Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

KondZIk 26.02.2012 05:16

Wie ktoś może co to za Pani albo w czasie jakiego meczu spacerowała po murawie:P ? http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...__kolejka.html 0.20-...

19sebawro06 26.02.2012 09:45

o ile się nie mylę to chyba było to na Śląsku Wrocław

ToTylkoJa 26.02.2012 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1223655)
ToTylkoJa
Pytanie tylko ile ogorek Genkov strzelilby 10 lat temu tych goli, a ile Svitlica dzisiaj. Wydaje mi sie ze kiedys w lidze jednak bylo wiecej ekip... "amatorskich" ze tak to ujme.

A skąd wiesz, że Svitlica nie starzeliby teraz tych 24 goli, gdyby miał tamtą formę? Tak jak napisałem, on w tamtym okresie strzelał też gole w Pucharze UEFA i to nie byle komu - Valencia, Schalke czy Utrecht, więc to nie była tylko liga. No i może było tych ekip amatorskich więcej, ale Svitlica strzelał dużo goli wtedy Wiśle - to też był amatorski zespół?

Ale i tak jest to dyskusja na poziomie gdybania, bo tego się już nie sprawdzi.

Blaszczu16 26.02.2012 11:07

Jak tam Warszawa przed meczem? Jak nastroje? Ugracie co we Wrocławiu, czy znowu w ryj będzie jak z Górnikiem?

kreseq 26.02.2012 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1223708)
Jak tam Warszawa przed meczem? Jak nastroje? Ugracie co we Wrocławiu, czy znowu w ryj będzie jak z Górnikiem?

Moze cos ugramy, moze przegramy, moze bedzie remis z aktualnie pierwsza druzyna w tabeli, w sumie to lepsze niz remis z ostatnia, ktora wczoraj przejechalo Podbeskidzie :lol: Ktore i Nas przejechalo ale to juz inna bajka ;)
Korona tez nie taka slaba wiec uwazaj ;)

PS: 0 22 przestan... po prostu zostaw ten temat i podejdz z dystansem :D Prosze Cie... ;)

Kocur 26.02.2012 11:55

10 punktów do Śląska to masakra - więc może niech wygrają - bo walka będzie o kolejne miejsca na pudle.

Jazon 26.02.2012 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1223665)

W pierwszym mamy lepszy bilans od Was, w drugim identyczny na Wasza korzyść bramki na wyjeździe. Lanie jak nie wiem.

Eh, Bajkopisarze :)

Szkoda że nie wygrzebałeś statystyki wygranych główkowych pojedynków za cały sezon, jeszcze by się okazało, że faktycznie Legia wtedy nie odstawała od Wisły, a pewnie była i lepsza.

2004/5 Wisła 62 punkty, Legia 47
2007/8 Wisła 77 punktów (niech no jakaś drużyna spróbuje w następnych latach pobić ten wyczyn, powodzenia życzę), Legia 63

I koniec tematu, manipulatorze.

Jagul 26.02.2012 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1223731)
Szkoda że nie wygrzebałeś statystyki wygranych główkowych pojedynków za cały sezon, jeszcze by się okazało, że faktycznie Legia wtedy nie odstawała od Wisły, a pewnie była i lepsza.

Prędzej rzutów rożnych. Tak przynajmniej uważa Antoni Piechniczek :)

Poziom tej ligi schodzi na psy. Nie wyrównuje dlatego, że słabsi są coraz lepsi, tylko dlatego, że drużyny takie jak Wisła i Legia nie dają z siebie 100% w meczach ligowych i zamiast golić frajerów 2-0,3-0 to przegrywają 0-1, 1-2...

Romuald 26.02.2012 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1223547)
No i okazuje się że to nie Zagłębie takie dobre tylko Wisła taka słaba.

A zauważyłeś,że Zagłębie grało z Nami u siebie...? chyba nie muszę tłumaczyć,że na własnym boisku gra się lepiej... Podbeskidzie nie straciło bramki w 4 ostatnich meczach...nawet wygrało te 4 mecze więc nie rób z Wisły takiej słabej drużyny na podstawie wyniku Zagłębie z Podbeskidziem.

Pablo84 26.02.2012 13:44

Cytat:

2004/5 Wisła 62 punkty, Legia 47
2007/8 Wisła 77 punktów (niech no jakaś drużyna spróbuje w następnych latach pobić ten wyczyn, powodzenia życzę), Legia 63

I koniec tematu, manipulatorze.

:lol:
Ja tam z niecierpliwością czekam na post 022.Jest naprawdę pociesznym forumowiczem :-).Można też to ująć troszkę inaczej.W erze Cupiała Wisła -czyli od 97, Wisła zdobyła tyle mistrzostw ile Legia przez całą swoją historię?To nie jest dominacja?W 2006 roku Legia zdobyła tytuł, ale przegrała w otatniej kolejce z nami.Oznacza to, że te 2 pkt które miała przewagi były niezasłużone?Czyżby nam się wtedy bardziej należało?
Wydaje mi się że 022 chcę wykorzystąc ten fakt, że zawsze jak coś, to grali z nami w ostatnich kolejkach a wtedy to już zazwyczaj było już pozamiatane.Legia się spinała, a Wisła miała w dupie.
Najznamienitrzym przykłądem bylo te 5-1 w Warszawie, które jest wspominane do dzisiaj.A to, że kopacze za przyzwoleniem.... trochę poimprezowali i wyszli na murawę na kacu, to inna historia.Żeby nie było, ja nikogo nie usprawiedliwiam.Po prostu w dekadzie Wisły bylo tak, że każdy się na nią spinał, w imię zasady "bij mistrza".
Nie kłóccie się z 022.Niech da upust swoim złym emocjom.Poza tym nie znacie się, lub Wam się wydaje.On jest z Warszawy, więc napewno ma szerzsze horyzonty myślowe, których nie ogarniamy :lol:

martin_6 26.02.2012 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1223665)
W pierwszym mamy lepszy bilans od Was, w drugim identyczny na Wasza korzyść bramki na wyjeździe. Lanie jak nie wiem.

Eh, Bajkopisarze :)

Załóżmy hipotetyczną Barcelonę, która wygra wszystkie mecze, poza jednym z, powiedzmy Getafe, z którym zwycięstwo i porażka sprawi, że mają z nim bilans ujemny. Czyli nie można powiedzieć, że klepią każdego jak chcą, bo raz się potknęła? Oczywiście Wisła miała w tamtych sezonach więcej niż jedną porażkę, ale zachowując proporcje, sytuacja analogiczna. Co z tego, że w jednym meczu potknęła się z taką na przykład Legią, skoro nad drugą drużyną miała kilkanaście punktów przewagi. Spokojnie można uznać, że była zdecydowanym hegemonem, nie wiem z czym w ogóle się kłócisz...

Co do Svitlicy, to się nie będę mieszał do tej dyskusji, pamiętam go słabo i głównie z pobytu w Wiśle, gdzie - nie ukrywajmy - furory nie zrobił :)

lucas8 26.02.2012 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1223764)
Ja tam z niecierpliwością czekam na post 022.Jest naprawdę pociesznym forumowiczem :-).Można też to ująć troszkę inaczej.W erze Cupiała Wisła -czyli od 97, Wisła zdobyła tyle mistrzostw ile Legia przez całą swoją historię?To nie jest dominacja?W 2006 roku Legia zdobyła tytuł, ale przegrała w otatniej kolejce z nami.Oznacza to, że te 2 pkt które miała przewagi były niezasłużone?Czyżby nam się wtedy bardziej należało?
Wydaje mi się że 022 chcę wykorzystąc ten fakt, że zawsze jak coś, to grali z nami w ostatnich kolejkach a wtedy to już zazwyczaj było już pozamiatane.Legia się spinała, a Wisła miała w dupie.
Najznamienitrzym przykłądem bylo te 5-1 w Warszawie, które jest wspominane do dzisiaj.A to, że kopacze za przyzwoleniem.... trochę poimprezowali i wyszli na murawę na kacu, to inna historia.Żeby nie było, ja nikogo nie usprawiedliwiam.Po prostu w dekadzie Wisły bylo tak, że każdy się na nią spinał, w imię zasady "bij mistrza".
Nie kłóccie się z 022.Niech da upust swoim złym emocjom.Poza tym nie znacie się, lub Wam się wydaje.On jest z Warszawy, więc napewno ma szerzsze horyzonty myślowe, których nie ogarniamy :lol:

Pablo, ująłeś to wręcz idealnie :D Wiecznie jak wpadam na forum to napinka jest z jego osobą w roli głównej :D

0 22 26.02.2012 14:24

Cytat:

Szkoda że nie wygrzebałeś statystyki wygranych główkowych pojedynków za cały sezon, jeszcze by się okazało, że faktycznie Legia wtedy nie odstawała od Wisły, a pewnie była i lepsza..

Zaiste statystyka główek czy wygranych rzutów rożnych panie Stefanie to dokładnie to samo co mecze bezpośrednie.

Napisałem wyżej - dominacja punktowa w lidze, a zlanie wszystkich to jest różnica.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1223765)
Załóżmy hipotetyczną Barcelonę, która wygra wszystkie mecze, poza jednym z, powiedzmy Getafe, z którym zwycięstwo i porażka sprawi, że mają z nim bilans ujemny. Czyli nie można powiedzieć, że klepią każdego jak chcą, bo raz się potknęła? Oczywiście Wisła miała w tamtych sezonach więcej niż jedną porażkę, ale zachowując proporcje, sytuacja analogiczna. Co z tego, że w jednym meczu potknęła się z taką na przykład Legią, skoro nad drugą drużyną miała kilkanaście punktów przewagi. Spokojnie można uznać, że była zdecydowanym hegemonem, nie wiem z czym w ogóle się kłócisz...

Jasne, że była. Coś podobnego napisałem wyżej, więc nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że się z tym kłócę.

Neguję tylko kłamstwo, że zlała wszystkich. Chciałbyś :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1223728)
PS: 0 22 przestan... po prostu zostaw ten temat i podejdz z dystansem :D Prosze Cie... ;)

Nie psuj mi zabawy :)

P.S. Postów spiętej gumki tradycyjnie nie komentuję.

wislak68 26.02.2012 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1223751)
A zauważyłeś,że Zagłębie grało z Nami u siebie...? chyba nie muszę tłumaczyć,że na własnym boisku gra się lepiej... Podbeskidzie nie straciło bramki w 4 ostatnich meczach...nawet wygrało te 4 mecze więc nie rób z Wisły takiej słabej drużyny na podstawie wyniku Zagłębie z Podbeskidziem.

OK. W takim razie niech będzie że to Podbeskidzie takie mocne ;). W sumie to ograli na wyjeździe Widzew który pyknął w Wa-wie Polonię. Idzie, idzie, idzie ....
Tak czy inaczej na pudło nie ma co liczyć bo Śląsk, Ruch i ... Podbeskidze :>.

Blaszczu16 26.02.2012 14:29

Następny oszołom.

ToTylkoJa 26.02.2012 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1223764)

Wspomnij też o 4-1 dla Legii http://www.youtube.com/watch?v=SsP8fM9B2KY
Też napiszesz, że to był mecz już o nic, bo Wisłą miała mistrzostwo zapewnione?

Kolejny mecz i 3-2 dla Legii http://www.youtube.com/watch?v=IwFwUPylqYM

0 22 ma sporo racji, Legia jako jedyna Wiśle w tamtym okresie dominacji Wisły w lidze nie dawała się, podejmowała rękawice i wygrywała (u siebie, bo na wyjeździe były porażki i częste remisy).

Finał Pucharu Ligi to samo, wygrana Legii 3-0 i porażka w Krakowie 1-2. Ale tak wiem, Wisła takie mecze odpuszcza, bo są o pietruszkę - taka Wasza typowa gadka.

Aha i pamiętam jak an tym forum pisało się w 2006 roku, że co z Legii za mistrz skoro Wisła ją ograła w ostatniej kolejce 2-1. Więc o co chodzi? 5-1 to odpuszczenie Wisły, ale 2-1 dla Wisły to już nie było odpuszczenie Legii? Pokrętne, krakowskie rozumowanie, którego u nas nie rozumiemy ;)

JaQ_TSW 26.02.2012 14:33

no to ładnie Śląsk zaczął :/

Mahazel888 26.02.2012 14:44

nie wiem, czy ja mam tylko takie wrażenie, że Węgrzyn nienadaje się na komentatora?

krowczax 26.02.2012 14:44

Łoooł, na razie wygląda to na mecz sezonu. Mówię ofkoz o Śląsk-Legia.

KRIS22 26.02.2012 14:46

No to walka o tytuł nabiera rumieńców Sląsk na razie baty po 14 minutach czułem to zwycięstwo Legii musimy dzisiaj wygrać z Koroną i mamy dalej szanse walki o tytuł w tej lidze kazdy może wygrać z każdym !

krowczax 26.02.2012 14:51

Uch, szczęka Kuciaka chyba nie pozwoli mu długo pograć.

gigant 26.02.2012 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1223781)
Wspomnij też o 4-1 dla Legii http://www.youtube.com/watch?v=SsP8fM9B2KY
Też napiszesz, że to był mecz już o nic, bo Wisłą miała mistrzostwo zapewnione?

Kolejny mecz i 3-2 dla Legii http://www.youtube.com/watch?v=IwFwUPylqYM

0 22 ma sporo racji, Legia jako jedyna Wiśle w tamtym okresie dominacji Wisły w lidze nie dawała się, podejmowała rękawice i wygrywała (u siebie, bo na wyjeździe były porażki i częste remisy).

Finał Pucharu Ligi to samo, wygrana Legii 3-0 i porażka w Krakowie 1-2. Ale tak wiem, Wisła takie mecze odpuszcza, bo są o pietruszkę - taka Wasza typowa gadka.

Aha i pamiętam jak an tym forum pisało się w 2006 roku, że co z Legii za mistrz skoro Wisła ją ograła w ostatniej kolejce 2-1. Więc o co chodzi? 5-1 to odpuszczenie Wisły, ale 2-1 dla Wisły to już nie było odpuszczenie Legii? Pokrętne, krakowskie rozumowanie, którego u nas nie rozumiemy ;)

Toś przyjebał argumentem ze hoho.. . A ja nie pamiętam, więc cała reszta nie ma sensu.

martin_6 26.02.2012 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1223781)

A ja pamiętam, jak Wy pisaliście, że ten mecz to już nie ma znaczenia, że Wasi go olali i w ogóle nie ma się czym jarać, bo mistrz i tak jest w Warszawie. Pokrętne, warszawskie rozumowanie, można by powiedzieć... ;)

szprotson 26.02.2012 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1223792)
A ja pamiętam, jak Wy pisaliście, że ten mecz to już nie ma znaczenia, że Wasi go olali i w ogóle nie ma się czym jarać, bo mistrz i tak jest w Warszawie. Pokrętne, warszawskie rozumowanie, można by powiedzieć... ;)

jak ich jebnęliśmy 4-0 ? to też Legia grała zeby zwolnić trenera nikomu sie nie chciało biegać, w ogóle wyszli na plac tylko dlatego ze tak mieli w kontraktach.

PIET-RASIAK jebane drewno

el Nuero 26.02.2012 15:02

Ło matko... co oni graja w tym Wrocławiu? Nie minęło pół godziny, a już "dwójka". Gol x2 GOL. Jeśli naprawdę Śląsk wypuści z rąk taką okazję na przybliżenie się do mistrzostwa, to... w Warszawie będą się z nich śmiać jak stolica długa i szeroka.

Dziwna ta kolejka. Oby tylko nasi wykorzystali swoją szansę dzisiaj.

krowczax 26.02.2012 15:05

No i znowu kontrowersja. Śląsk rozpieprza tak zapracowaną przewagę w lidze.

Nokaut. Śląsk może się modlić o łagodny wymiar kary.

Jazon 26.02.2012 15:05

Cudownie Legia rozklepała Śląsk. Po profesorsku. 2 szybkie bramki, czerwona dla Śląska i zaraz potem nokaut. Nie ma szans, żeby Śląsk się podniósł. Chyba nawet o tym już nie myślą..

adas123 26.02.2012 15:14

Niestety żadna kontrowersja,bo Pietrasiak zaczął faulować na tyle wcześnie,że jakby tego nie zrobił to Fojut w życiu by nie dogonił Ljuboji.Legia taka mocna,czy Śląsk słaby?
Trzeba dzisiaj wygrać,bo tam nad nami to sie kotłować będzie jeszcze dość

0 22 26.02.2012 15:22

Lenczyk zrobi fikołka?

:)

martin_6 26.02.2012 15:23

Śląsk dramatycznie słaby, szczególnie w obronie. Legia kopie piłkę gdzieś pod pole karne i robi się od razu sytuacja bramkowa. Wygląda na to, że Lenczyk postanowił tradycyjnie zjebać szansę na mistrza...

szprotson 26.02.2012 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1223805)
Lenczyk zrobi fikołka?

:)

Tym razem ubiegł go PIET-RASIAK

Ciastek1 26.02.2012 15:25

Po prostu widać różnice między drużyna ligowych średniaków a drużyna doświadczoną w europejskich bojach .WKS myślał chyba , że niczym 99% meczów ekstraklasie będzie sobie rozgrywał piłkę od boku do boku , od obrońcy do obrońcy a Legia zrobiła to co powinien umieć każdy średniak w Europie - założyła pressing i zbieranina średniaków niestety się pogubiła .

Nie boje się tego powiedzieć - cholernie podoba mi się gra Legii i ich agresja i mam nadzieję , że Wisła zagra na takiej samej k... żeby udowodnić , że nie ma śladu po europejskim kacu .

Emenems81 26.02.2012 15:28

Dokładnie.

Prawda jest taka, że gdyby Legia z Wisła przełożyły swoje zaangażowanie z pucharów w ligę, to na koniec sezonu kolejność byłaby taka.. Legia, Wisła.. lub Wisła, Legia ew trochę dalej Lech i długo długo nic..

wikink1 26.02.2012 15:28

Śląsk przegrał własną bronią przygotowaniem fizycznym bo chyba nikt wątpliwości że Legia ma lepszych technicznie piłkarzy . Smuci tylko taki fakt że Skorża oraz Petresku nabywali doświadczenia w WIŚLE ......NO ALE CHYTRY DWA RAZY TRACI .

gigant 26.02.2012 15:33

Legia w takiej formie jest raczej poza zasięgiem wszystkich.

rafkur 26.02.2012 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1223814)

Odwracając - Śląsk w takiej formie jest w zasięgu wszystkich.

To jest nasza buraczana - tu każdy z każdym wygrywa w zależności od układu gwiezdnego. Ten wynik to dla nas może i trochę gorzko smakujący ( bo ze Śląskiem w roli głównej) ale jednak prezent. Oby nasi tego nie spieprzyli.

A teraz na mecz !

mr_kwolf 26.02.2012 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1223814)

Uwielbiam takie stwierdzenia. Szczególnie po tym co Zabrze z nimi zrobiło tydzień temu. Tutaj im się mecz ułożył i sobie grają na luzie z przewagą jednego gościa i wielkie mi "poza zasięgiem". Za tydzień ŁKS się zamuruje, skończy się 0-0 i będzie wielki gadanie, że nikt nie chce mistrza, że tak słabego mistrza to już dawno nie było i blablabla.

Ciastek1 26.02.2012 15:45

Brawo Rusko !!!

Klask Klask Klask

Wstyd pokazywać za granicą tak realizowaną ligę .Transmisja niczym z Ułan Bator , co mecz to usterka .Nieważne czy deszcz, grad , słoneczko - usterki muszą być .

szprotson 26.02.2012 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1223817)
Odwracając - Śląsk w takiej formie jest w zasięgu wszystkich.

To jest nasza buraczana - tu każdy z każdym wygrywa w zależności od układu gwiezdnego. Ten wynik to dla nas może i trochę gorzko smakujący ( bo ze Śląskiem w roli głównej) ale jednak prezent. Oby nasi tego nie spieprzyli.

A teraz na mecz !

Boli mnie i skręca jak to pisze, ale przeciez widać że Legia gra szybko, w przeciwienstwie do reszty Polski.
Wisła nie gra szybko, gra kombinacyjnie.

Śląsk sam tego meczu nie przegrał, najpeirw wygrał go pressing gola na piździe rasiaku w pierwszej minucie, cała taktyka trenera idzie w łeb. Potem Legia znowu pressing biegania wymiana piłki i gol a Sląsk stoi i patrzy. Na koniec RASIAK pokazał jak jest wy....iście szybki i zwrotny i DEBIL łapie czerwoną kartke.
To nie jest tak że Śląsk jest słaby, bo przeciez był 1 w tabeli. To po prostu Legia gra w piłke od pierwszej minuty i atakuje a nie kombinuje jak Lenczyk wystawiając taktyke 4-6-0.
Dlataego tak wlasnie zastanawiali mnie wszyscy na SB którzy zyczyli wygranej Legii.
Na dziś moge sie o flakon założyć że Legii w tabeli nie miniemy. Przyjmuję zakłady na priv.

mr_kwolf 26.02.2012 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1223820)
Boli mnie i skręca jak to pisze, ale przeciez widać że Legia gra szybko, w przeciwienstwie do reszty Polski.
Wisła nie gra szybko, gra kombinacyjnie.

Śląsk sam tego meczu nie przegrał, najpeirw wygrał go pressing gola na piździe rasiaku w pierwszej minucie, cała taktyka trenera idzie w łeb. Potem Legia znowu pressing biegania wymiana piłki i gol a Sląsk stoi i patrzy. Na koniec RASIAK pokazał jak jest wy....iście szybki i zwrotny i DEBIL łapie czerwoną kartke.
To nie jest tak że Śląsk jest słaby, bo przeciez był 1 w tabeli. To po prostu Legia gra w piłke od pierwszej minuty i atakuje a nie kombinuje jak Lenczyk wystawiając taktyke 4-6-0.
Dlataego tak wlasnie zastanawiali mnie wszyscy na SB którzy zyczyli wygranej Legii.
Na dziś moge sie o flakon założyć że Legii w tabeli nie miniemy. Przyjmuję zakłady na priv.

Tylko co im z tej szybkiej gry jak jadą do Zabrza i nie są w stanie sztycha zrobić? Przyjeżdza Cracovia do nich, gra w 10 i wywozi punkt?

Fakt, dzisiaj Legia gra ładnie, ale to dlatego że im się mecz świetnie ułożył.

Według mnie faworytem do mistrzostwa jest cały czas Polonia. I wczorajsza porażka tego nie zmienia. Jak my wygramy dzisiaj to będziemy drugim w kolejności.

PS. Śląsk tydzień temu chyba przegrał mistrzostwo. Dzisiaj to konsekwencja tego co Ruch z nimi zrobił w drugiej połowie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl