![]() |
Cytat:
http://www.polskatimes.pl/gazetaopol...em-1,id,t.html |
W ubiegłym sezonie o sile Wisły (szczególnie w rundzie jesiennej) decydował kwartet Zieńczuk-Brożek-Boguski-Kosowski. W drugiej części sezonu zostało tylko trio i trochę słabiej Wisła przez to sobie radziła ale odpalił w końcu Jirsak i można powiedzieć, że mamy jako-takiego ofensywnego pomocnika, który jeśli zaskoczy to wiecie jakie brameczki potrafi załadować. Dla mnie zagadką pozostaje ustawienie 4-5-1 albo 4-4-2... Jeśli to pierwsze to potrzebne nam transfery tylko na pozycjach: bramkarz, środkowi obrońcy, skrzydłowy i może być jeszcze ofenswyny pomocnik chociaż Boguski może tu grać. Jeśli bedziemy grać 4-4-2 to musimy kupić obrońców, skrzydłowego oraz napastnika bo Brożek i Niedzielan to mało... przy dobrej grze Wisły transfery nie są konieczne chociaż na pewno przydałby się jakiś fajny zawodnik...
|
Cytat:
|
Dlaczego klub w czasie gdy trzeba szukac jak najszybciej nowych zawodnikow,wysyla Bednarza na 3 dni na jakas konferencje??
--dlaczego nie ma go ktos zastapic?Nie ma tam kogos kto pomogl by w tego typu sytuacjach,np wczesniej polecial na losowanie UEFA.To naprawde tylko jeszcze bardziej potwierdza jaka prowizorka stosowana jest w naszym klubie.Tak oszczedzamy to moze wogole zwolnimy Bednarza ,Skorza sam sobie bedzie zalatwial zawodnikow i nie trzeba bedzie placic kasy dla dyr Sportowego.Paranoja I do tych ktorzy pisza ,zeby przestac płakać bo nie ma transferow. Ok z mojej strony nic bym nie mial gdyby Bednarz prosto z mostu walnął zdanie"Nie mamy teraz pieniedzy,gramy tym co mamy".Ale zdania,konferencje ,wypowiedzi Skorzy, Bednarza i Wilczka zdaja sie mowic ze transfery będa i to w dodatku nie byle kto. Jak wam ktos cos obiecuje i tego nie spelnia,to macie prawo byc chyba rozczrowani i rozgryczeni ze sie z obietnic nie wywiazuje,i chyba tak sie wszyscy czują.Nie płacz a rozgorycznie ,bo po raz kolejny zrobiono sobie z nas jaja. Najbardziej szkoda mi w tym wszystkim Skorzy,bo jego dzisieisze slowa daja do zrozumienia,ze nie wie juz co ma mowic zeby dostac wkoncu jakiegos porzadnego pomocnika czy napastnika ,a wie ze bez wzmocnien przejsc Beitar mzoe byc tym skladem ciezko-choc tu szanse oceniam 50 na 50. |
Cytat:
Niedzielan - po tym jak przyszedł grał wyśmienicie, a o to, że złapał poważną kontuzję to nie sposób winić dyrektora sportowego. Większość się z tego transferu cieszyła. Do Bednarza należało sprowadzić świetnego grajka za sensowne pieniądze i to mu się udało. To nie Bednarz go tak skopał. ;) Dudu i Jirsak - Skorża jest przywiązany do nazwisk. Jirsak gdy wreszcie dostał szansę to pokazał, że jest kimś kogo nam trzeba na środek pomocy. Dudu też w rundzie wiosennej jak przepracował okres przygotowawczy był sensownym zmiennikiem strzelając całkiem sporo goli. Ćwielong - w Ruchu się spisał i został królem strzelców II ligi, przeszedł do Wisły i popadł w przeciętność. Sprowadzanie gościa z niższych lig to zawsze jest loteria bo nikt nie wie czy się sprawdzi na wyższym poziomie. To nie zmienia faktu, że czasem ryzykować warto bo inaczej w Wiśle nie byłoby Boguskiego czy Błaszczykowskiego. Diaz - zrobił ogromny postęp i już teraz jest na tym samym lub nawet wyższym poziomie od Pietii. Matusiak - tu się zgadzam. Na usprawiedliwienie Bednarza jest to, że go tylko na pół roku wypożyczył więc nie było to zbyt kosztowny błąd. Poza tym, można było mieć nadzieję, że po zawojowaniu Europy na ławie przeciętnego klubu zdoła się odbudować w polskiej lidze jak było z setką innych, a więc jego sprowadzenie było błędem, ale nie głupotą. Łobodziński - grał w reprezentacji lepiej niż w Zagłębiu. Bednarz podjął ryzyko i go wziął bo miał dziurę na prawym skrzydle, którą musiał załatać na wczoraj i się pomylił. Łobo gra przeciętniznę, ale w paru meczach pokazał, że dośrodkować potrafi jak mało kto w naszej lidze więc jeszcze bym go nie skreślał. Zobaczymy czy drewno nie zmięknie w okresie przygotowawczym. Na 9 transferów jesynie o 3 (Łobo, Ćwielong, Matusiak) można więc powiedzieć, że były na razie naprawdę zawalone, a mam nadzieję, że z Łobodzińskiego coś jeszcze będzie. To dobry wynik jak na małe pieniądze jakie Wisła wydała na tych zawodników (poza Jirsakiem). Cytat:
|
Napastnik z Hondurasu, 3 krotny reprezentant kraju, Alan Lallin dolaczyl na zgrupowanie Wisly... Na fotce wyglada jak z Miami Vice :D
|
Cytat:
To on: http://pl.youtube.com/watch?v=Fge3mJOguSI |
powiedzcie mi jedno - dlaczego Baretto przyjedzie do Wisly dopiero pod koniec lipca? Dlaczego nie przepracowuje calego okresu przygotowawczego z druzyna? czyzby od razu zostal skreslony? Przeciez on idealnie nadawalby sie do systemu z trzema srodkowymi zawodnikami. heh... nie rozumiem polityki Wisly.
|
Cytat:
|
Na naszej głównej prawdopodobnie jest błąd. Wg. tego newsa (http://futboldehonduras.blogspot.com...na-prueba.html) Lallin ma 6 występów w reprezentacji na koncie. Ostatni w zeremisowanym 1:1 meczu z reprezentacją Wenezueli. Dalszych informacji szukam...
Podobno miałe jeszcze ofertę z MLS, ale leci do Austrii... Inne foto naszego testowanego gracza (tym razem wyraźniejsze) http://www.diez.hn/var/ezflow_site/s...ticia_full.jpg Testy Lallina potrwają 10 dni (http://www.tiempo.hn/mostrar_noticia...6325&seccion=6) |
Nie ma powodów, aby za bardzo ekscytować się kolejnym testowanym "anonimem" z łapanki, ściąganym na zasadzie "last minute".
Być może podzieli los innych "no name'nów" testowanych przez Wisłę ostatnio. Niestety, nic nie wskazuje na to, aby miał być piłkarzem z wyższej póki niż oni. |
Hondruranin:D no coz, na bezrybiu i rak ryba, ale ja nie wroze mu wiekszej kariery od tej jaka zrobil u nas Dudu:D a wie ktos moze ile bramek trafil w tym sezonie??
|
Cytat:
last minute to będziesz miał 31 sierpnia... a nie 8 dni po otworzeniu okienka transferowego ... |
Jestem ciekaw skąd my bierzemy tych piłkarzy do testów ? Ktoś ich obserwuje w tych ich egzotycznych ligach czy podsyłają nam ich menadżerowie. Zobaczymy co pokażę na treningach marzeniem by było by był klasą podobny do Carlo Costego !
|
testowanych w wiekszosci podsylaja menago, tych obserwowanych nie trzebaza bardzo testowac, boma sie na ich temat juz sporo informacji. Takiego obserwowanego najczesciej zaprasza sie na testy, zeby potwierdzic podpis pod kontraktem.
Tego Honduranina( uhh ;]) testowac bedziemy 10 dni.. czyli nic raczej o nim w klubie nie wiedza :) |
Cytat:
Z wypozyczalni DVD pod nazwa "Szukasz pilkarza" hehe a tak serio to dobrze ze zaczynamy kogos testowac bo zawsze jest minimalna szansa ze na nasze warunki kogos znajdziemy przydatnego. |
no wreszcie pozytywna informacja ;)) testy sa potrzebne bo wtedy trener wie co bierze
|
Ja mam nadzieję, że to nie oznacza, że Perrone nie przyjedzie, bo Bednarz mówił tylko o jednym napastniku. Perrone wywarł na mnie pozytywne wrażenie po tym co widziałem, poza tym gra w Europie już jakiś czas i to w niezłych ligach. Natomiast Lalin to kompletny anonim na dodatek nie pierwszej młodości, który nigdy nie grał w Europie. A w tym filmiku z youtube'a zobaczyłem jedną rzecz, która w moich oczach jest niedopuszczalna. Jego drużyna rozgrywała piłkę, a on stał i się patrzył. No ale zobaczymy co powie o nim Skorża, na pewno interesujemy się tym piłkarzem od jakiegoś czasu( miał już być w USA, ale jego klub się nie zgadzał), więc może Bednarz i Skorża coś w nim widzą.
|
Co do statystyk to Lalin w rundzie jesiennej ostatniego sezonu (Apertura) zdobył 1 bramkę. Rozgrywanych było 18 meczy z udziałem Realu Espana. Nie wiem w ilu wystąpił Lalin.
Natomiast w rundzie wiosennej (Clausura) zdobył 2 bramki. Rozgrywanych było 20 meczy z udziałem Realu Espana. Również nie znalazłem w ilu wystąpił Lalin. Znalazłem za to informację, że gra on również na prawym skrzydle. Patrząć na statystyki strzelonych goli to chyba grał na prawej pomocy, chociaż kto wie? |
Cytat:
Jak Wisła ma kogoś na oku to niech go możę już zaklepie bo do najważniejszego dwumeczu w roku już tylko 3 tygodnie i doprawdy nie wiem na co jeszcze czekamy. |
Szkoda, że słowa Skorży o zawodnikach, którzy rychło przyjadą na zgrupowanie, a którzy "nie wymagają testowania", okazują się zwykłym kłamstwem. Ściemą puszczoną w obieg na użytek kibiców. Ale nie winię za nie Skorży, bo może i on został oszukany - to nie on decyduje bowiem o pieniądzach na transfery, a Rada Nadzorcza i "nadprezes".
Przykre, że kolejny raz polityka transferowa Wisły to farsa. "Góra" już zapomniała, ile pieniędzy i czasu klub stracił na zapychaniu kadry tanimi, ale słabymi piłkarsko "zapchajdziurami" i na "przejadaniu" kasy ze sprzedaży najlepszych zawodników. Brak niezbędnych wzmocnień nie obniża kosztów działalności, tylko je zwiększa. |
Na sport.pl znalazłem jeszcze cos takie w kontrekscie Lalina:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie ma kasy na wielkie transfery to trzeba szukac po Hondurasach i 4-tych ligach. Oby się okazał sensowny. |
juz o nim bylo w newsach jakis czas temu, poki co mam nadzieje, ze pan Perrone przybedzie... Lalin ma ino 177cm wiec nie to co szukamy ale jesli Niedzielan ma grac na skrzydle to moze jak blysnie go wezma ... choc pewno nie...Niech no zdecyduja sie na Lukasiewicza, bo jak nie to trzeba kogos nowego motac, i pomocnikow nam potrzeba skrzydlowych!!
|
Perrone według doniesień medialnych ma być jutro albo w czwartek ....
Po prostu Wiślak przestań już narzekać ,każdy widzi jaka jest sytuacja,a twojego biadolenia milo sie nie czyta . |
Henry Josué Martínez. z tego wynika ze napastnik ,choc praktycznie zero informacji
http://www.playerhistory.com/Default...layerID=168650 + reprezentant mlodziezowki Hondurasu ale to juz z innej stronki,gral na mistrzostwach swiata u-17 w 2007 roku wiec ma kolo 18 lat, |
Cytat:
Cytat:
Załatwianie transferów to nie jest taka prosta sprawa. Zawsze najłatwiej płakać, żeby było szybciej, ale jak coś dyrektor sportowy zrąbie i sprowadzi słabszego grajka to też będzie jego wina więc spokojnie. Warto zrobić sensowne transfery nieco później niż szybko kiepskie. Okienka transferowego jest do końca sierpnia nie po to żeby na początku lipca trząść gaciami, że nie ma transferów. Jak pod koniec sierpnia będzie tak jak jest to też będę krytykował Bednarza. |
Ten typ z Hondurasu to jakiś typowy ogórek (nie oszukujmy sie), założe sie że Perrone o klase lepszy, ograny w Europie i potrafi wyczekać bramkarza i uderzyć nad nim z obrońca na plecach, czyli to co 80% napastników z Polskiej ligi nie umie.
|
Cytat:
Cytat:
lub że Zieńczuk to Huntelaar, Kosowski to Beckham... a Dudka to Celuloza Kostrzyn, jakby zestawić parę klopsów. Youtube nadaje się tylko do Chocolate Rain. Podobnie jak płyty DVD z piłkarzami... |
Cytat:
|
Cytat:
Tak jest to napastnik, ale nie występował na mistrzostwach U-17 w 2007(musiałeś pomylić go z Josue Martinezem z Kostaryki, bądź Christianem Martinezem z Hondurasu) Henry Martinez z Realu Espana urodził się 28.09.1985. W sezonie 2007/2008 zdobył 1 bramkę. Ilość meczy które rozegrał, nieznana. |
|
widzę tu ostrą polemikę i mnogo zdań i opinii w temacie transferów i pucharów. Lata spędzone ma R22 nauczyły mnie POKORY. Sami widzicie jaką siłę przebicia ma nasza piłka, szkoleniowa, klubowa i reprezentacyjna. Żadną.wręcz zerową i nie zmienia tego faktu mecz eliminacyjny z np. Portugalią ,czy udział w euro Wręcz przeciwnie-to tylko zamazuje prawdę a ta wygląda jak batalia tych zza błoń z niejakim Szachtiorem Soligorsk., słynnym europejskim potentatem, pogromcą najlepszych...he he. Na wszystko trzeba duuuużej kasy i duuużo czasu i spokojnej pracy fachowców. O transferach nie gadajmy bo ich jak zwykle nie ma! Podeślą kogoś 10 dni przed meczem o LM. a to przyznacie jest trochę groteskowe.I tak z Kluiwertów i Kallonów pojawi się nowy Penksa czy inny Branko, a Skorżę wywali się przy pierwszej okazji za brak oczekiwanych wyników ITD....Pismaki z fuc-któw sobie popiszą, jedni kibice sobie popłaczą inni poszydzą, liga przezimuje, kolejny mistrz powie że na eliminacje LM to oni się wzmocnia żę ho ho, bo to mus i tak trzeba po czym wyprzedadzą 5 najlepszych i będą baty w 1 rundzie kwalifikacji od jakichś kazachów. itp. itd..Szkoda się kłucić i polemizować, mnie tylko trochę szokuje jak trener mówi że starzy doświadczeni zawodnicy-pewniacy w 11 nie potrafią - nie chcą- nie umieją? wykonywać podstawowych założeń i zadań taktycznych! to mnie z deka szokuje! moje pogłądy i wnioski są subiektywne i nie wywołuję nikogo do poolemiki . pozdrawiam.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tam w komentarzu też było napisane: Cytat:
Ale pewnie wyjedzie po 3 dniach. Ogólnie wygląda na takiego słabszego kolesia z tej ichniejszej ligi. Szkoda, że jeśli ten kierunek, to nie Costly... ale z Bełchatowem mamy takie układy, że faktycznie byłby 'kosztownym'. http://www.diez.hn/Ediciones/2008/05...ntera-catracha tu można przeczytać, że Lallin miał przyjechać z tym całym Willem Mejiją, cały ten Honduras pokręcony, jeden menadżer kombinuje ile może ;] Oczywiście cały ten post ma za zadanie rozluźnić, a nie napinać ;] |
Cytat:
A tak serio - miałem dużo pracy... Cytat:
Cytat:
Do rzeczy - uzupełnienia są konieczne, z tym, że: *zakontraktowanie przyzwoitego piłkarza do drużyny naszej "Burak Ekstraklasy" jest zadaniem trudnym. Jest kilkanaście miejsc, gdzie pieniądze są lepsze, poziom wyższy a pogoda - lepsza. *zawodnicy przychodzą do nas albo na sportową emeryturę, albo aby się wypromować. Dlatego sprowadzamy "no name-ów". I właśnie do zadań Skorży i Bednarza należy przefiltrowanie tej hałastry i wyłowienie tych nie kopiących się w czoło(że użyję piłkarskiego żargonu). My nawet mając pieniądze w garści możemy nie być w stanie ich odpowiednio wydać, bo gracz może woleć grać za te same pieniądze w drugiej lidze hiszpańskiej lub greckiej. 22 równorzędnych piłkarzy to w naszych warunkach S-F, z kilku powodów. Nie stać nas na utrzymywanie tylu zawodników z wysokimi kontraktami, zaś sami piłkarze niekoniecznie chcą siedzieć na ławce klubu pokroju Wisły(Kokoszka i Matusiak to dwa przykłady z tego sezonu) i blokować sobie rozwój kariery. A na pewno nie za takie pieniądze. I mógłby tak długo, ale po co? |
Nie ma sensu prowadzić tu dysputy.
Zaraz zacznie się nowa strona i cała nagonka od nowa |
Trwa totalna transferowa klapa. Wisły. Martwi mnie to, że sprzedając Dudkę nie potrafimy rozsądnie rozdysponować pieniędzy na jego transfer. Szkoda słów. Może BC nie daje kasę na transfery ze wzgledu na mocną złotówkę. Nie zmienia to faktu, że Bednarz kompletnie nic nie robi i przespał wiosnę, NIe rozumiem dlaczego nie możemy teraz z Lubina wyciągnąć Pawłowskiego czy Bartczaka, szkoda słów. Porzućmy wszelką nadzieję, że jeżeli chodzi o wynik sportowy w nadchodzącym sezonie
|
Na niespelna 3 tygodnie przed meczami sezonu my dopiero rozgladamy sie za wzmocnieniami. W takim razie co od roku robi Bednarz? Moze zalatwial tych czwartoligowych bramkarzy co byli na zgrupowaniu w Austrii?
Powtorze to co napisalem wczesniej: nie przejdziemy Beitara - panowie B oraz S mowia pa pa. |
Ludzie śmiech na sali ściągamy jakiegoś honduranina i jeszcze na testy. My teraz powinniśmy mieć kadrę już wykrystalizowaną. Niestety z niezrozumiałych przyczny tak nie jest. Podkreślę jeszcze raz nie oczekuję sukcesów ani sukcesików
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl