Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 25.02.2012 15:35

Przypomina sie reklama Dosi... "Skoro nie ma roznicy, to po co przeplacac?" :lol:

Wizard 25.02.2012 15:37

Cieszy strata punktów Zagłębia, brawo Podbeskidzie :) Grają pod Lechię :D Jeszcze niech tylko Cracovia standardowo wtopi :)

Tymczasem w meczu Lechia II Gdańsk - Pomezania Malbork nasz młody napastnik Adam Duda strzelił 4 bramki, a przy piątej asystował. 5-0 wynik końcowy. Janasie, ja się pytam gdzie jest Duda i czemu nie w Ekstraklasie? :D emeryt Dawidowski, beznadziejny stranieri Tadic zabierają miejsce młodym utalentowanym Polakom... Cóż, smutne.

River 25.02.2012 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1223422)
A w Ruchu kto wielki gra? Tam poza Fornalikiem nie ma nawet porządnego 1 piłkarza:)

Byc moze Piech czy Jankowski to nie sa porzadni zawodnicy (oczywiscie w polskiej skali). Tylko nie wiem czemu niektore wieksze kluby chetnie by ich u siebie widzialy.
I jeszcze jest Zieniu, ktory przezywa druga mlodosc i sporo daje Ruchowi.

Cytat:

Smutne to jest twoja znajomość kadr obu zespołów.

A mnie bardziej smuci twoja nieznajomosc.

Cytat:

Stawiam orzechy przeciw kasztanom że Fornalik z dokładnie tym składem jaki ma Lechia wprowadziłby gdańszczan do pierwszej 5. A Janas z tym "przemocnym"kadrowo Ruchem grałby o utrzymanie razem z ŁKS

Wez zapodaj sobie zimny oklad na czolo.

Lechia w tym skladzie na pierwsza piatke:rotfl:
Tak, wystarczy tam Fornalika na lawke wsadzic i Lukjanovs z Dawidowskim zaczynaja rozpierdalac lige:lol:

Acima 25.02.2012 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 1223442)
No prawda, ale trzeba pamiętać, że w tamtym okresie nie miał pół napastnika po odejściu Lewego.

Patrząc całościowo na pobyt w Lechu to jednak można zapisać na jego plus.Przede wszystkim dokonał tego, co przez trzy lata nie udało się Smudzie.Zdobył MP, a do tego dorzucił awans do 1/16 LE w świetnym stylu.

Jesień 2009 - na minus Liga, PP, LE
Wiosna 2010 - duży plus MP
Jesień 2010 - minus Liga, na plus LE, minus LM

Według mnie wyniki się znoszą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 1223442)
... a do tego dorzucił awans do 1/16 LE w świetnym stylu.

Chodzi o męczarnie z Interem Baku, odpadnięcie ze Spartą Praga oraz 1:0 w dwumeczu z Dnipro, gdzie Lech stworzył sobie jedną sytuacje bramkową? Świetny styl to na pewno nie był... Choć w fazie grupowej grali ładnie, ale tam piłkarzy nie trzeba było specjalnie mobilizować.

sessegnon 25.02.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1223453)
Chodzi o męczarnie z Interem Baku, odpadnięcie ze Spartą Praga oraz 1:0 w dwumeczu z Dnipro, gdzie Lech stworzył sobie jedną sytuacje bramkową? Świetny styl to na pewno nie był... Choć w fazie grupowej grali ładnie, ale tam piłkarzy nie trzeba było specjalnie mobilizować.

Akurat nie miałem tu na myśli męczarni z Azerami, kiedy tak jak pisałem grali bez napastnika.Z faworyzowanym Dnipro wymęczyli awans.Wiadomo, że chodziło mi o fazę grupową ;)

Pan Jotka 25.02.2012 16:25

Wiem, że kolejka trwa i nie zakończyły się wszystkie mecze, ale pewne "prawdy" są uniwersalne.
Po pierwsze: liga jest czerstwa coraz bardziej. I nie zmienią tego świetne mecze w wykonaniu Zieńczuka, bo to raczje potwierdzenie tezy niż jej negacja,
Po drugie: nowe stadiony miały dac nowe możliwości. Zamiast tego jest dramat. Nie mówię o Wiśle tylko bo frekwencja Lecha, Chorzowa( który walczy o medal!),Lubina, a nawet Podbeskidzia pokazuje że ta liga ni jest w stanie przyciągnąc ludzi.Dlaczego? Bo Zieńczuk jest najlepszy na boisku ;-)
Po trzecie: fatalna antyreklama piłki w TV. Wszechobecny kibol, utyskiwanie na sędziów,typowe polskie narzekactwo i mamy taki efekt jaki mamy. Przeciętny klient na hasło mecz i piłka nożna mówi ze fajnie , ale w TV.
Po czwarte: winni działacze. Każdy klub przypomina bazarowy biznes. Przychodzi oferta-opychamy, bo potem nie będzie drugiej. W ten sposób pewni gracze obrażają się bo ich nie sprzedano, menadżerowie rządzą kadrami klubów , a młodzieży brak. Stad brylują Zieńczuki.

Niestety bardzo źle to wygląda. Mówienie, że brak pieniędzy ma wpływ na pewne rzeczy nie przystaje do rzeczywistości.

PS. Nie żebym nie lubił Marka Zieńczuka, ale liczono raczej,że koleś będzie już sobie truchtał i kończył karierę, a nie że będzie ciągnął grę zespołu, strzelał i asystował...

Ogryzek 25.02.2012 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1223452)
Byc moze Piech czy Jankowski to nie sa porzadni zawodnicy (oczywiscie w polskiej skali). Tylko nie wiem czemu niektore wieksze kluby chetnie by ich u siebie widzialy.
I jeszcze jest Zieniu, ktory przezywa druga mlodosc i sporo daje Ruchowi.

A mnie bardziej smuci twoja nieznajomosc.

Wez zapodaj sobie zimny oklad na czolo.

Lechia w tym skladzie na pierwsza piatke:rotfl:
Tak, wystarczy tam Fornalika na lawke wsadzic i Lukjanovs z Dawidowskim zaczynaja rozpierdalac lige:lol:

Zlituj się!
A z czym Ruch robi takie wyniki? Messi tam gra oszołomie?

Ten Zieniu o którym piszesz to właśnie został pogoniony z Gdańska bo był za słaby i trafił jako odpad.... do Chorzowa. Nie odchodził z Lechii jako gwiazdor ale jako staroć na złom...
Piech wydobyty z niższych klas i reaktywowany w Chorzowie po problemach alkoholowych itd
Oni nie kupili za gotówkę od kilku rund piłkarza (albo za grosze co najwyżej)

To że Ruch potrafi z młodych (Jankowski) albo z odpadu (Zieńczuk, Piech) zrobić z powrotem piłkarzy to zasługa Fornalika.

Męczy mnie przepychanie z tobą. Zobacz na budżety klubów i potem pisz.
Ruch - 14 mln
Lechia - 28 mln

Szkoda czasu na ciebie.

Tylko ŁKS i Podbeskidzie mają mniejsze budżety od Chorzowian.

Karherop
Oczywiście że zgranie zespołu, jego ułożenie to podstawa. Taki River tego nie zrozumie, on myśli że w Ruchu gra Messi a w Lechii amatorzy i stąd różnica w grze i pozycji w lidze...
Dlatego Ruch ma takie wyniki bo w swojej biedzie jest stabilny i ma dobrego trenera. Lechia natomiast ma dużo lepszych piłkarzy, ale od Kafarskiego po Janasa nie może trafić na dobrego trenera. Ciągłe zmiany.

emj10 25.02.2012 17:45

Jakich dużo lepszych zawodników ma Lechia? Kadrowo to jest ten sam mierny poziom, z tym, ze Ruch ma kilku młodzików i już nie młodzików, których może puścić za kilka baniek.

Acima 25.02.2012 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1223492)
Jakich dużo lepszych zawodników ma Lechia? Kadrowo to jest ten sam mierny poziom, z tym, ze Ruch ma kilku młodzików i już nie młodzików, których może puścić za kilka baniek.

Taki Lukjanovs, Traore, Grzelczak czy Machaj u Fornalika mogliby zrobić duży postęp. U Janasa lepsi się nie staną.

Konrad. 25.02.2012 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1223466)

Niestety bardzo źle to wygląda. Mówienie, że brak pieniędzy ma wpływ na pewne rzeczy nie przystaje do rzeczywistości..

I wszystko to w sezonie, w którym polskie kluby odniosły jedne z największych sukcesów w pucharach, liga dysponuje największym budżetem, oraz mamy najwyższą frekwencję w historii. Za naszych ligowców płacone są też coraz większe pieniądze, i trafiają do coraz lepszych lig.

Ale lepiej narzekać.

wanciak86 25.02.2012 18:50

hola hola.

Zieńczuk pogoniony z Gdańska jako odpad ? NIE !

Zieńczukowi ręke podała właśnie Lechia, wyciągneła kontuzjowanego i dała szanse rehabilitacji w Gdańsku.
Dostał też kasę na umowie, której kontuzjowany zawodnik NIGDZIE by nie dostał, bo nikt by nie podpisał umowy z piłkarzem, który był wolnym zawodnikiem z zerwanymi wiązadłami.

Zrobiła to Lechia, i chociaż miał miesięcznie tylko 4 tys netto - to i tak był wielki ukłon klubu. (rehabilitacje i lekarzy itp opłacał klub). Umowa ta była podpisana na pół roku.

Gdy ta umowa się skończyła, zaproponowano mu jej przedłużenie z opcja zwiekszenia kontraktu gdy lekarze orzekną, że może już normalnie czynnie trenować.

A co zrobił Zieńczuk ?
Powiedział, że nie bedzie czekał i wyruszył w Polskę.
I cały wkład Lechii w wyleczenie i utrzymanie zawodnika poszła w błoto.
To kto tak naprawdę tutaj poleciał sobie w kulki?

Ciastek1 25.02.2012 18:52

Świetny wynik w Warszawie .Jednak prawdą się okazało , że mecz Polonii z ŁKSem nie był żadnym wyznacznikiem ich aktualnej formy . Może skończy się 3:0 i Ziutek pośle w diabły Zielińskiego którego pewnie z otwartymi ramionami przyjmą na Bułgarskiej a Bakero wróci do Polonii ? :D

KRIS22 25.02.2012 18:52

Ta liga jest totalnie nieprzewidywalna Widzew prowadzi 2-0 na Polonii ( na razie ) a tydzień temu przegrywa u siebie z Podbeskidziem jak jutro nie wygramy to bedziemy totalnymi frajerami wszyscy praktycznie na razie graj dla nas tylko my tego nie wykorzystujemy !!

rafkur 25.02.2012 18:57

Ten Tunezyjczyk wygląda nawet, nawet. Chłop właściwie z nimi nie trenował. Chociaż może to właśnie dlatego tak gra? )))

Fiti 25.02.2012 18:58

Wniosek z tego taki że ŁKS jest dramatycznie słaby a co za tym idzie i Lechia. Jak dla mnie jeśli w ich grze się nic nie odmieni to będą to spadkowicze...

wanciak86 25.02.2012 19:00

Tylko, że ŁKS grał 3/4 meczu w przewadze. Nie bronie swojej Lechii, bo równiez uważam za tragicznie słabą, ale taki jest fakt.

A każdy kolejny mecz ŁKSu będzie lepszy.

Ciastek1 25.02.2012 19:00

Swoją droga trzeba podziękować Rusko za firmę odpowiedzialna za transmisję .Co prawda padał mocny deszcz ale poprzednia firma nigdy nie miała takich problemów a obecna co kolejkę musi coś schrzanić .Tydzień temu podobne mieli kłopoty a deszczu nie było .

Fiti 25.02.2012 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1223526)
Tylko, że ŁKS grał 3/4 meczu w przewadze. Nie bronie swojej Lechii, bo równiez uważam za tragicznie słabą, ale taki jest fakt.

A każdy kolejny mecz ŁKSu będzie lepszy.

Dlatego zaznaczyłem, że jeśli w ich grze nic się nie odmieni to będą to spadkowicze, bo przecież wszystko może się zdarzyć.

Bobek90 25.02.2012 19:28

Pan Jotka
Cytat:

Po pierwsze: liga jest czerstwa coraz bardziej. I nie zmienią tego świetne mecze w wykonaniu Zieńczuka, bo to raczje potwierdzenie tezy niż jej negacja,
Hmmm, niech zgadne... Wisla juz nie klepie kazdego jak chce, stad liga jest coraz bardziej czerstwa?
Obiektywnosc... Co? :lol:

O tym czy liga jest bardziej lub mniej czerstwa decyduja... wyniki w pucharach. I tu, jak dobrze zauwazyl witek, w ostatnich 4 latach mielismy 3 (!) solidne wystepy. Malo tego, w ostatnich 4 latach mamy srednio... 1 zespol na wiosne (2xLech, 1x Wisla i Legia). W rankingu w ciagu 2 lat z 26 miejsca awansowalismy na miejsce... 20. Ale nie co tam panie, postepu nie ma zadnego, my sie cofamy!
Wrecz kocham takie czarnowictwo :lol:

I wracajac do tego "Zienczuka"... widzisz tylko jedna strone medalu. 10 lat temu po boiskach ekstraklasy biegali gracze o takiej marce jak Ljuboja czy Blanco? Nie, nie biegali (mowa o pilkarzach ktorzy nie zakonczyli jeszcze kariery). Dalej, a to 10 lat temu nie bylo pelno w lidze tych wszystkich Odr, Polkowic czy Switow ? No wlasnie. No wlasnie....

legion18 25.02.2012 19:45

Bakero do Polonii, Zieliński do Lecha! Za pół roku znowu podmianka:lol:

Karherop 25.02.2012 19:54

Nawet nie wynik w Warszawie jest zdziwieniem , co gra Widzewiaków . Z takim Widzewem jak dzisiaj , praktycznie zadna drużyna w lidze nie wygrałaby przy 100% zaangażowaniu. Chyba najlepszy mecz Łodzian w sezonie . Powinni wygrac o wiele wyżej.

Polonia dalej jest sporą zagadką , ale juz wiemy ze nam nie odskoczy po tej kolejce :D teraz tylko odrabiac straty...

PS. Sędzia tego spotkania ( Piasecki ? ) dzisiaj byłby gotów doliczyc 8 minut żeby tylko dać jak najwiecej szans Polonii na wyrównanie.. to co wyczyniał w doliczonym czasie gry to skandal

wislak68 25.02.2012 19:59

No i okazuje się że to nie Zagłębie takie dobre tylko Wisła taka słaba.

Ciastek1 25.02.2012 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1223546)
Nawet nie wynik w Warszawie jest zdziwieniem , co gra Widzewiaków . Z takim Widzewem jak dzisiaj , praktycznie zadna drużyna w lidze nie wygrałaby przy 100% zaangażowaniu. Chyba najlepszy mecz Łodzian w sezonie . Powinni wygrac o wiele wyżej.

Polonia dalej jest sporą zagadką , ale juz wiemy ze nam nie odskoczy po tej kolejce :D teraz tylko odrabiac straty...

Drużyna na średnim poziomie rozbiłaby ten Widzew z 4:0 .Nie siejmy demagogi .Słaby Widzew i jeszcze słabsza Polonia która sama sobie wbiła dwa gole.Osobiście jestem załamany poziomem ekstraklasy .Mnóstwo niecelnych podań , kiksy obrońców, bramkarzy a w dodatku komentatorzy którzy byle jaką klepkę rodem ze szkolnego boiska z entuzjazmem w głosie nazywają wspaniała akcją .Jak dodamy do tego symulki po każdym kontakcie z przeciwnikiem oraz transmisję na poziomie Mongolii to obraz naszej rodzimej ligi jest żenujący .

Acima 25.02.2012 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1223537)
Pan Jotka

Dalej, a to 10 lat temu nie bylo pelno w lidze tych wszystkich Odr, Polkowic czy Switow ? No wlasnie. No wlasnie....

Ja zapytam inaczej. Czy 10 lat temu możliwa byłaby sytuacja, że w strefie spadkowej znajdują się 2 bogate jak na polskie warunki kluby? Ja mam wrażenie, że wraz z zanikającą korupcją słabsze drużyny zaczynają walczyć zamiast sprzedawać mecze. Przez to liga strasznie się wyrównuje, co niektórzy uważają niesłusznie za obniżający się poziom.
Zapytam jeszcze inaczej. Czy uważacie, że Stanko Svitlice sprzed 10 lat strzeliłby teraz 24 bramki?

River 25.02.2012 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1223467)
Zlituj się!
A z czym Ruch robi takie wyniki? Messi tam gra oszołomie?

Ten Zieniu o którym piszesz to właśnie został pogoniony z Gdańska bo był za słaby i trafił jako odpad.... do Chorzowa. Nie odchodził z Lechii jako gwiazdor ale jako staroć na złom...
Piech wydobyty z niższych klas i reaktywowany w Chorzowie po problemach alkoholowych itd
Oni nie kupili za gotówkę od kilku rund piłkarza (albo za grosze co najwyżej)

To że Ruch potrafi z młodych (Jankowski) albo z odpadu (Zieńczuk, Piech) zrobić z powrotem piłkarzy to zasługa Fornalika.

Męczy mnie przepychanie z tobą. Zobacz na budżety klubów i potem pisz.
Ruch - 14 mln
Lechia - 28 mln

Z choinki sie urwales? Ty myslisz, ze Fornalik zrobilby z Lechii zespol na pierwsza piatke? Wez sie obudz. Jesli myslisz, ze obecne miejsce Lechii to tylko "zasluga" trenerow, ktorzy ja prowadzili badz obecnie prowadza to znaczy, ze jestes zwyczajnie smieszny.
Lechia kadrowo jest cienka jak barszcz i nie przez przypadek od poczatku ligi strzelila... 9 bramek i jest tam gdzie jest. No ale geniusz Ogryzek widzi ja w tym skladzie w pierwszej piatce:lol:

I jeszcze kwestia budzetu. Nie wiem jak dlugo intersujesz sie pilka (wychodzi na, ze to chyba od wczoraj) ale pieniadze po boisku nie biegaja tylko pilkarze.

speedfashion 25.02.2012 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1223438)
Komedia.
Druzyna składajaca sie z bramkarza, 1 piłkarza(Patejuk) i 9 wybieganych drwali ma 5 miejsce w tabeli
Ponad Wisła, Lechem
Naprawde na "ekstra"klase wielkie umiejetnosci nie sa potrzebne

Oczywiście, że umiejętności są potrzebne, tylko trzeba CHCIEĆ je wykorzystywać. My jutro pewnie znowu zagramy jak z Zagłębiem - strzelimy bramkę i światła pogaszone, panowie śpią. Ruch, Podbeskidzie (wkrótce pewnie ŁKS) to DRUŻYNY, którym się CHCE. Nie ma tam gwiazdorstwa i kunktatorstwa. Każdy ma świadomość, ze "robi" na klub i na siebie.
Druga strona medalu jest taka, ze gdy panowie dostaną upragnione kontrakty, to mogą stracić nieco tej zadziorności. :)

fanfan 25.02.2012 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1223546)

PS. Sędzia tego spotkania ( Piasecki ? ) dzisiaj byłby gotów doliczyc 8 minut żeby tylko dać jak najwiecej szans Polonii na wyrównanie.. to co wyczyniał w doliczonym czasie gry to skandal

Dokładnie , po bramce kontaktowej powinien skończyć mecz ponieważ już minęło 5! minut jakie doliczył jednak pozwolił jeszcze Polonii na rozegranie dwóch akcji które mało co nie skończyły się wyrównaniem , w efekcie mecz trwał o około 7,5 minuty dłużej ! Tylko jeszcze taka mała uwaga , nazywanie tego człowieka "sędzią" jest obrazą dla ludzi którzy pracują w ten sposób .

speedfashion 25.02.2012 20:19

O ile mnie pamięć nie myli, to kiedyś było podobnie - gdy spotkały się Polonia z Wisłą. Pan Wójcik (?) zrobił wiele, by Polonia ostatecznie wygrała. Doliczył chyba 8 minut...

Jeśli się mylę, to przepraszam, młody wtedy byłem. :)

el Nuero 25.02.2012 20:27

Tak czy inaczej, gratulacje dla Widzewa. Fajnie, że J.W.Polonia za daleko nie uciekła (i nam, i Śląskowi). Mam nadzieję, że wiślaccy piłkarze wykorzystają jutro szansę. Aha, widzieliście jak zabawnie wygląda w tej chwili tabela - 4 drużyny maja tyle samo, 28 punktów. Oby tylko Wisełka jutro odskoczyła :alleluja:

0 22 25.02.2012 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1223537)
Hmmm, niech zgadne... Wisla juz nie klepie kazdego jak chce, stad liga jest coraz bardziej czerstwa?
Obiektywnosc... Co? :lol:

O który sezon chodzi?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1223550)
Zapytam jeszcze inaczej. Czy uważacie, że Stanko Svitlice sprzed 10 lat strzeliłby teraz 24 bramki?

A czemu nie? I czemu pytasz akurat o niego, w sytuacji gdy wielu uchodzących za 'wielokrotnych' królów strzelców mimo, że nie byli 'wielokrotnymi' nigdy w jednym sezonie do 24 nie dobiło?

Bobek90 25.02.2012 22:00

0 22
bla bla bla... chrrr

Cytat:

O który sezon chodzi?
To byl skrot myslowy. Chyba nie zaprzeczysz ze kilka lat temu Wisla dosc znacznie odstawala od reszty stawki, i w zwiazku z tym jej wyniki w "ekstraklasie" byla bardziej "imponujace" niz teraz. Hmm, czy moze bardziej... przekonujace.

Cytat:

A czemu nie? I czemu pytasz akurat o niego, w sytuacji gdy wielu uchodzących za 'wielokrotnych' królów strzelców mimo, że nie byli 'wielokrotnymi' nigdy w jednym sezonie do 24 nie dobiło?
Ano dlatego ze to bylo... drewienko. Ot, poziom Genkova. I sie nie kloc ze nie, bo tak. Zerknij na jego "kariere" poza Legia ;)

martin_6 25.02.2012 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1223578)
o który sezon chodzi?

2004/2005? 2007/2008?

Clapham 25.02.2012 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1223551)
Z choinki sie urwales? Ty myslisz, ze Fornalik zrobilby z Lechii zespol na pierwsza piatke? Wez sie obudz. Jesli myslisz, ze obecne miejsce Lechii to tylko "zasluga" trenerow, ktorzy ja prowadzili badz obecnie prowadza to znaczy, ze jestes zwyczajnie smieszny.
Lechia kadrowo jest cienka jak barszcz i nie przez przypadek od poczatku ligi strzelila... 9 bramek i jest tam gdzie jest. No ale geniusz Ogryzek widzi ja w tym skladzie w pierwszej piatce:lol:

I jeszcze kwestia budzetu. Nie wiem jak dlugo intersujesz sie pilka (wychodzi na, ze to chyba od wczoraj) ale pieniadze po boisku nie biegaja tylko pilkarze.

Sorry, że się w tę trochę za ostrą dyskusję wtrącę, ale poniekąd Ogryzek ma rację co do potencjału drużyny. Jeszcze w zeszłym sezonie Lechia w dość podobnym przecież składzie na dwie kolejki przed końcem ligi była 3, więc to chyba o czymś świadczy.

bofff 25.02.2012 22:25

Oj stareńki. Ile ty masz lat?
Jeśli nie widziałeś go "live" to wrzuć YT i Svitlica i zobacz jakie bramki strzelał a później się wypowiadaj.
P.S. pytanie konkursowe:
Ile goli Wiśle strzelił?

Bobek90 25.02.2012 23:55

bofff
Lol. Ale co to ma do rzeczy jakie bramki strzelal. Rownie dobrze moge Ci napisac ze Lechia sciagnela najlepszego strzelca Europy, wszak gosc walnal ponad 40 bramek w lidze. Szkoda ze estonskiej...

Jedyny kontakt Svitlicy z wielkim futbolem to... 3 mecze w Hannoverze (sic!). Nie ma co, CV jak ta lala. Lewandowski, ktory ma 23 lata, wciaga Svitlice jedna dziurka od nosa. I to z nawiazka.
Reasumujac, gosc przez xx lat kariery poradzil sobie (tak naprawde) tylko w Legii. Legii ktora wtedy byla mooocno srednia (brak wynikow w europie). No panowie... z czym do ludzi? Ogorek na poziomie Genkova.

rw88 26.02.2012 00:20

Nie rozumiem, dlaczego Podbeskidzie ma świadczyć o słabości tej ligi. Ludzie, przecież to normalne i powszechne w całej Europie, że bywają drużyny słabsze kadrowo, które dobrą organizacją gry, ambicją, dobrym przygotowaniem fizycznym nadrabiają dystans do tych możnych i potencjalnie mocnych kadrowo - przypominam wydawałoby się oczywistą rzecz, że piłka nożna to sport DRUŻYNOWY!

Zachowując proporcje pomiędzy potencjałami kadrowymi np. Montpellier i Olympique Marsylii czy PSG z Ligue1, to czym że ten przypadek różni się od porównania Podbeskidzia z Lechem czy Wisłą? Tam również potencjały kadrowe są ciężkie do porównania, a jednak to Montpellier bije resztę na głowę na ten moment. Podobna sytuacja jest również w Bundeslidze, czym że są wyniki i pozycja w tabeli Borussii M'gladbach przy aktualnej pozycji Bayernu Monachium lub Schalke 04 jeśli nie analogią do naszej Ekstrakopanej?

Ten przypadek jest tym lepszy, że Borussia w całkiem podobnym składzie ledwie uniknęła spadku w poprzednim sezonie, teraz jest to po prostu rozpędzona maszyna, mimo że nijak nie można porównać potencjałów finansowego i kadrowego Borussii M'gladbach z Bayernem, czyż nie?

Prawda jest taka, że w stosunku do lig takich jak chorwacka, szwedzka, norweska, szkocka, rumuńska, serbska itd. w ostatnim czasie odrobiliśmy spory dystans i na tą chwilę czołówka naszej ligi gra lepszą piłkę, bardziej zorganizowaną, ma ciekawszych piłkarzy, mimo wszystko dobrą organizację ligi i klubów (jak na ten rejon w hierarchii lig europejskich).

Wydaje się, że nie licząc Anderlechtu, to liga belgijska, duńska, czeska czy austriacka nie mają lepszej ligowej czołówki od naszych drużyn, nasze ligi są porównywalne, a jeśli słabsze, to tylko minimalnie. Nie ma sensu narzekać, bo jest naprawdę przyzwoicie i ja osobiście się cieszę, że drużyny środka i dołu tabeli prezentują naprawdę dobry poziom organizacji gry i nie pozwalają czołowym drużynom na łatwe zwycięstwa, wręcz przeciwnie, potrafią skutecznie skontrować i bronić korzystnego wyniku. Jak pokazują tegoroczne wyniki Legii, Śląska czy Wisły, równość ligi nie do końca ma związek ze spadkiem jej poziomu.

Jestem pewien, że dzięki temu, iż praktycznie wszystkie kluby Ekstraklasy przynajmniej grę defensywną mają na przyzwoitym poziomie, to z czasem będzie również coraz mniej wpadek w Europejskich Pucharach, bowiem mecze faworytów tej ligi z Podbeskidziem, Widzewem, Koroną, Ruchem czy Górnikiem bardzo przypominają pojedynki polskich "asów" z Levadią, Irtyszem czy jakiś czas temu z Tierekiem.

ToTylkoJa 26.02.2012 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1223637)
Ogorek na poziomie Genkova.

A czy ogórek Genkov był królem strzelców ligi polskiej tak jak ogórek Svitlica?
Ogórek Svitlica strzelał gole np. Valencii czy Schalke czy też 3 gole Utrechtowi. To pokazuje, że w Europie też jako tako grał, a nie tylko w lidze.

Bobek90 26.02.2012 01:01

ToTylkoJa
Pytanie tylko ile ogorek Genkov strzelilby 10 lat temu tych goli, a ile Svitlica dzisiaj. Wydaje mi sie ze kiedys w lidze jednak bylo wiecej ekip... "amatorskich" ze tak to ujme.

Ale mniejsza o to. Dla mnie ktos kto w calej pilkarskiej karierze zagral tylko 3 spotkania w "solidnym zespole" ... budzi moje podejrzenia. Skoro taki dobry, to czemu nikt dobry go nie chcial? I nie, nie chodzi mi juz nawet o top 5 lig, ale o ligi takich krajow jak Grecja, Szkocja, czy Portugalia. Zaden Celtic czy AEK jego nie chcial? Dziwne... Jest jeden epizod w Hannoverze bardzo nieudany i... to tyle. Tak samo Genkov. Jeden epizod w Rosji nieudany i... to tyle jesli chodzi o solidne zespoly czy solidne ligi.

0 22 26.02.2012 02:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1223598)
0 22
To byl skrot myslowy. Chyba nie zaprzeczysz ze kilka lat temu Wisla dosc znacznie odstawala od reszty stawki, i w zwiazku z tym jej wyniki w "ekstraklasie" byla bardziej "imponujace" niz teraz. Hmm, czy moze bardziej... przekonujace.

Nie zaprzeczę jeżeli powiesz, że odstawała. Jeżeli jednak napiszesz, że lała wszystkich to oczywiście zaprzeczę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1223598)
Ano dlatego ze to bylo... drewienko. Ot, poziom Genkova. I sie nie kloc ze nie, bo tak. Zerknij na jego "kariere" poza Legia ;)

Genkow :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1223606)
2004/2005? 2007/2008?

W pierwszym mamy lepszy bilans od Was, w drugim identyczny na Wasza korzyść bramki na wyjeździe. Lanie jak nie wiem.

Eh, Bajkopisarze :)

1q2 26.02.2012 03:24

Się znów historycznie spinacie:) - Dla mnie Svitlica miał po prostu sezon ale to kiepski grajcar ale mimo wszystko Genkow który częściej leży niż stoi to buty może mu wiązać;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl