Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

gigant 27.02.2012 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1224739)
1.Śląsk 55pkt.
2.Legia 54 pkt.
(...)
14.Wisła 30pkt.
15.Cracovia 28pkt.
16.Łódzki KS 28plt.

A teraz?
LOL, bez sensu te prognozy ;)

Kur.wa to byłoby piękne. Do pucharów wchodzimy z PP, Śląsk mistrzem, Lechia zostaje, parchy lecą w otchłań.
Jestem jak najbardziej za. Daję 100 zł za taki rozwój wypadków.

zizou 27.02.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1224742)
Kur.wa to byłoby piękne. Do pucharów wchodzimy z PP, Śląsk mistrzem, Lechia zostaje, parchy lecą w otchłań.

Czytaj uważniej - to prognoza przed ostatnią kolejką, czyli - jak nie wygracie ze Śląskiem a Cracovia wygra - spadacie. Jak wygracie, a Legia zremisuje - Śląsk nie jest mistrzem:p

Dawaj 100 zł:haha:

Eternit 28.02.2012 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1224742)

Lipa, bo dodał nam 2 pkt. do obecnego stanu. Co oznacza, że nie wygralibyśmy derbów:tsw_kopniak2:

gigant 28.02.2012 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1224743)
Czytaj uważniej - to prognoza przed ostatnią kolejką, czyli - jak nie wygracie ze Śląskiem a Cracovia wygra - spadacie. Jak wygracie, a Legia zremisuje - Śląsk nie jest mistrzem:p

Dawaj 100 zł:haha:

Faktycznie, to opcja przed ostatnią kolejką więc albo Śląsk mistrzem, albo my lecimy. Na szczęscie pykniemy żydów w derbach i będziemy mieć 31 pkt a to rozwiąże sprawę.

kreseq 28.02.2012 08:42

Zaprawde powiadam Wam nie lekcewazcie mocy Podbeskidzia ;)

kozimtsw 28.02.2012 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 1224707)
Tutaj się nie zgodzę. Trzeba umieć wykorzystać błędy przeciwnika. Legia moim zdaniem w chwili obecnej ma ogromną szansę na tytuł. Śląsk będzie miał trudność utrzymać wysoki poziom do końca - choć majstra życzę im z całego serca.

Zgadzam się! Błędy należy wykorzystywać. Ale wierzysz w taką metamorfozę, aby Legia dostając dwójkę w Zabrzu nagle urosła w siłę i bezproblemowo wygrała we Wrocławiu? Pierwsza minuta meczu, fatalny błąd Piatrasiaka i bramka na 0:1, to ustawiło mecz! Odnośnie drugiej bramki... jakim cudem piłka przeszła po ziemi z rożnego przez całe pole karne do stojącego przed nim zawodnika. Jeszcze ten strzał, bierność obrońców. Trzeci gol to strzał życia Serba. Jedynie czwartą bramkę z rożnego wypracowali sobie goście. Co nie zmienia faktu, że wygrali zasłużenie, choć z dużą pomocą Śląska, bo tracąc dwie bramki w 14 minut, to wszystkie założenia taktyczne biorą "w łeb". Legia jeszcze pogubi punkty. Natomiast my od następnej kolejki musimy rozpocząć marsz zwycięstw, przecież 11 wygranych daje nam jeszcze realne szanse aby myśleć o mistrzostwie :)))!! Pozdrawiam

19sebawro06 28.02.2012 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kozimtsw (Post 1224801)
Zgadzam się! Błędy należy wykorzystywać. Ale wierzysz w taką metamorfozę, aby Legia dostając dwójkę w Zabrzu nagle urosła w siłę i bezproblemowo wygrała we Wrocławiu? Pierwsza minuta meczu, fatalny błąd Piatrasiaka i bramka na 0:1, to ustawiło mecz! Odnośnie drugiej bramki... jakim cudem piłka przeszła po ziemi z rożnego przez całe pole karne do stojącego przed nim zawodnika. Jeszcze ten strzał, bierność obrońców. Trzeci gol to strzał życia Serba. Jedynie czwartą bramkę z rożnego wypracowali sobie goście. Co nie zmienia faktu, że wygrali zasłużenie, choć z dużą pomocą Śląska, bo tracąc dwie bramki w 14 minut, to wszystkie założenia taktyczne biorą "w łeb". Legia jeszcze pogubi punkty. Natomiast my od następnej kolejki musimy rozpocząć marsz zwycięstw, przecież 11 wygranych daje nam jeszcze realne szanse aby myśleć o mistrzostwie :)))!! Pozdrawiam

o mistrzostwie???? ja mam nadzieje że się chociaż na puchary załapiemy a Ty o mistrzostwie ...

Sartre 28.02.2012 12:01

Cytat:

Zjakim cudem piłka przeszła po ziemi z rożnego przez całe pole karne do stojącego przed nim zawodnika.
To wyglądało na ćwiczone zagranie. Skorża lubi czasem pokombinować z niekonwencjonalnym rozegraniem sfg - zwłaszcza że dla Legii tradycyjne rozegranie nie jest jakoś szczególnie korzystne - nie mamy wielu dobrze walczących w powietrzu zawodników (w zasadzie tylko Jędza i Vrdoljak).

Cytat:

Trzeci gol to strzał życia Serba.
Ljuboja już strzelał takie bramki, aczkolwiek nie w Polsce - to fakt.

Cytat:

Jedynie czwartą bramkę z rożnego wypracowali sobie goście.
Tak Bogiem a prawdą, to czwarta bramka była bardziej zawiniona przez Śląsk niż druga, a tym bardziej trzecia. Stoi sobie taki tyczkowaty Astiz w samym środku pola karnego i nawet nikt do niego nie podejdzie. Dostał dobre dogranie, wystarczyło podskoczyć i skierować piłkę do bramki, więcej swobody Astiz nie miałby nawet na treningach.

Tak czy siak - nie licząc tych akcji, były jeszcze dwie akcje Novo i jedna Kucharczyka, każda z nich mogła (powinna) była się skończyć bramką. Ładnie strzelał po ładnej akcji jeszcze Wolski, dużo się nie pomylił. Tak więc bez przesady, to nie jest tak że Śląsk sobie zapakował 4 samobóje, a Legia była poza tym bezradna.

Cytat:

to wszystkie założenia taktyczne biorą "w łeb".
To już drugi mecz jak założenia Oresta biorą w łeb. Dodać do tego, że Śląsk nigdy nie grał jakąś szczególnie zmyślną taktyką (a sam Lenczyk nie jest jakimś wybitnym specjalistą od taktyki), wydaje się ze Orest mógł trochę niepotrzebnie przekombinować. W dodatku Śląsk wydaje się tracić na tym, co do tej pory było jego atutem - na wybieganiu i kondycji. Teraz z nami to akurat nie było tego widać o tyle, że ich człapanie można zrzucić na fatalny dla nich przebieg spotkania, ale z Ruchem też Śląsk nie wyglądał fenomenalnie kondycyjnie. W dodatku kilku kluczowych zawodników (w szczególności Mila!) wygląda, jakby z nich powietrze zeszło. Zobaczymy jak będzie dalej, ale może się okazać, że Lenczyk zajechał sobie drużynę.

Cytat:

o mistrzostwie???? ja mam nadzieje że się chociaż na puchary załapiemy a Ty o mistrzostwie ...
Biorąc pod uwagę w jakiej lidze gramy, dopóki ktoś ma matematyczne szanse na zdobycie MP, dopóty bym go nie skreślał. Wszystko jeszcze się może zdarzyć, także wasz MP.

A tak zupełnie z innej beczki - jak czytam wynurzenia Świerczewskiego, to naprawdę mam nadzieję, że ŁKS wysoko zgnoimy. A po nas także wszyscy inni, którzy z nimi się będą mierzyć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Świerczewski
W Polsce, niestety, szkoła trenerów to jedno wielkie nieporozumienie. Na tym samym kursie uczą się ludzie, którzy chcą pracować z dorosłymi, i ci, których pasją jest trenowanie dzieci. Połowa z nich nigdy nie grała w piłkę. (...) Mówią to pewnie ci eksperci, którzy nigdy nie grali w piłkę. Mnie nic nie dziwi, przenoszę swoje doświadczenia, choćby z Francji. I ŁKS, który już niedługo będzie miał nowy stadion, zacznie funkcjonować w warunkach, do jakich jestem przyzwyczajony, jakie widziałem na Zachodzie. (...) Zresztą jak absolwenci naszych kursów mają budować wielkie kluby, skoro tego nie widzieli, nigdy nie dotknęli wielkiej piłki? Właśnie dlatego stoimy w miejscu, nie gonimy Europy.

Dalej w tym samym tonie.

Się napuszył, biegał za piłką we Francji, to teraz jest przygotowany do przygotowywania mikrocykli, do rozpracowywania przeciwników, do zestawiania taktycznego drużyny, do przygotowywania wariantów rozwiązań i indywidualnych zadań, do określania formy i zakresu współpracy konkretnych formacji itd. itp. Szkoda tylko, że spośród uznawanych obecnie za najlepszych polskich trenerów (Lenczyk, Skorża, Fornalik, Probierz, niech będzie na wyrost jeszcze Michniewicz), w piłkę za granicą grał tylko Probierz, a i też nie w jakichś super-klubach.

Ja nie mówię, że polska szkoła trenerska w jakikolwiek sposób się broni, żeby nikt tak nie pomyślał :) Mnie tylko wkurza takie napuszenie, że "gdzie to ja nie byłem, czego to ja nie widziałem, teraz przyjeżdżam na zaścianek nieść kaganek oświaty, spijajcie wiedzę z moich ust leszcze". My już paru przedstawicieli "zachodniej myśli szkoleniowej" też mieliśmy i jakoś nie udało się im pokazać nam innego lepszego świata - a byli to zawodowi i cokolwiek doświadczeni trenerzy.

kreseq 28.02.2012 12:09

Kosecki w Lechii do konca sezonu. Bardzo dobra opcja dla Kosy bo bedzie gral, dla Lechii bo maja widac spore problemy no i dla Nas bo przedluzyl umowe i wroci mam nadzieje po rozegraniu wszystkich spotkan.

4fan_player 28.02.2012 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1224853)
Kosecki w Lechii do konca sezonu. Bardzo dobra opcja dla Kosy bo bedzie gral, dla Lechii bo maja widac spore problemy no i dla Nas bo przedluzyl umowe i wroci mam nadzieje po rozegraniu wszystkich spotkan.

Mam nadzieje, że nie będzie grał w Lechii i będzie tylko rezerwowymi. Dla mnie ta decyzja jest kuriozalna. Wypożyczenie bez opcji pierwokupu młodego zawodnika nie ma sensu. Bo po co Lechia ma go ogrywać jak i tak w przyszłości nic z tego mieć nie będzie? Rozumiem, że gdyby to był ułożony zawodnik z doświadczenie który gwarantuje podniesienie jakości gry, ale Kosecki?

To jest kolejny desperacki ruch Lechii. Niestety póki Kuchar będzie w Lechii to nic się nie zmieni. Aż się boję w sobotę jechać na mecz Lechii z Wisłą. Bo obie drużyny prezentują "fantastyczny" poziom..

Sartre 28.02.2012 12:29

Cytat:

Mam nadzieje, że nie będzie grał w Lechii i będzie tylko rezerwowymi. Dla mnie ta decyzja jest kuriozalna. Wypożyczenie bez opcji pierwokupu młodego zawodnika nie ma sensu. Bo po co Lechia ma go ogrywać jak i tak w przyszłości nic z tego mieć nie będzie? Rozumiem, że gdyby to był ułożony zawodnik z doświadczenie który gwarantuje podniesienie jakości gry, ale Kosecki?

To jest kolejny desperacki ruch Lechii. Niestety póki Kuchar będzie w Lechii to nic się nie zmieni. Aż się boję w sobotę jechać na mecz Lechii z Wisłą. Bo obie drużyny prezentują "fantastyczny" poziom..
Sam za Kosą nie przepadam za bardzo, ale to nie jest zły zawodnik, a Lechia teraz musi myśleć przede wszystkim o utrzymaniu. Niewielkim kosztem Lechia pozyskuje sobie zawodnika, który w najgorszym wypadku zwiększy konkurencję w ataku, a w najlepszym - pokaże formę z I ligi i gry w ŁKSie (względnie - formę z tegorocznego zimowego zgrupowania, kiedy sypał gola za golem).

wanciak86 28.02.2012 14:14

4fan zawiść Ci troche oczy przysłania.. Również nie rozumiem troche decyzji o braku opcji pierwokupu, ale jednak My w Lechii potrzebujemy TERAZ ratunku ligi, a od nowego sezonu można myśleć nad czymś innym.

kornd 28.02.2012 17:15

'Piłkarze' Amiki balują:
http://www.weszlo.com/news/9632-Inte...lodzi_pilkarze

zizou 28.02.2012 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1224957)

Tęczowy Poznań:haha::haha::haha:

Dobrze wiem, że w żadnym klubie piłkarze (młodzi, starzy - nieważne) nie są święci, ale u nas (w Legii) przynajmniej preferują dziewczyny, choćby nawet były to profesjonalistki z Wiertniczej:lol:
No i jak na razie (i mam nadzieję, że tak już zostanie), żaden z legionistów nie wpadł na tak "genialny" pomysł, żeby z własnej inicjatywy się swoimi wyczynami w sieci chwalić:rotfl:

wanciak86 28.02.2012 19:04

to przeciez normalne gej party :hahaha:

macanie, rozbieranie :| ja .......e

kreseq 28.02.2012 20:00

Rumak juz ich pogonil :)

Trzeba byc DEBILEM by cos takiego nagrywac i niezlym frajerem by cos takiego wyszlo w sieci. Polamali sobie te swoje kariery ;) Coz, bedzie nowy nabor chyba we Wronkach.

KOALIK 28.02.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1225010)
Rumak juz ich pogonil :)

Trzeba byc DEBILEM by cos takiego nagrywac i niezlym frajerem by cos takiego wyszlo w sieci. Polamali sobie te swoje kariery ;) Coz, bedzie nowy nabor chyba we Wronkach.

Ale jest to świetny sposób na wyeliminowanie klubu niechcianych piłkarzy. Można byłoby tak zrobić u Nas w Krakowie z kilkoma zawodnikami, ale pewnie chleją na zamkniętych imprezach i filmików się nie zrobi.

4fan_player 28.02.2012 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1224899)
4fan zawiść Ci troche oczy przysłania.. Również nie rozumiem troche decyzji o braku opcji pierwokupu, ale jednak My w Lechii potrzebujemy TERAZ ratunku ligi, a od nowego sezonu można myśleć nad czymś innym.

Jaka zawiść? Mi z racji miejsca zamieszkania bliżej do Lechii i to co się dzieje w Lechii jest dla mnie tak samo ważne jak to co się dzieje w Wiśle.

Kosecki nie jest zawodnikiem, który podniesie poziom w Lechii. To jest półśrodek, swoisty akt desperacji. Mi nawet nie chodzi o jego umiejętności piłkarskie tylko po prostu o to, że Lechia w przedostatni dzień okienka dokonuje takich transferów. Gdyby Kosecki przyszedł wcześniej i był z Lechią na zgrupowaniach to jeszcze bym to zrozumiał, ale teraz? Jeszcze tylko 11 spotkań i koniec sezonu. Ciężko będzie tak młodemu zawodnikowi wejść do zespołu.

No ale może chłopak zaskoczy.. Bo konkurencji dużej nie ma.

Dopóki Kuchar będzie w Lechii to nie ma nad czym myśleć.

Clapham 29.02.2012 12:29

Madera ma przejść do Lechii. Dobry ruch. On, Kosecki i Wilk (chociaż to wypożyczenia bez pierwokupu) to niezłe transfery i może uratują Lechii ligę.

kha1 29.02.2012 12:32

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...w_Polsce_.html

LucjuszWielki 29.02.2012 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clapham (Post 1225230)
Madera ma przejść do Lechii. Dobry ruch. On, Kosecki i Wilk (chociaż to wypożyczenia bez pierwokupu) to niezłe transfery i może uratują Lechii ligę.

Lechii lige uratuaj 3pkt w sobote, co jest wiecej niz pewne

szachmat 29.02.2012 15:12

Z tego co wróble ćwierkają to cracovia ma zamiar testować, całkowicie nowe ustawienie obronne made by Pasieka i zacząć wystawiać po więcej niż jednym bramkarzu w meczu, doszli do wniosku że jak nie będą tracić goli to już jest jeden punkt, raz na czas ukują i mają 3.

Powoduje to problem, trzeba obowiązkowo pisać teraz ilu bramkarzy w meczu gra. NP taktyka 2 - 4 - 4 - 1, 2 - 4 - 3 - 2. C+ musi zmienić grafikę itd.

Świetne, naprawdę świetne. Mają Kaczmarka, gość broni jak na nich wybornie a biorą kolejnego. No chyba że któregoś wpuszczą do przodu? :D

WISŁAZWE 29.02.2012 18:08

Koniec dyskusji na temat ''sweet filmiku'' z udziałem poznaniaków.

jkw 29.02.2012 20:43

Biorą nastepnego bramkarza bo kaczmarek ma 3 zołte kartki a ich drugi bramkarz gasinki runde ma z glowy przez kontuzje a 3 i 4 to sa juniorzy. wiec ruch ich jest dosc logiczny

!!IRIVER!! 01.03.2012 13:51

Tak się zastanawiam, kiedy możemy poznać terminarz na kolejkę 28., tj. kiedy będą Derby?

szprotson 01.03.2012 13:53

hehe

Ja czekam na datę superpucharu :)

!!IRIVER!! 01.03.2012 13:57

Nie ma się co śmiać, człowiek planuje wyjazd na weekend majowy i chce wiedzieć kiedy Derby :P

Dzideek 01.03.2012 18:43

Jeśli Probierz do nas na 1.5 roku, to na pewno nie Smuda na wakacje. Coś się szykuje, że analfabeta trafi do Amici :p

szczebrzeszcz 01.03.2012 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1225854)
Jeśli Probierz do nas na 1.5 roku, to na pewno nie Smuda na wakacje. Coś się szykuje, że analfabeta trafi do Amici :p

i to jest k...a największy pozytyw tej sytuacji :p

studio 02.03.2012 09:23

Smuda w Lechu jest spalony, predzej w Polonii wyladuje.

Gwiaździsty 02.03.2012 09:44

Narazie patrzmy się czy niebawem w Krakowie Probierz osiodła Rumaka ?

Henio1 02.03.2012 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1225854)

no chyba że po Euro Probierz dostanie propozycje poprowadzenia kadry wtedy to obawiam się , że Smuda zostanie trenerem Wisły :/

AS82 02.03.2012 10:29

Ja bym sie nie zdziwił jakby Smuda po Euro został zatrudniony przez parchovie

vote-for-mikey 02.03.2012 22:21

No i pejsy wzięły w dupkę. Jest szansa, że jak będą na ostatnim miejscu to polecą.

(Bo jak będą na 15, a ŁKS nad nimi, to wszyscy wiemy co się stanie ;) )

Cytat:

Cztery minuty doliczył sędzia. Cracovia robi co może, ale może niewiele...
edyta: Haha, ja tu już piszę jakby było po meczu, a Zagłębie strzela na 0-2 :D

opetany_tsw 02.03.2012 22:24

A kibice skandowali "jeszcze jeden" po bramce na 0:2 ;o nie mam pytań...

speedfashion 02.03.2012 22:25

Uahahahahaha. No to Henio pewnie szykuje się do przejęcia trutniów po Pasiece. Szkoda, gra parchów była bardzo obiecująca. :(

rafkur 02.03.2012 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1226513)
Uahahahahaha. No to Henio pewnie szykuje się do przejęcia trutniów po Pasiece. Szkoda, gra parchów była bardzo obiecująca. :(

Też mi różnica. Emeryt mitoman za ignoranta. Kierunek ciągle słuszny :rotfl:

murray 02.03.2012 22:30

http://25.media.tumblr.com/tumblr_l9...7evco1_500.gif

vote-for-mikey 02.03.2012 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1226513)

Kto tam nie pójdzie, to będzie żenada - przecież za Lenczyka i Szatałowa to mimo chwilowych przebłysków dalej była stara dobra Cracovia...

brylant17 02.03.2012 22:48

Może w końcu spadną z tej ligi?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl