Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rozarian 19.01.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 843561)
...lepszym rozwiązaniem jest sprowadzanie młodszych zawodników z niższych klas rozgrywkowych w Polsce-problem z aklimatyzacją językiem mielibyśmy za sobą...z całym szacunkiem dla Honduranina ale jego statystyki mówią same za siebie...

Pyry zrobiły tak jak Tobie się marzy.Chrapek,Mikołajczak-goście z dobrymi statystykami i z niższych lig.Chciałbyś takich w Wiśle?Nam są potrzebni zawodnicy ograni,którzy chociaż potencjalnie mogą nam pomóc w pucharach.Na już i na teraz.

Sopranos 19.01.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 843567)
a powiedz mi o ile skoczyła wartość Łobodzińskiego po ME w 2008 ?

A widzisz różnicę pomiędzy Costlym, a Łobodzińskim czy jednak dalej wolisz zadawać głupie pytania? ;)

Krissu 19.01.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 843578)
A widzisz różnicę pomiędzy Costlym, a Łobodzińskim czy jednak dalej wolisz zadawać głupie pytania? ;)

Costly jest ciemniejszy.

zim zum 19.01.2010 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 843578)

Widzę jedną. Jeden jest pomocnikiem a drugi napastnikiem. Poza tym brak. Obydwaj są średniej klasy zawodnikami. A z Costlyego to taki snajper jak z Łobo król asyst.

Z tym, że w eter poszło hasło " w Bełchatowie mu się nie chciało, tutaj będzie zasuwał. po mistrzostwach podrożeje i zarobimy na nim krocie" i każdy powiela to samo i uważa go za świetnego napastnika. 59 spotkań i 14 goli, to proszę Cię. Podstawek ma podobny bilans w naszej lidze....ale przepraszam w Bełchatowie mu się nie chciało.

WiślakMyślenice 19.01.2010 14:31

Cytat:

Costly jest ciemniejszy.
:rotfl:

Czy ma to coś wspólnego z porównaniem umiejętności piłkarskich tych grajków? :-D

tomo 19.01.2010 14:37

Wcale bym się nie zdziwił gdyby Kowalewski pojawił się na treningach w Turcji. Nagle rozwiązał kontrakt, a zarząd nie kwapi się do podpisania umowy z Juszczykiem. Trafi albo do nas albo go Legia weźmie.

Costly przydałby się bardziej od Nowaka, w końcu to dojrzały murzyn :rotfl:

Sopranos 19.01.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 843582)
Widzę jedną. Jeden jest pomocnikiem a drugi napastnikiem. Poza tym brak. Obydwaj są średniej klasy zawodnikami. A z Costlyego to taki snajper jak z Łobo król asyst.

Z tym, że w eter poszło hasło " w Bełchatowie mu się nie chciało, tutaj będzie zasuwał. po mistrzostwach podrożeje i zarobimy na nim krocie" i każdy powiela to samo i uważa go za świetnego napastnika. 59 spotkań i 14 goli, to proszę Cię. Podstawek ma podobny bilans w naszej lidze....ale przepraszam w Bełchatowie mu się nie chciało.

Radzę się jednak zastanowić. Łobodziński kosztował 400 tys euro i ma kontrakt w wysokości 350 tys euro za sezon. Costly ma kosztować w przedziale 150-200 tys euro, czyli znacznie mniej. Jego wartość wzrośnie już w chwili podpisania kontraktu z Wisłą, bo zawodnik, który ma ważny kontrakt przez 2 lata zawsze jest droższy niż ten, któremu kontrakt kończy się za pół roku. Po drugie Costly to podstawowy zawodnik reprezentacji Hondurasu i strzela w niej bramki średnio co 2-3 mecze. Łobodziński w klubie i w reprezentacji nie wyróżnia się niczym. Gdyby nawet ten transfer nie wypalił, to ryzykujemy znacznie mniej, bo Łobodziński kosztował 2 razy więcej i zarabia pewnie też 2 razy więcej niż będzie zarabiał Costly.

For_FuN_ 19.01.2010 14:46

To ze Costly nie strzelal wielu bramek dla GKS'u oznacza, ze jest slabym pilkarzem? Nie strzelal, ale dobrze gral, a taktyka GKSu jest scisle podporzadkowana pod Nowaka i wszyscy graja na niego...

A Kowalewski(jesli to prawda) odrazu do pierwszej jedenastki...bo to bramkarz, ktory mimo swoich wad i sredniego ostatniego okresu, o klase lepszy od Pawelka.

FraMat 19.01.2010 14:50

z zasady od pewnego czasu nie chcę wypowiadać się w temacie transferowym wiedząc, że klub większość transferów realizuje lub stara się realizowac poza wiedzą dziennikarzy.
Dlatego do wszystkich transferowych objawień podchodzę z dystansem.

Nie mogłem jednak oprzeć się chęci skomentowania (w końcu po to jest forum): uważam Costly'ego za zawodnika, który choc nie powala statystykami w Bełchatowie to w klubie takim jest Wisła, mając u boku Brożka czy Małeckiego, albo Boguskiego a z tyłu Sobola, czy za jakiś czas Gargułę, do pomocy Kirma czy Diaza, może poczuc się jak ryba w wodzie.
Bełchatów gra inną piłkę niż Wisła (to truizm) i Costly może miec tu o wiele łatwiej niż w Bełchatowie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 843592)
To ze Costly nie strzelal wielu bramek dla GKS'u oznacza, ze jest slabym pilkarzem? Nie strzelal, ale dobrze gral, a taktyka GKSu jest scisle podporzadkowana pod Nowaka i wszyscy graja na niego

...
Dokładnie tak....

Dlatego chętnie widziałbym go w ataku Wisły, o ile jego kandydatura nie jest straszakiem dla innego piłkarza, podobnie jak Bozok był starszakiem czy alternatywą dla Kirma.
Co do Nowaka - nie jestem przekonany nawet w 1% i nie tylko ze względu na podatność na kontuzje.
Przeczucie mówi mi także, że testowany Serb to nie jest to, o co nam chodzi.
Natomiast jestem jak najbardziej zwolennikiem zatrudnienia Senegalczyka Issa Ba. Na Remes turnieju pokazał, ze wie, co robi się z piłką w przeciwieństwie do większości naszych ligowców.
Cały czas mam jednak nadzieję na niespodzianki - pozytywne - wbrew urzedowemu pesymiwzmowi wynikającemu z poziomu finansów klubu

Eustachy 19.01.2010 14:52

Cytat:

No dokladnie. Na Lobo tez mielismy w najgorszym razie zarobic 2 miliony $. Na dobra sprawe jeszcze nie wiadomo, czy Costly w ogole na tych mistrzostwach zagra. Moze przeciez zlapac kontuzje, wypasc z kadry, przesiedziec turniej na lawie lub zagrac konkretna kaszane tak jak i caly Honduras, ktory moze okazac sie totalnym outsiderem imprezy, a tutaj widze ze niektorzy pieniadze z jego kolejnego transferu biora za pewnik.
Jeszcze lepsze sa spostrzezenia, ze FIFA zwroci nam za niego 40 tys. euro i ten transfer po czesci sie zwroci. A co to za kwota ? Watpie zeby starczylo do oplacenia 3 miesiecznej pensji Costlego.
Costly wystapil juz w 36 spotkaniach w barwach Hondurasu i jakos dotychczas nie wzbudzil wiekszego zainteresowania. Oczywiscie te pare minut na mundialu moze wszystko zmienic, ale jak to w przypadku myslenia zyczeniowego - piekne zalozenia szybko moze szlag trafic.

Ps. ciekawe ktory jest powolniejszy - Jop czy Costly ? :) Bo cos mi sie zdaje, ze Carlo przejmie paleczke od Mariusza jesli sie tutaj zjawi.

flamengista 19.01.2010 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 843553)
czego?
że Costly jest leniem nie rozumiesz....
przecież to proste zamiast zasuwać na meczach czy treningach on woli opowiadać jak bardzo chce odejść z Bełchatowa
teraz z Bełchatowa,
wkrótce jakby go podpisali zacznie płakać że mu się Krak nie podoba...
zresztą.. kurde... skorście się tak napalili to bierzcie go
zobaczymy co z tego wyjdzie....
lepszych od Costleyego jest na pęczki tylko trzeba mieć skautów a nie Edka z Józkiem

Leniem i to wielkim był Maciej Żurawski. A moim skromnym zdaniem był to najlepszy piłkarz w okresie cupiałowej Wisły. Gdyby chciało mu się naprawdę trenować, z Celticu wypromowałby się do dobrego klubu w dobrej lidze. Ale nie chciało, bo jemu nigdy specjalnie nie chciało się chcieć.

A jakim sakramenckim leniem był niejaki Romario? Temu w ogóle nie chciało się trenować...

Costly też jest leniwy, co nie przeszkadza mu być jak na nasze ligowe warunki zawodnikiem zdecydowanie ponadprzeciętnym. Talentu nie ma tyle co wspomniana wyżej dwójka, ale skoro pasuje do koncepcji Skorży...

Są przesłanki by sądzić, że u nas by się zaaklimatyzował. Jest pełno latynosów, znalazłby w szatni wspólny język. Zawodnik ma interes w tym, by być w formie - więc byłbym w kwestii tego ew. transferu ostrożnym optymistą.

DJ Hazel 19.01.2010 15:00

ja już w tych spekulacji mam serdecznie dosyć jeśli ktoś przyjdzie to będzie dobrze nie to trudno będziemy sobie radzić tym co mamy.Tyle

felipe 19.01.2010 15:09

Cytat:

Proszę cię... :shock:

Porównuj dalej - wartość Pazdana chyba też nie wzrosła...
Co to za przykład w ogóle?

Dla równowagi podam inny - wartość takiego Janczyka (przeciętnego wówczas napastnika nawet w skali polskiej ligi) po tym jak kiedys w Kanadzie strzelił 2 czy 3 gole wzrosła o kilkaset procent. Da się ?

Na tego typu imprezy jedzie kadra 20 kilku kopaczy. W wypadku drużyn jak Polska czy Honduras wszelkie mistrzostwa to zwykle 3-4 mecze. Wiadomo, że nie zagrają wszyscy, więc trudno oczekiwać, że za samo powołanie wartość zawodnika wzrośnie dwukrotnie. Musi grać. A najlepiej to grać i coś pokazać.

Costly ma ku temu szanse - jest podstawowym napastnikiem naprawde dobrej środkowoamerykańskiej ekipy. Popatrz na ich wyniki z 2009 ! Coś strzelą w RPA spokojnie. Może nawet uczyni to Carlos.

jaro1985r 19.01.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 843609)
Przepraszam Cię za to ale do skomentowania tego wystarczy tyle:lol: Ile tutaj już było takich pewnych "źródeł":rotfl: Wracając do tematu sprowadzenie kogoś z dwójki Costly - Nowak będzie dużym błędem naszego "sztabu" szkoleniowego:PO tym niektórzy wiedzą, no ale chciałem się z wami podzielić moim zdaniem:D

A ja myślę, że sprowadzenie Honduranina to strzał w dziesiątkę. Napewno będzie lepszy niż Cwielong, no i jedzie na mistrzostwa! Po mistrzostwach świata może być dużo wart więc warto nawet zastanowić się nad kwestią dobrego biznesu. Nowak to wiadomo, gdyby nie kontuzje...gdyby...

HEDu 19.01.2010 15:23

szkoda tylko ze jest wolniejszy niz Jop. a tak ogolnie to dobry napastnik.

Hiroji Hanzo - zarejestrowany w styczniu i pewne info heheh.

kosaTS 19.01.2010 15:23

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Daw...795,1,291.html

...

matizaq 19.01.2010 15:24

Costly ma jeszcze jedną fajna cechę(przynajmniej ,jeżeli chodzi o mecze w kadrze).Potrafi sie mobilizować na mecze z najlepszymi... W tych eliminacjach strzelił 6 bramek w meczach z : Meksykiem (2), Kostaryką (2), USA (1) i Kanadą(1). Są to chyba najmocniejsze zespoły w tej strefie i wydaje mi się ,że z większością z nich Polska miałaby spore problemy (wykluczając Kanade).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 843622)

Nawet szkoda komentować. Ktoś tu jeszcze twierdzi,że Nowak byłby lepszym wzmocnieniem ?

Eustachy 19.01.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe
Costly ma ku temu szanse - jest podstawowym napastnikiem naprawde dobrej środkowoamerykańskiej ekipy. Popatrz na ich wyniki z 2009 ! Coś strzelą w RPA spokojnie. Może nawet uczyni to Carlos.

Piszesz to tak, jakby strzelenie gola bylo gwarancja sukcesu transferowego, a przeciez on w reprezentacji strzelil juz bodaj 13 goli i jak dotad nie przelozylo sie to na wieksze zainteresowanie jego osoba.

Roger tez strzelil gola na mistrzostwach i ledwo udalo mu sie zalapac w AEKu, glownie dlatego ze byl za pol darmo.

1q2 19.01.2010 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 843613)
.

O tym możemy tylko dywagować.Tak na papierze to jednak większe szanse są że występ tak Hondurasu, jak i Costlyego przejdzie zupełnie bez echa.Sam fakt że przeciętny zawodnik, przeciętnego zespołu w bardzo słabej lidze - ma miejsce w kadrze, świadczy bardziej o słabości reprezentacji a nie o sile samego zawodnika.

Ja oczywiście nie przekreślam jego szans, szczególnie u nas w klubie.O ile w ogóle dojdzie do tego transferu, bo rozmawiamy o nim jak już o prawie naszym zawodniku a w ostatnich latach, to jeśli nie 2 to na bank konkretną 11tke by się zrobiło z graczy którzy już mieli długopis w ręku.

Tak na marginesie to pamiętajmy też, że jeśli do nas przyjdzie, to tylko dlatego że sprzedaliśmy Ćwielonga więc tu bardziej by pasowało pytanie - kto jest lepszy, Ćwielong czy Costly a nie czy sam Costly jest tym wymarzonym napastnikiem.

[Problemem nie jest czas zarejestrowania a to że to pewnie Twoje któreś konto - do tego jarasz jak małe dziecko i przypisujesz sobie coś co zostało już wcześniej napisane, niczym tak na prawde nie ryzykując bo 1 konto mniej czy więcej to nie problem:>

Sopranos 19.01.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 843624)
Piszesz to tak, jakby strzelenie gola bylo gwarancja sukcesu transferowego, a przeciez on w reprezentacji strzelil juz bodaj 13 goli i jak dotad nie przelozylo sie to na wieksze zainteresowanie jego osoba.

Przełożyło się na zainteresowanie ze strony Birmingham. Poza tym granie w pucharze CONCACAF oraz gra na mistrzostwach świata to co innego. Tak jak różnicę widać pomiędzy mało medialnym i nie osiągającym zbytnich sukcesów Bełchatowem, a Wisłą, na której meczach skauci pojawiają się bardzo często.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 843624)
Roger tez strzelil gola na mistrzostwach i ledwo udalo mu sie zalapac w AEKu, glownie dlatego ze byl za pol darmo.

To już akurat zasługa Legii, która nie chciała go puścić jak te oferty miał.

Lechista69 19.01.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 843630)
Tak na marginesie to pamiętajmy też, że jeśli do nas przyjdzie, to tylko dlatego że sprzedaliśmy Ćwielonga więc tu bardziej by pasowało pytanie - kto jest lepszy, Ćwielong czy Costly a nie czy sam Costly jest tym wymarzonym napastnikiem.

Smieszne porownanie, jasne ze Costly jest lepszy od Cwielonga... powiem wiecej... tylko jego z belchatowa bym u was widzial :)! Dobrze ze Nowaka nie wzieliscie :)!

kosaTS 19.01.2010 15:39

Ale z tym Nowakiem to masakra. Co on ma z tymi kontuzjami... Jak już go kupować to tylko gratisowo i wraz z innym napastnikiem(patrz:Costly)

:)

Bardzo zabawne Hiroji Hanzo .

matizaq 19.01.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 843630)
O tym możemy tylko dywagować.Tak na papierze to jednak większe szanse są że występ tak Hondurasu, jak i Costlyego przejdzie zupełnie bez echa.

Po części sie z tobą zgodzę ,ale może być też tak,że Honduras zrobi niespodziankę.Nawet wyjście z grupy jest realne.Hiszpania to napewno zdecydowany faworyt, ale Szwajcaria i Chile jakimiś tuzami nie są.......
Gdyby Costlyemu udało się zagrać na mundialu 3-4 mecze i strzelić chociaż 1 bramke to jestem pewien ,że wzbudziłby zainteresowanie nie jednego solidnego klubu z zachodzu.

Narazie jednak nie dywagujmy bo jak wiemy Costly jeszcze nic nie podpisal, a niektórzy ( w tym ja:D ) sie już cieszą jak dzieci na Boze Narodzenie.

Wałek 19.01.2010 15:41

Jeśli to prawda to Costly byłby tańszy niż Ćwielong - Wisłana tej wymianie nic nie traci a może bardzo dużo zyskać...

tomaso 19.01.2010 15:41

Z tym Kowalewskim to ja nie wiem czy tak się cieszyć jak grał w kielcach to nic specjalnego nie pokazywał a rozwijać to się on na pewno już nie będzie...no ale cóż pożyjemy zobaczymy
A co do Costlego to uważam ze jeśli transfer dojdzie do skutku to na pewno na plus w końcu jakiś napastnik a nie przerabiany skrzydłowy byle tak jak pisze większość chciało mu się grac i trenować i będzie dobrze no i poza tym jakaś konkurencja dla chimerycznego Brożka tez się przyda

Lechista69 19.01.2010 15:43

Tylko 90% polakom się nic nie chce... a on jednak ma ambicję by wyjechać na Mundial... więc Amiko i Legio bójcie się !

Daniel Alves 19.01.2010 15:43

No Kowalewski kończy w tym roku 33 lata:) Niby bramkarz, ale... W sumie lepszy on niż Juszczyk. Może dzięki wiekowi nie chciał jakiegoś byczego kontraktu.

matizaq 19.01.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaso (Post 843642)
Z tym Kowalewskim to ja nie wiem czy tak się cieszyć jak grał w kielcach to nic specjalnego nie pokazywał a rozwijać to się on na pewno już nie będzie...no ale cóż pożyjemy zobaczymy

Ważne ,że jest BRAMKARZEM a nie siatkarzem.......

twardybidon 19.01.2010 15:46

http://www.balkan-football.com/artyk...jesiennej.html

Bramka Punoševaca golem rundy - ładnie przymierzył z wolniaka.

Peroslaw88 19.01.2010 15:48

a Nowak podobno za zgrupowaniu kadry uszkodził sobie paluszka:D

buczo1985 19.01.2010 15:50

Na stronce TSW również info o kontrakcie 2,5 letnim i sumie 175 tys Euro. Ale mimo wszystko poczekam na oficjalny komunikat.

Eustachy 19.01.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos
Przełożyło się na zainteresowanie ze strony Birmingham. Poza tym granie w pucharze CONCACAF oraz gra na mistrzostwach świata to co innego. Tak jak różnicę widać pomiędzy mało medialnym i nie osiągającym zbytnich sukcesów Bełchatowem, a Wisłą, na której meczach skauci pojawiają się bardzo często.

Zgadza sie, ci z Birmingham sie na niego polasili i wypozyczyli, ale fakt ze zupelnie tam zawiodl, moze tylko utrudnic podobna transakcje w przyszlosci.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos
To już akurat zasługa Legii, która nie chciała go puścić jak te oferty miał.

Dziwne, ze skoro mial tyle ofert, wszyscy nagle o nim po pol roku zapomnieli, tym bardziej ze cena znacznie spadla.

tomaso 19.01.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 843648)
Ważne ,że jest BRAMKARZEM a nie siatkarzem.......

Jakby miał mentalność siatkarzy to bym się nie martwił Piotrek Gruszka w jego wieku został MVP mistrzostw europy :] zobaczymy jak to się dalej potoczy na razie koleś dziś zarejestrowany podał nie sprawdzone info wiec temat raczej do sf
pozdr

piotrekwrd 19.01.2010 16:09

http://www.90minut.pl/news/113/news1...FC-Vaslui.html

bitte

kalwi22 19.01.2010 16:09

Napastnik GKS Bełchatów Carlos Yaír Costly Molina, któremu z czerwcu kończy się kontrakt w górniczym klubie, ma szansę występować w rundzie wiosennej w rumuńskim zespole FC Vaslui.
Bełchatowski klub prowadzi negocjacje w sprawie sprzedaży reprezentanta Hondurasu do szóstej obecnie drużyny w Rumunii.

Costly, dla którego byłby to trzeci po GKS i Birmingham City FC klub w Europie, ma wylecieć do Vaslui w ciągu najbliższych dni. Jeśli sprawy zakończą się po myśli wszystkich zainteresowanych stron, Costly walcząc o prymat w Rumunii, przygotowywałby się jednocześnie do czerwcowych Mistrzostw Świata w RPA.

źródło: GKS Bełchatów

Daniel Alves 19.01.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalwi22 (Post 843673)
Napastnik GKS Bełchatów Carlos Yaír Costly Molina, któremu z czerwcu kończy się kontrakt w górniczym klubie, ma szansę występować w rundzie wiosennej w rumuńskim zespole FC Vaslui.
Bełchatowski klub prowadzi negocjacje w sprawie sprzedaży reprezentanta Hondurasu do szóstej obecnie drużyny w Rumunii.

Costly, dla którego byłby to trzeci po GKS i Birmingham City FC klub w Europie, ma wylecieć do Vaslui w ciągu najbliższych dni. Jeśli sprawy zakończą się po myśli wszystkich zainteresowanych stron, Costly walcząc o prymat w Rumunii, przygotowywałby się jednocześnie do czerwcowych Mistrzostw Świata w RPA.

no i krzyżyk na drogę:)

kuba126 19.01.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 843675)
no i krzyżyk na drogę:)

Dla mnie to oznacza jedno: Bełchatów chce podbić cena za Costly-ego...

biała gwiazda 19.01.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 843652)
a Nowak podobno za zgrupowaniu kadry uszkodził sobie paluszka:D

Może zejdźmy trochę z tonu Nowak to szkło i "dostał kontuzji, Yes nie kupimy go" i tych szyderczych uśmiechów,
zacytuje "Konieczne było ściągnięcie paznokcia"- sam to miałem, niezbyt przyjemna sprawa, na pewno nie ma tu nic do tego jego wytrzymałość, jest to uraz mechaniczny, nikomu nie życzę. Lećmy dalej " ale jego udział w sobotnim meczu z Singapurem (godz. 10:00) nie jest zagrożony." Więc jak widzicie nic mu groźnego nie dolega, oglądam go od ponad 2 sezonów i moim zdaniem jest wstanie na pewno dorównać klasą Lewandowskiemu, nie potrzebuje 10 sytuacji jak Małecki, przypomina trochę stylem zdobywania goli Franka, jeśli możemy go mieć za 400 czy 350 tys. euro to warto zaryzykować, po transferze Dawidowskiego, Niedzielana i Garguły wszyscy dostali jakiegoś panicznego lęku i patrzą na każdego piłkarza jak na potencjalnego inwalidę, bardziej się tego boję u tych niektórych wynalazków jakich testujemy nie mających klubów od pół roku. Może paradoksalnie jak ściągniemy Nowaka który miał parę kontuzji to będzie 2 sezony zdrowiutki. Jestem jednego pewien jak go kupimy, to(po wielu jego meczach, które widziałem) ma on potencjał (jeśli będzie grał) by opchnąć go za ponad milion euro, w przeciwieństwie to tego Serba( nie skreślam go) którego nikt nie zna i bardziej prawdopodobne jest że to drugi Radovanovic, czy tym bardziej nasz testowany chłopak z Senegalu, gwarancję na ich grę mamy żadną

Ja widzę tylko że wszędzie jest ryzyko pomyłki, ale na pewno już nie uważam że Costly to pewniejsza opcja niż Nowak, pomijając fakt że był mniej razy kontuzjowany jest wiele aspektów przeciwko niemu:
-dalekie podróże na kadrę
-brak ambicji widziany w Bełchatowie
-brak kontroli nad emocjami, łatwo się frustruje i irytuje prze co głupio fauluje
-często wpada w konflikty z otoczeniem

I PISZĘ TO NIE DLATEGO ŻE JESTEM PRZECIWKO GRACZOWI CARLO COSTLY, TYLKO BYŚCIE ZAUWAŻYLI ŻE JEST MNÓSTWO ASPEKTÓW CZY GRACZ SIĘ SPRAWDZI CZY NIE I NIE MA PODSTAW BY SĄDZIĆ ŻE NOWAK SIĘ NIE SPRAWDZI A COSTLY TAK, bo obaj to pewne zagadki

Co do rewelacj na temat transferu Costlego i Kowalewskiego był fajnie gdy by przyszli, ale NIE TAKIE RZECZY JUŻ NA TYM FORUM BYŁY

Peroslaw88 19.01.2010 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biała gwiazda (Post 843677)
Co do rewelacj na temat transferu Costlego i Kowalewskiego był fajnie gdy by przyszli, ale NIE TAKIE RZECZY JUŻ NA TYM FORUM BYŁY

Już na lotnisku w Balicach niektórzy widzieli Kluiverta, Agaliego, czy Zekalanga:P

Lizak 19.01.2010 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalwi22 (Post 843673)

szczerze mówiąc to będzie chyba najlepiej przestać czytać to wszystkie informacje bo ja powoli głupieję od tych wszystkich bredni :-(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl