Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

vote-for-mikey 17.12.2008 15:22

Lech 1 : 0 Feyenoord
Nancy 2 : 2 Deportivo la Coruńa

i tyle będzie ze wspaniałości kuchenkorza :)

Krissu 17.12.2008 15:33

Ja coś czuję, że z Feyenoordem nie wygrają.

Jasne, że Portowcy mają problemy, ale jednak jaka jest różnica między nimi a Lechem. Ktoś powie: "Lech ma Stilicia, Lewandowskiego, Arboledę i Murawskiego" a ja mówię "Feyenoord ma Makaaya i Van Bronckhorsta, De Clera, Hoflanda i Tomassona."
Nawet Feyenoord w kryzysie jest drużyną (przynajmniej na papierze) lepszą od Lecha.
Jeśli dziś przegrają to będzie totalna kompromitacja. Jestem pewien, że zrobią wszystko, żeby do tego nie dopuścić.

A jeśli wygrają z Pyrami, to bardzo ciekawi mnie czy ktoś zamaluje na Prokocimiu napis "I love Feyenoord", który codziennie mijam :D

kiju.ts 17.12.2008 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 643641)
A ja mysle ze Lech wygra 1:0 ale w drugim meczu zespoly sie dogadaja na remis :)

a niech tylko sprobuja !!!:evil: :evil:

Lech to musi przejsc - niepowtarzalna szansa.

ja_ka_ 17.12.2008 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 643667)
A potem, ze przynajmniej do lata.

Takie deklaracje mają wartość do najbliższego meczu i do najbliższej propozycji pracy - z wyższą pensją.

To normalne. Praca i kariera ...

Trochę nie ma się co dziwić. Jaki polski trenejro ma/miał kiedykolwiek szansę poprowadzić jakiś klub za granicą w najwyższej klasie rozgrywkowej? Niepowtarzalna szansa na konkretną kasę i karierę. Tylko, że ktoś z honorem nie powinien wcześniej opowiadać takich rzeczy jak Franz i deklarować czegoś co za chwilę zmienia. Inna sprawa to czy w ogóle jest prawda z tymi propozycjami. Z dnia na dzień media zaprzeczają swoim słowom ...

4fan_player 17.12.2008 16:52

Kiedyś musi się im wyczerpać limit szczęścia :) mam nadzieje że to będzie dziś.

Maćko 17.12.2008 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 643684)
Prawda jest taka, że z niewiadomych powodów niebiosa się sprzysięgły i robią wszystko, by pomóc Lechowi w PUEFA.

Najpierw kuchenkowcy trafili do pucharu, w którym nie powinni grać (Groclin), następnie dostali całą serię łatwych przeciwników: Azerowie, będący całkowicie bez formy Szwajcarzy, wreszcie słabiutka Austria Wiedeń. I z tą słabiutką Austrią psim swędem awansowali do grupy.

Mało tego. Trafili w losowaniu najlepiej, jak można. Wszystkie zespoły w grupie były w ich zasięgu, a jedyne silniejsze CSKA ich zlekceważyło, bo miało awans w kieszeni. Bramkarz rywali strzela samobóje, wybitnie gra sprowadzony za bezcen (po oglądnięciu go zaledwie na CD) Stilić.

Mimo to Lech marnuje swoje szanse i na chwilę obecną ma mniej punktów niż my za Okuki (z gorszym składem i o wiele silniejszymi rywalami). Ale wystarczy, że spokojnie ogra tragicznie grający Feynoord, który pewnie wystawi rezerwowy skład - by mógł awansować dalej.

Jeśli więc Lech nie awansuje, to drużyna kuchenek okaże się największymi frajerami sezonu. Nie ma żadnych usprawiedliwień. Wszystkei atuty są po ich stronie i powinni byli zapewnić sobie awans już wcześniej. Przeciwnik jest słaby, rozbity psychicznie - a drużyna Lecha jest w życiowej formie.

Moim zdaniem następnej szansy Lecha na sukces w europejskich pucharach może juz nie być. Wystarczy wspomnieć nasze doświadczenia z losowaniem, doliczyć nieuchronne straty transferowe (Stilić, Lewandowski, Murawski) i mieć na uwadze wyczerpany limit fuksa. Saragossy zdarzają się raz na lat kilka, podobnie takie spotkania jak z Austrią.

Niemniej ja Lechowi życzę tradycyjnie jak najgorzej.

Świetnie napisane.
Miałem ochotę napisać coś właśnie takiego, ale nie miałem czasu.
Zgadzam się w całej rozciągłości, a szczególnie gorąco popieram ostatnie zdanie, zmieniając jednak "Lechowi" na Amice.

1q2 17.12.2008 18:09

Fakt ze dobrze napisane - zobaczymy jak to bedzie, ja mam tylko nadzieje ze holendrzy nie maja jak to u nas w zwyczaju, zwalniac trenera przez podkladanie sie a wrecz odwrotnie - beda sie bardzo starac by jakos zaczac wychodzic z dolka - a do tego jak wiadomo najlepszym lekarstwem jest wygranie meczu.

Gdyby im przyzwoicie szlo w lidze to rzeczywiscie bylby to dla nich mecz z gatunku o nic - w takim polozeniu jak sa, syndrom zranionego zwierza moze sie uaktywnic

Zbychu 17.12.2008 18:16

To prawda że Lech dostał się do pucharów kuchennymi drzwiami,ale że grają frajersko to już nie moge się zgodzić.W spotkaniu z Austrią mieli szczęscie strzelić decydującą bramke w ostatniej minucie ,ale trzeba sprawiedliwie przyznać że w tym dwumeczu to poznaniakom należał się awans do grupy UEFA,byli stroną dominującą.

Ponadto we wszyskich dotychczasowych meczach w fazie grupowej prezentuje się dobrze i w meczach z francuzami i hiszpanami przy odrobiną lepszej skutecznośc powinien Lech spokojnie wygrać,a w spotkaniu z CSKA mało brakło aby w końcówce strzelić bramke na remis

Baala 17.12.2008 18:21

Troche obiektywizmu Flamengisto:
1) Stillic nie był kupiony tylko na podstawie samych kaset to kłamstwo i dobrze o tym wiesz.
2) Ta grupa w cale nie różni sie od tej jaka miała Wisla, a założe sie że wtedy nie pisaleś że gramy w słabiutkiej grupie. Dwaj tacy sami rywale jak u nas, Basel<Deportivo i Blackburn<CSKA

Ja licze że jednak Lech przejdzie dalej bo wzrosna nasze szance na mistrza. Beda musieli Lechici forme po zimie szykowac wcześniej niż cała liga bo PU po zimie rozpoczyna sie przed Ekstraklasa.

Krissu 17.12.2008 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 643769)
Beda musieli Lechici forme po zimie szykowac wcześniej niż cała liga bo PU po zimie rozpoczyna sie przed Ekstraklasa.

W tej rundzie jakoś zmęczenia ciężkimi meczami u nich nie widać.

1q2 17.12.2008 18:35

Cytat:

Ja licze że jednak Lech przejdzie dalej bo wzrosna nasze szance na mistrza. Beda musieli Lechici forme po zimie szykowac wcześniej niż cała liga bo PU po zimie rozpoczyna sie przed Ekstraklasa.

Biorac pod uwage ze zostaje tylko 13 kolejek na wiosne , to konkreniejsze przygotowania moga im tylko pomoc.Pozatym po awansie nie dosc ze dostana psychicznego kopa ,to pewnie i wiecej pieniedzy sie znajdzie.

tommiyacht 17.12.2008 18:41

Cytat:

podobnie pół forum myslalo po rewanzu z Austrią, że Lech nie wydoli z ligą i z pucharem, tymczasem zimują na liderze

kerim 17.12.2008 18:58

jak ktoś pamieta jak Franz zajeżdża drużyny to nie bedzie zdziwiony jak na wiosnę kuchenki będą człapać, poza tym nie za bardzo rozumiem te ochy i achy ? przecież oni tylko zremisowali u siebie ze średnimi druzynami a z cska przegrali , styl? ja wiem , może i to wyglądało , ale za styl to ocenia sie łyżwiarzy figurowych , Franz dostał amoku i opowiada o Hiszpanii i tym podobne, jedyny pozytyw to że nie chce do nas , Franz dzięki , pamietamy mistrza , ale pamietamy też dużo potem

Przemo12 17.12.2008 19:19

prosze panstwa
za poltorej godziny otwieramy piwka
za trzy godzinki otwieramy szampany !!

Zycze powodzenia Lechitom, Ich awans wszystkim wyjdzie na dobre

Lemoniadowy Joe 17.12.2008 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 643808)
prosze panstwa

poj.... Ci sie fora , chyba

a tak w ogóle to mnie wynik Amici ani ziębi ani grzeje bo nigdzie nie jest powiedziane że ewentualny awans im nie zaszkodzi a nie niesie znowu jakiś wielkich korzyści , wiec spokojnie

PS charcerzyk :)

kerim 17.12.2008 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 643808)
prosze panstwa

poważnie ? zartowałeś / ok

Zbychu 17.12.2008 20:16

Nigdy poziom polskiej ligi nie wzrośnie jeśli nasze drużyny będą wcześnie odpadały z europejskich pucharów.Tylko później się nie zdziwcie jak Wisła po zdobyciu Mistrzostwa Polski na 5 kolejek przed końcem ligi dostaje łomot od jakiegoś Tbilisi w kw.LM.Zrozumcie nie da się niczego zwojować w Europie,jeśli cały rok gra się na krajowym podwórku z frajerami.

Krissu 17.12.2008 20:24

Pokonanie przez Lecha Feyenoordu sprawi, że Wisła nie przegra z Tibilisi?

:)

luki 17.12.2008 20:28

Jak dla mnie to mogą sobie awansować. Zawsze jakieś punkty dla Polskich drużyn wpłyną na konto. Ale ja osobiście polecam Radio Kraków i mecz naszych koszykarek:)

djjamajczyk 17.12.2008 20:32

Pomimo że żaden polski team nie wygrał jeszcze w Rotterdamie to stawiam na 3:0 dla Lecha .
1.Kuchenkorz jest na gazie
2. Holendrzy mogą nie podejść na maxa poważnie do meczu co odzwierciedla się między innymi tym że stadion nie będzie pełny
Życzę Lechowi wygrania i awansu żeby nabito troche tych punktów do ranku .

gromaders 17.12.2008 20:43

A ja życzę z całego serca Amice 3-0 w plecy :) mam nadzieje że ten tak mocno napompowany balonik dziś pęknie z hukiem!!

DO BOJU FEYE!!!!!

sergio 17.12.2008 20:44

wie ktoś ilu kibiców Amiki w Rotterdamie?

Bobus17 17.12.2008 20:45

3 tys ponoć .. tak powiedział komentator

donPedro23 17.12.2008 20:46

podobno 3-3,5k

gigant 17.12.2008 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gromaders (Post 643849)
A ja życzę z całego serca Amice 3-0 w plecy :) mam nadzieje że ten tak mocno napompowany balonik dziś pęknie z hukiem!!

DO BOJU FEYE!!!!!

To jest jedyne słuszna opcja obowiązująca u mnie w domu. Nawet żona mówi "Faje w mord" wygra.

jachting 17.12.2008 20:49

Poza tym póki jakiś klub czegoś nie osiągnie to nasze kluby w tym szczególnie Wisła będą dalej się wzmacniać na łapu capu .Wisła właśnie na tym najwięcej traciła że nie miała prawdziwych przeciwników w lidze .
Wisła niestety chyba potrzebuje jakiegoś bata nad sobą .A i Wisła może poważniej to okienko potraktuje ,a Lech nie jest wcale taki mocny nie ma szans aby uciekł takiemu klubowi jak Wisła .

Kibic_1906 17.12.2008 20:50

Powiem tak : niech wygra lepszy , choć nie ukrywam że chciałbym żeby była to Amica bo :
1)Na wiosnę skupialiby się nie tylko na lidze ale też na pucharach
2) jakby nie było , to Polska drużyna....:-P

P.S. Co za wieśniaki , w 5 min się napinają i jada "Gola gola gola....":rotfl:

4fan_player 17.12.2008 20:53

O! Była moja ulubioną przyśpiewka :) w Poznaniu takie obyczaje są... :D

kisiel92 17.12.2008 20:54

Jest i flaga naszego FC ;)

ToTylkoJa 17.12.2008 20:54

po co oni wożą ze sobą przekreśloną gwiazdę? Nie rozumiem ich

Wisła&Lechia 17.12.2008 20:56

Ale wiochaaa oni nie znają innych przyspiewek ??Już 5 min jada to samo :/ :/

mic 17.12.2008 20:58

"lalalalallalalalal" **** ilez mozna ?!

donPedro23 17.12.2008 21:01

Życzę Amice żeby się wyjabała!!! (za tą flagę, niech patafiany odpadną)
43-32 Wiślaczki przegrywają (końcówka 1. połowy)

Wisła&Lechia 17.12.2008 21:03

Jaką flagę?? Bo nie zwróciłem uwagi :]

donPedro23 17.12.2008 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 643863)
po co oni wożą ze sobą przekreśloną gwiazdę? Nie rozumiem ich

(10 znakow)

kisiel92 17.12.2008 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła&Lechia (Post 643869)
Jaką flagę?? Bo nie zwróciłem uwagi :]

flaga najprawdopodobniej JG z przekreśloną gwiazdą

4fan_player 17.12.2008 21:08

Dobra nie podniecajmy się tak nimi. Niech sobie nawet flagi Amici wieszają i śpiewają psalmy.

sergio 17.12.2008 21:11

o i jazda z k....i jest!
a tyacy grzeczni kibice.

gromaders 17.12.2008 21:13

oby się utrzymał remis w meczu Deportivo :D

Tobi1906 17.12.2008 21:14

Feyenoord slabizna Jesli Lech ich nie wyeliminuje to bedzie wstyd

w Nancy 0-0

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl