Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wislak68 04.09.2012 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1274385)
A kto liczył na rolę arbitra w tym zakładzie? No chyba nie ja. Jednak jak czytam problemy z ustaleniem warunków to zaczynam się śmiać do rozpuchu gdyż wiem, że będzie powtórka z finału ostatniego zakładu :D

Zanim odniosę się do powyższego poproszę o ustosunkowanie się do tego: "Było by miło z Twojej strony gdybyś zamiast dawać "podkładki po kolejny zakład" był uprzejmy określić się w temacie "podkładki" pod zakład już zawarty, w którym zechciałeś pełnić rolę arbitra. Bo zaczynam mieć obawy że jedyną przeszkodą przed jednoznacznym wypowiedzeniem się w tym temacie jest personalna niechęć do publicznego przyznania że zakład wygrałem".

emj10 04.09.2012 15:40

Do czego się ustosunkowywać? Przecież w apogeum sporu "zasadowego" z tego roku dałem wyraz temu co sądzę na jego temat.

Widzę, że Droździk jako najmniejszy z członków rodziny drozdowatych stęsknił się za moją obecnością w tych rewirach. Na bezrybiu, ze zmarginalizowanymi AS-em i Szpeniem musiały się zrobić nudy na pudy w tym ornitologicznym temacie. Szczęście w nieszczęściu dla niego, że mimo tego, że wpadłem na chwilę to znowu będzie musiał czekać i tęsknić przez moją nieobecność. Okrutny to los.

kreseq 04.09.2012 16:20

Offtop : emj10 - do rozpuku a nie do rozpuchu :lol:

wislak68 04.09.2012 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1274407)
Do czego się ustosunkowywać? Przecież w apogeum sporu "zasadowego" z tego roku dałem wyraz temu co sądzę na jego temat.

Z całym szacunkiem ale Twoje "wyrazy" nikogo specjalnie nie intereują. Chcielibyśmy natomiast wiedzieć czy możemy oczekiwać raportu na temat budowy dróg rozstrzygającego wynik zakładu. Odpowiedź jest bardzo łatwa: tak czy nie?

emj10 04.09.2012 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1274419)
Offtop : emj10 - do rozpuku a nie do rozpuchu :lol:

Miodka, albo Bralczyka trzeba się zapytać, bo wg. PWN "rozpuchnąć" występują w formie czasownika i przymiotnika, więc może i forma rzeczownika jest poprawna. Aczkolwiek zgadzam się, że wersja przez "k" jest częściej używana.

http://i.imgur.com/GsjLA.jpg

wislak68 04.09.2012 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1274435)
Miodka, albo Bralczyka trzeba się zapytać, bo wg. PWN "rozpuchnąć" występują w formie czasownika i przymiotnika, więc może i forma rzeczownika jest poprawna. Aczkolwiek zgadzam się, że wersja przez "k" jest częściej używana.

I tradycyjnie kolega emj10 nabrał wody w usta. Nie dowiemy się czy zaserwuje nam raport czy nie. Za to dał "wyraz".
Ale jedziemy z gazem:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...zpromu,1839187
"Komisja Europejska (KE) wszczęła formalne dochodzenie antymonopolowe wobec Gazpromu - poinformowała we wtorek w komunikacie KE. Sprawdzane jest, czy koncern gazowy nie ogranicza konkurencji na rynkach Europy Środkowo-Wschodniej" warto pamiętać gdy będziemy krytykować Unię. Do czegoś się jednak sprzydają.
http://niezalezna.pl/32528-gazprom-w...ch-przez-lupki
- Amerykanie dążą do zmiany reguł gry na rynku eksportowym, a przede wszystkim odejścia od zasady „bierz albo płać”, czyli opłat za gaz zastrzeżony w kontrakcie, ale niekoniecznie zużyty, którą stosuje Gazprom. Amerykanie chcą jej zniesienia.Odbiorcy uzyskaliby wtedy prawo do rezygnacji z płacenia dodatkowo za to, że zużywają mniej gazu

hunter 04.09.2012 20:45

Szpeniu milczy bo:

1) Centrala PO nakazała wstrzymać się internetową agitacją,
2) Poszedł znów do szkoły,
3) Czeka na podpowiedzi mądrzejszych, bardziej wykształconych i mieszkających w dużym mieście,
4) W Grójcu awaria internetu,

Jak myślicie? :lol:

emj10 04.09.2012 21:48

Zwyczajnie kolega emj10 nie chce się powtarzać i dziękuje za troskę o swoją osobę w każdym poście.

wislak68 04.09.2012 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1274491)
Zwyczajnie kolega emj10 nie chce się powtarzać i dziękuje za troskę o swoją osobę w każdym poście.

A teraz to kolega emj10 ściemnia. W żadnym ze swoich postów zamieszczonych na tym forum na zadane pytanie (powtórzę: czy zostanie przygotowany raport rozstrzygający zakład "o drogach") kolega emj10 odpowiedzi nie udzielił. Pomimo wielokrotnych próśb nie był też uprzejmy wyjasnić czy wobec zdumiewającej bierności w temacie rozstrzygnięcia zakładu rezygnuje z funkcji arbitra. Którą to taktykę uniku prezentuje również w chwili obecnej.
Jeśli chodzi o troskę to wynika ona raczej nie ze względu na osobę (przepraszam za szczerość) ale z chęci wyjaśnienia jaki jest obecnie status arbitra.

wislak68 04.09.2012 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1274480)
Szpeniu milczy bo:

1) Centrala PO nakazała wstrzymać się internetową agitacją,
2) Poszedł znów do szkoły,
3) Czeka na podpowiedzi mądrzejszych, bardziej wykształconych i mieszkających w dużym mieście,
4) W Grójcu awaria internetu,

Jak myślicie? :lol:

Sądzę że teraz myśli już tylko o wykopkach. I moim zdaniem dajmy mu skupić się na tym na czym się naprawdę zna, a nie prowokujmy go do zabierania głosu w sprawach które przerastają jego mały puchatkowy rozumek.

emj10 04.09.2012 22:52

Tłumaczą się tylko winni, a zarzutów o konfabulację, czy ściemnianie szukałbym jak już po drugiej stronie klawiatury. Napisałem w czerwcu co sadzę o tej sprawie i temat uważam za zakończony.

wislak68 05.09.2012 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1274504)
Tłumaczą się tylko winni, a zarzutów o konfabulację, czy ściemnianie szukałbym jak już po drugiej stronie klawiatury. Napisałem w czerwcu co sadzę o tej sprawie i temat uważam za zakończony.

W takim razie pozwolę sobie wkelić w całości Twój post z z 3.06.2012 (post numer 17677). Pomijam cytaty bo z punktu widzenia mojego pytania nie są one ważne:
"Żeby ułatwić życie Panom wislak68 i Siwy_89, a także całemu towarzystwu żądnemu krwi i ofiar wkleję całą moją korespondencję z tymi osobami jaka miała miejsce od przełomu 2010 i 2011 roku. Robię to prewencyjnie na przyszłość, tak aby raz na zawsze rozwiać wszelkie niejasności dotyczące przebiegu oraz sformułowanych przeze mnie zasad zakładu, które pojawiły się w tym temacie w ostatnich tygodniach o czymś świadczy spamowanie mojego nicka na potęgę. Nie ważne.
Następnie otrzymałe dwie odpowiedzi.
W czerwcu 2011 została przeprowadzona krótka wymiana zdań na temat raportu.
Moja odpowiedź była następująca.
Krótka odpowiedź.
Jeszcze na dokładkę dwie wiadomości z października ubiegłego roku.
Tak wygląda całość korespondencji na linii emj10 - wislak68 oraz emj10-Siwy_89 dotyczących tematyki zakładu. Tyle mam do dodania w kwestiach technicznych, jak i merytorycznych."
Czy w świetle powyższego pomógłbyś mi sformułować odpowiedź na proste pytania zadane przez mnie? Powtórzę po raz trzeci: Czy zostanie przygotowany raport rozstrzygający zakład "o drogach"? Czy wobec zdumiewającej bierności w temacie rozstrzygnięcia zakładu rezygnujesz z funkcji arbitra?
Jeśli po raz kolejny nie doczekam się odpowiedzi na te pytanie to nie pozostanie mi nic innego jak powtórzyć to co napisałem poprzednio: ściemniasz i stosujesz taktykę unikania jasnej odpowiedzi (prawdopodobnie z czystej niechęci do tego aby przyznać że zakład wygrałem).
I daruj sobie z łaski swojej reytanizmy w stylu: "Tłumaczą się tylko winni, a zarzutów o konfabulację, czy ściemnianie szukałbym jak już po drugiej stronie klawiatury" bo w kontekście Twoich uników to pasują one mniej więcej tak samo jak k.u.r...e pas cnoty.

AYALA 05.09.2012 05:27

5 lat grozi za AntyKomora
http://tvp.info/informacje/polska/ru...omorpl/8438574

także uważajcie Panowie co piszecie w sieci

Gwiaździsty 05.09.2012 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1274519)

2 Białoruś nad Wisła.
No to może gwiazdy estrady zaprotestują jak w przypadku Pussy Riots, na Madonnę nie liczę :), może jacvyś aktorzy lub Wayda ? :).

Aby żyło sie lepiej. Wszystkim cd :

Cytat:

Fala bezrobocia zalewa cały kraj

Okazuje się, że oficjalne dane na temat bezrobocia są zaniżone. Eksperci szacują, że rzeczywista liczba osób bez pracy jest znacznie wyższa, niż wynika to z raportów GUS czy resortu pracy.

Z informacji „Dziennika Gazety Prawnej” wynika, że istnieją spore rozbieżności pomiędzy stopą bezrobocia podawaną w oficjalnych komunikatach a rzeczywistą liczbą ludzi bez pracy. Z raportu GUS wynika, ze pod koniec lipca bezrobotnych było 2 mln Polaków, a stopa bezrobocia wynosiła 12,3 proc. Dane podawane w oficjalnych zestawieniach nie są jednak pełne, ponieważ brane są w nich pod uwagę jedynie osoby, które są zarejestrowane w urzędach pracy, a nie faktyczna liczba osób bez pracy.

Zdaniem ekspertów, gdy do oficjalnych statystyk dołączymy szacunki odnoszące się do osób, które nie mają pracy i nie są zarejestrowane jako bezrobotne, okaże się, że Polaków bez pracy jest co najmniej 2,5 mln. Wskazują na to nawet badania aktywności ekonomicznej ludności przeprowadzane przez GUS. Wynika z nich, że niezarejestrowanych bezrobotnych pod koniec drugiego kwartału 2012 r. jest o 10 proc. więcej niż rok wcześniej.

Eksperci zwracają uwagę, że niezarejestrowani bezrobotni są zniechęceni szukaniem pracy i z tego powodu nie rejestrują się nawet w urzędach pracy. Ponadto wiele osób nie chce podejmować pracy poniżej swoich kwalifikacji zawodowych i ostatecznie woli pozostawać bez pracy.

Z najnowszych prognoz wynika, że pod koniec roku stopa bezrobocia może sięgnąć nawet 14 proc.

hiszpan00 05.09.2012 09:44

Zachęcam do zapoznania się z artykułem.
http://www.dlug.koliber.org/faq

BBudowniczy 05.09.2012 12:19

Ponoć już wiadomo co się stało ze złotem z Amber Gold ;) Jak było to do usunięcia.

http://home.comcast.net/~fotoszop/foto/AmberGold.jpg

Arapaho 05.09.2012 13:04

Przypominam jutro spotkanie Wiślackich Patriotów. Jak ktoś ma ochote zrobić więcej niż klepanie w klawiaturę pisać priv

a ponadto ciekawostka

Cytat:

Anna Grodzka, czyli Krzysztof Bęgowski, jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci polskiego parlamentu. Z racji zasiadania w Sejmie Anna Grodzka podobnie jak każdy parlamentarzysta podlega ustawie lustracyjnej. Gdy jednak wpisuje się jej nazwisko w wyszukiwarkę katalogów Biura Lustracyjnego znajdującą się na stronach Instytutu Pamięci Narodowej, pojawia się informacja: znana jako Krzysztof Bęgowski. Jaki jest wynik postepowania lustracyjnego? Na razie nie wiadomo – nie ma na ten temat żadnych danych na stronach internetowych IPN. Według naszych informacji cały czas trwa kwerenda dotycząca Krzysztofa Bęgowskiego. Niedawno odnalazła się jedna z teczek paszportowych Krzysztofa Bęgowskiego, która rzuca zupełnie nowe światło na przeszłość Anny Grodzkiej.

Błyskawiczna kariera

Krzysztof Bogdan Bęgowski urodził się 16 marca 1954 r. w podwarszawskim Otwocku jako jedyny syn Kazimiery i Józefa, żołnierza zawodowego Ludowego Wojska Polskiego w stopniu pułkownika. Krzysztof studiował na Uniwersytecie Warszawskim, gdzie ukończył wydział psychologii (specjalizacja psychologia kliniczna). Dokumenty służb specjalnych PRL pokazują karierę partyjną, którą zaczął, będąc jeszcze studentem. Na V roku psychologii w 1982 r. (trwał wówczas stan wojenny) był już członkiem egzekutywy Podstawowej Organizacji Partyjnej Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, pracownikiem Rady Okręgowej Socjalistycznego Związku Studentów Polskich, gdzie był jednocześnie członkiem Komitetu Wykonawczego ds. Pracy Politycznej, a później ds. Szkoleń. We wrześniu 1982 r. Krzysztof Bęgowski został skierowany do Szkoły Podchorążych Rezerwy w Łodzi, gdzie odbywały się szkolenia polityczne. Po długotrwałym przeszkoleniu wojskowym (taka informacja znajduje się w kwestionariuszu paszportowym Bęgowskiego z 1986 r.) został dyrektorem Alma Pressu, wydawnictwa ZSP założonego w 1984 r. przez Jarosława Pachowskiego, członka PZPR, syna ambasadora PRL na placówkach w Brukseli, Paryżu, Sztokholmie i w Kambodży.

Przyjaciel socjalizmu

Przebieg kariery Krzysztofa Bęgowskiego, jaki wyłania się z dokumentów służb specjalnych PRL, pokazuje, że władze partyjne miały do niego najwyższe zaufanie. Świadczą o tym m.in. liczne wyjazdy za granicę – często podróżował do ZSRS. Był m.in. w Moskwie i Rostowie w lipcu 1982 r. na seminarium szkoleniowym – stroną zapraszającą był Komsomoł – komunistyczna organizacja młodzieżowa. Jako sekretarz Komisji Informacji Rady Naczelnej ZSP w 1984 r. był w NRD – Berlinie Wschodnim i Lipsku – na wizytacji firmy Reprotechnik. Jako dyrektor i redaktor naczelny studenckiej oficyny wydawniczej Alma Press pojechał też na Kubę w Brygadzie Młodzieżowej im. R. Miałowskiego, do Jugosławii oraz do Austrii do firmy Sony. Co ciekawe, na dokumentach wyjazdowych Krzysztofa Bęgowskiego Ministerstwo Spraw Wewnętrznych odnotowało, że „wpis w książeczce wojskowej nie wymaga dalszych wyjaśnień”, co oznaczało, że za osobę wyjeżdzająca gwarancje brały wojskowe służby specjalne PRL.

Krzysztof Bęgowski posługiwał się paszportem uprawniającym do wielokrotnego przekraczania granicy, na który w czasach PRL mogli liczyć tylko ludzie władzy.

Wśród znajomych Krzysztofa Bęgowskiego z lat 80. można znaleźć nazwisko Aleksandra Kwaśniewskiego, Marka Siwca, Jarosława Pachowskiego, Stanisława Cioska, Włodzimierza Czarzastego, Sławomira Cytryckiego, Ryszarda Kalisza czy Wiesława Kaczmarka.

Koniec lat 80. był dla Krzysztofa Bęgowskiego czasem kariery biznesowej i partyjnej. Był członkiem PZPR, a po zmianach ustrojowych – SdRP i SLD. Jednocześnie prężnie działał w biznesie – w spółkach obok Krzysztofa Bęgowskiego można znaleźć ludzi powiązanych z wojskowymi i cywilnymi służbami specjalnymi PRL, głównie z Departamentem I MSW, czyli wywiadem."

jendrus 05.09.2012 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1274519)

Za samo posługiwanie się podrobionymi dokumentami grozi 2 lata... A takie koleś miał.. Za co kare powinien dostać w tym że na pewno nie pudła bo ten z Amber Gold z puszki nie powinien wyjść..
A co do strony internetowej do rząd się po raz kolejny ośmiesza.. Ale nas czołowy oracz pól Bronek poparcie na poziomie 70% ma :D
Żeby bać się zwykłego procesu z jakimś chłopkiem..

Szpen 05.09.2012 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1271853)
Nie - to przejaw, że z taką fujarą jak Ty nikt już nie chce gadać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1271850)
Merytorycznie to ja mogę dyskutować z ludźmi. Z chamami takimi jak ty to mogę dyskutować w oborze i tylko o krowach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1274503)
Sądzę że teraz myśli już tylko o wykopkach. I moim zdaniem dajmy mu skupić się na tym na czym się naprawdę zna, a nie prowokujmy go do zabierania głosu w sprawach które przerastają jego mały puchatkowy rozumek.

chyba jak Ci dokopać ...
ciekawe, że moja skromna osoba tak wiele znaczy dla tego forum. Jestem zaszczycony.

wislak68 05.09.2012 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1274604)
chyba jak Ci dokopać ...

Jabol zaszumiał w głowie i Szpeniu znowu zaczyna zgrywać gieroja? Napisałem ci już kiedyś że jestem do twojej dyspozycji. Mogę się nawet wybrać do Grójca.

Szpen 05.09.2012 15:44

jedź do Grójca, nie wiem kogo tam spotkasz.

śmieszą mnie Twoje wypowiedzi. Od kilku lat tutaj agitujesz jako posiadacz legitymacji PiSu i nic z tego nie masz. 6 razy wybory w dupę. Opłacają Ci chociaż net, czy pracujesz z siedziby? Śmieszne to.

wislak68 05.09.2012 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1274644)
jedź do Grójca, nie wiem kogo tam spotkasz.

śmieszą mnie Twoje wypowiedzi. Od kilku lat tutaj agitujesz jako posiadacz legitymacji PiSu i nic z tego nie masz. 6 razy wybory w dupę. Opłacają Ci chociaż net, czy pracujesz z siedziby? Śmieszne to.

Jabol wywietrzał i fiutek więdnie. Nie chcesz się już bić?
Jak to mówią Szpeniu: z prądem płynie tylko gówno. Ale fajnie że podałeś waszą taryfę za intenetowe trollowanie. Abonament za net. Tanio. Palikot da ci więcej.

Gwiaździsty 05.09.2012 17:08

Nie będzie "Zielonej Wyspy". Koniec bajek. Tego sie nie usłyszy w TVP, TVN-ie czy Polsacie:
http://www.radiomaryja.pl/multimedia...ielonej-wyspy/

Marszałek 05.09.2012 20:27

Wiślak68, jeszcze raz a odpoczniesz od forum.

Pablo84 05.09.2012 21:02

Cytat:

Polowanie na „Kelnera”
Polowanie na „Kelnera”(foto. Jacek Sicikowski)

Milicjantom w PRL mówił, że widzi w celi wiewiórkę, którą skacząc po celi, próbował złapać. MO przekazywała go psychiatrom. A ci puszczali wolno. Niedawno zdenerwował działaczy PO – jeździł po Polsce parodiującym ich kampanię „Tóskobusem”, z którego puszczał melodię z Koziołka Matołka. Za Jaruzelskiego mu się upiekło, za Tuska już nie. Siedzi w areszcie. Mając status... niebezpiecznego więźnia.

Wojciech Braun, czyli „Kelner” – to człowiek, któremu za rządów PO organa ścigania oraz związani z władzą biznesmeni postanowili wydać totalną wojnę. Adwokat Krzysztof Wąsowski pytany, ile spraw Brauna prowadzi, odpowiada, że musi sprawdzić. – Chyba dziesięć – próbuje policzyć.

Izolowana cela, monitoring przez 24 godziny na dobę, skuwanie kajdankami przy każdym wyjściu z celi, ograniczenie kontaktu z innymi więźniami, spacer pod nadzorem strażników – tak w areszcie na Rakowieckiej traktowany jest 49-letni mężczyzna. Nadano mu bowiem status więźnia niebezpiecznego, w prawniczym slangu „enkę”. Taki dostają np. sprawcy zamachu na prezydenta albo integralność Rzeczypospolitej, uprowadzenia samolotu lub statku – stanowi kodeks. – To jakiś koszmarny absurd, pan Braun jest przecież osobą niekaraną – mówi mecenas Wąsowski.
Coraz lepiej.

hunter 05.09.2012 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1274711)
Coraz lepiej.

W tewuenie nic o tym nie mówili, więc to nie może być prawda.

Za to jaka atmosfera na meczu oszustów z kłamcami. Nawet pani Bożena się zachwycała!

wislak68 05.09.2012 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1274704)
Wiślak68, jeszcze raz a odpoczniesz od forum.

Jeśli taka karma. Z tym że raczej nie mówimy o odpoczynku a o pożegnaniu.
Ale ponieważ zdecydowałeś się na publiczne połajanki to wytłumacz mi prosze dlaczego wcześniej nie raziło Cię to:
"Pisowskie mordy skamlały
normalnie na miescie dostalbys w ryj, a pozniej jeszcze kopa
Prosty siurek jestes."
Szpeniu jest chamem i w związku z tym zasługuje na właśnie takie traktowanie. Jeśli uważasz że to powyżej nie jest przekroczeniem granic których przekraczać się nie powinno to pozostaje tylko uprzejmie pożegnać się z tym forum.

Marszałek 05.09.2012 23:31

Nie interesuje mnie to jak się do siebie odnosicie, kwestia waszej kultury i umiejętności dyskusji. Rzecz w tym, że forum przeglądają ludzie o różnej wrażliwości i niekoniecznie muszą chcieć czytać o gównach czy siurkach.

Zadnych połajanek tutaj nie uprawiam, bo nie jestem ani nauczycielem ani autorytetem. ? Jedynie reaguje na to o czym napisane jest w regulaminie. Z całym szacunkiem ale tłumaczyć ci się nie muszę, czy mnie coś raziło czy nie, ani czy zrobiłem coś czy nie. Regulamin jest regulaminem i wszystkich obowiązuje jednakowo.

wislak68 05.09.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1274729)
Nie interesuje mnie to jak się do siebie odnosicie, kwestia waszej kultury i umiejętności dyskusji. Rzecz w tym, że forum przeglądają ludzie o różnej wrażliwości i niekoniecznie muszą chcieć czytać o gównach czy siurkach.

Zadnych połajanek tutaj nie uprawiam, bo nie jestem ani nauczycielem ani autorytetem. ? Jedynie reaguje na to o czym napisane jest w regulaminie. Z całym szacunkiem ale tłumaczyć ci się nie muszę, czy mnie coś raziło czy nie, ani czy zrobiłem coś czy nie. Regulamin jest regulaminem i wszystkich obowiązuje jednakowo.

Nadal nie rozumiem dlaczego to: "Jak to mówią Szpeniu: z prądem płynie tylko gówno" doczekało sie Twojej uprzejmej reakcji natomiast to "normalnie na miescie dostalbys w ryj, a pozniej jeszcze kopa" zyskało milczącą akceptacje. Argument że nie musisz się tłumaczyć z tego że coś Cię raziło a coś innego nie jakoś mnie nie przekonuje. Szczególnie w kontekście tego: "Regulamin jest regulaminem i wszystkich obowiązuje jednakowo."
Jeśli chodzi natomiast o kulturę to zwrócę Twoją uwagę na, być może nie znaną Ci zasadę, że na uwagi zwrócone publicznie odpowiada się, w przypadku zgłoszenia wątpliwości przez adresata tych uwag, z zachowaniem tej samej formy. Wyjątkiem jest oczywiście sytuacja w której admin uważa się nie za "pierwszego wśród równych" ale za "dziedzica na folwarku".

Kamyk 06.09.2012 08:15

http://fakty.interia.pl/polska/news/...honory,1839747

Bardzo dobre komentarze.
Oczywiście te pierwsze, bo później to już tym trollom odbija.

Kocur 06.09.2012 08:20

Znaczy te komentarze o wspaniałym bohaterze i komunistach dzięki którym mamy dobrobyt obecnie ? :haha:

jak to jest być trollem :mysli:

Pablo84 06.09.2012 08:55

Wislak68, nie wojuj z każdym,szkoda czasu i nerwów.Myślę, że wielu osobom bardzo by zależało byś zamilknął- po co im dawać tą satysfakcję? ;)

AYALA 06.09.2012 11:31

dzisiejszy wywiad z Jarosławem w tv
http://www.youtube.com/watch?v=MfMRr9sMmB4

wislak68 06.09.2012 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1274751)
Wislak68, nie wojuj z każdym,szkoda czasu i nerwów.Myślę, że wielu osobom bardzo by zależało byś zamilknął- po co im dawać tą satysfakcję? ;)

Dzięki za radę. Osobiście nie przesadzałbym zarówno z tym "wielu" jak i z tym "satysfakcję". W końcu jesteśmy na forum dla kibiców. Może rzeczywiście trochę przesadzam ze swoją reakcją ale nigdy nie wiesz czy większą satysfakcję dajesz "im" wojując czy siedząc cicho. Jeśli ktoś jednak czuje się urażony moimi wpisami (oczywiście nie mam na myśli Szpenia) to oczywiście przepraszam.

Szpen 06.09.2012 13:29

można wiele powiedzieć o Vincencie, ale pięknie punktuje ostatnie propozycje PiSu.

Marszałek 06.09.2012 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1274779)
Dzięki za radę. Osobiście nie przesadzałbym zarówno z tym "wielu" jak i z tym "satysfakcję". W końcu jesteśmy na forum dla kibiców. Może rzeczywiście trochę przesadzam ze swoją reakcją ale nigdy nie wiesz czy większą satysfakcję dajesz "im" wojując czy siedząc cicho. Jeśli ktoś jednak czuje się urażony moimi wpisami (oczywiście nie mam na myśli Szpenia) to oczywiście przepraszam.

Dało się wyjść z twarzą z sytuacji ? jak widać dało się. A dawać się prowokować i zniżać do pewnego poziomu dyskusji ,myślę że nie ma większego sensu.

wislak68 06.09.2012 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1274792)
Dało się wyjść z twarzą z sytuacji ? jak widać dało się. A dawać się prowokować i zniżać do pewnego poziomu dyskusji ,myślę że nie ma większego sensu.

Szanowny adminie,
Byłbym wdzięczny gdybyś był uprzejmy skoncentrować się w przyszłości na trosce o swoją własną twarz. Myślę że istnieją mocna przesłanki do tego aby sądzić że jest to wskazane. Mam również nadzieję że nie odbierzesz tego za protekcjonalność jeśli w ramach rewanżu za Twoją "dobrą radę" pozwolę sobie zrewanżować się podobną. Otoż, sugerowałbym mianowicie, abyś zamiast doradzać na temat "zniżania się do pewnego poziomu" (co ze względu na prozaiczną banalność takiej rady naraża osobę jej udzielającą na uśmiech politowania ze strony osób czytających) skoncentrował się w przyszłości na wcześniejszym moderowaniu postów chamskich i agresywnych, które są prawdziwą przyczyną powstawania fermentów. Zawsze warto leczyć przyczyny a nie skutki.

Ela 06.09.2012 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 1274745)
http://fakty.interia.pl/polska/news/...honory,1839747

Bardzo dobre komentarze.
Oczywiście te pierwsze, bo później to już tym trollom odbija.

http://ksiegarnia.pwn.pl/public/pic/...tie_108282.jpg

http://multibook.pl/pl/p/Tadeusz-M.-...-polskich/1459

JEDREK76 06.09.2012 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1274792)

Uważaj jak się nadymasz żebyś przypadkiem się nie pękł...

uposledzony_ale_kumaty 06.09.2012 15:37

http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...rze-amber-gold

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl