Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

Proud 02.08.2010 21:12

No to jak już spekulujemy to dawać Panowie, o kogo Wam chodzi?

;)

Adasss, to dawaj na priva, bo zastanawiam się kto to może być i nic nie mogę wymyślić :) Jak nie wymyślę, to nie zasnę :D

Adasss 02.08.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 950927)

;)

Cii, panowie z różnych takich tam gazetek też zaglądają, po co im podsuwać wszystko na tacy ;)

szlaQ 02.08.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 950927)

;)

Adasss, to dawaj na priva, bo zastanawiam się kto to może być i nic nie mogę wymyślić :) Jak nie wymyślę, to nie zasnę :D

Wymyślisz ;) nie jest trudno ...

Swoją drogą zobaczymy jak się wszystko potoczy po ewentualnej porażce (odpukać) ... czy szybko i sprawnie czy może jednak będzie podobno do ostatniego rozstania z trenerem Kasperczakiem(podobno taki scenariusz nie jest możlliwy ale...)

fanTS1906 02.08.2010 21:43

Az mi sie nie chce wierzyc zeby az tak :) Ten trener juz cos trenowal czy swiezo po szkole jest?

seta 02.08.2010 21:45

mnie by w zupełności wystarczył Elie Baup. Pamiętam Bordeaux za jego czasów.

Martinus 02.08.2010 22:01

Hehe jestem bardzo ciekawy ile nazwisk trafiłem.Dla przypomnienia:

Anglia:
Glenn Hoddle
Gareth Southgate
Terry Venables

Francja:
Roger Lemerre
Jacques Santini

Hiszpania:
Luis Aragones
Javier Clemente
Mariano Garcia Remon
Javier Irureta
Manolo Jimenez
Gregorio Manzano
Victor Munoz

Holandia:
Erwin Koeman
Ronald Koeman

Meksyk:
Javier Aguirre

Niemcy:
Christoph Daum
Falko Gotz
Bruno Labbadia
Peter Neururer
Matthias Sammer
Klaus Toppmoller
Rudi Voller

Szwajcaria:
Lucien Favre

Turcja:
Fatih Terim

Włochy:
Roberto Donadoni
Nevio Scala
Alberto Zaccheroni
Gianfranco Zola

Argentyny nie brałem pod uwagę więc teraz uzupełnienie:
Alfio Basile
Carlos Bianchi
Jorge Burruchaga
Diego Maradona :)
Jose Nestor Pekerman
Oscar Ruggeri
Diego Simeone

zbymak 02.08.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 950941)

Anglia:
Glenn Hoddle
Gareth Southgate
Terry Venables

Francja:
Roger Lemerre
Jacques Santini

Hiszpania:
Luis Aragones
Javier Clemente
Mariano Garcia Remon
Javier Irureta
Manolo Jimenez
Gregorio Manzano
Victor Munoz

Holandia:
Erwin Koeman
Ronald Koeman

Meksyk:
Javier Aguirre

Niemcy:
Christoph Daum
Falko Gotz
Bruno Labbadia
Peter Neururer
Matthias Sammer
Klaus Toppmoller
Rudi Voller

Szwajcaria:
Lucien Favre

Turcja:
Fatih Terim

Włochy:
Roberto Donadoni
Nevio Scala
Alberto Zaccheroni
Gianfranco Zola

Alfio Basile
Carlos Bianchi
Jorge Burruchaga
Jose Nestor Pekerman
Oscar Ruggeri
Diego Simeone

Dobry jestes 6 trafiłes:-D

sqallpl 02.08.2010 22:08

Verner Licka, Dragomir Okuka, Wojciech Stawowy i Stefan Majewski.

Kazdego biore w ciemno.

ktulu 02.08.2010 22:08

Jak dla mnie do wszystkich przecieków najlepiej pasuje Simeone. Argentyńczyk, mlody (40 lat), jakieś sukcesy klubowe już ma (2 mistrzostwa Argentyny), obecnie bez pracy.

zbymak 02.08.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ktulu (Post 950948)
Jak dla mnie do wszystkich przecieków najlepiej pasuje Simeone. Argentyńczyk, mlody (40 lat), jakieś sukcesy klubowe już ma (2 mistrzostwa Argentyny), obecnie bez pracy.

Brawo dla kolegi za trafny strzał.Tylko juz nie piszcie jakby tu był bo jeszcze nic pewnego narazie przyjał wstepnie oferte

leksus 02.08.2010 22:11

I jednocześnie "głośne nazwisko", które może przyciągnąć na stadion tłumy ;)

Pobieżny rzut oka na jego karierę trenerską sugeruje że baaaardzo nierówna była, ale chętnie dowiedziałbym się więcej od osób zorientowanych w lidze argentyńskiej.

forthree 02.08.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 950951)
Brawo dla kolegi za trafny strzał.Tylko juz nie piszcie jakby tu był bo jeszcze nic pewnego narazie przyjał wstepnie oferte

Daum, Toppmoeler moi kandydaci ;d

oby nie rzucili się zaraz i pisali na szmatławych portalach, że już przechodzi...

sqallpl 02.08.2010 22:12

Cytat:

Ciezko ocenic. Trzebaby zapytac kogos, kto na beizaco sledzi tamta lige. Jaki mial material i jak prowadzil te druzyny?

JrQ- 02.08.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 950941)

Anglia:
Glenn Hoddle
Gareth Southgate
Terry Venables

Francja:
Roger Lemerre
Jacques Santini

Hiszpania:
Luis Aragones
Javier Clemente
Mariano Garcia Remon
Javier Irureta
Manolo Jimenez
Gregorio Manzano
Victor Munoz

Holandia:
Erwin Koeman
Ronald Koeman

Meksyk:
Javier Aguirre

Niemcy:
Christoph Daum
Falko Gotz
Bruno Labbadia
Peter Neururer
Matthias Sammer
Klaus Toppmoller
Rudi Voller

Szwajcaria:
Lucien Favre

Turcja:
Fatih Terim

Włochy:
Roberto Donadoni
Nevio Scala
Alberto Zaccheroni
Gianfranco Zola

Alfio Basile
Carlos Bianchi
Jorge Burruchaga
Jose Nestor Pekerman
Oscar Ruggeri
Diego Simeone

Mi jakoś przeczucie mówi, że Zola jest jednym z nich, osobiście chciałbym Koemana.

fanTS1906 02.08.2010 22:16

Wiec mi tez sie udalo bo rowniez pomyslalem o Simeone, wpadl mi na mysl tez Batistuta ale chyba przesada :D

Co do Simeone na wikipedii pisza tylko ze zdobyl mistrza z Estudiantes i przeszedl do River Plate. Kiedy go stamtad wywalili?

edit: juz na angielskiej wiki znalazlem wiecej info, watpie zeby sie znalazl ktos na forum kto by znal szczegoly jego pracy w ostatnich latach

szlaQ 02.08.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 950956)
Ciezko ocenic. Trzebaby zapytac kogos, kto na beizaco sledzi tamta lige. Jaki mial material i jak prowadzil te druzyny?

W każdym razie z Estudiantes miał mistrza ...

lucekj 02.08.2010 22:23

To już jest przegięcie, jeszcze nie doznaliśmy finalnego blamażu a Wy już snujecie i cieszycie się z faktu, że będziecie mieć kolejną zabawę/zagadkę - kto nowym trenerem?

Nie ma to jak kibicowskie poparcie

heh śmieszne

Blacha92 02.08.2010 22:25

Marzy mi się Zola

fanTS1906 02.08.2010 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 950968)
To już jest przegięcie, jeszcze nie doznaliśmy finalnego blamażu a Wy już snujecie i cieszycie się z faktu, że będziecie mieć kolejną zabawę/zagadkę - kto nowym trenerem?

heh śmieszne

Dla mnie to jest poprostu ciekawostka, skoro klub szuka trenera to dla czego nie pospekulowac kim on jest. Oczywiscie najpierw kibicuje calym sercem by Heniu sie obronil i poprowadzil Wisle do zwyciestwa w czwartek.

forthree 02.08.2010 22:27

jakby co: http://www.sport.pl/pilka/1,64946,77...n_Lorenzo.html

Nie typować dalej, zbymak najlepiej nic nie mów już, bo to będzie działać na niekorzyść klubu :/

sqallpl 02.08.2010 22:28

Co wiecej.

Ostatnio byl przez rok w San Lorenzo. W kwietniu opuscil klub z powodu slabych rezultatow i narastajacej krytyki. Tak mowi angielska wikipedia. San Lorenzo skonczylo sezon na 7 miejscu. W 2008/2009 trenowal River Plate i przegral z nimi 11 spotkan na wlasnym stadionie.

Zaza 02.08.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 950968)

heh śmieszne

Wybacz kolego, ale Kasperczak odkąd przejął drugi raz Wisełkę, nigdy nie miał mojego poparcia...i nawet jeśli przejdą tych Azerów, a będzie naprawdę ciężko, to uważam, że zmiana trenera jest wskazana. Heniu miał swój czas w Wiśle.

fanTS1906 02.08.2010 22:31

Dla czego na niekorzysc? Co myslicie, ze Legia pogoni Macka i podbierze nam trenera?

Adasss 02.08.2010 22:32

Cytat:

No tak, w końcu raz już w Krakowie był i pewnie pierwsze skojarzenie miał pozytywne.

Martinus 02.08.2010 22:33

Simeone...Bez wątpienia wielkie nazwisko jeśli chodzi o karierę piłkarosko - przebijające jeszcze Petrescu.Jako trener podobnie jak On mimo wszytko niewiadoma.

michu-k 02.08.2010 22:34

Panowie, apeluję o przystopowanie. Działacie na niekorzyść naszego klubu snując takie domysły.

Dajcie sobie na wstrzymanie i nie bądźcie zajebiści wiedząc więcej niż inni. Po co teraz o tym pisać? Jest 2 sierpień a trenerem jest Pan Kasperczak.

Jeszcze raz- przystopujcie.

lucekj 02.08.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zaza (Post 950977)
Wybacz kolego, ale Kasperczak odkąd przejął drugi raz Wisełkę, nigdy nie miał mojego poparcia...i nawet jeśli przejdą tych Azerów, a będzie naprawdę ciężko, to uważam, że zmiana trenera jest wskazana. Heniu miał swój czas w Wiśle.

bez względu na wszystko sami kopiemy sobie dół przed spotkaniem, już pismaki podłapują i do dwóch dni będą kandydaci, jak myślicie, trener może komfortowo przygotowywać drużynę ?

Proponuję wstrzymać się do czwartku

sqallpl 02.08.2010 22:37

Jezeli rzeczywiscie rozwazana jest zmiana trenera i decyzja ma byc podjeta na postawie tego, czy awansujemy w czwartek to watpie aby jakies fartowne zwyciestwo uratowalo Kasperczaka.

Zaza 02.08.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 950983)
bez względu na wszystko sami kopiemy sobie dół przed spotkaniem, już pismaki podłapują i do dwóch dni będą kandydacie, jak myślicie, trener może komfortowo przygotowywać drużynę ?

Proponuję wstrzymać się do czwartku

Już nie chodzi o przygotowanie, ale o jakiś pomysł na grę, którego nie zaobserwowałem ani z Litwinami (mino wysokiej wygranej - "klasa" rywala mówi sama za siebie) ani tym bardziej z Azerami.
Widać po zawodnikach, że się męczą z taką grą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 950981)
Simeone...Bez wątpienia wielkie nazwisko jeśli chodzi o karierę piłkarosko - przebijające jeszcze Petrescu.Jako trener podobnie jak On mimo wszytko niewiadoma.

O ile się nie mylę (jak się mylę to poprawcie) to Petrescu przed pracą w Wiśle pracował tylko w jednej drużynie, którą wyprowadził z drugiej ligi, więc jakiś szczególnych osiągnięć też nie miał, a jednak co jak co, ale jego pracę oceniam pozytywnie i jest to jedyny trener, po którego zwolnieniu płakałem jak dziecko...

Martinus 02.08.2010 22:41

Oczywiście należy trzymać kciuki za zwycięstwo ale skoro w klubie jest brany pod uwagę scenariusz rezerwowy to dlaczego nie mamy sobie podywagować?
Wszystko o czym piszemy to tylko i wyłącznie nasze domyślenia na podstawie mniej lub bardziej wiarygodnych kryteriów.Nikt na niekorzyść klubu tym nie działa...

7 kotów 02.08.2010 22:56

Simeone w Wisle to plan filmowy “Gliniarza w przedszkolu”. Role dzieciakow bardzo mocno obsadzone.
Ktory poleci na skarge do Cupiala pierwszy ? Pewnie ten sam co ostatnio.

Dajcie spokoj z takimi asami. Oni nie chodza w naszej wadze.
To tak jakby dowolny malarz portrecista uczyl kolko niewidomych zapalencow tego pieknego fachu.

No, moze przesazilem z tymi zapalencami.

royalmichael 02.08.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 950999)
Ktory poleci na skarge do Cupiala pierwszy ? Pewnie ten sam co ostatnio.

A wtedy kto poleciał?

Martinus 02.08.2010 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zaza (Post 950988)
Już nie chodzi o przygotowanie, ale o jakiś pomysł na grę, którego nie zaobserwowałem ani z Litwinami (mino wysokiej wygranej - "klasa" rywala mówi sama za siebie) ani tym bardziej z Azerami.
Widać po zawodnikach, że się męczą z taką grą.

O ile się nie mylę (jak się mylę to poprawcie) to Petrescu przed pracą w Wiśle pracował tylko w jednej drużynie, którą wyprowadził z drugiej ligi, więc jakiś szczególnych osiągnięć też nie miał, a jednak co jak co, ale jego pracę oceniam pozytywnie i jest to jedyny trener, po którego zwolnieniu płakałem jak dziecko...

Tak jest dlatego napisałem że tak jak On(Petrescu wtedy) byłby niewiadomą.

7kotów:
Dlaczego nie nasza waga? Simeone nie trenował żadnego klubu w Europie.Od czegoś trzeba zacząć.

fanTS1906 02.08.2010 23:06

I tez nie najlepiej wiedzie mu sie w tych klubach...

Petrescu zanim przyszedl do Wisly zdarzyl jeszcze po 4 miesiacach z Rapidu wyleciec

For_FuN_ 02.08.2010 23:09

KOMPROMITACJA...mowie tutaj o bzdurach, ktore sa wypisywane w tym temacie, ktorego tytul jest chyba znany(jesli ktos potrafi czytac).

polska.mysl.szkoleniowa 02.08.2010 23:56

O karierze trenerskiej Simeone czytałem tylko na angielskiej wiki, ale jeśli był wybierany najlepszym trenerem w Argentynie, trenował tam przez kilka lat niezłe zespoły, to znaczy, że nie jest to wielka niewiadoma - a do tego imponująca kiera piłkarska - to już coś. Maks, na który może pozwolić sobie Wisła.

Jednakże, podobnie jak koledzy wyżej, nie jestem zadowolony, że zwalnia się Kasperczaka jeszcze przed (nie)spełnieniem ultimatum - a nawet więcej, że w ogóle mu się takie ultimatum stawia. Rozpieprzono mu drużynę w drobny mak, podesłano jakąś międzynarodową zbieraninę gówniarzy, co on ma zrobić? Simeone pewnie dalibyście dwa-trzy lata na budowę zespołu, a Kasperczakowi daliście trzy tygodnie? Wstyd!

Wstyd dla klubu. Tak coś sądziłem, że Kasperczak to rozwiązanie doraźne i jak tylko przyjdzie im do głowy nowy trener, to Henia zwolnią. Właśnie dlatego nie zatrudniali mu sztabu w tamtej rundzie, a teraz w przerwie dołączono do drużyny persony anonimowe. Mówiłem, że tak będzie.

Klub niby może sobie zwalniać i zatrudniać kiedy chce. Tylko trzeba się zastanowić, czy w takiej sytuacji ktoś sensowny będzie chciał tu przyjść i czy uda się cokolwiek zbudować. Żebyśmy nie skończyli z jakimiś klonami Bakero, zmienianymi co dwa miesiące.

-Goral- 02.08.2010 23:57

Chociaż, uważam, że Kasperczak powinien być zwolniony i to niezależnie od meczu w Baku.

To robienie zmiany trenera tylko dla samej zmiany, byle tylko trener był zagraniczny i z nazwiskiem nie ma żadnego sensu.

Martinus świetna lista(szacunek za przygotowanie) ale wielu z tych trenerów to poziom tylko Kasperczaka. Np taki Topmoller 6 lat już nie trenował drużyny klubowej, w międzyczasie mając nieudaną przygodę z reprezentacją Gruzji. Z nim czy z Kasperczakiem szanse na mistrzostwo w tym roku byłyby takie same. Więc po co taka zmiana. Nie mówię o pucharach bo tu ciężko pobić Kasperczaka z liczbą przykrych wpadek.

Simeone- szukajmy trenera z nazwiskiem a nie byłego piłkarza z nazwiskiem. Owszem może akurat okazać się świetnym trenerem, nie wiem, nie wiem czy nas zarząd też to wie czy tylko chce kolejny czas poświęcić na granie w totka. Może akurat padnie 6.

Ale nie tak buduje się profesjonalny klub. Chciałbym trenera który gwarantowałby sukces Wiśle. Z tej listy takim trenerem byłby Daum.

Arkas 03.08.2010 00:14

Niestety przespaliśmy czas kiedy można było wziąć dobrego trenera. Młodego, rozwijającego się. O kim mowa?
Ulatowski. Koleżanka zza Błoń skorzystała z tego i chcąc nie chcąc trzeba stwierdzić, że jest 1:0 dla nich jeśli chodzi o trenera.

WislaOnly 03.08.2010 00:21

Wziąć trenera który będzie na tyle ogarnięty, żeby poskładać te międzynarodowe puzzle. Moimi typami są Probierz (jeśli zna jakieś inne języki niż ojczysty), Petrescu, Niemiec lub Bałkańczyk.

spontants 03.08.2010 00:22

Moźe zawodnicy poszli do B.Cupiała źe wygrają z azerami jak zwolni Heńka:-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl