![]() |
czyli wychodzi na to że Skorża zostaje bo Smuda nie chce objąc Wisły.Z tym składem jaki obecnie jest to pewnie Franz zajałby miejsce poza pierwszą trójką.W tamtym sezonie w którym Lech tak dobrze sie zaprezentował w pucharach to Smudzie kupiono zawodników za prawie 1,5 miliona Euro(Stilic,Arboleda,Bandrowski,Turina), w Wiśle na takie wzmocnienia raczej nie mógłby liczyc i potem pewnie w razie niepowodzenia miałby powód aby sie tłumaczyc.Na obecne ciężkie czasy to Skorża jest najlepszym rozwiązaniem !!!
|
Chodziło mi o Dawidziuka a nie Dawidowskiego :)
Tandem Skorża/Dawidziuk, o czymś takim myślałem. |
Styl za Kasperczaka? Czy ja wiem? Największym stylem w tych czasach było to, że piłkarzom chciało się grać. Z roku na rok jest coraz gorzej z naszymi piłkarzami. Zamiast piąć się w górę idziemy w dół. Menadżerowie mieszają i bawią się tymi chłopkami wykorzystując ich chyba nie za wielki intelekt. Ładują im w głowę poczucie wielkiej kariery. Ale do tego potrzebne nie są marzenia ale Praca! A Pnn Maciej poklepie, wyściska porozmawia jak z kolegą na ławce, weźmie winę na siebie i jest Gut. Przecież to nie profesjonalne. Szkoad że nie ma więcej charyzmy.Nie chodzi tu o to by być tyranem, ale dyscyplinja musi być. Czasem sobie myślę, że to całowanie herbu klubu w czasie meczu to tylko działanie pod publikę, bo jakoś w czasie takich meczów jak z Levadią nie było widać miłości . Latała gdzieś ona po pustej szatni. Brakuje mi gryzienia trawy, walki - to jest dla mnie gest wskazujący na zamiłowanie do pracy i klubu. Przed takimi meczami jak z Levadią piłkarz(Wiślak) powienien sobie powiedzieć jedno - rozniosę tych Estończyków w pył a przed Barceloną np.- "powalczę - nie mam nic do stracenia". Żaden polski (dobry) piłkarz jak dla mnie na dzień dzisiejszy nie powinien kosztowac więcej jak 1 mln e. Nierubstwo i gwiazdowanie to nasza domena.
|
Nie słyszałem żeby na zachodzie trener przychodzący do nowego klubu targał za sobą całą świtę. Może asystenta, II trenera. Ale nie kumpli od bramkarzy, fizjologów etc. Ten skład szkoleniowy jest zdaje się stały w danym klubie i podlega pod dyrektora sportowego etc.
Rozumiem że Skorża ma zaufanie do pewnych osób, znają się, wobec tego łatwiej i szybciej im się pracuje. Lojalność? Oki. Ale chyba zbyt wiele negatywnych głosów słychać o Kazimierskim by była to tylko i wyłącznie nagonka. Skorża nie chce kumpla na lodzie zostawić więc może niech facet trenuje z II drużyną, ME. A na pierwszego trenera GK znaleźć kogoś innego. Wilk byłby syty i owca cała. |
100% poparcia dla trenera Skorży!To by była największa głupota, żeby teraz zwalniać Skorże!Piłkarze są za trenerem, ponadołowa kibiców równierz(oprucz tych kibiców sukcesu co tylko narzekać potrafią) więc nie widze tu powodu aby Skorża miał odejść.Zobaczycie co się będzie działo w sezonie, bedziemy jechać z każdym!A co do smudy, to ten łysy frajer niech nawet nie próbuję myśleć o tym że może być trenerem Wisły!
JESTEŚMY Z TOBĄ, TRENERZE JESTEŚMY Z TOBĄ ! |
Jeśli MS odejdzie z Wisły przez JK to będzie to świadczyć tylko o ... nim samym. Nad interes piłkarzy, kibiców, właścicieli postawi głupio rozumianą lojalność wobec słabego trenera bramkarzy. Jego sprawa ale jeśli tak zrobi to moim zdaniem dobrze się stanie że przestanie być trenerem Wisły.
A tak w ogóle to sądzę że po doświadczeniach ostatnich lat BC powinien zastanowić się nad powrotem do koncepcji zatrudnienia młodego, ambitnego trenera z doświadczeniem z lig zachodnioeuropejskich (takiego Dana). MS jest chyba najlepszym trenerem polskim problem w tym że polscy trenerzy są bardzo słabi jeśli porównać ich do czołówki europjskiej. |
na Interii piszą że Skorża zostanie jeśli zgodzi się na zwolnienie Kazimierskiego i Terziottiego. Ale ile w tym prawdy to każdy chyba wie:/:/:/
|
Cytat:
Faktycznie, jestem w stanie zrozumieć, że załatwił tę robotę Kazimierskiemu po znajomości i akurat ciężko mieć o ten fakt do niego jakieś pretensje. Co by nie powiedzieć, nasz trener bramkarzy już od bardzo dawna kopie dołki pod Skorżą. A ten albo nie chce tego widzieć, albo jest aż nazbyt lojalny wobec swojego kolegi, co w tym wypadku może i powinno kosztować go utratę pracy. Nie możemy sobie bowiem pozwolić, by ktoś taki jak JK szargał dobre imię klubu idiotycznymi wypowiedziami w prasie, czy też odrzucaniem wszelkich kandydatur na obsadę bramki z powodu jakichś osobistych niesnasek z osobą Jacka Bednarza... Jak dla mnie czas tego pana (JK) minął i takie szopki może sobie uprawiać co najwyżej w klubie 3.ligowym, nie zaś w drużynie Mistrza Polski. Jeśli Skorża nie jest w stanie tego zrozumieć, to naprawdę powinien dać sobie spokój i odejść póki część kibiców jest mu przychylna. Tak swoją drogą - sądzę, iż rzekome waśnie między Maciejem Skorżą a Jackiem Bednarzem mogą być spowodowane właśnie tym, że ten drugi ma dość współpracy z Kazimierskim (co w sumie nie byłoby niczym dziwnym). Zaskakujący jest tylko fakt, iż obaj panowie byli niegdyś związani z Legią Warszawa... Polecam jeszcze raz przejrzeć TEN wywiad. Naprawdę nie wiadomo, czy śmiać się , czy płakać...? |
To co piszą na portalach musicie podzielić przez 10. Bo jak pokazuje historia nazbyt często rozważania na forum stawały się motywem przewodnim tekstów w gazetach i necie. A jak mnie pamięc nie myli rozwiązanie umowy z gośćmi, o których piszą teraz było swego czasu mocno omawiane przez Nas. Tak więc z dystansem. Fajnie by było jakby takie rozwiąznie miło miejsce, ale nie pozostaje nam nic innego jak czekanie.
|
Terziotti sprawił że Wiślacy biegali w jednostajnym tempie,bez przyśpieszenia w meczu z Levadią.Myśle że to dobry pomysł ze zwolnieniem go.Kazimierski tu sparwa jest jasna, jak broni Pawełek każdy widzi.
|
AYALA - bez przesady, Terziotti im nie powiedział że wygrają, jak będą powoli biegać i nie będą się starać.
|
Cytat:
No i z tego miejsca nalezalo by pozdrowic wszystkich "gosci" tego forum,,szperajacy jak tu zdobyc material i dopiec tej Wisle. Jest was regularnie tu po jakies 2 tysiaki wiec w chocby 0.001 % stanowia zapewne sportowe dziennikarzyny. A co do Macka ,to jak ktos juz u gory napisal,jesli nie zgodzi sie na zwolenienie Kazimerskiego,to bedzie to glupia lojalnosc ,ponad kibicow i Cupiala (mysle ze on chce zeby zostal). |
Ciekawe, o której w końcu się dowiemy... Nie ukrywam, że to oczekiwanie mnie lekko denerwuje. :P
Życzyłbym sobie odejścia Kazimierskiego i ludzi z RN przede wszystkim. |
Rozśmieszyła mnie wiadomość że Wilczek zachowa swoje stanowisko gdyż w zarządzaniem dużymi pieniędzmi ma duże doświadczenie na co dowodem ma być fakt że wcześniej przez wiele lat pracował w roli naczelnika Urzędu Skarbowego w Krakowie.
Tu potrzeba menadzera z krwi i kosci a nie urzedasa z Urzedu skarbowego. |
Cytat:
A RN to Cupiał - kto by tam nie był to jedynym ich zadaniem jest trzymanie się zaleceń szefa w kwestii finansów. |
Eustachy, gdzie jesteś?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czas pokazał, że dziennikarze mieli rację. Kłosa potraktowano ostro, nie chcąc nawet na nim zarobić. Do końca trwania kontraktu trafił do rezerw, bez szans na transfer do innego klubu. Majdana też się pozbyto jak trędowatego, nie przedłużając z nim kontraktu. Zieńczuk, który kosztował najwięcej wypełnił kontrakt - ale też nie chciano z nim przedłużać umowy, mimo że Skorża widział go nadal w drużynie. Z tego wynika, że Bogusław Cupiał jest pamiętliwy i konsekwentny. Nie wiemy, kogo tym razem wini za porażkę - ale skoro Skorża jeszcze nie poleciał, to znaczy że nie on jest uważany za głównego kozła ofiarnego. Natomiast kandydatura Mariusza Pawełka, a przede wszystkim Kazimierskiego jest oczywista. Bramkarz przez cały sezon był niepewny, w dwumeczu z Levadią puścił dwa gole które obciążają jego konto. Kazimierskiego obciąża jeszcze bardziej fakt, że za czasów Dolhy i Stegnaciu Pawełek bronił bardzo dobrze, w zasadzie bez wpadek. Więc obecna katastrofalna forma naszego golkipera nie musi być koniecznie winą samego piłkarza. Nie wiem, czy Skorża poświęci swoich współpracowników - ale artykuł Michała Białońskiego brzmi bardzo wiarygodnie. W każdym razie, jeśli to prawda, to Skorża musi się zdecydować: albo chce być dobrym trenerem i nadal się uczyć fachu w Wiśle, albo pozostać przeciętnym szkoleniowcem. Bo tylko przeciętni trenerzy, nie robiący kariery mają samych kolegów i przyjaciół. Jeśli Skorża ma ambicje zostania kimś na wzór Mourinho czy Beniteza, musi przestać być sympatyczny dla wszystkich. Zacząć wymagać, umieć zrezygnować z ludzi którzy go zawiedli. |
Cytat:
|
można się nabawić nerwicy!!! podobno decyzja miała być w poniedziałek lub wtorek rano...
takie zaglądanie co pół godziny (lub częściej) na forum lub na stronę Wisły, czy przypadkiem nie ma już decyzji doprowadzają mnie do stanu przedzawałowego :) poniedziałek lub wtorek... ale nie powiedzieli który :):):) |
Cytat:
|
Na trenera z zagranicy nie mają kasy !!!! , w Polsce nie widać alternatywy dlatego Skorża pewnie zostanie tak myśli większość na forum , tak myślą doradcy Cupiała ....
chyba żeby Pan Bogusław sypnął groszem ale na to się nie zanosi |
Cytat:
dzięki :) to teraz nerwówka do wieczora :) za co My Kibice tak cierpimy? :-D:-D |
jeśli pan trener ma problem, że ktoś wyraża wątpliwość co do fachowości pana Włocha - nie pomnę nazwiska i pana trenera bramkarzy, którego nazwiska nie chcę pamiętać
to należy się z panem S. pożegnać. Skoro woli kryć swoich nieudacznych kolesiów po fachu, to nie wróży mu to zbyt dobrze. Tzn. kumpli mieć będzie. tylko osiągnięć innych niż MP czy PE raczej nie. |
Cytat:
Jasne że RN jest potrzebna ,bo musi ktoś pilnować by budżet się zgadzał więc ciekaw jestem gdzieś Ty wyczytał że wd mnie RN jest niepotrzebna. |
Cytat:
mogę Ci jedno przyrzec - na pewno już więcej nie odpiszę na Twoje posty pozdrawiam. |
Cytat:
|
Teraz ja. Całkiem na poważnie, naprawdę.
Wiadomość z ostatniej chwili, nie pytajcie skąd wiem: Na chwilę obecną (to znaczy na tą godzinę) Skorża pozostaje we Wiśle. Pan Cupiał obetnie piłkarzom pensje, doszedł do wniosku że "zbyt ich rozpieścił". Sytuacje się zmieniają, ta jest już druga. Nie ma wątpliwości że może być kolejna, także podchodźcie do artykułów prasowych sceptycznie. Jeszcze raz mówię, zmieniła się sytuacja pierwotna, zmienić się może również ta. Nie rugajcie mnie |
Cytat:
Tez sie troche dziwiw Mackowi takiego zachowania. Zastanawia mnie czemu jest tak przywiazany co panow K i J ,ze jesli ich nie ma ,to jego tez. Kladzie te cale 2 lata,2 tytuly,piekną walke w lidze na szale z panami J i K.A coz oni tacy mu niezbedni?? Ktory trener uzalenia swoja dalsza kareire od tego czy jego kumple zostana w klubie. To mnie naprawde dziwi ,zwlaszcza ze obaj jego kumple za takim fachowacami ze tylko pozazdroscic znajmosci fachu. |
czyli kiedy można się spodziewać oficjalnego potwierdzenia w sprawie decyzji ? wie ktoś?
z góry thx za odpowiedz |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cierpliwości. Jeszcze raz powiem- zmieniła się wersja pierwotna, może się zmienić i ta. |
To ja na miejscu pilkarzy pokazalbym im wala ! Kazdy widzial co podpisywal, z obu stron.
|
Cupial obcinac to sobie moze, ale wlasne wlosy
Teraz ide z psem. Ale prawdopodbnie niebawem wszyscy swietnie poinformowani, posiadajacy kapitalne zrodla, pozegnaja sie z forum. |
Cupiał, twarda ręka i pewne reguły gry
Cytat:
|
Cytat:
|
Jedyne co zapewne można zrobić zgodnie z prawem to renegocjować kontrakty. Już widzę jak piłkarze się na to godzą...
|
Ja uwazam, ze jak nie teraz to Skorza i tak poleci za miesiac, dwa. Druzyna jest rozbita psychicznie, a Skorza nie jest dla mnie osoba, ktora potrafi tchnac w nich nowego ducha i motywacje. Jakos tego nie widze aby on wniosl cos jeszcze do zespolu...
Wisla 2x zdobywala MP z czym nie wiazal sie zaden postep sportowy, a do tego czeka ja sezon na obcym stadionie. |
Widze, ze pojawili sie kolejni dwaj wrozbici :D, zarejestrowani w czerwcu...ktos traktuje te banialuki powaznie :D?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl