![]() |
Cytat:
Tak samo sprawa ma się z trybuną zachodnią. Co z tego, że otworzą, jak nie potrafimy zapełnić trzech? Wszystko jest na rękę Wiśle. Jeśli by tak nie było to myślę, ze Basałaj nie jest jakimś leszczem, tylko zrobił by niezły raban w prasie, oczernił miasto i podliczył straty jakie generuje klub przez niedbalstwo urzędników. Ręka rękę myje. Każdy trochę ponarzeka, pozwalają na siebie, ale nikomu tak naprawdę się nie śpieszy i każdy jest zadowolony. Wilk syty bo mało płaci i owca cała, bo nie ma kasy na skończenie fuszerek i odwleka termin ukończenia stadionu, po którym to najpewniej sprawą zajmie się prokuratura z paragrafu niegospodarności pieniędzy publicznych.. |
Cytat:
|
Strasznie biały ten stadion od środka :D
|
Cytat:
|
Cytat:
13. Wisła Kraków 22. kolejka, GKS Bełchatów 18000 runda wiosenna 14. Wisła Kraków 27. kolejka, Cracovia 18000 runda wiosenna 15. Wisła Kraków 20. kolejka, Jagiellonia Białystok 18000 runda wiosenna 16. Wisła Kraków 13. kolejka, Legia Warszawa 18000 17. Wisła Kraków 26. kolejka, Lech Poznań 18000 runda wiosenna 18. Wisła Kraków 14. kolejka, Zagłębie Lubin 17832 19. Wisła Kraków 6. kolejka, Korona Kielce 17500 27. Wisła Kraków 18. kolejka, Widzew Łódź 15900 runda wiosenna 31. Wisła Kraków 8. kolejka, Śląsk Wrocław 15585 35. Wisła Kraków 10. kolejka, Lechia Gdańsk 14925 41. Wisła Kraków 17. kolejka, Ruch Chorzów 13850 runda wiosenna źródło: wp.pl No jak widać oprócz meczów z Ruchem (w marcu jak bylo mega zimno) i z Widzewem, na reszcie byl komplet albo prawie komplet, jesli chodzi o wiosenne mecze. Nie mam watpliwosci, ze zwlaszcza po obnizce cen biletow, zwiekszonej akcji marketingowej, ze frekwencja bedzie na poziomie 25-26 tys, a na topowych meczach duzo wiecej, ale to pewnie od paz, zwlaszcza jak jeszcze uruchomia sprzedaz internetowa. |
To jaka będzie frekwencja będzie w głównej mierze zależało od wyników sportowych.
A z postem Antystenesa zgadzam się prawie w 100% i tak po prostu jest :).Szkoda, że najbardziej cierpią na tym kibice i reputacja klubu, ale to krakowianie wybrali tego prezydenta. |
Moje wrażenia po zwiedzeniu po raz 1 stadionu Wisły
Kochani forumowicze, chciałbym się podzielić moimi wrażeniami ze stadionu, którego to widzę po raz pierwszy od czasów remontu. -> Pierwsza ważna kwestia która nachodzi sama jest podejście wielu forumowiczów do stadionu. Ja powiem w prost, dla mnie stadion jest PIĘKNY, szczególnie trybuny, cała otoczka, poziom profesjonalizmu w jakim podeszli do mnie ludzie w kasach biletowych, oraz przy wyrabianiu karty kibica- Europa. -> Ilość niedoróbek na zewnątrz: fasada, zagospodarowanie terenu jest zastraszająca, ale: musimy czekać, aż wszystko zrobią, wtedy przyjdzie czas na ostateczną ocenę. W Polsce tak jest, że wszystko się ciągnie, drogi, koleje, szpitale- wszystko niby poprawiają, a efektów nie widać. Nie od razu Kraków zbudowano :) -> Do pozazdroszczenie jest również fakt, jak miasto żyje futbolem, co chwila ktoś wchodzi, ktoś wychodzi z trybuny, sam musiałem czekać w kolejce do wyrobienia karty kibica. Aha, byłem również na stadionie Cracovii i dla mnie nie ma porównania, co z tego, że oni mają płytki i ogarnięty teren, to i tak nie ta liga :) Podsumowując: Jestem zakochany w tym stadionie, od pierwszego obejrzenia. Cieszę się również faktem, że od tego sezonu będę częstym gościem tego cuda :) |
@WisłaOnly,cieszą takie teksty jak Twój.Ja doskonale pamiętam stadion sprzed 1997,kiedy nie było nawet trybuny głównej(przez wiele lat trwał taki stan).Ja wiem,kwota ponad 500 mln poraża,ale wiem też,że gdyby nie rozbuchane urzędnicze ambicje dot.Euro,to mielibyśmy dużo gorszy i mniejszy stadion.Stadion prezentuje się nie tylko dobrze od środka.Co ważne,on prezentuje się doskonale w relacjach tv.Może nawet najlepiej z wszystkich polskich stadionów już wybudowanych.Może nawet lepiej niż stadion Legii.Powoduje to specyficzny uklad trybun,choc oczywiscie na zywo ich stadion jest bardziej zwarty,lepiej wykonczony i ladniejszy.
|
Cytat:
Na jakiekolwiek wykończenie elewacji to sobie jeszcze poczekamy, to nie jest coś, co zostanie zrobione w najbliższym czasie, czy nawet w przeciągu najbliższych 2 lat. |
PiotrzeG a oritntujesz się jaki mniej więcej może być koszt elewacji wykonanej mniej więcej z podobnych płyt które są na remontowanym 1 peronie dworca głównego?
Tak pi razy oko ;) Jeszcze skończy się na tym, że przed stadionem staną ludzie z cegiełkami na elewacje ;) |
Koszt Alucobondu to około 100 euro za metr kwadrat.Cena z podkonstrukcją,nie wiem jak jest cena w tym momencie ale orientowałem się kila miesięcy temu.
|
Grafitowy alucobond , przemalowae niebieskie elementy dachu,np na sredbny i mamy mrożącą krew w żyłach konstrukcję :)
|
Cytat:
Taka prawda - stadion wyglada tragicznie... ale mysle ze jeszcze parenascie DOBRZE przemyslanych milionow i bedzie mozna sie jarac :) Do tego, przenioslbym miejscado wyrabiana kart zaraz obok kas. Jak otworza sklep u gory, to ten maly na dole nie bedzie potrzebny z 5-6 stanowisk tam w rogu sie zmiesci bez problemu, i wystarczy bo tyle ludzi juz KK nie bedzie wyrabiac. Wtedy u gory duzo wiecej miejsca na muzeum i sklep bedzie :) |
Panowie, po to zrezygnowali z betonu architektonicznego na rzecz konstrukcyjnego, żeby zaoszczędzić kilka zł, a teraz mają wydać kilkanaście baniek na alucobond, który kosztuje 100zł/m2 + montaż?
Elewację co najwyżej przeszlifują, ale i tak będzie po czasie spaprana. |
Cytat:
100 ale euro:) |
Mała informacja
Na stadionie na zachodniej prowadzone są prace w centrum dowodzenia policyjnego (nazwa własna :) ) monitoring, mikrofony etc. |
Jakieś zdjęcia?
|
Piłkarze przyjezdnych będą przebierać się nadal w kontenerach?
|
Jeśli skończą szatnie, to nie. Obie drużyny (Wisła i goście) przeprowadzą się na trybunę zachodnią. Szatnia na trybunie południowej i kontenery przestana być potrzebne.
Pytanie czy zdążą na mecz ze Skonto. |
Chyba muszą, bo to jest jeden z warunków aby UEFA wydała pozwolenie na mecz z tego co się orientuje ;]
|
A mi się wydaje że tych kontenerów już nie ma przed trybuną G, a jeżeli są to zostało tylko kilka...
|
Cytat:
jeszcze zauważyłem że wykańczane są SkyBoksy i widok z balkonów pewnie nie jest wart pieniędzy za jakie zostaną one kupione, za niedługo montaż telewizorów wewnątrz trybuny, dziury w nowych sufitach już wytargane pod oddymianie, klima ładnie się spisuje wewnątrz |
Cytat:
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...#37;289%29.jpg 0 drewnianie barierki nadal tam są !? omg...
A i sektor gości gotowy: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ci_juz_gotowy/ |
Nie widać też aby pojawiły się pulpity dla komentatorów i dziennikarzy... Coś czuję, że mecz ze Skonto będzie jeszcze w starej 'konfiguracji" stadionu.
|
Oprócz sektora gości na stadionie dzisiaj można było zobaczyć a nawet pozbierać grzybki:
http://tsw.com.pl/upload/gallery/yswjoMvZbN.jpg |
A jak myślicie jest realne aby w całości trybuna zachodnia została oddana do użytku 12 października na mecz z Jagą ?
|
Co z ławkami rezerwowych? Są już wykonane?
|
wczoraj kupowałem karnet koło godziny 14 i poszedłem do góry sprawdzić jak tam wygląda praca na stadionie i ławki rezrerwowych były "stare"
|
Na ławki rezerwowych w najbliższym czasie pewnie nie ma szans.
Co do oddania stadionu do 15 października - to jest wykonalne, ale czy realne? Grzebią się ze wszystkim niesamowicie, zapowiada się, że na mecz ze Skonto nie gotowe będą ani szatnie, ani sektor prasy ani loże komentatorów, a na zrobienie tego mieli 2 miesiące. Przez ten czas wystarczyło zamontować kilkadziesiąt pulpitów, zrobić sufity, położyć wykładziny i wstawić meble. To się dało w tydzień wykonać. Gdyby realność zależała od czasu, to ten stadion byłby gotowy jeszcze w tamtym roku. Tutaj jednak nie problemem jest termin wykonania, a zaangażowanie wykonawcy... |
Cytat:
Jak juz pisalem Starozytni Egipcjanie by szybciej nowa Piramide wzniesli ,niz robotnicy tego stadionu jedna trybune do uzytku oddali. |
|
O jednak. Kompletnie nie widać tego ze zdjęć z sesji fotograficznej piłkarzy. Może jednak zdążą?
|
Cytat:
Wam też nie ładuje się galeria z wyżej podanego linku? |
No, naprawdę przyzwoicie to wygląda:
-sektor gości zrobiony, dobrze oddzielony pleksą od pozostałych trybun i nieduży bufor, -szatnie dla zawodników wykończone całkiem fajnie, a wydawało się że będą wyglądać jak magazyn -miejsca dla dziennikarzy wykończone, |
^^ nie ma sensu się teraz czepiać, ale te wszystkie elementy (desktopy, szafki w szatniach) to straszna tandeta, widać po jakości wykonania i stylistyce tego. Te szafki to sklejka i to kiepsko wykonana, zamiast drewna w dobrej stylistyce. Może ktoś to kiedyś wymieni na porządne, przynajmniej w szatniach.
Te niebieskie szafki stoją w szatni Wisły. Szatni gości nie ma na tych zdjęciach. |
Strasznie marnej jakości to wszystko...
Rozumiem, że te nieotynkowane pustaki to też "brutalizm"? |
Te drewniane balustrady też ładnie się komponują. Trochę natury na stadionie nie zaszkodzi.
|
PiotrG, racja, nie ma sensu. Niech to już "jakoś" skończą. Na upiększenia może zdecyduje sie sama Wisła jak pogra parę sezonów przy całym stadionie. Wtedy zakup lepszych mebli do szatni nie będzie chyba problemem. Narazie ja się bardzo cieszę, że jest choć tyle.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl