![]() |
"Markę z segmentu premium wybrali piłkarze Wisły Kraków.Biała Gwiazda podpisała kontrakt z krakowskim przedstawicielem Volvo Wadowscy i w najbliższym czasie na klubowym parkingu zobaczyć będzie można różne modele szwedzkiego producenta.Kluczyki do bogato wyposażonego egzemplarza S80ki jako pierwszy odebrał kapitan mistrzów Polski-Cezary Wilk.W najbliższych tygodniach do takiego auta wsiądzie być może również Michał Probierz.Trener wiślaków na razie używa co prawda pojazdu konkurencyjnej marki,ale przesiadki do Volvo nie wyklucza.Związek producentów samochodów i znanych klubów piłkarskich to nic nowego.Zawodnicy Realu jeżdżą pojazdami Audi,Juventusu-Jeepa,FC Schalke-Volkswagena, a Podbeskidzia-Suzuki."
|
Szacunek, oby takich akcji bylo wiecej bo dobrze to robi na PR...
|
Cytat:
Cytat:
SKWK |
Cytat:
A bardziej serio - pomysł i film jeden z najlepszych jakie puściła SSA. Myślę, że ci co akurat znaleźli się na Rynku mieli dużą frajdę. I niektórzy do tego wejściówki ;) |
Akcja na rynku pozytywna:) brawo dla klubu :)
|
Jak sprzedadzą Meliksona i sprowadzą Smudę w lecie to zaczną się chude lata w Wiśle. A tak niewiele brakowało. ....a mać 6 minut do Ligii Mistrzów...
|
Ale też szkoda Meliksona, on też ma ambicje. Jeżeli będzie chciał zostać to zatrzymać kosztem pieniędzy, jeżeli będzie chciał odejść wynegocjować dobrą cenę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Już te chude lata mialy nadejść kilka razy na przestrzeni osatnich13 lat. Przestańcie powtarzać bzdury niektórych mediów które snują mity o końcu Wisły. Już tych końców kilka miało być. A co to się działo jak zajęliśmy 8 miejsce, upadeki Wisły snuli a tu 2 MP pod rząd. Wisła to zbyt duży klub, bogatą historią tradycją , zamożnym inwestorem i rzeszą wiernych kibiców by mógl sobie ot tak upaść bo jej powinęła się noga pierwszy raz od tego sezonu (8 miejsce) (a w zasadzie od czasu pojawienia się Telefoniki (!!!) tuż to kropla w morzu (obecny sezon) w porównaniu z tym co osiągneliśmy przez ten czas i co jeszcze osiągniemy) Tak .......ą że Wisła musi zacisnać chwilowo kieszeń, no może tak jest, ale który klub jest dysponuje większymi środkami? Legia, Lech? i tyle. Ale to jest minimalna różnica która nie pozwoli by mogli nam odjechać. Polonia to klub na wariackich papierach więc nie liczę. Oczywiście trzeba trzymać kciuki by Legia nie awansowała do LM przy szczęśliwym losowaniu . O Ruch i inne się nie martwie bo to zbyt głupie, niedoświadczone i przygotowane kluby by wiedzieli co z tym zrobić i żadnego pożytku mieć nie będzie bo taki sukces na taki klub to zbyt duże obciążenie by mogli sobie z tym poradzić. Śląśk na Mistrzostwo też nie do końca przygotowany, posrany gra z drżącymi dłoniami w tej rundzie. Tylko bez pisania mi o Ruchu i tym podobnych. Bo to bohaterowie jednej akcji jak Bełchatów, Zagłębie czy Jagiellonia. Mieli swoje 5 minut bardziej ze względu na słabość rywali a teraz ledwą wiążą koniec z końcem. Ruch wysoko teraz, a w nowym sezonie zapewne skończy jak wcześniej wymienieni,czyli walka o utrzymanie i środek tabeli. Pilkarze odchodza i przychodzą a trenerzy się zmieniają. Odchodził Górawski, Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Uche, Błaszczykowski, Brożkowie i tak dalej i też miały być "końce" Wisły. A nie widać go od wielu lat i to się nie zmieni bo Wisła ma już swoją wyrobioną pozycję a gorszy moment zdarza się najlepszym. Najważniejsze jest to ze Cupiał kocha Wisłę i nie pozwoli na to by dla Wisły sukcesem była walka o 2 czy 3 miejsce tylko o 1 . On musi być Panem Polskiego sportu i odpalić na koniec sezonu mistrzowskie cygaro. Taki ma kaprys i tak będzie |
Cytat:
Chyba tylko grubszy portfel Cupiała... |
Cytat:
W sumię potrafię Cię zrozumieć, RM też nie trawiłem. |
Cytat:
Tak wiem, zaraz napiszecie ze nie kupimy takich samych za tak "małe" pieniadze, ale pamiętajcie,jak nie było żydka to Wisła była miała sie dobrze i zdobywała Mistrzostwa Polski. Tak samo Ceco, fajny chłop ale nie za takie pieniadze jakie zarabia. E:Ayala, 1.5 mln euro to imho dobre pieniadze.Bo nie zapominajmy ze z minuty na minutę jego wartosc spada. |
Cytat:
|
Cytat:
No nie wiem czy za 1,5 mln € kupimy jakiegoś dobrego polaczka, pepiczka czy ruska. Co do argumentu, że kiedyś się dało. Fakt, dało się, ale mieliśmy wtedy lepszych obrońców, wartościowszych pomocników i skuteczniejszych napastników. Jaki jest sens w sprzedawaniu na siłę Maora? Podpisał kontrakt na 5 lat, to niech go wypełnia. |
to nie że sens, ale skoro mamy biede to logiczne ze pozbędziemy sie tych którzy :
a) duzo zarabiają + mozna na nich zarobić czyli imho jest to ceco i żydek. Reszta bezwartosciowa |
Od małego na całego, czyli derby w drużynach juniorskich
http://www.youtube.com/watch?v=ZQps-a80tkM / WYBIERAMY NAJLEPSZĄ PIĄTKĘ MVP SEZONU 2011/12 W FUTSALU! wchodzimy na http://www.futsal-info.pl/ zjeżdzamy w dół i po lewej znajduje sie sonda. zaznaczamy kolejno "Pater, Czech, Douglas, Franz, Andre" i ok :-) Ku chwale Białej Gwiazdy. |
Cytat:
Kto mistrza wygra, jak się sprzeda najlepszych ? A bez mistrza kasy nie ma, frekwencji też( na WIśle). |
Cytat:
Wg mnie to określenie w stosunku do Meleksa jest obraźliwe.... |
funky easy, derby są badź wyrozumiały :)
a czy "sprzedajmy Gargułe tego polaczka" tez by było obraźliwe ?:> :mozg: Tofik: twoj tok myślenia jest dobry, ale pod warunkiem tego ze nie wierzysz w to że można za mniejsze pieniadze znaleźć dobrych piłkarzy. Ja wierze ze jesteśmy w stanie. |
Cytat:
na 10 takich zakupów, to trafi nam się z 2 Stiliciów, 1 Melikson i z 7 Jirsaków Cytat:
Cytat:
Przez najbliższe 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie - obym się mylił Zresztą po sezonie odchodzi Małecki, Melikson, ciekawe jak sobie to wyobrażasz, patrząc na to, jakich piłkarzy sprowadzi Bednarz |
Cytat:
|
Cytat:
i napisalem ze dostaniemy $ na tanszych niekoniecznie slabszych, ale to nie znaczy że "dostaniemy pieniadze na lepszych piłkarzy". Przez 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie ? A pamietasz taiego piłkarza jak Uche? I to 13 mistrzostwo Maor załatwił czym ? 4 bramkami ? Maor miał KILKA fajnych spotkań i tyle, ale niektórzy robią z niego Boga, ba nie wspomne o kwotach z dupy ktore tutaj byly wymieniane za niego. I ja odejscie Maora sobie wyobrażam, a wy nie, a potem odejdzie i bedzie stękanie i płakanie. I co do sprowadzania piłkarzy przez łysego .... za Łysego z kartą na reku (i procesami z Santosem) przyszedł Marcelo na którym zarobiliśmy pare groszy. I wkład do 2MP miał konkretny, ale nie napisze ze je Nam wygral, bo wygrywa druzyna. I który transfer byl lepszy? Marcelo czy Maora? Który bardziej sie spłacił ? Jova : owszem, masz racje ,brzmiało to jak brzmial, w sumie miało byc lekceważaco, no ale jak wg. Was obrażam to będe pisał poprawnie: Imho sprzedaż Zyda Meliksona - jedyną recepta na solidny budżet. :) |
@szprotson:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śmieszy mnie to deprecjonowanie Meliksona przez wszystkich - w następnym sezonie będziecie płakać, że nie gra już u nas. W przyszłym sezonie pozostanie nam oglądanie rajdów Garguły :D |
Cytat:
|
A dla mnie(piszę to na trzeźwo choć zaraz jakiś browar otworze);) ,Melikson to najlepszy(a może najbardziej błyskotliwy) grajek jakiego widziałem przy R22 - jeśli chodzi oczywiście o naszych grajków - oczywiście że ten sezon ma słabszy ale to się tyczy wszystkich z wyjątkiem Pareiki
ps natomiast czy go sprzedadzą czy nie a najpewniej tak, to w sumie mało mnie obchodzi.Jest taki burdel w klubie że postanowiłem sobie, że się przejmować tym nie będę - oczywiście z wyłączeniem derbów które MUSZĄ wygrać. |
Znaleźli się skarbnicy Cupiała widzę. Co to za różnica czy zarobimy na kimś czy nie.
Dobrze, że przypominacie piłkarzy klasy Uche, Błaszczykowskiego czy Marcelo. To teraz sobie przypomnijcie kto bezpośrednio po nich przyszedł na ich konkretne pozycje. Kim zazwyczaj zastępujemy kluczowe postacie ? |
Cytat:
|
Mistrzowie srania we własne gniazdo - ,,kibice" Wiły Kraków. Jak ktoś nie dostrzega umiejętności klasy Maora, to nie powinien się wypowiadać o piłce. Jeśli mamy cokolwiek budować przy Reymonta, to właśnie na piłkarzach klasy Meliksona i Genkova. Naiwniacy kupili bajeczkę o długach narobionych przez Holendrów i w skarbników się bawią. Maor w formie przerasta pozostałych piłkarzy naszej ligi o kilka długości. Genkov gdyby miał za partnerów skrzydłowych i bocznych obrońców posiadających dobrą wrzutkę oraz rozgrywającego, który potrafi kopnąć celnie piłkę z wolnego lub rogu miałby o wiele więcej bramek.
Idąc tym samym tokiem rozumowania, Błaszczykowski też tylko w kliku meczach błysnął, do tego miał słabe statystyki, bo go rywale faulowali, a naiwniacy z Borussi wydali na niego 3 mln E. Litości. A tak w ogóle, to kto powiedział, że musimy sprzedawać piłkarzy. Zresztą Melikson już się spłacił, zarówno mistrzostwem, jak i 4 rundą LM, do której nas wprowadził. |
Cytat:
|
Cytat:
I tak jak pisałem, kocham Wisłę ale za stary już jestem by przejmować się tym co robią 'zarządzający' klubem bo nie mam na to żadnego wpływu |
Cytat:
Ja nie podważam tego, że Melikson na polską ligę jest bardzo dobrym piłkarzem. Chociaż pokazał na razie jedną dobrą rundę. To problem naszej piłki, problem Wisły, że piłkarz, który nie zagrał dobrego meczu z dobrym rywalem od prawie roku jest uważany za naszego najlepszego piłkarza. Piłkarz, który zagrał jedną dobrą rundę! Tutaj 34-letni Kosowski, 33-letni Zieńczuk i 38-letni Frankowski są ciągle jednymi z najlepszych piłkarzy ligi i grają nie gorzej jak wiele lat temu w barwach Wisły. A nawet lepiej. No, albo 31-letni Mila, który był kariery w tak silnej lidze jak norweska i austriacka nie zrobił. Niezły wymiernik. Melikson jest dobrym piłkarzem, ale nie aż tak dobrym jak tu się go określa. Nie podważam, że aktualnie jest naszym najlepszym zawodnikiem. Nie podważam, że na takich jak on trzeba budować Wisłę. Takich "11" i będziemy mistrzami Polski, zagramy coś w pucharach. Jednak Melikson to bardzo średni w skali europejskiej piłkarz. Uważacie, że jest więcej wart niż Wolski? Dla Wisły tak. Tak jak Legii Wolski. Dla prezesa drużyny X, która chce kupić piłkarza, raczej nie. Myślicie, że ktoś zaproponuje za niego latem więcej niż 2.5 mln euro? Ja myślę, że nie. Byłoby dobrze gdyby chciał zostać w Wiśle. Jak nie chce to ma zostać na siłę? Dla mnie Błaszczykowski i Marcelo byli lepsi. Byli kilka lat młodsi jak byli najlepszymi piłkarzami w lidze. Błaszczykowski gdyby spojrzało się mu w statystyki to nie był takim świetnym piłkarzem, a wszyscy wiemy jak świetny był. A gdyby Bitonowi spojrzeć w statystyki to... znaleźliśmy napastnika! Jakoś się cieszę, że w przyszłym sezonie wróci do Belgii. Reasumując: Melikson do tej pory pokazał jedną udaną rundę i to rok temu. Pomyliłem się? Melikson z lepszym rywalem w polskiej lidze nie pokazał nic ciekawego. Pomyliłem się? Melikson poza dwumeczem z Litexem nie pokazał się w pucharach lepiej niż pozostali zawodnicy. Pomyliłem się? PS Jeżeli Melikson trafi do ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i tam w średniaku ligi będzie regularnie grał i jego gra dawała coś drużynie to przyznam, że jest lepszym niż "bardzo średnim w skali europejskiej piłkarzem" i się pomyliłem w jego ocenie. |
Krytycy Meliksona nie biora jednego pod uwagę. Nawet Messi w Barcelonie gra lepiej niż w reprezentacji Argentyny a Maorowi do niego oczywiście lata świetlne. Chodzi mi o to, że na grę zawodnika wpływają nie tylko jego umiejętności ale także jego koledzy z drużyny, taktyka własnego zespołu oraz taktyka przeciwnika. Zwróćcie uwagę chociażby o ile lepiej gra Maor kiedy na boisku ma Iieva. Po prostu może wtedy grać z kimś kto rozumie jego grę, tez lubi grać technicznie i kombinacyjnie a rywale wtedy wiedzą, ze nie wystarczy pokryć w dwóch Maora bo jeszcze trzeba pokryć innych. A kiedy Maor słabiej grał? Wtedy jak słabo grała cała Wisła, Iliev grzał ławę, Małecki był cieniem samego siebie i recepta rywala na Wisłę była jedna: wyeliminować Meliksona. Pozbycie się Maora to największa będzie głupota, wielkiej kasy na nim nie zarobimy a siła ofensywna Wisły straci wiele. Oczywiście można wierzyć w bajki że za ten 1-1,5 mln euro przyjdzie gracz co najmniej tak dobry a do tego może tańszy, ale:
1. sprzedawanie gracza za 1,5 mln żeby kupić podobnego za 1,5 mln to chyba bez sensu? 2. sprzedawanie gracza za 1,5 mln żeby kupić tańszego i najlepiej Polaka to oznacza kupić słabszego przy obecnych cenach, a jak ktoś uważa inaczej to poproszę konkrety tzn. nazwisko potencjalnego kandydata, który nie będzie słabszy niż Maor i będzie tańszy. Ja w polskiej lidze nie widzę. Zaraz znajdą się głoszący hasło "wystarczy poszperać po niższych ligach". Owszem niby wystarczy, ale naprawdę się łudzicie że mamy taki skauting co znajdzie np w III lidze polskiego Maora? Jak będzie? Odejdzie Maor przyjdzie Pazdan. Staniemy się drużyną klasy Ruchu czy Korony a nie Legii czy Lecha. Tzn taką, której może nawet uda się powalczyć, (tak jak tym drużynom czyli raz na 10 sezonów) ale nikt nie nazwie jej drużyną klasową. Wybaczcie ale ja wolę oglądać grę Maora czy Ivicy niż polskich "techników- elektryków". Grą tych pierwszych raz się rozczaruję a raz zachwycę, zachwyt gra tych drugich mi raczej oglądając polską ekstraklasę nie grozi. |
|
Cytat:
|
gdyby udało się z renegocjować kontrakt Jaliensa to chciałbym, aby został na następny sezon. Gra przeciętnie, raz solidnie, raz gorzej, ale jest już w zespole, gotowy do składu, więc może zostać.
Nie trzeba robić rewolucji, wystarczy, że odejdzie 4-5 piłkarzy, a nie jak zapowiadały media 9. Spokojnie, w ich miejsca wejdą pewnie Głowacki, Nalepa, Chrapek, Brożek i jacyś nowi obcokrajowcy. Nie będzie tak źle:) |
Na ta chwile na Meliksonie, Pareice oraz Radku Sobolewskim powinnismy budowac druzyne na nastepny sezon. Do tego jeszcze bym doliczyl Genkova tylko dałbym mu jakies wsparcie (moze Brozek) bo np taki Boguski to ciagle bedzie mial problemy z powrotem do sprawnosci.
|
Cytat:
Pareiko - Jovanović, Chavez - Wilk, Melikson, Iliev - Genkov. Myślę, że to są ci zawodnicy, którzy powinni w przyszłym sezonie odgrywać kluczowe role w drużynie. Skład uzupełniony będzie młodymi - Kurto, Czekaj, Uryga, Chrapek, Szewczyk + jacyś słabi, których nie uda się sprzedać - Jirsak, Kirm, Bunoza. |
Melikson robi różnicę, wcześniej z ŁKS-em teraz z Cracovią. Doprawy skarb, pewnie kupe kasy jest warty jak z takimi tuzami tylko daje radę.
|
Cytat:
|
Jak ktoś nie docenia umiejętności Meliksona to rzeczywiście nigdy nie grał w piłkę.
Skoro Maor słaby to co w takim razie powiedzieć o innych graczach z naszej ligi? W drużynie gdzie nie ma żadnego systemu gry, żadnych schematów ciężko jest błyszczeć w każdym meczu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl