![]() |
We Wrocku ruszyli z elewacją (fotka by SCC)
http://img.godfath3r.com/20110205/stadion-3.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba musicie sobie wpisać do klubowego budżetu parę baniek rocznie na wymianę murawy co kwartał. |
Cytat:
|
Jak mozna nie wiedziec ze rosliny potrzebuja tlenu i swiatla slonecznego do zycia. Przeciez o tym ucza juz chyba w 6 klasie szkoly podstawowej.
|
Może myśleli, że zamiast trawy będą sadzić ziemniaki, sry tzn pyry ;)
Ale i do tego potrzeba powietrza i słońca:D |
Nowe zdjęcie z Gdańska:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2045245_n.jpg Na mnie już robi wrażenie, gdy taki będzie cały stadion to będzie wyśmienicie :) Nawet te szare elementy się udanie jednak komponują :) |
Cytat:
|
Przestani pitolic kolego, bo stadion legii to perelka nowoczesnosci jeśli chodzi o stadiony, a nasz może co najwyżej klasyfikować się do nagrody "najgorszy nowowybudowany stadion na swiecie".
|
Cytat:
Jak się ma w nicku "Cracow" to trudno o obiektywizm. |
Stadion Lechii miazga. Już się nie moge doczekać wizyty
|
@Gwiaździsty
Czlowieku, bo stadion cracovii jest tez perelką 15 tysieczna. Ale widze, że u Ciebie 0 obiektywizmu, widzisz tylko Wisle i jej piekne WSZYSTKO. A prawda jest taka, że Wisla ma najgorszy z nowych stadionow w Polsce. I tylko Lech sie moze z nia rownac. |
http://img710.imageshack.us/img710/9312/35212026.jpg
ponoć to nie photoshop :shock: Jak wynajmą reszte lokali to dosyć fajnie to będzie wyglądać "Kebab" , " Lampy, Żyrandole,Kinkiety" , "Materiały budowlane" , "Ksero i poligrafia" .. http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1841 Na tą ceratę będzie coś nakładane jeszcze czy tak zostanie? |
Cytat:
|
Trzeba być mocno niedowidzącym, żeby uwierzyć w prawdziwość foty z Kałuży.
Real foto: http://bi.gazeta.pl/im/8/9066/z90661...e-Cracovii.jpg Co nie zmienia faktu, że jak wynajmą wszystkie pomieszczenia i każdy z najemców wystawi podobny szyld to jeszcze bardziej upodobnią ten kurniczek do Kauflandu :-) |
Cytat:
Też ma wiele wad - chociażby nieproporcjonalny do bryły i nie do końca spełniający swoje funkcje dach. Natomiast na Stadionie Narodowym zaczynają montować okalającą go siatkę : http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rzesien_09.jpg Mam co do niej mieszane uczucia. Być może końcowe wrażenie będzie dobre ale na tym zdjęciu sprawia wrażenie mało solidnej. Nie będzie się rwać ? Czy orzeu może coś na ten temat powiedzieć ? ;) p.s. Napis Kebab bardzo na miejscu. Na cześć ostatnich derbów :) |
Kebab :D To chyba napis upamiętniajacy gol Boukhariego w derbach
|
Cytat:
Jeśli przyczepisz się do cieknącego dachu to już wyjaśniam- za pierwszym razem problemem były rynny, które nie nadążały z odprowadzaniem wody, a za drugim coś nie tak było z łączeniem membran: obie sprawy możliwe do naprawy. Poza tym dach spełnia swoje funkcje. Ale aby to sprawdzić, to tak naprawdę trzeba na nim być podczas spotkań. Chodzę i nie zauważyłem jego niefunkcjonalności. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie siedzę na dachu:lol: Dopiero teraz zauważyłem sens mojej wypowiedzi. Miało być, że trzeba być na stadionie, aby tak naprawdę sprawdzić czy dach jest dobry czy zły:P
Ale: 1 śpiewy kibiców bardzo dobrze rozchodzą się po stadionie(między innymi dzięki niemu) 2 prześwit między dachem a trybunami też spełnia swoje funkcje, wystarczy spojrzeć na murawę na stadionie 3 myślę, że i do celów ultras też się przyda, ponieważ nie jest wysoko podwieszony (jak np na Lechu), jest na nim do czego przywiązać jakieś liny itp 4 a tak w ogóle to czekam na wypowiedź Eli :> |
Pewnie o to chodzi, że stadion bardzo podobny do tego w Kielcach, tylko bardziej dopracowany. Ale podobnie jak tam z trybun wychodzi się na świeże powietrze. Nieciekawie tez wygladają z zewnątrz stopnie trybun. A poza tym dopowiem jak zobaczę na żywo.
|
ja tam juz nie moge sie doczekac mojej perelki bursztynu:D wziełem sobie za honot, że nie obejrze tego stadionu na żywo dopóki ni ebedzie gotowy, i narazie go nie widziałem , choc mieszkam tak blisko :D nawet jak musze gdzies jechać, a było by mi po drodze, jade na okolo:P
taka moja fantazja, chce go zobaczyc na zywo dopiero gotowego:) |
Najgorsza jest tak kolorystyka stadionu w Gdańsku. No niby bursztyn, ale mi przypomina złotego Ajfona, albo Jabola. Czyli kicz w czystej postaci.
|
Myślę że będzie co oglądać :-) Dla mnie stadion w Gdańsku zdecydowanie najładniejszy.
|
To, że najładniejszy to wiadomo. Projekt najbardziej wyróżniający się z tłumu. Narodowy gdyby nie ten chowany dach nie byłby jakiś szczególny. Dziś spacerowałem koło niego i gdyby nie rozmiar to nie robiły jakiegoś wielkiego wrażenia.
|
Cytat:
Cytat:
Podstawową funkcją dachu jest bez wątpienia ochrona przed deszczem. Na stadionie Legii jest z tym różnie - dlatego napisałam o niefunkcjonalności. Pomijam niedrożność rynien i przecieki przy łączeniach - bo to rzeczywiście usterka do wyeliminowania - ale dach nie chroni pierwszych 10 rzędów. Jest po prostu za krótki. Podejrzewam też, że w razie zacinającego deszczu - ludzie siedzący w ostatnich rzędach - również zmokną. Dlatego też słowa o "perełce" uważam, że są trochę na wyrost ;) p.s. Tu też piszą o usterkach dachu : http://legionisci.com/news/40296_Sta..._depozytu.html |
Cytat:
Faktycznie pierwsze rzędy mogą być narażone na deszcz, który będzie padać pod sporym kątem, ale też bez przesady. Wyższe sektory nie mają zupełnie z tym problemu. |
Cytat:
Nie wątpię, że są sektory gdzie wszystko jest w porządku. Jednakże usterek dachu jest wystarczająco dużo aby stanowiło to pewien problem. Relacja jednego z kibiców Legii : Cytat:
Np w komentarzach do tego artykułu : http://legia.com/www/index.php?akt=18827 Cytat:
|
Elu pokaż mi stadion, gdzie przy zacinającym deszczu pierwsze sektory są suche (pomijam obiekty z zasuwanym dachem;)). Oglądam czasem inne ligi i mimo dachów często podczas zacinającego deszczu pierwsze rzędy mokną,a ludzie trzymają tam parasolki:D
Usterki są (lub były, być może są już naprawione), ale to technicznie jest do naprawy (tak przynajmniej w wywiadzie twierdził kierownik budowy) W linku który podrzuciłaś jest to o czym pisałem. |
Dajcie spokój, stadion Legii jest naprawdę fajny. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, a z perspektywy TV prezentuje się najlepiej z nowych stadionów. Z molochem w Poznaniu,gdzie jest wieczna mgła też nie ma go co porównywać. Także wykończenie wnętrz zasługuje na pochwałę. Dobry stadion. Wg mnie na siłę staracie się szukać dziury w całym.
Fajny też jest stadion Zagłębia tak pomijany przez wszystkich. Choć nie wiem jak wygląda na zewnątrz i w środku, ale w TV dobrze się prezentuje. |
Gdyby większość klubów miałaby takie stadiony jak ten w Lubinie to by było super, jednopoziomowe trybuny z dobrą pojemnością i akustyką. Oczywiście te większe kluby muszą mieć pojemniejsze.
|
Byłem na stadionie Legii i mogę powiedzieć, że całkiem przyjazny dla oka :) Nie miałem żadnych większych zastrzeżeń. Trochę nie podobało mi się to, że jak się wychodzi z sektora to praktycznie nie ma żadnego schronienia(sektor gości).
Ale ogólnie takie rzeczy jak przeciekający dach, czy deszcz padający na pierwsze rzędy to moim zdaniem znikomy problem. Problem to mają w Poznaniu tam to jest dopiero tragedia. Będąc tam na sektorze gości naprawdę czułem się dziwnie. Woda lała się po ścianach, podłogi przy wc zalane, catering wydawany jak w wiezieniu do tego jedzenie niedobre itp. itd. Także stadion Legii w skali 1-5 oceniam na 4+ dla porównania Lecha na 2/5. Ocena oczywiście na podstawie wizyty na sektorach gości edit. Co do Lubina to stadion jeden lepszy z tych kameralnych. Znowu trochę brakuję zaplecza ale akustyka i sam wygląd z zewnątrz jak najbardziej ok. |
Cytat:
|
Przyjmijmy, że słowo "piękny" powinno zostać zarezerwowane wyłącznie dla "kibiców" z tęczowej trybuny :)
|
Cytat:
no ale coz zrobic. Dla mnie i tak bedze miejsce przezycia najwspanialszych momentow. kocham dom w ktorym mieszkam,nawet jak jest to wigwam. |
Cytat:
Poznaniacy chcieli mieć mega-efekciarski stadion, więc wywalili tego jak już ktoś nazwał gigantycznego grzyba z największą w Europie kratownicą, zamykając cyrkulację powietrza i ograniczając dostęp promieni słonecznych. Sztuczna murawa to jest jakieś rozwiązanie, ale to będzie już ostateczne przypieczętowanie kompletnej porażki, jaką jest ten obiekt. Piłka nożna (nie mówię o jakichś odmianach halowych czy "osiedlowych") była jest i będzie dyscypliną rozgrywaną na trawie, a sztuczna nawierzchnia to rozwiązanie poślednie. |
Cytat:
|
Cytat:
W MOIM SUBIEKTYWNYM (podkreślam słowo subiektywnym) rankingu naszych euro 2012-stkowych stadionów Wasz zajmuje 4 miejsce, lecz tak jak np. w przypadku stadionu Wisły widzę wiele niedoróbek. Mogło być naprawdę zajebiście, jest dobrze. Jak wykończą całe otoczenie stadionu nawet bardzo dobrze. Ale cóż, podobno mamy "kompleksy".... ;) Pozdrawiam kolegę z Poznania. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl