![]() |
Chyba juz nikt nie ma watpliwosci ze z Jarkiem ,Radziem i Kubusiem na tylnym siedzeniu ten klub zmierza do upadku
cyrk na kółkach |
To się nie dziwię, że Urfer chciał wyczyścić wszystko i sprowadzić swoich ludzi, bo w porę zobaczył ile jest warty Radzio i koncepcja hiszpańskiego szrotu. Wisełka zaraz w strefie spadkowej, a oni zaczynają inwestycje w Lechii.
No, ale jak Socios przyklasneło "odważna decyzja!" komentując decyzję o rezygnacji, to gnijmy w tym wszyscy teraz wspólnie. Piszę to z pełnym przekonaniem, dopóki KB, JK i reszta tu będą, klub nie zrobi żadnego kroku do przodu. Będzie taki dramat jak obecnie. |
Mam dwa spostrzeżenia, które chyba umykają w natłoku chu.... ych wyników.
1) komunikacja za pomocą maila z drużyną i sztabem. Przypominam, że w drugiej połowie poprzedniego sezonu odklejony regularnie pojawiał się w szatni, w social mediach było masę wspólnych filmików, zdjęć. Kumpel drużyny. Widocznie przestał regularnie pojawiać się w szatni skoro musiał napisać maila. Gdyby się pojawiał to nie musiałby pisać żadnego maila. Mógłby bardzo dokładnie wszystkim wyłożyć swój punkt widzenia. 2) nerwowość koszulki przy stanie 1:0 Obserwowałem zachowania sobolenki przy linii bocznej każdego meczu wypatrując jakichś zmian i takie właśnie nastąpiły wczoraj. Do tej pory poza machaniem łapami i spacerami specjalnie nie było negatywnych emocji. Wczoraj te negatywne emocje, były bardzo zauważalne. Ja bym dostrzegał pomiędzy 1 i 2 związek. Wspólny mianownik to: kompletnie gówniana atmosfera i relacje pomiędzy zawodnicy-trener-prezes. |
Cytat:
|
Powoli trzeba sobie zadawać pytanie: co się stanie za rok w przypadku braku awansu (który w tym momencie jawi się jako abstrakcja)?
Gdzie jest granica zadłużania Wisły, po przekroczeniu której skończy się płynność finansowa i pies z kulawą nogą tu nie zostanie? Ile JK daje sobie jeszcze szans na awans i uratowanie finansów klubu? Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że brak awansu w tym sezonie będzie oznaczać finansową katastrofę i o zatrudnianiu choćby hiszpańskiego szrotu będziemy mogli pomarzyć. Zostaniemy z zaciągiem Gogóli i innych Młyńskich, z którymi zgnijemy w III lidze. |
może się okazać, że już jesteśmy na równi pochyłej i na ratunek za późno
|
Teraz to trzeba sobie zadawać pytanie jak można ciąć koszty, na ile z cięciem sobie można pozwolić, żeby ten klub za rok, dwa czy trzy w ogóle jeszcze istniał.
Była szansa z MADA, wątpię że kolejna jakaś się pojawi. Tym bardziej, że pół roku temu można było jeszcze wiele do Wisły dołożyć pijarowo i marketingowo, tzn że awans jest tuż tuż, wydarzył się spadek ale to nas nie zabije jeszcze, wrócimy szybko do ekstraklasy, pewne sprawy mamy już poukładane, dług jakoś bardzo nie urósł. Brak awansu w tamtym sezonie i życie w ułudzie Królewskiego, zmieniło sytuację diametralnie. Dług, dziura budżetowa rośnie lawinowo, awansu nie było, a teraz bliżej nam do spadku niż baraży o ekstraklasę, projekt z Kiko nie wypalił itd Znajdzie się idiota, który teraz wpompuje tu miliony na start i jeszcze większe niż pol roku temu miliony na długi? |
Jesteśmy w momencie gdzie coraz więcej wskazuje na to, że prezesem klubu jest kompletny mitoman bez jakichkolwiek kompetencji oraz możliwości trafnej oceny rzeczywistości.
Nie potrafię wymienić dwóch rzeczy, które uległyby znacznej poprawie przez ostatnie lata. Może reaktywacja rezerw, jakkolwiek żałośnie to brzmi, rozpatrując to w kategoriach sukcesu. |
Cytat:
Każda minuta Sobola na stanowisku trenera jest kompromitacja Wisły i królewskiego. Dodatkowo udowadnia ze chłop albo jest na marsie, albo nie ma waluty albo jest skończonym patałachem. Ciekawe czy zatrudniłby na menadżera Synerisa goscia, ktory sprzątał w budynku gdzie siedzibę miała firma IT. Sobolewski mało ze nie jest trenerem to jeszcze na konferencjach jest bezczelny. Swoją droga strasznie MARNYCH mamy dziennikarzy w Krakowie. Żaden się ku.. nie odważył zapytać âCzy nie uważa Pan ze powinien podać się do dymisji po fatalnych wynikach i zauważalnym ze Świnoujścia regresie drużyny ?â |
Cytat:
Pycha, buta i nic sensownego do powiedzenia. |
Cytat:
|
|
Jestem przeciwnikiem wszelakiego bojkotowania ukochanej drużyny, ale swoisty bojkot już się de facto dzieje. Liczba widzów na Odrze pokazuje, ilu kibiców ma juz "k*rwa dość".
Tu nie trzeba żadnych nawoływań ze strony ultrasów, czy kogo tam jeszcze. To się po prostu dzieje. |
Tez zwrocilem uwage na konferencje i bute Sobolewskiego. Odpowiadl tak jakby nikt nie byl godny wyjasnienia jego wielkiej mysli trenerskiej.
Smieszne, ze Bbegaja z Zajacem przy lawce i zaslanaija usta aby niekt nie widzial podejrzal o czym rozwawiaja. Jakie oni moga miec tajemnicze wymiany zdan. Sobol staje sie parodia. |
Cytat:
|
Przekaz trafi do JK, jak na trybunach pojawi się 1-2k kibiców. Wtedy do dziury budżetowej trzeba też doliczyć pieniądze, które trzeba przepalić na organizację spotkań.
|
14 miejsce :D Brawo, doprowadzić klub do czegoś takiego...
Zacytuję tylko JK z jednego z ostatnich tweetów, "każdy dzień w tej lidze kosztuje nas mnóstwo pracy i pieniędzy". A zanosi się na kolejny sezon tutaj, kasa jest pusta, robi się mocno nieciekawie, jak zamierza to rozwiązać? Nie mam pojęcia.. |
Kto ma awansować, ten awansuje :D
|
Myślę że poziom II ligi to aktualne możliwości organizacyjno-finansowe naszych właścicieli. Od kilku lat nie ma tzw. odbicia do przodu, kroczymy z naszymi legendami na samo dno ale trudno się dziwić wszak aktualnie nie ma w tym klubie silnika, kierownicy i kierowcy.
|
Cytat:
|
JK po raz kolejny twierdzi, że stoi murem za RS.
Załóżmy, hipotetycznie, że przegrywamy z Arką 0:5. JK w przerwie na kadrę zmienia trenera, albo po przerwie i porażce z Miedzią 0:5, albo nawet przed końcem roku. Czy on sobie zda wówczas sprawę, jakiego pajaca z siebie robił i zrobił? Czy jego odklejenie jest już niespotykane u nikogo innego. Zamknij chłopcze gębę i zniknij do gabinetu. |
Coś mówił nowego? Ostatnio chyba, że się zastanawia więc tak jakby wreszcie przejrzał na oczy
|
Cytat:
|
Szykuje się kolejny pokój z Królewskim na twitterze w czwartek o 20.00...
On to po prostu uwielbia.. Ja już nie mam słów. Tkwimy w układzie z człowiekiem, który jest uzależniony od zainteresowania kibiców, lików, całego zamieszania, które wywołuje. Jak to finansowo nie jebnie to nic go nie odetnie od klubu. Tylko wtedy będzie jedyna nadzieja, żeby to sprzedał komuś. |
No właśnie.
Wypada aby ktoś zadał pytanie do JK, kto w chwili obecnej będzie dokładał do budżetu. Wiemy że ten nie bilansuje się czego skutkiem jest przyrastający dług. To powoduje że coraz bardziej będzie brakowało żywej gotówki na bieżące wydatki. Już w poprzednim sezonie udziałowcy wprowadzali kasę z zewnątrz. Pytanie-skąd ją mieli? O ile taki Kuba na pewno ma środki zarobione podczas kariery , to zasadnicze pytanie skąd kasę ma JK. Jego firma notuje regularne straty a więc nie mógł jej pozyskać z dywidendy. No to skąd ją ma? Z góry informuję że moje pytanie nie jest powodowane jakąkolwiek wścibskością ale troską o przyszłość naszego klubu |
jak to jebnie
i wylądujemy pod światłym przywództwem w 3 o pardon w drugiej lidze to laiki, pokoiki i wszystko się skończy :haha::haha::haha: nic nie będzie tak jak przepowiedział wieszcz ps. i wszystko idzie w tą stronę zresztą... |
https://magazyn.wp.pl/article/nowy-w...ndusz-z-dubaju
Btw ciekawi mnie jaka jest obecna narracja odnośnie Jadczaka - zły czy dobry? ;) |
Na tt wrzucił jeszcze lepszy wpis: " Były szef Władimira Putina, prawa ręka prorosyjskiego Wiktora Janukowycza, rosyjska mafia. Ujawniamy, z kim są powiązani ludzie, którzy przejęli @LechiaGdanskSA"
Nawia się czasami " Pożyteczny idiota" i chyba lepszego określenia nie wymyślono. |
O pochodzeniu kapitału MADA pisałem tutaj na około półtora miesiąca przed odrzuceniem oferty przez odklejonego.
Nie jest to żadna niespodzianka. Jakby to powiedział klasyk: kto miał wiedzieć ten wiedział. |
Kasę póki co pakują w nich i przy kolejnych transferach to mogą się zaraz zacząć bić o czołówkę.
A,że złodzieje - jak wiele klubów na świecie niestety. |
A co z kuchnią Vikinga? Inne kluby nie leciały od razu na social media żeby zawieszać współpracę i mają sponsora być może na długie lata, a u nas na koszulkach ich logo nie ma, więc zakładam, że kasy pewnie też nie ma i już nie będzie.
|
Cytat:
Raton dobry. Viking zły. |
Wszystko jest kwestią perspektywy.
"Nam" śmierdziały rosyjskie pieniądze z gazu i ropy. Ale np. Francuzom, Anglikom nie śmierdzą pieniądze szejków arabskich, których państwa strzelają do matek i dzieci dobijających na łodziach do wybrzeży ich kraju. A mężczyzną każą gwałcić losowo wybrane kobiety, albo kulka w łeb. Pieniądze z tych krajów są czyste i spoko. |
Cytat:
Dwa miesiące temu twierdziłeś, że żadnego inwestora nie było, że to ściema i próbowałeś jeszcze Socios w te swoje wyssane z palca teorie wciągać. Strona 36 tego tematu :) |
W obecnym stanie klubu, nie ma absolutnie żadnego znaczenia, która strona ma rację, ponieważ wszystkie strony dyskusji są skompromitowane i w stanie absolutnego rozkładu.
Jednocześnie pojawia się słynne "damage control" i oczekiwanie na to, by zmyć z siebie chociaż część winy. Vide artykuł Jadczaka vs decyzja Królewskiego. |
Przykre jest jak nisko upadasz, żeby napisać coś na mój temat :-)
Po kolei. Pisałem, że nie było żadnego poważnego DD, bo nikt w klubie z szeregowych pracowników nie wiedziałby, aby ktokolwiek przeglądał fizycznie dokumenty. Sugerowałem, że powód przejęcia udziałów od Jażdżyńskiego, co niemo Jażdżyński tutaj przyznał, był blef o inwestorze, którzy ma przejąć klub. Przejął? Nie, nie przejął. Kiedy odklejony (podobnie jak ty) zaczął wysyłać sygnały, że inwestor, który jest taki super hiper ekstra mega fantastyczny w pierwotnej wersji, jednak może nie kupić klubu (pomimo zweryfikowania tego inwestora przez zacne kancelaria o renomie światowej - co sam pisałeś) zacząłem pytać tu i tam i przekaz był jasny - pochodzenie kapitału jest wątpliwe i inwestor nie chce ujawnić tego źródła - zasłania się (a jakże :-) ) umowa o poufności i tym, że to kapitał wielu inwestorów :-) Koniec historii :-) Ale skoro wstałeś z podłogi i wyszczekałeś znowu paszkwil pod moim adresem, to może wyspowiadasz się nam tutaj z oświadczenia twojego guru zamieszczonego parę stron wcześniej (dobrze ci idzie liczenie do 36 to oświadczenie pewnie znajdziesz), w którym przedstawiciel Socios stwierdził, że inwestor został gruntownie prześwietlone, sprawdzony i jest GODNY ZAUFANIA i nie budzi wątpliwości. To teraz serku, powiedz proszę, że chodziło o inny podmiot niż MADA :-) Bo jeśli chodziło o MADA to mam dla ciebie jedne krótki przekaz: tak ciebie, jak i twojego guru, królewskiego te wszystkie kancelarie świata, które sprawdzały podmiot i nie powiedziały wam, że to kapitał ruskich oligarchów zrobiły was w uja :-) Albo o tym wiedzieliście, a mimo to wysmarowaliście oświadczenie, w którym pominęliście bardzo istotny element, więc zwyczajnie KŁAMALIŚCIE. I teraz mamy kilka wniosków z tej sytuacji: 1) jesteście takimi frajerami dającymi sobie nawijać makaron na uszy, że byle forumowicz pisze, że chodzi o źródło kapitału a wy parę dni później malujecie oświadczenie, że z inwestorem wszystko jest spoko, co wprost świadczy, że nie powinniście żadnej funkcji sprawować lub po prostu jesteście frajerami, że światowe kancelarie zrobiły was w bambuko i wyprowadziły na minę, chociaż nie trzeba pracować w kancelarii o światowej renomie żeby wiedzieć już w tamtym czasie, że chodziło o pochodzenie kapitału 2) świadomie i celowo okłamaliście kibiców, wszystkich tutaj na forum w imię... no właśnie czego? Czyjego interesu Serku? Wniosek ostatni. Czasem lepiej zamknąć ryj i siedzieć cicho, bo kiedy kierujesz się ambicjonalną chęcią doje^*bania komuś to bumerang wraca ze zdwojoną siłą. A teraz tłumacz się reszcie forum, nie mi, dla mnie tak ty jak i twoi kompanii to ............. (dobrze wiesz co, ale nie przekroczę granicy pozwu :-) ), z tego czy jesteście frajerami, którzy dadzą się wodzić za nos i wydają oświadczenia nie wiedząc o czym mówią, czy wydaliście nieprawdziwe oświadczenie całkowicie świadomie a jeśli tak to dlaczego. Idę po popcorn. |
A mi wisi skąd idą pieniądze, ważne by trafiały do Wisły. Niestety trafią do Lechii przez smarkacza udającego biznasmena dla którego własny PR jest ważniejszy niż finanse klubu.
#KrólewskiOut #LegendyOut |
Nie chce mi się z Tobą rozmawiać człowieku, ja wszystko co miałem napisać już dawno napisałem, napisał również członek RN klubu z ramienia Socios. Pozdro i manipuluj sobie dalej :)
Tu jeszcze tylko dokładny cytat członka RN, żeby każdy widział, jak pięknie potrafisz przekręcić, dodać słówko lub dwa :) Cytat:
|
Cytat:
|
Zainspirowany wymianą uprzejmości pomiędzy panami @skarabeus i @serek.c2 wróciłem do oświadczenia pana Oskara reprezentującego Socios w radzie nadzorczej. Tu chyba fragment kluczowy w kontekście dzisiejszego artykułu Jadczaka.
Cytat:
Czy to pan Jarosław okłamał pana Oskara, czy może pan Oskar nakłamał nam, czy ewentualnie obaj panowie zostali okłamani przez te największe na świecie renomowane kancelarie? Trzecia opcja wydaje się mało realna więc pozostają dwie pierwsze. Bo, że ktoś tu kłamie jest oczywiste. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl