Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

...:::Mi$iek:::... 03.11.2010 13:48

Pytanie do osób jadących 2 pociagiem do Poznania. W pociągu została kurtka The North Face, jeśli ktoś ją znalazł bardzo prosze o konakt

<wislak88> 03.11.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 1003365)
Gdzie mogę taką wódkę znaleźć w Krakowie? :
http://www.dekorama-centrum.com.pl/images/za_200dp.jpg

W makro takie coś znajdziesz jest również huśtawka http://www.kmdelikatesy.pl/node/39608

Kondipr 03.11.2010 17:13

Są gotowe w sieci strony dla osób kandydujących na radnego żeby tylko uzupełnić pod siebie?

Takie proste jakieś ...

Nie mówię o zwykłych szablonach, bo to wiem, że jest :/ Chodzi mi o partyjne ... bo widzę, że większość na jedno kopyto leci.

AMF 04.11.2010 11:54

ja się pytam gdzie są kanary jak mam KKM i dlaczego się pojawiają zawsze dzień po tym jak mi się skończy?

dj_ibutti 04.11.2010 12:39

To proste, wiedzą czym i kiedy jeździsz, wiedzą kiedy Ci się kończy i czekają na ten dzień. Cały miesiąc nie pracują, czekając na ten dzień, przygotowują się, robią analizy. Mają obstawiony każdy środek transportu, w który mógłbyś wsiąść.

Marcinnno 04.11.2010 12:42

Mam pytanie. Chciałbym przenieść się z UP ( Turystyka i Rekreacja) na UE ( Turystyka i Rekreacja). Wie ktoś może czy jest to możliwe co trzeba zrobić ? I drugie pytanie. Jeśli chce się pomóc w zbieraniu pieniędzy na oprawę itd to trzeba się zapisać do Skwk i tam dalej będzie się pokierowanym ? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Żmijka 04.11.2010 12:51

Pyt. 1 - najlepiej iść do odpowiedniego dziekanatu na UE i zapytać o warunki przyjęcia.
Pyt. 2 - podejdź na meczu do UW, pogadaj, spytaj czy i jak możesz pomóc. Powiedzą.

WISŁAZWE 04.11.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 1003379)
panowie , zbliżają się 182 wielkie derby Krakowa. Z tej więc okazji mam taką prośbę :
czy ma ktoś szczegółową statystykę derbów ??
Bo ogólnie wiem jak to było w ekstraklasie , ogółem , kto więcej wygrywał , jak się miał stosunek bramkowy w obu przypadkach , tylko chodzi mi o taki włąsnie rozpis meczów u siebie i na wyjeździe
A dokładnie :
1. bilans meczów u siebie i na wyjeździe ogółem
2. bilans meczów u siebie i na wyjeździe w ekstraklasie

I fajnie było by jakby jeszcze te bramki ktoś tu uwzględnił :)

1. Ogółem tzn. wliczać mecze towarzyskie, o Mistrzostwo Galicji, o Puchar Prezydenta Krakowa o Herbową Tarczę itp ??

Bramki tzn. jak ogólny bilans czy tylko ekstraklasa ??

EDIT:

Masz takie coś, może pomoże- http://i53.tinypic.com/2ijj9ty.jpg
statystyka meczy derbowych oficjalnych do sezonu 2007/08 włącznie.
Tylko nie daj się zmylić bo pierwsze mecze (dom) to Cracovia, ponieważ ściągnięte z pasiastej książki ( nie nie mam takiej w domu, znalazłem na necie :D)

Dodatkowo pamiętaj o sezonach:
2008/09 - Wisła Kraków- Cracovia 4-1 : Cracovia - Wisła Kraków 1-1
2009/10 (Sosnowiec) Wisła Kraków - Cracovia 0-1 ; (Suche Stawy) Cracovia - Wisła Kraków 1-1.

Więcej albo inaczej lepszych póki co statystyk nie znalazłem.

Celem objaśnienia jak co:
MG - Mistrzostwa Galicji
A - A klasa.

surdut 04.11.2010 16:09

Witam,szukalem na allegro nowej cyfrowki,ale zupelnie sie nie moge zdecydowac.
Aparat potzrebuje do tzw pamiatek z wycieczek,nic poważnego,jednak chcialbym kupic mozliwie jak najlepszy aparacik za tą sume.
czy ktos moglby mi doradzic ktory model wybrac?

Above 04.11.2010 18:23

Jakieś strony www gdzie można zamieścić darmowe ogłoszenie sprzedaży oprócz Gumtree ktoś zna?

nero 04.11.2010 18:34

Szukam jakieś wiochy gdzie można TANIO spędzić sylwestra.
Zależy mi na pokoju z łazienką i TV.
Ktoś coś może polecić?

WISŁAZWE 04.11.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 1003379)
panowie , zbliżają się 182 wielkie derby Krakowa. Z tej więc okazji mam taką prośbę :
czy ma ktoś szczegółową statystykę derbów ??
Bo ogólnie wiem jak to było w ekstraklasie , ogółem , kto więcej wygrywał , jak się miał stosunek bramkowy w obu przypadkach , tylko chodzi mi o taki włąsnie rozpis meczów u siebie i na wyjeździe
A dokładnie :
1. bilans meczów u siebie i na wyjeździe ogółem
2. bilans meczów u siebie i na wyjeździe w ekstraklasie

I fajnie było by jakby jeszcze te bramki ktoś tu uwzględnił :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1003926)
1. Ogółem tzn. wliczać mecze towarzyskie, o Mistrzostwo Galicji, o Puchar Prezydenta Krakowa o Herbową Tarczę itp ??

Bramki tzn. jak ogólny bilans czy tylko ekstraklasa ??

EDIT:

Masz takie coś, może pomoże- http://i53.tinypic.com/2ijj9ty.jpg
statystyka meczy derbowych oficjalnych do sezonu 2007/08 włącznie.
Tylko nie daj się zmylić bo pierwsze mecze (dom) to Cracovia, ponieważ ściągnięte z pasiastej książki ( nie nie mam takiej w domu, znalazłem na necie :D)

Dodatkowo pamiętaj o sezonach:
2008/09 - Wisła Kraków- Cracovia 4-1 : Cracovia - Wisła Kraków 1-1
2009/10 (Sosnowiec) Wisła Kraków - Cracovia 0-1 ; (Suche Stawy) Cracovia - Wisła Kraków 1-1.

Więcej albo inaczej lepszych póki co statystyk nie znalazłem.

Celem objaśnienia jak co:
MG - Mistrzostwa Galicji
A - A klasa.

Dodatkowo, przypomniałem sobie o Pucharze Ekstraklasy:
sezon 2008/09

Wisła Kraków - Cracovia 2-0
Cracovia - Wisła Kraków 0-0

który też trzeba by doliczyć do tych statystyk.

gress 04.11.2010 22:59

Witam

Ktoś poleci (o ile jest jeszcze jakaś szansa) jakieś miejsce z domkiem w miarę normalnej cenie w górach do wynajęcia ? Tak ok. 8 osób. Jest jeszcze jakaś nadzieja coś trafić ?

szczepanwislak 05.11.2010 00:11

Dzięki wielkie WISŁAZWE.
I ta stronka się przyda :)

AOT 05.11.2010 01:18

Mam bardzo pilną sprawę, mianowicie nie działa mi sopcast. Zawsze na pewnej stronce oglądałem sobie w nocy hokeja NHL, ale od jakiegoś czasu wygląda to tak, że buforowanie dochodzi do 100, a i tak nic nie widać oprócz czarnej planszy. Wie ktoś czym to może być spowodowane ?
Tak to wygląda dokładnie: http://i55.tinypic.com/2072st4.jpg

nero 06.11.2010 11:14

Takie pytanie... Nie bywam na co dzień w Krakowie, dlatego polityka tego miasta jest mi trochę obca.
Proszę mi powiedzieć jakie są realne szanse, że Majchrowski ponownie zostanie prezydentem?
Bardzo proszę o odpowiedz obiektywną.

WooKashTS 06.11.2010 11:27

Mam pytanie odnoscnie wejscia na stadion 12 latka. Czy pisząc na oficjalnej stronie Wisła ma na mysli osobe ktora ma lat nie wiecej niz 12 czy wejsc moze max. 11 latek? Jak ktos wchodzil kiedys z takim osobnikiem prosze o odpowiedz ;)

Donson 06.11.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WooKashTS (Post 1005876)
Mam pytanie odnoscnie wejscia na stadion 12 latka. Czy pisząc na oficjalnej stronie Wisła ma na mysli osobe ktora ma lat nie wiecej niz 12 czy wejsc moze max. 11 latek? Jak ktos wchodzil kiedys z takim osobnikiem prosze o odpowiedz ;)

Spokojnie wejdziecie.
OCHRANA nie jest bardzo zasadnicza co do tych kwestii.
Jak ma legitkę ze szkoły to wystarczy.

arytmetyk 06.11.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1005859)
Takie pytanie... Nie bywam na co dzień w Krakowie, dlatego polityka tego miasta jest mi trochę obca.
Proszę mi powiedzieć jakie są realne szanse, że Majchrowski ponownie zostanie prezydentem?

Zostanie, to niemal pewne. nie dość, że ma olbrzymią przewage w sondażach to po prostu jest to dobry prezydent bo Kraków się rozwija i to widać. A my możemy krytykowac Mjachrowskiego za sposób ogłoszenia przetargu i zlecenia projektu na nasz stadion, ale ja osobiście podejrzewam, ze gdyby nie on, w czerwcu mielibyśmy gotowy, dwudziestotysięcznik, i to przy dobrych wiatrach.

Donson 06.11.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1005859)

Obiektywnie szanse są bardzo duże o czym już pisałem i ganiono mnie za to że wszystkie inwestycje są spieprzone.
Ale są.

Duda to zero a nie kandydat. Poza tym CAŁA CRACOVIA na Majchrowskiego zagłosuje. Na Wiśle mogą na niego nie głosować tylko mieszkańcy Krakowa, bo reszta jest spoza miasta i może co najwyżej wójta gminy wybrać.

Nie widzę obiektywnie solidnej kontrkandydatury dla obecnego Prezydenta.
Kracik jest na straconej pozycji, bo przez niego zalało Kraków i Majchrowski przy byle okazji to przypomni i wszyscy się zgodzą.

nero 06.11.2010 11:49

No to nie fajnie :-/
Dziękuje Wam za odpowiedz.

Jarza 06.11.2010 15:04

Szukam dobrego hydraulika... mam do przerobienia instalację w kuchni.

Znacie jakiegoś machera? Albo może ktoś z forum trudni się takim fachem?

Dajcie info... zależy mi na czasie.

Kaszalot 06.11.2010 19:38

namiar na sprawdzonego lekarza sportowego potrzebuje

Arkas 06.11.2010 19:56

Mam problem z uruchomieniem FIFY 11. Podczas włączania wychodzi mi taki komunikat:

http://i52.tinypic.com/2wg8zuu.jpg

ostach1906aka 06.11.2010 22:21

jakos w wakacje byl filmik na yt z kadra Wisły na ten sezon, ktos moze mi pomoc go znalezc?

Sylwek1906 06.11.2010 23:43

Wiem że wiele razy było, ale jakiś w miare przyjemny pub/klub w centrum z nie kosmiczną ceną browaru ;)
pomożecie ??

piter116 07.11.2010 13:50

Mam 3 przeglądarki. Wiślacką Operę, najnowszą wersję Mozilli i Internet Explorer. Żadna z nich nie wyświetla mi obrazków z tinypic.com. Mieliście podobny problem ?

tomo 07.11.2010 14:25

Na św. Tomasza w okolicach Sławkowskiej, w stronę placu Szczepańskiego to jest monitoring ?

Nitrox 07.11.2010 14:26

Można samemu ściągnąć szwy, czy lepiej udać się do lekarza ?? ??

Krzysiek 07.11.2010 20:01

Jaką polecacie księgarnie online? Oczywiście, fajnie by było, jakby ceny były w niej atrakcyjne.
Pozdrawiam!

Jot 07.11.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1006602)
Na św. Tomasza w okolicach Sławkowskiej, w stronę placu Szczepańskiego to jest monitoring ?

ostatnio chłopaki grali w bierki 1 na 1 tam gdzieś właśnie ale nikt nie przyjechał przez parę minut więc chyba nie ma :)

Mateuusz 07.11.2010 20:57

wiecie moze czy zostaly jakies bilety na mecz z Legia na G?

Rond 07.11.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 1006894)
Jaką polecacie księgarnie online? Oczywiście, fajnie by było, jakby ceny były w niej atrakcyjne.
Pozdrawiam!

Merlin.pl

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox

Radzę iść do lekarza. Podobnie jak ze złamaniem - niby samemu można gips rozwalić, ale nie radzę ;)

krzysiek92 07.11.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 1006604)

zawsze lepiej iść do lekarza... chociaż jeżeli się uprzesz i nie było to jakieś skomplikowane szycie i się nie boisz:)

WRzŚ 07.11.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WooKashTS (Post 1005876)

ma na mysli osoby do rocznika 98 włącznie

duce! 07.11.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 1006894)
Pozdrawiam!

www.bonito.pl

kamilll1906 07.11.2010 22:49

zainstalowalem sobie ICQ, i zmienila mi sie domyslna wyszukiwarka w mozilli, i jak wpisuje jakies haslo w pasek adresu to zawsze pokazuje mi wyniki wyszukiwania w wyszukiwarce ICQ Google, zamiast w normalnych polskich Googlach, lub zamiast stron związanych z tym haslem....
ktos mozze moglby pomoc i powiedziec jak to zmienic?
bo odinstalowanie icq nie pomaga

Rond 07.11.2010 22:52

Jeżeli mam podłączoną ładowarkę do kontaktu z jednej strony, ale z drugiej jest niepodłączona (tzn nic się nie ładuje), to czy ładowarka ciągnie prąd?
Czy jak urządzenie jest do pełna naładowana, ale ładowarka nadal jest podłączona do prądu i urządzenia, to nadal ciągnie prąd?

someone_TSW 07.11.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rond (Post 1007159)
Jeżeli mam podłączoną ładowarkę do kontaktu z jednej strony, ale z drugiej jest niepodłączona (tzn nic się nie ładuje), to czy ładowarka ciągnie prąd?
Czy jak urządzenie jest do pełna naładowana, ale ładowarka nadal jest podłączona do prądu i urządzenia, to nadal ciągnie prąd?

http://www.bbproject.net/2010/01/czy...-prad-z-sieci/

WISŁAZWE 08.11.2010 14:12

Mam taki problem, mianowicie od pewnego czasu kiedy przychodzi mi komunikat z avasta, za chwilę pojawia się informacja o błędzie aplikacji gg i gg się wyłącza ma ktoś podobny problem ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl