Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

MatMario 26.04.2010 01:38

Reklama na głównej to jest dramat, w szczególności na komórce bo przerzuca na inne strony.

TRNKRN 28.04.2010 08:27

A ja ponawiam to co napisałem w innym dziale. Jeśli administratorzy nie zareagują (tzn jeden nie złapie bana za to co mówił) to znaczy że sami jesteście warci słowa "parch", którego używacie na Cracovie.Dlaczego mnie i innym zwykłym użytkownikom obrywa się (pod postacią np 3-tygodniowych banów) za to że nazywamy Legię "Ległą" i jest to według was brak szacunku wobec innych drużyn (może sami jesteście kryptolegionistami, że tak tej Legii bronicie) a wobec Cracovii wolno wam używać wulgaryzmów, zwrotów antysemckich, niezgodnych z polskim prawem? Dlaczego 7 kotów może bezkarnie najeżdzać na Cracovię a mi nie wolno użyć słowa "Legła"? To co? Wśród adminów są chyba zwolennicy Legii, bo inaczej tego nie da się wytłumaczyć, że nie potrafią przestrzegać ustanowionych przez siebie zasad.

I nie chodzi mi tu o wycieczki osobiste, tylko o zasadę. Albo ban każdemu kto tak zrobi, albo dajmy sobie spokój z tymi śmiesznymi karami. Ja nawet nie dostałem ostrzeżenia, a zachowanie np 7 kotów nie ja jeden skrytykowałem. I nie myślcie, że jestem fanem Cracovii, bo mam ją głęboko w d***e. Chodzi mi tylko o stosowanie tych samych zasad do wszystkich.

Kordel_Walker 28.04.2010 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 889890)
A ja ponawiam to co napisałem w innym dziale. Jeśli administratorzy nie zareagują (tzn jeden nie złapie bana za to co mówił) to znaczy że sami jesteście warci słowa "parch", którego używacie na Cracovie.Dlaczego mnie i innym zwykłym użytkownikom obrywa się (pod postacią np 3-tygodniowych banów) za to że nazywamy Legię "Ległą" i jest to według was brak szacunku wobec innych drużyn (może sami jesteście kryptolegionistami, że tak tej Legii bronicie) a wobec Cracovii wolno wam używać wulgaryzmów, zwrotów antysemckich, niezgodnych z polskim prawem? Dlaczego 7 kotów może bezkarnie najeżdzać na Cracovię a mi nie wolno użyć słowa "Legła"? To co? Wśród adminów są chyba zwolennicy Legii, bo inaczej tego nie da się wytłumaczyć, że nie potrafią przestrzegać ustanowionych przez siebie zasad.

I nie chodzi mi tu o wycieczki osobiste, tylko o zasadę. Albo ban każdemu kto tak zrobi, albo dajmy sobie spokój z tymi śmiesznymi karami. Ja nawet nie dostałem ostrzeżenia, a zachowanie np 7 kotów nie ja jeden skrytykowałem. I nie myślcie, że jestem fanem Cracovii, bo mam ją głęboko w d***e. Chodzi mi tylko o stosowanie tych samych zasad do wszystkich.

Już to kiedyś także z modami przerabiałem i gdy Wolfy nie miał już argumentów to dostałem kolejnego bana na uciszenie:lol: Ale to w jego stylu..
Przybliże tobie zasady tu panujące:
-po Cracovii można jechać jak po psie - przykład 7 kotów
-na Lecha dozwolone pisać Amika, Kuchenkorz
-ale Legia nie do ruszenia:lol:
Jest to swego rodzaju hipokryzja. Albo trzymamy się zasady, ze nie przekręcamy żadnych nazw wszystkich drużyn albo przekręcamy wszystkie nazwy bez wyjątków na Legie.
Osobiście jestem za tym, żeby można było tytułować daną drużynę jak się chce. Mody pewnie mają korzenie Warszawskie i ukrytą sympatię do Legii. Tylko tym można wytłumaczyć ich obronę tego klubu..

pchelas 28.04.2010 11:55

Nazywanie Lecha Amiką rozumiem jak najbardziej, jest to uzasadnione, niezbyt obraźliwe. Ot celnie złośliwe.

Nazywanie Legii Legła jest głupie, w dziecinne przekręcanie można się było bawić w przedszkolu.

Wszelkie twory od Cracovii, jakieś wymyślne pochodne, uważam za niepotrzebne (jakkolwiek dla oka bardzo miłe). Dopasowujemy się wtedy do ich wybitnie niskiego poziomu. A przecież to my jesteśmy tą lepszą stroną błoń!

orzeu 28.04.2010 12:02

Nazwanie Lecha Amiką jest zgodne z prawdą.
Prawnik Lecha Masiota "Obecny Lech jest prawnym następca Amiki i dziala na jej licencji"
Legenda Lecha Okoński: Tak szczerze? To nie jest już Lech. To jest Amica!"
Nie ma tu zadnej obelgi. Zwykle stwierdzenie faktu i uznanie ich wlasnej wersji.

Aluzji do tego jakie korzenie maja moderatorzy i jaki sa ich ukryte sympatie nie bede komentowal bo szkoda slow.

Jaroo1 28.04.2010 12:13

Cytat:

Nazywanie Legii Legła jest głupie, w dziecinne przekręcanie można się było bawić w przedszkolu
Czyli jak w tamtym sezonie gralismy z Legia i na koniec meczu 15 tys ludzi krzyczało "legła Warszawa" to było to głupie i dziecinne zachowanie? :P
Panowie prawda jest taka ze albo przenosimy jezyk ze stadionu i z naszego srodowiska na forum publiczne albo nie. Wiadomo na stadionie czy w swoim kregu lzy sie na Legie, Amike, Cracovie od najgorszych tylko pytanie czy dozwolone jest takie lzenie na forum tutaj. Ja slyszalem ze nie znizamy sie do poziomu klubu gorszej strony Błon i tutaj nie ublizamy klubom ale z drugiej strony jest tak ze troche mozna ublizyc Cracovii (troche powyzywac), Lechowi troszke złosliwosci (Amica, Kuchenkorz), a Legii wcale. Pozniej dochodzi do tego ze ktos napisze legła i ma bana a moderator jedzie na Cracovie i bana nie ma. Po prostu kwestia dokladnego umowienia sie co wolno a czego nie wolno bo inaczej sa niezrozumiale zasady i prowadzi to do nieporozumien

pan Dudi 28.04.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 889890)

Powiedz, nie masz poważniejszych zmartwień? Masz za dużo wolnego czasu i szukasz na siłę problemu, bo ktoś obraża zasranych parchów? Może zajmij się czymś pożytecznym? Nie, wiem, skocz z mostu, albo coś? Problem ****a straszny i poczucie niesprawiedliwości.:lol:

Kordel_Walker 28.04.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 889967)
Nazwanie Lecha Amiką jest zgodne z prawdą.
Prawnik Lecha Masiota "Obecny Lech jest prawnym następca Amiki i dziala na jej licencji"
Legenda Lecha Okoński: Tak szczerze? To nie jest już Lech. To jest Amica!"
Nie ma tu zadnej obelgi. Zwykle stwierdzenie faktu i uznanie ich wlasnej wersji.

Aluzji do tego jakie korzenie maja moderatorzy i jaki sa ich ukryte sympatie nie bede komentowal bo szkoda slow.

Ja rozumiem dlaczego piszemy Amika, pejsy, itp i jest ok,- bo jest:-p , ale powiedz, dlaczego pisząc Legł* modów zalewa krew i lecą bany? Czym to można wytłumaczyć jak nie ukrytą sympatią?
Jedziemy po wszystkich albo po nikim. Solidarnie i wszyscy na równych zasadach. Czy jednak równi i równiejsi? Jeśli tak to zaznaczcie w punkcie regulaminu, że tych i tych można jechać a Legii nie. Żeby ludzie wiedzieli na czym stoją i co mogą...

TRNKRN 28.04.2010 12:32

Kolego Dudi, jakby ktoś Ci zabronił głosować, choć masz do tego prawo to też byś nie walczył o swoje prawa? Ja chce szacunku, a nie traktowania jednych lepiej, jednych gorzej, tylko dlatego, że ktoś jest adminem. Nie szukam problemu, że ktoś ich obraża - jeśli można obrażać ich to i legię. I nie rób mi tu takich wycieczek osobistych w stylu "zrób coś pożytecznego" albo "skocz z mostu". Jeśli jesteś taki mądry, to sam to zrób, to będzie najlepsze co możesz zrobić w tej dyskusji. A co do mnie, to właśnie robię coś pożytecznego - krytykuję adminów bo się zachowują jak pięcioletnie dzieci w piaskownicy - "Ja innych mogę besztać, ale Tobie już nie wolno"

orzeu 28.04.2010 12:33

Ja nie rozdaje banow prawie w ogole (poza wyzwiskami na innych uzytkownikow i spamerami) wiec pytanie nie do mnie.

Do powyzszego: Moze zanim sie zajmiesz krytyka "adminow" odpusc sobie liczbe mnoga i przede wszystkim sprawdz kto to jest admin na tym forum, a kto nie jest i zajmuje sie moderowaniem bo go o to poproszono.

TRNKRN 28.04.2010 12:38

Orzeu dlatego to nie do Ciebie jest to sformułowanie, lecz do tych co uważają, że można bezkarnie obrażać jedne drużyny (Cracovia, Lech, Arka), ale innych nie wolno (patrz Legia). Jeśli można przekręcać Cracovia na Sracovia czy też Craxa, to i niech można Legię, na Ległą itp. Albo mamy ścisłe zasady, jak napisał Kordel_Walker, pod którego zdaniem w całości się podpisuję, albo można jechać na każdego. A to bronienie "dobrego imienia Legii" pod postacią swobodnie rozdawanych banów można tylko podpiąć pod to, że ktoś z Adminów jest jej ukrytym fanem. Innego wytłumaczenia nie widzę.

pan Dudi 28.04.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 889992)
Kolego Dudi, jakby ktoś Ci zabronił głosować, choć masz do tego prawo to też byś nie walczył o swoje prawa? Ja chce szacunku, a nie traktowania jednych lepiej, jednych gorzej, tylko dlatego, że ktoś jest adminem. Nie szukam problemu, że ktoś ich obraża - jeśli można obrażać ich to i legię. I nie rób mi tu takich wycieczek osobistych w stylu "zrób coś pożytecznego" albo "skocz z mostu". Jeśli jesteś taki mądry, to sam to zrób, to będzie najlepsze co możesz zrobić w tej dyskusji. A co do mnie, to właśnie robię coś pożytecznego - krytykuję adminów bo się zachowują jak pięcioletnie dzieci w piaskownicy - "Ja innych mogę besztać, ale Tobie już nie wolno"

No i? Od kiedy wśród kibiców jest demokracja? "Jakby mi ktoś zabronił głosować". Widzę, że w głowach się na poważnie przestawia. Zostań adminem i sam wprowadź swoje zasady, tylko tu nie wystarczy chcieć zostać adminem. Co oprócz wylewania żali na forum robisz dla Wisły (choćby, tak jak admini, którzy, jak sama nazwa wskazuje, dbają o to forum?)? Każdy chce mieć najważniejszy głos ciągle siedząc w gaciach przed kompem i będąc najmądrzejszymi walczą o sprawiedliwość.

A co do samego tematu, to Legia, to Legia- kolejny klub, którego się nie lubi. Z żydami historia jest zupełnie inna. Może admini próbują walczyć z prawdziwymi kibicami Wisły, dla których wrogiem nr 1 jest Legia, bo z nią walczymy najczęściej o mistrza i pierwszeństwo przed derbami ma u nich właśnie mecz z (L)? Na prawdę, taką akcję możesz spokojnie prowadzić w swoim pokoju i oszczędzić jej reszcie świata.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 889995)
Craxa

Same żydy tak nazywają swój klub, więc może na ich forum też powalcz o sprawiedliwość?

TRNKRN 28.04.2010 12:47

Jeśli admini będą działali w zgodzie z zasadami, które sami narzucili, to na forum będzie wszystko w porządku. Chodzi o zasady, jeśli się nie potrafi przestrzegać zasad, które się samemu ustanowiło, to jaki jest sens, żeby ta osoba była adminem? Każde nieodpowiedzialne zachowanie powinno być potępione. I nie chodzi tu już ani o Cracovie ani Legię, tylko o ZASADY panujące na tym forum. Jeśli twoim zdaniem łamanie zasad przez admina jest dbaniem o forum, to prędzej czy później to się zemści na samym adminie.

Poza tym, skończ już z tymi żydami lecącymi na lewo i prawo, nie potrafisz zastąpić tego słowa czym innym?

pan Dudi 28.04.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 890000)
Jeśli admini będą działali w zgodzie z zasadami, które sami narzucili, to na forum będzie wszystko w porządku. Chodzi o zasady, jeśli się nie potrafi przestrzegać zasad, które się samemu ustanowiło, to jaki jest sens, żeby ta osoba była adminem? Każde nieodpowiedzialne zachowanie powinno być potępione. I nie chodzi tu już ani o Cracovie ani Legię, tylko o ZASADY panujące na tym forum. Jeśli twoim zdaniem łamanie zasad przez admina jest dbaniem o forum, to prędzej czy później to się zemści na samym adminie.

Poza tym, skończ już z tymi żydami lecącymi na lewo i prawo, nie potrafisz zastąpić tego słowa czym innym?

Ale dlaczego mam to robić? Bo Tobie to przeszkadza? A gdzie moje prawo do swobody wypowiedzi? Chcesz mi zabronić wyrażać swojej opinii? Przecież to niezgodne z demokracją, o którą tak tu walczysz z podziwu godną pokemonowatością.

Moja rada- zajmij się sobą i skończ już płakać.

Jesteś już na żydowskim forum? Przekazałeś im, żeby nie nazywali siebie Craxą, bo Ciebie to razi?

Co do zasad, to są one takie, że na forum rządzi admin i dostosuj się do tego.

Nienawidzę płaczków.

Kordel_Walker 28.04.2010 12:54

Najgorsze jest to, że za kilka miesięcy lub tygodni ta dyskusja powróci, bo ktoś znów się słusznie upomni o swoje prawa i tak w koła Macieju..
Do orzeu: my zwykli userzy nie mamy wglądu kto nam dał bana, więc wszystkich na czerwono traktujemy jako potencjalnych "dawców". Jeśli to nie ty dajesz trzy tygodniowego bana za błachostke typu Legł* to chwała ci za to. Prawidłowa postawa.

Ps: TRNKRN nie karm trola. Daj se spokój..

TRNKRN 28.04.2010 13:01

Dudi, nie zniżę się do twego marnego poziomu i nie będę robił wycieczek osobistych w stylu "Nienawidzę płaczków". Jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć sensu dyskusji, to szkoda z nim gadać. Także pomijam twoją wypowiedź milczeniem. Co do adminów, to naprawdę, niech się zastanowią nad swoim sposobem działania i nie dają głupich banów za nazywanie Legii Ległą, albo niech staną się konsekwentni i każą wszystkich i za wszystko.

orzeu 28.04.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 889995)
Orzeu dlatego to nie do Ciebie jest to sformułowanie, lecz do tych co uważają, że można bezkarnie obrażać jedne drużyny (Cracovia, Lech, Arka), ale innych nie wolno (patrz Legia). Jeśli można przekręcać Cracovia na Sracovia czy też Craxa, to i niech można Legię, na Ległą itp. Albo mamy ścisłe zasady, jak napisał Kordel_Walker, pod którego zdaniem w całości się podpisuję, albo można jechać na każdego. A to bronienie "dobrego imienia Legii" pod postacią swobodnie rozdawanych banów można tylko podpiąć pod to, że ktoś z Adminów jest jej ukrytym fanem. Innego wytłumaczenia nie widzę.

Za przekrecanie nazwy takie jak Sracovia sa bany tak samo. Craxa nie jest obrazliwa, sami sie tak nazwali zreszta.

gigant 28.04.2010 13:10

Nie szukajcie demokracji na forum, bo tutaj jej na szczęście nie znajdziecie. To samo na stadionie.
Panowie proponuję się dostosowac i nie płakac, albo cierpieć i życ w poczuciu krzywdy.

TRNKRN 28.04.2010 13:14

No dobrze, dobrze, ale za wulgarne obrażanie innych zespołów? Czy jest też rozdział na kategorie? A może nazwanie Cracovii żydami, czy też parchami jest mniej obraźliwe niż Legii Ległą? Troszke to dziwne. Podejrzewam, że jakbym nazwał Legię "wojskową ****ą" (to tylko przykład), to prędzej bym dostał bana niż za nazywanie Cracovii "żydowską ****ą". Aż sprawdzę maila, żeby podać Ci rzeczywisty powód bana, ale z tego co pamiętam, to chodziło o brak okazywania szacunku innym drużynom.

Kordel_Walker 28.04.2010 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 890020)
Nie szukajcie demokracji na forum, bo tutaj jej na szczęście nie znajdziecie. To samo na stadionie.
Panowie proponuję się dostosowac i nie płakac, albo cierpieć i życ w poczuciu krzywdy.

To przynajmniej niech się ujawni farbowany lis co za Legią optuje:lol:
Żarty żartami wszystko błahostki byle więcej takich problemów.

TRNKRN 28.04.2010 13:24

No dokładnie, niech ujawni się ten, któremu tak na sercu leży dobro Legii. Ja nie jestem za Cracovią, wiele razu przy kumplach po nich jechałem od najgorszych, ale jeśli są w pewnych miejscach ustanawiane jakieś zasady, to powinny być przestrzegane. I o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby niektórzy admini (Tudzież moderatorzy) nie dawali banów za tak błahe rzeczy, skoro sami robią tak samo, ot co. Ban to powinna być ostateczność, a niektórzy przesadnie z niej korzystają, nie wykorzystując nawet możliwości upominania kogoś na privie, a to przecież nie takie trudne, i rodzi mniej niejednoznacznych sytuacji.

KOALIK 28.04.2010 14:27

Byłoby najlepiej, gdyby użytkownik 7 kotów został zbanowany.

rav 28.04.2010 15:00

Chodzi o okazywanie szacunku nazwom własnym, historycznym, polskich klubów.

Uszczypliwości w rodzaju "koszerni", "parchy", "kuchenkorz", "Amica" nie są tępione. W sumie to przydałoby się jakieś dowcipne określenie na Legię ;) Może "truskawki"? ;p

Natomiast wywalamy za takie określenia jak Legła, Sracovia czy Zdech. Identycznie traktujemy pisanie nazw klubów z małej litery.

Craxa - jak wcześniej podano - to określenie, które sami kibice Cracovii zwykli używać.

Sugestie o miłości adminów / moderatorów do Legii muszą powstać w naprawdę chorych umysłach...

Kordel_Walker 28.04.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 890085)
Chodzi o okazywanie szacunku nazwom własnym, historycznym, polskich klubów.

Uszczypliwości w rodzaju "koszerni", "parchy", "kuchenkorz", "Amica" nie są tępione. W sumie to przydałoby się jakieś dowcipne określenie na Legię ;) Może "truskawki"? ;p

Czy koszerni, parchy, kuchenkorz, amika to tylko "uszczypliwości"? Raczej to twoje subiektywne widzimisie. Obiektywnie rzecz biorąc to takie samo obrażanie klubu jak pisanie Legła.
Proszę was nie wmawiajcie nam użytkownikom forum, że Legła to nie wiadomo jakie forumowe przestępstwo, które musi być karane trzytygodniowym banem a np. parchy czy naplety już nie. Szanujmy się trochę i nie róbmy z siebie idiotów. Poniosło trochę 7kotów i teraz go musicie bronic, że niby on źle nie zrobił bo to uszczypliwości...Zgoda uszczypliwość ale taka sama jak Legła. Nie mówcie, że nie bo się coraz bardziej pogrążacie. Temat był już praktycznie zakończony i niepotrzebnie rav rozdrapałeś strupy. Chciałeś, żeby wyszło na wasze, ale tak nie jest.Jeśli myślisz, że jesteśmy idiotami, którzy uwierzą, że to uszczypliwość a Legła to wielka obraza to wybacz. Masz tu trochę inteligentniejszych userów.
Wy tu oczywiście rządzicie i jeśli chcecie to dalej sobie banujcie za Ległe a za reszte nie, ale nie prościej by było przymykać na to oko? Myślicie, że kim my jesteśmy na forum Legii? Wielką Wisłą? Armią Białej Gwiazdy?
Także nas obrażają (a nie szczypią :evil: ) tekstami typu Gts, czy milicjanci. Wszyscy jesteśmy kibicami. Do wielkiej kultury nam daleko. Nie róbcie jakiś ideologii i nie szukajcie wytłumaczenia dla słowa Legła, parchy,śledzie czy pejsy..

7kotów przetarł szlak jakim powinniśmy iść. Legia także powinna się tam znaleźć.

Proponuję w regulaminie forum pozostawić wpis, żeby nie przekręcać nazw drużyn i nie używać wulgaryzmów, ale żeby moderatorzy nie zwracali aż tak na takie głupoty i błahostki uwagi. Jest to forum kibicowskie a nie religijno-kulturalne.

Powiedz rav jakie jest wg. ciebie dowcipne/uszczypliwe określenie na Wisłę na innych forach a jakie jest obraźliwe? GTS, Milicjanci, Skisła?
Jeśli znajdziesz jakieś dowcipne to powiedz. Pośmiejemy się razem.

Mam nadzieję, że nie dostanę bana za używanie słów typu Legła, GTS, Milicjanci, slisła, itp. Ale zobaczymy czy post przetrwa..

orzeu 28.04.2010 16:05

Ło Jezusku drogi.
Naprawde nie widzisz roznicy miedzy "Amica" czy "koszerni", a "zwisła, legła, sracovia" ?

W ogole co za dyskusja. Na forum internetowym KIBICOW czyli grupy ktora z wersalem nie ma wiele wspolnego. Jesli na meczu nigdy nie zdarzylo ci sie przeklac to naprawde podziwiam. Ale cos mi sie zdaje ze sposrod 15 tys kibicow przeklina... 15 tysiecy.

Ela 28.04.2010 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 890085)
Sugestie o miłości adminów / moderatorów do Legii muszą powstać w naprawdę chorych umysłach...

To prawda !

Planc lubi Widzew :D

;)

orzeu 28.04.2010 16:09

On byl zawsze dziwny ;)

pchelas 28.04.2010 16:12

Panie Kordel, nie przesadzaj Pan zbytnio w drugą stronę. Szacunek (na tyle na ile jesteśmy w stanie) być musi, ale to nie salon.

Kobieta_Wislak 28.04.2010 16:15

No muszę dodać, muszę bo się uduszę ;-) że portal jest "prywatną firmą" ... a w prywatnych firmach to właściciel ustala zasady, i albo sie na nie godzisz (niezależnie czy są sprawiedliwe czy nie, słuszne czy nie) i korzystasz z usług tej firmy, albo szukasz innej z ktorej usług skorzystasz...

Kordel_Walker 28.04.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 890121)
Ło Jezusku drogi.
Naprawde nie widzisz roznicy miedzy "Amica" czy "koszerni", a "zwisła, legła, sracovia" ?

W ogole co za dyskusja. Na forum internetowym KIBICOW czyli grupy ktora z wersalem nie ma wiele wspolnego. Jesli na meczu nigdy nie zdarzylo ci sie przeklac to naprawde podziwiam. Ale cos mi sie zdaje ze sposrod 15 tys kibicow przeklina... 15 tysiecy.

Nie wierzę że jesteś idiotą więc pewnie na szybko przeczytałeś mój post bez zrozumienia treści.
Wg. mnie na tym forum powinniście zezwolić na pisanie Amika, Kuchenkorz, Parchy, Sraxa, Pejsy, naplety, śledzie....i także wyobraź sobie Legła:shock:
Jak najbardziej wskazane także przekleństwa. Nie mam nic przeciwko..sam często niestety używam.
Nie róbmy z siebie bab. "O mój Boze on napisał Legła oj oj oj ban na trzy tygodnie.."

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 890129)
No muszę dodać, muszę bo się uduszę ;-) że portal jest "prywatną firmą" ... a w prywatnych firmach to właściciel ustala zasady, i albo sie na nie godzisz (niezależnie czy są sprawiedliwe czy nie, słuszne czy nie) i korzystasz z usług tej firmy, albo szukasz innej z ktorej usług skorzystasz...

Jak już taka jesteś mądra to wyobraź sobie, że dla firmy najważniejszy jest klient. Jeśli tacy jak ja odejdą bo dostaną bana na trzy tygodnie za Ległe to mogą zapomnieć o tej stronie i "prywatna firma" splajtuje.
Ja dla was naprawdę nie chcę źle ale nie wmawiajcie ludziom, że Legła jest zła a naplety dobre.

SpoXsteR 28.04.2010 16:21

"Legła" "Sracovia" "Zdechł" w ogole nie pasuje... zbyt banalne, proste i dziecinne (chcac na to zezwolic zrobi sie drugie forum Pasów)
tu chodzi o humorystyczne przydomki jak Naplety, Icki, Truskawki (:D), Amika (choc tu 100% racji) itd..
to pierwsze jest obraza
to drugie zlosliwoscia

trial 28.04.2010 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 890113)
Czy koszerni, parchy, kuchenkorz, amika to tylko "uszczypliwości"? Raczej to twoje subiektywne widzimisie. Obiektywnie rzecz biorąc to takie samo obrażanie klubu jak pisanie Legła.
Proszę was nie wmawiajcie nam użytkownikom forum, że Legła to nie wiadomo jakie forumowe przestępstwo, które musi być karane trzytygodniowym banem a np. parchy czy naplety już nie. Szanujmy się trochę i nie róbmy z siebie idiotów. Poniosło trochę 7kotów i teraz go musicie bronic, że niby on źle nie zrobił bo to uszczypliwości...Zgoda uszczypliwość ale taka sama jak Legła. Nie mówcie, że nie bo się coraz bardziej pogrążacie. Temat był już praktycznie zakończony i niepotrzebnie rav rozdrapałeś strupy. Chciałeś, żeby wyszło na wasze, ale tak nie jest.Jeśli myślisz, że jesteśmy idiotami, którzy uwierzą, że to uszczypliwość a Legła to wielka obraza to wybacz. Masz tu trochę inteligentniejszych userów.
Wy tu oczywiście rządzicie i jeśli chcecie to dalej sobie banujcie za Ległe a za reszte nie, ale nie prościej by było przymykać na to oko? Myślicie, że kim my jesteśmy na forum Legii? Wielką Wisłą? Armią Białej Gwiazdy?
Także nas obrażają (a nie szczypią :evil: ) tekstami typu Gts, czy milicjanci. Wszyscy jesteśmy kibicami. Do wielkiej kultury nam daleko. Nie róbcie jakiś ideologii i nie szukajcie wytłumaczenia dla słowa Legła, parchy,śledzie czy pejsy..

7kotów przetarł szlak jakim powinniśmy iść. Legia także powinna się tam znaleźć.

Proponuję w regulaminie forum pozostawić wpis, żeby nie przekręcać nazw drużyn i nie używać wulgaryzmów, ale żeby moderatorzy nie zwracali aż tak na takie głupoty i błahostki uwagi. Jest to forum kibicowskie a nie religijno-kulturalne.

Powiedz rav jakie jest wg. ciebie dowcipne/uszczypliwe określenie na Wisłę na innych forach a jakie jest obraźliwe? GTS, Milicjanci, Skisła?
Jeśli znajdziesz jakieś dowcipne to powiedz. Pośmiejemy się razem.

Mam nadzieję, że nie dostanę bana za używanie słów typu Legła, GTS, Milicjanci, slisła, itp. Ale zobaczymy czy post przetrwa..

Niech inni na swoich forach nazywają nas jak sobie chcą. Nie znaczy to, że my mamy się zniżać do ich poziomu i używać nazw obraźliwych. Popieram, że określenia jak "parchy", "koszerni", "Amica" są do przyjęcia, bo można powiedzieć, że każde z nich ma swoją historie i nie jest bezpodstawne. Za to "Legła" razi. I na koniec najważniejsze. To my jesteśmy Mistrzem Polski i my powinniśmy pokazywać innym co to kultura. Nie patrzeć na fora innych klubów i mówić, że skoro oni tak robią to my też możemy. To inni powinni się od nas uczyć i naśladować.

crazykaro 28.04.2010 16:22

jak się piszę "sraxa" to źle a jak moderator pan_premier pisze że Pawełek to ciota to jest dobrze? :-/

Kobieta_Wislak 28.04.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 890138)
Jak już taka jesteś mądra to wyobraź sobie, że dla firmy najważniejszy jest klient. Jeśli tacy jak ja odejdą bo dostaną bana na trzy tygodnie za Ległe to mogą zapomnieć o tej stronie i "prywatna firma" splajtuje.
Ja dla was naprawdę nie chcę źle ale nie wmawiajcie ludziom, że Legła jest zła a naplety dobre.

jak widać na załączonym obrazku nawet tacy nie odchodzą ....

gigant 28.04.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 890138)
... Jeśli tacy jak ja odejdą bo dostaną bana na trzy tygodnie ..

Daj Boże.

Juz kiedys chciałeś zlikwidować konto, zalogowałeś się na forum Amiki, wylałeś tam swoje żale i wróciłeś. Jesteś jak Kapka, zawsze wracasz.

Chyba pogoda źle wpływa na psychę niektórych, bo od rana same żale w tym temacie.

Kordel_Walker 28.04.2010 16:40

Zgadzam się, że zasady na forum nie są i nie będa sprawiedliwe ale chodzi o to żeby były przynajmniej jasne. Dlaczego użytkownik TRNKRN miał wiedzieć, że wg. was Legła to wielka obraza? Widział na forum pełno Kuchenkorzy, śledziów, napletów, parch więc przeniósł ze stadionu również Ległę. I co go czeka? ban! Sprawiedliwie? Nie. Dlaczego? Bo nie ma jasnych zasad. Zaznaczcie w regulaminie, że można używać słowa kuchenki, amika, sraxa, śledzie...a nie można Legła. Jasne punkt w regulaminie, jasne zasady. Inaczej za pare miesięcy znów ponowiona bedzie ta dyskusja, którą już kiedyś przerabiałem i dostałem bana na uciszenie.
Wiem, że nie przyznacie się do błędu i trzymacie się razem jak komuniści w zepsutym systemie, ale po czasie gdy dyskusja ostygnie spróbujcie przymykać oczy na Ległę, albo karajcie za śledzi i naplety także.
Niech te forum się rozwija a nie powielane są cały czas te same błędy i tematy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 890150)
Daj Boże.

Juz kiedys chciałeś zlikwidować konto, zalogowałeś się na forum Amiki, wylałeś tam swoje żale i wróciłeś. Jesteś jak Kapka, zawsze wracasz.

.

Dobrą masz pamięć tak było. "Jestem jak Kapka - zawsze wracam":D
Jestem jak ostatni sprawiedliwy z jajami który ma odwagę wskazać błędy i walczyć samotnie z waszą kliką, która nie potrafi przyznać się do błędu. Taki gość jak ja przydał by się by naprawić PZPN, który także widzi czubek własnego nosa w "prywatnej firmie" gdzie jedni mogą robić to za co drudzy mają Wrocłąw. Towarzystwo wzajemnej adoracji.
Czy jedynie mi zależy na rozwoju tego forum? Powtórzę - ja nie chcę źle. Jedynie wskazuję błąd, który któryś raz powraca a przez twardogłowych wróci pewnie kolejne razy...ale po co? Lepiej oszukiwać się że jest ok?

rav 28.04.2010 16:57

Jeśli chodzi o regulamin.
12. (...) Niedopuszczalne jest również obraźliwe przekręcanie nazw innych klubów. Użycie wielkiej litery w nazwie Legia lub Cracovia naprawdę nie zepsuje klawisza <SHIFT> na Twojej klawiaturze.

Nie widzę powodu uściślania tego jeszcze bardziej. Sprawa jest jasna, to zasada obowiązująca na tym forum praktycznie od jego powstania, będzie już z 7-8 lat. Z całym szacunkiem - nie widzę powodu zmieniania tej zasady dla "widzimisię" osób zarejestrowanych w 2006 czy 2008 roku.

Inne fora, zwłaszcza że chodzi o fora innych klubów mnie nie interesują.

Kobieta_Wislak 28.04.2010 17:02

wiesz... jest taka zasda Panie Ostatni Sprawiedliwy... Że chwalimy publicznie, a upominamy na osobności...
Szczególnie w takiej sytuacji, jak wspólne brudy zechciałeś publicznie prać - to się nie dziw że "swoi" Cię objechali ... Bo tak się zwyczajnie nie robi i tyle...

PS. Kurde, jeżeli ban dla admina/moda ma włynąć na rozwój tego forum :shock: to mi brakuje argumentów, poddaję się, mam za mały móżdżek żeby takie rzeczy pojąć ....

TRNKRN 28.04.2010 17:28

No cóż, a może by nie przyjąć, że Legła jest przekręceniem nazwy, tylky określeniem takim samym jak np naplety? Też z czegoś się bierze (że (po)legła)? Nie ma takowej nazwy na Legię, a się utarła w środowisku i przyjęła więc po co to zmieniać podciągając pod przekręcanie nazwy? I naprawdę, nie wystarczy ostrzec najpierw tylko dawać bana na 3 tygodnie? To tak trudne, zwłaszcza wobec użytkownika, który nie miał jeszcze żadnych problemów z regulaminem?

wolfy 28.04.2010 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 890124)
To prawda !

Planc lubi Widzew :D

;)

Ale masz wyczucie czasu. My tu o poważnych sprawach:foch:

:lol:

A tak w ogóle, to należy mi się medal za przeniesienie dyskusji tutaj:-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl