![]() |
A ja się będę powtarzał, M.Mak z Piasta, koniec kontraktu za 2 miesiące. W tym sezonie 6 bram 5 asyst.Myślę że Boguskiego by wygryzl na prawym skrzydle, a wszedł by za kontrakt Sarkiego którego pewnie pożegnamy za 2 miesiące.
|
"Mateusz Mak podpisał roczny kontrakt z Piastem Gliwice z opcją przedłużenia o kolejne dwanaście miesięcy."
Mak ma opcje przedluzenia wiec nic z tego |
Gumibear skończył 29-latek, jak myślicie, trzymać go do końca kariery? swój solidny, lepiej niż dobry poziom na naszą ligę trzyma, ale i farforcle też go trochę lubią; sprzedawać? ktoś go kupi? może po fajnym EURO, jakby jacyś Chinole dali ze 2mln euro to raczej bez wahania
#trochę fantastyki na niedzielę |
Koniecznie zatrzymać. Głowa koniec kariery, co Sadlok odwala na stoperze to głowa mała. Na uwadze trzeba mieć również wątek jego wąchania się z Legią etc.
I tak obecnie trzeba LO i ŚO ściągnąć. 2 mln, 1mln to faktycznie fantastyka. 500-750 tys. euro już w miarę realna kwota. Chociaż znając nasze problemy finansowe i "smykałkę" do interesów (pomimo genialnego posunięcia z jankesem) wątpię i w te kwoty. |
Patryk Małecki i kto dziś się z niego pośmieje lub z jego powrotu do Wisły ????
|
Kilku zawodnikow z Gornikow mozna wyciagnac.
|
Po nieuniknionym spadku Górnika powinniśmy się zainteresować Danchem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale wykrakałem co do Gumisia..
Danch ciekawy i doświadczony gość, może nie do podstawy ale jako 3 czy 4 stoper czy tam rezerwowy DP jak znalazł Kante też ciekawy |
Z Górnioka? Uważam, że Gergel byłby u nas mega wzmocnieniem. Ciekawe jak jego sytuacja wygląda. Klauzula 300 000 EUR to jednak za dużo za tego gościa. A uważam, że w lepszym zespole, grającym piłką, pokazałby moc.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Trzeba za wszelką cenę zatrzymać Wolskiego, bo już niektórzy piszę, że Legła się kontaktuje...
|
ja to widzę tak: wykładamy te 500 k euro, po czym zwracamy się do Legii (albo ona do nas) i jak go chcą to proszę bardzo, z przyjemnością go opylimy - za 3 mln euro. A jak nie to wypi.erdalać. Na drzewo
|
@Krav
Tutaj akurat pewnie wszystko zależy od wysokości klauzuli odstępnego, którą zapewne Wolski ma wpisaną w kontrakt. Nie sądzę, żeby to było 3 miliony euro po tak długim czasie, który stracił za granicą. |
Jeśli w umowie już jest ustalone prawo do pierwokupu zawodnika i kwota jaką trzeba wyłożyć to co ma do tego legia, mogą się kontaktować a i tak wszystko zależy od Wisły.
|
Mam przeczucie, że nie wykupimy Wolskiego, bo nie będzie kasy na to. Jeszcze jakbyśmy awansowali do grupy mistrzowskiej to by była większa kasa od C+, a tak za 9. miejsce ile można dostać?
|
Cytat:
|
@Patryko - to ta kwota która sie co rusz przewijała czyli 500 k euro nie jest potwierdzona ? W takim razie przepraszam, myślałem że ta kwota jest pewna.
Jeśli byłaby to kwota rzędu 3 mln euro to rozprawianie o wykupieniu Wolskiego byłaby z góry bezcelowa. @Marcin_fan - jasne, źle się wyraziłem. Nie my do nich, tylko oni jakby go bardzo chcieli to proszę bardzo, zaporową cenę zaproponować i niech biorą albo zamkną jadaczke. |
Ja tutaj mówię o kwocie odstępnego w momencie, w którym Wolski zostałby wykupiony przez Wisłę i jego karta zawodnicza byłaby w naszym posiadaniu (czyli kwotę wpisaną do kontraktu, który jest już parafowany przez strony i wejdzie w życie, jeśli Wisła zdecyduje się na wykup). Nie chce mi się wierzyć, że kwoty odstępnego w tym kontrakcie nie ma.
500k euro to kwota, o której się mówi w przypadku wykupu Wolskiego z Fiorentiny. |
ok nie zrozumiałem w takim razie do końca.
500 k to kwota wykupu przez nas od Fiorentiny. Co innego kwota odstępnego wpisana do kontraktu, za którą ew. moglibyśmy sprzedać Wolskiego po uprzednim wykupieniu go z Włoch. Pytanie czy taka kwota w ogóle jest wpisana, jeśli tak to ile wynosi. Tak czy inaczej, koniecznie trzeba się wykosztować te 500 k euro, bo paradoksalnie per saldo może nas to później drogo kosztować. |
Weź pod uwagę czas, w którym kontrakt ten był podpisywany. Sytuacja Wisły była nie do pozazdroszczenia, stąd mój wniosek, że Wolski raczej chciałby się w tej sytuacji jakoś zabezpieczyć i w razie odbudowania formy mieć możliwość odejścia do lepszego zespołu.
|
Cytat:
Danch miałby miejsce w każdym polskim klubie, więc i w Wiśle, a krótkim czasie byłby i jej kapitanem. |
Cytat:
Gosc grał ogony w Belgii lub grzał się pod filcowym kocem...Niestety ale kompletnie zawiódł na całej linii i był tylko cieniem dawnego piłkarza. Nikt nie chciał go kupic i nikt tak naprawde nim się nie interesował, bo i po kiego chuja. Jesli przyszedł do Wisły, to oznacza tylko tyle, że Włosi po prostu szukali ostatniej deski ratunku(czyt. jelenia). Pogodzili się ze stratą kilku milionów i pewnie z radością się zgodzili na śmieszne 500tys - zawsze to będzie na jakieś drobne klubowe wydatki. Więc, ty naprawdę myślisz, ze ktoś taki jak Wolski, którego klub na siłę się chciał pozbyć, za śmieszne pieniądze, bez formy i perspektyw...mógł się w jakikolwiek sposób zabezpieczyć? Hehe, gosc z 7egii i Warszawy przychodzi do Wisły...to ....a jest desperat a nie gracz rozdajacy karty! To nasza Wisła, podpisujac i oferując mu dalszą 3letnią umowę, wyciągnęła do niego rękę. Nie mając pewności, ze Rafałek, ponownie zostanie piłkarzem Wolskim? Chuja on tam miał do gadania! Znając naszą sytuację w ciemno zakładam, że zgodził się nawet na wynagrodzenie 17834% niższe od włoskiego eldorado. To działa w obie strony, tzn słaby piłkarz - klub w plecy...dobry piłkarz - piłkarz w plecy. Nikt niczego nie gwarantuje. |
Jestem sobie w stanie wyobrazić taki scenariusz, w którym Wolski podpisuje z Wisłą kontrakt, w którym wpisana jest wcale niewysoka klauzula odstępnego (powiedzmy 1-1,5 mln euro). Reprezentuje go znający realia rynkowe manager a nie Pan Józek spod sklepu i takiego typu zapisy to nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście jest to teoretyczna kwota, równie dobrze może tam być i 5 baniek euro, może też tej kwoty nie być w ogóle. Pożyjemy, zobaczymy - zagra jeszcze jedną rundę na takim poziomie u nas i się pewnie przekonamy, jak to wszystko zostało rozwiązane zapisami w umowie.
|
Cytat:
Zarobić zarobił i wrócił z podkulonym ogonem. No ....a awans to w karierze nie jest. |
Myślę, że 1 mln euro nie jest jakimś strasznym problemem dla Legii, aczkolwiek oni akurat mają nadmiar bogactwa na tą pozycję. Dali rzekomo 800k za Masłowskiego, czemu nie mieliby dać bańki za Wolskiego?
|
Cytat:
Zresztą z taką plamą w CV kto da póżniej za niego więcej niz 2mln? Nikt...chyba że chcesz w.......ić jak Fiora. |
Cytat:
|
|
A ja bym ściągnął Kasprzika. Od kiedy wrócił do bramki Górnika w meczu z Lechią facet świetnie się spisuje.
|
Cytat:
Jak zmieniać Miśka to na kogoś naprawdę dobrego, a zresztą wcześniej w kolejce do wymiany są moim zdaniem stoperzy. |
Cytat:
|
Cytat:
Bitona za 1,6m euro, Riosa za 1,2m, Nuneza za tyle samo, Cikosa za 400-500 t euro itd. itp. kwoty z d.py? Nie przypominam sobie rozsądnych kwot pierwokupu i to był główny problem. Jak Wolski ma milion czy więcej to pewnie się nie uda, jak ma faktycznie te 0,5m to Wisła powinna się wysilić. |
Najpierw trzeba zmienić stoperów. Wiekowy Arek gra przeciętnie a elektryczny Guzmics nie lepiej. To nasze słabe punkty. Nie ma co się nastawiać na gwiazdy. Ale taki np. Danch z Górnika Zabrze jest aktualnie lepszy od wszystkich naszych stoperów. (Wczoraj grał jako DP z powodu kontuzji Sobolewskiego). Przy ograniczonym budżecie nie musimy szukać gwiazd na tą pozycję. Po prostu potrzebujemy dobrych solidnych środkowych obrońców a nie drogie gwiazdy. Nie chcąc się powtarzać napiszę że o ile z przodu mamy skład na górną 8 to Głowa + Guzmics to naprawdę jest dolna 8.
|
http://www.transfermarkt.pl/nathan-j.../spieler/84970
ciekawy napastnik |
A co z tym bramkarzem co był w Wiśle ??? miał być do soboty, minęła sobota i cisza
|
Wielu z Was proponuje Adama Dancha z Górnika Zabrze. Rzeczywiście jest to solidny zawodnik, w miarę wszechstronny, ŚO+DP.
My musimy pozyskać (jeśli utrzymamy kadre) SO i skrzydłowego, bo zapewne Sarki odejdzie i dobrze. Adam Danch gra poprawnie, raczej wyróżnia się na plus ale jednak Górnik traci mnóstwo goli i to jest jakiś tam kamyczek do jego ogródka, bo wielu z Nas widzi go jako lidera Zabrzan. Marzy mi się złoty strzał w postaci Marcelo lub Clebera, ale o taki może być ciężko. Jeśli chodzi o skrzydłowego to bardziej potrzebujemy teraz PP. -Roman Gergel -Gergo Lovrencsics Pierwszy wg mnie to najmocniejsze ogniwo ofensywy Górnika, drugiemu kończy się kontrakt w czerwcu, a w amice sprawdzał się głównie w spotkaniach w których jego drużyna musiała zdominować rywala, zagrać atakiem pozycyjny, wówczas Gergo był w stanie zawsze jakąś asystę zrobić. Pytanie jest jeszcze takie, czy Górnik po ewentualnym spadku, pozbędzie się któregoś ze swoich czołowych zawodników? Obaj, Gergel i Danch mają jeszcze 2-letnie kontrakty. |
Cytat:
Już lepiej pieniądze wydawane na jego wynagrodzenie przeznaczyć na wykupienie Wolskiego. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl