Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

szprotson 15.07.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez letischoo (Post 1127434)
a twierdzisz że Bunoza zły jest?? po tym co w 1 meczu ze Skonto pokazał Jaliens to ja bym Bunozie dał szanse, bo wraca do formy z przed kontuzji i z Chavezem byliby naprawdę dobrzy;)

I powiedz mi jak wyglądały by nasze akcje wyprowadzane od bramkarza.
Sergiej musiałby cały czas grać dzide, trenowany przez Nas od przyjścia Maaskanta atak pozycyjny można by było pomiedzy bajki włożyć.

Dariusz 15.07.2011 19:39

Ludzie spkojnie, najpierw przejdźmy Skonto. Wiem, że jestęśmy tego na 90% pewni i ja też nie wyobrażam sobie na R22 takiej gry jak w Rydze (wynik może być), ale szacunek do rywala wymaga, aby podejść do tego spotkania poważnie, a nie komentować ile to bramek strzelimy Litexowi. Coś dziwnego dzieje się z tym tematem, gdyż najpierw ludzie się napinają, że wygramy w Rydze 3,4-0, po czym płaczą, że było 1-0 i słaby mecz, a teraz już mówią o naszych szansach z Litexem, który też nie jest w 100% pewny gry w trzeciej rundzie. Ja od początku byłem zdania, że wyżej niż 2-0 w Rydze nie wygramy, za to na R22 licze co najmniej na 2-0. Co do meczu w Rydze do 70 min graliśmy dobrą piłke, nie efektowną, ale dobrą, rywal bronił się całym zespołem co utrudniało naszym dojście do akcji stuprocentowych. Widać, że RM nie chciał kompromitacji, a wiedział na co stać jego obrone, co pokazał w końcówce Jaliens. Jedyne co mnie martwi to to, że liga zaczyna się pomiędzy naszymi ewentualnymi meczami w 3 rundzie, nie wiem, czy to dobrze, czy nie i jak wpłynie na naszych zawodników.

WislaOnly 15.07.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1127431)
ziomek, rozumiem, że wakacje, ale ogarnij się trochę z pisaniem tych wypocin
po pierwsze trener ograniczył się do zawodników, którzy nie grali w meczu ze Skonto, więc jak miał grać podstawową obroną?

PS: a po drugie jak widzę ten Twój skład w podpisie, to naprawdę, nóż się w kieszeni otwiera

piszesz o zgranej obronie, a sam wrzucasz Diaza i Bunozę xD

Ziomek, nie wiedziałem, że mają wolne. A mi się nóż w kieszeni otwiera jak czytam wielbicieli Jaliensa oraz widzę jego grę. A Ty Ziomek znajdziesz mi lepszego lewego na tą chwilę, bo ja jakoś nie widzę...

tedyy 15.07.2011 19:58

WislaOnly w Toim składzie zmieniłbym Jirsaka na Gargułę bądź Gerwazego

JarekTSW 15.07.2011 20:14

Tyle tu płaczu na tym forum było , że ja nie wiem co by było jakbyśmy w 2 koszyku byli i na Genk trafili :rotfl:

Litex ledwo , ledwo też wygrał , więc nie rozumiem czemu piszą jakieś głupie posty w stylu "gdyby nie samobój skończyło by się 0:0 "

Rywal jak najbardziej do pokonania. Oby świeżość wróciła w porę :) Na Skonto bym widział Jvanovica na prawej obronie za Lameya , Diaz na lewą (trzeba go zgrać na Litex). W Środku spróbować za Wilka Jirsaka. Małecki też by mógł usiaść , bo z taką grą nie powinien mieć miejsca w 1 składzie.

WislaOnly 15.07.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1127455)
WislaOnly w Toim składzie zmieniłbym Jirsaka na Gargułę bądź Gerwazego

Wiesz, stawiam na Jirsaka, gdyż jest lepszy w odbiorze od Garguły, ma dobrego kopa ze skraju pola karnego (ze skonto mieliśmy tylko ze 2 strzały z za pola ). Osobiście cenie bardziej walory ofensywne Garguły, ale tak jak wcześniej pisałem, nie możemy się zbytnio odsłaniać kosztem ataku, biorąc pod uwagę formę naszej obrony. Gargułę wpuszczał bym koło 70 minuty za zmęczonego Meliksona. Co do Gerwazego, to sam nie wiem co myśleć, nie wiem co potrafi i mam nadzieję, że się pozytywnie rozczaruję :)

Krakus! 15.07.2011 21:08

Dobre losowanie ! Do Łowicza nie jest wcale tak daleko
Tam są dobre dżemy i dziewczyny w strojach ludowych będzie fajny wyjazd :)

JrQ- 15.07.2011 22:04

Cytat:

Do Łowicza nie jest wcale tak daleko
do Łowicza to rzeczywiście nie, ale my z Pelikanem nie gramy :P

_ukoL 15.07.2011 22:09

Oni nie boją się Wisły, a i Wisła bać się Liteksu nie powinna. Szanse 50:50, bo podobno potencjał oba zespoły mają zbliżony. Wierzę głęboko w to, że przewartościuje Wisełka mecze na swoją korzyść i IV runda eliminacji stanie się faktem, bo stać Wiślaków na to.

1q2 15.07.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127442)
A mi się nóż w kieszeni otwiera jak czytam wielbicieli Jaliensa oraz widzę jego grę. A Ty Ziomek znajdziesz mi lepszego lewego na tą chwilę, bo ja jakoś nie widzę...

Ziomek, Ty lepiej oglądaj mecze a nie szukaj wielbicieli -Jaliens zagrał bardzo przyzwoite zawody, popełnił jeden błąd który nie przeczę, mógł nas kosztować gola ale mnie przeraził Chavez swoimi wybiciami, wprost pod nogi przeciwników...a to było tylko Skonto.

A co do tego lepszego to widziałeś Ty Diaza jak u nas śmigał na lewej:>?Przecież to była istna tragedia - może się ogarnął ale nie wiem jak można pisać 'lepszy' o kimś kto u nas na tej pozycji grał koszmarnie.

WislaOnly 15.07.2011 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1127552)
Ziomek, Ty lepiej oglądaj mecze a nie szukaj wielbicieli -Jaliens zagrał bardzo przyzwoite zawody, popełnił jeden błąd który nie przeczę, mógł nas kosztować gola ale mnie przeraził Chavez swoimi wybiciami, wprost pod nogi przeciwników...a to było tylko Skonto.

A co do tego lepszego to widziałeś Ty Diaza jak u nas śmigał na lewej:>?Przecież to była istna tragedia - może się ogarnął ale nie wiem jak można pisać 'lepszy' o kimś kto u nas na tej pozycji grał koszmarnie.

Hehe, no to tutaj się nie zgadzamy. Dla mnie Jaliens to jest porażka. Owszem Chavez miał kilka wybić, ale nie daje się przepychać jakimś małolatom jak w/w Holender. Wystarczy Chavezomi wpoić zachowania Clebera, niech wali po autach. Pamiętasz grę Bunozy w zeszłym sezonie, na początki miał słabe ale później grał kozacko. Wolisz młodego zawodnika który może grać na bardzo wysokim poziomie za sezon, dwa, czy starego, wypalonego piłkarza. Dla mnie sytuacja jest prosta, myślę, że kilka osób poprze moje zdanie.
Diaz- człowiek ogarnięty, zna Wiślackie realia, jedyny który jest gotowy zastąpić Pajlicia na miejscu obrońcy. Pajlić zagrał cienkie zawody, więc dlaczego nie dać mu szansy? Jeśli takiś Ziom, to znajdź jakiegoś lewego, pewnie powiesz Nunez, ale co my o nim wiemy??

thechris 15.07.2011 23:02

Niestety Małecki z taką formą to co najwyżej ławka. Chyba jeszcze nie wytrzeźwiał po fecie. Grał jakby zszedł właśnie ze Sukiennic... Melex na skrzydło a Garguła do środka. W ataku zacząłbym z Bitonem.

1q2 15.07.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127562)
Jeśli takiś Ziom, to znajdź jakiegoś lewego, pewnie powiesz Nunez, ale co my o nim wiemy??

Ja bym na dziś jednak przy Draganie został - szczególnie na Skonto.Mam nadzieje że zagra bardziej skrzydłowego bo żeby ich sklepać już do przerwy i nie drżeć że jakiś gol 'z dupy' dla nich wpadnie, to trza zaangażować do ataku większe środki

WislaOnly 15.07.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1127566)
Ja bym na dziś jednak przy Draganie został - szczególnie na Skonto.Mam nadzieje że zagra bardziej skrzydłowego bo żeby ich sklepać już do przerwy i nie drżeć że jakiś gol 'z dupy' dla nich wpadnie, to trza zaangażować do ataku większe środki

Nie zgadzam się! Oni się nie otworzą w rewanżu, wolałbym zagrać ustawieniem jakim proponuję i przycisnąć ich pressingiem. Wiesz, my również możemy dostać bramkę i zacznie się nerwówka. Owszem możemy zostać przy Draganie, czemu nie, ale tak jak mówię, Diaz jest alternatywą, a kilka razy się sprawdził, był teraz w Belgii, może dojrzał piłkarsko, kto wie. Wolę dać jemu szansę niż Nunezowi, którego w ogóle nie znam. Takie moje zdanie.

Ciekawą alternatywę zaproponował thechris.

crazykaro 15.07.2011 23:54

Mecz Wisły zgromadził niecałe pół miliona widzów na Polsat Sport
http://media2.pl/badania/81175-slask...ln-widzow.html

Wojtas 16.07.2011 00:47

Litex to napewno zespol 2-3 klasy lepszy niz Skonto i u siebie bedzie napewno grozny.Piszecie bedac jakby oburzonym ze oni sie nas nie boja ,a niby z jakiej racjii maja sie bac???,wezma zobaczą na stronce z kim Wisla odpadala z ost latach z pucharów i ja im sie nie dziwie ze sie cieszą ze nas wylosowali.
Marka Wisly w Europie zostala powaznie nadszarpnieta i teraz czas ja odbudowac.

Ale nie dywagujmy,tylko na razie pokonajmy we wtorek Skonto- obecnosc obowiązkowa.

java 16.07.2011 00:55

Bardzo ładnie z Waszej strony, ze doradzacie RM obsadę lewej obrony. "Dragan", "Diaz", "może jednak Paljić", "nieee, dajmy szanse Juniorowi", ale...
...z tego co wiem, Junior Diaz nie został zgłoszony przez Wisłę Kraków do rozgrywek II rundy eliminacji LM, która obejmuje dwumecz, a nie tylko spotkanie wyjazdowe, więc mam 100% info od naszego trenera: ZAGRA DRAGAN PALJIĆ! :)

1q2 16.07.2011 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127580)
Nie zgadzam się! Oni się nie otworzą w rewanżu, wolałbym zagrać ustawieniem jakim proponuję i przycisnąć ich pressingiem. Wiesz, my również możemy dostać bramkę i zacznie się nerwówka. Owszem możemy zostać przy Draganie, czemu nie, ale tak jak mówię, Diaz jest alternatywą, a kilka razy się sprawdził, był teraz w Belgii, może dojrzał piłkarsko, kto wie. Wolę dać jemu szansę niż Nunezowi, którego w ogóle nie znam. Takie moje zdanie.

Ciekawą alternatywę zaproponował thechris.

W Belgii Diaz to się połamał.To że się nie otworzą to jasne i dlatego Paljic jest potrzebny.Pressing, no sorry jak ktoś barykaduje się na własnej połowie to nie da się na nich siąść pressingiem tak jak na zespół który chce coś zagrać, zresztą akurat to nie był nasz problem w Rydze - Pressing był dobry i oni nic nie mogli zrobić a krzywdę to tylko myśmy sobie sprowokowali

Możesz się nie zgadzać ale wytłumacz mi na co Diaz ma być alternatywą?Przecież Diaz to jest typowy rozpierdalacz - gość potrzebny do rozbijania a nie do kreowania.Zresztą ja nie wiem czy można będzie go zgłosić do rewanżu.
Ale boczni obrońcy to jest temat do dyskusji - ja tak optymistycznie miałem nadzieje że tu będą wzmocnienia a tego nie ma a nawet gorzej - może się okazać że Lamey jest słabszy od Cikosa a Diaz będzie jedynie rezerwowym - czyli że boki w obronie nie będą wzmocnione a być może nawet osłabione.

Ogólnie pierwsza poważna weryfikacja to Litex - po tym co zobaczyłem w Rydze, nie wierze byśmy mogli odpaść z taką drużyna a jak odpadniemy to będzie to kompromitacja stulecia , Litex też awansuje więc za chwilę będziemy świadkami konkretnej potyczki i tu poznamy czy jesteśmy gotowi na grę w jewropie

WislaOnly 16.07.2011 01:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1127600)
W Belgii Diaz to się połamał.To że się nie otworzą to jasne i dlatego Paljic jest potrzebny.Pressing, no sorry jak ktoś barykaduje się na własnej połowie to nie da się na nich siąść pressingiem tak jak na zespół który chce coś zagrać, zresztą akurat to nie był nasz problem w Rydze - Pressing był dobry i oni nic nie mogli zrobić a krzywdę to tylko myśmy sobie sprowokowali

Możesz się nie zgadzać ale wytłumacz mi na co Diaz ma być alternatywą?Przecież Diaz to jest typowy rozpierdalacz - gość potrzebny do rozbijania a nie do kreowania.Zresztą ja nie wiem czy można będzie go zgłosić do rewanżu.
Ale boczni obrońcy to jest temat do dyskusji - ja tak optymistycznie miałem nadzieje że tu będą wzmocnienia a tego nie ma a nawet gorzej - może się okazać że Lamey jest słabszy od Cikosa a Diaz będzie jedynie rezerwowym - czyli że boki w obronie nie będą wzmocnione a być może nawet osłabione.

Ogólnie pierwsza poważna weryfikacja to Litex - po tym co zobaczyłem w Rydze, nie wierze byśmy mogli odpaść z taką drużyna a jak odpadniemy to będzie to kompromitacja stulecia , Litex też awansuje więc za chwilę będziemy świadkami konkretnej potyczki i tu poznamy czy jesteśmy gotowi na grę w jewropie

Faktycznie, Diaz na tą chwilę nie jest zgłoszony, więc nie ma tematu. Ale przed kontuzją rozegrał 13 meczy, więc może mu coś to dało. Dużym plusem Diaza jest to, że nie odpuszcza. Jeśli nie może grać Diaz, to jak najbardziej Dragan, byle trenejro nie zakombinował z Nunezem. Z pressingiem źle zrozumiałeś bo ja też napisałem skrótem myślowym. Chodziło mi o to, że jeśli się otworzą to przycisnąć ich pressingiem. Co do bocznych masz rację, ja w ogóle twierdzę, że nasza obrona to jest wielki dramat i wielki błąd Stana. Drużynę powinno budować się od tyłu, a tu co runda to mamy przemeblowanie w defensywie. Troszkę taka prowizorka. I co z tego, że mamy niezły atak, jak wszystko co wypracują chłopaki z napadu może być zniszczone przez głupie błędy obrony.

P.S I ja korektę zrobię w moim ustawieniu, ale Bunoza dla mnie pierwszy skład nadal.
Dobranoc!

marian3a 16.07.2011 03:38

kiedy zaczyna się 4 runda ? proszęo daty :) mecz u siebie i u kogoś .

boczek 16.07.2011 04:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian3a (Post 1127608)
kiedy zaczyna się 4 runda ? proszęo daty :) mecz u siebie i u kogoś .

http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...261/index.html

twardybidon 16.07.2011 05:41

Szczerze mówiąc ja jestem niezmiernie zaskoczony odbiorem losowania choćby na tym forum. Dla mnie Liteks to jeden z najgorszych rywali - z wylosowania Bułgarów możnaby się cieszyć gdybyśmy byli nierozstawieni. Tymczasem dzięki naszemu szczęśliwie zdobytemu rozstawieniu była cała grupa drużyn do wylosowania, która dawała "prawie pewny" awans, a trafiliśmy na drużynę co najmniej na naszym poziomie, gdzie szanse awansu są w najlepszym razie 50/50.

Dodatkowo analizując nasz niedawny sparing widać, że wynik jest bardzo mylący (a jeszcze pamiętam ze skrótu, że Wisła wcale tak lepsza nie była):

Wisła - Liteks (składy wyjściowe)
Wisła: Pareiko - Lamey, Jaliens, Jovanović, Paljić - Małecki, Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliev - Genkow.
Liteks: Aleksandrow - Barthe, Nikołow, Berberović, Jelenković, Rumenow, Miłanow, S.Popow, Cwetanow, Todorow, Djermanović

Wisła - Skonto (skład wyjściowy) - 10/11 graczy
Wisła: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chávez, Paljić - Małecki, Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliev - Genkow.

Liteks - Mogren (skład wyjściowy) - 4/11 graczy
Vinicius - Zanew, Berberovć, Janew, Wellington, Thiago, Celio, Miłanow, Nikołow, Jelenković, Bodurow.

Czyli w zasadzie w sparingu najsilniejsza Wisła ograła zapasowy skład Liteksu. Skąd więc ten optymizm?

P.S. Pamiętam też jak była mowa o tym, że Wisła interesuje się Zanewem komentarze, że to wybitny gracz z bardzo silnego klubu z ligi o wiele lepszej od naszej :)

CMSNero 16.07.2011 06:53

Krotka refleksja po pierwszym meczu - wyjazdowa wygrana w wyjazdowym meczu z przygniatajaca przewaga w posiadaniu po stronie Wisly napawa optymizmem przed meczem wtorkowym oraz kolejna runda.

Do wiecznych placzkow pytanie:
Czy nam bliżej do Skonto czy raczej do Barcelony porównując Skonto i Barce???

gooro33 16.07.2011 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twardybidon (Post 1127611)

Wisła - Skonto (skład wyjściowy) - 10/11 graczy
Wisła: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chávez, Paljić - Małecki, Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliev - Genkow.

Liteks - Mogren (skład wyjściowy) - 4/11 graczy
Vinicius - Zanew, Berberovć, Janew, Wellington, Thiago, Celio, Miłanow, Nikołow, Jelenković, Bodurow

Uwagi jak najbardziej celne. Co do skladów to wyglada to tak jesli porownamy sklady do tego kim Litex gral sezon wczesniej (liczba meczy/bramk sezon 2010/11.)

Litex - Mogren 2-1 (0-1):

Litex: Vinicius26/0 - Zanew27/1, Berberovć23/0, Janew27/5, Wellington18/1, Thiago, Celio, Miłanow27/4, Nikołow24/0, Jelenković22/2, Bodurow25/2

Thiago - nowy gracz poprzedni klub 9/1 (wyporzyczony)
Celio - nowy gracz poprzedni klub 11/1 (wyporzyczony)

W meczuz zagralo 9 zawodnikow z podstawowej 13-14 z tamtego sezonu.

Wisła Kraków – Litex Łowecz 2:1 (1:1)

Litex Łowecz: Aleksandrov 1/0
Barthe21/3, Berberovic23/0, Nikolov24/0, Jelenkovic22/2, Milanov G.27/4, Rumenov6/0 (55' Zdravchev1/0), Tsvetanov22/3, Popov3/0, Todorov25/8, Dermanovic12/3 (55' Nene)

Jak widac z nami Litex tez nie gral zupelnie eksperymentalnym skladem, jak okreslil to ich kapitan.
Nie wiadomo jak dokladnie stoja z kontuzjami dlatego wg statystyk z Wisla w tym sparingu zagral zespol taki sam albo nawet silniejszy (patrzac na obecnosc napastnikow) jak ten ktory Litex wystawil na mecz z Morgen.

tedyy 16.07.2011 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127482)
Wiesz, stawiam na Jirsaka, gdyż jest lepszy w odbiorze od Garguły, ma dobrego kopa ze skraju pola karnego (ze skonto mieliśmy tylko ze 2 strzały z za pola ). Osobiście cenie bardziej walory ofensywne Garguły, ale tak jak wcześniej pisałem, nie możemy się zbytnio odsłaniać kosztem ataku, biorąc pod uwagę formę naszej obrony. Gargułę wpuszczał bym koło 70 minuty za zmęczonego Meliksona. Co do Gerwazego, to sam nie wiem co myśleć, nie wiem co potrafi i mam nadzieję, że się pozytywnie rozczaruję :)

z tego co widać na filmikach z "you...:(choć nie powinienem się tym sugerować -wiem) to Gerwazy lubi uderzać z dystansu

Martinus 16.07.2011 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127562)
Hehe, no to tutaj się nie zgadzamy. Dla mnie Jaliens to jest porażka. Owszem Chavez miał kilka wybić, ale nie daje się przepychać jakimś małolatom jak w/w Holender. Wystarczy Chavezomi wpoić zachowania Clebera, niech wali po autach. Pamiętasz grę Bunozy w zeszłym sezonie, na początki miał słabe ale później grał kozacko. Wolisz młodego zawodnika który może grać na bardzo wysokim poziomie za sezon, dwa, czy starego, wypalonego piłkarza. Dla mnie sytuacja jest prosta, myślę, że kilka

Ja zauważyłem w tym meczu jedynie jeden błąd Jaliensa - oczywiście ekstremalny, ale jeden.Natomiast wybicia Chaveza to był kryminał i w związku z tym nie wyobrażam sobie abyśmy mogli grać dwójką stoperów nie potrafiących dobrze wyprowadzać piłki.

prezes85 16.07.2011 09:07

Maaskant bardzo długo wprowadza nowych graczy do drużyny. Jeśli nie było na obozie przygotowawczym to wchodzą jedynie w końcówkach. Stąd Jovanovic czy Biton a tym bardziej Diaz nie zagrają szybko w 1. składzie.

arth_ur 16.07.2011 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1127632)
Maaskant bardzo długo wprowadza nowych graczy do drużyny. Jeśli nie było na obozie przygotowawczym to wchodzą jedynie w końcówkach. Stąd Jovanovic czy Biton a tym bardziej Diaz nie zagrają szybko w 1. składzie.

Przecież Jovanovic przyszedł na początku do nas zaraz po Ilievie i Lameyu. Więc okres przygotowawczym ma nie gorzej przepracowany niż inni.

Ogryzek 16.07.2011 09:32

Po zobaczeniu meczu z Skonto mogę napisać że parametry fizyczne to co najmniej 30-40% we współczesnym futbolu. Nasi kopacze biegali o te 10% wolniej i już gra "stała". Pocieszam się tym że wygraliśmy 1 mecz na wyjeździe. Teraz trzeba w jakimkolwiek stylu wymęczyć awans i zmierzyć się z Bułgarami.

Forma dopiero przyjdzie więc nie narzekam przesadnie na styl. Będzie forma fizyczna optymalna to i zawsze nagle zgranie się poprawia i czucie piłki itd. Widać to na przykładzie Śląska - Lenczyk który zawsze powtarzał że nasza liga jest na takim poziomie że jeśli poprawi się trochę siłę, szybkość czy wytrzymałość to można ligę wygrać zajął 2 miejsce ze Śląskiem. Dla nas to też ważne - bo jak będziemy mieć za dużo wiekowych kopaczy którzy już nie są w stanie utrzymać odpowiedniego tempa meczu to zbyt długiej kariery nie zrobimy w pucharach.

szprotson 16.07.2011 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1127633)
Przecież Jovanovic przyszedł na początku do nas zaraz po Ilievie i Lameyu. Więc okres przygotowawczym ma nie gorzej przepracowany niż inni.

racja, ale w Polsce dość długo trwa aklimatyzacja piłkarzy zza granicy.
Zanim obcokrajowiec nauczy sie naszego języka troche czasu minie.

Niemogesiezarejestrowac 16.07.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1127638)
racja, ale w Polsce dość długo trwa aklimatyzacja piłkarzy zza granicy.
Zanim obcokrajowiec nauczy sie naszego języka troche czasu minie.

Komu jak komu , ale Serbowi dużo czasu na to nie trzeba , bo język podobny.
Na pewno opanował już najpotrzebniejsze zwroty i mógłby spokojnie grać

Kon®ado 16.07.2011 09:46

ja nie uwazam by Paljic zagral tak bardzo slabo gorzej mnie martwi wyprowadzanie pilki przez naszych stoperow, jedna taka sytuacja jak Chavez(?) spod lini bocznej i wybil troche za pole karne wprost na gracza Skonto, grajac z silniejszym rywalem moze takie sytuacje wykorzystywac, i widac ze obrona to nasz najslabsza formacja, chociaz boki zagraly poprawnie, Jaliens sie jakos nie sprawdza w meczu ze Skonto mozna by sprobowac jakas alternatywe z Bunoza np co do Maleckiego no trener napewno bedzie widzial jak sie bedzie prezentowal na treningu, jak nadal slabo to zapewne zrobi jakas zmiane.

palladynTS 16.07.2011 10:20

Z całym szacunkiem.Małecki wygląda jak kotlet,bądź wątroba gęsia z tuczu na foie gras.Dawno nie widziałem zawodowego piłkarza,biegającego po boisku o takich gabarytach...
Mam nadzieje że Maaskant widzi że coś jest nie halo.
Jak dla mnie to Małecki na dzień dzisiejszy nadaje sie jedynie do roli...gniazdowego :D

A cały ten Litex jest do zrobienia bez żadnego problemu.Tylko trzeba grac ...Jak sie mamy bać jakichś bułgarów,to dajmy sobie spokój , grajmy o Puchar Wójta gminy Kłaj i bedzie gitara...

Evenstar 16.07.2011 10:28

Wydaje mi się, że Jaliensa mógłby zastąpić w rewanżu Bunoza lub Jovanovic.
Jesli chodzi o system, czuje, że Maaskant przećwiczy 4-4-2 z Bitonem i Genkovem obok siebie. Nie został przecież Dudu sprowadzony po to, aby zawsze tylko jeden z napadziorów grał. A rywal akurat do próby takiego ustawienia, no i gramy u siebie, musimy zagrać ofensywniej.

WislaOnly 16.07.2011 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Evenstar (Post 1127671)
Wydaje mi się, że Jaliensa mógłby zastąpić w rewanżu Bunoza lub Jovanovic.
Jesli chodzi o system, czuje, że Maaskant przećwiczy 4-4-2 z Bitonem i Genkovem obok siebie. Nie został przecież Dudu sprowadzony po to, aby zawsze tylko jeden z napadziorów grał. A rywal akurat do próby takiego ustawienia, no i gramy u siebie, musimy zagrać ofensywniej.

Nie po to sprowadził Bitona, piłkarza o podobnej charakterystyce do Genkowa, żeby grać 4-4-2, z reszta Maascant nigdy takiego ustawienia nie preferował.

Kibic1928 16.07.2011 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127680)
Nie po to sprowadził Biltona, piłkarza o podobnej charakterystyce do Genkowa, żeby grać 4-4-2, z reszta Maascant nigdy takiego ustawienia nie preferował.

Biton to nie jest piłkarz o charakterystyce Genkova.

qqq_b 16.07.2011 10:46

Jeżeli chodzi o skład na mecz rewanżowe ze Skonto to tak:
* Małecki nie gra w ogóle, bo to po prostu kpina co pokazał w 1-wszym meczu. Niech on lepiej przygotuje swoją forme na kolejne mecze, a teraz dać mu wolne.
* gramy 2-ma napastnikami
* Za Jaliensa gra Jovanic
* Dać 90 minut Jirsakow
* Dać 90 minut Diaz'owi ( jeżeli może grać - nie wiem został wpisany do składu na II runde )
* Melikson niech gra MAX 70 minut ( przy dobrym wyniku ), bo szkoda, aby doznał urazu z takim zespołem. Jest nam potrzebny na kolejne mecze.

Pozdrawiam.

Lukasz 16.07.2011 10:50

Temat ustawienia byl powtarzany kilkanaśce razy.

RM podkreślił w wywiadzie ze teraz gra się 4-2-coś tam i my korzystać w swojej taktyce będziemy z maksymalnie 3-ch róznych ustawień.

Ustawienie 4-4-2, nawet jeśli się zdarzy, to będzie raz na ruski rok. Nie ma co o nim dyskutować czy brać pod uwagę.

WislaOnly 16.07.2011 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1127685)
Biton to nie jest piłkarz o charakterystyce Genkova.

Może i nie, ale jeden ma 185cm wzrostu, drugi 186. Jeden waży 85, drugi 81. Obaj grają dobrze głową i są silni fizycznie. Sprawdź zanim napiszesz! :-p

Kibic1928 16.07.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1127693)
Może i nie, ale jeden ma 185cm wzrostu, drugi 186. Jeden waży 85, drugi 81. Obaj grają dobrze głową i są silni fizycznie. Sprawdź zanim napiszesz! :-p

:rotfl::rotfl::rotfl:

No i co z tego że maja podobne parametry fizyczne? Styl gry zawodnika to nie tylko parametry fizyczne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl