Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Oldpara 04.03.2012 18:12

Jak będziemy odrabiać 2 pkt co 3 mecze i wygramy ze Śląskiem i Legią u siebie, to możemy jeszcze być Mistrzem.
Śląsk spuchł, Legia głównym kandydatem do Mistrza.
Wolałbym WKS na tronie, ale jak się ostatecznie zamienimy miejscami z Legią w stosunku do ostatniego sezonu (my 3 miejsce i Puchar, oni Mistrz) to też płakać nie będe.
Oby Probierz zrobił różnicę.

Gwiaździsty 04.03.2012 18:33

Nie ma co mówić o nierealnych rzeczach. Cudem bedzie załapanie sie na puchary w tym roku. Tymbardziej patrząc na wyniki np. Ruchu czyli kolejnego chetnego na grę w Europie. Tzreba poprostu biegać i harowac na boisku jak oni to robią jak się chce coś osiagnąć. Wyelminować z drużyny tych co im się niechce albo myślą, ze są na plazy.
Sląsk niestety był tylko liderem półmetka, tak jak kiedyś Jagiellonia.

WhiteStarDvisionTheBest 04.03.2012 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1227170)
Nie ma co mówić o nierealnych rzeczach. Cudem bedzie załapanie sie na puchary w tym roku. Tymbardziej patrząc na wyniki np. Ruchu czyli kolejnego chetnego na grę w Europie. Tzreba poprostu biegać i harowac na boisku jak oni to robią jak się chce coś osiagnąć. Wyelminować z drużyny tych co im się niechce albo myślą, ze są na plazy.
Sląsk niestety był tylko liderem półmetka, tak jak kiedyś Jagiellonia.

Jaki niby cud puchary..? do 3 miejsca 3 pkt to jest jeden mecz :) cud to będzie obrona mistrzostwa.

emj10 04.03.2012 18:53

Czołówka się zagęszcza. Kto spodziewałby się, że po 20 kolejkach pierwsza piątka będzie wyglądała tak?
1. Legia - 39 pkt.
2. Śląsk - 39 pkt.
3. Ruch - 36 pkt.
4. Korona - 34 pkt.
5. Disco - 34 pkt.

Wisła z Amicą powinny do końca walczyć o puchary, a Widzew z Podbeskidziem z taką ilością punktów są już pewne utrzymania, ale jeszcze kilka niespodzianek sprawią.

Blaszczu16 04.03.2012 18:59

Nie wiem co mam myśleć po tych trzech rozegranych kolejkach na wiosnę. Graliśmy moim zdaniem najgorszą piłkę wtedy kiedy wygraliśmy, czyli wczoraj z Lechią. Nie wiem czy to było spowodowane dramatycznym komentarzem, że tak oceniam naszą grę w Gdańsku czy rzeczywiście tak było, ale zdawało mi się, że gramy jeszcze bardziej niedokładniej niż z Koroną i dużo wolniej. O i ile nasza gra mogła się podobać w poprzednich spotkaniach o tyle teraz jest odwrotnie i o ironio wygrywamy. Myślę jednak, że nie ma się czym podniecać, bo graliśmy z jednym z najgorszych zespołów piłkarskich w lidze. Sorry fani Lechii, ale to co Wasi piłkarze odstawiają to już dawno takiego antyfutbolu nie widziałem.

Dziwne, ale Legii w ogóle się nie obawiam. Moim zdaniem najtrudniejszym meczem tej rundy będzie konfrontacja z Ruchem w Chorzowie i nie zdziwię się jeśli tam przegramy. Mimo wszystko wierzę w obronę tytułu.

Gwiaździsty 04.03.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1227172)
Jaki niby cud puchary..? do 3 miejsca 3 pkt to jest jeden mecz :) cud to będzie obrona mistrzostwa.

3 miejsce Ruch 36 pkt. Wisła 31 pkt. 36 - 31 = 5. Niby nie duzo ale w perspektywie to nas czeka wyjazd do Chorzowa a nie Ruchu do Krakowa.

gizmowisla 04.03.2012 19:10

a ja po cichu livczylem na tytul Disc9o-Polo ....ale chyba Jozka MP przeroslo ....

MichaelMyers 04.03.2012 19:34

Śląsk stracił dwa punty, bo tak biorąc pod uwagę okoliczności należy oceniać.Mecz emocjonujący, ale jak to na Widzewie więcej tam było jechania na adrenalinie i napieprzanki niż gry w piłkę, Śląsk też się do tego dostosował zwłaszcza w drugiej połowie więcej było fauli i wzajemnego neutralizowania się niż udanych zagrań.Najkorzystniejsze wrażenie robiła dziś Jaga, grała wiele akcji kombinacyjnie i szybko, ale jak się ustawia na obronie takie wynalazki jak Gusić, to się przegrywa mecze tracąc gole z niczego.

Bobek90 04.03.2012 19:50

Tak jak przeczuwalem... Wystarczyla wygrana z beznadziejna Lechia i... juz niektorzy gadaja o szansach na MP:lol:

Panowie, w ostatnich 4 meczach zdobylismy 4 pkt. (na 12 mozliwych). W zadnym z tych meczow nie pokazalismy nic wielkiego. Absolutnie nic. Zobaczycie MP w tym sezonie jak swinia niebo. Tyle.

P.S
A co do Legii... Skorza to jest jednak debesciak. Prosil sie o napastnika pol roku, a jak juz go dostal to... wystawil go, ale w pomocy/na skrzydle... Nie zdziwilbym sie jak za tydzien gosc zagra... defensywnego pomocnika :lol:

MichaelMyers 04.03.2012 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1227186)
Tak piszecie o słabej formie Legii czy Śląska jak my byśmy byli w świetnej i byłby choć 1 % realnej szansy na wygranie przynajmniej 8-9 meczów do końca.

Śląsk ma słabe wyniki ja tam w ich formie wielkich zmian nie widzę, po prostu jesienią wygrywał takie stykowe mecze jak ten z Ruchem czy Widzewem.To nie mogło trwać wiecznie.

MichaelMyers 04.03.2012 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1227187)
Tak jak przeczuwalem... Wystarczyla wygrana z beznadziejna Lechia i... juz niektorzy gadaja o szansach na MP:lol:

Panowie, w ostatnich 4 meczach zdobylismy 4 pkt. (na 12 mozliwych). W zadnym z tych meczow nie pokazalismy nic wielkiego. Absolutnie nic. Zobaczycie MP w tym sezonie jak swinia niebo. Tyle.

P.S
A co do Legii... Skorza to jest jednak debesciak. Prosil sie o napastnika pol roku, a jak juz go dostal to... wystawil go, ale w pomocy/na skrzydle... Nie zdziwilbym sie jak za tydzien gosc zagra... defensywnego pomocnika :lol:

na MP nie ma szans, Legia nie roztrwoni takiej zaliczki.My też jeszcze napewno zgubimy jakieś punkty. bądzmy poważni.

Blaszczu16 04.03.2012 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1227187)

P.S

Bobek... mój "ulubiony użytkownik". Chcesz się założyć, że obronimy?

Marszałek 04.03.2012 20:01

Wiadomym było, że jak Sląsk słabo zacznie to różnie z nimi to może być. Tam jest kolektyw i trochę szcześcia. Gdy zabrakło tego drugiego to zaczęły się problemy. Biegać, walczyć można, no ale jak się nie ma tego czegoś lub szczęścia to w przypadku średnich zespołów bez indywidalności tak to zazwyczj wygląda. Poza tym wydaje mi się że za bardzo uwierzyli,że są mistrzami świata i okolic.

A taki Mila czy Kaz to u nas by się przydali bardzo. Reszta w Sląsku jest taka sobie.

vote-for-mikey 04.03.2012 20:12

A ja to widzę tak, że w kolejnej kolejce odrabiamy przynajmniej dwa punkty do lidera, ktokolwiek nim będzie. Dlaczego? Bo i Śląsk i Legia mają super niewygodnych przeciwników, którzy zwłaszcza faworytom urywają punkty. Nie będę bardzo zdziwiony, jeśli całe podium będzie miało po 39 punktów.

(tyle, że w 22. kolejce my tracimy, a Legia i Śląsk mają darmowe punkty)

Dean 04.03.2012 20:23

Odwołali mecz Lecha jutro, ciekawe jak następna kolejka.

Blaszczu16 04.03.2012 20:24

Piszesz o Bełchatowie? Kiedy my tam wygraliśmy ostatnio? Chyba za Kuby Błaszczykowskiego.

ToTylkoJa 04.03.2012 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1227190)

Ja mogę się z Tobą założyć. Wykładam 100 zł na to, że Wisła nie obroni mistrzostwa. Wchodzisz? :D

0 22 04.03.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1227198)
(tyle, że w 22. kolejce my tracimy, a Legia i Śląsk mają darmowe punkty)

Kiedy ostatnio wygraliście u siebie z Polonią, że uważasz, że mamy darmowe punkty?

zizou 04.03.2012 20:35

Jak na razie to nie sposób przewidzieć, kto będzie mistrzem - w tegorocznych 3 kolejkach żadna z czołowych drużyn nie zachwyciła regularnością (no, może po za Koroną) - zatem możemy sobie tylko i wyłącznie pogdybać.
My możemy wygrać wszystko do końca - i wtedy inne wyniki nas nie obchodzą:D, ale równie prawdopodobne jest, że za tydzień umoczymy w Bielsku (tfu, tfu), Śląsk się przełamie i to wrocławianie (już skreśleni przez niektórych) będą "golić frajerów".

A jest jeszcze Ruch, Korona, Groclin no i, a co mi tam - Wisła:p.

4fan_player 04.03.2012 20:42

Na pięć napisanych postów na tej stronie trzy to posty kibiców Legii. Widać, że Legia ma lidera :)

Kocur 04.03.2012 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1227200)

reszta bez zmian - 2 dni bez imprez sportowych

wcisną potem ten mecz jakoś - chociaż przez Ojro 2012 nie będzie łatwo

speedfashion 04.03.2012 20:46

Nie no, skoro żałoba ma trwać dwa dni, to trzeba przyjąć, ze raczej się odbędzie.

Eryk 04.03.2012 20:49

Panie i Panowie, spójrzmy realnie na terminarz nasz i Legii. Slaska i Ruchu jakos nie biorę pod uwagę, bo jednak nadal wydaje mi się, że to między nami i Legią odbędzie się walka o tytuł. Jak można łatwo przeanalizować - każdy może z każdy wygrać, z każdym zremisować, czy przegrać. Póki piłka w grze, pamiętajcie.

Wisła Kraków - Lech - możey wygrać, ale też nie zdziwie sie jak stracimy punkty.
Podbeskidzie - Legia obstawiam remisik.

Legia - Polonia Warszawa (L) pewnie wygra, ale remis tez mozliwy
Bełchatów - Wisła Kraków Bardzo prawdopodobne, ze stracimy punkty, ale niekoniecznie;)

Legia - Bełchatów Dokladnie to samo co z nami i bełchatowem.
Ruch Chorzów - Wisła Kraków Tu bedzie bardzo ciezko i ile Ruch utrzyma sztos, a my nie

Wisła Kraków - Legia Prawdopodobnie to będzie najwazniejszy mecz sezonu, i nie wyobrazam sobie zebysmy stracili punkty.

Jagiellonia - Wisła Kraków Wszystko mozliwe
Legia - Ruch Chorzów Wszystko mozliwe

Widzew - Legia Wszystko mozliwe
Wisła Kraków - ŁKS No z Łksem raczej powinnismy wygrac

Podbeskidzie - Wisła Kraków wszystko mozliwe
Legia - Lech wszystko mozliwe

Legia - Jagiellonia wszystko mozliwe
Wisła Kraków - Cracovia MUSIMY WYGRAC

Górnik Z. - Wisła Kraków Wszystko mozliwe
Lechia G. - Legia Wszystko mozliwe

Wisła Kraków - Śląsk Wszystko mozliwe
Legia - Korona Wszystko mozliwe

To pokazuje, ze my i Legia mamy takich przeciwikow z ktorymi mozemy latwo wygrac, latwo przegrac lub zremisowac. Naprawde, nie zakladalbym z gory Mistrza Legii, Rucha czy Naszego.

W tym sezonie, w naszej lidze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc i nie zdziwie sie jak Lechia czy Widzew odbiorą punkty Legii.

Panowie, głowa do góry - walczymy, bo nic nie jest przesądzone. A warszawiaki niech się napinają na mistrza, jak Leszek co roku na majstra.

Legii wyszły 3 mecze, nam nie. Gdybysmy wszystko od poczatku wygrali, nie mielibysmy ogromnej straty do czołowki, jesli nie bylibysmy na czele, a to były dopiero 3 kolejki. Pogadajmy moze na 5 przed koncem, a nie 10, bo to z 30 punktów do zdobycia.

Proud 04.03.2012 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eryk (Post 1227209)
Panie i Panowie....

Pozwól, że wyciągnę esencję z Twego posta...

WSZYSTKO MOŻLIWE

;)

River 04.03.2012 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1227155)
Legia nic nie gra (trzy mecze z czego dwa żenujące i "dziwny mecz" we Wrocławiu) i pewnie za tydzień nie wygra w Bielsku.

A przypomnij sobie jak my gralismy w zeszlym sezonie. Wiekszosc meczow to byla wlasnie taka Legia czyli nic nie granie ale wygrywanie. W tym roku to zdaje sie Legia przejela zeszloroczna role Wisly. Wszyscy po kolei gubia punkty a Legia ugrala 6 z 9pkt na wiosne i objela przodownictwo w tabeli. Inni graja tak jakby nie chcieli MP. Deja vu? Jak Wisla rok temu...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1227155)
Jak my wygramy za tydzień z ziemniakami to wracamy na poważnie do gry o mistrza.

Podziwiam. Ogralismy w tej chwili chyba najgorszy zespol w lidze i jednoczesnie kandydata do spadku po mizernej grze ale jak wygramy z Amica to gramy o mistrza. Tak moze i ogramy Amice a tydzien pozniej dostaniemy w....... od jakiegos Belchatowa. Ot, polska liga.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1227159)
P.S. Wszystko zależy od meczu w Bielsku.

Wszystko czyli co? Jednym meczem nie wygrywa sie ligi. Z Podbeskidziem jeszcze nie jeden zespol straci punkty. Oni praktycznie sie juz utrzymali. Moga grac na luzie i byc tym ktory rozdaje karty w walce o tytul.

Tak jeszcze apropo szans Wisly na MP. Obecna strata do lidera to 8pkt. Troche matematyki. Legia z ostatnich 10 spotkan 6 ma u siebie. Zakladajac, ze ugra kolo 15-16pkt na pozostale 30 (to wersja optymistyczna dla nas...) to Wisla w ostatnich 10 kolejkach bedzie potrzebowac ugrac jakies 24pkt czyli wygrac 8 z 10 spotkan badz wygrac 7 i zaliczyc 3 remisy (bez porazki do konca ligi!).
Spojrzmy w tabele. W 20 kolejkach ugralismy... 9 zwyciestw. Czyli teraz w 10 kolejek mamy ugrac 7-8 zwyciestw przy zalozeniu, ze Legia nie wygra wiecej niz 5 z 10 spotkan. Podziwiam optymistow wierzacych po "wielkiej" Victorii w Gdansku w tytul.
Jakie sa argumenty (realne) ZA tym, ze Wisla obroni MP? Tylko nie piszcie, ze Probierz i ze motywuje chlopakow. Identycznie bylo po objeciu Wisly przez Moskala. 2-3 niezle mecze jesienia, ale jeszcze wtedy zdarzylismy zaliczyc juz tradycyjne 0-1 (z Polonia) przy R22. Na wiosne tez w dwoch meczach ligowych na przesadnie zmotywowanych nie wygladalismy...
Kadra? Nie zmienila sie od jesieni ani o jote. Sobol wciaz kontuzjowany, Malecki wykopany. Jedynie Melikson wrocil po kontuzji. Dlaczego NAGLE mielibysmy wygrac te 7-8 meczow?

Szanse na dogonienie lidera stracilismy w Lubinie. Z kolei z Korona tylko dopelnilismy wyroku. Od meczu w Gdansku walczymy juz tylko o puchary.

I tu nie chodzi o wiare tylko zwykle fakty. Tak jak rok temu Wisla szybko dogonila lidera i zaczela uciekac peletonowi tak dzis Wisla jest w tym peletonie...

Bobek90 04.03.2012 21:04

Blaszczu16
Cytat:

Okej, ten kto przegrywa zaklad przestaje sie udzieliac na tym forum (przynajmniej z obecnego konta). Masz jaja na taki zakladzik?

Ja mowie ze w sezonie 2011/2012 MP nie bedzie Wisla, ty mowisz ze w sezonie 2011/2012 MP bedzie Wisla.

Napisz tylko tak lub nie (tj. czy przystajesz na taki zaklad). Wiecej sie nie produkuj bo i tak twoich "czatow" nie chce mi sie czytac :mysli:

0 22 04.03.2012 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1227217)
Wszystko czyli co? Jednym meczem nie wygrywa sie ligi.

Jasne, że nie. Ale jeśli tam wygramy to mamy dwa następne mecze u siebie i powinniśmy wyciągnać 6 punktów (Polonia będzie rozwalona, a z GKS poradzimy sobie jak z ŁKS). I wtedy jedziemy do Krakowa na mecz pod tytułem "wygrana lub remis i witamy się z gąską / porażka - trudno".

Natomiast jeżeli tam przegramy to zaczną się spore kłopoty. My lubimy przegrywać mistrza właśnie w takich miejscach, więc traktuję ten mecz jako jedną z najsolidniejszych (i ostatnich!) barier przed mistrzostwem.

Krótko mówiąc: jeżeli wygramy - wtedy uwierzę.

A niestety jeżeli pokażemy to co z ŁKS to jak nic gładkie 0-1 dla Bielska.

kpn 04.03.2012 21:21

nawet porazka z Podbeskidziem nie przekresla szans Wam na tytuł. Slask jeszcze pogubi punkty, nie mowiac o reszcie... W tym sezonie wam sie uda, ale za rok wracamy na swoje miejsce

felipe 04.03.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1227218)
Okej, ten kto przegrywa zaklad przestaje sie udzieliac na tym forum

Błagam, załóżcie się...

kpn 04.03.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1227243)
Błagam, załóżcie się...

:lol:
co fakt, to fakt

gigant 04.03.2012 22:07

Cytat:

Ja mowie ze w sezonie 2011/2012 MP nie bedzie Wisla, ty mowisz ze w sezonie 2011/2012 MP bedzie Wisla.

To znaczy ze co? Będziesz sie cieszył po porazkach Wisły z powodu dziecinnego zakładu?
Nie mógłbys wcielic w zycie tego o co chcesz się zakladać, tzn nie udzielac sie na forum, bez żadnych warunków?

Konrad. 04.03.2012 22:28

Cytat:

Blaszczu16

Okej, ten kto przegrywa zaklad przestaje sie udzieliac na tym forum (przynajmniej z obecnego konta). Masz jaja na taki zakladzik?

Już się miałem zakładać, ale stawka jest dla mnie zbyt duża...

Naprawdę nie boisz się, że przegrasz i będziesz musiał zakładać nowe konto i budować sobie markę na nowo?

Masz jaja facet.

Proud 04.03.2012 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1227245)
To znaczy ze co? Będziesz sie cieszył po porazkach Wisły z powodu dziecinnego zakładu?
Nie mógłbys wcielic w zycie tego o co chcesz się zakladać, tzn nie udzielac sie na forum, bez żadnych warunków?

Lubie to!

Niezła jest ta nasza kopana, że juz takie zakłady tutaj odchodzą.

pikuś 04.03.2012 23:02

Dawajcie zakład. Pokażcie wszystkim że KIBICE WISŁY mają jaja.

pysio 05.03.2012 00:33

Ja mogę się podłączyć pod zakład, że jeśli Wisła będzie wyżej w tabeli niż Legia to dobrowolnie przyjmę bana na powiedzmy... 2 miesiące? co wy na to moderatorzy? :D

mitmichael 05.03.2012 07:33

No to sie zaczeło:

- Zastanawiam się, co robić. Jestem prawie zdecydowany odwołać Zielińskiego. On niczego mi już nie gwarantuje. Wiem, że Czesław Michniewicz podjąłby się zadania poprowadzenia Polonii - mówił Wojciechowski.
- Dał swojemu szkoleniowcowi propozycję nie do odrzucenia: dwa mecze szansy, jeśli któryś z nich przegra, to odejdzie, ale za połowę wynagrodzenia.

No to teraz bardzo trudne zadanie przed Zielinskim

Pan Jotka 05.03.2012 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1227200)

Normalnie. żałoba jest dwudniowa. Czyli od środy jej nie ma.

Arked 05.03.2012 10:38

Jeśli chodzi o nasze szanse w lidze to... lepiej bardzo mocno przyłóżmy się w Pucharze Polski. Obserwując ten zespół od początku sezonu można bez wielkiego ryzyka założyć, że przy umiarkowanym wariancie z posozstałych 10 spotkań wygramy pewnie z 4, reszta to będą remisy albo porażki. Nasi rywale musieliby przegrywać mecz za meczem, żebyśmy zakwalifikowali się do pucharów z ligi. O mistrzostwie nawet nie wspominam bo już dawno pogrzebaliśmy swoje szanse kompromitującymi porażkami u sibie z kim popadnie.

Tak więc powtarzam: Puchar Polski to powinien być nasz priorytet bo jest ostatnią szansą na uratowanie sezonu i finansów naszego klubu.

it 05.03.2012 10:44

Naprawdę ktoś poważnie rozważa nasze szanse na tytuł w tym sezonie?
Z taką ilością strzelonych bramek? Po 20 kolejkach mamy ich 20.... przy takiej tendencji na koniec sezonu będzie 30.
I ktoś tu mówi o mistrzostwie? :lol:

Cudem to będą w tym roku puchary, do których i tak najłatwiej (co wcale nie znaczy, że łatwo) będzie się dostać przez Puchar Polski.

vote-for-mikey 05.03.2012 11:26

@it - o puchary nie tak trudno. Trzeba liczyć, że do półfinałów PP przejdą faworyci: my, Ruch, Legia i Śląsk, a wtedy wystarczy nam czwarte miejsce w lidze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl