![]() |
Cytat:
Człowieku czy Ty naprawdę tak za free się tu wypowiadasz czy masz płacone za robienie z siebie bęcwała? Przecież "poraszka" to Twoj babol, a Wiślak tylko cytuje...... Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://niezalezna.pl/32310-odpilowal...czniowej-bramy |
Cytat:
Gdyby choć jeden Twój post był ciekawy i na temat, a do tego choć raz nie byłby stekiem bzdur bardzo bym się ucieszył... Wchodzę tu poczytać dyskusję ludzi, którzy zabierają głos na tematy o których mają pojęcie. Rzadko coś tutaj napiszę - po pierwsze dlatego, że czas mi na długie wymiany poglądów nie pozwala a po drugie dlatego, że są tu osoby, które maja bardzo podobne zdanie do mojego i nie widzę sensu by "kopiować" ich posty. Nie będę też - w przeciwienstwie do Ciebie - udawał, że pozjadałem wszystkie rozumy i znam się na wszystkim. Wiemy drogi osiołku, że wg siebie (szkoda, że pogląd ten podzielasz tylko Ty i bidulek pysio) znasz się na bankowości, ekonomii, teologii, historii, polityce i czort wie czym jeszcze. Prawda dla Ciebie jest jednak brutalna. Dyrdymały jakie wypisujesz robią z Ciebie - naprawdę dobrze to Wiślak ujął -Bigosa tego forum (a Bigos miał nad Tobą taka przewagę, że jego mimo wszystko dało się lubić). Ośmieszasz się podczas dyskusji na każdy temat jaki tu podejmujesz. Z reguły nie masz pojęcia o czym piszesz. Coś tam przeczytasz, coś tam połączysz a na koniec wrzucisz jakąś mapkę bądź wykresik i wychodzi jak zwykle kupa, bo wiedzy to Ty chłopie nie masz. Co i tak nie zmąci Ci dobrego samopoczucia - najlepszy przykład z zakonczeniem przez Ciebie triumfalnie dyskusji o IPN :D Inwektywy ćwierćinteligencie zacząłeś stosować Ty (cofnij się do postu o pisowskich mordach) - moja odpowiedź była może i za ostra, jednak kolejne Twoje wypociny utwierdziły mnie w przekonaniu, że jednak słuszna. Od mojego "starego" to ty się kmiotku lepiej odstosunkuj... ps. Fujarka Ci zmiękła i już nie chcesz nikomu "dawać w ryj i poprawić kopem"? |
Cytat:
|
Nareszcie :)
Wszyscy sie zastanawiają dlaczego Partia Oszołomów mimo już niemal pięcioletniej serii klęsk i kompromitacji w sondażach niezagrożenie lideruje. Byli tacy którzy twierdzili ze to wina słabości opozycji, czy dobrego PR, albo inaczej nachalnej propagandy. Okazuje się ze odpowiedź jest banalnie prosta :) Cytat:
|
A co słychać w trójmiejskim mateczniku Tuska ?, a przewala się ...kasę na konta:
Cytat:
|
No to i ja coś dodam:
http://fakty.interia.pl/polska/news/...dprawy,1836717 "Gazeta przypomina, że szefów gabinetów zatrudnia się na czas określony. Gdy ministrowie tracą stanowisko, odchodzą wraz z nimi, a odprawy im nie przysługują. Mimo to pieniądze wypłacono w takiej sytuacji m.in. w resorcie infrastruktury i... sprawiedliwości" "Otrzymała ona ok. 30 tys. zł odprawy i nie oddała tych pieniędzy, mimo że nowy szef resortu Stanisław Kalemba po czterech dniach zatrudnił ją ponownie na tym samym stanowisku." |
Cytat:
1. No dobrze a skąd ten właściciel ZOO ma to wiedzieć? Pamiętaj, że właścicielowi ZOO na tych pieniądzach bardzo zależy. Ale zakładając teoretycznie, że ten właściciel powie, że AG jest ok to już nie ma sprawy. Naprawdę nie wierzę, że właściciele instytucji które brały kasę od AG o tym nie wiedziały. Zresztą post factum wszystkie organizację poza kościołem oddały dobrowolnie pieniądze od AG w dyspozycję odpowiedniego sądu. W naszym państwie również społeczeństwo ma święte prawo ocenić lub nie premiera Tuska, zgodnie z własnym sumieniem w kontekście pracy dla AG. Jest to informacja jawna podana z tego co słyszałem nawet na TVN, na ich stronie internetowej również była. Czyli wszystko jest zachowane zgodnie z Twoją definicją więc dalej nie widzę w tym problemu. 2. Akurat ekonomia to moja działka z wykształcenie. Można najwyżej powiedzieć, że Kryzys w ujęciu Iksińskiego jest wtedy kiedy wzrost jest ujemny przez dwa kwartały. Dowolność kreowania pojęć i definicji (pod warunkiem poparcie tego merytorycznie) jest bardzo duża. Gospodarka ciągłego wzrostu już jakiś czas temu przeszłą do historii, rządzący zdają się tego nie zauważać ale za 2 lata definicja kryzysu będzie zgoła inna. Może być 31.08 lub 30.09 2014 jak wolisz. Instytucją może być GUS, jestem również otwarty na Twoją propozycję kto ma to zmierzyć. 3. Wiem, że PIS ustawy piszę, chociażby przez pryzmat ostatnich wyborów. Chodziło mi bardziej o siłę i kreację przekazu. Tak jak już pisałem co do mediów się już raczej nie zgodzimy widzę Twoje argumenty i sposób rozumowania. Zaryzykuję stwierdzenie, że moje są równoważne. To, że w innych krajach jest gorzej lub podobnie moim zdaniem nie sprawiedliwa i nie zwalani naszego narodu od wysiłku w stronę zmiany poprawy na lepsze. Wybacz ale nigdy nie przyjmę argumentu, że u kogoś jest gorzej więc u nas nie tak źle to minimalizm. I takie myślenie zwalcza skutecznie chęć zmian czy edukacji. Zaskoczę Cię ale przeczytałem całą wypowiedź JK. I nie zmienia to mojego odczucia sytuacji. Dopóki nie zmienimy mentalności w naszym kraju i myślenia ludzi przewały w naszym kraju są były nie obawiam się, że będą. Zadko stosuję zasadę mniejszego zła ale wolę aby wałki robiono na drogach po których mogę sobie jechać szybko i bezpiecznie niż na czymś z czego korzystać nie mogę. Mamy drogi, wiem że sporo wałków było ale skok cywilizacyjny został dokonany. Chyba nie zaprzeczysz, że drogi fizycznie są wybudowane. Już wcześniej pisałem że plan przedstawiony przed Euro był typowo polski czyli zbyt optymistyczny. Realne było wybudowanie maksymalnie połowy założonego planu. Zresztą wielu niezależnych ekspertów powątpiewało w ten plan i miało podobne odczucia do moich (max 50%) Nieudolności rządu czy przepłacenia inwestycji nie musisz mi wskazywać bo o tym doskonale wiem. Zresztą niczego innego się nie spodziewałem. Wina nie leży tylko po stronie rządowej (ale w większości tam jest). Sporo wykonawców składało świadomie oferty poniżej kosztów wykonania. Tylko po to aby z premedytacją przerzucić te problemy na podwykonawców. Całą ustawa związana z zamówieniami publicznymi jest do kosza. 4. Odpowiem pytaniem a właściwie prośbą. Wypisz mi od myślników największe osiągnięcia PIS w walce z oligarchami. Niestety nie wiesz co będzie w przyszłości równie dobrze może to być sytuacja jak Niemców w 1942-1945 roku. Dla nich lepiej było się poddać po Kursku/Stalingradzie niż ciągnąć walkę. Nie zrozumiałeś w ogóle mojego pomysłu. Ja wiem (i to napisałem wcześniej), że pieniędzy z ZUS`u nigdy nie zobacze. Dlatego chciałbym większość mojej składki nawet całość przez jakiś czas przekazać na zamknięcie aktualnego systemu (emerytów + ludzi na krótko przed emeryturą) Ludzie Ci będą umierać (składka ZUS nie przechodzi po śmierci) na i przed emeryturą z czasem koszt utrzymania starego system będzie coraz mniejszy a zatem pieniądze na moją realną prywatną emeryturę znacznie większe. Nawet jeśli dziś będę mógł odkładać tylko 20% dla siebie i tak dla mnie i wszystkich uczciwie pracujących ludzi w przyszłości emerytura będzie znacznie wyższa. Dziś i tak dokładamy do emerytur. Dlatego bardzo ważne była by normalna reforma, (skasowanie przywilejów, mundurówek, 13 i 15 pensji itp. ) Myślę, że oszczędności były by znaczne zważywszy na to jak gigantyczne pieniądze wydaliśmy do tej pory na przywileje emerytalne. Ważne były by też znaczne cięcia w ZUS`ie (sprzedaż działek) znaczące zmniejszenie, zatrudnienia i bajońskich pensji) Wydaję mi się, że jest to do zamknięcia w rozrachunku ekonomicznym. Również warunki demograficzne jak najbardziej przemawiają za jak najszybszym pozbyciem się ZUS`u. Jeśli taka ustawa weszła by w życie oligarchowie stracili by wpływy. Ja czekam na nową siłę polityczną bo wierzę, że oni to zmienią pomimo oligarchii. Ty czekasz na PIS bo wierzysz, że to zmienią jak będzie zobaczymy:) 5. O ile mi wiadomo osoba skazana za oszustwo finansowe nie może prowadzić działalności i nie można mieć kilku wyroków w zawieszeniu. Niestety jeśli coś jest spójne z chwilowymi interesami władzy teoria i praktyka mocno się rozjeżdżają. Dlatego też nie widzę wielkiej przyszłości w PIS`ie (nawet zakładając ich dobre intencję) mentalność ludzi jest jaka jest. Nie jest żadnym problemem ubezpieczenie medyczne które będzie obejmowało również te ciężkie przypadki. W momencie zaistnienia efektu skali i znacznie zmniejszonej niegospodarności te pieniądze się znajdą. Mitem jest, że ubezpieczenie na dzień dzisiejszy jest darmowe. Jest płatne a do tego dużo droższe niż w systemie prywatnym tylko aparat polityczno-urzędniczy zjada większość pieniędzy po drodze. Dla zwykłego uczciwie pracującego kowalskiego koszt. Osoba zarabiająca 3000 PLN Brutto rocznie płaci, a właściwie traci 2.800 PLN rocznie na poczet ubezpieczenia medycznego. Koszt pełnego pakietu medycznego dla pracownika korporacji jest mniejszy niż to. A ile będzie kosztował nie dla 1000 ludzi, ale dla 38 milionów? Różnica jest znaczna. 6. Nie obchodzi mnie jak to się udało w NRD, my jako Polacy nie jesteśmy w stanie stworzyć sobie normalnego wolnego państwa pomimo wcale nie najgorszych warunków. Nie istnieje u nas w ogóle pojęcie państwa obywatelskiego. Od 23 lat żyjemy w wolnym państwie. Czas skończyć narzekać na 45 lat komuny i zabrać się do roboty. Smoleńsk (...) Nie chce mi się tu rozprawiać o Smoleńsku temat z mojej strony umyślnie zamykam:) |
Cytat:
Eksperci Zespołu Parlamentarnego za to udowodnili że: - samolot nie uderzył w brzozę gdyż znajdował się kilkanaście metrów nad nią co potwierdzają odczyty TAWS, a w szczególności TAWS38 dziwnym trafem zatajony przez Komisję Millera. - nawet gdyby jednak uderzył w tą nieszczęsną brzozę, to nie ma możliwości by spowodowało to urwanie skrzydła Tu154 co obliczeniowo udowodnił prof. Bienienda, a potwierdziło wielu profesorów polskich uczelni technicznych Dodatkowo nie znam samolotu który wleciał i wyleciał z lasu, ale jest cała masa przypadków gdy samolot wleciawszy do lasu nie uległ aż takiej destrukcji jak Tu154. I nie próbuj tu porównywać katastrofy w lesie kabackim (standardowy "argument" ludzi od "brzoza to jedno z najtwardszych drzew"), gdzie samolot spadł prawie pionowo w las do Katastrofy Smoleńskiej gdzie samolot leciał pod niewielkim kątem. Jak chcesz o tym szerzej porozmawiać to zapraszam do sąsiedniego wątku o Smoleńsku. |
A kumpel Plichty z Amber Gold, prezydent Gdańska Adamowicz oburzony bo stoczniowcy ściagneli napis "im. Lenina" z bramy głownej stoczni :):
Cytat:
|
Kumple Plichty z Amber Gold to trójmiejska wierchuszka PO:
Cytat:
|
I dziwnym trafem jakoś Szpenio nam zamilkł ostatnio :lol:
W Grójcu zapewne gorączkowe szukanie tematu zastępczego. |
Zaraz napisze ze posłowie PiS to wandale bo odpiłowali lenina, a on przecież 30 lat temu nikomu nie przeszkadzał :)
|
No to znów parę linków. To o PKB
http://biznes.interia.pl/makroekonom...-o-pkb,1837238 To o ZUS: http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...adzach,1825629 Powyższe linki ze specjalnym pozdrowieniem dla dla kolegi Ajax. Będę sie na nie powoływał udzielając odpoiwedzi na Twój ostatni post. Mam nadzieję że pomoże on wyjaśnić Ci zarówno to na czym polega (jak sądzę) błąd w Twoim rozumowaniu dotyczącym recesji jak proponowej przez Ciebie "reformy" ZUS. A teraz jeszcze coś o budowlance: http://biznes.interia.pl/raport/kryz...inusie,1836440 i o naszym długu: http://biznes.interia.pl/raport/kryz...lotych,1836875 |
A to dla Szpenia i innych oszołomionych platformiana propagandą :) (powieść kryminalna z Trójmiasta, aktorzy też znani, z górnej półki ):
Cytat:
|
Coś jeszcze
Cytat:
http://niezalezna.pl/uploads/foto/20...830-104550.jpg http://niezalezna.pl/32376-ujawniamy...-ws-amber-gold |
A tu nowy wątek sprawy AG:
http://biznes.onet.pl/to-oni-stoja-z...adomosci-detal Gowin: "Część biznesu, zwłaszcza o korzeniach sięgających PRL, może dążyć do obalenia Tuska" ;" Polityk, który ostatnio był krytykowany za sprawę Amber Gold, w rozmowie z "Tygodnikiem Powszechnym" dodaje też, że ostatnia afera związana ze spółką Marcina P. może być "zemstą jakichś kręgów biznesowych" Dodaje bo powyższe pokrywa się w dużym stopniu z informacjami które sam uzyskałem (i o których pisałem na tym forum) na ten temat. |
Gdzie jest Szpenio i POdobni ? :) . Pewnie zaraz zmienią temat na ....in vitro :) A kombinatorzy jada dalej :
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę, że posiadając większość w KZ Skarb Państwa mógł przegłosować każdą uchwałę i nakazać jej wykonanie tym bardziej, że zamiana nieruchomości została określona wcześniejszą umową, a nieruchomość zamienna nie mogłaby wartością odbiegać od siedziby IPN-u to Twoje dywagacje na temat działań na szkodę Spółki są żałosne i mają jedynie cel propagandowy. Czyli krótko ujmując pieprzysz chociaż dupą nie ruszasz.... Zamiana nie powodowałaby uszczuplenia majątku firmy a co za tym idzie zmniejszenia jej wartości. Dokonanie zamiany nie wpłynęłoby na uzyskaną cenę za sprzedane akcje !!!!!!!!! Co do nakładów inwestycyjnych na najmowaną nieruchomość - są one do odzyskania - może nie w całości, ale na pewno w części - art. 676 k.c. Wychodzi nie po raz pierwszy, że nie masz pojęcia o wielu sprawach, o których piszesz - masz zarys przedstawiony hasłowo usprawiedliwiający drugą stronę. Gdybyś te hasłowe "usprawiedliwienia" skonfrontował z rzeczywistością (przepisy, stosunki ekonomiczne etc.) pewnie nie pisałbyś połowy banialuków. Natomiast Ty przyjmujesz to jako istniejącą rzeczywistość co niestety o Tobie najlepiej nie świadczy..... Oczywistym jest fakt, że nie zawarcie tej umowy zamiany przez szereg lat obciąża kolejne ekipy rządzące, ale to co Ty piszesz szukając usprawiedliwienia problemu jest sprzeczne ze zwykłym rozsądkiem. |
Ma ktoś zdjęcie które pokazał wczoraj Macierewicz podczas debaty w Sejmie:)?
|
A tak a propos to panowie z tego wątku (poza wiadomymi "gwiazdami" i tymi którzy już tam są) mam nadzieję zawitają do grona Wiślackich Patriotów w świecie rzeczywistym . Kilka osób chyba jeszcze nigdy nie zaszczyciła grupy swoja obecnością.Poklikać w necie sobie można, ale z tego nic nie wynika.
|
Cytat:
http://niezalezna.pl/uploads/foto/20...tnisko-pap.jpg http://niezalezna.pl/uploads/foto/20...oadamowicz.jpg |
Cytat:
|
piękne zdjęcia, od razu widać że to OLT Express ... reklama rarytas ...
tylko ktoś zapomniał dopisać, że zdjęcie robione było z okazji otwarcia nowego terminalu na lotniasku funkykoval - odpowiedz na jedno pytanie. Kiedy był lepszy czas na wyciągnięcie budynku? w 2006 roku przed komercjalizacja, czy po niej? I poszukaj mojego zdania w którym stwierdziłem, że winą za tą sytuacje można obciążać wszystkich, włacznie z PO. Każdy dorzucił swoje, a kubeł zimnej wody dostaje ostatni. |
to zdjęcie symbolizuje wciągnie naszego Kraju w przepaśc...
|
Może mi ktoś naświetlić o co chodzi z tym zdjęciem?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
No cóż, zdjęcie rzeczywiście symboliczne. Macierewicz musiał się ucieszyć jak je znalazł:) |
Cytat:
KOMERCJALIZACJA – ogół zmian mających na celu oparcie czegoś na zasadach komercyjnych (handlowych). Inaczej mówiąc przystosowanie państwowego przedsiębiorstwa do warunków gospodarki rynkowej poprzez jego przekształcenie w spółkę Skarbu Państwa. W przypadku RUCHu przekształcenie przedsiębiorstwa w jednoosobową spółkę Skarbu Państwa miało miejsce 15 kwietnia 1992 r. Przypomnę tylko twoje wcześniejsze wynurzenia na temat wejścia spółki RUCH S.A. na GPW Cytat:
Tak już całkiem serio mówiąc to nie wiem czy wiesz, ale zaczynasz kwestionować w tej chwili dwa wyroki sądowe, w których PiS przegrał z PO, kiedy zarzucał tejże formacji, że komercjalizacja szpitali jest etapem ich prywatyzacji. W sumie potwierdzasz w tej chwili zarzuty Kaczyńskiego. Czy twoi pryncypałowie są tego świadomi? Co do kwestii, która cię wielce nurtuje jak widzę Cytat:
Cytat:
Dziecinko chyba będę musiał cię usunąć z ignorowanych, co rusz bowiem wprawiasz mnie w rozbawienie, co jest istotną wartością w tych smutnych czasach. To, że nie mam ochoty wdawać się w dysputę z tępakiem mającym problemy ze zrozumieniem prostego tekstu, w żadnym przypadku nie oznacza mojej porażki, a wręcz przeciwnie... |
Cytat:
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...6779.html?i=20 |
Chyba warto zamieścić ten link:
http://niezalezna.pl/32357-w-msz-pracuje-131-agentow W kierowanym przez Radosława Sikorskiego resorcie pracuje 131 byłych tajnych współpracowników służb PRL, a siedmiu kieruje polskimi placówkami dyplomatycznymi. |
a ilu z nich zostało zatrudnionych w resorcie za Radka, a ilu pracuje tam "od zawsze"? Ktoś wie? Po wypowiedzi Fotygi, wnioskuję że są tam od zawsze ...
|
Cytat:
|
Nie dziw się płatnemu klakierowi, on musi tak bredzić. Dziś słyszałem od jakiegoś POmatołka ze za afere AG odpowiada Ziobro bo pierwsze dwa zawiasy P. dostał w 2007, a wina polega na tym że Ziobro nie nakazał sądowi orzeczenia kary pozbawienia wolności. Te debile chyba myślą ze mogą kłamać ile wlezie. Oczywiście Ziobro brednie chciał od razu sprostować, ale pani prowadząca dyskusję nie pozwoliła "będzie pan mógł sprostować ale nie od razu". I tak właśnie przy pomocy sprzedajnych dziennikarzyn banda cudaka działa już pięć lat.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl