![]() |
Cytat:
Piszę u siebie w cudzyasłowie, bo Wisła niestety nie grała u siebie z wiadomych przyczyn... Patrząc na grę Wisły w dniu wczorajszym, to należałoby kupić 5-6 zawodników klasy Kirma czyli wydać coś w granicach 3 mln euro na zakupy...... |
A co z tym kolejnym testowanym bramkarzem i prawym obrońcą do zakontraktowania? Bo coś o nich ani widu ani słychu....
|
Cytat:
|
patrząc na poczynania klubu temat transferów puki co upadł pewnie, szczególnie z bramkarzem
|
brylant17, mam nadzieję, że jednak będą. Chociaż i tak z Levadią musimy walczyć tym, co mamy.
|
Nie kupujmy prawego obrońcy i napastnika. Mamy Piotrka Brożka on zagra wszędzie. Damy radę, Skorża coś wymyśli :)
|
Parę dni temu przeczytałem w "Dzienniku",że Cupiał zakomunikował kadrze trenerskiej,że jeśli zagwarantują mu,że Nurković będzie 1 bramkarzem,to da na niego kasę.Trenerzy takiej gwarancji dać nie chcieli,więc transfer został utrącony.Przy ewent.kupnie napastnika trzeba żądać(najlepiej na piśmie),by taki delikwent gwarantował strzelenie przynajmniej 20 bramek w sezonie,a prawy obrońca był lepszy z trzy razy od Baszcza,ale ma być trzy razy od niego tańszy w utrzymaniu.
|
I bardzo dobrze o Pan Cupial za duzo stracil kasy na zawdnikow ktorzy szybo lapali kontuzje lub siedzieli na lawce dlatego chce sciagnac najlepszego bramkarza
|
Ja uwazam, ze wszelkie transfery do momentu rozstrzygniecia meczu z Levadia upadly. Do rozmow pewnie wszyscy wroca po przejsciu tego klubu, co nie bedzie niestety latwe.
Chce rowniez dodac, ze w III rundzie mozemy trafic na druzyne slabsza od Levadii, biorac pod uwage fakt, ze druzyny ktore sa rozstawione w II rundzie zagraly slabo i moga to rozstawienie stracic. |
Cytat:
Teraz też, jeśli nie daj Boże odpadniemy z Estrończykami, z powodu tego, że ktoś uznał za niepotrzebne wydawanie pieniędzy na napastnika i prawego obrońcę, Cupiał i klub straci znacznie więcej pieniędzy niż kosztowałoby ich sprowadzenie. |
Cytat:
Co do Garguły to osądzanie go przez pryzmat kontuzji w momencie kiedy facet jest z nami na kontrakcie od 2 tygodni jest szmaciarstwem. |
Cytat:
|
Wszystkie te tłumaczenia wczorajszej kompromitacji brakiem transferów są niepoważne. Owszem potrzebujemy nowych zawodników ale wczoraj graliśmy z ESTOŃCZYKAMI (z całym szacunkiem dla nich), a każdy MP powinien z takim zespołem wygrywać w cuglach. Jest tylko jeden warunek, trzeba wychodzić na murawę z pełnym zaangażowaniem, bez względu na to czy się ma przekonanie o swojej wyższości (vide Brożek) czy nie. Gdyby wszyscy nasi piłkarze starali się tak jak Kirm to nie byłoby kłopotu. Jemu się jakoś chciało, a reszta jak zwykle kombinowała jak tu zrobić żeby się nie narobić.
Ps. mimo wszystko wierzę w awans. |
Cytat:
Boję się jednego, że po pół roku ,góra roku, jemu też się nie będzie chciało. Jak można żyć godziwie zbytnio się nie trudząc to po co się wychylać ? Większość może to i ja dołączę do ekipy. Choć pewnie skończy się jak z Kubą, Kirm pokaże co umie i pójdzie w świat w celu podreperowania kasy. |
Cytat:
Czy aby jesteśmy optymalnie przygotowani do występów w europejskich pucharach ? Czy taktyka obrana na wczorajszy mecz była na pewno właściwa ? |
Cytat:
|
Gdybym był moderatorem tego forum to zablokowałbym wam konta na rok. Pierd*licie Hipolicie o jakimś kicie. To jest temat o transferach a nie przemyślenia dla dziwnych dzieci-neo o tym komu się chciało grać z Levadią czy ile Wisła straci jak odpadnie. Dzięki takim ludziom jak "wy powyżej" Hitler wojne przegrał !
|
Cytat:
|
Cytat:
Leo mówił że w Polsce trener jest prawie kolegą dla zawodników, a nie kimś kto ma być ich guru. Petrescu był inny, ale szybko poleciał. Mam nadzieję że pan Maciej Skorża nie będzie dawał sobie w kaszę dmuchać i zacznie ostrzej traktować graczy. |
Cytat:
Nie rozgrzeszam naszych piłkarzy. Stać ich było na lepszą grę. Ale brak prawego obrońcy, napastnika, zmienników na ławce, niedotrzymanie zapewnień o skompletowaniu kadry jeszcze przed obozem w Austrii itd. - to są sprawy bardzo poważnie, rzutujące na wyniki. W każdym klubie świata rodzące negatywne, a nie pozytywne konsekwencje. W żadnym zespole walczącym o LM nie odbywa się taki kadrowy cyrk jak u nas i tak prowadzona "walka o LM" - nawet Lewadia nie przyjechała tylko z trójką obrońców w składzie. Niepoważne jest też zakładanie, że jakikolwiek klub europejski, nawet z Estonii, będzie się przed Wisłą kładł na kolana już przed meczem. Nie ma już "ogórków", których można olać, a wzmocnić się później lub w ogóle i liczyć na zyski. Zwłaszcza dla polskich zespołów. |
Pewnie że trzeba się wzmacniać ,ale majac budżet 10 mln€ można się wzmacniać jedynie witaminami.
To i tak Bednarz pewnie jakiś medal dostanie za Kirma i Marcelo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mała dygresja odnośnie strzelania bramek po 90 minucie.
NA każdym portalu czytam "FART WISŁY", a ja sie pytam do sk. ciężkiego dlaczego tak nei pisaliscie jak Amica grała z Austrią lub w naszej lidze 3-4 spotkania na wiosne uratowali w doliczonym czasie?? |
Cytat:
|
Cytat:
Teraz byle łachmaniarz ,potrafiacy prosto kopnąć piłkę życzy sobie takiej gaży że głowa boli. Już nie ma tak ,że podpisujesz z 'młodym"na pięć czy osiem lat kontrakt i robisz z nim co chcesz. Obecnie zawodnik, jak mu się nie podoba pracodawca ,albo daje za mało - odchodzi tam gdzie dadzą więcej ,lub zapewnią mu pierwszy skład.Co z tego wynika ? Ono to ,że byle jaki klub z zaplecza Bundesligi ,czy innej ligi jest w stanie nas przebić. A kluby które przypomniałeś ,owszem kiedyś .... ale to już historia. |
Kirm pokazuje że za 400 tyś euro można mieć zawodnika który jeśli sie zaaklimatyzuje może być gwiazdą ekstraklasy, tylko wystarczy poszukać, czemu Wisła tego nie robi? Brak pieniędzy? Gdyby zarząd Wisły troche pomyślał to z każdej poważnej sprzedaży(np. Dudka) mógłby kupić 2 albo chociaż 1 zawodnika który wyróżnia sie wśród lig słabszych niż Polska... Niestety Wisła prezentuje transferową amatorke i na takie rozwiązania jak napisałem nie ma co liczyc...
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S> Dokonałem ciekawej obserwacji, iż spora część forumowiczów tytułuje w specyficzny sposób osoby związane z klubem. I tak:
|
Cytat:
Cytat:
ludzie skad Wy sie bierzecie?? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl