![]() |
Cytat:
A Mezenga załadował gola dla Czerwonej Gwiazdy :) |
Warszawiacy, a może Wasi piłkarze po prostu polubili Maciusia i spięli się, by dla niego wygrać. Wszak na tle Turków wcale nie wyglądali tak źle. Tamci, jak ktoś tu już wcześniej pisał, "robili dużo dymu a mało ognia".
Na Łazienkowskiej, mimo moich cichych nadziei, też pewnie nic Wam nie zrobią. Ech, jedyny plus jest taki, że na forum poznańskiej Amici trwa zapewne samobiczowanie i panuje czarna rozpacz. :) |
A na Weszło i tak pewnie nie odszczekają, że im Maciuś utarł nosa, bo dobrze przygotował drużynę, a taktyką na 3 defensywnych pomocników opędzlował faworyzowanych kebabów na ich terenie.
|
Szczerze to Turcy mieli o wiele mniej sytuacji niż Litex z nami i grali oni słabiej od Bułgarów. Legia mądrze się broniła, a Maciuś chyba podpatrzył taktykę u Maaskanta. Legia grała pierwszy mecz w sezonie i to w 36 stopniach,więc inna gra była by samobójstwem. Ja z naszych rywali nie byłem w stanie kibicować oczywiście Amice(o Cracovi nawet nie będę pisał), ta arogancja i "idziemy na majstra" oraz ta pyszność, nie dawałem rady, kibice Legii zresztą też na pewno. Ale ostatnio jakoś w lidze Legia nam nie zagrażała ani bardzo nie chojraczyli więc mi nie wadzą w pucharach i mogą robić ranking. Zresztą niech nikt nie pierdzieli że od tego można wielce przeskoczyć do przodu mówię o LE nie o LM, pokazały to Pyry takie sukcesy 2 razy i co? Nawet w pucharach nie są. Rozumiem bulwers jak ktoś ma jakieś odchyły i kibicuje Legi w lidze, ale tak to w najgorszym razie jest mi to obojętne. Tylko nie piszcie że Legia grała słabo, trochę obiektywizmu, wycisnęli najlepszy wynik jaki się dało i brawa im za to, jednak Maciuś czasami wyciąga wnioski.
|
Kurka, ale Śląsk dzisiaj spieprzył sprawę ... tyle okazji i zero w sieci. Ćwielongowi wyraźnie nie sprzyjała dzisiaj pora meczu:lol: Trudno - w Bułgarii się odkują, obstawiam bramkowy remis.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może to dziwne, ale jak Legii "nie lubię", tak ich "sukces" jakoś mi dzisiaj nie przeszkadza. Po tych wszystkich latach posuchy i lansowaniu kuchenek jako jedynej drużyny, która może coś zrobić w pucharach, polska piłka po prostu potrzebuje nawet takich drobnych "sukcesów", nawet jeśli są zasługą nielubianych kopaczy. Bardzo szkoda remisu Śląska. Wierzę, że awansują, ale zgubili bardzo cenne punkty do rankingu, bo Bułgarów trzeba było ograć.
|
Wynik Legii jest poprostu fantastyczny...z takimi slabymi pilkarzami(w dodatku bez bramkarza :D), jak obecnie ma Legia, wywiezc zwyciestwo z tak trudnego terenu? Szacunek panie Skorza. A do ludzi, ktorzy krytykuja taktyke..rozumiem, ze Warszawiacy mieli zagrac otwarta pilke z 2 lub 3 napastnikami :D?? Przypomnijcie mi ilu napastnikow wystawil Maaskant przeciwko amatorom z Lotwy ;)?
|
Dopóki Wisła gra dalej w pucharach to i Legia może.
Jak już odpadniemy w tej 1/4 finału LM to Legia też ma odpaść. |
Legia pokazała dzisiaj Śląskowi jak powinno się wykorzystywać sytuacje. Mieli 2 okazje i jedną z nich wykorzystali, a niestety Śląsk miał ich dziesięć i nic nie wpadło. Ale mimo wszystko w obu przypadkach można być optymistą. Gdyby nie olśniewająca gra Jagi, to pierwszy raz od wielu wielu lat można by uznać puchary w wykonaniu polskich drużyn za udane. Ale i tak póki co jest lepiej niż się spodziewałem.
I radze przestać patrzeć na styl gry jaki prezentują polskie drużyny, bo to tak naprawdę się nie liczy. Ważny jest tylko awans i kolejna runda w eliminacjach. Wisła, Śląsk czy Legia to nie Barcelona żeby oprócz wyniku oczekiwać jeszcze pięknej gry. Trzeba się cieszyć z tego co jest. |
Za dzisiejszy wynik warszawiaki szacuneczek :D Gratulacje
|
Ja KAŻDEJ POLSKIEJ drużynie w europie życze powodzenia, ku dobru polskiej piłki! ( no, może oprócz arki, bo ich bym tam nie zniósł ;) ) Szkoda, że Jaga sie tak ośmieszyła, bo poza tym jest naprawdę dobrze.
|
Cytat:
udane to będą jak będziemy mieć 3 drużyny w pucharach , a nie TYLKO w eliminacjach rok temu mieliśmy w III rundach 4 ekipy , wszystko wygladało tak jak teraz do pewnego momentu Nie ulega jednak wątpliwości że poziom piki w Polsce się podnosi i w końcu i sukcesu przyjdą . Legią tak się dzisiaj interesowalem , że o 23 sobie przypomniałem że grała jakiś mecz i może warto sprawdzic wynik . Jak dla mnie , Legia powinna grać tak długo jak i my będziemy grać . Będzie wtedy dla nas słabszym przeciwnikiem w lidze . Ważne by było głośniej o całej polskiej lidze , niech dobrzy piłkarze z całego świata zobaczą że polskie kluby potrafią coś ugrać w pucharach . Wisła może na tym tylko skorzystać . A rywale , gdy będą grać tylko w lidze będą dla nas o wiele większym zagrożeniem , niżeli zajęte pucharami jak Lech w tamtym roku . Jeśli Śląsk czy Legia będa grać w grupie LE , to mogę się założyć o wiele , że zarówno Polonia jak i Lech będą nad nimi w ligowej tabeli . |
Legia zaszalała - jedyny pewniak do wtopy a czytając tych co oglądali to pozwolili Turkom na zdecydowanie mniej niż nasi w Łoweczu
Nie spodziewałem się tego ale to dopiero pierwsza połowa, tak jak nasi mogą w rewanżu dać ciała tak i Legia ale jest spora szansa że i my i oni awansują, może i Śląsk a to byłby na prawdę niezły wyczyn. 1 drużyna w LE z szansami na LM i 2 w ostatniej rundzie eliminacyjnej LE |
Cytat:
Cytat:
|
No nareszcie dajemy kłam slynnemu hasłu"Spieszcie sie ogladac Polskie zespoly w Europejskich Pucharach,tak szybko odpadają"
nie no szalejemy ,wszytscy maja szanse przejsc swoich rywali,ale tez kazdy moze wtopic. |
Cytat:
|
Skaba wykorzystal 100% swojego skilla na ten sezon.
Trener kebabow mowil ze Legia ma dobrego bramkarza, chyba samospelniajaca sie przepowiednia mu przez przypadek wyszla. |
Cytat:
|
Cytat:
:lol: ""Wynik nie odzwierciedla przebiegu spotkania, w którym byliśmy zdecydowanie lepszą drużyną. Przeważaliśmy niemal cały mecz i tylko moment nieuwagi zadecydował o wygranej Legii. Jestem przekonany, że w rewanżu w Polsce wygramy i awansujemy do kolejnej rundy kwalifikacyjnej Ligi Europy" - powiedział na pomeczowej konferencji trener Gaziantepsporu Tolunay Kafkas." Facet ma racje, byli lepsi, i tylko to sie zgadza. Wyjazdy to u nich jednak lekka lipa, a do tego bedzie korba wiec zobaczymy jak im sie bedzie gralo. Szanse 60/40 moim zdaniem. Ciekawi mnie Slask. Co tam mentor wszystkich trenerow wymysli... Autobus odpada, pozostaje czolg. |
Cytat:
a reszcie krzykne: Do Boju Polska!!! |
A to mnie Legia zaskoczyła... Do 20 minuty wyglądało, że Turki ich zjedzą, ostatecznie jednak ich mieszanie nie przynosiło 100% sytuacji - oprócz jednej, którą o dziwo wybronił Skaba. Życzę im źle ale ze względu na to, że doceniam ich aspekt kibicowski (doping, oprawy, tradycje) awans na tym etapie jeszcze przełknę. Byle nie osiągnęli go po przegranej i karnych = 0 punktów do rankingu. Swoją drogą ciekawe czy obejdzie sie bez żadnej "akcji" pomeczowej wśród rozwścieczonych miejscowych?
W IV rundzie el. LE nie daję naszym zespołom żadnych szans, łącznie z nami gdyby (tfu, tfu) stała się w środę jakaś katastrofa. W związku z tym, najsensowniejszym scenariuszem pucharowym na obecną chwilę, byłyby wygrane wszystkich drużyn w rewanżach. Potem my na luzie walczymy o LM (mając w zapewniony start w grupie LE). Jednocześnie pozbywamy się poczucia, że walczymy w lidze, z której żadna drużyna nie potrafi wygrać jakiegokolwiek dwumeczu na arenie międzynarodowej. |
Cytat:
|
Silniejsze kadrowo? Raczej żadna z polskich drużyn nie może im podskoczyć. Zgodziłbym się jednak z tym, że są silniejsze pod tym względem, że mają bardziej wyrównany skład, a nie tylko bardzo dobrych zawodników w pierwszej 11-stce, a dalej przeciętniaków.
|
Wrócę do meczu Śląska( nie miałem dostępu do forum,aby skomentować wcześniej) Przed meczem a nawet wcześniej łudziłem się, że Śląsk łatwo przejdzie Lokomotiw i wygra pewnie 3-0.A tu co psikus! Lokomotiw to nie Dundee i będzie łatwiej,a tu zaledwie remis.To co robili piłkarze Śląska to woła o pomstę do nieba, jak można odgrywać piłkę do drugiego zawodnika będąc praktycznie 1 na 1 z bramkarzem mowa tu o Celebanie? i co na wyjeździe Śląsk zagra defensywnie i będzie liczył na karne? czy na kontrę gospodarzy....
|
Cytat:
Edit: Niepotrzebnie zaufałem zakazanej niemieckiej stronie. Wagner, Sosa i Popov raczej kosztowali około 8 mln. |
Cytat:
Mądrzejsi będziemy za tydzień. A o polskich zespołach prawda jest taka, że wcale nie są takie słabe jak pisza. Problem tkwi głównie w psychice. Ile to razu mieliśmy ogórków na talerzu i przegrywaliśmy mimo, że powinniśmy wygrać w cuglach. Po kilku takich powtórkach wszyscy w to uwierzyli i dopiero sprowadzenie zagranicznych zawodników spowodowało, że obawy zniknęły bo chłopaki nie słuchają tych piłkarskich ekspertów z Polski. Polska mentalność to główny powód tych wszystkich wstydliwych porażek w zeszłych latach oraz tego że nie mieliśmy żadnego zespolu w LM już od 15 lat. A Lech pokazał, że da się wygrać z mocnymi europejskimi zespołami, grając przeciętny ligowy futball. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli wierzyć transfermarktowi a akurat w tym to można im wierzyć że kwoty mniej więcej odpowiadają prawdzie - to ten G cośtam w ostatnim roku wydał około 13 mln euro na zawodników. Jak Legii nie lubię bo to złoo;) to fajnie że polski klub pokazał że nie tylko kasa się liczy |
Cytat:
No i oczywiście kibic Wisły powie, że Gaziantepspor słabszy od Liteksu, a jakże, w końcu nie grają na Wisłę, a Legia wygrała, to muszą być słabsi. Mimo że Bułgarzy i Turcy to dwa zupełnie różne piłkarsko światy i trudno racjonalnie wytłumaczyć wyższość Liteksu nad drużyną z Gaziantepu. Nie zmienia to faktu, że pierwsza kolejka trzeciej rundy LM i LE jest dla nas świetna, dwa wyjazdowe zwycięstwa z silnymi ekipami, plus pechowe, aczkolwiek nie tak niekorzystne 0:0 z drużyną jak najbardziej do ogrania na wyjeździe. Niemniej jednak, jak na Polaka przystało, nie chce mi się wierzyć, że nikt z tej trójki nie da dupy w następnym tygodniu. Dla rankingu najważniejszy jest wynik Wisły, awans do FG LE zapewni naszej lidze przynajmniej jako taki wynik na koniec roku, a Wisła jest temu awansowi najbliższa. Szczególnie, że jest to rok, w którym nasi rankingowi rywale grają "troszkę" gorzej, tym większe znaczenie ma to wspomniane minimum. Wszystko to, co osiągną Legia ze Śląskiem trzeba liczyć in plus. Najtrudniej będzie miała mimo wszystko Legia, bo mają najsilniejszego rywala ze wszystkich, a dla Gaziantepsporu wyeliminowanie przez Warszawiaków byłoby powodem do ogromnych przewrotów w drużynie i na pewno na rewanż zepną tyłki na maksa. Najważniejsze dla Legii jest to, żeby dopisało im znowu szczęście. Co do "kibicowania" ligowym rywalom w pucharach. Nie skaczę z radości po golu Legii czy Lecha, nie ściskam kciuków przed monitorem za awanse tychże drużyn, ale też źle im nie życzę, bo dość mam polskich kompromitacji w pucharach, bylejakości naszej ligi w Europie, słaniania się po 25 miejscach w rankingach za Białorusią czy Cyprem. Czas zacząć robić postęp i prezentować godnie nasz kraj na Starym Kontynencie, a trudno liczyć, że będą to robić tylko ligowi przyjaciele. Do tego też potrzebna jest silna Legia, silny Lech, silny Śląsk, czy silna Polonia i nie ma sensu zakłamywać rzeczywistości. |
Cytat:
Mnie zwycięstwa pozostałych polskich klubów cieszą bo nasza liga musi odbudować swoją zszarganą reputację. A im lepsza liga tym lepsza Wisła, to oczywiste. Cytat:
|
Według Niemców z Transfermarkt.de Gaziantepspor ma piłkarzy 2 razy lepszych od Legii i niewiele mniej lepszych od naszych.
Według tej samej strony Wisła czy Lech w lidze Tureckiej byli by w samym środku tabeli. Tuż obok Sivasporu. Myślę że jest to dobra ocena. Nie znaczy to ze nie możemy z tymi klubami wygrywać - jak już pisałem w Turcji gra to bardziej widowisko niż rywalizacja. Piłkarze uwielbiaja atakować, ale wracać sie do obrony nie ma komu - obroncy są pozostawieni sami sobie. Taktycznie przewyższamy ich dość znacznie. Ale pisać że Wisła ma lepszy skład od Gaziantepu to przesada - rozumiem że nie wszyscy dobrze orientują sie w światowej piłce, ale większość piłkarzy tego klubu u nas była by gwiazdami. Brakuje im dobrego pokierowania i dyscypliny. Ten Souza był świetny, on grał jako ŚPD czy LO bo na transfermarkt jest LO a wydawało mi się że grał w środku ? |
no nieźle - III runda eliminacji gdzie dobrze radzą sobie kluby z Cypru, Kazachstanu czy Macedonii a u nas wielki sukces. :) Sukces to beda 3 drużyny w grupach.
|
Cytat:
|
Cytat:
@Angmir Liga turecka ma znacznie lepszą markę i wartość grających tam zawodników jest choćby z tego względu wyższa niż w naszej. Prześledź sobie jak zmieniała się wartość Grosickiego po przejściu do Turcji. Wartość na TM nie jest jednoznaczna umiejętnościom zawodników. |
Cytat:
|
Cytat:
Pomiędzy czołówką polskiej ligi i Gaziantepsporem nie ma przepaści, ale przewaga jest ewidentna. |
Cytat:
Największa niespodziankę sprawiła Legia, spodziewałem się solidnego łomotu od Turków. Teraz na pewno mają szansę, będą mogli grać tak jak każda polska drużyna lubi i potrafi - z kontry. Gdyby musieli odrabiać straty, to byłoby raczej po zawodach, a tak - wszystko zależy od tego, jak Turcy będą mieli nastawione celowniki. |
Śląsk jakby nie miał Ćwielonga, tylko zawodnika to byłby już prawie w IV rundzie. Niestety nasz były gwiazdor kolejny raz udowadnia dlaczego ostatecznie i tak skończy w ŁKS Łódź. Ciekawe czy jak w Śląsku przestanie grać, to znowu będzie zdziwiony, że nie dostaje szans. Jeżeli wrocławianie odpadną, to będzie to w 80% dzięki panu Ćwielongowi.
Po drugie dość słabo zagrali Pietrasiak i Wasiluk czyli jakby na to nie patrzeć goście z odzysku. Wierzę jednak, że w rewanżu tych 3 panów nie będzie i Śląsk awansuje dalej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl