Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

gigant 26.02.2012 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1223818)
Uwielbiam takie stwierdzenia. Szczególnie po tym co Zabrze z nimi zrobiło tydzień temu. Tutaj im się mecz ułożył i sobie grają na luzie z przewagą jednego gościa i wielkie mi "poza zasięgiem". Za tydzień ŁKS się zamuruje, skończy się 0-0 i będzie wielki gadanie, że nikt nie chce mistrza, że tak słabego mistrza to już dawno nie było i blablabla.

Dlatego napisałem w takiej formie.
Generalnie wyniki tej kolejki są odwrotne dla paru druzyn. Lubin z nami nieźle, teraz padaka, Widzew i Wojciechowski odwrotnie.Ruch zadziwia, Podbeskidzie ustabilizowało formę na plus, Amica i parchy też :lol:.

Teraz mecz.

Dubi 26.02.2012 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1223814)
Legia w takiej formie jest raczej poza zasięgiem wszystkich.

dodam tylko : tak grajaca DZIS Legia jest poza zasiegiem wszystkich.
zobaczymy co pokaże za tydzien w meczu z ŁKS - dodam - wzmocniona Radoviciem i Blanco...

mr_kwolf 26.02.2012 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1223823)
Dlatego napisałem w takiej formie.
Generalnie wyniki tej kolejki są odwrotne dla paru druzyn. Lubin z nami nieźle, teraz padaka, Widzew i Wojciechowski odwrotnie.Podbeskidzie ustabilizowało formę na plus, Amica i parchy też :lol:.

Owszem, ale również moge powiedzieć, że Wisła grająca z takim zaangażowaniem jak z meczu z Liege w Krakowie jest poza zasięgiem wszystkich.

Karherop 26.02.2012 16:03

Śląsk przegrał ( a własciwie jeszcze przegrywa ) ten mecz przez Pietrasiaka . fatalne 2 płędy które kosztowały zespół czerwoną kartkę i stratę bramek nr 1 i 3 .

W tym meczu ani Śląsk nie jest tak słaby , ani Legia taka mocna . Mecz ułożył sie znakomicie dla Legii , a sam Lenczyk gdyby mógł , rzuciłby biały ręcznik na murawę .

jednakże... przegrać 0-4 nie wypada , dodając do tego że grają u siebie , byli ( są ? ) głównym kandydatem do mistrzostwa . Brak słów .

Lenczyk powinien po tym meczu użyć stwierdzenia młodszego kolegi po fachu, liga będzie ciekawsza no i wypada tylko przeprosic kibiców

gigant 26.02.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1223827)
Owszem, ale również moge powiedzieć, że Wisła grająca z takim zaangażowaniem jak z meczu z Liege w Krakowie jest poza zasięgiem wszystkich.

Wybacz, ale samo zaangażowanie może nie wystarczyc na Legię będącą w takim gazie jak w dzisiejszym meczu.

Boże, nie karaj mnie za chwalenie tego klubu, bo nie wiem co czynię.

7 kotów 26.02.2012 16:04

Wszystkiego najgorszego Lenczyk. Za epizod z żydami.

:)

mr_kwolf 26.02.2012 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1223830)
Wybacz, ale samo zaangażowanie może nie wystarczyc na Legię będącą w takim gazie jak w dzisiejszym meczu.

Boże, nie karaj mnie za chwalenie tego klubu, bo nie wiem co czynię.

Według mnie indywidualnie mamy lepszych piłkarzy. Ale to temat rzeka, a trzeba powoli wybierać się na mecz więc lepiej zakończmy ten temat. I tak tabela w maju podpowie nam kto miał racje i miejmy nadzieje że ja :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1223819)
Brawo Rusko !!!

Klask Klask Klask

Wstyd pokazywać za granicą tak realizowaną ligę .Transmisja niczym z Ułan Bator , co mecz to usterka .Nieważne czy deszcz, grad , słoneczko - usterki muszą być .

http://www.weszlo.com/news/9606-Dlac...ki_Odpowiadamy

Tak dla wyjaśnienia. Akurat tym razem to nie wina Rusko.

Ciastek1 26.02.2012 16:08

Mimo wszystko cieszy mnie fakt , że młody trener pokazał Lenczykowi o co chodzi w nowoczesnym futbolu .MP nie wygrywa się stawiając w co drugim meczu autobus w polu karnym.

PS. Kolejna porcja braw za jakość transmisji .Po prostu żenada - strach pomyśleć co by było gdyby geniusz Rusko stworzył tą swoją platformę T Mobile i sprzedawał prawa do transmisji .

Nie kasuje PS ale słowa swoje odwołuje w takim razie żenada Canal Plus , w sumie dziwiłem się , że w komentatorzy nie wspominają o tragicznej jakości transmisji .

Blaszczu16 26.02.2012 16:09

Jak będzie taka transmisja z Koroną to nie wiem co zrobię. To jest parodia.

qchar90 26.02.2012 16:16

dzis Legia wygrala z liderem
ale oni spokojnie moga za tydzien przegrac ze slabeuszem
w tym sezonie pokazywali ze slabymi moga przegrywac to raz, a dwa tez traca punkty u siebie na stadionie
a Slask Lenczyka skonczy pewnie tak samo jak Belchatow kilka lat temu jak prowadzil go Orest

GregorTS 26.02.2012 16:16

Wierzmy w talent Macka do rozpiezdzenia kazdej druzyny, inna sprawa jest taka że być moze Legia swoj najlepszy mecz w sezonie wlasnie konczy.

Ogryzek 26.02.2012 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1223836)
dzis Legia wygrala z liderem
ale oni spokojnie moga za tydzien przegrac ze slabeuszem
w tym sezonie pokazywali ze slabymi moga przegrywac to raz, a dwa tez traca punkty u siebie na stadionie
a Slask Lenczyka skonczy pewnie tak samo jak Belchatow kilka lat temu jak prowadzil go Orest

Czyli jak, wicemistrzostwo?

Zdobędzie 2 miejsce, co przed erą Lenczyka wydawało się SF we Wrocławiu:)
Nie oszukujmy się kadrowo Śląsk to nie Legia. Śląsk ciuła punkty, to fakt ale w bezpośrednich meczach brakuje tam trochę jakości. Co nie zmienia faktu że My jaraliśmy się kosmicznym 1-0 we Wrocławiu a Legia tam 4 bramki strzela...

River 26.02.2012 16:31

Ta liga jest tak zamotana, ze tu MP zostanie ten kto po 30 kolejce bedzie liderem i to nie koniecznie zasluzonym liderem.
Nie zdziwie sie jak za tydzien Legia da dupy z LKS-em bo to jest caly urok polskiej ligi. Nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz w.......:lol:

Licze, ze dzis Wisla pocisnie kieleckie cipy. Slask przegral, Polonia przegrala, Amica przegrala. 3pkt dzis obowiazkowo!

kha1 26.02.2012 16:31

Legia pokazała, że rezultat z LE to nie był przypadek, nieźle.

dynek.pl 26.02.2012 16:41

Szkoda, ze Ljuboja nie mogl tak uderzyc w Lizbonie - dzisiaj tyle bramek nie bylo im potrzebne do zwycięstwa.

dido 26.02.2012 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1223841)
Ta liga jest tak zamotana, ze tu MP zostanie ten kto po 30 kolejce bedzie liderem i to nie koniecznie zasluzonym liderem.
Nie zdziwie sie jak za tydzien Legia da dupy z LKS-em bo to jest caly urok polskiej ligi. Nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz w.......:lol:

Licze, ze dzis Wisla pocisnie kieleckie cipy. Slask przegral, Polonia przegrala, Amica przegrala. 3pkt dzis obowiazkowo!

A w jakiej lidze (nie zamotanej) mistrzem zostaje drużyna , która po ostatniej kolejce nie jest liderem?

mitmichael 26.02.2012 16:59

Takiego pogromu nikt sie nie spodziewał. Legia znowu zagrała odwaznie jak ze Sportingiem i to zawazyło na postawie dzisiaj. I Maciej Skorza moze znowu powiedziec - przynajmniej liga bedzie ciekawsza.

Ciastek1 26.02.2012 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dido (Post 1223853)
A w jakiej lidze (nie zamotanej) mistrzem zostaje drużyna , która po ostatniej kolejce nie jest liderem?

Cóż za czasów ZSRR polityczni przyznali mistrzostwo swojej "wybranej " drużynie i nie przeszkadzał im fakt iż po zakończeniu sezonu tabeli przewodził Spartak który tą drużyna bynajmniej nie był :p

ToTylkoJa 26.02.2012 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1223792)
A ja pamiętam, jak Wy pisaliście, że ten mecz to już nie ma znaczenia, że Wasi go olali i w ogóle nie ma się czym jarać, bo mistrz i tak jest w Warszawie. Pokrętne, warszawskie rozumowanie, można by powiedzieć... ;)

no właśnie mówiliśmy i pisaliśmy tak, bo Wy tak samo pisaliście po tym 5-1. Nie wiem czego Ty nie zrozumiałeś w tej dyskusji. Twierdziliście, że piłkarze zabalowali, mistrz był już zdobyty, mecz był o pietruszkę.
Ogólnie macie takie teorie, że wygrane Legii nad Wisłą to mecze o pietruszkę i to jest trochę śmieszne.

gigant będę miał więcej czasu to poznajduję te posty i Ci to udowodnię.

0 22 26.02.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1223841)

Za tydzień to po ŁKS się przejedziemy. Gorzej za dwa tygodnie w Bielsku. Tam klasyczne 1-0 dla gospodarzy jest dość prawdopodobne.

Piękna kolejka :)

marysinski 26.02.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dido (Post 1223853)

W naszej - rok 93.

heoij 26.02.2012 19:11

8 miejsce na równi z Widzewem Łódź mówi samo za siebie . . . Jak się nic nie zmieni możemy zapomnieć o Pucharach w następnym sezonie . . .

kreseq 26.02.2012 19:16

Śląsk - 2 mecze - 1 pkt
Legia - 2 mecze - 3 pkt
Polonia - 2 mecze - 3 pkt
Wisła - 2 mecze - 1 pkt
Lech - 2 mecze - 0 pkt

Jak ktos mi powie, ze kazdy z zespolow z czolowki nie zgubi jeszcze 1X punktow to po prostu padne ze smiechu.
Rownie dobrze Wisla moze wskoczyc wysoko, skoro juz wiekszosc zgubila wiecej niz 3 punkty w 2 meczach.
Ja Wam mowie... Idzie Idzie... no i Ruch Ruch :D

wanciak86 26.02.2012 19:21

Ten Czekaj to taki do końca normalny jest ;) ?

Angmir 26.02.2012 19:24

kreseq - no wlsnie w twoich wyliczeniach brakuje miejsca dla Ruchu

Tabela na koniec powinna wygladac mniejwiecej

miejsca 1 - 2 =>Legia / Śląsk
miejsca 3 - 4 => Polonia / Ruch
miejsca 5 - 8 => Wisła / Lech / Korona / Bielsko

kolejnośc w przedziałach dowolna równie dobrze możemy być 5 co 8 puchary nam już nie grożą.

W Poznaniu mogą się jeszcze łudzić że przyjdzie cudotwórca Probierz i uratuje im sezon - w co nie wierzę, ale i tak ich szanse na wspaniały finisz są przez to większe niż nasze, bo u nas juz się raczej wiele nie zmieni, mamy przeciętną drużynę która odniesie sukces jeżeli nie spadnie do dolnej części tabeli.

PS - jest oczywiście jeszcze PP ale jak wiadomo to już jest kompletna loteria.

heoij 26.02.2012 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1223988)

Teraz już wiem dlaczego Robert Maaskant stawiał jedank na Jaliensa a nie Czekaja :-D

Ale widać poprawę, w pierwszym meczu dostał od razu czerwoną kartkę a teraz zaczął od żółtej- jest dobrze ! :lol:

Dani 26.02.2012 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1223994)
kreseq - no wlsnie w twoich wyliczeniach brakuje miejsca dla Ruchu

Tabela na koniec powinna wygladac mniejwiecej

miejsca 1 - 2 =>Legia / Śląsk
miejsca 3 - 4 => Polonia / Ruch
miejsca 5 - 8 => Wisła / Lech / Korona / Bielsko

kolejnośc w przedziałach dowolna równie dobrze możemy być 5 co 8 puchary nam już nie grożą.

W Poznaniu mogą się jeszcze łudzić że przyjdzie cudotwórca Probierz i uratuje im sezon - w co nie wierzę, ale i tak ich szanse na wspaniały finisz są przez to większe niż nasze, bo u nas juz się raczej wiele nie zmieni, mamy przeciętną drużynę która odniesie sukces jeżeli nie spadnie do dolnej części tabeli.

PS - jest oczywiście jeszcze PP ale jak wiadomo to już jest kompletna loteria.

Jeszcze 11 kolejek do końca , myślę ze trzeba walczyć o to przynajmniej 4 miejsce ! i liczyć ze mistrz lub Wisła zdobędzie PP by nie zabrakło euro pucharów na R22 !!

Hanys 26.02.2012 19:48

Moim zdaniem Legia wygra ligę - gra po prostu solidną piłkę. Ljuboja wniósł sporo jakości do tej drużyny. Jakby Wisła miała takiego inteligentnego i uzdolnionego napadziora, a nie jakiegoś przewracającego się Genkova to tez by może miała szanse na mistrza w tym sezonie.

gigant 26.02.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1223988)

Własnie, dobre pytanie. Szkoda że na razie zostanie bez odpowiedzi.

Emenems81 26.02.2012 21:06

Ho ho Małecki ma ponoć zostać zawodnikiem ŁKSu :D
Ciekawe.. może za tydzień ukarałby Legię.. :]

Ogryzek 26.02.2012 21:46

Największy przegrany 2 pierwszych kolejek.... Wisła. (niestety)

Śląsk ktoś powie. Ale grali z czołówką. Owszem tylko 1 punkt i lanie z Legią u siebie, ale zaraz zaczną grac ze słabiakami i nadrobią straty. Polonia? Owszem, wpadka ale mimo wszystko 3 punkty. Amica? może tylko oni gorzej, aczkolwiek czy oni jeszcze w lidze grają o puchary?

Tak czy owak, pokazaliśmy swoją "moc". Znając życie "pechowo" odpadniemy z PP z Amicą i walczymy o 4 miejsce... gdzie też polegniemy. Źle to wygląda. Nie wyniki ale gra.

emj10 26.02.2012 21:46

Nie kracz, ale dla mnie za tydzień może paść każdy wynik. Nie to, że Legia jest tak słaba, czy beznadziejna, ale jak każdy zespół w tej lidze mecz meczowi nierówny, a liga jest niezwykle nieprzewidywalna.

BBudowniczy 26.02.2012 21:49

Ciekawi mnie przypadek Zagłębia Lubin. Po rundzie jesiennej najlepszym strzelcem drużyny był 21-letni Arkadiusz Woźniak, najlepszym graczem 1 ligi jest wypozyczony z Zagłębia 20 latek Adrian Błąd, w druzynie debiutuje i strzela gola w ostatnim meczu rundy jesienne 20 letni Famulski, podstawowym graczem jest 19 latek Dąbrowski. Co nalezy robić by wydostać drużynę z dna tabeli? Wydawałoby się że....ale jednak w Lubinie mają lepsze sposoby. Najlepszy strzelec Woźniak odsunięty od składu, Adrian Błąd dalej niech się ogrywa w 1 lidze, Famulski i Dąbrowski do wypożyczenia, za to ściągnięty zostaje słowacko - czeski szrot i emeryci. Efekty? Zagłębie poleci na zbity pysk z ligi, Hapal wraz z zaciągiem wróci tam skąd przyszedł, a Woźniak i Błąd pokopia sobie w 1 lidze gdzie wyląduje Zagłębie. I tak własnie wyglada polityka sportowo - finansowa sporej części naszych klubów która niewiele ma wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.

Śląsk - Legia - do tego meczu pasuje tylko jedno okreslenie : pojedynek gołej dupy z batem. Jedyna nadzieja że Skorża w kolejnych meczach powróci do swojej ulubionej taktyki z 3 defensywnymi pomocnikami i dzidami na Ljuboję, która przyniosła mu "efekty" w meczu ze Sportingiem.;)

Aleks 26.02.2012 23:25

Wasz Czekaj, to jak nasz Porębski :D

wanciak86 26.02.2012 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1224166)
Największy przegrany 2 pierwszych kolejek.... Wisła. (niestety)

Tu się akurat nie zgodzę. Amika jednak zero punktów zdobytych.

Acima 27.02.2012 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1224276)
Tu się akurat nie zgodzę. Amika jednak zero punktów zdobytych.

Ale pozbyli się Bakero, więc póki co nie ma tragedii :)

0 22 27.02.2012 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1224166)
Śląsk ktoś powie. Ale grali z czołówką. Owszem tylko 1 punkt i lanie z Legią u siebie, ale zaraz zaczną grac ze słabiakami i nadrobią straty.

Będę w szoku jak się po tym podniosą. Dla mnie ich wyjazd do Łodzi to prawie pewne 3 pkt Żydów.

zizou 27.02.2012 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1224296)
... Dla mnie ich wyjazd do Łodzi to prawie pewne 3 pkt Żydów.

Chciałbym, żeby tak było, ale w tym momencie to raczej myślenie życzeniowe. Najpewniej - jak w 90% meczów wyjazdowych - Śląsk w Łodzi się "zamuruje", a potem wciśnie coś po rogu / wolnym / lub z kontry.
Nie ma co liczyć, że będą prezenty w pierwszych minutach (jak nam) rozdawać co mecz:p

mitmichael 27.02.2012 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1224296)
Będę w szoku jak się po tym podniosą. Dla mnie ich wyjazd do Łodzi to prawie pewne 3 pkt Żydów.

A czemu sie maja nie podniesc? Bylo 4-0 dla Legii bo grali w 10tke a z taka druzyna ciezko o dobry wynik grajac bez jednego zawodnika.

Gwiaździsty 27.02.2012 08:03

Mimo wszystko nie brałbym na poważnie aspiracji mistrzowskich Śląska. Wczoraj uchylił mocno drzwi Legii. My sie przestaliśmy liczyć już w tym sezonie. Groclin to cyrk nie klub, więc porażka z Widzewem jest sygnałem, ze oni też nie będą się liczyć w ostatecznym rachunku (najwyżej puchary). Amica to producent sprzętu AGD. I tyle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl