![]() |
Smolarek, Kazmierczak, Golanski za free... Sobota, Bruno - za niewielkie pieniadze ... Jednak mozna znalezc fajnych pilkarzy.
|
Cytat:
Swoja drogą Sobota i Grosicki powinni otrzymać powołanie od Smudy na najbliższe mecze kadry z Ukrainą i Australią.Prezentują wysoką,dobrą formę od początku sezonu w przeciwieństwie do Rybusa czy Boguskiego. |
Cytat:
A tak serio. Do kadry chlopaka. Oczywiscie to dopiero jego 3 meczwiec ktos moze pomyslec ze co ja z ta kadra wyskakuje. Ale na co czekac? Kto inny w tej kadrze powinien grac? Lewy, Kuba, Piszczek, Obraniak, jak mamy powolywac Bogusia czy Pawła Brozka ktory od 2 lat szuka formy to lepiej dac szanse takiemu chlopakowi. Moze sie rozwinie i za 2 lata na Euro bedzie juz naprawde solidnym pilkarzem a nie kopaczem. To samo Mierzejewski z Polonii, nasza kolejna nadzieja narodowa. Chlopak wyskoczyl jak Filip z konopii, poczatkowo te jego powolania do kadry mogly dziwic ale jak wychodizl na boisko i byl na nim najlepszy to juz szacunek dla niego. Oby taka sama historia spotkala Sobote. Mysle ze Ci chlopacy ktorzy teraz maja 20-23 lata moga nam dac przyzwoity poziom. Lewy, Sobota, Mierzejewski, moze Szczesny? Moze Glik w tej Italii sie rozwinie chociaz na przecietnego pilkarza? Nadal mam nadzieje ze Sadlok i Sobiech tez wyrosna na dobrych graczy. Naprawde jesli mamy chociaz powalczyc na Euro (choc bedzie ciezko) to moim skromnym zdaniem trzeba stawiac na tych "mlodziakow" (w Polsce 23 lata to mlodziaki ;) ) bo oni sie jeszcze moga rozwinac a nie na Boguskiego, Brozka, Wawrzyniaka, Glowackiego i Zewlakowa (wiek) itd itd Cytat:
I Rybus sie przypomnial, to i jeszcze Malego do kadry (tylko jego to wiadomo trzeba co mecz temperowac). Niech te mlodziaki graj i kreuja nowa rzeczywistosc. Ciekawe jakby im to wyszlo, bo po co opierac nadzieje na pilkarzach ktore swoje kariery, szczyt swoich umiejetnosci juz maja za soba? |
pierwszy celny strzal na bramke Legii i gol... za to cenilem Skorze, bo to nie rewia mody , a punkciki leca..mimo ze graja porazke
|
Cytat:
|
Dawno mnie nie wnerwiła bramka Legii, ale dzisiaj... ech...
EDIT: bo dzięki niej coraz bardziej uświadamiam sobie jakich mamy bezjajecznych kopaczy |
Widac, ze Legia lapie rytm i ze spotkania na spotkanie bedzie wygladalo to lepiej.
P.S - Blaszczykowski na prawej stronie jest poza zasiegiem kazdego polskiego pilkarza, na lewej nie ma konkurencji Kosowski(ktory jednak jest pomijany przez Smude). P.S 2 - W Wisle widzialbym tez Saidi'iego(nazwiska nie napisze ;)) z Cracovii...wiadomo, ze to nierealne, bo jego wartosc to pewnie z 1.5 mln euro. |
Niezły mecz, nie wiem czy to kwestia motywacji ale nawet Komorowski gra w piłkę (również)
jak wróci Astiz i kupi Jóźwiak napastnika to zagrają o mistrza (realnie) No chyba że Polonia Duma Stolicy będzie miała kondycję Korzeniowskiego i domek z kart dowiezie nienaruszony Swoją drogą mam kolegę co biega od 6-ciu miesięcy i też myśli że jest najlepszy |
Zbyt bardzo mnie denerwuje ta Liga. Legia powinna mieć 0pkt a nie 6 ...
|
2:1, komplet punktów, Ebi, Sobiech, dziękuję. Dobranoc :)
No to w następnym tygodniu pora na jakieś punkty w Łodzi :) |
Cytat:
|
I znowu - już abstrahując od samej gry Legii, dla mnie ten zespół zyskał tysiąckrotnie w stosunku do zeszłego sezonu jednym: grają cały czas, cisną, biegają, przeszkadzają, przez to mecz jest szybki i ciekawszy. Widać czasami straszny piach, ale przynajmniej nie męczę się oglądając mecze Legii, tzn. w sensie widowiska (bo w sensie wyników, to z dyskobolo meczu nie obejrzałem do końca :P).
Zresztą czy tylko to jest mój klasyczny entuzjazm na początek sezonu, czy ogólnie liga coś zaczęła grać bardziej jak człowiek? |
O Sobocie było pisane w maju w temacie gdybym był...
Tu nawet nie trzeba miec skautingu, wystarczyło forum przejrzeć bo chłopak już w zeszłym sezonie w 1 lidze naprawde robił wrażenie zreszta zobaczcie w ciagu 2 lat z 1 ligi sciagnieci Peszko, Mierzejewski, Lewy i teraz Sobota |
Dajcie nam czas, dajcie nam cholernego napastnika a bedzie dobrze. Slask duzo akcji, Ryba akcja meczu i 0:1. Brawo dla Slaska.
|
No Legia faktycznie z meczu na mecz się rozkręca , widać postępy pracy ze Skorżą . Pierwszy mecz był może tylko wypadkiem przy pracy. Tak sądzę , że Wojskowi z meczu na mecz będą gromadzić punkty . Co oznacza oczywiście problem dla nas.. bo teraz znów jesteśmy w kryzysie.. No i na domiar złego jeszcze Polonia uciekła i jutro nie możemy sobie pozwolić na jakąś wpadkę ( za taką uznam też remis ). Początek sezonu jest zawsze ważny, dlatego musimy zacząć regularnie zdobywać te punkty tak jak chociaż sezon czy 2 temu. Także jutro mecz do strzelenia pierwszej bramki przez Wisłe będzie dla mnie nerwowy
|
Sobiech 1 gol i 1 asysta. Zobaczymy jak dalej "polskie przepłacone drewno" będzie sobie radzić (drewno wg niektórych, nie mnie). Polonia podniosła się dzięki Smolarkowi który rozruszał ich grę. Naprawdę Ebi już teraz gra dobrze, a jak trochę potrenuje to może zostać największą gwiazdą ligi.
A co do meczu Śląska z Legią. Niestety, ale tego się obawiałem w momencie kiedy zszedł Diaz i wszedł Madej, Śląsk zaczął mocniej grać do przodu ale jednocześnie pozwolił Legii na wyprowadzanie szybkich ataków. Cóż, pewnie Polonia, Legia i mimo wszystko Lech będą walczyć o MP. A My? Przy tym chaosie w klubie o MP pewnie trzeba będzie zapomnieć i walczyć o PP albo o puchary. Na nic więcej liczyć nie można. |
Cytat:
Widzew w przeciwieństwie do Miedziowych ma potencjał ofensywny, także w następnym tygodniu pora w końcu na utratę tychże punktów :lol: Waldemar Sobota- Śląsk nieźle zarobi na tym gościu,oby tak dalej, a myślę kadra na Euro czeka otworem.:-D Tak jak już wcześniej pisałem, podziwiam politykę transferową Wrocławian, pechowo dzisiaj przegrali. |
Cytat:
|
Cytat:
Jest się ewidentnie czym podniecać. :lol: Co do Legii to dość słabo, ale przynajmniej jest walka. Moim zdaniem mecz na remis, mieliśmy trochę farta. |
Cytat:
Gratulacje dla Slaska, ale bez przesady :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Polonii bym się nie czepiał, zagrali tyle, ile musieli zagrać przy zagłębiu. Może głupio odpuścili i potem musieli gonić, może spodziewali się rozjechać KGHM bez spocenia się, ale zagrali tyle ile trzeba, ani grama więcej, ani grama mniej.
Cytat:
|
Też podziwiam - mają świetnego nosa, nie robią dookoła siebie szumu zbędnego,:rotfl: no i są konsekwentni i spokojnie budują drużynę. Natomiast nie uważam, że jakoś szczególnie pechowo przegrali, chociaż najbardziej niewykorzystaną setkę, to mieli. Ale sądzę, że przy 1:1 Legia by ich mocniej przycisnęła, bo (co mnie totalnie zaskoczyło, w końcu to Terziotti) Legioniści Śląsk zabiegali - a przynajmniej takie miałem wrażenie. Wiadomo, przy naszej skuteczności strzeleckiej, to trzeba byłoby zbyt długiego przetrzymania piłki przez Kelemana pewnie ;) Ale mimo wszystko, nawet jak wygrywaliśmy, to i tak nie mogli sobie za bardzo pograć.[/QUOTE]
chyba żartujesz pijar to we Wrocławiu mamy najlepszy w Polsce :rotfl: Sobota zagrał dwa fajne mecze Diaz strzelił 2 bramki największym łajzom w lidze czyli Cracovii i juz mamy skład na Ligę Mistrzów niestety Legia była 2 klasy lepsza na mecz z Legią po zabrakło biletów zobaczymy co będzie po 5 kolejce |
Cytat:
A że pasy totalnymi łajzami nie są, pokazały wszystkie mecze w których grali. 0 punktów nie oddaje ich poziomu. Grali żenadinę z nami (jeżeli chodzi o to ich granie na czas), ale są zgrani, stosunkowo solidni i potrafią ukłuć, tylko żądła mają nieostre. Moim zdaniem są z dwa kroki za Śląskiem, a na tę chwilę za nich raz dwa powinny wskakiwać Bytom, Arka, i KGHM, a poprzepychać się mogą z Zabrzem, Lechią i Koroną. |
A że pasy totalnymi łajzami nie są, pokazały wszystkie mecze w których grali. 0 punktów nie oddaje ich poziomu. Grali żenadinę z nami (jeżeli chodzi o to ich granie na czas), ale są zgrani, stosunkowo solidni i potrafią ukłuć, tylko żądła mają nieostre. Moim zdaniem są z dwa kroki za Śląskiem, a na tę chwilę za nich raz dwa powinny wskakiwać Bytom, Arka, i KGHM, a poprzepychać się mogą z Zabrzem, Lechią i Koroną.[/QUOTE
Nie mam nic do Cracovii generalnie skład mają bardzo przeciętny Saidi oczywiście wygląda na gracza nie z tej planety jak na naszą ligę ale mają Cabaja , który im potrafi sp**** ć 93 minuty gry jeżeli przegraja w niedzielę z Lechem to będą mieli problemy Ulatowski tez niewiele im pomoże wg mnie będą walczyć o utrzymanie |
Szkoda mi braci z Wrocławia ,mecz byl na remis ale niestety Legia wygrała.
Ale gre Slaska fajnie bylo ogladac,duzo szybkich podan ,iwyjsc na pozycje ,rokuje do dobrze w kwestii budowy druzyny na nowy stadion. |
Tak trochę z innej beczki: podsumowując dokonania tych "braci z Wrocławia" (od kiedy wrócili do ekstraklasy dwa lata temu) okazuje się, że ufundowali np. Lechowi Poznań więcej punktów niż Wiśle...
|
Cytat:
A poza tym mecz był fajny bo jak na polskie standardy sędzia bardzo dobrze go prowadził. Mało gwizdał ustawił ich już na początku że jest gra a nie leżakowanie i jakoś to wyglądało. Kartki rozdawał na oślep, ale to co Mielcarski opowiadał jaki to sędzia miękki to nie wiem, czy on tą ligę ogląda czy tylko jakąś teorię przyjmuje i z nią żyje? Cytat:
Gratuluje koledze samopoczucia po meczu w którym ze wszystkich ostatnich wyglądaliście najsłabiej. Po minach kopaczy widać że sodówka już tam się gazuje i niektórym już przez uszy bombelki idą. Kolejka dwie i będzie w........ |
Cytat:
Mecz Śląska z Legią wyrównany, w drugiej połowie Legia była trochę lepsza, choć to my mieliśmy wtedy dwie bardzo dobre sytuacje. Widać ile Choto dał spokoju stołecznym w obronie. Co do Śląska, cieszy postęp w grze, ten zespół da się oglądać po prostu, w przeciwieństwie do zeszłego sezonu. Na mistrza to nie idziemy, ale górna połówka tabeli powinna być.:p A Soboty nie powinniśmy oddać nikomu w Polsce jeśli już, to za granicę. Choć najpierw niech chłop utrzyma formę przez jedną rundę, a nie zgaśnie jak Gancarczyk.:-) PS. Kibice Legii są zadziwiający, najpierw grają w piłkę plażową w przerwie na swoim sektorze, nagle jeden wyskakuje za płot z bluzgiem, zaraz cała grupa wali na kraty rzucając wszystko co robili. Na szczęście rozeszło się po kościach, facet szybko wrócił z powrotem. ITI tylko czeka na takie numery.:D |
Cytat:
Nowa zgoda ? Załamujesz mnie. |
Legia wygrała zasłużenie. Druga połowa to zdecydowana dominacja Warszawiaków, sporo sytuacji. Akurat bramka padła po kuriozalnej akcji Rybusa. Nie, nie mam pretensji do Legionisty że strzelił gola. Kuriozalna była postawa defensywy Śląska, która mu na to pozwoliła. Bramka podobna do akcji Micanskiego z zeszłego sezonu. W rolę Trałki wcielili się Fojut i Spahić.
W grze Legionistów widać rękę Skorży, drużyna momentami grała ładną dla oka piłkę. Atak pozycyjny z wymienieniem kilku, nawet kilkunastu celnych podań, w tym również z klepy. Manu to kandydat na najlepszego skrzydłowego ligi. Jednak kluczowy dla tej drużyny jest Vdroljak. Dzięki niemu lepiej grają Pączek i Borysiuk, w dodatku bałkański piłkarz potrafi oprócz destrukcji ładnie włączać się w akcje ofensywne. Chyba jednak warto było wydać na niego 1 mln €. Moim zdaniem derby Warszawy zafałszowały obraz tego, jak prezentuje się Legia. Moim zdaniem to drużyna, która obok Polonii prezentuje się teraz najlepiej. Amika gra przeciętnie, my - tragicznie i co gorsza nie wiadomo, kiedy nastąpi przełamanie. |
No mądrego to i przyjemnie posłuchać :>
|
A ja nadal nie jestem zadowolony z gry Legii. Oczekuję po tych piłkarzach więcej.
Aktualna Legia przypomina mi 'skorżową' Wisłę (może nie z końca pracy Skorży u Was, gdzieś tak z środka). Wisła z tego co pamiętam, zawsze miała mnóstwo dośrodkowań w pole karne- Legia teraz ma tak samo (ponad 30 w meczu ze Śląskiem, gdzie Wrocławski klub miał ich z 16). I wszystko byłoby ok, gdyby w polu karnym było więcej piłkarzy. Bo zazwyczaj szło dośrodkowanie, a tam jeden lub góra dwaj stołeczni zawodnicy. To nic nie da. Ponad to, gdy piłka przeszła całe pole karne, to brakowało zawodnika po przeciwnej stronie pola karnego, który by tą piłkę przejął czy też zamknął akcję. Z nowych piłkarzy podobała mi się gra Manu i Vrdoljaka. Atolovic z meczu na mecz czuje się coraz pewniej, choć nadal ma kilka nieprzemyślanych wyjść. Facet potrafi dobrze chwycić piłkę, któa leci w strone bramki, dobrze gra w sytuacjach sam na sam- jego bolączką sa dobre wyjścia do dośrodkowań (np z rożnych, wolnych). Często zalicza pusty lot, co stwarza spore zagrożenie. Co do Mezengi to grał dość króko, ale pokazał się z dobrej strony. Jak dla mnie ten piłkarz nigdy nie będzie bramkostrzelnych napastnikiem. Wg mnie jest to typ, który potrafi przyjąć piłkę, zastawić się i dobrze odegrać- idealny na grę dwoma napastnikami, a nie jednym na szpicy. Tak czy siak, jeszcze sporo pracy przed Skorżą, aby to wszystko poustawiać jeszcze lepiej. Widać, jak zbawienny był powrót Choto do składu, ile on dawał spokoju. Jak wróci jeszcze Astiz(Wawrzyniak nie nadaje się na środek obrony, nie wiem, czemu nie grał Knezevic, który jak dotąd dawał radę) to gra w defensywie będzie wyglądała jeszcze lepiej i wtedy będzie można jeszcze poważniej myśleć o atakowaniu bramki rywala. |
Cytat:
Jaki Borysiuk , jaka żółta, jaka czerwona? http://live2.legialive.pl/ http://legia.com/www/index.php?rel=242 Aż musiałem się zalogować czego normalnie nie czynię ale z głupotą trzeba walczyć. Borysiuk nawet żółtej nie dostał a ty .......isz , że na C+ nawet się tym zajęli ? :D :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
GKS Bełchatow własnie prowadzi 2-0 z Ruchem, z ktorym my sobie nie poradzilismy. Bramki zdobyli odpowiednio Zewlakow i Wrobel. Obrona Ruchu bardzo słabo - Sadlok najslabszym ogniwem.
|
Cytat:
To pokazuje jak z nami źle. |
Jesteśmy na samym dnie, pokazuje to obrona Ruchu, naszym piłkarzyką nie chce się biegać, jak dziś nie będzie walki koncze z chodzeniem na mecze, nie będe płacił tym leniom, gówno robą na treningach, na bosiku chodzą, środkowy napastnik ma grać także w obronie a nie spacerować przy lini środkowej, atakować zawodników, jak nie ma siły to niech wypada z kadry, czy te tumany z Białą Gwiazdą na piersi to zrozumiały??
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl