Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

TRZEBINIAnin 17.04.2016 07:08

A ja się będę powtarzał, M.Mak z Piasta, koniec kontraktu za 2 miesiące. W tym sezonie 6 bram 5 asyst.Myślę że Boguskiego by wygryzl na prawym skrzydle, a wszedł by za kontrakt Sarkiego którego pewnie pożegnamy za 2 miesiące.

wislakrakow124 17.04.2016 10:12

"Mateusz Mak podpisał roczny kontrakt z Piastem Gliwice z opcją przedłużenia o kolejne dwanaście miesięcy."
Mak ma opcje przedluzenia wiec nic z tego

WhiteDoctor 17.04.2016 12:26

Gumibear skończył 29-latek, jak myślicie, trzymać go do końca kariery? swój solidny, lepiej niż dobry poziom na naszą ligę trzyma, ale i farforcle też go trochę lubią; sprzedawać? ktoś go kupi? może po fajnym EURO, jakby jacyś Chinole dali ze 2mln euro to raczej bez wahania

#trochę fantastyki na niedzielę

ABGwislakABG 17.04.2016 12:44

Koniecznie zatrzymać. Głowa koniec kariery, co Sadlok odwala na stoperze to głowa mała. Na uwadze trzeba mieć również wątek jego wąchania się z Legią etc.

I tak obecnie trzeba LO i ŚO ściągnąć.

2 mln, 1mln to faktycznie fantastyka. 500-750 tys. euro już w miarę realna kwota.

Chociaż znając nasze problemy finansowe i "smykałkę" do interesów (pomimo genialnego posunięcia z jankesem) wątpię i w te kwoty.

lukas14 18.04.2016 07:59

Patryk Małecki i kto dziś się z niego pośmieje lub z jego powrotu do Wisły ????

HEDu 18.04.2016 08:57

Kilku zawodnikow z Gornikow mozna wyciagnac.

Paweł 18.04.2016 09:11

Po nieuniknionym spadku Górnika powinniśmy się zainteresować Danchem.

mitmichael 18.04.2016 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1437635)
Patryk Małecki i kto dziś się z niego pośmieje lub z jego powrotu do Wisły ????

Na pewno nikt ze Szczecina i na pewno nie weszlo. Dzisiaj chetnie posłucham o 20 z onetu program o ekstraklasie i wypowiedz Stanowskiego

BlurgH 18.04.2016 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1437646)
Po nieuniknionym spadku Górnika powinniśmy się zainteresować Danchem.

Ja bym się jeszcze przyglądnął temu Kante...

WhiteDoctor 18.04.2016 10:59

ale wykrakałem co do Gumisia..

Danch ciekawy i doświadczony gość, może nie do podstawy ale jako 3 czy 4 stoper czy tam rezerwowy DP jak znalazł

Kante też ciekawy

gdsmk 18.04.2016 11:05

Z Górnioka? Uważam, że Gergel byłby u nas mega wzmocnieniem. Ciekawe jak jego sytuacja wygląda. Klauzula 300 000 EUR to jednak za dużo za tego gościa. A uważam, że w lepszym zespole, grającym piłką, pokazałby moc.

mitmichael 18.04.2016 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1437659)
Z Górnioka? Uważam, że Gergel byłby u nas mega wzmocnieniem. Ciekawe jak jego sytuacja wygląda. Klauzula 300 000 EUR to jednak za dużo za tego gościa. A uważam, że w lepszym zespole, grającym piłką, pokazałby moc.

Ten Gergel co ostatniego gola zdobył tak dawno, ze pewnie pan od kur tego nie pamietał?

filemon 18.04.2016 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1437660)
Ten Gergel co ostatniego gola zdobył tak dawno, ze pewnie pan od kur tego nie pamietał?

Pamiętaj, że gra w Górniku, a nie w drużynie, która by strzelała hurtowo bramki czy kreowała multum okazji :neutral:

Kristoferson 18.04.2016 11:57

Trzeba za wszelką cenę zatrzymać Wolskiego, bo już niektórzy piszę, że Legła się kontaktuje...

Krav 18.04.2016 12:15

ja to widzę tak: wykładamy te 500 k euro, po czym zwracamy się do Legii (albo ona do nas) i jak go chcą to proszę bardzo, z przyjemnością go opylimy - za 3 mln euro. A jak nie to wypi.erdalać. Na drzewo

Patryko 18.04.2016 12:23

@Krav

Tutaj akurat pewnie wszystko zależy od wysokości klauzuli odstępnego, którą zapewne Wolski ma wpisaną w kontrakt. Nie sądzę, żeby to było 3 miliony euro po tak długim czasie, który stracił za granicą.

sl@y 18.04.2016 12:27

Jeśli w umowie już jest ustalone prawo do pierwokupu zawodnika i kwota jaką trzeba wyłożyć to co ma do tego legia, mogą się kontaktować a i tak wszystko zależy od Wisły.

Blaszczu16 18.04.2016 12:31

Mam przeczucie, że nie wykupimy Wolskiego, bo nie będzie kasy na to. Jeszcze jakbyśmy awansowali do grupy mistrzowskiej to by była większa kasa od C+, a tak za 9. miejsce ile można dostać?

Marcin_fan 18.04.2016 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1437664)
ja to widzę tak: wykładamy te 500 k euro, po czym zwracamy się do Legii (albo ona do nas) i jak go chcą to proszę bardzo, z przyjemnością go opylimy - za 3 mln euro. A jak nie to wypi.erdalać. Na drzewo

No Ty chyba żartujesz. Co najwyżej możemy ich oferte wrzucić do kosza. Chyba że to będą kosmiczne pieniądze, których w tej sytuacji nie moglibyśmy odrzucić ( chociaż i tak myśle że nie sprzedalibyśmy im piłkarza )

Krav 18.04.2016 12:32

@Patryko - to ta kwota która sie co rusz przewijała czyli 500 k euro nie jest potwierdzona ? W takim razie przepraszam, myślałem że ta kwota jest pewna.
Jeśli byłaby to kwota rzędu 3 mln euro to rozprawianie o wykupieniu Wolskiego byłaby z góry bezcelowa.

@Marcin_fan - jasne, źle się wyraziłem. Nie my do nich, tylko oni jakby go bardzo chcieli to proszę bardzo, zaporową cenę zaproponować i niech biorą albo zamkną jadaczke.

Patryko 18.04.2016 12:39

Ja tutaj mówię o kwocie odstępnego w momencie, w którym Wolski zostałby wykupiony przez Wisłę i jego karta zawodnicza byłaby w naszym posiadaniu (czyli kwotę wpisaną do kontraktu, który jest już parafowany przez strony i wejdzie w życie, jeśli Wisła zdecyduje się na wykup). Nie chce mi się wierzyć, że kwoty odstępnego w tym kontrakcie nie ma.

500k euro to kwota, o której się mówi w przypadku wykupu Wolskiego z Fiorentiny.

Krav 18.04.2016 12:42

ok nie zrozumiałem w takim razie do końca.

500 k to kwota wykupu przez nas od Fiorentiny. Co innego kwota odstępnego wpisana do kontraktu, za którą ew. moglibyśmy sprzedać Wolskiego po uprzednim wykupieniu go z Włoch. Pytanie czy taka kwota w ogóle jest wpisana, jeśli tak to ile wynosi.

Tak czy inaczej, koniecznie trzeba się wykosztować te 500 k euro, bo paradoksalnie per saldo może nas to później drogo kosztować.

Patryko 18.04.2016 12:49

Weź pod uwagę czas, w którym kontrakt ten był podpisywany. Sytuacja Wisły była nie do pozazdroszczenia, stąd mój wniosek, że Wolski raczej chciałby się w tej sytuacji jakoś zabezpieczyć i w razie odbudowania formy mieć możliwość odejścia do lepszego zespołu.

Jerry_Beck 18.04.2016 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1437658)
Danch ciekawy i doświadczony gość, może nie do podstawy ale jako 3 czy 4 stoper czy tam rezerwowy DP jak znalazł

Danch to najbardziej niedoceniany piłkarz ligi. On powinien i być w najlepszym polskim klubie i w kadrze, gdzie jest naturalnym zastępcą Jodłowca. Danch tak samo jak Jodłowiec kiedyś jest ruszany a to do środka obrony, a to na defesnsywnego pomocnika, a to jak w tym sezonie już było bok obrony. Jodła na śr obrony jest bardzo średni (dół/środek ekstraklasy), a już na DP to nasz najlepszy obok Krychowiaka piłkarz. Podobnie jest z Danchem. Tam sama charakterystyka. Silni, wybiegani na poziomie klasy światowej piłkarze, ale bardzo upośledzeni technicznie. Do tej dwójki dodałbym jeszcze Hołotę ze Śląska, który ma tą sama charakterystykę. Wszyscy trzej wyjeżdzają w tym samym momencie (Jodła odrzucił albo był blisko Napoli) co Krychowiak i wszyscy maja szansę na podobną karierę.

Danch miałby miejsce w każdym polskim klubie, więc i w Wiśle, a krótkim czasie byłby i jej kapitanem.

Dariook 18.04.2016 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1437678)
Weź pod uwagę czas, w którym kontrakt ten był podpisywany. Sytuacja Wisły była nie do pozazdroszczenia, stąd mój wniosek, że Wolski raczej chciałby się w tej sytuacji jakoś zabezpieczyć i w razie odbudowania formy mieć możliwość odejścia do lepszego zespołu.

Wolski to co najwyżej, mógł sobie zabezpieczyć konfitury na zimę. Sytuacja kolego Wisły? A jaka była sytuacja Wolskiego?
Gosc grał ogony w Belgii lub grzał się pod filcowym kocem...Niestety ale kompletnie zawiódł na całej linii i był tylko cieniem dawnego piłkarza. Nikt nie chciał go kupic i nikt tak naprawde nim się nie interesował, bo i po kiego chuja.
Jesli przyszedł do Wisły, to oznacza tylko tyle, że Włosi po prostu szukali ostatniej deski ratunku(czyt. jelenia). Pogodzili się ze stratą kilku milionów i pewnie z radością się zgodzili na śmieszne 500tys - zawsze to będzie na jakieś drobne klubowe wydatki.

Więc, ty naprawdę myślisz, ze ktoś taki jak Wolski, którego klub na siłę się chciał pozbyć, za śmieszne pieniądze, bez formy i perspektyw...mógł się w jakikolwiek sposób zabezpieczyć?
Hehe, gosc z 7egii i Warszawy przychodzi do Wisły...to ....a jest desperat a nie gracz rozdajacy karty! To nasza Wisła, podpisujac i oferując mu dalszą 3letnią umowę, wyciągnęła do niego rękę.
Nie mając pewności, ze Rafałek, ponownie zostanie piłkarzem Wolskim? Chuja on tam miał do gadania!

Znając naszą sytuację w ciemno zakładam, że zgodził się nawet na wynagrodzenie 17834% niższe od włoskiego eldorado. To działa w obie strony, tzn słaby piłkarz - klub w plecy...dobry piłkarz - piłkarz w plecy. Nikt niczego nie gwarantuje.

Patryko 18.04.2016 15:05

Jestem sobie w stanie wyobrazić taki scenariusz, w którym Wolski podpisuje z Wisłą kontrakt, w którym wpisana jest wcale niewysoka klauzula odstępnego (powiedzmy 1-1,5 mln euro). Reprezentuje go znający realia rynkowe manager a nie Pan Józek spod sklepu i takiego typu zapisy to nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście jest to teoretyczna kwota, równie dobrze może tam być i 5 baniek euro, może też tej kwoty nie być w ogóle. Pożyjemy, zobaczymy - zagra jeszcze jedną rundę na takim poziomie u nas i się pewnie przekonamy, jak to wszystko zostało rozwiązane zapisami w umowie.

Dariook 18.04.2016 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1437702)
Jestem sobie w stanie wyobrazić taki scenariusz, w którym Wolski podpisuje z Wisłą kontrakt, w którym wpisana jest wcale niewysoka klauzula odstępnego (powiedzmy 1-1,5 mln euro). Reprezentuje go znający realia rynkowe manager a nie Pan Józek spod sklepu i takiego typu zapisy to nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście jest to teoretyczna kwota, równie dobrze może tam być i 5 baniek euro, może też tej kwoty nie być w ogóle. Pożyjemy, zobaczymy - zagra jeszcze jedną rundę na takim poziomie u nas i się pewnie przekonamy, jak to wszystko zostało rozwiązane zapisami w umowie.

1mln? A kto może taką kwotą dysponować? Tylko kluby zachodnie...więc wątpię, że Wolskiemu jest tak spieszno na zachód.
Zarobić zarobił i wrócił z podkulonym ogonem. No ....a awans to w karierze nie jest.

Patryko 18.04.2016 15:19

Myślę, że 1 mln euro nie jest jakimś strasznym problemem dla Legii, aczkolwiek oni akurat mają nadmiar bogactwa na tą pozycję. Dali rzekomo 800k za Masłowskiego, czemu nie mieliby dać bańki za Wolskiego?

Dariook 18.04.2016 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1437705)
Myślę, że 1 mln euro nie jest jakimś strasznym problemem dla Legii, aczkolwiek oni akurat mają nadmiar bogactwa na tą pozycję. Dali rzekomo 800k za Masłowskiego, czemu nie mieliby dać bańki za Wolskiego?

Bo on nie jest wart takich pieniędzy jak na polskie warunki. Wolski to jest porcelanowy piłkarz i oni to wiedzą. Jak się posypie na na dobre kilka miesięcy.
Zresztą z taką plamą w CV kto da póżniej za niego więcej niz 2mln? Nikt...chyba że chcesz w.......ić jak Fiora.

PiVoSH92 18.04.2016 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jerry_Beck (Post 1437693)
Danch to najbardziej niedoceniany piłkarz ligi. On powinien i być w najlepszym polskim klubie i w kadrze, gdzie jest naturalnym zastępcą Jodłowca. Danch tak samo jak Jodłowiec kiedyś jest ruszany a to do środka obrony, a to na defesnsywnego pomocnika, a to jak w tym sezonie już było bok obrony. Jodła na śr obrony jest bardzo średni (dół/środek ekstraklasy), a już na DP to nasz najlepszy obok Krychowiaka piłkarz. Podobnie jest z Danchem. Tam sama charakterystyka. Silni, wybiegani na poziomie klasy światowej piłkarze, ale bardzo upośledzeni technicznie. Do tej dwójki dodałbym jeszcze Hołotę ze Śląska, który ma tą sama charakterystykę. Wszyscy trzej wyjeżdzają w tym samym momencie (Jodła odrzucił albo był blisko Napoli) co Krychowiak i wszyscy maja szansę na podobną karierę.

Danch miałby miejsce w każdym polskim klubie, więc i w Wiśle, a krótkim czasie byłby i jej kapitanem.

Nie przeginałbym, ale owszem, często nie docenia się klasowych DP dopóki ich nie zabraknie. Gdy w Legii wypadł Jodła to nagle w środku dziura taka jak u nas bez Mąki i Popovicia razem wziętych. To samo u nas bez Sobola się porobiło, choć Stjepanović nie był aż tak słaby w porównaniu do Radka jak Borysiuk w porównaniu do Jodłowca. O ile więc Danch nie będzie chciał grać w I lidze (a będzie chciał? szczerze wątpię, jest na to za stary) to można by go przygarnąć, fortuny pewnie nie będzie chciał, gorszy od Urygi nie będzie.

WhiteDoctor 18.04.2016 15:58

Węgrzy 30.06.2016:

ŚPO

http://www.transfermarkt.pl/istvan-k...spieler/121367
DP
http://www.transfermarkt.pl/balazs-b...spieler/159367
PP
http://www.transfermarkt.pl/kristoph...spieler/164837

Markfire20 18.04.2016 18:04

A ja bym ściągnął Kasprzika. Od kiedy wrócił do bramki Górnika w meczu z Lechią facet świetnie się spisuje.

arti 18.04.2016 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markfire20 (Post 1437728)
A ja bym ściągnął Kasprzika. Od kiedy wrócił do bramki Górnika w meczu z Lechią facet świetnie się spisuje.

Dość stary (33), niezbyt wysoki - 186 z tendencją do tycia.
Jak zmieniać Miśka to na kogoś naprawdę dobrego, a zresztą wcześniej w kolejce do wymiany są moim zdaniem stoperzy.

brylant17 18.04.2016 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markfire20 (Post 1437728)

Żartujesz prawda? Co do Wolskiego prawda jest taka,że Wisła jeszcze nikogo nie kupiła mając opcję pierwokupu.Może z Wolskim będzie inaczej? oby

arti 18.04.2016 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1437733)
Żartujesz prawda? Co do Wolskiego prawda jest taka,że Wisła jeszcze nikogo nie kupiła mając opcję pierwokupu.Może z Wolskim będzie inaczej? oby

A kogo miała kupić?
Bitona za 1,6m euro, Riosa za 1,2m, Nuneza za tyle samo, Cikosa za 400-500 t euro itd. itp. kwoty z d.py?
Nie przypominam sobie rozsądnych kwot pierwokupu i to był główny problem.
Jak Wolski ma milion czy więcej to pewnie się nie uda, jak ma faktycznie te 0,5m to Wisła powinna się wysilić.

Ogryzek 18.04.2016 18:40

Najpierw trzeba zmienić stoperów. Wiekowy Arek gra przeciętnie a elektryczny Guzmics nie lepiej. To nasze słabe punkty. Nie ma co się nastawiać na gwiazdy. Ale taki np. Danch z Górnika Zabrze jest aktualnie lepszy od wszystkich naszych stoperów. (Wczoraj grał jako DP z powodu kontuzji Sobolewskiego). Przy ograniczonym budżecie nie musimy szukać gwiazd na tą pozycję. Po prostu potrzebujemy dobrych solidnych środkowych obrońców a nie drogie gwiazdy. Nie chcąc się powtarzać napiszę że o ile z przodu mamy skład na górną 8 to Głowa + Guzmics to naprawdę jest dolna 8.

lukas14 18.04.2016 18:54

http://www.transfermarkt.pl/nathan-j.../spieler/84970
ciekawy napastnik

Patrvk 18.04.2016 21:05

A co z tym bramkarzem co był w Wiśle ??? miał być do soboty, minęła sobota i cisza

krzaq12 18.04.2016 21:20

Wielu z Was proponuje Adama Dancha z Górnika Zabrze. Rzeczywiście jest to solidny zawodnik, w miarę wszechstronny, ŚO+DP.
My musimy pozyskać (jeśli utrzymamy kadre) SO i skrzydłowego, bo zapewne Sarki odejdzie i dobrze.
Adam Danch gra poprawnie, raczej wyróżnia się na plus ale jednak Górnik traci mnóstwo goli i to jest jakiś tam kamyczek do jego ogródka, bo wielu z Nas widzi go jako lidera Zabrzan.
Marzy mi się złoty strzał w postaci Marcelo lub Clebera, ale o taki może być ciężko.

Jeśli chodzi o skrzydłowego to bardziej potrzebujemy teraz PP.
-Roman Gergel
-Gergo Lovrencsics

Pierwszy wg mnie to najmocniejsze ogniwo ofensywy Górnika, drugiemu kończy się kontrakt w czerwcu, a w amice sprawdzał się głównie w spotkaniach w których jego drużyna musiała zdominować rywala, zagrać atakiem pozycyjny, wówczas Gergo był w stanie zawsze jakąś asystę zrobić.

Pytanie jest jeszcze takie, czy Górnik po ewentualnym spadku, pozbędzie się któregoś ze swoich czołowych zawodników? Obaj, Gergel i Danch mają jeszcze 2-letnie kontrakty.

piotek 18.04.2016 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1437764)
Wielu z Was proponuje Adama Dancha z Górnika Zabrze. Rzeczywiście jest to solidny zawodnik, w miarę wszechstronny, ŚO+DP.
My musimy pozyskać (jeśli utrzymamy kadre) SO i skrzydłowego, bo zapewne Sarki odejdzie i dobrze.

Przecież Sarkiego i tak nie ma od meczu z Legią rok temu :D
Już lepiej pieniądze wydawane na jego wynagrodzenie przeznaczyć na wykupienie Wolskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl