Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

brylant17 03.07.2010 16:36

Ten mecz pokazuje jakim trenerem jest Maradona czyli żadnym, niech przejdzie na emeryturę czas na kogoś nowego, z doświadczeniem a nie byłem świetnym piłkarzem to jestem trenerem.

harthausen 03.07.2010 16:37

nec Hercules contra plures czyli w wolnym tłumaczeniu i Herkules d...a kiedy ludzi kupa.
Obojętnie jaki Messi dobry by nie był (bo jest), sam nie wygra.

Swoją drogą jeszcze dwie brameczki Klosego i będzie samodzielnie prowadził na liście najskuteczniejszych strzelców (zesumowane). Zawsze jakiś nasz akcent :D

Robson_ABG 03.07.2010 16:37

No ja pier... co to ma być, jakiś zlepek pajaców z całego świata i takie ,,coś" ma być MŚ.
Jak ja nie znosze tych niemieckich ch...ów !

Sory za wydźwięk posta ale grube siano poszło latać drugi raz !!!
100 % ANTYsZKOPY !!!

harthausen 03.07.2010 16:38

delete, podwójny post

piotrek chicago 03.07.2010 16:39

niestety ale Niemcy raczej zdabeda mistrzostwo bo chyba nikt nie bedzie w stanie zatrzymac tak rozpedzonej maszyny

harthausen 03.07.2010 16:46

no to Klosemu już tylko jednej bramki brakuje by przeskoczyć Ronaldo :)

Blaszczu16 03.07.2010 16:47

Żal patrzeć na Argentyńczyków, ehh

Mario Nh 03.07.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 926588)
niestety ale Niemcy raczej zdabeda mistrzostwo bo chyba nikt nie bedzie w stanie zatrzymac tak rozpedzonej maszyny

W podobnym tonie wypowiadano się o reprezentacji Argentyny przed tym meczem, także byłbym ostrożny z tego typu stwierdzeniami.
Graja pięknie i skutecznie ale... ale wszystko się jeszcze może zdarzyć.

BiałaGwiazda 03.07.2010 16:48

Cztery do zera!!Brawo Niemcy:)Dobrze,że ich pojechali,Argentyna była cienka i fartem przeszła z Meksykiem.Cieszę sie widząc mine Maradony i Messiego:)

qchar90 03.07.2010 16:53

jak dla mnie winny porazki jest Maradona, majac tak swietnych zawodnikow nie potrafil zrobic druzyny
nie wykorzystal do konca potencjalu Messiego, czemu Messi czesciej gral w srodku pola, byl bardziej rozgrywajacym

jeszcze obroncy Argentyny: Demichelis Otamendi itp ;/
mogl wziasc Cambiasso,Zanetti, G.Milito

to polfinal sie zapowiada Niemcy-Hiszpania

AS82 03.07.2010 16:54

Jesli Hiszpania dzis wygra ,to półfinał Niemcy-Hiszpania bedzie przedwczesnym finałem ,bo Holandia gra antyfutbol

ostach1906aka 03.07.2010 16:57

antyfutbol? smieszne...

*Michael* 03.07.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 926599)
Jesli Hiszpania dzis wygra ,to półfinał Niemcy-Hiszpania bedzie przedwczesnym finałem ,bo Holandia gra antyfutbol

Holandia i antyfutbol? no to widać jaki z Ciebie jest ekspert piłkarski ;]

mitmichael 03.07.2010 17:00

Niemcy wygrali dzieki komu... oczywiscie dzieki obcokrajowcom. Niemcow wszyscy w Polsce nie lubieli - ale to nie jest juz ta sama reprezentacja Niemiec. Nie graja po chamsku, graja bardzo ładnie dla oka, maja swietnie poukładany zespol - tutaj nie ma pilkarzy lepszych i gorszych. Wygrała dzisiaj druzyna grajaca zespolowo - Argentyna to zespol indywidualnosci a takie ekipy rzadko awansuja do kolejnej rundy Jezeli w 1/2 nie zatrzymaja ich Hiszpanie (Paragwaj raczej dzisiaj odpadnie) to zostana Mistrzami Swiata. Holandia - Niemcy lub Holandia - Hiszpania - taki bedzie Finał.
Cytat:

Nie ma czegos takiego jak antyfutbol. Jakies nowe pojecia wymyslacie ostatnio. Wpisz sobie w google antyfutbol - wszedzie znajdziesz tylko wypowiedzi osob takich jak Ty.

Filippo123321 03.07.2010 17:01

Messi pokazał, że jest najbardziej przereklamowanym piłkarzem świata (no, jeszcze Ronaldo).

stawski 03.07.2010 17:03

Ale jestem wkurzony!!!!!!!!!! Nie interesuje mnie teraz kto wygra, byle nie te cholerne fryce. Messi dziś nic nie pograł. Teraz kibicujęHiszpanii, może oni zetrą uśmieszek z ryła kłoska, kłosika, czy jak on tam się nazywał.

dynek.pl 03.07.2010 17:05

Masakra. Nie ma co gadać - Szwaby grają najlepiej w tym turnieju.
Argentyna dzisiaj nie miała zespołu. Deneruwjące, że po stracie piłki tylko stawali i patrzyli się zamiast walczyć o jej odzyskanie. Tracili energię i koncentracje na bezsensowne machanie do sędziego. Nie są przyzwyczajeni do walki. Byli bezradni. Szkoda.
Szkoda, że Messi jest genialnym piłkarzem ale tylko klubowym.

For_FuN_ 03.07.2010 17:05

I co pisalem?? Sensacja bylby brak w polfinale Niemcow...Argentyna poprostu nie miala szans. Tragiczna obrona i kiepski bramkarz, wynik(napewno nie w takich rozmiarach, ale jednak) byl do przewidzenia przed rozpoczeciem spotkania. Schweinsteiger, to absolutnie genialny pilkarz i rezyser gry. Wspaniale spotkanie w wykonaniu naszych sasiadow. Napewno graja najlepsza pilke na tych mistrzostwach.

P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami :D? Nie przeklamujmy rzeczywistosci...korzenie moze maja inne, ale urodzili sie w Niemczech w wiekszosci.

rabi86 03.07.2010 17:07

Cytat:

Nie pisz takich rzeczy o Holandii , zaraz fanboye Cię zjedzą. :P
Wymieńcie mi chociaż jeden mecz na tych mistrzostwach w którym Holendrzy nie grali antyfutbolu.

kubawislak 03.07.2010 17:08

Powiem tyle, Diego Armando Maradona nie jest trenerem. niemieccy piłkarze mają jaja. 2,3 bramka dla Niemiec to typowa dla nich akcja. Przy drugiej jak tylko Muller otrzymał piłkę to byłem pewien że tak to rozegrają. Jeszcze w pierwszej połowie Klose po kolejnym takim rozegraniu mógł podwyższyć na 2-0. Z Hiszpanią? będzie im jednak już zdecydowanie trudniej.
Messi bez bramki! Milito o ile się nie mylę, nie zagrał ani minuty....

Cytat:

Ale jestem wkurzony!!!!!!!!!! Nie interesuje mnie teraz kto wygra, byle nie te cholerne fryce. Messi dziś nic nie pograł. Teraz kibicujęHiszpanii, może oni zetrą uśmieszek z ryła kłoska, kłosika, czy jak on tam się nazywał.
Też mam taką nadzieję, ale trzeba przyznać Szwaby grają zajeb**** piłkę.

Filippo123321 03.07.2010 17:09

Apropos tych 'obcokrajowcow' - http://www.weszlo.com/news/5164

Ogryzek 03.07.2010 17:12

Niemcy ośmieszyli Argentynę! Bez wątpliwości byli lepsi. Niemcy mają zespół, Argentyna gwiazdy. Nie, Niemcy mają i zespół i gwiazdy a Argentyna tylko gwiazdy.

Jest jeszcze inaczej - Niemcy mają gwiazdy, zespół i trenera a Argentyna tylko gwiazdy:)

Ciekawy mecz, ale dominacja Niemców pełna.

mitmichael 03.07.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 926616)
Nie pisz takich rzeczy o Holandii , zaraz fanboye Cię zjedzą. :P
Wymieńcie mi chociaż jeden mecz na tych mistrzostwach w którym Holendrzy nie grali antyfutbolu.

http://encyklopedia.pwn.pl słowo antyfutbol - brak wyników. Jakis debil wymyslił takie slowo a reszta jemu podobnych sobie go wzieła do serca :P
Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 926612)
P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami :D? Nie przeklamujmy rzeczywistosci...korzenie moze maja inne, ale urodzili sie w Niemczech w wiekszosci.

Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.

Joshua TS 03.07.2010 17:17

Niemcy grają kosmiczny futbol, nie kibicowałem im, ale obiektywnie trzeba przyznać, ze 4:1 z Anglią ( nie byłoby tego gdyby nie skandal z sędziowaniem) i 4:0 z Argentyną robi wrażenie. Gwiazdy z Argentyny nie pokazały nic, Maradona się skompromitował jako trener ( czemu Milito nie grał??). Zasłużony awans młodych Niemców. Jako kibic angielskiej piłki apeluję do piłkarzy ( :lol::lol:) żeby zajęli się futbolem a nie bzykaniem żon najlepszych przyjaciół i chlaniem na umór, a do Argentyńczyków żeby w końcu zaczęli tworzyć drużynę bo gwiazdy to oni mają, ale drużyny stworzyć nie potrafią. Jeśli tak dalej pójdzie to Niemcy będą dominować w światowej piłce przez co najmniej dekadę, bo póki co robią wielki krok w tym kierunku.

JacaTS 03.07.2010 17:18

O ile dojdzie do polfinalu Niemcy - Hiszpania obawiam sie, ze wynik moze byc podobny. Bicie glowa w mur, milion podan, ktore nie przejda srodkowej lini Szkopw do tego szybka kontra i po frytach.

Virusman 03.07.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 926632)
Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.

Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.

Jestem dziś jak pewnie wiele osób, bardzo zaskoczony, ale jest jedna rzecz która już zupełnie mnie zdziwiła: Argentyna po drugiej bramce była na łopatkach, chyba nikt z nich już nie wierzył w zwycięstwo. Ktoś może powiedzieć, że trudno się temu dziwić jak się dostaje dwie bramki i mało czasu zostaje do końca meczu. Tylko że nie dość że Argentyna posiadała takie indywidualności, które niekiedy w pojedynki mecze wygrywały, a tu nic... oni sami się poddali. Do tego spodziewałem się, że może i Maradona samym fachu trenerskim się zna średnio, ale myślałem (po jego zachowaniu można było to stwierdzić) że przynajmniej w ta drużyna ma charakter, takiego "ducha" w sobie i będzie walczyć zawsze do samego końca na 100% możliwości, że nigdy się nie poddadzą nawet gdy wynik będzie zły... a tu: druga bramka i właściwie po meczu.

Teraz Niemcy są wielkimi faworytami tego mundialu, w sumie byli już w to wliczani po meczu z Anglią, ale oprócz nich była Argentyna i Brazylia, drużyny które były ubóstwiane (Brazylia według mnie trochę przesadnie) i typowano ich na murowanych zwycięzców. Pewnie teraz będzie się tak mówić o Szwabach, chyba że Hiszpania dzisiaj pokaże kosmiczny futbol. Ja bym się jednak nie zdziwił gdyby to Niemcy nie byli mistrzami, nie takie drużyny nie wygrywały mistrzostw.

1q2 03.07.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Virusman (Post 926637)
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.

Francja, w mniejszym stopniu Anglia,Holandia...Takie czasy i reprezentacje są odzwierciedleniem tego kto zamieszkuje dany kraj

Oszustwem to są niestety takie machlojki jak np u nas z Olisadebe i Perejro.Robienie Polaków z gości którzy jedynie 1 słowo na k po polsku znają.

A co do meczu - niezła miazga.Z Hiszpanią im tak łatwo raczej nie pójdzie ale bez 2 zdań to faworyt do mistrzostwa.

tommiyacht 03.07.2010 18:18

myśle że spokojnie można udać sie do buka i obstawić Niemców jako zdobywce MŚ.

Virusman 03.07.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 926660)
Francja, w mniejszym stopniu Anglia,Holandia...Takie czasy i reprezentacje są odzwierciedleniem tego kto zamieszkuje dany kraj

Dokładnie. Za 20 lat możemy się spodziewać, że większość zachodnich europejskich reprezentacji będzie się składać przynajmniej z paru arabskich zawodników. Ciężko mieć o to pretensje - w tym kierunku poszła cywilizacja. Nam chyba jeszcze daleko do tego żeby araby i czarnoskórzy osiedlali się akurat w naszym kraju, ale kto wie czy za kilkadziesiąt lat nie będziemy mieli w reprezentacji Ahmedów, Emanuelów itp. urodzonych w Polsce :)

flamengista 03.07.2010 19:28

Niestety, potwierdziło się to co napisałem wcześniej. Niemcy głównym faworytem MŚ. Z meczu na mecz grają coraz lepiej.

Ostatnia nadzieja w Hiszpanach, bo Holendrzy (zakładam, że wygrają z Urugwajem) nie mają szans w finale.

jachting 03.07.2010 19:38

SZAMANI z RPA przewidywali że wygrają Niemcy albo Holandia , ciekawe czy się sprawdzi .

MatMario 03.07.2010 19:54

Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.

Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość.

murray 03.07.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 926765)
Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.

Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość.

Mają prawie 40 osób w sztabie szkoleniowym, przygotowani są niesamowicie. Jak Klinsmann przyszedł, to wprowadził mnóstwo specjalistów od przygotowania fizycznego i od razu zebrali owoce na MŚ w 2006. Teraz jest kontynuacja tej polityki. Jak widać, z dobrym skutkiem.

MatMario 03.07.2010 20:09

Mnie to co dziś zobaczyłem poprostu wbiło w fotel. I szybkość i wytrzymałość, powrót do obrony w 9 na pełnym gazie, a później wypad z kontrą. Idzie im to jak zaprogramowanym, a zrobić tyle sprintów w meczu to trzeba cudotwórce.

PotiWisla 03.07.2010 20:12

No i oszukali Paragwaj bo nie było spalonego przy golu ;/

flamengista 03.07.2010 20:18

Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.

szlaQ 03.07.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 926781)
Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.

No niestety .... ale ja mam nadzieje że jednak im się powtórzy jakaś kontra i pojada Hiszpanie :D:Di sprawiedliwości stanie się zadość

legol 03.07.2010 20:26

co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac

wyar 03.07.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 926785)
co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac

Niestety,nie masz racji,w tym wypadku spalonego absolutnie nie wolno bylo gwizdac, walczacy o pilke drugi Paragwajczyk pilki nie dotknal,i tylko to sie liczy...

legol 03.07.2010 20:32

No nie wiem, wydaje mi się ze liczy sie intencja, to ze nie dotknal nie ma znaczenia.... Wazne ze wykonal ruch w kierunku pilki...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl