![]() |
Nowego trenera nie bedzie , zapomnijcie , nei stac nas na takowego
|
Tylko Kaziu Moskal i Sobolewski na asystenta idealnie pasuje.
Mamy napastnika mamy tez młodych + Hiszpanów oni wszyscy chcą się pokazać i wyjechać jedni wschód/Azja by zarobić na koniec inni zachód a tylko grając w piłkę mogą się pokazać! Kaziu Moskal jako trener pasuje 1906%! |
Cytat:
Natomiast to nie pierwszy raz, kiedy zagraliśmy padakę i mamy podobny kryzys. Zdecydowanie padają na forum zbyt górnolotne słowa, Kiko nie jest pierwszy i - niestety - nie ostatni, za kadencji którego gramy dramatyczne mecze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystko było mega chu*owe w tym dwumeczu.
Ale najbardziej mnie przerażała jakaś dziwaczna samolubność/złe decyzje, gdy już doszło do zalążka (bo tak to trzeba nazwać) akcji ofensywnej - za każdym jebanym razem kiedy ktoś się pokazywał, kiedy nawet były pier*olone przewagi liczebne w kontrach to złe wybory (rzadziej) i indywidualna gra na pałę pod siebie... Wojtkowski, Małecki nawet Carlitos. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co najgorsze, ten szkodliwy eksperyment będzie pewnie trwał długo, bo oprócz wywalenia Junco, Ramireza i tego złomu, odejść powinien cały zarząd, bo ktoś dał pełną władzę Hiszpanom i ktoś za to powinien zostać rozliczony, a więc Sarapata będzie broniła tego do końca, bo rozliczenie duetu J&R będzie równoznaczne z rozliczeniem obecnej prezes całej Wisły.
Przy tym Kiko, Moskal to wielki trener. W ciągu roku sprzedano sześciu piłkarzy (Donald, Guzmics, Jović, Popović, Mączyński i Brlek), a więc jest za co się bawić, zarobiono potężną kasę. Oczywiście cały czas jest mowa o długach, itp. i o wielkich sponsorach, którzy już idą, a dojść nie mogą. Co ciekawe, gdy pojawił się temat niemieckiej firmy i audytu (gdy na początku nikt nie wiedział, że to powiedzmy niewypał), to nagle Marzenka wyrównała dość duże zaległości, a potem sprowadzono potężną liczbę grajków, czyli są pieniądze. W rzeczywistości, to nie Meresiński i nie ta niemiecka firma, tylko Marzenka przedstawiła największą propozycję - budżet kilkanaście razy większy niż jest obecnie, aby zamydlić kibicom oczy, bo w tym są najlepsi (jak cała zgraja tego pisowskiego kółka wzajemnej adoracji, która niszczy klub). Trzeba zadać pytanie. Gdzie ten budżet kilkanaście razy większy? Krytykują Cupiała, a mogą pomarzyć o takich wynikach, o wielokrotnym MP w krótkim odstępie czasu. Teraz trzeba zadać ostateczne pytanie. Kto posprząta po tym syfie? |
Cytat:
Już wiadomo czemu nie zrobił kariery w Hiszpanii. Co nie zmienia faktu że na dzień dzisiejszy to 80% naszej siły ofensywnej. Niemniej gdyby lepiej współpracował z kolegami to mogliśmy ten mecz spokojnie zremisować. |
Uspokójcie się z tym zarządem i Junco oszołomy. Kiko dostał jakiś materiał, nad którym ma pracować. Może nie jest to prima sort, ale skoro Korona z Burdeńskim jest nas w stanie przejechać 2x w tygodniu, to nie wierze, że piłkarze, którzy chociażby zawadzili o La Liga czy Secunda Liga nie są w stanie prosto kopnąć piłki.
|
Cytat:
|
Kaziu Moskal idealnie pasuje do obecnej kadry ; Hiszpanie oraz młodzi czyli wszyscy którzy chcą się pokazać i wyjechać a o to chodzi zarówno nam jak zawodnikom
|
Carlitos ratowal Kiko w kazdym wygranym meczu, wyniki robilismy ponad stan, zagralismy najlepszy mecz ten pierwszu z Pogonia w Szczecinie jak jeszcze byl Brlek, w pozostalych spotkaniach wygrywalismy ale dosc szczesliwie. On nie wie co to jest taktyka, nie ma czegos takiego w zespole, gramy nijako i jakos nie chce mi sie wierzyc w poprawe.
|
Dajcie spokój już z tym Moskalem...
|
Cytat:
A przecież nasi piłkarze nie są na tyle dobrzy technicznie żeby wygrać mecz bez zaangażowania i wybiegania. To jest polska liga a nie III hiszpańska i tu się walczy na boisku, a sędziowie nie przerywają meczu z powodu lekkich dotknięć obrońców. Jak tego nie nauczą sie nasi nowi piłkarze to nie ma większego znaczenia czy umieją prosto kopnąć piłę. Nawet Carlitos wszak Messim nie jest. |
Cytat:
Znaczy powiem tak... chyba jednak powinniście odstawić niektórzy proszki... Sory gościu, ale jak masz taką zajebistą wiedzę o naszych finansach to może zawiadom prokuraturę jeszcze... ;] Gra była/jest fatalna. Skuteczność Carlitosa mocno zaciemniła rzeczywistość w poprzednich meczach. Będzie nam ciężko wygrzebać się z tego dziadostwa. Chyba czas żeby Boguski, Bartosz, Brożek i Głowa wrócili do składu... Nie gwarantują może wielkiej jakości, ale znają się i wiedzą jak graja. Do tego Mały, Carlos, Pol... Co do cholery się dzieje z Velezem i kiedy koniec jego rehabilitacji? Mam wrażenie, że od kiedy on jest kontuzjowany to środek kompletnie nie funkcjonuje... :( Tak jak ktoś wyżej napisał - przetrwać jakoś Jagiellonię i w przerwie na kadrę jazda na 3 dniowy balet gdzieś... |
Cytat:
|
Cytat:
Jak to kto ???? Ty,Dukat,tutejsi zwolennicy kolejnego zaorania Wisly i "zaczecia od poczatku" :rotfl: Przeciez nie macie kompleksow wobec obcokrajowcow,to sami zlozycie kase i kadre lepiej niz oni ! :rotfl: Przyjezdzaja,mydla oczy kibicom,biora gigant kase. Po przewalkach z Polka Sarapata oczywiscie,tylko dziwnym trafem nazwiska Dukata brakuje,no,ale wiadomo,on w tym palcow nie maczal :rotfl: A przeciez wiadomo,ze polska mysl szkoleniowa swieci triumfy juz nie w Europie,ale na calym swiecie ! Spoko zlozycie super druzynke z 13-14 zawodnikow,alleluja i do przodu ! Dajcie znac na forum,jak zlejecie juz Legie z dwa razy po 3 do ucha ! Koniecznie samymi polskimi pilkarzami,bo to oni u nas byli najlepsi ! :rotfl: Zaraz po meczu uwielbiam te opary absurdu,a za rok z takimi filozofami mozna przerabiac tylko to samo wciaz i wciaz... :rotfl: |
KOALIK był tu adminem :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
__________ Apele o zwolnienie Junco są absurdalne. Jednak, chociaż ryzyko niewypału było wkalkulowane w transfery, już widać, że ma się na czym uczyć. Apele o zwolnienie Kiko też są nie na miejscu. Nie ma punktowego dramatu, a przeszłość pozwala myśleć, że można jeszcze oczekiwać poprawy. Poza tym miało być mądrze i stabilnie, a zmienianie trenera co 5 meczów to nie jest mądrze i stabilnie. Natomiast równie nie na miejscu są teksty o tym, że prace Ramireza możemy oceniać tylko pozytywnie. Owszem, fakty są takie, że nastukał punktów (ale ze słabszymi drużynami), że drużyna jest w przebudowie (ale Korona też jest w przebudowie), że mamy liczne kontuzje (ale w Koronie też są kontuzje, tam jest kilkanaście osób do gry). Ale tak, jak pisałem rano - nie jest ryzykowną teza, że punktów mielibyśmy mniej, gdyby nie determinacja i błysk pojedynczych zawodników. Że pracy taktycznej raczej zawdzięczamy bramki tracone a nie zdobywane. Że wybory personalne trenera są logiczne (grają zawodnicy z niezaleczonymi kontuzjami, po czym po ustabilizowaniu pozycji wracają na ławkę; błysnął Bartosz, po czym został posadzony na ławce; ze Manuel z miejsca dostał 1 skład, chociaż nie był w rytmie meczowym i nie był zgrany z zespołem, po czym, gdy rytmu nabrał i trochę się zgrał, został posadzony na ławce). Jest pole do poprawy i trener powinien teraz dwoić się i troić, żeby ten mały kryzys zażegnać. I nie uważam, żeby życzenie, by Wisła po ustabilizowaniu pozycji kadrowej, finansowej i punktowej, zaczęła w przyszłości (za pół roku, za rok, za półtora...) powolutku pracować nad lepszym stylem gry, było czymś niestosownym albo utopijnym. Nieśmiało wskazuję, że oglądanie piłki nożnej powinno sprawiać przyjemność. Niezależnie od tego, czy ktoś woli styl Barcelony, czy dynamiczne rajdy skrzydłami, nikt nie wmówi mi, że podoba mu się taka kopanina, jaką prezentujemy obecnie. |
Cytat:
|
wysłany o 6 minut za szybko. :)
|
Cytat:
Zazwyczaj wypowiadasz się mocno rzeczowo, dlatego chcę zapytać- dlaczego? |
trudno bronić Ramireza, naprawdę, nie będziemy polskim Atletico
|
Przede wszystkim potrzebny jest spokój. Zawodnicy oraz działacze muszą unikać pochopnych decyzji oraz wzajemnego oskarżania się o kiepską grę. Trudna rola przed zawodnikami polskimi którzy muszą być wyrozumiali dla graczy zagranicznych którzy jeszcze nie do końca wiedzą o co chodzi oraz nie wszyscy są gotowi do gry pod względem fizyczny. Ta drużyna niestety ale musi zostać zbudowana na nowo, Kiko musi sobie wszystko jeszcze raz przemyśleć i mieć nowy pomysł na tą drużynę. Trener ma prawo się teraz mylić ale musi wyciągać wnioski ze swoich pomyłek i przede wszystkim nigdy nie mścić się na swoich zawodnikach. Co rzuca się gołym okiem to to że jest za dużo indywidualnej gry nie ma w tej chwili grania zespołowego. Myślę że to będzie wyglądać raz lepiej, raz gorzej ważne aby punktować a na podsumowanie przyjdzie czas dopiero na koniec sezonu bo moim zdaniem dopiero w lecie będzie można stawiać tej drużynie jakieś wymagania.
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast bez wątpienia gramy słabo i brzydko, a decyzje personalne trenera są niezrozumiałe (nawet biorąc pod uwagę, że posiada wiedzę, doświadczenie oraz obserwuje treningi) - jest nad czym pracować i nie można zakłamywać tego stanu rzeczy. Tak, jak pisałem - chciałbym też, żeby za jakiś czas, po ustabilizowaniu finansów, kadry i zabezpieczeniu pozycji w lidze, zacząć pracę nad ładniejszą dla oka grą (jakąkolwiek, byleby robili akcje w jakimś stylu). Na taką kopaninę nie chce się patrzeć. I to nie chodzi o roszczeniowość (to zresztą jest złe słowo, bo co miałoby być złego w tym wypadku w roszczeniowości - głupie byłoby co najwyżej oczekiwanie świetnej gry, gdy nie ma ku temu warunków) czy syndrom dzieci Cupiała. Kiedyś spotkała mnie za te słowa krytyka, ale nie uważam, by było cokolwiek złego w tym, by widowisko piłkarskie miało widzom sprawiać przyjemność. Te mecze są (także?) dla kibiców, a nie (tylko?) dla piłkarzy i działaczy. |
Tam jest wg. mnie jakiś duży problem w szatni. Nie wiem czy we wzajemnych relacjach zawodników czy relacjach z trenerem czy w obu przypadkach. Tak to przynajmniej wygląda z zewnątrz - jakby nie było w ogóle komunikacji pomiędzy nimi samymi i sztabem szkoleniowym, indywidualnie piłkarsko nie wyglądają źle, ale stanowią zlepek, zbieraninę, brak team spirit, poczucia tożsamości i jedności, wspólnego celu. Jakby ktoś ich wrzucił na boisko i kazał grać, nie mówiąc po co i gdzie się znaleźli.
Pytanie zasadnicze czy Kiko będzie w stanie to poprawić. Moim zdaniem on wyciąga poprawne wnioski i oczekuje zgoła innej gry, ale zupełnie nie potrafi trafić do zespołu. Co dziwne, bo zawsze przedstawiał jako swoją najmocniejszą stronę zarządzanie szatnią i sferę mentalną. |
Szatnia się nie zgrała? Cóż nie do wykluczenia.
|
Co, zdaniem trenera, miało znaczący wpływ na końcowy rezultat meczu?
âNie chciałbym w żaden sposób umniejszać roli trenera Korony, bo na pewno wykonał dobrą pracę. Myślę, że dobrze na zawodników z Kielc wpłynął doping kibiców, którzy dopingowali ich przez całe spotkanie - dodał. :haha: to co powiedzial przekracza ludzkie pojecie, nie mam pytan :haha: |
Cytat:
|
Czaro jestem w stanie zrozumieć Twój tok myślenia ale czy nie zastanawiasz się nad tym że dalsze przyzwolenie na taką grę może spowodować iż nie będzie za chwilę żadnej przewagi punktowej nad strefą spadkowa? Mamy nie zaciekawy kalendarz po najbliższych 4 meczach możemy mieć dokładnie tyle samo punktów co teraz a z taką grą jest to bardzo prawdopodobne. Dla mnie jest problem w szatni i wydaje mi się że Ramirez już tego nie pociągnie. Po takim meczu jak w środę to nasi kopacze powinni na dupach jeździć.Ja dzisiaj czegos takiego nie widzialem. Zero agresji zero chęci.Wydaje się że projekt Ramirez zaczyna się szybko wyczerpywać.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mozemy spokojnie ocenic pozytywnie,jesli chodzi o wyniki. O styl nie - i to my,obroncy Ramireza piszemy. Ale piszemy o zrozumieniu sytuacji dlaczego tak jest. Piszesz o tym,ze nastukal punktow tylko ze slabymi - ale silnych Wisla miala tylko na wyjezdzie.jesli slaba jest gra,to oczywiscie punkty zawdzieczamy tylko indywidualnym popisom. Ale dokaldnie tak samo jest z traceniem bramek - taktyka dzisiaj polegala na bronieniu 8-mioma zawodnikami (co moge Ci pokazac),kiedy Korona atakowala pozycyjnym. Natomiast kluczowe w grze defensywnej sa zachowania takze indywidualne,a nie samo ustawienie czy przesuwanie - a te dzisiaj byly KRYMINALEM. Z ciekawostek - dzisiaj na koncu kamil Kosowski pochwalil Gonzaleza. 2 bramka dla Korony to dzielo pospolu Wojtkowskiego i naszych wspanialych stoperow. Kamil ograny jak dziecko,oczywiscie nie biegnie do naroznika za swoim pilkarzem,a jedynym,ktory usiluje przeciac dosrodkowanie w 16-tce jest Perez,w polu karnym widac dwoch niekrytych zawodnikow,i biernie przygladajacych sie temu Gonzaleza,Arsenica i troszke mniej winnego Cywke. Brak komunikacji,absolutne abecadlo pilkarskie,sytuacja niezbyt dynamiczna,a stoperzy kompletnie nie kontroluja graczy. Wina Kiko ? Wolne zarty... O roznym nawet nie wspomne,bo tam chyba z 4 graczy Korony bylo niekrytych. Co do reszty masz racje - nikt z obroncow Kiko nie pisze,ze to geniusz. Druzyna gra slabo i jest w kryzysie - zgoda. Ale pieniedzy na lepsza nie ma,a i trener w przeszlosci pokazal,ze poradzil sobie,wiec czemu racjonalnie mu nie zaufac raz jeszcze,a po kilku meczach uznawac,ze jego praca w Wisle powinna zostac oceniona negatywnie ? I z jaka,jak rozumiem lepsza koncepcja mialaby sie zderzyc ? A do apologetow polskich pilkarzy - ja sie moge poswiecic i pokazac Wam,jak Kamil Wojtkowski,ktory nie jest napastnikiem,i w taktyce Ramireza ewidentnie ma pomagac w obronie,jak Kamil radosnie przyklada sie do obowiazkow defensywnych. On i pierwsza 11-tka ? Toz na dzisiaj Ramirez pewnie ich losuje z Manuelem,i Portugalczyk ma wiecej szczecia... :P Ale oczywiscie my Polacy,mamy kompleksy ! i juz swiat wytlumaczony przez innych staje sie latwiejszy dla niektorych do zniesienia ! :rotfl: (to nie do Ciebie Czaro,ale nie chce mi sie pisac osobnych postow,nie warto) |
prawda jest taka ze za kiko to już nikt nie stoi trener z doświadczeniem a popełnił w chu..błędów chociażby wystawianie od 1 minuty gościa który nie grał od maja a z drużyną jest od kilkunastu dni a jego dzisiejsze uderzenie w doping kibiców to 3 pod rzad wypowiedz jak samobój...po meczu z arka "od samego początku mecz nam się nie układał" po środzie "gra mi się podobała" i dzisiaj ze korona wygrała bo kibice byli z nią przez cały mecz no zes ......a nasi to co? na grzyby pojechali oddaj im kasę kelnerze
im szybciej się go pozbędziemy tym lepiej dla wszystkich, dla mnie Moskal z Sobolewskim idealnie by pasowali do obecnej kadry. |
Cytat:
Trzeba to wszyto wytrzymać. Posłużę się przykładami tych wielkich klubów gdzie zawodnicy byli kupowani za grube miliony. Historie tych drużyn pokazały, że same transfery nie zrobią wyniku. Real Madryt, Man City, czy chociażby teraz Man United który dopiero teraz odpalił. Losy tych ekip pokazują że aby to wszystko się ukształtowało potrzebna jest praca u podstaw, czas oraz spokój. Wisłę czeka teraz to samo. Ta przebudowa będzie kosztować kibiców sporo rozczarowań natomiast działacze, Pani Sarpata muszą wykazać się w tym momencie dojrzałością. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl