![]() |
Cytat:
Nie podobaja mi sie takie zaczepianki na TT. |
Arabski książę - wybawca został odesłany z kwitkiem. I dobrze.
W Wiśle nie jest może znacząco lepiej, ale jest rozsądniej. Informacje od Bońka napawają optymizmem w kwestii licencji. Trend jest wznoszący :) |
Cytat:
|
|
Cytat:
- Wisła dogadała się z Jagiellonią (na 350 tys. euro) - Kostal pojechał do Białegostoku na badania - Jagiellonia i agenci Kostala chcieli zmienić warunki - Wisła się wkurzyła i kazała Kostalowi wracać do Krakowa @sportpl - S.Staszewski + Autorami zamieszania są AGENCI Martina Kostala (a nie Jagiellonia czy Wisła). To oni rozpoczęli próbę zmieniania warunków ustalonego wcześniej porozumienia. Chodziło o to, żeby Jaga rozliczyła się bezpośrednio z nimi, a nie z Wisłą (a Wisła z agentami). |
Cytat:
|
Cytat:
PS a za transfery wiecej bylo bo Guzmics, Jovic i Poppvic doszli do tego |
https://www.youtube.com/watch?v=-oZq...&feature=share
Ten gość spadł nam chyba z nieba . Jest naprawdę ogromna szansa , że uda się nie tylko uratować ten klub ale wreszcie zrobić z niego normalny zdrowy organizm . Bardzo podoba mi się jego podejście w temacie inwestorów i fakt , że nie słyszę żadnych górnolotnych zapowiedź w stylu " będziemy potęgą " . Trzymam kciuki . |
|
Co ten sąd odstawia z wpisem ? Czy może Pan Hartling złożył mu jakieś kwity, że coś kupił ? I po co w ogóle sąd bada umowę, którą właściciel (czyli TS) uważa za niebyłą ?
Załóżmy sytuację, że ta cała sprzedaż nie byłaby tak medialna i TS po prostu złożył wniosek o zmianę zarządu. I co wtedy, sąd by poprosił o inne kwity "bo na mieście plotkują" ? Żeby sąd miał zastrzeżenia co do wpisu nowego zarządu to musi wpłynąć inny wniosek, np. od tych skośnookich cwaniaków. Inaczej to nie ma co badać i wychodzi poza swoje kompetencje ! |
I dalej trzeba czekać na decyzje. Miała być formalnością a tu sąd chce sprawdzać umowę, a nie ma już za bardzo czasu. Bez tego sprzedaż akcji też musi poczekać
|
Imaz ma kontrakt do czerwca 2019 czy czerwca 2020?
|
2019.................
|
Cytat:
Jak dla mnie to nie szukałabym winy sądu, tylko w klubie tego nie dopilnowali. |
Cytat:
|
z tego co pisza na swoim forum ,to żydownia mailuje gdzie się da "w trosce o praworządność i równe traktowanie klubów"
do KL, do sądów , do prokuratury , do potencjalnych inwestórow także tego |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Aby tylko Wisla im nie zaczela pisac o tym jak kupowali mecze i dostali sie do esktraklasy
https://pilkarskamafia.blogspot.com/...ia-meczow.html "Cracovia to jeden z aktywnych (według prokuratury) klubów w ustawianiu w przeszłości meczów. Na razie główny akt oskarżenia w tej sprawie nie trafił do sądu. Oto informacje, które na temat tego klubu pojawiły się w tym śledztwie:" Takze ten tege ... |
Cytat:
Nad kupowaniem meczów radzę raczej spuścić zasłonę milczenia. |
Cytat:
|
Kwestie sądowe ... http://sportdziennik.pl/wisla-utknel...tarczyc-umowe/
|
No, a jak ktoś zgłaszał wątpliwości, co do uregulowania kwestii właścicielskich, to już żeści włączali "jew alert".
Niektórzy się nigdy nie nauczą, że dopóki nie ma podpisanego dokumentu na stole, to w zasadzie nic nie ma. Więc doniesienia Bońka nt. spodziewanej decyzji KL też mogą się okazać funta kłaków warte. Sąd ma wątpliwości, a dostęp do dokumentów jest utrudniony. |
Cytat:
|
CC nie wzięło się z przypadku... to znaczy Cracovia Confidents
|
Licencja i skład to jedno, ale jak wygląda sprawa z ewentualnymi ujemnymi punktami? Ktoś się orientuje jak wyglądają przepisy pod tym kątem?
|
Nie wiem, czy już było, opinia Przewodniczącego KL: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...s=BoxSportLink
|
Jak nie masz pewności czy było to sprawdż date publikacji...
|
Wisła -Legia 0-6 dla zapinalskich Wisła nie została ukarana,(a gdyby była potrzeba to by było więcej)
troszeczkę obiektywizmu, |
Ktoś wie czy Wisła zawczasu zleciła tłumaczenie przysięgłe umowy dla kancelarii, które badały sprawy własności SA?
Jeśli dopiero teraz się za to zabieramy z wpisem do KRS tak więc i z licencją mogą być problemy :( |
Cytat:
To nie powinno mieć wpływu bo przecież zarówno wg KRS jak i według stanowiska TS to dalej TS jest właścicielem. |
Cytat:
Przypilnuj swoich machlojek sprzed 15 lat, Panie Jude. |
Cytat:
|
bez przesady z Angielskiego to takie rzeczy robią w 24h
Robiłem tłumaczenia z Szwajcarskiego Niemieckiego - 15 stron na drugi dzień |
Witam Wszystkich,
Od ok. miesiąca bardzo intensywnie śledzę forum. Wiem, że jest tu bardzo dużo komentarzy na temat nowych użytkowników jak i najlepiej blokowania w obecnym momencie możliwości zarejestrowania. Mimo wszystko się nie zniechęciłem i mam nadzieję, że Wy również tego na dzień dobry nie zrobicie do mojej osoby :) Postanowiłem się zalogować, bo bardzo dużym pozytywizmem napawa mnie praca dobrych dusz, które w obecnym momencie zajmują się klubem tym bardziej patrząc z perspektywy ostatnich miesięcy działań naszego poprzedniego "zarządu". Widziałem wcześniej kilka wiadomości na temat podziękowań tym ludziom i wpadłem na pomysł ogarnięcia flagi/banneru (jak zwał tak zwał) właśnie z jakimś fajnym hasłem wdzięczności ze strony kibiców dla nowego zarządu. Myślę, że jak każdy by się zastanowił i poszperał w swoich znajomościach to moglibyśmy coś takiego nie dużym kosztem ogarnąć. Wydaje mi się że jest to tylko i wyłącznie kwestia chęci a skoro nowym władzą ich nie brakuje i każdego dnia dzięki nim jesteśmy bliżej powrotu normalności to i niech nam jej nie braknie. Osobiście mogę zająć się stroną graficzną takiej flagi/banneru. W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą. Pozdrawiam |
Czyli nie wiemy, jak jest z tym tłumaczeniem. Komisja Ligi zbiera się we wtorek, a trzeba jeszcze ogarnąć sąd. Mamy piątek, godzinę 15:30...
|
Cytat:
Jest tak samo proste, jak tłumaczenie niepoświadczone. (btw - mówi się "tłumaczenie poświadczone". Przysięgły to jest tłumacz - just my few cents). Kilka stron takiego tekstu w szwedzkim czy kambodżańskim angielskim to dla wprawnego tłumacza kwestia paru godzin. |
Potwierdzam. 30 stron 24h.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl