![]() |
GKS Belchatow kusi Rzezniczaka :D
Ciekawy jestem co Kubus zrobi, w sumie jak to mowia GKS mierzy w puchary :D |
Zaś nowym niusem jaki niedawno został wprowadzony w życie Legii Warszawa jest transfer do tego klubu bramkarza Jakuba Szumskiego. Jest on wychowankiem Akademii Piłkarskiej Legii Warszawa. Treningi przy Łazienkowskiej rozpoczynał w 2000 roku. W 2009 roku wywalczył wicemistrzostwo Polski w kategorii juniorów młodszych. W sezonie 2009/10 został włączony do kadry Młodej Legii. W rozgrywkach MESA zadebiutował 19 października w spotkaniu z Piastem Gliwice. Za sobą ma też debiut w pierwszej drużynie.
młode wzmocnienie Legii ,pokazali ,że wychowanków mają solidnych , skoro ów gracz zdążył otrzeć się już o kadrę pierwszego zespołu. Tak jak np niedawno Kosecki. Zawodnik brylujący teraz w ŁKS-ie , na pewno w niedalekiej przyszłości będzie wzmocnieniom drużyny z Łazienkowskiej. Ale wiemy jakim utalentowanym graczem był syn byłego reprezentanta kraju. A jakim bramkarzem jest Szumski jeszcze nie wiemy , ale z czasem może dochodzić do głosu , lecz wg mnie na razie będzie tylko uzupełnianiem składu. |
Eintracht dawał 4 mln € za Mierzejewskiego ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
noo ja słyszałem też z pewnego źródła( info telefoniczne 100% pewne ) że o Mierzejewskiego pytali się ludzie z Arsenalu i pewnie dojdzie do transferu za min. 8 mln ojro:shock:
to co mówi Wojciechowski to jest jakiś dramat, Mierzejewski to jest przeciętny piłkarz lekko wyróżniający się w naszej słabiutkiej lidze cena za niego to max 800 tyś:-P |
Mierzejewski to sredni pilkarz? Chyba sobie zartujesz.
Mierzejewski ciagnie cala gre Polonii i zdecydowanie wyroznia sie w lidze. Swietny technicznie, szybki. Gra przeciez w reprezentacji. 4 bramki w 13 meczach plus kilka asyst. To nie jest dobry wynik skrzydlowego? |
Cytat:
Co do reszty se zgadzam, przydalby sie Wisle |
dokładnie gra przecież w reprezentacji...hahaha to akurat obecnie nie jest jakąś rekomendacją....
|
Cytat:
tekstem Wojciechowskiego przekroczylismy granice absurdu mowiac o kwotach na polskich kopaczy... ktos mu daje 4 mln euro a on ta propozycje odrzuca i jakas dziennikarzyna pisze to na swoich stronach a do tego sie pod tym podpisuje... juz nie wim kto glupszy JW czy autor swietny technicznie :-) ten kraj jest chory |
Dajcie spokój, chyba nie wierzycie w te 4 miliony euro. Mierzejewski jest dobry, na naszą ligę genialny. Dobra technika, kiwka, strzał, dośrodkowanie. Ale 4 miliony euro... ludzie. Błaszczykowski błyszczał w pucharach i reprezentacji, a w lidze był totalna gwiazdą, żeby go Borussia kupiła za 3 mln euro. Lewandowski co prawda 4 mln, ale też król strzelców, gole w reprezentacji. Zupełnie inna sprawa, że Eintracht od naprawdę długiego czasu nie kupił gracza za zbliżone pieniądze. I nagle mieliby dać 4 za kota w worku? Trzeba mieć nasrane w głowie żeby w to uwierzyć.
|
Wydaje mi się że nie otrzymał takiej oferty. Zacznijmy od tego. Podbijanie na 5 milionów? herezje, herezje...
|
Mierzejewski ciagnie gre Polonii ile bez jaj, 4 miliony Ojro ? Nie ma szans. Mysle ze gdyby dostali 2 albo 2,5 to by sprzedali go w 10 sekund.
PS: Przeglad Sportowy informuje ze Legia w styczniu nikogo nie kupi, czeka do zakonczenia okienka na zachodzie i bedzie starala sie z lapanki zebrac zawodnikow ktorych nikt juz nie chce, a ktorzy maja karte w lapie :D |
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie, ze 4 mln sa niemozliwe, ale ja chce tylko zwalczyc teorie, ze to sredni pilkarz. Na pewno tak nie jest. Teraz to chyba najepszy pilkarz ekstraklasy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda mi go strasznie, że utknął w stajni Wojciechowskiego, bo zasługuje na taki klub jak Eintracht jak mało w tej lidze. P.s. Oczywiście suma transferowa z kosmosu, ale w zainteresowanie Eintrachtu jestem skłonny uwierzyć. W końcu było nie było nasza trójca z Dortmundu robiła jesienią ładną reklamę polskiemu rynkowi. |
Chwila, chwila. Jeszcze jakiś czas temu były płacze (głównie chłopaków z Wronek), że Peszko odchodzi za pół darmo czyli 500 tys. euro, a spokojnie mogliby go sprzedać za 2,5-3 mln euro. Jeśli taki Peszko miałby kosztować 3 mln euro tu nie widzę przeszkody czemu Mierzej miałby kosztować mniej?
|
Bo Peszko gral w Amice a Mierzej gra w DiscoPolo :) ? Normalnie towar i innej półki :D
Nie rozumiem tez co Wy tak naskakujecie na tego Mierzejewskiego. Chlopak ma wszystko czego potrzeba by byc w przyszlosci czolowym zawodnikiem reprezentacji. |
no tak ale jakby Eintracht dawał chociaż 1 mln to myślę że Wojciechowski powinien sam go na lotnisko zawieźć i jeszcze buzi na dowidzenia dać :P gdyby był normalny rzecz jasna....tak to Mierzejewski pogra jeszcze z 2 lata w Poloni i się wypali i będzie za późno na transfer....
|
Cytat:
W moim odczuciu skoro Paweł Brożek poszedł za ponad 2mln E, to Mierzejewski też jest wart 2mln. Dla mnie obecnie jest najlepszym ligowcem. |
Cytat:
|
Ciekawe jest natomiast, że Grzelak ma się pojawić w poniedziałek w Białymstoku, a Grosik nie chce wcale odchodzić :)
Czyżby Jaga miała być królem polowania? http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...sicki-nie.html Spojrzeli na transfermarkt, gdzie jest bańka, więc myślą że jest bańkę warty. Dla mnie spokojnie Mierzej jest warty 3 mln euro. Jak tylko pojawił się w Disco to powiedziałem, że będą za niego duże pieniądze, choć widziałem już wcześniej w Płocku, że się chłopak wyróżniał. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie Grosicki gra na Ambra Cup i się opieprza, widać że nie chce kontuzji złapać. |
Mierzejewski to na pewno jeden z najlepszych obecnie piłkarzy w Ekstraklasie, ale w odróżnieniu od Peszki, Brożka:
- nie pokazał się w pucharach (o Brożka zaczeli coraz głośniej pytać po tym sezonie w grupie Pucharu Uefa, gdzie chyba 4 bramki wcisnął, Peszko wyróżniał się w Amice w LE) - nie gra w klubie, który w ostatnich latach przeprowadzał głośne (jak na Polskę) transfery z klubu opiewające na 2-4 mln euro. Gra w Poloni, która znajduje się obecnie w środku tabeli i nie ma takiej "renomy" w Europie jak Wisła, czy Amica. Więc jak może być wart dla zachodniego klubu choćby 2 mln euro? Wg. mnie to śmiech, że za Grosickiego jakiś turecki klub daje max. 1 mln euro, a o Mierzejewskim JW ściemnia że odrzuca 4 milionowe oferty.. Turcy zawsze przepłacają, a Niemcy nigdy specjalnie nie szastają pieniędzmi, szczególnie wchodząc w takie ryzykowne rynki jak Polska, więc gdzie tu logika? JW może sobie gadać głupoty, ale w tej chwili Mierzejewski nie jest wart więcej niż Grosicki. |
W ogóle dawno tak masowego exodusu Polaków do lig zagranicznych nie było
Nasza trójka, Peszko, Grosicki, weszło w tym artykule o Robaku wspomina troche sie poziom ligi poprawił to już wszyscy co potrafia prosciej od reszty kopnac piłke emigruja Sam już nie wiem czy to dobrze, czy źle. A w zamian wraca Grzelak A i któraś stacja powiina sie postarac o mecze z ligi tureckiej |
Zmiana Grzelak na Grosicki to jakas jawna kpina i robienie z ludzi idiotow. Liga i tak juz slaba jeszcze bardziej sie oslabia.
W miare dobrze kopiacy Polacy jada gdzie tylko ktos cos sypnie, a na ich miejsce wchodzi albo szrot z zagranicy, ktorego nie chce zatrudnic nikt z lepszej ligi, albo mlodzi, ktorzy i tak usiada na lawke bo kopacz z zagranicy ma 10 szans, a mlody Polak 1. Jesli reszta ligi nie zainwestuje w szkolenie mlodych, to za kilka lat moze sie okazac ze beda u Nas grali emeryci z Polski, kilku mlodych ktorzy moze kiedys beda w miare dobrzy plus multum miernot z zagranicy. |
No to mam nadzieję, że Wisła się wzmocni poważnie i pogoni Legię w walce o tytuł
wyjazdy wisła: gdynia bytom kielce legia wrocław lubin legia: cracovia bełchatow poznan gdansk zabrze jaga gdynia myślę, że terminarz mamy porównywalny bo mniej meczy na wyjazdach, ale z legią na wyjeżdzie i mogą mieć 3 punkty |
Wisła z Legię będą się moim zdaniem ścigały o to kto strzeli mniej bramek, bo zarówno w Krakowie, jak i w Warszawie nie ma kto strzelać.
A Grzelu był do zgarnięcia :evil: |
Cytat:
Może niech jeszcze z 10 lat poczekaja aż im PZPN stworzy system szkolenia młodzieży ? :lol: Obawiam się, że mogą niedoczekać. Problem jest taki, że dużo się o piłce pisze i mówi, a mało robi. |
Grzelak to nie taki zly transfer moim zdaniem. Pod koniec tych ciezkich czasow w Legii jako tako sie prezentowal i kilka bramek wlepil. W Rosji tez cos tam wcisnal w najgorszej druzynie ligi.
|
Tak tylko zastepują motor napędowy wiekszości ataków, gracza który w naszej lidze autentycznie robi różnice
nieruchawym klockiem, który owszem pare bramek z pewnością strzeli ale gry im nie pociągnie w żaden sposób a za czapke gruszek to on grac nie bedzie, wiec w ten sposób zablokuje miejsce dla ewentualnego następcy Groscikiego (styl gry) |
może zamiast abonamentu na C+ trzeba będzie tureckie coś nabyć, by zobaczyć "grę" naszych gwiazd futbolu.
tylko po co nam te stadiony budują [?] |
Jako, że odpocznę sobie 2 tygodnie od komputera i nowinek piłkarskich to zrobiłem sobie krótkie podsumowanie grudniowych i styczniowych transferów w zespołach, które moim zdaniem będą walczyły na wiosnę o MP. Wyszło mi, że żaden z zespołów nie jest w tej chwili mocniejszy niż na jesieni. Biorę tylko pod uwagę zawodników z pierwszego składu, bądź takich który rozegrali minimum 50% minut we wszystkich spotkaniach, czyli 675+ min w ekstraklasie. Z zawodników przychodzących biorę pod uwagę takich, którzy mają szansę na pierwszą jedenastkę, albo mogą odgrywać znaczącą rolę w zespole.
Jagiellonia - Grosicki (6 bramek i 3 asysty w lidze) - Burkhardt (1 bramka i 3 asysty w lidze) + Grzelak (3 bramki w spadkowiczu ligi rosyjskiej) Wisła - Paweł Brożek (6 bramek i 2 asysty) - Pawełek (podstawowy bramkarz) - Cleber (drugi podstawowy stoper, który i tak miał po rundzie zakończyć karierę) Legia - bez zmian Korona - bez zmian Lechia - Wołąkiewicz (jeszcze niepewne czy odejdzie zimą) Amica - Peszko (3 bramki i 2 asysty w lidze) Podsumowanie (- osłabienie, -- znaczne osłabienie, --- ewidentne osłabienie, = bez zmian) Jaga --- Wisła -- Legia = Korona = Lechia -/= Amica -- Ilościowo najbardziej straciła w tym okienku Wisła, gdyż odeszło 4 zawodników, którzy stanowili przez lata o jej sile zarówno ofensywnej, jak i defensywnej. Patrząc jednak z perspektywy przydatności zawodników w rundzie jesiennej to osłabienie Jagiellonii wydaje się być najpoważniejsze. Utrata dwóch podstawowych zawodników z formacji ofensywnej może być kluczowe dla formy strzeleckiej całej drużyny. Poważne wydaje się być również osłabienie Amiki, która straciła kluczowego zawodnika dla swojej drużyny. Reszta drużyn zachowała stan posiadania, bądź możliwe że straci jednego podstawowego zawodnika (vide Lechia). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlatego dałem przy Lechii -/= ale faktycznie jeśli ma czekać go rezerwa, a na to się zanosi to i tak będzie minus. Patrząc na ich kadrę to bez wzmocnienia w defensywie się nie obędzie.
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Myślał że złapał Pana Boga za nogi... Będzie na kogo gwizdać. |
Oj Adasiu idź do Lecha idź my cię ty ładnie przywitamy Dolha w wersji 2.0 ulepszonej i poprawionej...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl