![]() |
krótko i na temat:
MOSKAL OUT! dłużej: Zmiany w 85 i 89 minucie? WTF? Gramy na remis? Kaziku odejdz, chyba, że chcesz, aby Cię zwolnili i później zamierzasz się wozić z klubem po sądach jak Franz i walczyć o każdy grosz. Spoko podejście. Byle wydoić jak najwięcej... |
Cytat:
|
Zobaczymy jak będzie to wyglądało kiedy wróci Sarki i DG będzie grał. Na najbliższe okienko nowy napastnik i możne coś z tego będzie, bo brakuje tylko wykończenia ...
|
Kazek, już mówiłem... Kończ Waść i wstydu oszczędź!
Jeszcze dwa takie mecze i będziemy się modlić o wejście do ósemki... Chłopie miej HONOR! |
Ten mecz chyba nie pozostawił wątpliwości, żeby nie potrafić wygrać 2 spotkań z rzędu przez prawie 8(!!!!!!) miesięcy to jest skandal i sabotaż. Nie wiem co ten człowiek robi jeszcze na ławce trenerskiej Wisły, brać Maćka póki wolny...
|
Cytat:
|
Stępiński przesyła pozdrowienia do zarządu Wisły
|
Czy Piast, Cracovia, Pogoń, Korona, Łęczna, Zagłębie i Termalica mają lepszą kadrę od naszej? Nie. To dlaczego są wyżej w tabeli? Bo mają lepszego trenera.
|
Parafrazując klasyka: 'tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonic'
Dzwonic, po nowego trenera. Bo teraz gramy bez. |
Ja natomiast myśle że gramy bez piłkarzy:) Kudlaty cwel z miasta soli jest już nudny wiec ja tez będę..
MOSKAL KAZIMIERZ NIE RUSZ KAZIKA BO ZGINIESZ! |
Cytat:
??? Honor?Jaki honor? czyj honor? Honor to niech ma paralityk Jankowski,paralityk Cywka i inni inwalidzi w tym zespole.A Kazek to nie jest lekarz zeby leczyc ich schorzenia. |
Założę się że przynajmniej 3/4 osób które teraz chcą zwalniać Moskala za rok/półtora będzie pisać w stylu "Cupiał robi sobie z Wisły zabawkę, był Moskal, była ładna piłka, to jemu się trenera zachciało zmienić".
|
Cytat:
Za rok/półtora najprawdopodobniej ani Cupiał nie będzie właścicielem Wisły, ani nikt nie będzie pamiętał nędznej gry drużyny Moskala (taka tiki-taka dla ubogich Stawowego, tylko bez goli), co najwyżej jeszcze gorsze wyniki. Ale w sumie zakład w internecie na półtora roku to bezsensowna sprawa. Moskala nie broni nic. Ani kadra nie jest tak słaba, żeby odwalać żenadę z Temaliką czy Koroną, ani gra tak porywająca, żeby majaczyć coś o "stylu za Moskala". |
Cytat:
Cupiał nie sprzeda Wisły, bo jest zbyt obciążona długiem, a za psi .... na pewno nikomu jej nie odda, to raz. Dwa, że w porównaniu z wcześniejszą grą za Smudy to teraz jest to niebo lepsze (przynajmniej dla mnie, czysto subiektywne odczucia). Nie mówię że jest świetnie, bo nie jest. Ale w ostatnim długim okresie czasu praktycznie wszystkie zmiany trenerów które mają być zbawieniem dla gry są po prostu nietrafione. Trzy, kadra w stosunku do zeszłego sezonu jest znacznie słabsza. Cztery, jakim cudem Maciuś Skorża ma sprawić że Wisła zacznie wygrywać, skoro w Lechu wszystko dobierał sobie on i jednak skończyło się zwolnieniem? Zakładać się mogę, zaproponuj tylko o co. |
Niekoniecznie Król Maciuś, , po prostu, ktoś od Moskala lepszy. Gra wygląda fajnie, ale do 16 metra, później jest kopanie się po czołach. Za Smudy może i pięknie nie było, ale lepiej raz przegrać i raz wygrać, niż 3x remisować.
|
Cytat:
|
Na koniec dnia licza sie tylko zdobyte punkty, nikt nie bedzie pamietal czy wygrał/przegrał w pieknym stylu.
Moskal 1.19 punktu na mecz. To o wiele za malo na grupe mistrzowska. |
Cytat:
Gdyby mial jakaś przezwoitosc Kazio Remis oddalby sie do decyzji zarządu. Ale pracy szybko nie znajdzie teraz bo kazdy widzi ze to (bardzo) slaby trener. A 30 k miesiecznie piechota nie chodzi. Trzeba bedzie sie z nim meczyc. Oby w ekstraklasie. |
A ja mam nadzieję, że Moskal jeszcze długo trenować będzie Wisłę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skutecznosc przychodzi od roku, jesli na to czekamy to gdzie jest granica tj. ile mozemy wytrzymac punktujac jak obecnie?
|
Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ? Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co, ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
ale za to w jednym strzelimy 6 :)
Ja uwazam ze gorzej byc moze, mianowicie nie bedziemy grali nic a nic z przodu a z tyłu będzie wpadać. Coś a`la Lech Poznań a.d. 2015/16 |
Niektórzy mówią ,że za Moskala jest ładna gra , ale nie ma wykończenia w postaci bramek.
Jeśli wymiane piłek w ataku pozycyjnym, prawie na stojąco nazwac ładną grą ,to dziekuje za taką gre. Przy takiej grze przeciwnik może sobie" drzemke" sprawic na swojej połowie i krzywda mu sie nie stanie. Jeśli tylko możliwe - trener do wymiany . On już nic dobrego nie zrobi ,ewentualnie może pogorszyc sytuacje. A tego chyba byśmy nie chcieli. |
Cytat:
|
Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.
|
Cytat:
Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia. Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu. To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja kibice. |
Cytat:
|
Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?
|
Cytat:
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia. Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie? Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mitologiozowaniem krakowskiej piłki przykrywają indolecje taktyczna Latal w 12 meczach , ba nawet Czerczesow wczoraj w jednym pokazał wiecej elastyczności taktycznej niz Moskal w 26 A my dalej swoje , 1001 podań w jednostajnym tempie i czekanie aż ktoś przyprowadzi napastnika, prawoskrzydłowego oraz 10 którzy bedą pasować do "jedynego słusznego " sposobu gry |
Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego
|
Cytat:
|
Nie ma szans, by KM utrzymał się na stołku trenerskim tak marnie punktując. Metoda nagłej śmierci, kolejna porażka lub remis oznacza zwolnienie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl