![]() |
Posty dotyczące wyjazdów, zbiórek, opraw, kar zostały przeniesione tutaj >>
|
Czy na meczu ze Skonto, młyn zostanie już przeniesiony na C?
|
TAK.
To chyba logiczne jak na obecnym G robią sektor gości, właśnie na mecz ze Skonto. |
rzeczywiście, ciężko mi się dziś myśli...
|
Cytat:
|
Ja ciągle nie rozumiem, czego wy się spodziewacie w hallach dla kibiców? Tam było, jest i będzie pusto. To jest otwarta przestrzeń, która musi pomieścić odpowiednio 4 (parter) i 8tys ludzi (2 piętro). Jedyne co tam dojdzie to kioski gastronomiczne, ale nie zajmą nowego miejsca - powierzchnia pod nie została już obita płytami gipsowymi, jeśli kioski się pojawią to płytę zastąpią rolety przeciwpożarowe, a za nimi będą lady i sam kiosk - kuchnia i zaplecze.
Jedyna powierzchnia, gdzie coś dojdzie to Strefa Kibica, w której na pierwszym piętrze będzie muzeum i sklep kluby. |
czy na sektorze gości coś się dzieje? Jutro mnie tydzień od zdemontowania krzesełek, pojawiła się już ta 3 metrowa pleksa?
|
Wczoraj lub przedwczoraj na stadionie były jakieś ćwiczenia policji. Nawet polewaczka wjechała na stadion. To tak przy okazji :)
A w temacie bazy treningowej taka oto opinia trenera. Cytat:
|
Jak wyglada sprawa z pleksami na trybunie z Gwiazdą-czyli nowm/starym młynie.
usuną czy mamy sami to zrobic "własnoręcznie"? |
Czy przy okazji organizacji sektora gości na tej trybunie zostaną zdemontowane pleksy, lub chociaż WRESZCIE wymienione te pęknięte ?
|
Chyba będzie trzeba zrobić akcję na facebooku: "CHCEMY USUNIĘCIA PLEKS Z MŁYNA".
A tak poważnie wątpię, żeby je zdjęli, bo to przecież zagraża bezpieczeństwu.:-P |
Troche lipa z tym sektorem rodiznnym na F. Tam na gorze F gdy nie jest za cieplo i pada deszcz to troch niemilo jest. Nie wiem czy dzieciom spodoba sie stanie w przeciagu i mokniecie ;)
|
Cytat:
Tak na marginesie świetne ceny klub ustalił - podobne jak płaciliśmy w 2 lidze, kilkanaście lat temu na stadionie przypominającym Czarnobyl po awarii;) |
Cytat:
Super ceny - pamiętam jak w połowie lat 80-tych płaciłem aż 80 zł - i wtedy jeszcze dachu nie było ;) |
Cytat:
|
Byłem dziś na stadionie. Przy sektorze gości cos tam "dłubią", natomiast o ile mnie pamięc nie myli 10.07 czyli w niedzielę najbliższą miał być zakończony temat ławek rezerwowych a wyglada na kolejną obsuwę
|
|
A czytać to nie łaska co kolega napisał? Już medyka można zrozumieć bo on się leczeniem zajmuje...
Cytat:
|
Dajcie spokój, na nich jest taśma zabezpieczająca. Nikt nie byłby na tyle głupi, aby wstawić nieprzezroczyste pleksy.
|
Swoją drogą ciekawe czy usuną pleksę między g4 a g5, czy kibice gości też będą rozdzieleni?
|
Na potwierdzenie:
http://img710.imageshack.us/img710/3356/sgh0298.jpg Zawsze pleksi jest zabezpieczone jakąś taśmą czy czymś podobnym |
|
Cytat:
Ma zabezpieczać w czasie transportu i montaży te pleksy. Chyba, że o coś innego Ci chodzi. Bo zadanie foli jak dla mnie jest jednoznaczne. |
Cytat:
|
do usunięcia...
|
jesli na jednym z filarów widac probki ewentualnej kolorystyki elewacji to jest to przerażające jakie pomysly sie pojawiaja...mam nadzieje ze jestem w bledzie ze to probki...
|
Moze byc tak ze z 2 strony jest przeźroczysta tak jak na komisariacie ...
|
@sayk89 - przeczytaj ze dwa posty wyżej
|
Cytat:
|
Co do tych kolorów na filarze to chyba własnie próbka .... jesli z tych 2 wybrać wole ciemniejszy ....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skoro w tym sezonie na meczach ligowych nie będzie kibiców gości- na topowych meczach w tym sektorze przyjezdnych będą przebywać nasi kibice. Widoczność będzie słaba- bo co kilka metrów są te niebieskie słupy podtrzymujące. Te białe folie oczywiście zdejmą po zakończeniu budowy ogrodzenia.
|
za ulubionym portalem wszystkich kibiców:
Cytat:
|
mówiło się o 1% wartości części sportowej stadionu i 3% części komercyjnej.Padała też kwota w granicach 5 milinów złotych. Dla Lecha 7% z wpływu biletów to przy frekwencji jak w poprzednim sezonie wynoszącej 561150 tys. (24 mecze) i średniej cenie biletu na poziomie powiedzmy 40zł daje około 1,5 mln zł. Do tego 25% z wartości nazwy stadiony szacowanej na około 4-5mln zł rocznie, czyli jakiś 1 mln zł. Łącznie jakieś 5,5 mln zł przy ryzyku miasta, w postaci nie sprzedania nazwy, oraz małej frekwencji. Obliczenia czysto teoretyczne z dużym zaokrągleniem. Patrząc na to cena dla Wisły za całość nie powinna przekroczyć 3 mln zł.
|
po co te pleksy sa? jakoś w Gdańsku ich nie potrzeba?
|
W Gdańsku wiedząc że jest stanowczo za duży stadion niemal 1/4 stadionu jest przeznaczone na bufor więc pleksi są niepotrzebne
po to zrobili żeby nie wyglądało to jak na Lechu że co kilka metrów puste przestrzenie, będzie nieco schludniej wyglądać z takiej racji że jedno puste miejsce będzie znajdować się w jednym miejscu. Pod warunkiem że będzie co mecz choćby pozostalych 60-70% zajętych miejsc |
Ktoś tu miał dojście do informacji co z ławkami rezerwowych... Wiadomo coś nowego ?
|
Cytat:
Aha, i Ja też wiem, że stadion prezentuje się ładnie w środku i zajebista różnica do tego co było wcześniej, ale lista tych wszystkich, łagodnie mówiąc niedociągnięć to jest jakaś paranoja. |
http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=15466
Moje zdjęcia z dzisiejszej wyprawy w okolicach stadionu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl