![]() |
Czyli nie ma nowego inwestora nie ma zmiany właścicielskiej a jest czyste rozdanie i u steru ludzie godni zaufania, którzy ryzykują własną kasą dla Wisły. Chyle czoła za ułożenie tej układanki i poskładanie jej do kupy.
|
A wymyślił to wszystko BL
|
Brawo BL za formułę prawną brawo trio Kuba , Królewski , Jażdżyński za poświecenie swojej kasy - coś mi się wydaje że to bedzie nowe rozdanie na miarę przejęcia Wisły przez Telefonikę
|
"Środki konieczne do rozpoczęcia przez drużynę Wisły Kraków przygotowań do rundy wiosennej, a w konsekwencji do wystartowania w nadchodzących rozgrywkach, zapewniły w równych częściach trzy osoby. Zostaną one przekazane Spółce Akcyjnej na zasadzie pożyczki poręczonej i zabezpieczonej przez Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków
Jednym z elementów zabezpieczenia realizacji umowy jest zawieszenie prawa Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków do bieżącego wpływu na zarządzanie Wisłą Kraków SA." Tak wygląda profesjonalne podejście do sprawy, a nie nawijanie kambodżańskiego makaronu na uszy |
tak BTW - ciekawy jestem jak dużo osób zainwestuje swoją kasę w wypadku kiedy Wisła zadebiutuje na GPW :)
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...=BoxSportCzol1 |
Make Wisla Great Again!!!
Wydaje sie ze temat TS-u właśnie został zamkniety nawet pomimo iz formalnie nadal będą wlascicielami Wisly ale bez mozliwosci kierowania dzialaniami spółki akcyjnej . To mega dobra wiadomość dla nas wszystkich. Odcięcie TSu od S.A to naprawdę mistrzowskie posunięcie przed ważnymi rozmowami z przyszłymi inwestorami. |
To oznacza to Stanowskie 90% - teraz mogą przychodzić na rozmowy poważni ludzie, a nie jak do TS-u, ale sprawa jeszcze nie została zakończona.
|
Nie grzejcie się.To nadal misja ratowania klubu a nie atak na LM
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zgoda tylko ja już czytam o planach podboju ligi a nadal nie wiemy jak będzie wyglądać finansowanie do końca tego sezonu.
|
Kiedy usuwamy temat TS właścicielem Wisły ?
|
Ja nie mówię,że słabo.Tego właśnie teraz oczekiwałem
|
Cytat:
Tyle tylko, że *uja może ;), bo dostanie 4 miliony w pysk. |
Cytat:
P.s Ja jestem w tej grupie, którzy od początku twierdzili, że Jadczak powiedział to co wszyscy znający temat mniej więcej wiedzieli od dawna. Natomiast nie podobał mi sie sposób realizacji(koloryzowanie) i termin premiery tego reportażu, gdyż jeszcze nie miałem świadomości, że Sarapata jest tak bardzo umoczona w ten proceder. Wtedy mało kto miał taką świadomość i krytykowało się go ze względu na to, że godzi mocno w wizerunek klubu, który i tak był prawie na dnie. Ale poza tym każdy kto sie coś tam orientuje wiedział jaka była prawda jak np. to że, Sharakany po meczach robiły non stop imprezy na kilkadziesiąt osób w gabinetach prezesowskich w budynkach TSu. jak na walnych głosowaniach w SKWK dawali chłopakom "do zrozumienia" że możecie sobie oczywiście głosować, ale będzie jak my chcemy po czym Wesoły miał rzucić legitymacją :D itd itd itd. Ich wpływ i decyzyjność była wiadoma od dłuższego czasu. Natomiast całe szczescie pycha arogancja i pazerność na hajs wtrąciła ich za kraty. Na szczescie oczywiście dla Wisły i dla żydów ;). Tam są teraz w tym srodowisku duże tarcia, grupa jest rozbita czołówka siedzi zaraz ktos kogos sprzeda i po WSH. Wiec albo nowe rozdanie albo nie istnieją. Wiec nie ma co sie obawiać zadymy na następnym meczu, bo to jest bardzo mało prawdopodobne. |
Cytat:
Chciałbym Cię zapytać, bez cienia podtekstu, uczciwie jak dobrego gościa, bo nie mam żadnych powodów zakładać u Ciebie złej woli. Czy Twoim zdaniem istnieje "problem Sharksów" ? Tzn mówiąc dokładniej, czy to się wszystko samo rozejdzie po kościach, sprawy będą się toczyć swoim rytmem, Wisła odzyska blask, czy jest ktoś (bądź grupa "ktosiów") którzy są dla Wisły zagrożeniem. Jak też widzisz SKWK ? To ich koniec, czy są ciągle niezbędni i z czasem odzyskają wpływy? Czy socios mogą przejąć ich miejsce ? |
Co z Wislockim w nowym układzie? Czy odpuszcza SA i będzie się musiał sam mordować z siłownią, długiem ts i delfinami? Pamietajmy ze gosc wzial sporo na klate, a Królewski trafił do SA dzięki niemu.
|
Cytat:
|
Bardzo dobry ruch ze strony Wisłockiego. Wisła przechodzi w wiarygodne ręce a on sam nie będzie musiał słuchać ewentualnych zastrzeżeń jakie by mogli mieć do niego ludzie ze "starego układu", którzy by jeszcze chętnie przyjęli jakąś "prowizję managerską" lub wystawili fakturę za catering z puli kasy od Kuby & Co. Jest to duże uwiarygodnienie nas w oczach potencjalnych nowych właścicieli.
|
Przecież Wisłocki dalej ma być prezesem... ktoś musi Wisłę reprezentować, a sąd jeszcze go nie wpisał nawet do KRS.
Od początku mówiło się, że ma on być prezesem do czasu przyjścia nowego inwestora, więc co najmniej kilka miesięcy będzie jeszcze prezesował. To nowe rozdanie to wg mnie odsuniecie tych Kwaśniewskich i Michlowiczów od decyzji. |
o czym wy .......eta?
Wisłocki jest prezesem. |
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...680147456?s=19
Cytat:
|
"Biała Gwiazda" na razie ma jednego dużego sponsora. Z reklamy na koszulce i innych nośnikach LV Bet płaci 1,6 mln zł rocznie, z czego 12 procent trafia do pośrednika, który znalazł tego mecenasa, wobec czego do klubu trafia 1,4 mln zł. Ówczesna prezes Marzena Sarapata chwaliła się, że załatwiła najlepszego w lidze sponsora." - Ciekaw jestem czy ten pośrednik też ma zarejestrowaną działalność na R22. Ktoś, coś wie?
|
Może Damian D. ?
|
Mamy umowę z LV do 2021 roku. Stawka jaką nam płacą jest niska, ale w Krakowie ciężkie czasy. Na szczęście mamy teraz bardzo poważnych reprezentantów.Goście obyci w świecie, mają kontakty i wiedzą jak złapać wspólny język z innymi grubymi rybami. Wierzę, że nie pozwolą Wiśle na bylejakość i co bardzo ważne są związani z Krakowem.
|
Świeży wywiad z Jarosławem
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/lt67vsg |
"chcieliśmy swoim działaniem wprowadzić do Wisły nową tradycję, polegającą na dotrzymywaniu słowa"
Żartowniś. |
Cytat:
Czyje to słowa? |
Cytat:
|
W dobrym kierunku to idzie co oczywiście cieszy, wiadomo też że idziemy krok po kroku
Ale Od przyszłego tygodnia czas się pochylić nad sytuacją kadrowa Bo cała ta akcja będzie psu w du.pe jeżeli spadniemy do 1 ligi w przeddzień nowego kontraktu telewizyjnego |
Tyle punktów jest za przeproszeniem naruchanych w tym momencie, że nawet z juniorami na połowie pozycji utrzymanie jest bardziej niż prawdopodobne.
Szekle z systemu Pro Junior też większe. |
Królewskiego :d
|
Nie. Pośrednikiem w tej transakcji jest/był 4Business: http://www.4b.com.pl/uslugi/marketing-sportowy/
Agencja, która zajmuje się tego typu rzeczami. Cytat:
|
Cytat:
|
Że są prowadzone to się domyślam, chodzi mi o konkrety
W tej chwili samo utrzymanie obecnej kadry to za mało, na środek obrony mamy 2 piłkarzy w tym jednego 39 letniego (nawet jeżeli to twardziel pokroju Wasyla) Ja wiem, że mając 2 tygodnie temu w perspektywie nieprzystapienie do rozgrywek są to problemy błahe tym niemniej czas się nad nimi pochylić |
Sytuacja kadrowa nie jest wcale taka zła.Już widać ,że w tym sezonie żeby się utrzymać wystarczy mniej lub tyle samo punktów co w poprzednim .Pewnie dojdą jakieś wypożyczenia i 3-4 juniorów.Nie sądzę abyśmy sprowadzali jakich zawodników nawet z niższych lig.Nikt nie będzie chciał dodatkowo obciążać budżetu
|
Strzelam, że Łukasz Szukała będzie grał w Wiśle.
|
https://twitter.com/jarokrolewski/st...594.1538224014
Ok to pierwszy pożar ugaszony Pan Królewski zasługuje na co najmniej owację na stojąco na pierwszym meczu przy R22. |
Cytat:
|
Przede wszystkim dzień dobry, forum czytam od dawna, ale sytuacja wymusiła, że się zarejestrowałem i przedstawię krótko fakty.
To co się dzieje w Wiśle, to cyrk do potęgi n. W KRS nadal figuruje Sarapata jako prezes, bo sąd jeszcze nie rozpatrzył zmian w zarządzie i nie wiadomo, co postanowi (umowa z Vanną i Hartlingiem), samozwańczy prezes Wisłocki nie będąc formalnie we władzach spółki "formalnie" przekazuje "władzę" trzem pozyczkodawcom. To tragifarsa. Podejrzewam, że w Kambodży są mniejsze jaja niż to, co oni wyprawiają teraz w Krakowie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl