Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Deteinate 18.05.2016 15:26

http://www.90minut.pl/news/266/news2...ril-Praia.html

Kieszek może być do wzięcia za darmo.

Markfire20 18.05.2016 15:35

Chłop traci ponad jedną bramkę na mecz, a Wy go chcecie?

wiesniak842 18.05.2016 15:43

Masz racje. Niech gra Buchalik, on zadnej bramki nie stracil (nie liczac rezerw;)).

Ma_niek 18.05.2016 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markfire20 (Post 1440227)
Chłop traci ponad jedną bramkę na mecz, a Wy go chcecie?

Genialny tok myslenia pogratulowac. Ja bym tego Kieszka brał jak nas stac. Gosc ma dobra opinie w Portugali i jeszcze troche moze pograc. A od naszych Michałow gorszy nie bedzie.

chimba 18.05.2016 16:05

Po co Nam bramkarz, jest dwoch dobrych wystarczy. Trzeba kupic rozgrywajacego bo nie wiadomo co z Wolskim i obronce bo Glowa odchodzi a nie beamkarza.

Wasiu 18.05.2016 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1440230)
Po co Nam bramkarz, jest dwoch dobrych wystarczy.

Zależy o co faktycznie będziemy walczyć w następnym sezonie. Jak zwnou grupa spadkowa i walka o utrzymanie to Misiek może zostać. Czasami coś wybroni, nic ponadto. Jeśli w jego kontekscie używać słowo dobry to tylko w warunkach pierwszoligowych, ma Ekstraklase to zwykly przeciętniak.
Mamy pilniejsze potrzeby niż bramkarz, ale jak jest możliwość to na tej pozycji też się można rozejrzeć za nowym graczem.

chimba 18.05.2016 16:48

Czasami cos wybroni , dobre sobie, zobacz ile setek wybronil ze Ślaskiem i karnego wczesniej wyciagna.

Beskidowy 18.05.2016 17:08

A moze Miłosz Przybecki,do wzięcia za darmo? Kto wie czy by sie nie odbudowal u nas a przyspieszenie na skrzydle ma niesamowite, przynajmniej mial.

Paweł 18.05.2016 17:13

Tylko w Wiśle chyba nie ma sekcji lekkoatletycznej, a on poza przyspieszeniem nie miał żadnych innych większych atutów.

63.5 Kg 18.05.2016 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1440230)
Po co Nam bramkarz, jest dwoch dobrych wystarczy. Trzeba kupic rozgrywajacego bo nie wiadomo co z Wolskim i obronce bo Glowa odchodzi a nie beamkarza.

Mamy 2 bramkarzy fakt...
Jeden klasy sredniej...
Drugi klasy zerowej...

Faktycznie jest potencjal...

Głowa nie odchodzi wiec pole manewru się zwieksza co nie oznacza ze nie trzeba srodkowego obronce...

Patrvk 18.05.2016 17:31

Moim zdaniem Głowa jest dobry na ławkę, bo każdy może go brać jak chce, jest ZA WOLNY i wprowadza złą atmosferę w obronie.

wiesniak842 18.05.2016 18:06

Wprowadza złą atmosferę w obronie. Żesz kuerwa:lol:

wolfu 18.05.2016 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patrvk (Post 1440241)
wprowadza złą atmosferę w obronie.

Zdecydowanie się zgadzam. Za dużo krzyczy na kolegów, nie powinien. To koledzy, powinni być dla siebie mili.

brylant17 18.05.2016 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patrvk (Post 1440241)
Moim zdaniem Głowa jest dobry na ławkę, bo każdy może go brać jak chce, jest ZA WOLNY i wprowadza złą atmosferę w obronie.

1.Wyłącz internet
2.Wstań od biurka
3.Znajdź ścianę
4.Weź Spory rozbieg
5.Uderz z całej siły

Siądź i weź sobie obejrzyj mecze z Głowackim a zresztą ty i tak nie zrozumiesz :shock:

7 kotów 18.05.2016 19:57

Prawde mowiac, to obrona bez Glowackiego radzila sobie calkiem niezle, a Arek mimo wszystko kilka (to jest bardzo grube kilka) bramek w tym sezonie za.......il.
Oczywiscie jest wciaz niezbedny, ale to mimo wszystko nie jest Cannavaro i w kazdym meczu przysadzi jakiegos babola po ktorym tylko siasc i zaplakac.
Glowackiego mozna i nalezy krytykowac, to nie jest swieta krowa. Kapitan zespolu i dobry duch, wieloletni i zasluzony Wislak, ale nie udawajmy ze jest obronca wybitnym.

Deteinate 18.05.2016 20:15

Lepszego obrońcy długo mieć nie będziemy... Szanujmy Arka.

Markfire20 18.05.2016 20:53

Jeśli już rozglądacie się za bramkarzem, to niech będzie dużo lepszy od Miśka, a nie chłopak tracący bramkę na mecz...

Viper 18.05.2016 20:56

Problem z bramkarzem polega na tym, że to czy traci bramki nie zależy tylko od niego.

Ogryzek 18.05.2016 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deteinate (Post 1440253)
Lepszego obrońcy długo mieć nie będziemy... Szanujmy Arka.

Mowa o obecnej formie Arka a nie o choćby sprzed 3 lat, czy też 7. Na ten moment Arek jest przeciętny, z tendencją do baboli. Jako zmiennik jak najbardziej. Jako podstawa obrony, niestety już nie.

maaarcin 18.05.2016 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1440256)
Mowa o obecnej formie Arka a nie o choćby sprzed 3 lat, czy też 7. Na ten moment Arek jest przeciętny, z tendencją do baboli. Jako zmiennik jak najbardziej. Jako podstawa obrony, niestety już nie.

Jaki zmiennik kogo? Przecież to dalej najlepszy środkowy obrońca w drużynie.

wiesniak842 18.05.2016 22:37

Żartujesz? Kto jest niby gorszy? Kujawa, Żemło.... Czekaj??? Dobra, zbijam się tylko.

Markfire20 19.05.2016 04:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1440255)
Problem z bramkarzem polega na tym, że to czy traci bramki nie zależy tylko od niego.

W takim razie należy znaleźć skróty wszystkich meczów w jakich grał Kieszek i zobaczyć czy popełniał błędy czy nie miał nic do powiedzenia przy traconych bramkach. Jeśli skrótów nie ma to możemy opierać się wyłącznie na statystykach.

Blaszczu16 19.05.2016 06:39

Pojebawszy? Skoro Głowacki taki słaby to ja nie mam określeń na Guzmicia, który notorycznie zawalał nam mecze czy też Sadloka ( np. czerwień z Lechem), czy nawet ostatnie mecze co to ciągle tracił piłkę w dryblingach, ucinał się czy źle krył. Zawsze się znajdzie coś na któregokolwiek piłkarza, nawet na Wolaka i Małego, ale nie jesteśmy Realem, żeby tak narzekać. Głowa to filar i nie wierzę, że będzie siedział na ławce w przyszłym sezonie.

Ogryzek 19.05.2016 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1440258)
Jaki zmiennik kogo? Przecież to dalej najlepszy środkowy obrońca w drużynie.

Nie gra lepiej od Guzmicsa czy Sadloka. Co nie znaczy że oni grają rewelacyjnie na tej pozycji - w tym problem. A poza tym mam nadzieje na nowego środkowego obrońcę np. Dancha.
(Głwacki tez sporo zawalił - choćby bramkę w derbach)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1440267)
Pojebawszy? Skoro Głowacki taki słaby to ja nie mam określeń na Guzmicia, który notorycznie zawalał nam mecze czy też Sadloka ( np. czerwień z Lechem), czy nawet ostatnie mecze co to ciągle tracił piłkę w dryblingach, ucinał się czy źle krył. Zawsze się znajdzie coś na któregokolwiek piłkarza, nawet na Wolaka i Małego, ale nie jesteśmy Realem, żeby tak narzekać. Głowa to filar i nie wierzę, że będzie siedział na ławce w przyszłym sezonie.

O tym kto będzie grał mam nadzieje będzie decydował Wdowczyk a nie Głowacki. I mam nadzieje że będziemy mieć większą konkurencję na środku obrony niż elektryczny Richard czy powolny Głowa.

wiesniak842 19.05.2016 07:19

Dlatego będę powtarzał jak mantrę, że potrzebny na gwalt pomocnik, który potrafi grać w obronie ale nie Ala Uryga, który nic nie potrafi. Obrońcy to ostatni zawodnicy na drodze przeciwnika do naszej bramki ( nie licząc bramkarza ). Cały sezon w naszą obronę każdy wjeżdżał jak chciał, może poza kilkoma przypadkami ( Leczna jak nie chcieli grać itp). W pierwszej połowie sezonu spowodowane to było Uryga w środku pola. Głowacki często wychodził przed naszego ancymona Alana, widząc jego nieporadność. Od Wdowczyka to w ogóle nie ma nikogo takiego w środku, nawet Urygi, od którego mogłaby się odbić piłka. Liczba traconych bramek to nie przypadek ale proszę zauważyć że graliśmy z ogórkami. Wdowczyk dobrze o tym wie i wie, że mamy dużo lepsza ofensywę od tych ogórków więc mógł sobie pozwolić na typowa wymianę ciosów ale na przyszły sezon z lepszymi drużynami może być ciężej grając praktycznie tylko dwoma broniacymi ( nie licząc bocznych ) jeśli chcemy o coś powalczyć. Prawdopodobnie jednak nie chcemy i dalej to będzie tak wyglądać. Na uniknięcie spadku wystarczy na 100, mozliwe, że na grupę mistrzowska ale na nic więcej.

serek.c2 19.05.2016 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1440268)
Nie gra lepiej od Guzmicsa czy Sadloka. Co nie znaczy że oni grają rewelacyjnie na tej pozycji - w tym problem. A poza tym mam nadzieje na nowego środkowego obrońcę np. Dancha.
(Głwacki tez sporo zawalił - choćby bramkę w derbach)

O tym kto będzie grał mam nadzieje będzie decydował Wdowczyk a nie Głowacki. I mam nadzieje że będziemy mieć większą konkurencję na środku obrony niż elektryczny Richard czy powolny Głowa.

Głowacki nadal gra lepiej niż tych dwóch przeciętniaków (Guzmics to już prawdziwa parodia). Arek ma tendencję do baboli? Ja nie wiem, jakie Wy mecze oglądacie... Nie łata już wszystkich dziur jak dawniej, nie naprawi już każdego błędu partnerów - ale to nadal top w Polsce, z olbrzymim wpływem na zespół. Nie wspomnę o respekcie, jaki czują do niego ligowi rywale.

Ogryzek 19.05.2016 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1440272)
Głowacki nadal gra lepiej niż tych dwóch przeciętniaków (Guzmics to już prawdziwa parodia). Arek ma tendencję do baboli? Ja nie wiem, jakie Wy mecze oglądacie... Nie łata już wszystkich dziur jak dawniej, nie naprawi już każdego błędu partnerów - ale to nadal top w Polsce, z olbrzymim wpływem na zespół. Nie wspomnę o respekcie, jaki czują do niego ligowi rywale.

Nie żyjmy przeszłością...

Blaszczu16 19.05.2016 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1440275)
Nie żyjmy przeszłością...

Dobra, weź przestań. Jeden mu mecz z Koroną nie wyszedł i już mają go odpalić?

Ogryzek 19.05.2016 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1440278)
Dobra, weź przestań. Jeden mu mecz z Koroną nie wyszedł i już mają go odpalić?

?? Pisałem tyle i aż tyle, że opieranie obrony na Głowickim jako pierwszy wybór nie jest najlepsze. Nie pisałem żeby go "odpalać". Jako zmiennik, doświadczony piłkarz na ławce jak najbardziej.

Jakbyś nie wiedział bardzo się cieszyłem że Głowa przedłużył umowę. Dzięki temu będzie mógł zostać rekordzistą z największą ilością występów w Wiśle. Brakuje mu tylko około 15 meczy :)

Tak ze zluzuj gościu. Bo czym innym jest sentyment i szacunek do piłkarza, a czym innym chłodna ocena jego gry. Bo opieranie środka obrony na wiekowym Arku to nie najlepsza strategia.

maaarcin 19.05.2016 11:02

To na kim oprzeć obronę, jak nie na Głowackim?

ABGwislakABG 19.05.2016 11:05

Na Urydze. Mlody, perspektywiczny, wonderkid w fmie. 400 tys. ojro wartosc na transfermarkt, a tam sie nie moga mylic ;)

serek.c2 19.05.2016 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1440282)
...

Niestety ten wiekowy Głowa nadal bije na głowę resztę naszych obrońców... I nie żyję przeszłością tylko niestety teraźniejszością. "Staruszek" nadal lepszy od każdego innego.

cancer 19.05.2016 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1440283)
To na kim oprzeć obronę, jak nie na Głowackim?

Najlepiej by było oprzeć obronę na kimś młodszym, ale żeby Głowa też grał, mógł nauczyć ich rzemiosła. Danch jest całkiem spoko opcją - chyba, że przyjdzie ktoś z zagranicy, ale ten transfer musiałby być równie udany co transfer Jovicia :)

wolfu 20.05.2016 15:19

Ktoś tu pisał o Szczepaniaku, potem ktoś dodał że wącha się z Cracovia, i miał rację - Szczepaniak oficjalnie w Cracovii. A szkoda.

bridgeburner 20.05.2016 21:05

Szczepaniak jak Szczepaniak
Ze wszystkich sił starałbym sie sciagnac Arkadiusza Rece z Płocka
Po zobaczeniu jak ona gra majac 20 lat, to tego ze bedzie lepszy od Peszki czy Mierzejewskiego jestem praktycznie pewien

Karherop 20.05.2016 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1440346)
Po zobaczeniu jak ona gra majac 20 lat, to tego ze bedzie lepszy od Peszki czy Mierzejewskiego jestem praktycznie pewien

Już od roku wielu widziałoby go u nas. I zreszta słusznie.

Najpóźniej w grudniu zmieni Wisłę Płock na czołówkę naszej ligi. Facet ma gaz, przyśpieszenie, technikę i ogółem papiery na najlepszego skrzydłowego ekstraklasy.

xanti1906 20.05.2016 22:39

Gdzieś czytałem, że ma świetne wyniki w testach zarówno w szybkości jak i wytrzymałości, co wcale nie jest takie częste. No ale o tym, że to wielki talent wiadomo przynajmniej od 2 lat.
Ogromnie żałuję Czerwińskiego. Mieć takiego obrońcę pod nosem i za darmo, a nawet w żaden sposób nie nawiązać kontaktu. Teraz dołożylibyśmy tylko Dancha i z obroną spokój na kolejne sezony.

AYALA 20.05.2016 22:52

Zapominacie, że interesujemy sie Mójtą , który jest ogranym ligowym lewym obrońcą.Do środka przejdzie Sadlok i z Danchem stworzy pare stoperów.Co do zawodników z niższych lig to zdecydowanie ofensywny pomocnik Damian Warchoł z Rakowa.https://www.youtube.com/watch?v=m1GXhzCxnFY

PiVoSH92 20.05.2016 22:58

Boże, Mójta jako LO w formacji z 4 w obronie to jest dramat, bo nie umie w defensywę, a za stary jest, żeby się tego nauczyć. Sadlok na ŚO to proszenie się o kłopoty, Danch to DP z konieczności grający w obronie, nie na odwrót.

Rustin 21.05.2016 13:23

Mójta w wywiadzie mówił, że marzy o Lechu. Teraz się o niego "modlicie" a później będzie płacz, że "amikorz w Wiśle".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl