojdzie do wniosku, że skład sędziowski w tym wypadku też był ustalany przez telefon. |
Jeśli ma być sądzony jak ten od "antykomor " to nie zdziwie się, jak dziennikarzowi zasądzą szubienice. :lol: Najlepiej niech sądzi go sędzia Milewski :lol:
Na jego miejscu wyjechał bym z Państwa na jakiś czas i wrócił, gdy trochę się uprzątnie teren. |
Plichta chce iśc na koronnego i jeśli nie dopadnie go seryjny samobójca może być ciekawe. Samo to że chce być koronnym świadczy że grube ryby kręciły lody w AG i OLT. Będzie się działo.
|
Wszystko wyjaśni się w praniu.Jak narazię to w społeczeństwie opinia o sądownictwie ,ABW, BOR łagodnie mówiąc nie jest najlepsza.
Dla mnie,by te śledztwo było wiarygodne, musiało by być prowadzone za granicą- wiadomo, że to niemożliwe, więc wyrok - jakikolwiek by on nie był, potraktuję trochę jakby go nie było. |
Cytat:
Przypominam, że Cytat:
O jakie korzyści chodzi? Kodeks karny mówi o korzyściach majątkowych (to nie zachodzi, bo dziennikarz niczego materialnego od sedziego nie wyłudził) i korzyściach osobistych (świadczenia o charakterze niemajątkowym - których od sędziego tez nie otrzymał). Jest jeszcze inne znaczenie "korzyści", to bardziej społeczne, ale uzyskiwanie takich korzyści nie podlega chyba przepisom KK? Czy jakiś prawnik się wypowie? |
Cytat:
W państwie "prawa Jaskierni" przy działających "rozgrzanych sędziach" dziennikarz zostanie pewnie skazany - aczkolwiek nie na jakąś grubą karę pozbawienia wolności, co najwyżej "w zawiasach". Tym bardziej, że w wyniku tej prowokacji została ujawniona "zawisłość sędziego" od władzy wykonawczej.....co dla znacznej części sędziów stanowić moze nawet podstawę do skazania.... Natomiast w państwie prawa nie zakończonoby sprawy na wyrzuceniu sędziego i skazaniu dziennikarza, ale przede wszystkim przeprowadzonby dochodzenie dotyczące stopnia "służalczości" władzy sądowniczej w stosunku do władzy wykonawczej. Niestety w Polsce panuje pierwszy rodzaj prawa, więc cudów bym nie oczekiwał. Ewentualnie wielką dyskusję zainspirowaną przez PO i jej wspólników, która będzie miałą na celu spenalizowanie konkretnym przepisem KK wszelkich działań wymierzonych we władzę i w partię aktualnie ją sprawującą. Oczywiście taki projekt dałoby się wprowadzić przypadkową "poprawką" jak miało to miejsce w kwestii możliwości odmowy ujawnienia przez organy administracji państwowej tego co akurat wg nich jawne być nie powinno...... |
|
Cytat:
Art. 190a. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. |
Ty robisz sobie jaja?Poważnie pytam, bo przekroczyłeś już dla mnie wszelkie granice absurdu.
|
Z każdym postem potwierdza tylko, że jest tutaj służbowo.. A czasem mam wrażenie, że to nie jest tylko jedna osoba, tylko przynajmniej kilku szpencicieli..O czym może swiadczyć chociażby rzekoma "wszechwiedza" w każdym poruszanym temacie..Nie chce mi się wierzyć, że komuś ot tak, chciałoby się szukać tych wszytkich nic nie wartych wykresików, raporcików czy jakichś wypowiedzi lub paragrafów itd. A już największa wsypa wyszła przy "poraszce" Wiślaka68, gdzie tylko inna osoba lub ktoś z rozdwojeniem jaźni mógł przez kilka stron nabijać się z własnego błędu!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Budowniczy popraw cytowanie.
Jaroo1- wiesz czym się różni Drozd lub Wiślak68 od Szpenia?Że oni tutaj podają niepodważalne fakty i liczby a Szpen to co wynajdzie i pasuje do jego teorii. A tak na rozluźnienie(?) przed meczem proponuję film "Władcy marionetek" http://www.youtube.com/watch?v=8ShIJr1szh4 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
godny zauważenia pozostaje fakt, że od początku istnienia tego tematu, ZAWSZE dyskutuje jakiś użytkownik o inteligencji szpenia |
Poprawcie mnie ale Sekielski, czy jak on się tam zwie, nie dostał czasem jakiejś nagrody za to , że coś podobnego z Beger zrobił. Czy jakoś tak. Pamiętacie sprawę, wtedy była afera jak ta lala. Autorytety się bardzo często i gęsto o tym wypowiadali,było nowe hasełko do wrycia złotymi zgłoskami do łba," korupcja polityczna w państwie PiS".
Ogólnie jest wesoło. |
Cytat:
Natomiast w Twojej wypowiedzi pobrzmiewa ton relatywizacji charakterystyczny dla ASa, Szpena i im podobnych. Którzy nie potrafią przyznać że w ciągu tych 20 lat tylko 2,5 roku władza była w POLSKICH rękach. Pisząc polskich mam na myśli ludzi którzy rządząc myśleli o dobru Polski i Polaków, a nie "inwestorów" i "rynków". |
To taka stara , sprawdzona taktyka. Na PO zagłosują urzędnicy, bandyci i lemingi. Reszta nie zagłosuje już na obecny rząd, więc nie można dopuścić żeby zagłosowali na PiS. Najlepiej zrazić ich do wyborów, powtarzając jak mantrę że nie ma znaczenia na kogo odda się głos i tak nic się nie zmieni...
|
Czasami się zastanawiam co by było, gdyby odjąć te wszystkie "złe emocje" który wytworzyly media w około Kaczyńskich.Wiadomo, parę kamyków można wrzucić do ogródka, ale tak naprawdę wydaje mi się, ze wyborcy PO kompletnie nie mają pojęcia na temat Kaczyńskiego i jego dokonań a tylko opierają się emocjach.
Dyskutowałem z teoretycznie wykształconymi i młodymi, a jedynie co potrafili powiedzieć na temat Kaczyńskiego to to, że "Ma zjeb**" morde" albo że "nie ma prawa jazdy" lub, że za jego czasów Polska stała się państwem Policyjnym... I już mnie nic nie dziwi.Zwyczajnie i po prostu.Nikomu chyba się nie chcę myśleć, lub nie mają na to czasu -wchłaniają to wszystko co jest w mediach. |
carpenter tak znalazles kolejny układ ,tymrazem na jego czele stoi nie kto inny jak sam Paweł Kukiz...
Nie zamierzam sie wdawać w kolejne wojenki PIS vs. PO ,ale jak wyborcy PO mówią ,że nie zagłosują na Kaczyńskiego bo ma zje*aną morde (akurat tego nie slyszalem :lol:) albo że nie ma prawa jazdy ,to po drugiej stronie barykady jest to samo : Tusk ma wilcze oczy ,dziadka w Wehrmachcie i stoi za zamachem w Smoleńsku ,czyli też argumenty jak to mówią bardzo merytoryczne. |
Widzisz, tyle że Tusk daje codziennie argumenty, dlaczego nie warto na niego głosować.Już w tym tygodniu tyle argumentów dał, by nie trzeba było mówić o wilczych oczach czy dziadku w Wermachcie :lol:
|
Asiku jest tysiąc innych powodów dla których Ci ludzie nie zaglosują na rudą..Te które wymieniłeś to argumenty dla półgłówków, w przypadku tego oszusta możnaby argumenty -przeciw- wymieniać godzinami.A w odpowiedzi usłyszałbyś to co napisał Pablo84 ew. że wszyscy politycy przeciez kradną.
Kukiz nie stoi za żadnym układem, ewidentnie skłania się ku PiSowi,a napewno jest przeciw rudej.. Ale prawdopodbnie ze względu na swoja "misję", oficjalnie nie popiera żadnej partii, żeby taki leming jak Ty, cokolwiek wyłapał i przyswoil z jego przekazu (że ten zabieg się udał może świadczyć to, że po audycji u Wojewódzkiego, zacytowałeś chyba wszystkie jego wypowiedzi, a gdyby cokolwiek przycukrował PiSowi pewnie byś wyłączył odbiornik..swój lub TV). To TVN "wykorzystał" Kukiza do promowania takiego przesłania "nie ma co chodzić na wybory bo i tak nic to nie zmieni"..Zaprosili go, bo więdzieli jakie ma poglądy i co powie, dodatkowo mając jeszcze w ręce opcje "ocenzurowania".. |
Cytat:
|
Cytat:
Widze ze sie nei mozesz powstrzymać od osobistych wycieczek i opisywania sytuacji co bym zrobił gdyby ,więc już skończe na ta chwile dyskusje bo nie ma sensu |
Wybacz, że odniosłem się do Ciebie personalnie, ale miałem na myśli całe lemigowstwo ;)
Wiem co powiedział.. Powiedział też, że idzie z Solidarnością na marsz i że będzie blokował z nimi sejm.. To chyba swiadczy o tym, do kogo jest mu bliżej..Z resztą wiele innych jego poglądów jest zbieżnych z linią PiSu.. Ja odniosłem wrażenie, że o Targowicy mówił w kwestii magdalenki i okrągłego stołu oraz wszystkich postkomunistycznych partii rządzących przez ostatnie 20 lat, a nie o najbliższych wyborach.. PS. Wymien te argumenty z 2005-2007.. |
To nie jest żaden układ, to jest czysta logika. Jeśli nie potrafisz wskazać błędu w moim rozumowaniu, to nie komentuj...
|
Nie wymagaj podstaw logiki od pogniewanego z rozumem. Taki potrafi tylko recytować gotowe formułki, jak ten bramkarz na lotnisku z "Misia".
|
Tak z innej beczki.
Czytam sobie Panowie o miejscu USA w polityce zagranicznej RP ( docs5.chomikuj.pl/372301824,0,1,Miejsce-USA-w-koncepcji-polskiej-polityki-zagranicznej.doc ) I nie widzę rozwinięcia wątku tarczy antyrakietowej. Jak to z nią jest? Amerykanie nas wystawili (ośmieszyli przed Europą, a zwłaszcza Rosją), czy wstrzymali narazie plan budowy tych tarcz ?? |
Cytat:
Przyczyny dosyć jasne, po pierwsze stanowisko Rosji w tej sprawie, a po drugie administracja Obamy nie chciała być kojarzona w żadnym miejscu działania z pomysłami Busha. |
Cytat:
|
Co Ty masz z tym Kukizem? Nowy chłopak?
|
A ktoś tu neguje Pawła Kukiza?.Ja również -jak i zapewne większość z tym temacie-się pod petycją podpisała.
|
na chłopski rozum Panowie, bo na wiki jest masło maślane, a ja chciałbym prostą róznicę dostrzec;
ONZ a NATO ? Jedno i drudzy " troszczą " się o światowe bezpieczeństwo, ale jaka jest różnica znacząca pomiędzy nimi ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl