Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ardianek 19.01.2010 18:43

ja tez nie rozumiem pojecia dlugu wobec telefoniki. Jakos w innych klubach sie tak nie mowi, ze np slask ma dlug wobec solorza, polonia wobc wojciechowskiego itd. nie bede mowil o kuchenkach, czy n-telewizji. Skoro Cupial czy inni wczesniej wspomniani sa wlascicielami klubu, to klub nie moze miec wobec nich dlugu. No bo jak ktos jest wlascicielem samochodu, utrzymuje go, itd, to robi to bo chcial miec ten samochod, i liczyl sie z tym. a nie liczy jaki samochod ma wobiec niego "dlug". sprowadzilem to do samochodu, ale chodzi mi o sam fakt. Jak wisla moze miec dlug wobeic Cupiala skoro to jest jego wlasnosc? nigdy tego nie rozumialem.. rownie dobrze Cupial moze sobie liczyc dlug telefoniki wobec jego osoby. bo tez jest jego wlasnoscia i tez ma raz zyski a raz straty ;|

WiślakMyślenice 19.01.2010 18:48

Tylko kto będzie chciał go kupić...

EDIT: Też tego nie rozumiem jak Wisła może mieć długi wobec Cupiała, chyba że ktoś nas oświeci...

kristos 19.01.2010 18:51

Ale Cupiał wcale nie płacze ,że nie ma kupców na klub.
Klub jest jego własnością i to do niego należy decyzja ,czy chce go sprzedać i za ile.
Do niego należy też polityka prowadzenia działalności klubu.

Maciuś 19.01.2010 18:55

Chodzi o obrot pieniedzmi, to nie moze byc tak ze Cupial wyjmuje z kieszeni, daje pod stolem Wilczkowi itp.

Karherop 19.01.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 843798)
Tylko kto będzie chciał go kupić...

EDIT: Też tego nie rozumiem jak Wisła może mieć długi wobec Cupiała, chyba że ktoś nas oświeci...

Wisła nie ma długo wobec Cupiała ale Tele-foniki

Tele fonika udzieliła Wiśle kredytu na preferencyjnych ( nierynkowych ) warunkach . Nie spłaca kwoty głównej kredytu , ani odsetek, ale wciaż ta suma widnieje w bilansie ( + odsetki ) , powiększając kwote zadłużenia . Tele fonika może zarządać w każdej chwili spłaty długu , co oznacza bankructwo Wisły ( wiadomo że tego nei zrobi, ale..) koniec offtopa

kosaTS 19.01.2010 19:19

Najpierw na każdym portalu trąbili, że Costly jedną nogą w Wiśle, a teraz, że niby Wisła jednak nie prowadziła negocjacji z zawodnikiem i Bełchatowem i Costly ich zdaniem ( mediów ) wybierze Rumunie.

NO COMMENTS. Czekamy na oficjalne wiadomości z naszej strony.

PS: Większość polskich portalów internetowych odpisała tego "newsa" ze strony oficjalnej Bełchatowa, w tym nawet niektóre strony Wisły. Po co się pytam? Najbardziej wiarygodna jest jednak strona www.wisla.krakow.pl
Tam cała prawda :)

na transfermark.de zawsze są głupoty i często nieprawda - lepiej nie wysyłaj linków z tej strony ;)

WiślakMyślenice 19.01.2010 19:20

Cytat:

Według transfermarktu Kowalewski jest zawodnikiem Legii, więc to by było na tyle na jego temat.
http://transfermarkt.de/de/spieler/1...sferdaten.html
Nie słuchałeś Kominka, za linki z transfermarktu są bany ;)

TRNKRN 19.01.2010 19:20

Nei też był już wg tej stronki u nas. O czym to świadczy?

zbymak 19.01.2010 19:32

Wywiad z Kowalewskim http://www.futbol.pl/artykul/74198.html

Uran235 19.01.2010 19:34

Jak chcecie gadać o długu Wisły wobec Telefoniki, to idźcie do stosownego tematu( Polityka sportowo-finansowa Wisły. Zresztą ten wątek był tam już przewałkowany na wszystkie możliwe sposoby, poczytajcie. Konkluzja jest taka, że dług jest. Bez względu na nasze zdanie, dług był, jest i jeszcze przynajmniej przez jakiś czas będzie, więc dyskutowanie "czemu tak, a nie inaczej?" to tak jak kwestionowanie prawa powszechnego ciążenia- niby można, tylko sensu w tym za dużego nie ma.

Trochę mnie męczy już ten cały szum medialny wokół transferów Wisły. Wydawałoby się, że jest on owocem przede wszystkim wybujałej fantazji naszych dziennikarzy( Nowak, Costly, Kowalewski). Niestety jest on raczej efektem absolutnego braku zdecydowania i przemyślenia kwestii transferowych ze strony ludzi za nie pdpowiedzialnych. Trzymamy Cebanu, potem go puszczamy; trzymamy Juszczyka, potem go puszczamy, a teraz prawdopodobnie znowu go weźmiemy; wypożyczamy Kowalskiego, bierzemy go z powrotem i praktycznie po tygodniu oddajemy na wypożyczenie do tego samego klubu; latem testy medyczne piłkarzy, których potem odesłaliśmy z kwitkiem, nie wspominając o cyrku z testami bramkarzy. Jeden wielki chaos i przypadek, zamiast samemu coś zaplanować i wdrożyć, my czekamy co się stanie.

WiślakMyślenice 19.01.2010 19:35

Cytat:

Wywiad z Kowalewskim http://www.futbol.pl/artykul/74198.html
Żadnych konkretów, ale przecież tak jest zawsze. Chętnie bym go widział zamiast Pawełka w bramce....

Marszałek 19.01.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 843774)

Kowalewski? Po tym co pokazuje od 2 lat uważam , że umiejętności którymi błyszczał grając jeszcze w Spartaku Moskwa już dawno zatracił . Obecnie bazuje na swoim wyrobionym nazwisku , dlatego niektórzy słysząc nazwisko "Kowalewski ' juz wołają ' brać go w ciemno! "

Kowalewski jest średnim bramkarzem. Jakieś mity krążą odnośnie jego osoby a to tylko dlatego,że nikt na bieżąco nie oglądał go w lidze rosyjskiej. Opierając się na tym co widziałem w nastu meczach z jego udziałem,mogę śmiało powiedzieć,że rewelacji żadnej nie ma. Do tego jego gra na przedpolu doprowadzała nie jednego do palpitacji serca. Pewny w tym elemencie nie jest bardziej od Pawełka. Do tego zdarza mu się dość często wypluć piłkę przed siebie. W któryś tam derbach Moskwy Wagner Love miał tą przyjemność zostać obsłużonym przez Kowalewskiego w ten właśnie sposób. Średni bramkach na miarę Mariusza, gdzie wcale nie jest powiedziane,że Pawełek byłby na straconej pozycji w walce o pierwszego między słupkami.
Nie piszę,że Kowalewski jest słabszy od Pawełka,bo nie jet,ale też znów o wiele lepiej tez się nie prezentuje.

Alov 19.01.2010 19:56

Kowalewski moze i jest srednim bramkarzem ale napewno lepszym od Juszczyka :). Zreszta zatrudnienie go byloby korzystne z wielu powodow. Jest doswiadczonym, obytym za granica bramkarzem wiec mlodzi mieliby sie od kogo uczyc, jest w takim wieku ze jest to rozwiazanie tymczasowe, czyli Skorza moglby sobie spokojnie szukac bramkarza bez takiego cisnienia jakie jest od roku, Pawelek mialby w koncu godnego rywala i nie moglby zadac jakiejs duzej podwyzki przy ewentualnych negocjacjach kontraktowych - dla mnie to az nadto by z Kowaleskim podpisac :)

Adamek21 19.01.2010 20:16

Podglądałem troche strony tego FC Vaslui i nie ma tam nic o Costlym to jest chyba to ze Vaslui kiedyś moze i pytało o Costlego ale nie zaawansowanie i Bełchatów to wykorzystuje w tej chwili i chce ubic większej sumy od wisły oj ten bełchatów to też wcale taki mądry nie jet nie dosć ze stracił Gargułę nic za nie go nie dostał to teraz Costly i Nowak.

Arek10 19.01.2010 20:18

Oni w ogóle nie są mądrzy stracili Gułę, Jarzębowskiego, teraz Wróbla Costly'ego...

Hudy 19.01.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek10 (Post 843840)
Oni w ogóle nie są mądrzy stracili Gułę, Jarzębowskiego, teraz Wróbla Costly'ego...

pewnie nawet nie wiedzą gdzie jest ich zawodnik
w kocu nie pierwszy raz:)

może jutro już będziemy mądrzejsi ale pewnie znów poczekamy do końca okienka transferowego i to jest najbardziej w****iające
sam Skorża już się przyzwyczaił, że na pierwszym obozie nie dokonuje się transferów

tsw biała gwiazda 19.01.2010 20:36

Costly raczej nie do Wisły nawet Jarosz zaprzecza Zawodnik nie pojechał nawet na zgrupowanie z bełchatowianami, bo negocjuje kontrakt. - Ale na pewno nie z nami - dodaje Jarosz
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ami_Wisly.html

bravelukas 19.01.2010 20:45

no to z Costlym chyba juz ostatecznie po ptokach....według mnie media wyssały wszystko z palca odnośnie transferów.....zresztą jak zawsze

Ciekawe co na to nasz wielce poinformowany forumowicz, który gosił dzis transfer costlego zaklepanym pewniakiem heh

krzysztofff 19.01.2010 20:46

cholera ludzie dajcie spokoj z Costlym,Nowakiem!NIE MA KASY!!!czy wy tego do kur...nedzy tego nie rozumiecie!!!,testujemy zawodnikow ktorzy nawet jak nam sie spodobaja to i tak nie przyjda bo NIE MA KASY i kompetentnych dzialaczy...to jest saga nieudolnosci dzialaczy Wisly Krakow krora trwa od 3 lat!!!

kirm171 19.01.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 843858)
cholera ludzie dajcie spokoj z Costlym,Nowakiem!NIE MA KASY!!!czy wy tego do kur...nedzy tego nie rozumiecie!!!,testujemy zawodnikow ktorzy nawet jak nam sie spodobaja to i tak nie przyjda bo NIE MA KASY i kompetentnych dzialaczy...to jest saga nieudolnosci dzialaczy Wisly Krakow krora trwa od 3 lat!!!

Za takie posty dawałbym autentycznie bany, nawet 2, pierwszy za treść, a drugi za styl pisania.

Krystian168 19.01.2010 20:55

Sprawa jest prosta ... Kiedyś Costly wypowiadał się że chciałby grać w Wiśle i że nim Skorża jest zainteresowany, a gdy pojawiła się informacja że nie pojechał na obóz z Bełchatowem to pismaki to wykorzystali i napisali newsy że z Wisłą negocjuje !

wojtole14 19.01.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kirm171 (Post 843863)
Za takie posty dawałbym autentycznie bany, nawet 2, pierwszy za treść, a drugi za styl pisania.

Nie Ty od tego jesteś, a człowiek dobrze napisał, może nie jakoś pięknie stylistycznie, ale szczera prawda.

tomasz_19 19.01.2010 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kirm171 (Post 843863)

na szczęście nie ty jesteś adminem bo dawałbyś bany na prawo i lewo... a tak na marginesie to połowa postów w tym topicu jest nie na temat i jakoś nikt nie robi tragedii...

el Nuero 19.01.2010 21:02

A ja jestem ciekaw, co teraz napisze red. Michał Białoński, który nie dalej jak wczoraj wieczorem obwieścił na interii "miastu i światu", że: WISŁA TRANSFERUJE CARLOSA COSTLY'EGO. Pobożne życzenia...

A w realnym świecie zostajemy w trudnej sytuacji. Sam liczyłem, że dzisiaj Wisełka "wzbogaci się" o napastnika i bramkarza. Jak na polskie warunki, byłoby to spore wzmocnienie. Niestety, wypowiedź Jarosza wyjaśniła całą sytuację - z Carlosem nie prowadzą negocjacji. Z Kowalewskim Wisła też się nie kontaktowała (wypowiedź bramkarza dla futbol.pl). Pozostaje teraz mieć resztki nadziei, że może chociaż ten testowany Punosevac okaże się zawodnikiem na poziomie, a Nurek się zlituje i ostatecznie podpisze z Wisłą kontrakt. Póki co, klub jest "uboższy" o 3 zawodników, więc transfery "do klubu", nawet zawodników "z kartą na ręce" są/ będą koniecznością.

sandomingo 19.01.2010 21:11

Może się okazać że Wisła MUSIAŁA sprzedać Ćwielonga żeby móc dopiąć bieżące wydatki (czytaj wypłaty).

Także ja osobiście to liczę tylko i wyłącznie na dojście do pełni zdrowia i formy Sobola, Głowackiego, Pawła Brożka i Singlara.

Na więcej nie liczę.

krzysztofff 19.01.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 843872)
A ja jestem ciekaw, co teraz napisze red. Michał Białoński, który nie dalej jak wczoraj wieczorem obwieścił na interii "miastu i światu", że: WISŁA TRANSFERUJE CARLOSA COSTLY'EGO. Pobożne życzenia...

A w realnym świecie zostajemy w trudnej sytuacji. Sam liczyłem, że dzisiaj Wisełka "wzbogaci się" o napastnika i bramkarza. Jak na polskie warunki, byłoby to spore wzmocnienie. Niestety, wypowiedź Jarosza wyjaśniła całą sytuację - z Carlosem nie prowadzą negocjacji. Z Kowalewskim Wisła też się nie kontaktowała (wypowiedź bramkarza dla futbol.pl). Pozostaje teraz mieć resztki nadziei, że może chociaż ten testowany Punosevac okaże się zawodnikiem na poziomie, a Nurek się zlituje i ostatecznie podpisze z Wisłą kontrakt. Póki co, klub jest "uboższy" o 3 zawodników, więc transfery "do klubu", nawet zawodników "z kartą na ręce" są/ będą koniecznością.

wreszcie jakas mądra wypowiedz...tylko jak ten Serb okaze sie wartosciowym graczem to sie okaze,ze ma wazny kontrakt o czym kompetentni dzialacze nie wiedzieli i kosztuje 50 tys euro,wiec bedziemy targowac do 20 tys a wtedy kupi go ...Odra Wodzislaw...:-) i znowu klops....ale mamy dyrektora Jarosza ,ktory kiedys zalatwil nam Gregorie i Galamaza...oni byli juz na lotnisku juz witali sie z gaska....i znowu sie nie udalo...skad my to znamy???

rozarian 19.01.2010 21:27

Wiecie co,z tym wyjazdem Costly'ego do Antalyai,czyli tam gdzie jest Wisła,to może być prawda.Tak się jednak głupio składa,że jest tam też obecnie drużyna FC Vaslui.Dziennikarzom niewiele potrzeba,by połączyć fakty...albo tak przynajmniej im się wydaje.

vote-for-mikey 19.01.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 843877)
Może się okazać że Wisła MUSIAŁA sprzedać Ćwielonga żeby móc dopiąć bieżące wydatki (czytaj wypłaty).

Także ja osobiście to liczę tylko i wyłącznie na dojście do pełni zdrowia i formy Sobola, Głowackiego, Pawła Brożka i Singlara.

Na więcej nie liczę.

co więcej, może się okazać, ze Wisła pozbyła się wszystkich piłkarzy, za których ktoś nam dawał pieniądze.

KOMINEK 19.01.2010 21:29

Tak myślę że ktoś (w osobie Hiroji Hanzo) w Poznaniu, Warszawie, Kielcach, Gdyni a może w Krakowie miał dziś niezły ubaw z naszego forum.
Może teraz wreszcie zrozumiecie dlaczego takie a nie inne zasady dotyczą tego tematu.

Bez odbioru

libero 19.01.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 843877)

Na więcej nie liczę.

I to jest, chyba najbardziej zdroworozsądkowe podejście do tematu transferów w Wiśle. Ale ponieważ do rozpoczęcia rundy mamy jeszcze ponad miesiąc, to spodziewam się jeszcze nie jednego takiego "wybuchu" entuzjazmu po plotkach transferowych. Wszak mamy "sezon ogórkowy", a pismaki muszą czymś zapełniać kolumny w tabloidach (lub jak kto woli Piechniczkowskich "bilbordach").

Kbobt 19.01.2010 21:37

Szczerze mówiąc to widze że nie powinno być specjalnego zdziwienia wśród kibiców Wisły jak Costly za pare dni zostanie zaprezentowany jako nowy zawodnik drużyny z Wielkopolski

rozarian 19.01.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 843884)
Tak myślę że ktoś (w osobie Hiroji Hanzo) w Poznaniu, Warszawie, Kielcach, Gdyni a może w Krakowie miał dziś niezły ubaw z naszego forum.
Może teraz wreszcie zrozumiecie dlaczego takie a nie inne zasady dotyczą tego tematu.

Bez odbioru

Niech się chłopina nacieszy,że wpuścił w maliny paru wyposzczonych transferowo nastolatków z tego forum.Pewnie teraz oddaje się ekstazie w wiadomy sposób.

ardianek 19.01.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kbobt (Post 843886)
Szczerze mówiąc to widze że nie powinno być specjalnego zdziwienia wśród kibiców Wisły jak Costly za pare dni zostanie zaprezentowany jako nowy zawodnik drużyny z Wielkopolski

heh, wcale by mnei to jakos nie zdziwilo, a potwierdzilo raczej gorzka prawde... ;/ a moze jutrzejszy dzien przyniesie jakies dobre wiesci? moze odswiezanie strony w koncu cos przyniesie! Jarosz celowo tak moze mowil, tak jak zabieg GKS-u byl na stronie, tak zabieg Jarosza w mediach?

Peroslaw88 19.01.2010 21:53

Levadia, gra w Sosnowcu (mało kibiców i opłata stadionu), nie wiadomo co z Bet-at-home (może już kasy nie dają), gorsza sytuacja Cupiała. Ja nie liczę na transfery gotówkowe, może przyjdzie 1-2 darmowych grajków (Issa Ba). Taka jest prawda...

Zwierze 19.01.2010 21:55

Ja już mam sznur przyszykowany...

1q2 19.01.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 843878)
wreszcie jakas mądra wypowiedz...tylko jak ten Serb okaze sie wartosciowym graczem to sie okaze,ze ma wazny kontrakt o czym kompetentni dzialacze nie wiedzieli i kosztuje 50 tys euro,wiec bedziemy targowac do 20 tys a wtedy kupi go ...Odra Wodzislaw...:-) i znowu klops....ale mamy dyrektora Jarosza ,ktory kiedys zalatwil nam Gregorie i Galamaza...oni byli juz na lotnisku juz witali sie z gaska....i znowu sie nie udalo...skad my to znamy???

W końcu ktoś(ten cały Punosevac) o kim można podyskutować będąc pewnym że rzeczywiście się nim interesujemy :lol:

Szału to on nie robi - Słaby zespół - w zeszłym sezonie 12 meczów w tym 8 z ławy i 0 goli
W tym 14 meczów - 4 gole, z tym że zaczął od 3 bramek w 2 pierwszych meczach a potem to już posucha włącznie ze straceniem miejsca w podstawowym składzie.

Z niewielu filmików można wywnioskować że to taki kozak w stylu Małego(uciszanie widowni itp), bardzo ciężko stwierdzić czy nie jest mułowatym klocem w stylu Beto, bo 2 gole z głowy+1 z wolnego i karnego - Na podstawie obserwacji biegu po strzelonej bramce, można przypuszczać że nie jest najgorzej :lol:
Przydało by się zasięgnąć informacji czy nie jest to jakiś 'sajko' w stylu Nikoli;)

ps nie wiem czy była ale to bramka strzelona Czerwonej Gwieździe
http://www.youtube.com/watch?v=sW8YXhCLAVg

Arek10 19.01.2010 21:57

i co by mu dał ten "zabieg"?

Ten Serb to chyba ma jednak nie najgorszą technikę mało kto z naszej ligi by tak z wolnego uderzył...

ardianek 19.01.2010 22:01

to, ze, nie interesujemy sie nim. Vasul czy jak mu tam nie musi sie spieszyc, nikogo podbijac, przebijac itd. inne kluby tez nie musza sie spieszyc jesli go chca. Zawsze tak jest ze jest cisza z zawodnikiem, a jak sie jeden klub zainteresuje to za nim lawina innych. Przyklad? nieszczesne BATE i wyjazdy skorzy, a tu nagle KUCHENKI ;]

Peroslaw88 19.01.2010 22:05

ja mam wrażenie, że Skorża testuje tych graczy "dla picu", Później powie o Serbie i Issa Ba: "Za słabi". To takie alibi Skorży i klubu, że niby szukają wzmocnień...

Kbobt 19.01.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 843906)
to, ze, nie interesujemy sie nim. Vasul czy jak mu tam nie musi sie spieszyc, nikogo podbijac, przebijac itd. inne kluby tez nie musza sie spieszyc jesli go chca. Zawsze tak jest ze jest cisza z zawodnikiem, a jak sie jeden klub zainteresuje to za nim lawina innych. Przyklad? nieszczesne BATE i wyjazdy skorzy, a tu nagle KUCHENKI ;]

I wierzycie w taką przypadkowość że klub, który ma 2 scautów wysyła trenera, aby ten obejrzał sobie jakiś mecz na żywo a potem niema żadnej oferty, zapytania czy choćby potwierdzenia jakiegokolwiek zainteresowania ?

A kilka tygodni później zawodnik ten trafia do klubu z Wielkopolski ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl