Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

sanderuss 16.01.2019 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StarożytnyWiślak (Post 1530761)
Może i nie, ale widziałeś kiedyś Białystok?

Widzialem, bardzo ladne miasto i okolice. Malo kasyn - Burlidze np wyszlo na plus :)

rafkur 16.01.2019 15:46

Cytat:

Widziałem. Bardzo sympatyczne małe miasto ( tak "duch puszczy" zmienił moje postrzeganie :rotfl:).
Nie, nie pojechałbym tam na wakacje. Tak, gdybym był piłkarzem to teraz na miejscu Arsenica również wybrałbym Białystok!

petred 16.01.2019 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Putin2000 (Post 1530732)
Ciesz się, że w grudniu wszyscy nie rzucili papierami, bo byśmy zostali z juniorami. Umówmy się, naszymi priorytetami na resztę sezonu jest:

a) zagrać w rundzie wiosennej
b) utrzymać się w lidze

Wszystko ponad to raczej melodia przyszłości.

c) nie dać satysfakcjii sąsiadce w derbach :>

Blixa 16.01.2019 16:21

Bialystok jak najbardziej to jest swietny wybor dla pilkarza.

bobo 16.01.2019 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1530734)
Skąd info, że Basha zostaje?

jakby nie został to do wzięcia jest Moneyczyński :rotfl:
oczywiście w ramach odkupienia win gra za darmo :pala:

sorka, nie mogłem się powstrzymać :haha:

mr_kwolf 16.01.2019 16:34

Dla mnie również niezrozumiała decyzja Zorana. Legia, Lech czy zagranica? Tak, to bym zrozumiał. A tutaj to maksymalnie zrobienie pół kroku do przodu jeżeli w ogóle o czymś takim możemy mówić.

Btw, wszystkie opowieści o "straconych" milionach/milionie euro, które mieliśmy zarobić na jego sprzedaży, można wsadzić między bajki skoro mając kartę na ręce najlepszą ofertę dostał z Jagiellonii...

Arked 16.01.2019 16:43

Cytat:

Normalne, całkiem zadbane miasto średniej wielkości. Dobre miejsce do życia i gry w piłkę.

A Jagiellonia od dobrych 5 lat stoi wyżej w hierarchii ligowej od nas. Takie są fakty.

Wojtas 16.01.2019 17:16

Ja bym przy tym wszytskim na razie dziekowal ze jest jak jest ,i pikarze otrzymali wyplaty.Bo tak to bysmy na dzis grali juniorami,a na to sie zapowiadalo.3/4 forum tak twierdzilo.

Teraz trzeba utrzymac tych co chca zostac Basha,Halilovic bo do srodka zawsze potrzeba kogos ,o obrone juz tak sie nie boje ,tam zawsze mozna jakiegos klocka włozyć.

Ale tak zgodze sie nasz priorytet na dzis to licencja a potem umeblowanie skladu.

Kluby, które finansowo wsparły Wisłę Kraków:

Dziecanovia Dziekanowice (liga okręgowa, grupa - Kraków III) GKS Glinik Gorlice (IV liga, grupa małopolska - wschód) KS Wiązownica (IV liga, grupa podkarpacka) KS Iskra Zakrzów (B-klasa, grupa - Wieliczka) KTS Weszło Warszawa (B-klasa, grupa - Warszawa III) LKS Śledziejowice (liga okręgowa, grupa - Kraków III) MKS Babia Góra Sucha Beskidzka (A-klasa, grupa - Wadowice) Płomień Kostrze (A-klasa, grupa - Kraków III) Pychowianka Kraków (B-klasa, grupa - Kraków III) Tempo Rzeszotary (liga okręgowa, grupa - Kraków III) Tyniecka NWP Kraków (międzynarodowa liga blind footballu) Unia Naprawa (B-klasa, grupa - Podhale I)

Czytaj więcej: https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...13812058#sport

dziekujemy! ,bedziemy pamietać.

edit zapisany do Socios ,skladke musze oplacic i sumienie czyste :)zapisujcie sie kto jeszcze tego nie zrobił.trzeba pomóc.

s1mone 16.01.2019 19:10

Zbigniew Boniek : Wisła najpóźniej we wtorek odzyska licencję.

http://weszlo.com/2019/01/16/wisla-n...yska-licencje/

Dziękuję Panie Jakubie,
Dziękuję Panie Jarosławie,
Dziękuję Panie Tomaszu.

Wielcy z Was ludzie.
https://wislakrakow.com/forum/blank.gif

VanBasten 16.01.2019 19:16

To że takie małe kluby , które zazwyczaj klepią biedę był w stanie wspomóc Wisłę jakąkolwiek kwotą to jest coś naprawdę pięknego i budującego .Mam nadzieję , że jak uda nam się stanąć na nogi to będziemy o tym pamiętać i będziemy potrafili się odwdzięczyć . Wydaje mi się , że jakaś forma meczów pokazowych , towarzyskich ewentualnie jakiś sprzęt , stroje piłki to chyba byłoby to . Na pewno nie wolno obok tego przejść jakby nigdy nic . Wielki szacun !!!

kha1 16.01.2019 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1530788)
Dziękuję Panie Jakubie,
Dziękuję Panie Jarosławie,
Dziękuję Panie Tomaszu.

Biorąc pod uwagę wszystkie komunikaty, które docierają do takich zwykłych ludzi jak my, powinno być także:

Dziękuję Panie Rafale.

AOT 16.01.2019 19:24

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że w ostatnich miesiącach rozgrywa się jedna z najpiękniejszych historii we współczesnym futbolu. Od dna, przez nadzieje, znów na dno, znów prawie do nieba. Odkąd pojawił się na horyzoncie Królewski i nasz Kuba, razem z panem na J. (którego nazwiska nie mogę zapamiętać) a za nimi konkretne działania to mnie ogarnia taka jakaś irracjonalna euforia, że teraz to już nam nikt nic nie zrobi.

Niezależnie od tego czy też tak macie, czy jesteście bardziej powściągliwi w emocjach uważam, że jeśli teraz przed startem rundy ktoś nie kupi karnetu na Wisłę, to już chyba nigdy nie kupi.

Jedyne co mnie lekko "boli" to fakt, że z każdego billboardu w Krakowie nie macha do mnie jeszcze Kuba karnetami, a w klubowych social mediach nie reklamują się jeszcze koszulki meczowe z #16. Trochę przegapiamy moment. Niemniej - po karnety marsz! :)

StarożytnyWiślak 16.01.2019 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 1530793)
Biorąc pod uwagę wszystkie komunikaty, które docierają do takich zwykłych ludzi jak my, powinno być także:

Dziękuję Panie Rafale.

A także:

Dziękuję Panie Bogusławie.

donecki 16.01.2019 20:33

Czyli z najnowszego wywiadu z Królewskim okazuje się że jednak nie ma wiarygodnego inwestora i grupa trzymająca władze może rządzić jeszcze parę miesięcy i parę milionów. Ale w to mi graj bo na razie mam do nich pełne zaufanie!!!!
A wy jak?

Ma_niek 16.01.2019 20:43

Tak ze bez inwestora daleko nie zajedziemy bo ci panowie wiecznie nie beda nam kasy pozyczac

nrsl 16.01.2019 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1530800)
Czyli z najnowszego wywiadu z Królewskim okazuje się że jednak nie ma wiarygodnego inwestora i grupa trzymająca władze może rządzić jeszcze parę miesięcy i parę milionów. Ale w to mi graj bo na razie mam do nich pełne zaufanie!!!!
A wy jak?

Oferty są tylko że z firm średniej półki, a Królewski i spółka szukają mocnego gracza który nie tylko da spokojne życie, a będzie wstanie wywindować Wisłę wyżej aniżeli środek tabeli.

Karherop 16.01.2019 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1530803)
Tak ze bez inwestora daleko nie zajedziemy bo ci panowie wiecznie nie beda nam kasy pozyczac

A kto mówił że będziemy z nimi daleko jechać ? Weszli do Wisły aby wyprowadzić ja na prostą i znaleźć inwestora. Mają tak naprawdę "spokojne" 2-2,5 miesiąca na szukanie. A jeśli uda się cudem zdobyć licencję to może nawet ciągnąć będą klub do mają/czerwca.
A do tego czasu przecież to nie jest jedyne źródło dochodów dla Wisły !

Kontrakty już teraz zmalały o 30%
Transfer Kostala będzie zastrzykiem gotówki
Ruszy sprzedaż karnetów . Liczę że wraz z obecnymi będzie ich 10k
Ruszy sprzedaż koszulek z Kubą i to może być prawdziwy hit sprzedażowy
Będą wpływały transzę za ten rok od sponsorów lv BET i innych
Do czerwca czekają nas co najmniej dwie transzę z nc+
I w końcu zaczną się mecze na R22 i wpływy z dni meczowych

heoij 16.01.2019 21:36

https://static.fangol.pl/content/e/9...ffe53f-598.jpg

Czyli Dukat podobnie...

Blixa 16.01.2019 22:03

W jakim sensie Dukat?

TheMadness06 16.01.2019 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1530806)
A kto mówił że będziemy z nimi daleko jechać ? Weszli do Wisły aby wyprowadzić ja na prostą i znaleźć inwestora. Mają tak naprawdę "spokojne" 2-2,5 miesiąca na szukanie. A jeśli uda się cudem zdobyć licencję to może nawet ciągnąć będą klub do mają/czerwca.

Jeśli dobrze pamiętam, to akurat ten element z układanki wypada przez cesje na miasto (zostaje tylko bonus zależny od miejsca na koniec sezonu)

heoij 16.01.2019 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blixa (Post 1530810)
W jakim sensie Dukat?

Finansowym?

funkykoval 16.01.2019 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1530809)

Nie mógł podobnie bo skoro razem było 910 tys zl na wynagrodzenie zarządu to ponad 600 tys zł poszło na Sarapatę

kacpaw91 16.01.2019 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TheMadness06 (Post 1530812)
Jeśli dobrze pamiętam, to akurat ten element z układanki wypada przez cesje na miasto (zostaje tylko bonus zależny od miejsca na koniec sezonu)

Nie na wszystkich transzach jest cesja, a raczej nie na całości kwoty. No chyba, że jeszcze jakaś cesja dla TFK (?). Taką odpowiedź dostałem swego czasu z ZIKIT:

"W odpowiedzi na Pana wniosek o udostępnienie informacji publicznej z dnia 12 lipca 2018 r.
(data wpływu do ZIKIT: 23 lipca 2018 r.) w sprawie porozumienia zawartego pomiędzy Gminą miejską Kraków
a Ekstraklasą S.A., Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu Krakowie uprzejmie informuje.

W dniu 18 lipca 2018 r. Gmina Miejska Kraków zawarła ze spółką Wisła Kraków S.A. w Krakowie
umowę cesji wierzytelności na zabezpieczenie z tytułu zawartej w dniu 22 grudnia 2006 r. umowy Wisły Kraków
S.A. ze spółką Ekstraklasa S.A. w Warszawie na. prowadzenie ligi zawodowej celem zabezpieczenie roszczeń
Gminy Miejskiej Kraków od Wisły Kraków S.A., objętych postępowaniem przed Sądem Okręgowym w sprawie
o zapłatę do sygn.. IX GC 402/17. Przedmiotem umowy cesji na zabezpieczenie są przysługujące Wiśle
Kraków S. A.. wierzytelności z tytułu części wynagrodzenia z tytułu praw medialnych:
w sezonie 2018/2019,
w sezonie 2019/2020,
w sezonie 2020/2021
, przy czym wierzytelności z tytułu części. wynagrodzenia z tytułu praw medialnych za sezon
2018/2019 zostały wypłacone Gminie Miejskiej Kraków.

W przedmiocie spotkania z udziałem prezesa PZPN uprzejmie informuję, iż zgodnie z posiadaną informacją
takiego spotkania nie było.

Z up. Dyrektora ZIKIT
Michał Gołębiowski
Kierownik
Działu Organizacji i Nadzoru"

A kwoty za stadion rozkładają się następująco: 1,25 mln zł; 1,68 mln zł; 1,68 mln zł

rafalp_r22 17.01.2019 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1530806)

Pamiętaj, że aby sprzedać te koszulki to najpierw trzeba się zatowartować, aby się zatowarować, trzeba mieć kasę. Ale zakładam, że tutaj w jakiś sposób mogą się z kimś dogadać na pożyczkę a tą określoną kwotę x ze sprzedaży w ramach cesji PayU przeleje do tamtej osoby.

Od większości kasa już poschodzila - nie wiele do końca sezonu jest rat.

Jeśli chodzi od C+, na całości jest cesja oprócz ostatniej raty zależnej od miejsca w lidze, która jest wypłacana w czerwcu - będzie to między 700 tys a 2mln.

My przede wszystkim musimy liczyć też na 2 rzeczy (poza inwestorem).

1. Dobrą sprzedaż karnetów, 10 tyś to pewnie jest max czyli z 2,5 mln
2. Mamy farta że do 31go marca trzeba spłacić zaległości, a w marcu gramy u siebie derby i z Legią, więc można założyć komplet na obu meczach czyli minus karnetowcy, to jakieś dodatkowe 1,5mln przychodu z tych dwóch meczów

Do końca marca to jeszcze 4 mlny, ale pamiętać trzeba że jeszcze są bieżące opłaty i pensje..

heoij 17.01.2019 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1530814)
Nie mógł podobnie bo skoro razem było 910 tys zl na wynagrodzenie zarządu to ponad 600 tys zł poszło na Sarapatę

To trochę mniej w takim razie ;) już nie bądźmy tacy drobiazgowi, w końcu tak musieli odpalać tym samym osobom ze swoich pensji...

Karherop 17.01.2019 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1530821)
Pamiętaj, że aby sprzedać te koszulki to najpierw trzeba się zatowartować, aby się zatowarować, trzeba mieć kasę. Ale zakładam, że tutaj w jakiś sposób mogą się z kimś dogadać na pożyczkę a tą określoną kwotę x ze sprzedaży w ramach cesji PayU przeleje do tamtej osoby.

Od większości kasa już poschodzila - nie wiele do końca sezonu jest rat.

Jeśli chodzi od C+, na całości jest cesja oprócz ostatniej raty zależnej od miejsca w lidze, która jest wypłacana w czerwcu - będzie to między 700 tys a 2mln.

My przede wszystkim musimy liczyć też na 2 rzeczy (poza inwestorem).

1. Dobrą sprzedaż karnetów, 10 tyś to pewnie jest max czyli z 2,5 mln
2. Mamy farta że do 31go marca trzeba spłacić zaległości, a w marcu gramy u siebie derby i z Legią, więc można założyć komplet na obu meczach czyli minus karnetowcy, to jakieś dodatkowe 1,5mln przychodu z tych dwóch meczów

Do końca marca to jeszcze 4 mlny, ale pamiętać trzeba że jeszcze są bieżące opłaty i pensje..

Pierwsze do obalenia. Można ogłosić przedsprzedaż z dostępnością od ręki od np 1 meczu ligowego. Kibice poczekają 4 tygodnie na koszulkę Kuby. Zresztą fans4club robił tak samo .

Skąd Ty wiesz ilu sponsorów już nam zapłacili za 2019 rok?
Ostatnia możliwa rata jest większa, ale faktycznie będzie to kwota poniżej 2 mln.

Terry266 17.01.2019 09:32

Sprawdzałem z ciekawości jak wygląda sprawozdanie finansowe Wisły Kraków S.A.
Rok 2017 w porównaniu do 2016 zakończył się nad kreską.
Ciekawe jak wypadnie rok 2018.

Dla zainteresowanych :
https://uploadfile.pl/pokaz/1618448---nr6m.html

https://uploadfile.pl/pokaz/1618451---8gsr.html

https://uploadfile.pl/pokaz/1618452---pngh.html

https://uploadfile.pl/pokaz/1618453---f9jq.html

https://uploadfile.pl/pokaz/1618454---eeom.html

https://uploadfile.pl/pokaz/1618455---abyp.html

https://uploadfile.pl/pokaz/1618456---7jxv.html

bódyń 17.01.2019 09:34

https://images.tinypic.pl/i/00977/pb0dz6d8itn8_t.jpg

szprotson 17.01.2019 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1530814)

czyli zostało 310 koła, na ile miesięcy pracy DD? (odejmujemy 8 koła pobrane przez DG) zostaje 302

SlawekS 17.01.2019 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1530842)
czyli zostało 310 koła, na ile miesięcy pracy DD? (odejmujemy 8 koła pobrane przez DG) zostaje 302

Nie bardzo. Musicie liczyć kwoty netto bo przecież podatki do US nie były (chyba) odprowadzane.
910 - (45 x 12) - 8 = 362
No przecież Dukat za drobne by nie pracował ...

A co do tweeta Stanowkiego o gościach z Kuwejtu - możemy sobie temat Arabów podarować. Stano zdecydowanie ma info z pierwszej ręki

Tonamini 17.01.2019 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1530849)
A co do tweeta Stanowkiego o gościach z Kuwejtu - możemy sobie temat Arabów podarować. Stano zdecydowanie ma info z pierwszej ręki

Może to i nawet lepiej..

Boracik86 17.01.2019 10:16

https://twitter.com/jarokrolewski/st...21916089405441

I tyle w temacie. Tam wystarczyło że była wzmianka o Kucharskim że było wiadomo że to lipa.

Dzinus 17.01.2019 10:23

No i dobrze. Jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy, lepiej rozgrywac na spokojnie niz sie rzucac na pierwsza oferte.

szprotson 17.01.2019 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1530849)
Nie bardzo. Musicie liczyć kwoty netto bo przecież podatki do US nie były (chyba) odprowadzane.
910 - (45 x 12) - 8 = 362
No przecież Dukat za drobne by nie pracował ...

aaa no dokladnie.
Zrezygnował z lipcu, czyli 7 miesięcy pobierał kase. 362/7 =51,7K wychodzi na szybko.
Teraz pytanie do kiedy tak naprawde pobierał pensje.
wiec w sumie jak mówi kolega, nie zarabiali podobnie :D

Kran 17.01.2019 11:35

Nad dwoma rzeczami z przeszłych rządów p. Sarapaty się jeszcze nikt nie pochylił.

1. Ile naprawdę Legię kosztował Carlitos?
2. Czy Mączyński naprawdę tak mocno chciał do Legii, czy "ktoś" go do tej Legii mocno wypychał.

Boracik86 17.01.2019 11:59

https://twitter.com/CezaryKucharski/...202.1544004064

już się kucharz napina. Mówiłem że on jest niepoważny.

PhantomRanger 17.01.2019 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boracik86 (Post 1530873)
https://twitter.com/CezaryKucharski/...202.1544004064

już się kucharz napina. Mówiłem że on jest niepoważny.

W....ia się, bo prowizji od ewentualnej sprzedaży nie będzie :rotfl:. Co jak co, ale Królewski widać zna się na tym co robi. Kucharski za to przyprowadził jakichś ananasów z Kataru i mówi, że ich sprawdził.

Dzinus 17.01.2019 13:11

U kucharskiego powialo takim Hartlingiem :D

grysa 17.01.2019 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nrsl (Post 1530805)
Oferty są tylko że z firm średniej półki, a Królewski i spółka szukają mocnego gracza który nie tylko da spokojne życie, a będzie wstanie wywindować Wisłę wyżej aniżeli środek tabeli.

Moim zdaniem to w obecnej sytuacji niemożliwe. Środek tabeli to będzie sukces w najbliższych 2-3 sezonach. Nie da rady walczyć o coś więcej i posprzątać po tym co nazbierało się przez ostatnie lata. Plan ratunkowy musi być długoterminowy, bo cud póki co nie ma.

gambit88 17.01.2019 14:22

Coś Hartling się uciszył.. może też jakąś kasę dostał?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl