Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

fansorina 25.11.2019 18:41

Joan Carillo został nowym trenerem MOL Fehervar.

TIR_DO_SŁUBIC 25.11.2019 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1547234)
Kiko Ramirez i Goncalo Feio zostali zwolnieni z AO Ksanti.

Się natrenował :lol:

piotek 25.11.2019 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goodbay (Post 1547236)
a coz sie dziwisz ze go Xanthi wyjebało jak to typowy wuefista ha ha;)

Na razie są 6. w tabeli, z dwoma punktami straty do lidera. Zaliczyli teraz zjazd formy i serię 5 porażek. Nie znam potencjału Skody, ale to raczej średniak, więc decyzja nie jest dla mnie zbyt zrozumiała.

Arkadiusz.Czerepach 26.11.2019 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1547249)
Joan Carillo został nowym trenerem MOL Fehervar.

no to teraz czekamy na mistrzostwo Węgier i wszechświata hahaha

Szneka 26.11.2019 13:16

Sebciu Leszczak nasza była wielka nadzieja w kadrze futsalowej na dwumecz z Serbią :D

Ogryzek 26.11.2019 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1547295)
no to teraz czekamy na mistrzostwo Węgier i wszechświata hahaha

Mistrzostwo Węgier Carillo jest w stanie zrobić spokojnie. Videoton aktualnie jest 3 z 3 punktami straty do lidera.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1547251)
Na razie są 6. w tabeli, z dwoma punktami straty do lidera. Zaliczyli teraz zjazd formy i serię 5 porażek. Nie znam potencjału Skody, ale to raczej średniak, więc decyzja nie jest dla mnie zbyt zrozumiała.

Też się zastanawiam czemu już się Kiko pozbyli. Liczą na puchary czy jak?

Charlie 01.12.2019 22:30

Kolar z bramką dla Emmen w meczu z PSV (1-1). To jego drugie trafienie w lidze (za to w poprzedniej kolejce zanotował asystę).

marek2a 15.12.2019 22:29

http://www.sport.pl/pilka/7,65084,25...s=BoxSportImg5

sevenheaven 16.12.2019 20:57

dostaniemy jakiś % od transferu Adama Buksy ?

bódyń 18.12.2019 12:49

Wywiad ze Stolarczykiem
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25...ml#s=BoxOpImg4

sevenheaven 18.12.2019 13:06

jeszcze jedna sprawa co do transferu Buksy.. wszyscy tu pisali, że rodzice są majętni, że popełnili błąd puszczając starszego brata tak szybko za granicę i teraz dobrze starają się kierować karierą.. nie wiem jak z tą mityczną ofertą za młodszego Bukse 4 mln euro ? co Obi mówił, ale coś mi tu nie pasuje..
nie wydaje mi się, zeby USA to był taki świetny kierunek, co do dalszej kariery, więc wychodzi na to, że dostali ofertę nie do odrzucenia i jedzie.. i rodzice przytaknęli, podobnie może być z naszą perłą, z tym, że dostaniemy 1mln euro i odejdzie, a cała reszta to tylko dla szumu medialnego

czaro 18.12.2019 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1548316)

Nawet ciekawy, dzięki.

Książę Palownik 18.12.2019 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1548319)
jeszcze jedna sprawa co do transferu Buksy.. wszyscy tu pisali, że rodzice są majętni, że popełnili błąd puszczając starszego brata tak szybko za granicę i teraz dobrze starają się kierować karierą.. nie wiem jak z tą mityczną ofertą za młodszego Bukse 4 mln euro ? co Obi mówił, ale coś mi tu nie pasuje..
nie wydaje mi się, zeby USA to był taki świetny kierunek, co do dalszej kariery, więc wychodzi na to, że dostali ofertę nie do odrzucenia i jedzie.. i rodzice przytaknęli, podobnie może być z naszą perłą, z tym, że dostaniemy 1mln euro i odejdzie, a cała reszta to tylko dla szumu medialnego

Za Olka Buksę nie dostaniemy zapewne ani 1 mln, ani 0,5 mln. Niedługo kończy mu się kontrakt i zapewne odejdzie za zwrotem ekwiwalentu za szkolenie. Nie jesteśmy klubem, gdzie mógłby się rozwinąć, chyba, ze mu jakieś fajne wypożyczenie załatwimy. Moim zdaniem odejdzie już niebawem w zamian za ekwiwalent.

gizmowisla 18.12.2019 16:11

Pewnie ze odejdzie, tutaj tykko lawe grzal , bi nikt na niego nie stawial i nie stawia

Matios98 18.12.2019 16:23

Taaaa dołączony do kadry jako 15 latek szanse gry w ekstraklasie jako 16 latek i cały czas (o ile jest zdrowy) w kadrze meczowej, rzeczywiście nikt na niego nie stawia.... lodu troszkę, Adam w jego wieku nie mógł nawet marzyć o takim zaufaniu. Na dziś to nie ma co gadać o jego odejściu, niech się spokojnie rozwija, jak jest tak dobry jak mówią, to prędzej czy później wywalczy sobie skład i wszyscy będą zadowoleni, zwłaszcza Wisła.

Turecki Rożek Lodowy 18.12.2019 19:30

A jak to jest z kontraktem Olo Buksy? On może w każdym momencie podpisać nowy? Czy dopiero jak skończy się obecny?

brylant17 18.12.2019 19:44

Buksa odejdzie pewnie już w styczniu ma kilka ofert

Arkadiusz.Czerepach 18.12.2019 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1548320)
Nawet ciekawy, dzięki.

właśnie że wcale nieciekawy , same dyplomatyczne frazesy
oczywiście szacunek i za to dla Maćka

niemniej jednak jako osoba zatrudniona przez WSH i doskonale sie poruszajaca w tamtych realiach , a nastepnie obserwujaca od środka zamieszanie z Li Vanną , a następnie ratowanie klubu przez trio napewno miałby sporo ciekawego do powiedzenia

czaro 19.12.2019 07:08

To, że czuć redakcję przy autoryzacji, to jedno. Ale to, że nie posługiwał się komunałami, tylko lepił coś od siebie, to drugie. Nawet jeśli 1:1 nie mówił szczerze, to też coś mówi o jego podejściu itd. Ja przynajmniej tak to czytałem.

Arkadiusz.Czerepach 19.12.2019 08:22

tego nie neguje , ale to są wszystko rzeczy które zasadniczo "było wiadomo"

liczyłem na jakieś zakulisowe info , bo więcej to może mieć chyba tylko Głowa , a ten dalej w Wiśle więc zrozumiałe że sie nie wygada

piotek 19.12.2019 11:05

Swoją drogą chciałbym przeczytać za parę lat szczerą książkę, jak ten okres wyglądał z perspektywy osób obecnych w Klubie.

szprotson 19.12.2019 14:15

Patryk Fryc który był u Nas w klubie własnie stoczył sie do Okręgówki.

tas de fleia 19.12.2019 14:53

A jak Frycu przychodził z Floty to miał potencjał. Ale jak już miał flotę to chyba o piłce przestał myśleć.

szprotson 19.12.2019 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 1548351)
A jak Frycu przychodził z Floty to miał potencjał. Ale jak już miał flotę to chyba o piłce przestał myśleć.

nie wiem gdzie miał ten potencjał, ale ok :)
dla mnie jego historia to idealne podsumowanie degrengolady transferowej. Ten chłopak nigdy nie powinien do Nas trafić.
Jego atuty to wyrzut z autu i mocna głowa. Troche mao.
No i lewa noga, ale ani ułożona ani szybka.

tas de fleia 19.12.2019 14:58

Krzywe nogi miał, a jak wiadomo to się wiąże z potencjałem :) może z Pawłowskiego też będą ludzie :)

mr_kwolf 19.12.2019 15:55

Mereś idzie pierdzieć w pasiak.

Cytat:

Jakub M., który trzy lata temu był właścicielem Wisły Kraków, ma spędzić rok w więzieniu. W środę sąd w Szczecinie zarządził wykonanie kary, na którą mężczyzna został skazany za oszukanie żony znanego piłkarza Macieja Żurawskiego.
https://tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,...ok,994513.html

TSWojtas 21.12.2019 14:29

http://weszlo.com/2019/12/21/jedynym...-gola-sezonie/

Jaroo1 21.12.2019 17:41

Nie chcę kopać leżącego bo zupełnie mi o to nie chodzi, ale to jest zaskakujące, że taki piłkarz zrobił taką karierę. Napastnik, który właściwie nie strzela goli a tutaj Bayern, górnik, Polonia, Wisła, ekstraklasa szwajcarska, austriacka, cypryjska... wow... jak on to robi? W oczy rzuca się jednak to, że zawsze był kolejnym a nie podstawowym wyborem, od wchodzenia z ławki albo zagrania kilku pełnych meczów w sezonie, grał szczątkowo a strzelał jeszcze bardziej szczątkowo. Ten chłopak ma podobne osiągnięcia strzeleckie co... nasz Marcelo. To jest nieprawdopodobne.
Moim zdaniem zarówno on jak i ktoś jemu zobił wielką krzywdę. To jest piłkarz, który nigdy tak daleko zajść nie powinien i powinien sobie grać w niższych ligach, gdzieś na takim przełomie poziomu półamatorskiego z profesjonalnym. I do takiej piłki się nadaje. Na pewno nie do niczego powazniejszego. Może gdyby 10 lat temu pogral sobie w takiej niższej lidze i tam okrzepł, nabrał charakteru i pewności siebie, strzelił z 20 bramek, poszedł do ciut lepszej, wyższej ligi, znowu coś osiągnąl w niej to wtedy byc może miałby szansę coś osiągnąć w takim Górniku, Polonii czy Wiśle.
Szkoda chlopaka w sumie bo grac całe życie i w sumie osiagnąć nic, zaliczać sezony z 0 bramek, co roku zmieniac klub, to musi kurewsko bolec i siedziec w glowie, nawet mimo tego, że powie, że jest inaczej.

Arkadiusz.Czerepach 22.12.2019 10:19

taa krzywde , to raczej fart że ma to wielkie szczęście całe doroosłe życie utrzymywać sie z piłki i to jeszcze w przyjemmych krajach

Jaroo1 22.12.2019 12:12

Kasę ma ale pośmiewiskiem był, beret na pewno mu siadł od tego. Całe życie grać i wszędzie być odrzutkiem to jest przykre i wstydliwe. Kasa to nie wszystko, myslę, że w każdym jest na tyle ambicji i honoru, ze chciałby mieć jakies wyniki. W jego przypadku to nie może powiedzieć że chociaż jeden sezon w życiu zagrał dobrze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl