Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

master777 20.01.2019 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1531218)
Jak już tak komentujecie Miętte, SKWK i inne sprawy, to pozwole sobie na wklejenie relacji Ultasów Wisły z wczorajszego turnieju kibiców Wisły Kraków w którym brali udział WSH, Ultra Wisła, Osiedla, Fan-Cluby, Ruch, Widzew, Elana, Polonia. Wszyscy zjednoczeni ramie w ramie :) .

https://www.facebook.com/ultrawisla/...type=3&theater

Kluczowe pytanie - i co z tego? Uzbierali coś z tego happeningu na Wisłę?

JudasPriest 20.01.2019 18:04

I wszyscy ci ludzie niech spierdalają. Nikt nie chce niszczyć życia kibicowskiego. Ale każdy rozsądny chce by tych ludzi nie było na R22

maxipiter 20.01.2019 18:09

Cytat:

Jak już tak komentujecie Miętte, SKWK i inne sprawy, to pozwole sobie na wklejenie relacji Ultasów Wisły z wczorajszego turnieju kibiców Wisły Kraków w którym brali udział WSH, Ultra Wisła, Osiedla, Fan-Cluby, Ruch, Widzew, Elana, Polonia. Wszyscy zjednoczeni ramie w ramie :) .

Ty to się lepiej tu nie wypowiadaj, każdy wie kim jeasteś

sl@y 20.01.2019 18:12

Cytat:

Chłopie srasz sie tym jak mały kazio zabawkami

Rience 20.01.2019 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1531223)
Chłopie srasz sie tym jak mały kazio zabawkami

Oj tam, myślałem ze niektórych to zainteresuje, biorąc pod uwagę chociażby ten temat i przepowiednie w nim zawarte, czy różne teorie z którymi się tutaj spotkałem, niektórzy chyba będą rozczarowani :-/ .

Jak widać po reakcjach w tym temacie, zainteresowanie jest duże. :lol:

wiśnia 20.01.2019 18:27

Cytat:

Nie no szacun jest zajebiście, dalej rządzicie...... ja nawet dałbym wam 10 zł od biletu, a co jak szaleć to szaleć, jakby to powiedział Ludwiś to tak w ramach nowego „porozumienia”😀

Karherop 20.01.2019 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1531224)
Oj tam, myślałem ze niektórych to zainteresuje, biorąc pod uwagę chociażby ten temat i przepowiednie w nim zawarte, czy różne teorie z którymi się tutaj spotkałem, niektórzy chyba będą rozczarowani :-/ .

Jak widać po reakcjach w tym temacie, zainteresowanie jest duże. :lol:

Mógłbyś się określić przy okazji jak Ci się podobało całe wydarzenie?

Mam dwie dygresje po dzisiejszych "rewelacjach":
Można odnieść wrazenie że dla różnych ludzi słowo " Wisła" znaczy co innego.
Najpóźniej na meczu derbowym będziemy mieć pokazówkę po którym w najlepszym przypadku zamkną nam stadion na 3 spotkania i dowalą 100 tys kary.

sl@y 20.01.2019 19:10

@rience

Tak sobie to tłumacz, na pewno to kogoś jeszcze zainteresuje. Chyba forum pomyliłeś i jesteś bardzo naiwny że chcesz jeszcze nawracać ludzi na jedyna słuszną drogę....czyżby klientów ubywało :rotfl:

Levis88 20.01.2019 19:33

@rience
SKWK też wspomagało organizację turnieju? Zebrana została jakaś kwota w ramach wsparcia Naszego Klubu czy zaprzestaliscie na goszczeniu zgód?

Wojtas 20.01.2019 19:38

No świetnie ze cała Wisla zawsze razem,super.

A teraz najwazniejsze pytanie ,ile zebrano środków na ratowanie tej Wisły ?

Jaroo1 20.01.2019 19:53

Ciekawa jaka frakcja WSH tam grała, ta Miśka czy Zielaka? :D

Dni lecą i generalnie i widzę, że środowisko kibicowskie na Wiśle sobie nic nie zrobiło z tego co się stało. Pikniki albo ludzie, którzy odpuścili sobie udział w tej bajce z WSH na przestrzeni ostatnich lat, wzięłi się za ratowanie Wisły - Socios, zbiórki itd a SKWK i WSH milczą. Zero skruchy, zero jakiegoś oczyszczenia, zero wskazania sprawców itp Ciekawe co z tego dalej wyjdzie bo jak na razie to się zapowiada niezły burdel i już na serio dwa obozy kibicowskie na Wiśle. Wydawało się, że po 2016 roku i zmianie zgód już nic gorszego się nie wydarzy aż tu nagle taka "fajna" informacja.
Także jeśli SKWK czy WSH nie przejdzie jakiejś totalnej metamorfozy - a nic na to nie wskazuje - to będzie po prostu środowisko pro WSH, SKWK, UW skupione na trybunie C w ilości około 2 tys osob, będa odcięci na maksa od pieniędzy, tzn nikt już im na zbiórki nie da. No chyba, że znowu własny klub wydymają na jakąś złotówkę od biletu czy coś.
Z puszkami poza C nie maja co chodzić. Ucierpi na tym wszystkim jedynie oprawa meczowa. Jakośc dopingu - może będą gwizdy albo wyzywanie się z resztą stadionu - nie będzie na oprawy a jak już będzie to nie będzie miał kto ich trzymać na C1 czy C5.
Także moim zdaniem zanosi się na jedną wielką stypę i trochę jest tak jak z obecną sytuacją finansową Wisły. Jest jakby taka stabilizacja obecnie ale dalej to jest jedna wielka niewiadoma. Nikt się nie odcina w TS i SA od kiboli. Na trybunach to samo, nikt się nie odcina od nikogo (mówię o grupach decyzyjnych), nic się w sumie nie dzieje ale nie wiadomo co się stanie dalej.
Krotko mówiąc to ładnie kibice Wisły rozłożyli kibiców Wisły na łopatki. No ale jak się najpierw jest biznesmenem a później Wislakiem to tak to się skończyło.

Karherop 20.01.2019 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1531233)
No świetnie ze cała Wisla zawsze razem,super.

A teraz najwazniejsze pytanie ,ile zebrano środków na ratowanie tej Wisły?

O ich Wisłe raczej nie ma się co martwić

burki 21.01.2019 01:22

Tak jak pisalem.Socios bedzie posrednio skladalo sie na wybryki stadionowe calej tej sfory facetow w krotkich spodenkach.Oni smieja sie z tego absurdu,co tu widac w wypowiedziach niektorych.Ciekawe czy klub da im znizki lub doplaty do biletow na C i czy wogole zarezerwuje dla nich C ?.Co byloby kompromitacja klubu.Ciekawe tez czy po pierwszych karach PZPN za te ich wybryki stadionowe,Socios postawi klubowi warunki,albo walka i bezwzgledne usuwanie ze stadionu szkodnikow klubowych albo Socios wsztrzymuje dotowanie klubu ?Ukladanie sie z ludzmi bez zasad i honoru nigdy nie moze miec sensu na dluzsza mete.Albo teraz zniknie cale to badziewie wraz ze zmieniajacymi sie co troche pseudozgodami(co to kwa wogole jest?) albo zniknie Wisla.

bódyń 21.01.2019 08:03

Troche wiecej o umowie miedzy WIsla a niedoszlymi wlascicielami i co tam sie dzialo pod koniec grudnia

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...amy-wazne.html

borsuk 21.01.2019 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1531261)
Troche wiecej o umowie miedzy WIsla a niedoszlymi wlascicielami i co tam sie dzialo pod koniec grudnia

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...amy-wazne.html

W tekście postawiona jest teza, że tercet egzotyczny to byli poważni biznesmeni i mieli te 12,2 mln żeby spłacić długi Wisły tylko im wredny TS na złość ciągle robił. No ludzie...

Putin2000 21.01.2019 09:44

Tak, dokładnie. Ten artykuł to zbiór hipotez i spekulacji. Do tego jeszcze cytaty z Hartlinga...

funkykoval 21.01.2019 09:46

Teza wzięta z dupy.....

Śmiać mi się chce z tego, że koleś na jednym wdechu pisze o śmiesznych firmach, o których nikt nic nie wie, a później stwierdza, że Mr. Vanna z bólem jakiejś części ciała wsiadał do samolotu....
Nie rozumiem też dlaczego tercet egzotyczny nie dokonał żadnych czynności mających na celu wpis ich w księdze akcyjnej jako właścicieli akcji, w K|RS - powołanie nowych władz ??? Do tych czynności nie trzeba żadnych notariuszy etc tylko prawnika znającego polskie prawo spółek. Przepisywanie kont ??? Chyba raczej chodzi o wskazywanie osób upoważnionych do dysponowania rachunkami.....

Wszystko to brzmi nieco śmiesznie, ale potęguje to winę Sarapaty, Michlowicza i Kwaśniewskiego - bo to oni wygląda na to, że to oni są głównymi architektami tego dramatu....

krysztal 21.01.2019 09:59

Ten artykuł to tak jakbym filipskiego czytał czy jak mu tam było

borsuk 21.01.2019 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1531269)
Ten artykuł to tak jakbym filipskiego czytał czy jak mu tam było

O tym samym myślałem czytając.

Karherop 21.01.2019 10:42

Jest wniosek o odwiedzenie naszej licencji z działu licencji PZPN.. we wtorek ma to klepnac komisja. Oby nic się nie wysypało.

pan_premier 21.01.2019 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emptyspacenpg (Post 1529807)
Nałożyło się kilka rzeczy.
Spółka już od dawna balansowała na cienkiej granicy wypłacalności manewrując swoimi długami i układając się za każdym razem z wierzycielami,ale:
- zablokowano środki z C+ na poczet miasta (te zapewne trafiały na wypłaty na zawodników)
- wpływy transferowe były niższe niż zakładane

Tak to zabawa trwała by jeszcze krócej/dłużej dalej gdyby nie to.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 1531265)
W tekście postawiona jest teza, że tercet egzotyczny to byli poważni biznesmeni i mieli te 12,2 mln żeby spłacić długi Wisły tylko im wredny TS na złość ciągle robił. No ludzie...

to to jeszcze spoko.
Tekst miesza umowy TS z umowami SA

grzechu1991 21.01.2019 11:53

Rafal Wislocki wpisany jako prezes do KRS.

funkykoval 21.01.2019 12:11

I gra gitara..... Już chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego, że umowa sprzedaży trójce głąbów przestała obowiązywać????

it 21.01.2019 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1531283)
I gra gitara..... Już chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego, że umowa sprzedaży trójce głąbów przestała obowiązywać????

Oby.
Na razie wszystko na to wskazuje, acz rozstrzygał będzie o tym wszak nie sąd rejestrowy lecz inny organ.

Karherop 21.01.2019 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1531285)
Oby.
Na razie wszystko na to wskazuje, acz rozstrzygał będzie o tym wszak nie sąd rejestrowy lecz inny organ.

To czy w ogóle ktoś to będzie podważał zależy od Hartling, Wanny a coś mi się wydaje że mocno ich ostatnie działania odstraszyły.

funkykoval 21.01.2019 12:37

Tylko, kto do tego innego organu będzie występował ????? Poza tym, że zastosowanie mają przepisy prawa polskiego do umowy (wg twitterowych informacji) to nie sądzę, aby śmiejący się Mats Hartling i schorowany Vanna w tym zakresie cokolwiek przedsięwzięli....

Putin2000 21.01.2019 12:56

Tercet egzotyczny musiałby wystąpić z jakimiś roszczeniami. Jeśli Wisłocki jest wpisany do KRS, to jest spory krok naprzód. Swoją drogą ciekawe, jak wygląda wobec tego jego relacja z trójką inwestorów, którzy mieli "przejąć kontrolę"? Do dziś nie wiem na czym to miało polegać, ale niech tam. Jeśli jutro KL przywróci licencję będzie można ogłosić powrót z zaświatów.

Tak na marginesie - ja nie jestem zwolennikiem triumwiratów. Cezar, Napoleon, Leśnodorski, Hartling... ta formuła się nie sprawdza na dłuższą metę ;) Ale u nas z założenia ma być przejściowa.

szym_ek 21.01.2019 13:06

[QUOTE=Putin2000;1531291]Do dziś nie wiem na czym to miało polegać, ale niech tam. /QUOTE]

Tercet nie przejmuje władzy w Wiśle na codzień ale jest w pełni odpowiedzialny za szukanie i negocjowanie z potencjalnym inwestorem.

funkykoval 21.01.2019 13:13

Przecież sam Wisłocki sprowadził Królewskiego, a 3 naszych pożyczkodawców otrzymało pełnomocnictwa od TS na wyłączność zarządzania Wisła SA - czyli reprezentowania na Zgromadzeniach, negocjowania z przyszłymi inwestorami etc. myślę, że tu akurat Leśnodorski o to zadbał o co nie zadbała MS z kolegami. Jaki deal ma w tym BL ??? Proste - jak się uda operacja związana z podwyższeniem kapitału w formie przedstawionej w zeszłym tygodniu to ma "know-how" biznesowe i to nie byle jakie....

Karherop 21.01.2019 13:13

Wystarcza pełnomocnictwa , umowy na wyłączność , Królewski ze swoimi ludźmi nie musi być w Zarządzie by szukac inwestora.

Putin2000 21.01.2019 13:23

Pisząc tercet egzotyczny miałem na myśli Hartlinga et consortes. Mam nadzieję, że już w żaden sposób nie będą mogli wpływać na działania spółki.

OK, czyli pełnomocnictwa. Dziękuję za wytłumaczenie.

Tomek_06 21.01.2019 13:55

Wybiera się ktoś do KRS żeby sfotografować tą słynną umowę? Powinna być już dostępna w aktach rejestrowych.

funkykoval 21.01.2019 14:10

Czy ja wiem - przecież ta umowa nie stanowi podstawy wpisu w rejestrze więc może jej tam wcale nie być....

PhantomRanger 21.01.2019 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1531285)
Oby.

Sądzę, że gdyby KRS miał jakiekolwiek wątpliwości co do umowy, nie dokonałby wpisu w dniu dzisiejszym. Skoro dostarczona i przetłumaczona im umowa nie wzbudziła żadnych wątpliwości, można domniemywać jednego - faktycznie nie weszła w życie. Właśnie dlatego Wisłocki został uznany przez KRS jako Prezes Wisły Kraków SA.

FraMat 21.01.2019 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1531314)
Sądzę, że gdyby KRS miał jakiekolwiek wątpliwości co do umowy, nie dokonałby wpisu w dniu dzisiejszym. Skoro dostarczona i przetłumaczona im umowa nie wzbudziła żadnych wątpliwości, można domniemywać jednego - faktycznie nie weszła w życie. Właśnie dlatego Wisłocki został uznany przez KRS jako Prezes Wisły Kraków SA.

Clou w tym, że KRS nie dokonuje wpisy Wisłockiego na podstawie tej umowy, ale na podstawie wniosku o wpis z towarzyszącym mu aktem powołania na prezesa, sporządzonym przez niewykreślonego do tej pory właściciela Wisły SA jakim jest TS.
Umowa spisana przez Sarapatę nie ma tu nic do rzeczy.
KRS w ogóle się nią nie zajmuje.

Co innego, gdyby tercet egzotyczny złożył wniosek o wpis polegający na zmianie właściciela i przedłożył jako dowód notarialną umowę w języku polskim.
A do tej pory tego nie uczynił.
Tak więc KRS nic tu nie rozstrzyga bo nie jest do tego powołany.

MB1906 21.01.2019 14:43

Ale po drodze zdaje sie ktos z dziennikarzy podawal, ze KRS zarzadal umowy tlumaczonej na PL.

funkykoval 21.01.2019 15:16

Owszem wezwano o umowę, bo sędzia chciał sprawdzić, czy rzeczywiście TS jako właściciel Wisła SA miał prawo do WZA -akt notarialny i podjęcia uchwał powołujących Członków Rady Nadzorczej a następnie Zarząd SA.

Sędzia badał umowę na podstawie informacji o sprzedaży akcji i musiał to zrobić jeżeli chciał być rzetelny...

dzollo 21.01.2019 15:30

4Te 3 mln zł za Kostala i Imaza daje nam spokój i pewność, że jeśli komisja odwiesi licencje a wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują, to spokojnie zaczniemy ligę rewanzowa i dogramy ja do końca. Zostały prawie Mc do startu ligi a jak wiemy klub potrzebuje 1.2mln miesięcznie na egzystencję. Później zaczną spływac pieniądze z praw tv (te na których jeszcze nie ma cesji), tańsze od sponsorów, kasa z karnetów plus pieniądze od Socios. Do tego może uda się projekt z publicznymi akcjami za 4mln zł o którym mówił Pan Królewski. Jaro i Kuba będą mieli pół roku, żeby na spokojnie znalesc inwestora z prawdziwego zdarzenia. Kadra jeśli ominia nas kontuzje spokojnie wystarczy do utrzymania. Przydałby się ktoś do wzmocnienia środka pola, lecz nawet bez ruchów IN do klubu powinno starczyć na zostanie w Ekstraklasie.

szym_ek 21.01.2019 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 1531320)
Zostały prawie 2 Mc do startu ligi.

eeeee r u sure ? :D

Górnik Zabrze - Wisła Kraków 11 lutego, 18:00

dzollo 21.01.2019 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1531321)
eeeee r u sure ? :D

Górnik Zabrze - Wisła Kraków 11 lutego, 18:00

Hehe no tak nie wiem czemu miałem w głowie 11.03... To lepiej dla Nas i muszę się w końcu po karnet wybrać bo czasu nie wiele.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl