Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

JOSE 841 15.08.2009 12:19

Watts tylko jeden sposób musisz dać nową gre a z sejvem sie pożegnaj aczkolwiek pociesze cie ostatnio mi sie zjechał sejv z finałem LA Man City- Everrton(LA Liga Angielska)

Lupo 15.08.2009 12:40

Hmm... miałem podobnie i mnie FM zrobił kopię zapasową... spróbuj poszukać w folderze z save'ami kopii zapasowej.

Watts 15.08.2009 14:01

Ni ma. Geniusz odznaczył opcję zapasowego zapisu. :D

dymek_nhs 16.08.2009 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 779090)
Ma ktoś sposób na naprawienie save'a? Przy zapisie coś źle poszło i teraz jak chcę wczytać grę to pojawia się komunikat "Zapisana gra nie została wczytana". Przy grze trochę się nagimnastykowałem i szkoda by było, jakby to się poszło ***. :D

Any ideas?

Zacznij już od nowa grać :P smutne ale prawdziwe

HazikKrK 20.08.2009 02:26

Ja zaczołem nowy sezon Wisłą po długiej przerwy nie grania w FM.
FM 07
Wisła 4-1 Zagłębie Lubin
Wisła 3-2 Pogoń
Skład:
12.Robert Drej
10. Marcin Baszczyński
22. Peter Mate
6. Arkadiusz Głowacki
20. Nikola Mijalovic
16. Jakub Błaszczykowski
17. Slawomir Peszko
10. Łukasz Garguła
8.Tomas Kona lub 14. Tomasz Bandrowski
22. Andrzej Niedzielan
23. Paweł Brożek
Nie ma Sobolewskiego kontuzja 6 miesięcy
Jeśli ktoś jest zainteresowany moimi postępami piszcie.

JOSE 841 20.08.2009 14:01

Hazik podaj swój skład na sezon 08/09 i na ten sezon i jak możesz podaj liste transferową i ile masz kasy na transfery

Qbz 20.08.2009 17:30

Ja gram w menedzery od czasow CM 01/02 :) Jesli chodzi o FM 2009 to teraz mam wrzesien 2011r.. Kariere rozpoczynalem w Spartaku Moskwa.. 2,5 raza mistrzostwo Rosji + cwiercfinal LM.. Rowny rok w reprezentacji Maroko, PNA. Ze Spartaku "ucieklem" do Anglii - Portsmouth FC, awans od kwietnia do konca sezonu z 8 na 5 miejsce. Potem do stycznia kolejnego sezonu (2010/2011) chwile liderowalem w Premier League, pojawila sie oferta z AC Milan, zastanawialem sie 5 minut realnego czasu czy przejsc, az sie zdecydowalem mimo, ze jestem fanem Interu (11 miejsce Milanu w lidze, 11 pkt straty do 1. Interu) :p. Sezon wygrany + LM 3:0 z Interem, potem Superpuchar z Juventusem 2:0.. Co dziwne mam w opisie menadzera "Zagrożony utratą pracy menedżer" :) Wspieram Wisłę, Jagę oraz Śląsk wypożyczeniami (Lechii nie, ponieważ nie zostal jeszcze zwolniony "Miś Koala" :), a są na pozycji spadkowej). Pierwszy sezon wygrała Legia, drugi Lech, trzeci Wisła (w tym Legia uniknęła baraży 1 pkt.). W tym sezonie Wisła nie radzi sobie najlepiej, klepie srodek tabeli. Sensacyjnie dobry okazał się w Milanie Thiago Neves kupiony przeze mnie za 4,5mln Euro od Arabów ;) Rozczarowuje za to Kaka.
P.S. Demo CM2010 prezentuje się obiecująco. Mam zamiar się żalić na oficjalnej stronie Championship Managera, że Wisłę zrobili za słabą, bo jak Astiz jest lepszy od Marcelo.. ;F
//Edit: Niestety, nie jestem w stanie zarejestrować się na forum CM, ponieważ moje 2 emaile (gmail i onet) są zbanowane. Jeśli ktoś by był w stanie napisać o tym http://forums.championshipmanager.co...splay.php?f=94 to sądzę, że wszyscy Wiślacy grający w CM 2010 byliby wdzięczni :)

HazikKrK 20.08.2009 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 781510)
Hazik podaj swój skład na sezon 08/09 i na ten sezon i jak możesz podaj liste transferową i ile masz kasy na transfery

Ja dopiero zaczołem sezon w FM07.
Lista Transferowa:
Tomasz Bandrowski z Cottbus za 1mil.
Peter Mate z Debreceen za 400k.
David Kobylik z Bielefed za 2.2mil.
Lukasz Garguła z Bełchatowa za 800K.
Sławek Peszko z Wisły Płock za 75K.
Andrzej Niedzielan z NEC WOLNY Transfer.
Tomas Kona z Sparta Praga za 500k.
Budżet : 10mil. Kwoty w Euro.

junkhead 20.08.2009 18:05

jeśli chodzi o CM2010 to nie bardzo są w stanie przeskoczyć FM, interfejs ciekawy choć menu wymaga troche czasu aby sie z nim oswoić i powiem ze teraz jak gram w FM2009 to czegoś mi brakuje tj menupod prawym klawiszem myszki, naprawde przydatne.. mecz w 3d bardzo fajny tylko jakoś tak mało naturalnie i wydaje mi sie ze nie zostały zachowane odpowiednie proporcje bramek.. świetny pomysł z kreatorem stałych fragmentów gry, można w nim wymyślec co sie chce, a jeśli chodzi o transefowe sprawy to mało tu jest realizmu, bo chyba nie wyobrażacie sobie, że wisła ściąga Trabelsiego, albo Shole Ameobiego na wypożyczenie z Newcastle? bo tak mi sie udało zrobić.. raczej nie mozna liczyć na to, że wszytko będzie poprawione.. ale zdrowa konkurencja sie przyda....

co do FM-a to gram jednym ze słabszych zespołow w naszej lidze tj. GKS-em Katowice, i cieżko jest ale mam narazie 5 miejsce, wspacie mam z Wisły z której wpożyczyłem Rajfura, Jarosza i Janika. Rajfur to u mnie podstawowy defensywny pomocnik, a Janik najlepiej asystujący (póki co ma 7 asyst). Jarosz narazie wchodzi z ławki i daje dobre zmiany.

Qbz 20.08.2009 18:51

Champinoship Manager na pewno nie jest lepszy od FM'a, ale wydaje mi się, że taka konkurencja jest b. potrzebna ;) FM stoi od jakiegoś czasu prawie w miejscu, a CM robi znaczne postępny.. A zaczynali niedawno od zera :)

Lukass_7 21.08.2009 12:09

Czy możecie mi polecić jakiś klub którym się przyjemnie gra (Te najlepsze odpadają)?
Zastanawiałem sie nad graniem w polskiej lidze, jednak ta ma słabą reputację (która się nie powiększa) i status kraju rozwijający się. Oznacza to, że dobrych piłkarzy nie ściągnę, jedynie młodych i obiecujących którzy po kiku sezonach zechcą odejść.

janko04 21.08.2009 12:17

ja miałem Nasriego, Gudjohnsena, Karima (tego turka) w Wiśle :) więc ja nie narzekam :> powiedzcie mi co trzeba zrobić aby scoutów na cały świat wysyłać? bo w FM08 po 3 sezonach mogłem, a w Fm09 gram prawie 10 sezon i dalej nic...

Rob_Zombie 21.08.2009 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukass_7 (Post 782084)
Czy możecie mi polecić jakiś klub którym się przyjemnie gra (Te najlepsze odpadają)?

Rayo Vallecano, 2 liga hiszpańska. Jako że klub jest z Madrytu to o wysoką frekwencję nietrudno, więc funduszy nie brakuje. Tylko początkowo stadion chyba nie za duży (chyba na 15 tys ludzi), ale regularnie zarząd rozbudowuje, lub tak jak u mnie w FMie 08 po kilkunastu sezonach wybudowano całkowicie nowy stadion na ponad 70k i zawsze był komplet.
Gra się przyjemnie bo z jednej strony mało znany klub, a z drugiej duże możliwości rozwoju bo i fundusze są, i liga z wysoką reputacją, więc po pewnym czasie można stworzyć najlepszy klub świata.
No i derby z Realem i Atletico ;)

JOSE 841 21.08.2009 21:12

Lukass mówisz i masz http://www.centrumfm.org/teksty.php?kid=28 może znajdziesz tu coś dla siebie

mic 21.08.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 782439)
moglby ktos wkleić tu ten tekst bo nie wczytuje mi stornki. . .

w link wepchalo sie "moze"

http://www.centrumfm.org/teksty.php?kid=28 tutaj poprawny

@Lukass_7 Ja zaczynalem grac w najnizszej lidze angielskiej, druzyna Farsley. Naprawde niezla zabawa w doprowadzeniu do najwyzszej ligi a potem puchary.

KacpiTSW 22.08.2009 15:26

U mnie w Wiśle teraz słabo stoję z kasą.... więc macie jakiś dobrych zawodników których mogę ściągnać za grosze albo najlepiej za darmo?

kamilll1906 22.08.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 782113)
Rayo Vallecano, 2 liga hiszpańska. Jako że klub jest z Madrytu to o wysoką frekwencję nietrudno, więc funduszy nie brakuje. Tylko początkowo stadion chyba nie za duży (chyba na 15 tys ludzi), ale regularnie zarząd rozbudowuje, lub tak jak u mnie w FMie 08 po kilkunastu sezonach wybudowano całkowicie nowy stadion na ponad 70k i zawsze był komplet.
Gra się przyjemnie bo z jednej strony mało znany klub, a z drugiej duże możliwości rozwoju bo i fundusze są, i liga z wysoką reputacją, więc po pewnym czasie można stworzyć najlepszy klub świata.
No i derby z Realem i Atletico ;)

postanowiłem za Twoja namowa zacząć grać Rayo

jakies porady na dobry poczatek :)?

HazikKrK 22.08.2009 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 782796)
postanowiłem za Twoja n amowa zacząć grać Rayo

jakies porady na dobry poczatek :)?

Jaka to liga i jaki kraj?

kamilll1906 22.08.2009 21:12

jest przeciez wyraznie napisane w poscie Rob_Zombie ze 2liga hiszpańska :P

Coach 22.08.2009 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 782707)
U mnie w Wiśle teraz słabo stoję z kasą.... więc macie jakiś dobrych zawodników których mogę ściągnać za grosze albo najlepiej za darmo?

Deja vu ? :P

brylant17 23.08.2009 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 782707)

Wpisz sobie w wyszukiwarke tam gdzie szukasz grajków no club i masz piłkarzy bez klubu.Mi się udało znaleść Davids'a ale nie chcicał przejść do Wisły

robin hood 23.08.2009 10:23

Spokojnie można zakontraktować Smolarka, niestety kibice nie są zbytnio zadowoleni ....

KacpiTSW 23.08.2009 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 782934)
Wpisz sobie w wyszukiwarke tam gdzie szukasz grajków no club i masz piłkarzy bez klubu.Mi się udało znaleść Davids'a ale nie chcicał przejść do Wisły

Wpisuje, ale tam mi wyskakuje od groma tych piłkarzy, menedżerów, scoutów itd. z czego 100 na 1 jest beznadziejnych..

Jaroo1 23.08.2009 11:56

http://i29.tinypic.com/2ivm9eu.png

ku pokrzepieniu serc :D

Kamson 23.08.2009 11:59

Rok 2091? :shock:

Blacha92 23.08.2009 12:00

co zrobic jesli mam fma i mistrz sezonu gra w pucharach rok pózniej , itd , roczne opoznienie pucharowe?

Arked 23.08.2009 12:04

Jaroo1, pokaż historię ligi i europejskich pucharów (poprzedni zwycięzcy). Jestem ciekaw jak to u ciebie przebiegało.

Blacha92, zainstaluj najnowsze patche.

Jaroo1 23.08.2009 12:12

Cytat:

Rok 2091? :shock:
zasymulowałem gre do 2081 roku bo nie chciało mi sie grac w tych latach w ktorym wiem kogo do klubu kupic, czyli na poczatku wiadomo ze najlepiej wszytskich Lewych i Stiliciow pokupowac- a to glupie jak wiem kto bedzie giwazda :))

Ekstraklasa:

http://i26.tinypic.com/200qq77.png
http://i31.tinypic.com/b620k2.jpg
http://i30.tinypic.com/210n6tk.png
http://i32.tinypic.com/2le5nd5.jpg

ogolnie wiele sie nie zmieniło. O tytuły o MP prawie zawsze walcza Wisła, Lech, Legia, Zagłebie Lubin z małymi wyjatkami gdzie wygrywały inne druzyny teoretycznie slabsze ale to tak jak obecnie, tez nieraz wygra ktos przypadkiem :)
W lidze gra kilka nowych zepsolow, np Tur Turek, Koszarawa Zywiec, Warta Poznan, czy Odra Opole jednak nie odgrywaja jakiejs wielkiej roli, raczej sredniaki ligowe albo graja troche po czym spadaja do 1 ligi i wchodzi na ich miejsce Jaga czy Widzew i tak nastepuje ciage rotacja :)
Niestety sie duzo nie zmienilo a szkoda, fajnie by było jakis nieznany klub widziec jako pretendeta do tytułu hehe no ale w zyciu realnym tez tak to wyglada ze wiele sie nie zmienia, przeciez Wisła, Legia, Barcelona, Real to zawsze były ekipy ktore wiele znacyzly w pilce w swoich krajach i skoro juz jest tak od stu lat to czemu w nastepnych 100 mialoby sie cos zmienic. Mysle ze wlasnie zawsze w Krakowie i Wawie beda najlepsze kluby w Polsce i w Hiszpani zawsze to Real i Barca beda w czolowce.
Pozniej wrzuce jeszcze historie LM i LE ;)

Blacha92 23.08.2009 12:14

arked skąd można pobrać te patche i jak je zainstalować?

Donki 23.08.2009 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 783010)
arked skąd można pobrać te patche i jak je zainstalować?

http://www.cmrev.com/

kreseq 23.08.2009 12:24

Mam wlasnie zamiar zagrac od nowa i zrobic sobie symulacje gdzies do 2100 roku :) Pytanie jest tylko czy taka symulacja trwa dlugo :) ?

KacpiTSW 23.08.2009 12:27

Ja też grałem z Lewskim tyle, że w Europejskich Pucharach... odpadłem z LM po dwumeczu z Porto (1:3). Z Lewskim u siebie wygrałem 3:0 a na wyjeżdzie 4:2... ;) Teraz faza grupowa a w niej Mallorca, Portsmunth, Inter i Cervena Zvezda. Myśle, że 3 miejsce jest w zasięgu ;) Jedyny transfer, który sfinalizowałem to Celso Borges. Boki Kirm i Łobo wymiatają. Do drużyny jeszcze dołączy Jan Lecjaks, pracuje jeszcze nad Frantiskiem Rajtoralem i oczywiście nad Lewym ;)

Donki 23.08.2009 12:39

jaro1 a jak tam kasa w klubach?? Może jakiś inwestor sie pojawił??

kamilll1906 23.08.2009 12:40

jaroo mógłbys wrzucic tutaj save'a od tego 2091 roku ;)?

Jaroo1 23.08.2009 12:44

Mam wlasnie zamiar zagrac od nowa i zrobic sobie symulacje gdzies do 2100 roku :) Pytanie jest tylko czy taka symulacja trwa dlugo :) ?
Ja mam mała baze danych, ligi grywalne to tylko Hiszpanska 1 liga i Polska 1 liga i Ekstraklasa- nie wiem czy to ma znaczenie przy symulacji ale mysle ze wlasnie tak bo im wiecje lig to pewnie dluzej bedzie sie symulwoalo zeby wszystko "pukladac". Kiedys symulowalem tak ze robilem menagera i bylem bezrobotny po czym bralem urlop na x czasu, jednak zauwazylem ze krocej sie symuluje jak nie jest sie menagerem tylko czas leci sam. W ustawieniach ustawilem Aut. wznawianie gry na niewłoczne. Dizeki takiej taktyce to jedynie klikam kontynuj i gra płynie i plynie. Z tego co pamieam to miesiac mija w okolo 3 minuty, na rok symulacji schodizlo troche wiecej niz 30 minut. Wiec prosty rachunek 1 h= 2 lata, 90 lat= 45h- mysle ze kolo tyle by Cie wynioslo jesli bys postepowal tak jak ja posepowalem :) chyba ze jest jakas lepsza taktyka zeby szybciej to wsyztsko mineło ale ja o takiej nie slyszałem

Cytat:

jaro1 a jak tam kasa w klubach?? Może jakiś inwestor sie pojawił??
tzn bedac szczerym to moj inwestor jest taki ze biore Real w oknie transferowym i robie transfer do Realu z Wisły za 500 mln zł hehe. Te wzytskie FMy sa zenujace pod wzgledem rozwijania sie pilki. Ja doprowadzam druzyne wysoko w pucharach, w rankingu wspolczynnikow Polska moze byc 5 a nadal kasy nie ma (!!!), za wygranie ligi ciagle rzucaja 850 tys zł ;/ to ejst zalosne ze normalnie sie w tej grze pieniedzy nie dorobisz :((
Postanowilem takie transfery sobie robic- lekkie oszustwo ale cos :D - bo naprawde w tej grze bez kasy to ch... nie gra, tylko sie clzowiek meczy, kasy nie ma na pensje, zawodnicy zaraz chca uciekac do mocniejszego klubu, a tak to neiraz chociaz im podwyzke dam i zostaja na kolejne lata :) Zaobserwowałem ze powoli jak sie przjemie klub to kasy mozna sie dorabiac ale jest to raptem kilkadziesiat mln rocznie, chcac nie chcac to zeby sie dorobic takiej kasy jak teraz mam, czyli moge zawodnikom oferowac wysokie kontrakty, kupowac ludzi za 50 mln złotych to bym musiał sie z ta gra meczyc jakies 100 czy 200 lat ;/ W innych polskich klubach jak nawet im sie kasy z takiego transferu od Realu da to te pieniadze sie gdzie srozplywaja po jakims roku dwoch i znowu klub ma kilka mln zlitych budzetu ;/ nie wiem jak to sie dzieje :(( Krotko mowiac jak Polska liga jest przecietna tak i w FM jest, dajac klubom takie fundusze jak ja sobie z Realu tam nawet nie kupuja pilkarzy zagranicznych... spotkac pilkarza zagranicznego w innym klubie niz ten ktory ja prowadze w Polsce to rzadkosc ;/
Zadni szejcy neistety sie nie zainteresowali polskimi klubami wiec ja sobie wkrecilem ze ejstem takim Cupiałem i swoj majatek pakuje w klub hehe

Cytat:

jaroo mógłbys wrzucic tutaj save'a od tego 2091 roku ;)?
jak mi powiesz jak to sie robi to nei ma sprawy :D
Tylko gram na malej bazie danych, jak wyzej pisalem te 3 ligi, i patch 9.2.0 :)

matt1906 23.08.2009 13:10

Jaroo1 ja po 2 sezonie w Wiśle mam budżet transferowy 120 mln zł, bez oszustwa ;) (2 Superpuchary, Mistrzostwo Polski oraz 3 miejsce w fazie grupowej LM)

Jaroo1 23.08.2009 13:13

no ja tez na rynku polskim nie do pokonania jestem nawet bez oszustwa, tylko co z tego jak po 10 sezonach grasz, oczekiwania pilkarzy finansowe wzrastaja, zeby klub sie rozwijał to trzeba coraz wiecej kasy- duzo wiecej - a tutaj tylko po kilka mln dochodzi co sezon... i jak ma clzowiek dogonic taki Real Madryt gdzie kasa leci do nich nie wiadomos kad, ManC gdzie jakies szejki kasa sypia... troche nierowne szanse

Cytat:

Bardziej denerwujaca jest coroczna wypłata dywidendy akcjonariuszom. Spokojnie budżet miałbym już na poziomie 200-300mln zł, ale co roku, kiedy budżet w czerwcu przekracza 100mln zł to kasa zostaje uszczuplona zawsze do poziomu ~100mln :/
dokladnie to tez jest do du..
Tam sie nie da normalnie szybko kasy dorobic... a chyba nikt nie ma czasu i nie da rady przegrac 100 lat w FMie przez rok ;/

Serwatkus 23.08.2009 13:14

Bardziej denerwujaca jest coroczna wypłata dywidendy akcjonariuszom. Spokojnie budżet miałbym już na poziomie 200-300mln zł, ale co roku, kiedy budżet w czerwcu przekracza 100mln zł to kasa zostaje uszczuplona zawsze do poziomu ~100mln :/

kreseq 23.08.2009 13:30

Problem w tym ze popularnosc kraju nie zmienia sie w tej grze i nigdy wielkiego klubu na dluzsza mete sie nie zbuduje. Owszem, kupi sie mlodych i zdolnych ale po czasie uciekaja ;)

Klub moze awansowac nawet na 1 miejsce na swiecie, ale popularnosc kraju bedzie taka sama.

Ja gram teraz Newcastle i mam powazny problem, gdyz nie ma prawie zadnych talentow angielskich, a jak juz sie jakis znajdzie to chca za niego za duzo pieniedzy :/

Gram mlodymi obcokrajowcami plus kilku mlodych anglikow ale sredniacy :/

Mam za to Messiego i Vele plus Keirrsona.

Tego ostatniego sprzedam i zakupie chyba Wagnera... Wlasnie, czy ktos moze sprawdzic czy ma w bazie zawodnika Wagner ? Zaczynal w Sport Recife ( brazylia ) .Napastnik urodzony w 89 r. Pytam bo koles ma statystyki przegiete na maxa....

szprotson 23.08.2009 13:39

ja mam caly czas sytuacje, że 20 strzałow w meczu moja druzyna oddaje, i co?
****, 1-1 z Odrą i tak.
i tak w kółko

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl