Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

leszekm 08.08.2008 21:46

Nawet słynna Barcelona naszej Wisły nie pokona!

http://www.futbolnet.pl/news/nawet_s...na__64184.html

Brawo Wisła i... do roboty!

http://www.futbolnet.pl/publicystyka...boty__253.html

czesiu 08.08.2008 22:17

W meczu z Barcą zawodnicy Wisły będą mieli okazję pokazać się w szeszej publiczności :D bo takie mecze ogladają setki milonów ludzi. 2-1 na wyjeździe nie byłoby złe, a na R22 wynik jest otwarty.

Wojtas 08.08.2008 23:04

Ale panowie ,rownie kluczowa kwestia oprocz podejcia pilkarzy Barcelony do meczu(,tu uwazam ze beda skoncentrowani,i nas nie zlekcewaza -to profesjonalisci tu nie ma miejsca na prowizorke.),BEDZIE MENTALNA POSTAWA NASZYCH PILKARZY.

Albo wyjda na Camp Nou najpierw porobic sobie fotki(jak 7 lat temu ale wynik nie byl tragiczny)i zagrają byle nie przegrac wysoko,i myslac asekuracyjnie "No ale przeciez my o grupe UEFA mamy grac"...i w tym momencie wlsciwie juz bedzie po zabawie,Albo Skorza wbije im do glowy ,ze futbol jest nieprzewidywalny i zrobi z nich 11 wojownikow chcacych osiagnac dobry wynik na Camp Nou.

Niestety sam nie wiem jak to bedzie,choc jak juz czytalem bodaj 3 dni temu wypowiedz Baszcza ze jada tam raczej na "przygode" to boje sie o to pierwsze w/w rozwiazanie.

Cytat:

Nawet słynna Barcelona naszej Wisły nie pokona!

http://www.futbolnet.pl/news/nawet_s...__64 184.html
Ha ! :) piekny artykuł.

Napewno kibicowsko w LM jestesmy juz dawno,i to wlsciwe potwierdzaja pilkarze ,trenerzy innych druzyn ktore przyjezdzaja pierwszy raz na Wisle,czy to do Polski.
Oni wogole niezdaja sobie sprawe ze mozna np caly mecz dopingowac.
Przypomnicje sobie slowa zawodnikow Realu(tak ,tak.) slowa trenerow Iraklisu ,Victorii,pilkarzy Neijmegen.

Na Barcy tez musimy zrobic takie pieklo jak z Beitarem i jestem pewien ze bedzie to mialo wplyw na gre ICH(nie sa przyzwyczjeni do dopingu caly mecz) nie naszych,bo nasi wiedza jak sie dopinguje w Polsce.

Pennywise 09.08.2008 11:44

Narazie widzę , że Barca się podnieca meczem z Boca Juniors 16 sierpnia czyli 3 dni po meczu z nami.Mówią ,że naszą silną stroną jest obrońca Kokoszka oraz pomocnik Vicjel Lobodzinsky :) oraz że raczej wygrają i śmieją się z naszego stadionu.
Oznacza to ,że nic się nie zmieniło od ostatniego meczu i lekceważą nas.Dlatego jestem pewien że objedziemy ich w Krakowie i długo nas popamiętają.

Pablosky09 09.08.2008 11:50

Witaj, Polski przyjaciółmi. Jestem wielkim fanem Real Madrid CF, a Wisła Kraków, a następnie jako Ja jestem anty-Barcelony, Madryt i być niezależnie od Wisły, chcę ganeis na wszystkich kosztów, good luck i myślę, że będzie spędzić knockout ;)

devios 09.08.2008 13:48

Nie ma to jak poprawna polszczyzna ;-)
Ale przynajmniej mamy wsparcie zza granicy.

Styk83 09.08.2008 19:50

Jesli kontuzje sie potwierdza(Mam nadzieje oczywiscie ze nie!!) to obrona bedzie tak wygladac? od prawej Singlar,Baszczu,Diaz,Zieniu,to jest tragedia! jak my chcemy walczyc o remis z Barcelona?co raz wiecej slow mi nachodzi na jezyk aby pocisnac super dzialacza!co nam zostaje?WIARA!!

jednak Cleber ma tylko stluczenie na szczescie,ale miejmy nadzieje ze da to do myslenia dzialacza!

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13657

arti 09.08.2008 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 581645)
Bede zdziwiony, jesli Piotr sie nie spalil w trakcie, czy jeszcze przed spotkaniem, co zdarzalo mu sie juz w polskiej lidze. Krotko mowiac, Piotr ktory wg mnie jest najgorzej radzacym sobie z presja wislakiem, tym razem bedzie musial wyjatkowo mocno w siebie uwierzyc, gdyz w przeciwnym razie moze sie to bardzo zle dla niego skonczyc. Choc tak po prawdzie, z tego zalecenia powinien skorzystac kazdy bez wyjatku pilkarz Wisly :D

W tym temacie dodałbym jeszcze Pawełka, Łobo i Zieńczuka

SpoXsteR 10.08.2008 00:19

W Niedzielę (10 sierpnia) w godzinach 12 - 17 w restauracji "U Wiślaków" prowadzona będzie sprzedaż biletów na mecz Wisły w Barcelonie.

W tych samych godzinach będzie możliwośc zapisania się na przejazd do Barcelony autokrem.

Koszt przejazdu wynosi 550 zł+cena noclegu+ cena biletu (równowartość 18euro) 60,00zł. . Planowany nocleg na Costa Brava. Koszt noclegu to 20-30 Euro (więcej szczegółów w późniejszym terminie i na zapisach).

PS
Niestety jest problem z zarezerwowaniem tak dużej ilości miejsc noclegowych z wtorku na środę na Costa Brava. Jeżeli okaże się ,że będzie z tym dalszy problem to pojedziemy i będziemy tych noclegów szukac na własną rękę lub po prostu wyjedziemy trochę póżniej w poniedziałek. Tak aby nie planować spania w okolicach Barcelony ,tylko pojedziemy bezpośrednio do celu ,tak aby dotrzeć tam rano w środę.!!!! Prosimy o wyrozumiałość - mamy naprawde krótki okres na załatwienie wszystkich ,ważnych spraw w tym ewentualny nocleg dla prawie 200osób.!!!!

Zapraszamy juz dzisiaj w godzinach 12-17 do restauracji "U Wiślaków"!

SKWK

vote-for-mikey 10.08.2008 00:48

Cytat:

W tym temacie dodałbym jeszcze Pawełka, Łobo i Zieńczuka
akurat Łobo w tych słabych meczach sobie odpuszcza, a im większa presja, tym lepiej gra, Belgia, Cracovia, Niemcy (tak, uważam, że wtedy był wyróżniającym się zawodnikiem z przodu, bo z tyłu - wiadomo kto ;) )

kpn 10.08.2008 06:42

Przesuneli godzine meczu Barcelona - Wisla
21:45

_gilardino_ 10.08.2008 11:49

Kontuzji doznali Cleber i Piotr Brożek jesli nie zagrają z Barcą to będzie tragedia...

Uran235 10.08.2008 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Informacje dotyczące wczorajszych kontuzji zawodników Wisły nie są najgorsze - u Clebera nie stwierdzono złamania ręki w okolicach łokcia. Piotr Brożek natomiast ma naciągnięty mięsień dwugłowy nogi.

Brazylijski obrońca Wisły ma bardzo mocno potłuczony łokieć i przedramię. Jest to bardzo bolesny uraz ale najważniejsze, że w tych okolicach nie stwierdzono złamania. Jeśli chodzi o Piotra Brożka, to sztab medyczny Wisły będzie się starał, żeby zawodnik był gotowy go gry na spotkanie z Barceloną.

Jest nadzieja, że zagrają obaj.

leszekm 10.08.2008 12:28

Barca przekonana o laniu jakie sprawi Wiśle

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,55...awi_Wisle.html

Zbychu 10.08.2008 13:55

To może świadczyć że lekceważą Wisłe.Oby tak było i Biała gwiazda wywalczyła dobry rezultat w Hiszpanii.

K_2 10.08.2008 14:04

Oby Piotrek Brożek sie wykurowal bo jest teraz w dobrej formie .Jakby Cleber złamal reke to bylaby żaloba

autocontrol 10.08.2008 14:07

nie, czołowy klub europy ma sie obawiać Wisły gdzie "1/4 budzetu to tyle ile Barcelona wydaje na pranie brudnych strojów i czyszczenie Camp Nou" ;)

Co z tego ze nowy trener? ze nie będzie Messiego, ze zespół jeszcze nie jest zgrany, ze wygralismy 5-0 z Beitarem, ze coś tam innego?
WAKE UP! to jest Barcelona!

gola zdobędziemy na Camp Nou to będę skakał z radości.

medyk 10.08.2008 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez autocontrol (Post 582904)
nie, czołowy klub europy ma sie obawiać Wisły gdzie "1/4 budzetu to tyle ile Barcelona wydaje na pranie brudnych strojów i czyszczenie Camp Nou" ;)

Co z tego ze nowy trener? ze nie będzie Messiego, ze zespół jeszcze nie jest zgrany, ze wygralismy 5-0 z Beitarem, ze coś tam innego?

to ty się obudź i idź na tę stronę Błoń z które przyszedłeś.

autocontrol 10.08.2008 14:52

Rozpie...olimy Barcelonię której budzet wynosi tyle ile u nas jest wart jeden zawodnik tak z 0-3 na Camp Nou i u siebie żeby się za bardzo nie przemęczyć lekko 2-0 i muzyka gra.

Już jestem Wiślakiem? dzieki z góry łaskawco.

koyoot 10.08.2008 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez autocontrol (Post 582904)

Hehe zapominasz o kilku podstawowych sprawach. to nie pieniadze graja na boisku a pilkarze. Dwa Guardiola z calym szacunkiem dla jego klasy pilkarskiej ale zaden dobry pilkarz nigdy nie bedzie dobrym trenerem. Trzy brak messiego wlasnie. 4 brak Ronaldinho i Eto`o. 5 Moga nas zlekcewazyc co juz zrobili jak Barcelona pozwolila messiemu pojechac do Pekinu. To ze masz bardzo krotkowzroczne spojrzenie na cala sprawe nie mozesz odbierac odrobinek nadzieji tym ktorzy nia zyja:). Ja jestem ostroznym optymista co do meczu. Wiec spokojnie to jeszcze kilka dni do meczu.

K_2 10.08.2008 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 582931)
Hehe zapominasz o kilku podstawowych sprawach. to nie pieniadze graja na boisku a pilkarze. Dwa Guardiola z calym szacunkiem dla jego klasy pilkarskiej ale zaden dobry pilkarz nigdy nie bedzie dobrym trenerem. Trzy brak messiego wlasnie. 4 brak Ronaldinho i Eto`o. 5 Moga nas zlekcewazyc co juz zrobili jak Barcelona pozwolila messiemu pojechac do Pekinu. To ze masz bardzo krotkowzroczne spojrzenie na cala sprawe nie mozesz odbierac odrobinek nadzieji tym ktorzy nia zyja:). Ja jestem ostroznym optymista co do meczu. Wiec spokojnie to jeszcze kilka dni do meczu.

Akurat jego poprzednik Rijkaard pokazal ,ze mozna byc swietnym pilkarzem i trenerem ( wygral z Barca lige i Lige Mistrzow)
Ciekawe czy Barcelona bedzie grala inaczej ,niz dotychczas ,czy Guardiola zmieni styl.Jak dotad grli oni podobnie jak reprezentacja Hiszpani ,czy li krotkimi podaniami srodkiem boiska sie przedzierali ,praktycznie grajac bez skrzydlowych.
Nie wiem co nas moze uratwoac,chyba tylko ze moga byc oni slabo przygotowani fizycznie.
Jak Barcelona odpadnie to bedzie to dla nich katastrofa finansowa
Jak Wisla wygra to bedzie to dla Nas eksplozja finansowa :)

autocontrol 10.08.2008 15:34

Koyoot of kors.
Oczywiście ze pieniądze nie grają na boisku. Z tym budzetem Barcy i praniem koszulek to taki żarcik specjalnie pisany ukośnie i zaznaczone w cudzysłowie ;)
Ja tylko podałem jeden z przykładów które przemawiają za Barceloną.
Piłkarze Barcy? chyba nie musze o nich nic pisać.
Ogółem chodzi mi o to ze Barca jako zespół jest duzo, duzo lepszy od naszego.

Czego sie boje?
Nie mamy ławki to raz. Kontuzja / kartki któregos od nas i po ptakach.
Pawełek... jak juz pisałem wcześniej strasznie niepewny, a jak piłka do niego dolatuje to zamykam oczy. ciągle mu się "odbija", inni tego nie potrafili wykorzystac, Barca z takich błedów na pewno skorzysta.
Ze chłopaki nie będą mieli swojego dnia, jaki mieli w meczu z Beitarem na R22.

Czego oczekuje?
walki od 1 do 90 minuty!
Bez tego ani rusz.

Nasze szanse to jak 1 / 10 ale jak bedą mieli swój dzien i jak będą gryzc trawsko od pierwszej do ostatniej minuty, a Barcy nie będzie szło jak powinno szanse się powiększą, nie duzo ale zawsze bedzie nadzieja.

Ja tam po prostu wolę dmuchac na zimne..

PS: najgorsze jest to ze środowego meczu moze nie być na TVP .. i chyba nie będzie.

Santosinho 10.08.2008 15:36

Zapominacie o Beckenbauerze ;]

Damy radę z Barcą. Oni mają Guardiolę, my Skorżę kto lepszy? :D

medyk 10.08.2008 16:00

ludzie wrzućcie na luz jakoś Parme, Schalke, Saragosse i prawie Lazio odprawiliśmy z kwitkiem do domu, wiara czyni cuda, gra to nie tylko pieniądze i kto ma większy stadion i właśnie dlatego Piłka jest piękna. Wszystko się może zdarzyć.

FredzIo 10.08.2008 16:25

Chociaż należę do kibiców optymistów, to jednak przed tym meczem nie obiecuje sobie za wiele. Coś mi podpowiada, że Wisła może zrobić niespodziankę. Jednak żeby taka sytuacja miała miejsce to nasza drużyna musi zagrać mecz życia. Widzę, że kibice, którzy ze zdrowym rozsądkiem patrzą na tą potyczkę i obiektywnie oceniający nasze szanse na awans są odsyłani na drugą stronę błoń, co jest bardzo przykre. Oczywiście wszystkie pamiętamy nasze wspaniałe mecze w PU, ale jednak żadna z wyeliminowanych drużyn nie może się równać z Barceloną. Jednak mimo wszystko należy wierzyć i pomóc naszej drużynie jak tylko możemy. Oby nasz stadion w końcu się zapełnił.
Cytat:

Dwa Guardiola z calym szacunkiem dla jego klasy pilkarskiej ale zaden dobry pilkarz nigdy nie bedzie dobrym trenerem.
Z całym szacunkiem dla koyoota, ale większej bzdury to nie słyszałem. Dobrzy piłkarze nigdy nie będą dobrymi trenerami?! Hmmm...
Frank Rijkaard
Marco van Basten
Jurgen Klinssman
Ronald Koeman
Zico
Felix Magath
Olek Błohin
Czy chociażby w Polsce:
Paweł Janas
Henryk Kasperczak
Nie potrafię wymienić na tą chwile wszystkich, ale chyba te nazwiska dowodzą temu, że to co napisałeś jest bzdurą...
Pozdrawiam.

Rob_Zombie 10.08.2008 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 582947)
Nie wiem co nas moze uratwoac,chyba tylko ze moga byc oni slabo przygotowani fizycznie.

Nie liczyłbym na to. Jak Real grał w Krakowie to wszyscy Galaktikos wyglądali jakby dopiero co zaczynali przygotowania/pili całą poprzednią noc/mieli zaraz zejść ze zmęczenia (zupełnie inaczej niż nasi) a i tak biegali od tych naszych świeżutkich kopaczy i szybciej i więcej.

Zbychu 10.08.2008 16:47

Przesłanki za Barceloną:
- poziom sportowy
- zespół na codzień występuje w jednej z najsilniejszych lig
- zespół ma dużo większe ogranie w europejskich pucharach
- budżet(miałem wykreślić bo i Beitara miał większy no ale dobra żeby nie było napinki niech będzie:) )

Przesłanki za Wisłą:
-pierwszy mecz na wyjeździe,więc wszystko rozstrzygnie się przed własną publicznością
-doświadczenie rodem z Saragossy podpowiada że nawet w przypadku kilkubramkowej porażki w Barcelonie będzie można "spokojnie" ją odrobić w Polsce:p
-raczej napewno WSZYSCY piłkarze Wisły podejdą do rywalizacji na maksa,a dla "katalończyków" będzie to raczej trening,przymusowa powinność przed najważniejszymi meczami w sezonie mającym się zakończyć potrójną koroną czy coś w tym stylu
- Wisła ma już przetarcie w meczu o stawke z Beitarem,a Barca też kilka meczy wygrała ale z gatunku tych raczej "turystycznych"
- co by nie mówić ale polska liga już ruszyła,a hiszpańska jeszcze nie...
- nazwiska nie grają(napinka:foch: )
-Barca pewnie zlekceważy rywala(nawet jeśli nie świadomie to podświadomie ciężko będzie im się w pełni skoncentrować na pojedynek z Wisłą jak na codzień gra się z Realami...

Gołym okiem widać że po stronie Wisły jest więcej atutów:D Niestety poziom sportowy przeważnie jest najważniejszy:-/ W każdym razie szanse Wisły upatruje w zagraniu fenomenalnego meczu na Camp Nou nawet jakby miał być okupiony kontuzjami czy innymi kartakmi.Jeśli będziemy mieć przewage psychologiczną + atutu własnego stadionu w rewanżu to naprawde może być nieźle.

Żuczek 10.08.2008 18:47

A ja tu wyjadę z trochę innym pytaniem - czy jeżeli nie damy rady Barcelonie to w 1 rundzie PUEFA Wisła będzie rozstawiona? Czekam na odpowiedź.

Joe Cole 10.08.2008 18:52

Nie, nie będzie. Będziemy musieli zagrać 2 bardzo dobre mecze przy w miarę dobrym losowaniu i mieć szczęście po swojej stronie:)

devios 10.08.2008 18:55

Joe Cole -jesteś w błędzie. Czemu nieby nie będzie. Chyba te zespoły, co odpadły z LM właśnie są rozstawione.

Joe Cole 10.08.2008 19:00

Zajrzyj do ranking klubowy, krajowy. Ja bardziej im wierzę niż tobie:) Bo oni tam piszą od dawna i się znają na tych rankingach i europucharach.

devios 10.08.2008 19:12

Możliwe, ale nie wiem, czy zespoły będą rozstawione przez ranking klubowy, czy właśnie podzielone na odpadnięte z LM i dalsze z UEFA (tak, jak w grupie UEFA- trzecie miejsca grają z drużynami z LM).

dorotja 10.08.2008 19:30

Wprawdzie stare, ale chyba aktualne (z wyjątkiem procentów :D)

Barcelona jest w formie. Daję Wiśle 10 procent szans

*

I coś jeszcze, z blogu Grzegorza Szamotulskiego na weszlo.com
Cytat:

A teraz z innej beczki. Czytaliście artykuł na stronie głównej? Co ten Ulatowski o Brożku mówi? Jak nie chce go powoływać, to niech nie powołuje, ale po co go ciągle obraża? Zrobił ten chłopak coś złego? Nie można go w spokoju zostawić? I te teksty, że Wisła nie ma szans z Barceloną. Może i ma niewielkie. Ale na pewno większe niż Ulatowski na odzyskanie rozumu i przejęcie kadry po Beenhakkerze. On selekcjonerem? Tratatata.

St@chu 10.08.2008 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 582976)
Z całym szacunkiem dla koyoota, ale większej bzdury to nie słyszałem. Dobrzy piłkarze nigdy nie będą dobrymi trenerami?! Hmmm...
Frank Rijkaard
Marco van Basten
Jurgen Klinssman
Ronald Koeman
Zico
Felix Magath
Olek Błohin
Czy chociażby w Polsce:
Paweł Janas
Henryk Kasperczak
Nie potrafię wymienić na tą chwile wszystkich, ale chyba te nazwiska dowodzą temu, że to co napisałeś jest bzdurą...

Ja bym dodał Fabio Capello, Aimé Jacquet, Franz Beckenbauer, Rudi Voller, José Antonio Camacho, Berti Vogts, Vicente del Bosque, Luis Aragonés, Giovanni Trapattoni, Dino Zoff, Kevin Keegan, czy Didier Deschamps...

Kwaki 10.08.2008 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 583055)
A ja tu wyjadę z trochę innym pytaniem - czy jeżeli nie damy rady Barcelonie to w 1 rundzie PUEFA Wisła będzie rozstawiona? Czekam na odpowiedź.

Jest taka mozliwosc, ale kilkanascie druzyn z lepszym od Wisly rankingiem musialoby sie potknac. W temacie o Rankingu jest rozmowa o tym :) A jak chcesz sprawdzic kto musialby sie potknac i kogo Wisla moze ewentualnie wylosowac w I rundzie to napisalem taki skrypcik: www.kwaki.yoyo.pl/uefa/

Blade'S 10.08.2008 20:46

marcinarsenal czytaj temat uważnie, to samo napisane zostało już kilka minut przed 14 :>

a tak z innej beczki mówiło się o odejściu z Barcy Eto'o i w związku z tym miał nie zagrać z Nami, by nie zamykać mu drogi do gry w LM w nowym klubie... ale zostaje w Barcy, co dla Nas, Wiślaków jest nie zbyt dobrą wiadomością:-/

marcinarsenal 10.08.2008 20:52

sorry Blade'S nie doczytałem ;]

Co do Eto'o to on jest bez formy. Obawiał bym się bardziej Krkića czy Henry'ego

Blade'S 10.08.2008 20:56

właśnie marcin jest w formie :> co jak co, ale zza granicy lubię najbardziej Barcę i wiem co nieco :D bez formy jest Henry, który w presezonie strzelił tylko 1 bramkę... :) a Eto'o aż 5 i z częstotliwością co 35 minut :-/

Ale co tam :) Barca wygra pewnie Puchar UEFA, a my powalczymy w LM :):):)
Wiara czyni cuda :)

SpoXsteR 10.08.2008 21:01

Co jeszcze wiesz?
A za kim bedziesz w meczu Wisla - Barca?

ja pierdu..

Blade'S 10.08.2008 21:04

za kim będę -_- powiedziałem tylko, że Barcę lubię...
Bo w moim sercu klub jest tylko jeden, i jest to Wisła... i to na Jej mecze chodzę... Ech, żeby nie było, że się napinam, ale lubię czasem oglądnąć dobrą piłkę...
Bo dla Wisły nie chodzę dla meczy... A po to by wspierać Ukochaną Drużynę :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl