![]() |
Cytat:
nie twórzmy mitów Cytat:
podobnie było z Barreto czy Thwaite odróżnimy graczy którzy sami chcą zejść z listy płac od tych których nie da sie zwolnic |
Cytat:
Cytat:
Jego proste słowa, które na początku każdy traktował z przymrożeniem oka proroczo się sprawdziły. (Klęski z Levadią I Karabahem). Nikt tak otwarcie nie potrafił mówić w którym miejscu jest Polska piłka ligowa i co należy zmienić. Ten człowiek aż kipi energią od niego zajeżdża profesjonalizmem i charyzmą na odległość. Jeśli ktoś ma wyciągać Wisłe z tego bagna to Petrescu nikt inny. |
Cytat:
PS:10 lutego 2006 roku został kupiony przez Wisłę Kraków, gdzie zarekomendował go ówczesny trener Wisły Dan Petrescu. Kwota transferu wyniosła ok. 400 tys. €, Varga podpisał kontrakt do końca 2010 roku. Wskutek licznych kontuzji oraz dużej konkurencji w drużynie, w styczniu 2007 roku Varga został wypożyczony na okres 18 miesięcy do UTA Arad. 23 lipca 2009 roku Wisła Kraków rozwiązała umowę z Vargą za porozumieniem stron[1]. Od 2006-2009 płaciliśmy za kontuzjowanego,bezpożytecznego gracza |
Petrescu nie mial bduzteu transferowego jak teraz Kasperczak chocby , wiec musial eksperymentować. Tych pilkarzy ktorych on chcial do Wisly wcale nie za jakies ogromne pieniadze teraz sa warci kilka milionów euro i graja z powodzeniem w Europie. Jak wroci Dan dostanie zielone swiatlo na porzadne transfery bedzie pieknie :)
|
Barreto dużo nie pograł ale naprawdę podobał mi się w meczu z Koroną, poza tym po nas ciągle grał w lidze Portugalskiej.
Ja wspominam dobrze Dana, a szczególnie wygraną z Legią 2-1 u nich i popsucie im mistrzowskiej (Wdowczyk złodziej) fety |
|
Cytat:
Pierwszą sztuczką było by zamienienie ciepłej posady w Kubaniu, gdzie sam poszedł! Pomijając to ile tam zarabia. Możliwe, że za Petrescu mieliśmy za mało cierpliwości by ocenić jego warsztat, ale ja sam pamietam, jak chodziłem na meczu i narzekałem na brak pomysłu i brak gry. Petrescu może i byłby dobrą opcją, ale pod warunkiem, że w razie porażek lecą piłkarze a nie trener. Zreszta, do jednej rzeki sie 2x nie wchodzi. Cytat:
Teraz sie źle czuje w Krasnodarze, gdyż (ktos tu wrzucał wyniki) wygrywa mecz za meczem, ale klimat mu nie pasuje i wybiera polski i do tego chce zarabiać o "zero" mniej. Ale mydło.. |
Cytat:
|
Cytat:
PS :W barwach Wisły przez 3 sezony (2004/05-2006/07) rozegrał 12 spotkań i nie zdobył bramki. Tak mała ilość występów była spowodowana częstymi kontuzjami, które trapiły zawodnika od momentu przejścia do Wisły. W czerwcu 2007 r. Dawidowski doznał kolejnej, poważnej kontuzji kolana. 30 czerwca 2009 wygasł jego kontrakt z klubem z Krakowa, a władze Wisły postanowiły go nie przedłużać. W 2009 roku podpisał roczną umowę z Lechią Gdańsk. 14 meczy w ciągu 5 sezonów ,0 goli Mistrz :D |
Jak dla mnie, to 3 trenerów powinno się liczyć: Jimenez, Petrescu i Simeone.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślisz, że to Wisła płaciła mu kontrakt kiedy grał w Arad? Coś mi się to mało prawdopodobne wydaje. Tak jak pisałem kilka dni temu- nie zazdroszcze zarządowi w tej sytuacji. Oczywiście przy założeniu, że plotki o tym kto jest przymierzany do ławki trenerskiej Wisły są prawdziwe. Każdy kandydat (Simeone, Jimenez, Petrescu) ma swoje plusy i minusy. Jeżeli ktokolwiek z tej trójki zostanie trenerem Wisły, to możemy to uznać za prawdziwy sukces. |
Cytat:
|
Przyjdzie taki dzień, dzień konferencji prasowej; i w jednej chwili wszyscy fani Białej Gwiazdy wejdą na wikipedię żeby przejrzeć dossier nowego trenera, którego pierwszy raz na oczy widzą:|. Trener Wisły musi mieć głowę na karku i dużą wytrzymałość psychiczną. Dla Simeone Wisła byłaby poligonem do nauki, dla Jimeneza byłaby tak egzotyczna jak liga azerska a dla Petrescu... Toż to prawie dom:) Za przyjściem Dana do Polski przemawia jeszcze jeden, malutki argumencik - Rumunia i Polska w przeciwieństwie do Rosji są w UE, więc pod względem formalnym będzie mu się żyło tu trochę lepiej; wreszcie będzie bliżej Rumunii:)
|
W Krasnodarze czeka go kupę roboty. Wprowadzić zespół do PremierLigi a później zawalczyć o miejsce pucharowe.
O ile awans raczej powinien być tylko kwestią czasu o tyle zakwalifikowanie się do pucharów już niekoniecznie. Wszystko zależy od kasy jaką będzie dysponował w Krasnodarze. A żeby powalczyć o LE potrzeba jej w Rosji naprawdę sporo. Tak więc konkurencja jest duża i trud może nie być uwieńczony sukcesem. Jednak pomimo tego nie uważam, aby Dan widział sens powrotu do Polski. Aby wejść do LE u nas potrzeba tez wymienić z 3/4 składu,a podejrzewam,że inaczej niż w Krasnodarze dostępu takiego do gotówki mieć nie będzie. Tak czytam wasze teorie i muszę przyznać,że są bardzo naciągane. Za bardzo. |
Cytat:
|
Cytat:
Taki Karabach nas jechal jak chcial i to jeszcze w Krakowie. Pilkarze ruszali sie jak muchy w smole nie potrafiac wymienic paru podan na polowie rywala. Do spoly z brakiem dynamiki i ruchu na boisku musiala wyjsc padlina. Nie twierdze ze Petrescu to rozwiazanie tego problemu ale skoro nie potrafimy grac pilka jak Barcelona to w meczach takich jak z Karabachem trzeba niestety 110% zdrowia zostawiac na boisku bo inaczej konczy sie wlasnie tak jak sie skonczylo. |
Cytat:
Wiśle potrzebny zdecydowany trener z autorytetem,koniec zabawy |
Cytat:
po 2. zna mentalność naszych grajków. po 3. Za pierwszym razem w Wiśle naprawdę chciał wprowadzić profesionalizm tylko Kapka go załatwił kopiąc pod nim dołki, a i grajki dołożyli swoją cegiełkę. po 4. Gdyby do nas pzyszedł to może nauczyłby Kowalskiego jak grać w obronie, a Boguskiego piłki przyjmować. Po 5. Gorzej niż teraz grać nie można, a tak przynajmniej byłby spokój z tyłu. Mam nadzieje, że Cupiał przejrzał na oczy i da mu lub innemu trenerowi popracować dłużej niż rok. Jeśli nie znaczy, że: a) jest niereformowalny b) nie uczy się na błędach c) lubi wyrzucać kasę w błoto d) piłkarze nadal rządzą w klubie, a nie trener e) wszystkie odpowiedzi prawidłowe Jak to jest możliwe, że wszyscy kibice to widzą, trenerzy z zachodu też, a Cupiał ze swoją świtą[zresztą to nie tylko problem Wisły] tego nie widzą. Polscy piłkarze to banda leni i obiboków do tego kilkakrotnie przepłacanych. Dlatego mnie by to nie przeszkadzało gdyby w składzie Wisły było 3 czy 4 polaków, ale faktycznie poważnie podchodzących to zawodu niż zmanierowane gwiazdy uważające się za bogów piłki i grają tylko dlatego, że są polakami. Jeśli obcokrajowcy byliby lepsi od naszych to niech nawet gra ich 11. Cała nadzieja, w obecnych 15-18 latkach, że im szybciej trafią w ręce zachodniego trenera tym większa szansa, że "zarażą się" tą mentalnością. Później idą na zachód i mówią, że trener się na nich uwziął. Wierze, że Basałaj dokona słusznego wyboru. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym wszystko się zgadza. |
Cytat:
Sevilla 0:2 (0:1) [W] VfB Stuttgart 1:1 (0:1) [D] Rangers 4:1 (1:1) [W!!] Rangers 1:1 (0:0) [D] Sevilla 1:0 (1:0) [D] Stuttgart 1:3 (0:3) [W] Liverpool 0:1 [W] i 1:3[D] To nie są kiepskie wyniki. |
A co najlepsze prawdopodobnie miała o wiele mniejszy budżet niż Wisła...
|
Cytat:
Chcialbym powrotu Petrescu (badz pojawienia sie jakiegos innego trenera ktory wezmie nasze gwiazdy za pysk) i rzetelnego zweryfikowania umiejetnosci oraz checi niektorych z naszych gwiazd. Oczywiscie jesli powroci Petrescu to rowniez powroci forumowy placz o "krzakowska pilke" :lol: . P.s. Czy z rumunem wrocilby jego trener bramkarzy - Stagnicu(czy jak tam gosc sie nazywa) ? |
Cytat:
http://futbolnet.pl/wiadomosci/dan-p...ania-krasnodar a teraz Ty podaj swoje źródło jego pensji. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl