![]() |
Przestańcie z tym Probierzem.
Albo dalej prowadzimy praktyki Moskala, albo trener z zagranicy. |
Cytat:
Poza tym, czy obecni piłkarze gwarantują zasłużone, a nie przypadkowe Mistrzostwo? Wg mnie nie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
_____________________ ! S t o p pokemoństwu ! szprotson, szkoda że to nie będzie głowa Basałaja |
nie wiem na co czekał ze zmiana Czekaja az sie paliło ze dostanie czerowoan kartke
z niego zaden obronaca nie bedzie |
co to da ze poleci Basalaj?
znajac zycie wtedy prezesem zostanie ktos z telefoniki, byl juz Heller,Wilczek (milo ich nie wspominam) prawda jest taka ze o wszystkim w klubie decyduje Cupial, wstanie lewa noge jest zle (zdolny wtedy do zwolnienia trenera, nie da kase na transfery itd.) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie czarujmy się za wszystkim stoi kasa. Podkreśliłem w Twojej wypowiedzi to co jest ona, od ręki, w stanie załatwić. A budżet mamy spory i z rok na rok on rośnie. Edit: Mogę inaczej postawić tezę: trener ma być tak dobry aby zakupieni piłkarze przy nim notowali wzrost formy i grali równo na miarę swoich możliwości. Pytanie zatem brzmi: czy Moskal jest takim trenerem. Patrząc na nierówną formę zespołu i poszczególnych zawodników śmiem w to wątpić. Do tego nie ma wyników. |
Cytat:
Chcąc realnie uzdrowić sytuację, Cupiał powinien w końcu zaangażować sprawdzonego zagranicą fachowca. Jak najszybciej. Wszystko jest kwestią ceny. Trzeba ratować grę w europejskich pucharach w kolejnym sezonie. Moskal już pokazał, że sobie z tym zadaniem nie poradzi, to dla niego za wysokie progi. |
Cytat:
Gdybym był trenerem to już bym gościa nie wystawił w meczu. 2 czerwone kartki w 3 meczach w zupełności wystarczą. I to kartki, które beżpośrednio przełozyły się na wynik w obydwu. |
Cytat:
Skorza skompromitował się z Levadią i czy po odejści do L skompromitował się w pucharach? |
Cytat:
Budowę zespołu zaczyna się od sztabu szkoleniowego i to jest ostatnia rzecz, na której można oszczędzać. Dobry trener jest w stanie zmotywować zespół, jest w stanie dobrać taktykę, jest w stanie nauczyć schematów i automatyzmu w grze. Ma posłuch i autorytet. Potem spokojna wymiana najsłabszych ogniw w zespole. Zawsze lepiej mieć dobrego trenera i średnich graczy, niż średniego trenera i dobrych graczy. Bo przy dobrym trenerze jest szansa na progres i wymianę kadr, a przy kiepskich trenerze z kolei czeka nas jeszcze większy regres, rozprężenie i tumiwisizm zawodników. Być może jest to proces dłuższy, ale gwarantuje stabilizację i ciągły progres. Istotne jest tylko, żeby trafić na naprawdę dobry sztab szkoleniowy. A co do postu domin-czyzyny: Napisz kolego co twoim zdaniem da wylot Basałaja. Tylko konkretnie poproszę. |
Cytat:
|
Probierz pierwsze co zrobiłby w Wiśle to wyjebał by Meliksona by przypomnieć ze to On jest gwiazdą a nie piłkarze.
|
Mariusz Rumak trenerem Lecha Poznań - To znaczy, że Probierz już z Wisła od nowego sezony ma kontrakt podpisany i nie mógł pójśc do Lecha :-)
|
Szkoda Moskala, bo ile mógł tyle z zespołu wyciągnął, ale brałbym Probierza póki jest jeszcze wolny. Lepszy Michał Probierz teraz niż Dyzma (ten niech idzie do Amiki) lub ktoś jeszcze gorszy - Ulatowski, Urban, Jacek Zieliński II (ten z Legii) czy Bakero.
|
Z taka gra i indywidualnymi bledami w kazdemu meczu ktore koncza sie bramkami ,czerwonymi kartkami itd. ,z Moskalem pod koniec sezonu powinnismy byc w okolicach 12, 13 miejsca :lol: Jako aktualny Mistrz Polski wypada pogratulować sposobem zarządzania klubem Panu Basałajowi i reszcie..
|
Cytat:
Co do bazaru a Nasza Wisła jest taka stabilna ? może ostatni rok ale przypomnij sobie rotacje wcześniejsze... I najważniejsze wyniki Probierza... odrobienie minus 10 pkt z Jagą puchar+ superpuchar wicelider z Jagą gdyby nie sprzedali mu Grosickiego to straszyłby do końca sezonu Wisłe. Probierz w ŁKS przejmuje drużyne na ostatnim miejscu a zostawia na 11-12... Więc wyniki ma,prace w Grecji trudno ocenić zbyt krótko pracował chciał odchudzenia kadry to się nie zgodzono w klubie . |
Cytat:
|
ale jaka jest szansa ze wielki mag polskiej mysli szkoleniowej Probierze bedzie u nas?
przeciez po odpadnięciu Jagielloni powiedzial ze bez bazy treningowej i lotniska to ciezko cos zrobic a u nas bazy to chyba za bardzo nie ma i taka ciekawostka z weszlo.com o Probierzu A przy okazji ciekawostka, bez złośliwości, ale warte zauważenia - odkąd Michał Probierz odszedł z Arisu, to Aris nie przegrał żadnego z ośmiu meczów (4 zwycięstwa, 4 remisy), a odsunięty przez Probierza zawodnik - Castillo - po powrocie do pierwszej drużyny zdobył sześć goli w tych ośmiu meczach. |
Cytat:
|
Ja uważam, że karuzela kręci się dalej - jest w obrocie kilku kolesi do brydża:haha:.
Probieża bym nie brał bo on jest dość ostro lansowany przez C+ tak jak Lech-Majster swego czasu. Nie chciałbym aby wypociny "autorytetów" pokroju Mielcarski/Wieszczycki/Węgrzyn były dla nas prorocze. Kazka bym zostawił, ale jak już nie będzie innej możliwości to: Wziąłbym na przekór jakimkolwiek wzorcom i tendencjom...Łazarka. Przynajmniej by jaja były z bryndzą a tak to sama bryndza:rotfl: Umiałby wykpić kilku pismaczków-cwaniaczków i co najważniejsze...same jaja składałyby się do oklasków. :alleluja: |
A dajcie spokój... Probierz? Gość, którego wy.ebali nawet z Widzewa. To ja już wolę Kazika na ławce.
|
Basałaj jednak dalej pewnie będzie twierdził, że tym składem mistrza zdobędziemy. Darzę szacunkiem Moskala i nie chce już nikogo z Polski jako trenera. Piłkarze, no cóż skoro po 4 meczach już są zmęczeni to nic z tego nie będzie. Widać nie tylko Małecki zasługuje na zawieszenie poprzez olewanie kibiców. Z taką grą to nawet bilety po 10zł w zwiększeniu frekwencji nie pomogą.
|
Wisła Kraków w lidze za K. Moskala w Krakowie, na naszym R22: Wisła – Górnik 0-1, Wisła – Widzew 1-0, Wisła – Polonia 0-1 i Wisła – Korona 0-1. W 4 meczach 3 porażki po 0-1, w 4 meczach JEDNA ZDOBYTA BRAMKA
|
A co sądzicie o Fornaliku w Wiśle? Oczywiście, to chyba trochę SF w tej chwili, ale wydaje mi się, że facet potrafiłby trochę poukładać tą szatnie.
|
Cytat:
gdzie stanął przy Bakero i mówi do niego : "chodz" Dlatego też nie sadze by poukładał szatnię gdyż po polsku mówi zaledwie paru piłkarzy. |
Cytat:
|
Jeżeli kolejnym pomysłem panującego nam Bogusława Cupiała jest zatrudnienie Michała Probierza to nie wiem czy w pierwszej kolejności śmiać się czy płakać. Ile kosztowały Wisłę kretyńskie decyzje podejmowane przez właściciela z Myślenic. Bardzo łatwo przyszło zwolnić mu Holendra po czym wsadził na konia nieopierzonego Moskala (nie mającego na dzień dzisiejszy pojęcia o trenerce) ale nie tylko zresztą Kaziu w tym sztabie nie jedynym orłem np. Bahr kolejny niezatapialny fizjolog psia mać.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl