Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

pysio 18.10.2015 20:09

krótko i na temat:

MOSKAL OUT!

dłużej:

Zmiany w 85 i 89 minucie? WTF? Gramy na remis? Kaziku odejdz, chyba, że chcesz, aby Cię zwolnili i później zamierzasz się wozić z klubem po sądach jak Franz i walczyć o każdy grosz. Spoko podejście. Byle wydoić jak najwięcej...

filemon 18.10.2015 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1417387)
krótko i na temat:

MOSKAL OUT!

dłużej:

Zmiany w 85 i 89 minucie?

61. i 88. minucie

cfa 18.10.2015 21:24

Zobaczymy jak będzie to wyglądało kiedy wróci Sarki i DG będzie grał. Na najbliższe okienko nowy napastnik i możne coś z tego będzie, bo brakuje tylko wykończenia ...

cudlaty 18.10.2015 21:27

Kazek, już mówiłem... Kończ Waść i wstydu oszczędź!
Jeszcze dwa takie mecze i będziemy się modlić o wejście do ósemki... Chłopie miej HONOR!

Stelio 18.10.2015 21:58

Ten mecz chyba nie pozostawił wątpliwości, żeby nie potrafić wygrać 2 spotkań z rzędu przez prawie 8(!!!!!!) miesięcy to jest skandal i sabotaż. Nie wiem co ten człowiek robi jeszcze na ławce trenerskiej Wisły, brać Maćka póki wolny...

Fugiel 18.10.2015 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1417403)
Zobaczymy jak będzie to wyglądało kiedy wróci Sarki i DG będzie grał. Na najbliższe okienko nowy napastnik i możne coś z tego będzie, bo brakuje tylko wykończenia ...

No coz, pisalem o tym jak wiadomo było, że Sarki doznał kontuzji i nie bedzie go z nami dłuższy czas. Panowe ... Moskal jest od tego aby wymyslic cos w sytuacji takiej, w której mamy tylu skrzydłowych ilu mamy. My natomiast od MARCA 2015 nie probowalismy nic zmienic. Dalej gramy jednym skrzydłowym, a dziś to nawet 0,5 skrzydłowego to było. Moskal jest od trenowania - czyli od formy zespołu, od treningu strzeleckiego, od schematów w rzutach wolnych, rzutach rożnych itp. Czy ktoś z Was widzi jakieś schematy oprócz krakowskiej piłki ? Czy widać jakieś automatyzmy ? Każdy mowi, ze salomon z pustego nie naleje itp. Ale to Moskal jest niejako odpowiedzialny za trening tych piłkarzy i ich ustawienie na boisku. Fajnie, ze jest sympatyczny i jest Wislakiem. Ale czy jest dobrym trenerem ? czegos w tym wszystkim brakuje, nie wiadomo czego. Niestety moze to jest wlasnie rożnica pomiedzy dobrym trenerem a przeciętnym ? Moze wlasnie to coś robi różnicę. Acha, i nie wierze w to, że dobry trener nie osiągnie z tymi zawodnikami wiecej niż nasz obecny.

kicur 18.10.2015 22:01

Stępiński przesyła pozdrowienia do zarządu Wisły

Wesoły Romek 18.10.2015 22:07

Czy Piast, Cracovia, Pogoń, Korona, Łęczna, Zagłębie i Termalica mają lepszą kadrę od naszej? Nie. To dlaczego są wyżej w tabeli? Bo mają lepszego trenera.

pomeran 18.10.2015 22:18

Parafrazując klasyka: 'tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonic'

Dzwonic, po nowego trenera. Bo teraz gramy bez.

Raffaello89 18.10.2015 22:47

Ja natomiast myśle że gramy bez piłkarzy:) Kudlaty cwel z miasta soli jest już nudny wiec ja tez będę..
MOSKAL KAZIMIERZ NIE RUSZ KAZIKA BO ZGINIESZ!

Wojtas 18.10.2015 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cudlaty (Post 1417406)
Kazek, już mówiłem... Kończ Waść i wstydu oszczędź!
Jeszcze dwa takie mecze i będziemy się modlić o wejście do ósemki... Chłopie miej HONOR!

??? Honor?Jaki honor? czyj honor?

Honor to niech ma paralityk Jankowski,paralityk Cywka i inni inwalidzi w tym zespole.A Kazek to nie jest lekarz zeby leczyc ich schorzenia.

Reserve 19.10.2015 00:09

Założę się że przynajmniej 3/4 osób które teraz chcą zwalniać Moskala za rok/półtora będzie pisać w stylu "Cupiał robi sobie z Wisły zabawkę, był Moskal, była ładna piłka, to jemu się trenera zachciało zmienić".

wolfy 19.10.2015 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1417451)
Założę się że przynajmniej 3/4 osób które teraz chcą zwalniać Moskala za rok/półtora będzie pisać w stylu "Cupiał robi sobie z Wisły zabawkę, był Moskal, była ładna piłka, to jemu się trenera zachciało zmienić".

O co? Przegrasz.
Za rok/półtora najprawdopodobniej ani Cupiał nie będzie właścicielem Wisły, ani nikt nie będzie pamiętał nędznej gry drużyny Moskala (taka tiki-taka dla ubogich Stawowego, tylko bez goli), co najwyżej jeszcze gorsze wyniki.
Ale w sumie zakład w internecie na półtora roku to bezsensowna sprawa.

Moskala nie broni nic. Ani kadra nie jest tak słaba, żeby odwalać żenadę z Temaliką czy Koroną, ani gra tak porywająca, żeby majaczyć coś o "stylu za Moskala".

Reserve 19.10.2015 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1417453)
O co? Przegrasz.
Za rok/półtora najprawdopodobniej ani Cupiał nie będzie właścicielem Wisły, ani nikt nie będzie pamiętał nędznej gry drużyny Moskala (taka tiki-taka dal ubogich Stawowego, tylko bez goli), co najwyżej jeszcze gorsze wyniki.
Ale w sumie zakład w internecie na półtora roku to bezsensowna sprawa.

Moskala nie broni nic. Ani kadra nie jest tak słaba, żeby odwalać żenadę z Temaliką czy Koroną, ani gra tak porywająca, żeby majaczyć coś o "stylu za Moskala".

A czy tak samo zażarcie nie broniłeś kiedyś Małego i jego przywiązania do klubu jak teraz wyrzucasz Moskala?

Cupiał nie sprzeda Wisły, bo jest zbyt obciążona długiem, a za psi .... na pewno nikomu jej nie odda, to raz.
Dwa, że w porównaniu z wcześniejszą grą za Smudy to teraz jest to niebo lepsze (przynajmniej dla mnie, czysto subiektywne odczucia). Nie mówię że jest świetnie, bo nie jest. Ale w ostatnim długim okresie czasu praktycznie wszystkie zmiany trenerów które mają być zbawieniem dla gry są po prostu nietrafione.
Trzy, kadra w stosunku do zeszłego sezonu jest znacznie słabsza.
Cztery, jakim cudem Maciuś Skorża ma sprawić że Wisła zacznie wygrywać, skoro w Lechu wszystko dobierał sobie on i jednak skończyło się zwolnieniem?

Zakładać się mogę, zaproponuj tylko o co.

siemstein 19.10.2015 07:12

Niekoniecznie Król Maciuś, , po prostu, ktoś od Moskala lepszy. Gra wygląda fajnie, ale do 16 metra, później jest kopanie się po czołach. Za Smudy może i pięknie nie było, ale lepiej raz przegrać i raz wygrać, niż 3x remisować.

Griszka30KR 19.10.2015 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1417446)
??? .A Kazek to nie jest lekarz zeby leczyc ich schorzenia.

W takim razie po ch...j w ogóle jest potrzebny... ?

borys 19.10.2015 08:02

Na koniec dnia licza sie tylko zdobyte punkty, nikt nie bedzie pamietal czy wygrał/przegrał w pieknym stylu.

Moskal 1.19 punktu na mecz. To o wiele za malo na grupe mistrzowska.

bódyń 19.10.2015 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1417446)
??? Honor?Jaki honor? czyj honor?

Honor to niech ma paralityk Jankowski,paralityk Cywka i inni inwalidzi w tym zespole.A Kazek to nie jest lekarz zeby leczyc ich schorzenia.

Cywka... Najbardziej winny nie jest Moskal tylko ten co go sprowadzil do Wisly. Obserwowal go kilkanscie dni i przyjal go... A nie zaraz... Przeciez Moskal go testowal. Jak zatrudnil go niech go leczy teraz. Chociaz lepiej wyleczyc Wisle z Moskala.

Gdyby mial jakaś przezwoitosc Kazio Remis oddalby sie do decyzji zarządu. Ale pracy szybko nie znajdzie teraz bo kazdy widzi ze to (bardzo) slaby trener. A 30 k miesiecznie piechota nie chodzi. Trzeba bedzie sie z nim meczyc. Oby w ekstraklasie.

Wit.Ek. 19.10.2015 08:13

A ja mam nadzieję, że Moskal jeszcze długo trenować będzie Wisłę.

borys 19.10.2015 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1417464)
A ja mam nadzieję, że Moskal jeszcze długo trenować będzie Wisłę.

Ale na co liczysz?

szprotson 19.10.2015 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1417465)
Ale na co liczysz?

na to że w końcu przyjdzie skuteczność i wyniki 2-0,3-0 będą tylko kwestia czasu.

borys 19.10.2015 08:27

Skutecznosc przychodzi od roku, jesli na to czekamy to gdzie jest granica tj. ile mozemy wytrzymac punktujac jak obecnie?

bridgeburner 19.10.2015 08:39

Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ?
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach
Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co,
ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi?

tommiyacht 19.10.2015 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1417471)
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry

Korona i Termalica w całym meczu moze z 5 razy wyszli z własnej polowy. Rzeczywiście gra z kontry pasuje tu jak ta lala

bódyń 19.10.2015 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1417468)
na to że w końcu przyjdzie skuteczność i wyniki 2-0,3-0 będą tylko kwestia czasu.

Skutecznosc to przyszla w Bielsku. Ale niestety zaraz poszla. Pewnie pomylia sie i zabladzila. Skutecznosc jest taka ze od 3 meczy nie strzelamy bramki. To juz gorszej nie moze byc. No chyba ze zaczniemy samobojcze.

szprotson 19.10.2015 09:09

ale za to w jednym strzelimy 6 :)

Ja uwazam ze gorzej byc moze, mianowicie nie bedziemy grali nic a nic z przodu a z tyłu będzie wpadać. Coś a`la Lech Poznań a.d. 2015/16

kristos 19.10.2015 09:10

Niektórzy mówią ,że za Moskala jest ładna gra , ale nie ma wykończenia w postaci bramek.
Jeśli wymiane piłek w ataku pozycyjnym, prawie na stojąco nazwac ładną grą ,to dziekuje za taką gre.
Przy takiej grze przeciwnik może sobie" drzemke" sprawic na swojej połowie i krzywda mu sie nie stanie.
Jeśli tylko możliwe - trener do wymiany .
On już nic dobrego nie zrobi ,ewentualnie może pogorszyc sytuacje.
A tego chyba byśmy nie chcieli.

bridgeburner 19.10.2015 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1417472)
Korona i Termalica w całym meczu moze z 5 razy wyszli z własnej polowy. Rzeczywiście gra z kontry pasuje tu jak ta lala

No tez moim zdaniem skład mamy na miejsca 3-5 i takich wyników powinnismy oczekiwać

KOMINEK 19.10.2015 09:33

Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.

dynek.pl 19.10.2015 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1417473)
Skutecznosc to przyszla w Bielsku. Ale niestety zaraz poszla. Pewnie pomylia sie i zabladzila. Skutecznosc jest taka ze od 3 meczy nie strzelamy bramki. To juz gorszej nie moze byc. No chyba ze zaczniemy samobojcze.

Moze byc gorzej. Przynajmnej sytuacje stwarzamy. Moskal nie wykrozysta setki a Brozka, Guerriera czy Jankowskiego.

Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia.
Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu.
To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja
kibice.

tommiyacht 19.10.2015 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1417478)
Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.

przytoczenie dementi o Cezarym Wilku za 1.. 2..

borys 19.10.2015 10:18

Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?

wolfy 19.10.2015 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1417471)
Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ?
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach
Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co,
ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi?

Stary, podkradłeś mi temat. O tym samym chciałem napisać.
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia.
Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie?
Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1417455)
Cupiał nie sprzeda Wisły, bo jest zbyt obciążona długiem, a za psi .... na pewno nikomu jej nie odda, to raz.

Od dłuższego czasu krążą informacje o bankach zmuszających T-F do pozbycia się Wisły. Niedawno były negocjacje o oddaniu jej TS-owi za przysłowiową złotówkę. Taniej już się chyba nie da?

ArturBarlinek 19.10.2015 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1417483)
Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?

że nie ma tematu zwolnienia Moskala, a w mediach się ostatnio bardzo dużo o tym mówi, a to odbiega bardzo od rzeczywistości

Fugiel 19.10.2015 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1417487)
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia.
Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie?
Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma...

Od dłuższego czasu krążą informacje o bankach zmuszających T-F do pozbycia się Wisły. Niedawno były negocjacje o oddaniu jej TS-owi za przysłowiową złotówkę. Taniej już się chyba nie da?

Twierdze to samo od dawna. Trener Moskal słabo dopasowuje taktykę do sytuacji bieżącej, sytuacja z skrzydłowymi jest od marca 2015, gdy Sarki doznał kontuzji. Dokładnie, tikitaka Stawowego mi się nasuwa na myśl, jak widzę naszą grę. A w tym momencie ani nie mamy stałych fragmentów ani zabójczych kontr ani nic. Co trener Moskal wprowadził do drużyny oprócz krakowskiej piłki, która w naszym wykonaniu jest zwyczajnie nieefektywna i z biegiem kolejnych minut coraz bardziej wkurzająca?

Fugiel 19.10.2015 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1417479)
Moze byc gorzej. Przynajmnej sytuacje stwarzamy. Moskal nie wykrozysta setki a Brozka, Guerriera czy Jankowskiego.

Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia.
Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu.
To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja
kibice.

Moskal nie wykorzysta, ale czy to Moskal nie jest od tego, aby tak dobrać rodzaj treningu aby ten Brożek, Jankowski czy Donald takie sytuacje wykorzystywali ? Czy nie od tego jest trener, aby jego zawodnicy byli w formie? Acha i np. ja nie oczekuje zwolnienia Moskala. Mowie tylko co mysle o jego efektach pracy w Wisle Krakow.

bridgeburner 19.10.2015 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1417487)

Bo to jest idealnie ta sama historia
Mitologiozowaniem krakowskiej piłki przykrywają indolecje taktyczna
Latal w 12 meczach , ba nawet Czerczesow wczoraj w jednym pokazał wiecej elastyczności taktycznej niz Moskal w 26
A my dalej swoje , 1001 podań w jednostajnym tempie i czekanie aż ktoś przyprowadzi napastnika, prawoskrzydłowego oraz 10 którzy bedą pasować do "jedynego słusznego " sposobu gry

konik28 19.10.2015 12:03

Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego

gdsmk 19.10.2015 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1417492)
Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego

eee tam Stilicia, przecież Zamilski powiedział, że z powodzeniem zastepuje go Boguski.

tofik 19.10.2015 12:22

Nie ma szans, by KM utrzymał się na stołku trenerskim tak marnie punktując. Metoda nagłej śmierci, kolejna porażka lub remis oznacza zwolnienie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl